Walt-Disney

WALT DISNEY- toata viata copil

Walt Disney este una dintre cele mai recunoscute nume din lume de divertisment. El a creat o lume a viselor magice si a creat unul dintre cele mai mari conglomerat media din istoria lumii. Animatiile sale si universul sau Disney sunt cunoscute in intreaga lume, iar viziunea lui a schimbat mai mult decat putem conta.

Walt Elias Disney s-a nascut pe data de 5 decembrie 1901, in Chicago, Illinois. Mama lui Disney, Flora, a fost o educatoare si o persoana stricta, iar tatal lui Disney, Elias, a fost initial un albinar, dar ulterior a devenit un ofiter medical. Disney probabil a fost cel mai influentat de trei frati mai mari, care i-au papat cu povesti si fotografii din Eurosa.

Walt Disney a inceput sa piarda interesul fata de scoala destul de devreme. A fost mereu interesat de desenat, iar ambitia lui era sa devina artist profesionist.

El si-a inceput cariera in animatie atunci cand s-a mutat in Kansas City, MO, pentru a lucra pentru compania de animatie ‘Laugh-O-Gram Studios’. A petrecut un an de zile lucrand pentru acest studio pana cand a plecat in Hollywood, in 1923.

Acestea led la fondarea studioului lui Disney – Disney Brothers Studios. Din acesta ciuperca a luat viata unicul Disney. Primul film lor a fost in 1927 -‘Alice in Tara Minunilor’. Acesta a fost doar inceputul unei lumi entuziasmante de povesti magice si personaje icoane.

In 1933, Disney a ajuns unul dintre cei mai reprezentativi animatori si producatori de filme din Hollywood. Acesta a creat primul desen animat asa cum il cunoastem astazi-‘Steamboat Willie’. Acest desen la adus glorie companiei Disney si a creionat calea de succes pe care a batut-o de atunci.

Disney a creat multe personaje magice cum ar fi Mickey Mouse,donald Duck si Goofy, dar si personaje mai sofisticate, cum ar fi Pluto, Bambi si Dumbo. Acestea au ajutat la extinderea audientei Disney si au determinat compania sa devin un brand puternic in intreaga lume.

Disney a evoluat ajungand sa creeze inovatii in produse multimedia si tehnologii inovatoare. Acesta a creeat primul film cu efecte sonore-‘The Jazz Singer’, si a fost primul producator de filme sa creeze spectacole cu efecte speciale, cum ar fi ‘Fantasia’. Acest lucru a condus Disney in Epoca de Aur a animatiei, in care acesta a schimbat lumea divertismentului si a creat unul dintre primele studio de animatie din lume.

In 1955, Disney a deschis primul parc de distractii – Disneyland. Acesta a fost primul parc de distractii din lume si a fost deschis pentru a conecta audienta cu magia Disney. Acesta a devenit casa unor personaje magice, cum ar fi Minnie Mouse, Pluto si multi altii.

Disney a luat parte activa in productia mai multor filme precum Alba ca Zapada si cei sapte pitici, Mary Poppins, Hunchback of Notre Dame, si Pirates of the Caribbean. Acestea au fost realizate pe baza unor povesti vechi, care au fost aduse odata cu magiea lui Disney.

In final, Walt Disney a adunat si a creat o lume a viselor magice si a credintei. Istoria lui Disney a schimbat modul in care oamenii au privit arta si distractia si a creat unul dintre cele mai mari imperii media din lume. Unele dintre lucrurile pe care Disney le-a facut vor ramane in memorie pentru totdeauna.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Greu de ucis: Fidel Castro

Elon Musk, pe cale să ajungă la dezintoxicare

Fotografie înfiorătoare făcută de iPhone despre Tessa Coates.

Cine a fost Gheorghe VOLCOVINSCHI?

Octavian Teodorescu – Muzicianul Vizionar al Anilor ’90

Regele Arthur: Povestea Legendarului monarh

 Bradley Cooper ar face oricând Hangover 4

Panteon Crestin. Viata lui Sfânta Fecioara Maria.

Elon Musk, pe marele ecran. Cine e „nebunul” care se bagă să-l filmeze?

Cine a fost Alexandru cel Mare? Viața și moștenirea unui cuceritor macedonean

Henric al V-lea: Un Rege, Un Lider, Un Erou!

Claude Monet: Unul dintre cei mai buni pictori ai Impresionismului