Prima pagina arrow TERRA X arrow Razboaiele nevazute ale serviciilor secrete      Nemtii in România   22 Nov 2017
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
FORUM
STIRI
BILETE DE AVION
PROGRAM TV
FELICITARI
VREMEA
PROGRAM CINEMA
MAGAZIN .RO
DESPRE NOI
CONTACT
User Menu
Avem 2 vizitatori online

Razboaiele nevazute ale serviciilor secrete      Nemtii in România  

Imprimare E-mail
duminică, 09 ianuarie 2000

          Incheiem capitolul dedicat Serviciilor secrete germane - din care am extras, in exclusivitate, doar câteva fragmente - prezentat in lucrarea „Servicii secrete straine" (Autori: M. Ureche si A.
          Incheiem capitolul dedicat Serviciilor secrete germane - din care am extras, in exclusivitate, doar câteva fragmente - prezentat in lucrarea „Servicii secrete straine" (Autori: M. Ureche si A. Rogojan, Ed. PACO, 1999). Dupa cum vom vedea, interesul serviciilor secrete germane pentru tara noastra a fost la fel de mare pe cât a fost in timpul celui de-al doilea razboi mondial si dupa infrângerea Germaniei naziste. Numai ca altele au fost metodele si obiectivele!...
          După 23 august 1944, o mare parte a agentilor germani s-au retras o dată cu trupele. Un procent, nesemnificativ în raport cu numărul celor care au actionat, au fost arestati. Agentura acoperită a continuat să-si desfăsoare activitatea ori, după caz, a intrat în conservare.
          Serviciile secrete germane au hotărât să organizeze pe teritoriul României actiuni de rezistentă. Această misiune a fost încredintată unui expert în operatiuni speciale, Otto Skorzeny.
          Otto Skorzeny, bazându-se pe F.H.O. a organizat, începând din septembrie 1944, activităti de rezistentă în spatele frontului românesc, unde au fost trimise mai multe grupe de spioni si diversionisti.
          Spionii si diversionistii au fost recrutati dintre legionari si voluntari sasi înrolati în S.S.
          Instruirea lor s-a făcut în centre din Austria. Concomitent, elementele fasciste aflate în tară, de comun acord cu grupele din Austria, au înfiintat un asa-zis „front de rezistentă", în zona oraselor Brasov si Timisoara.
          În luna decembrie 1944, a fost parasutată în zona orasului Orăstie o grupă de diversiune si spionaj condusă de legionarul Mîndrescu, iar la începutul anului 1945 a fost parasutat în Dobrogea, legionarul Toma Vasile. La intervale scurte de timp, a urmat parasutarea unor noi echipe formate din legionarii Vercu Afilon, Vică Negulescu, Gligor Aurel, Zottu Vasile, precum si din germanii W. Depner, G. Albrich, H. Witting, K. Huber, W. May si altii.
          Centrul de la Viena a continuat să fie activ până în primăvara anului 1945, când capitala Austriei a fost ocupată de trupele sovietice. Ultima parasutare a avut loc în aprilie 1945 când a fost lansat agentul Parsch, cu misiunea de a preda lui Victor Strummer, conducătorul unui grup de diversiune ce opera în Transilvania, suma de 75000 de dolari. În ultimele emisiuni ale postului de radio „Donau" s-a transmis consemnul încetării activitătii, indicându-se, apoi prin radiogramele cifrate transmise prin reteaua de legătură radio specială, continuarea activitătii în favoarea americanilor si a englezilor. Reinhard Gehlen începuse, deja, să servească puterile aliate occidentale.
          La 18 octombrie 1951, „Organizatia Gehlen" a efectuat, în zona Făgărasului, prima parasutare a unui grup de agenti compus din Constantin Săplăcan, Wilhem Spindler, Mathias Bohn, Ilie Puiu si Gheorghe Bîrsan. Actiunea s-a soldat, din primul moment cu un esec total, primii patru membri ai grupului fiind arestati. Ultimul s-a sinucis, înghitind capsula cu otravă aflată în recuzită pentru astfel de situatii.
          Mathias Bohn, Ilie Puiu si Gheorghe Bîrsan au fost recrutati de C.I.A. în Italia, în lagărul de la Raggeoli, prin intermediul lui Teodor Crăsnaru, fost căpitan de aviatie, cu misiunea explicită de a actiona în România, fiind, spre deosebire de primii doi, corect parasutati în zona mentionată.
          Din anchetarea si judecarea celor patru membri ai grupului rămasi în viată, a rezultat că pregătirea lor s-a realizat de către instructorii germani ai „Organizatiei Gehlen", mai întâi la Roma, apoi în Olanda si Grecia, iar înainte de lansare au trecut prin Frankfurt/Main si München.
          Stabilirea relatiilor diplomatice dintre R. F. Germania si România a fost, fără îndoială, un important eveniment istoric care, prin semnificatiile sale, a depăsit planul relatiilor bilaterale. În anii '80 serviciile speciale germane, actionând integrat strategiei anticomuniste globale, au creat si sprijinit în exterior, organizatii ale emigrantilor opozanti ai regimului politic din România.
          Dacă avem în vedere noul rol continental si mondial al Germaniei, obiectivele urmărite în prezent de serviciile sale secrete nu pot fi altele decât cele ale unui spionaj strategic, global sau total. Din această perspectivă, trebuie să fie evident interesul penetrării si controlului informativ în toate structurile centrale de putere si, de asemenea, pe plan local, în zonele teritoriale traditional preferate ale Germaniei. Aceste zone, în care se află si obiective militare, devin si mai interesante. Cazul fostului ofiter M.Ap.N. Dan Cristache poate fi concludent în acest sens. Până în 1989 acesta a fost ofiter 4 cu pregătirea de luptă a Batalionului 169 Cercetare (Divizia 18 Mecanizată Timisoara). În 1991 dorind să se stabilească în Germania este contactat de „ziaristul" Uli Maurer care îi cere ca probă de fidelitate să consemneze în scris toate amintirile sale din perioada în care a fost ofiter activ. Ca urmare, Dan Cristache scrie... 60 de file secrete, privind mobilizarea trupelor în situatie de război, atributiile si modul de actionare ale patrulei de cercetare, modul de transmitere a unei radiograme după harta planificată, obiectivele misiunilor de cercetare... organizarea pe timp de pace a Diviziei, teritoriul pe care aceasta îl are de apărat, aspecte privind dislocarea...
          Notele sale erau însotite de o serie de schite si scheme explicative. După revenirea lui în tară (august 1992) s-a constatat că acesta dispunea de sume importante de bani. Este cercetat si condamnat la 9 ani de închisoare pentru divulgare de secrete de stat.(Va urma)
          
