Rembrandt

Viaţa lui Rembrandt – Umbrele genialitatii

Viața lui Rembrandt Harmenszoon van Rijn a fost una dintre cele mai fascinante și creative vieți din istoria picturii. Artistul Rembrandt a fost unul dintre cei mai prolifici pictori olandezi ai secolului al XVII-lea. Acesta este cunoscut pentru schimbarea stilului de pictură, de la manierismul clasic la realismul modern.

Perioada tânără

Rembrandt s-a născut în 1606 în Leiden, ținutul Olandei, într-o familie de intelectuali. Tata lui, un medic și farmacist, a dorit să-l învețe pe Rembrandt medicina, dar Rembrandt a preferat să-și îndrepte atenția spre artă. Una dintre primele sale încercări de a picta a fost în 1625, când a început să studieze îndeaproape lucrările lui Caravaggio, unul dintre cei mai mari pictori din perioada barocului.

În 1628, Rembrandt s-a mutat la Amsterdam pentru a urma o serie de cursuri de strategie comercială și de contabilitate. În 1631 însă, el s-a întors la Leiden și a început să-și dezvolte propriul său stil artistic.

Lucrările sale

În 1632, Rembrandt s-a întors la Amsterdam și a început să deseneze și să picteze. A devenit rapid unul dintre cei mai populari pictori din Olanda și a primit comenzi de la liderii cetății. O parte din lucrările sale cele mai cunoscute sunt portretele sale. În această perioadă, Rembrandt a lucrat la portretele a numeroase persoane faimoase, precum Martin Luther și anonimii.

Rembrandt s-a concentrat, de asemenea, pe pictarea istoriei biblice. De-a lungul carierei sale, el a pictat numeroase scene biblice, inclusiv „Iisus răstignit pe cruce”, „Isus iertând pe femeia adulteră” și „Adormirea Maicii Domnului”.

Declinul vieții lui Rembrandt

În ciuda succesului pe care l-a avut în vârsta mijlocie, viața lui Rembrandt a intrat într-o perioadă dificilă în 1656. El a divorțat de prima sa soție, Saskia van Uylenburgh, din cauza unui bărbat rival și a fost nevoit să-și vândă lucrările de artă pentru a plăti datoriile sale.

În plus, cariera lui Rembrandt a fost afectată de războiul civil din Olanda și de schimbarea gusturilor publicului. Cu toate acestea, el a continuat să picteze și să deseneze până la sfârșitul vieții sale, în 1669.

Concluzie

Rembrandt Harmenszoon van Rijn a fost unul dintre cei mai creativi și mai prolifici pictori olandezi ai secolului al XVII-lea. El a fost unul dintre primii artiști care a pictat într-un stil modern de realism și și-a desfășurat cariera înainte și în timpul tulburărilor politice și sociale din Olanda secolului al XVII-lea. Din păcate, viața lui Rembrandt a fost marcată de îndatoriri și de neimpliniri, dar el a rămas o figura importantă în istoria artei.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nataşa Raab a încetat din viață: O omagiere adusă actriței

WALT DISNEY- toata viata copil

Heraclit din Efes: Filozof care a influențat gândirea occidentală

Michelangelo Merisi da Caravaggio – Un Artist Vizionar și Talentat

Cine a fost Alexandru cel Mare? Viața și moștenirea unui cuceritor macedonean

Vladimir Ilich Lenin (1870-1924).Rolul cheie in istoria moderna

Fotografie înfiorătoare făcută de iPhone despre Tessa Coates.

Octavian Teodorescu – Muzicianul Vizionar al Anilor ’90

Donald Tusk și-a dat singur de gol parola de la telefon

Faimoasa carieră a lui Roman Polanski

Ernesto Che Guevara și Moștenirea sa. Marire si decadere

Regele Arthur: Povestea Legendarului monarh