Cazul lui J.F Kennedy și destinul jurnalistei americane Dorothy Kilgallen

Dorothy Kilgallen
Dorothy Kilgallen

Dorothy Kilgallen, o jurnalistă americană în vârstă de 52 de ani, și-a petrecut anii 1960 și 1970 investigând cazul lui John F. Kennedy, asasinat în 1963. Ea a scris articole despre asasinarea lui JFK, despre procesul lui Lee Harvey Oswald și despre suspecții neidentificați. După ce Kilgallen a publicat un articol în care a raportat că ar fi aflat informații confidențiale despre asasinarea lui JFK, ea a fost găsită moartă în apartamentul său din New York, în 1965.

În acest articol, vom discuta despre cazul lui JFK și despre destinul trist al lui Dorothy Kilgallen. Vom explora câteva dintre motivele pentru care asasinarea lui JFK a rămas un mister și vom discuta despre cercetările lui Kilgallen și despre modul în care ea a fost brusc și misterios eliminată din scenă.

JFK și cazul său nerezolvat

John F. Kennedy a fost al 35-lea președinte al Statelor Unite și a fost asasinat pe 22 noiembrie 1963. Imediat după crimă, au fost lansate mai multe reguli de investigare despre asasinarea lui JFK și cei care stăteau în spatele ei. La curând după asasinare, Lee Harvey Oswald a fost acuzat de crimă și a fost judecat într-un proces public. El a fost găsit vinovat și condamnat de o comisie de 8 membri, dar multe elemente ale cazului rămân un mister. Asasinarea lui JFK a încăput sub zăbrele misterului din cauza lipsei de dovezi solide și a neclarităților referitoare la motivele și modul în care a fost comisă crima.

Cercetările lui Dorothy Kilgallen

Dorothy Kilgallen a fost cunoscută pentru cercetările sale îndelungate despre asasinarea lui JFK. Ea a fost unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști de la acea vreme și a scris despre cazul lui JFK în numeroase articole. Kilgallen a scris și despre procesul lui Lee Harvey Oswald și a acuzat pe anumiți oficiali guvernamentali că ar ascunde adevărul asupra cazului.

Kilgallen a mers la Dallas pentru a vedea procesul lui Lee Harvey Oswald și a declarat că a descoperit acolo informații confidențiale care ar putea ajuta la rezolvarea cazului. Ea a scris despre ceea ce a aflat într-un articol intitulat „Oswald Verdictul meu”, în care se referea la unele informații pe care le-a auzit de la unele surse anonime. Din păcate, această scrisoare a fost ultimul articol pe care Kilgallen l-a scris despre cazul lui JFK și în scurt timp a murit misterios în apartamentul său din New York.

Moartea lui Dorothy Kilgallen

Kilgallen a fost găsită moartă în dimineaţa zilei de 8 noiembrie 1965. Autopsia a stabilit că a murit de o supradoză de pastile pentru somn, numite Nembutal, iar poliția a descris moartea ca fiind moarte din „cauze naturale”. Din nefericire, cazul lui Kilgallen nu a fost niciodată rezolvat și motivele exacte ale morții sale sunt încă un mister.

Concluzie

Cazul lui JFK și moartea misterioasă a lui Dorothy Kilgallen sunt încă nerezolvate și vor rămâne astfel încă mult timp. Aceste două cazuri sunt doar două dintre numeroasele misteruri care încă încântă și fascinează oamenii de astăzi. Kilgallen a fost o jurnalistă deosebită care a folosit întotdeauna inteligența să și dăruirea pentru a investiga și a afla adevărul. Sperăm că destinul trist al lui Kilgallen va fi într-o zi elucidat și că asasinarea lui JFK va fi în cele din urmă soluționată.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce se ştie despre moartea lui Erich von Manstein pe 9 iunie 1973

Vladimir Ilich Lenin (1870-1924).Rolul cheie in istoria moderna

10 octombrie 1914 – Moartea lui Carol I al României

Sandro Botticelli – Pictorul secolului al XV-lea

Lisa del Giocondo sau surasul Lisei lui da Vinci

Gustave Whitehead, primul aviator al lumii

Căpitanul Picard revine într-un nou film Star Trek

Cine a fost Adonis? Contemporanul nostru

 După 10 ani, Michael Schumacher iese din casă pentru o ocazie specială.

Eugen Delacroix – Unul dintre cei mai talentati pictori francezi

Michelangelo Merisi da Caravaggio – Un Artist Vizionar și Talentat

Regele Charles al III-lea. Tot ce trebuia sa stii despre el.