roma

In vizuina Lupoaicei. Istorie si legende la Muzeul Capitolin din Roma

Roma, cetatea celor sapte coline, este un loc plin de istorie si legende. Exista doua Rome, una pagana si una crestina, care coexistă în arhitectura si monumentele sale. Daca doriti sa descoperiti povestea Romei antice, trebuie sa vizitati Muzeul Capitolin, situat pe Colina Capitolina, cea mai mare dintre toate colinele Romei.

roma
roma

Colosseum si Arcul lui Constantin

Înainte de a ajunge la Muzeul Capitolin, nu ratati oportunitatea de a vedea doua monumente ale arhitecturii romane: Colosseum si Arcul lui Constantin. Acestea sunt un simbol al puterii imperiului roman si te vor impresiona prin grandoarea lor.

Michelangelo si Muzeul Capitolin

Piazza del Campidoglio, gazda Muzeului Capitolin, este un ansamblu impresionant care ilustreaza Roma politeista. Principalele cladiri muzeale sunt Palatul Senatorial, Palatul Conservatorilor si Palatul Nou, toate gândite de Michelangelo Buonarroti si finalizate în decursul a patru veacuri. Muzeul Capitolin este o colectie unica de sculpturi de bronz, care se completeaza si renoveaza continuu de la donatorul initial, papa Sixt IV, în 1471.

Lupoaica si Legendele Romei Antice

În Muzeul Capitolin, nu ratati oportunitatea de a vedea simbolul Romei antice, Lupoaica. Acest monument legendar al maternitatii unor oameni, al unei cetati, al unei civilizatii înfloritoare, dateaza din secolul V î.Ch si are o vechime de doua milenii si jumatate. Legendele spun ca Romulus si Remus, gemenii semi-zei, au fost protejati de Lupoaica, care a devenit emblema Romei.

Concluzie

Vizitati Muzeul Capitolin din Roma pentru a descoperi istoria si legendele Romei antice si politeiste. Descoperiti monumentele arhitecturii romane si admirati geniul lui Michelangelo, toate într-un singur loc. Nu ratati oportunitatea de a vedea Lupoaica, simbolul Romei antice, care te va fascina prin vechimea si frumusetea sa.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Lyon – orasul gradinilor

Delhi – Orasul Marilor Moguli

Descoperă istoria Sofiei: de la începuturi la prezent!

Doar o singură stațiune de schi din lume oferă o astfel de experiență Extremă!

Top 3 capcane de evitat dacă nu vrei să-ți zboare avionul fără tine!

Cum să alegeți cele mai bune locuri în avion

Varsovia – O poveste de descoperit!

Descoperă magia Praga – o istorie de milenii!

House Sitting:Cum să stai degeaba(Gratis) în casa altora? Iată cum.

Orasul Oxford – emblema a unei culturi stravechi

Despre Podul Brooklyn din New York

Nessebar – O Incursiune în Orasul Bisericilor