 
< < articolul precedent   articolul urmator > >

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!

Abonamentul se poate face fie direct la redactie (pentru aceasta trebuie sa completati mandatul postal pe care il obtineti de la orice Oficiu Postal dupa modelul reprodus mai jos, achitand pentru: 1 luna 6,00 lei; 2 luni 12,00 lei; 3 luni 18,00 lei; 4 luni 24,00 lei; 5 luni 30,00 lei; 6 luni 36,00 lei), fie prin Oficiile Postale (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

CONTACT

Telefon:
021. 317. 89. 65
021. 317. 89. 66

GSM
0722. 625. 622
 
Fax
021.317. 89.65
 
Email:

Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» LCHF, o alimentatie revolutionara
» In urma lui Napoleon al III-lea
» Sa renuntam la ipoteza extraterestra?
» Cotlete cu ciuperci
» Efect natural
» Halucinatiile olfactive
» Manastirea Lacuri
» Arta si paradox
» A 8-a minune naturala a lumii
» Cea mai mare forta a omului: MENTALUL
» Vanilia – un medicament pentru mai multe boli
» O muza misterioasa
» Actori si regizori cu nabadai
» Horoscopul saptamanii: 20-26 noiembrie 2017
» 16 noiembrie anul 42 i.Ch – S-a nascut imparatul Tiberius
» Tema: „CU PLUTA...”
» Saturn este cubul negru sau planeta Nibiru?
» Insulele Galapagos in doliu
» Noi detalii privind cazul Pascagoula
» Ciuperci cu piept de curcan
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Hernia de disc, o boala la moda
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Pe Marte exista viata!
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» 3 pozitii de relaxare
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» O rapire OZN in Florida
» Corp ceresc condamnat la moarte
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9