Acei mari regi și poreclele lor rușinoase 

Ani de simpatie sau detestă publică au însemnat că mulți conducători au primit porecle potrivite cu cele mai remarcabile calități sau deficiențe ale lor, iar aceste porecle au fost criticate, indiferent de ceea ce spun istoricii. Domnul Saw.În plus, au existat dinastii numite „crude”, „răi”, „îngrozitoare” dinastii, iar cei care au ales nenorocirea… tot felul de porecle rușinoase pentru posteritate pentru faptele și calitățile lor. Astăzi, prin rubrica noastră, vă invităm să faceți cunoștință cu câteva dintre aceste porecle care nu prea se potrivesc cu dimensiunea capului încoronat care le-a purtat…

bietul Harold

Începe-ți călătoria cu un rege care nu este deloc un suveran rău, dar a ales o poreclă lipsită de respect. Dar dată fiind situația, absolut corect:
La vârsta de 20 de ani, Harald a moștenit conducerea de la tatăl său. Apoi a jurat că nu se va mai tunde niciodată până când nu va unifica toată Norvegia sub conducerea sa.10 ani mai târziu. Nu existau șampoane sau dezinfectanți în acele vremuri, așa că este clar că în părul regelui s-au înșelat mulți păduchi. Dar i-a fost transmis fiului său Eric, purtătorul unei porecli care a rezumat toată natura sa agitată, făcându-l un snobism printre supușii săi, mai ales că fiul său Eric i-a succedat. tron. ..
dezosat

Când rostim cuvântul „Viking” ne gândim la femei blonde uriașe, cu barbă impresionantă și mușchi de oțel. Totuși, nu toți vikingii erau culturisti avangardişti. De exemplu, șeful danez Ivar, care a trăit în secolul al IX-lea d.Hr., era complet opusul berserkerului viking, îmbrăcat doar în piei de urs și i-a stat în cale. toate… nu că i-ar fi fost frică. Nordicii nu s-au încurcat prea mult, dar avea osteogeneză imperfectă, o boală genetică foarte rară care îi făcea oasele foarte fragile, o formă de osteoporoză. Desigur, în aceste circumstanțe, Regele nu s-a ridicat din pat și a mâncat și a băut în mod constant pentru a evita plictiseala. .

Regina Fecioară Sebastian

Personajul la care ne referim este unul dintre puținii oameni care a fost încoronat rege chiar înainte de a se naște. Încoronarea lui, una dintre curiozitățile obișnuite ale Evului Mediu, a avut loc în timp ce pruncul era încă în pântece, iar coroana a fost așezată cu mare furie. Dar faptul că a devenit rege când nu s-a născut nu este o scuză pentru domnitorul portughez, Sebastian (1554-1578), să rămână virgin până la moartea sa. O duzină de ticăloși de la frumoasele lor amante. În mod ironic, la nașterea Reginei, astrologul Reginei a prezis că fiul ei va fi dorit de femeia care l-a idolatrizat. Din pacate, a uitat sa mentioneze ca Sebastian nu si-a dorit cu adevarat femeia care i s-a dăruit.Avand in vedere ca nu exista nicio scuza pentru… 

neputincios Henry

De-a lungul secolelor, mulți conducători s-au străduit să-și facă moștenitorii doriti să urmeze la tron. Dar singurul rege care a fost „binecuvântat” cu o poreclă referitor la lipsa sa de masculinitate a fost Henric al IV-lea al Castiliei. început cu căsătoria lui După aceasta, regele a cerut divorțul pentru că se îndrăgostise de o altă femeie. Desigur, pentru a scăpa de el curat, amantele regale au jurat că Henrik va fi la fel de bărbătesc ca un taur (numai în nume, bine răsplătit). O moașă a dovedit că prima căsătorie nu a fost consumată doar din cauza dorinței reginei de a rămâne virgină. Desigur, fata născută era de fapt fiica unui aristocrat, așa că băiatul născut mai târziu va fi fiul nepotului episcopului.

Alfonso cel Balos

Alfonso al IX-lea a rămas rege al Leónului după moartea tatălui său, Ferdinand I, în 1188. Nu din cauza rolului important pe care l-a jucat în epopeea Reconquista din istorie, ci din cauza problemelor sale cu papa din cauza căsătoriei eșuate. Spre deosebire de Sebastian, Alfonso nu a avut nicio reținere în a se căsători cu verișoara sa Tereza de Portugalia. Teresa i-a născut trei copii. Furios de acest incest, Papa a anulat căsătoria. Lui Alfonso nu-i păsa. A renunțat la soția sa doar când a plictisit-o să se căsătorească cu o altă verișoară, Berenguela de Castilla. A fost prea mult, chiar și pentru pacientul, prea evlavios papă care l-a excomunicat pe Alfonso de Hormone. Această măsură nu l-a speriat, dar l-a înfuriat pe rege, iar reacția lui a fost o criză de nervi. Apropo, cronicarul vorbește despre desele sale izbucniri de furie. Și numele lui a rămas!

Vârcolacul Viseslav

Într-un context pur istoric, acest prinț rus care a stăpânit teritoriul actualului Belarus nu este nimic deosebit, în afară de construirea unei catedrale impresionante și lupta cu frații săi slavi vecini, însă, Viseslav a intrat în istorie datorită unui eveniment care a avut un semnificație specială pentru oamenii din acea vreme.
Era considerat vârcolac pentru că s-a născut cu „capul pe cap”. Pentru ca semnul să-i aducă noroc, vrăjitoarea a sfătuit-o pe mama sa să nu-i scoată placenta rămasă din cap, așa că prințul a purtat-o ​​ca o perucă cu pieptene pentru tot restul vieții. Interesant este că trăsăturile sale licantropice i-au impresionat și pe urmașii săi.
Deci, în 2005, Banca Națională a Belarusului a emis o monedă de 20 de ruble cu imaginea prințului vârcolac…

Constantin V. Copronimus

Dar cea mai delicioasă poreclă a fost, fără îndoială, împăratul bizantin Constantin al V-lea (718-775). Constantin a fost un lider curajos, câștigând victorii asupra arabilor și bulgarilor și menținând cu succes hegemonia Imperiului Roman de Răsărit în sud-estul Europei și în Orient, dar Constantin a primit „presă foarte proastă”. A fost un susținător ferm al iconoclastismului, ceea ce a dus la conflicte grave cu Papa. Acolo, dușmanii săi i-au adus tot felul de acuzații ridicole, inclusiv blestemarea baptisteriului în care a fost botezat conform nevoilor naturii. , nu a avut noroc la vremea aceea… 

 

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Rusia își lansează propria Wikipedia și nu ne place.

Acestea sunt întrebările pe care britanicii i le-au pus lui Amazon Alexa în 2023

Ce este gripa aviara? – Explicatia a numeroaselor amenintari

Pamantul, iubirea noastră!

Leak: GTA 6 va fi mult mai realist decât se credea până acum

Adevărul despre AI și alegeri: Ce face OpenAI pentru a preveni manipularea.

Noul model Dacia Duster 2024  intră în linie dreaptă pentru producție.

Google scapă basma curată după ce a spionat utilizatorii în secret.

Cum să stai pe gratis 575 zile într-un Airbnb de lux ca o șmecheră

Clătite sărate – rețetă delicioasă

Planeta Norilor. Cum se formează norii

Tema „Cheia”