anvers

Istoria orasului Anvers – orasul diamantelor.

Situat pe malul estuarului fluviului Schelde, Anversul este un important port si centru economic in Belgia. Fondat in secolul al VII-lea, a cunoscut o dezvoltare rapida incepand din secolul al XIII-lea. Dupa caderea orasului Bruges in secolul al XV-lea, Anversul a devenit cel mai bogat oras din Tarile de Jos si un centru financiar major in Europa. Prima bursa din lume a fost infiintata aici in 1460, dar orasul a fost distrus de spanioli la sfarsitul secolului al XVI-lea. Incepand din secolul al XIX-lea, Anversul a cunoscut o noua perioada de prosperitate datorata construirii Canalului Albert (1930-1939).

In afara de a fi o forta economica, Anversul este un loc deosebit de frumos. Muzeul Regal de Arte Frumoase este un exemplu elocvent in acest sens. Cladirea este imensa si frumos decorata, expunand tablouri ale maestrilor flamanzi timpurii.

In perioada infloritoare din secolele XV-XVI, Anversul a ridicat cladirile care alcatuiesc embleme ale orasului de astazi. Aici se includ Primaria, casele breslelor, biserici si palate, in special Catedrala care a fost construita timp de 269 de ani. Anversul a atras si marii pictori care au contribuit la frumusetea orasului, printre care Antonis van Dyck, Jacob Jordaens, Frans Snyders, Peter Paul Rubens si Jan Bruegel.

anvers

In secolul al XIX-lea, renasterea portului a dus la ridicarea unor noi palate si la constructia de strazi largi, plantate cu copaci. Palatele neoclasice si casele de stil art nouveau rivalizeaza cu noua cladire a garii, care are o cupola si ziduri neo-baroce, oferind oaspetilor impresia de a participa la o receptie importanta. Anversul a adoptat arta de avangarda fara prejudecati si in secolul trecut a devenit un centru al artei experimentale. Parcul Middelheim a devenit un adevarat muzeu al sculpturii moderne din 1950, fiind unic in Europa. Anversul este, de asemenea, o capitala a modei, cu magazine haute-couture printre cele mai apreciate din Europa.

Grote Markt ramane centrul orasului, cu Primaria sa de 67 de metri lungime, inconjurata de casele breslelor si avand statuia lui Brabo in fata. Acesta este un personaj legendar care a ucis un urias care bloca navigatia pe Schelde. Catedrala Fecioarei, cu un turn inalt de 123 de metri, este situata in apropiere, al doilea turn nefiind terminat. In apropierea garii, se pot intalni evreii ortodocsi (habotnici) purtând palarii cu boruri largi.

Unul dintre cele mai impresionante locuri din Anvers este si Catedrala Notre-Dame, cu arhitectura sa gotica impresionanta si cu cele doua turnuri sale masive. In interior, se pot admira mai multe opere de arta, printre care celebrele lucrari ale lui Rubens, inclusiv „Descent from the Cross”. De asemenea, o alta atractie turistica importanta este si Castelul Steen, un castel medieval care adaposteste acum Muzeul National al Marinei.

Cu toate ca este un oras modern, Anversul pastreaza inca multe elemente care il conecteaza cu trecutul sau bogat. Piata Vrijdagmarkt, de exemplu, este una dintre cele mai vechi piete din oras si gazduieste un targ de vechituri care are loc in fiecare vineri. De asemenea, strazile din centrul istoric sunt pline de cladirile frumoase, cu fatade inalte si ornamente elaborate, care isi pastreaza farmecul de odinioara.

In concluzie, Anversul este un oras plin de istorie si cultura, care ofera o varietate de atractii turistice interesante si un stil de viata vibrant. Este un loc perfect pentru cei care doresc sa experimenteze farmecul Europei de Nord si sa exploreze o zona unica si fascinanta a Belgiei.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Orașul legendar antic Zagreb .

Imprejurimile Venetiei: Aventura prin Laguna

Orașe pe care merită să le vizitezi dacă iubești fotbalul.

Petra, cetatea ascunsa in munti

Zidurile Constantinopolului – Mărturii ale unor epoci istorice

Varsovia – O poveste de descoperit!

Florenta – eterna Renastere

Orasul Oxford – emblema a unei culturi stravechi

Cape Town – orașul celor două oceane

Hipodromul din Istanbul: locul unde istoria prinde viata

Mecca, locul nașterii profetului Muhammad

Doar o singură stațiune de schi din lume oferă o astfel de experiență Extremă!