Acropola din Atena

Acropola din Atena – Faimoasa Construcţie Antică din Grecia

Atena este capitala Greciei şi una dintre cele mai vechi oraşe din lume. Acropola sau „muntele sfânt” se află la sud de oraş, în centrul zonei istorice. Acesta împreună cu Parthenon, Erechteionul, Templul lui Athena Nike şi alte construcţii reprezintă o parte importantă a fostului oraş-stat al lui Atena.

Acropola din Atena este una dintre cele mai vechi şi mai faimoase construcţii din lume. Acest munte sfânt a fost construit în secolul al VII-lea î.Hr. în perioada elenistică, iar construcţia sa a fost îmbunătăţită pe măsură ce Atena a câştigat putere. Acropola este unul dintre cele mai importante simboluri culturale şi religioase pentru ţara Greaciei.

Originea Acropolei din Atena

Acropola din Atena a fost construită în secolul al VII-lea î.Hr. pe locul unei vechi fortificaţii. Acesta a fost construit iniţial ca un sanctuar religios pentru zeii greci, în special pentru Athena, zeita oraşului. Acesta a fost gândit şi construit de către arhitecţii greci Ictinos, Callicrates şi Mnesicles. Acesta a fost îmbinat cu Parthenonul, templul construit în cinstea zeitei Athena.

Construcţia Acropolei din Atena

Acropola a fost construită pe un deal de munte de aproximativ 150 de metri înălţime, care se afla la sud-est de oraş. Construcţia a început cu zidurile exterioare. Acestea au fost construite în jurul muntelui şi au fost construite în stilul peloponezian, cu opt porţi de intrare. Acestea erau înconjurate de cinci turnuri de apărare. Ulterior, au fost construite templele, erechteionul şi alte edificii. Acestea au fost împodobite cu marmură, statui, sculpturi şi alte elemente decorative.

Importanţa Acropolei din Atena

Acropola din Atena este considerată una dintre cele mai importante construcţii din istoria Greciei. Acesta a jucat un rol important în dezvoltarea politicii, economiei şi culturii Greciei. Acesta a fost o sursă de inspiraţie pentru mulţi arhitecţi şi filozofi care au vizitat-o. Acesta încă mai reprezintă o parte importantă a identităţii culturale a Greciei.

Istoria Acropolei din Atena

Acropola din Atena a fost cotropită şi distrusă de-a lungul anilor. Când a fost cucerită de către persani în 479 î.Hr., acest munte sfânt a fost devastat. În secolul al XVIII-lea, a fost restaurată sub conducerea lui Ottomans. În 1975, UNESCO a declarat Acropola din Atena ca fiind patrimoniu mondial. Acesta a fost inclus în lista siturilor arheologice din Grecia unde se pot face excursii.

Acropola din Atena Astăzi

Astăzi, Acropola din Atena se află în patrimoniul mondial al UNESCO şi este una dintre cele mai vizitate locaţii turistice din Grecia. Acesta poate fi vizitată gratuit în fiecare zi, iar excursiile pot fi rezervate în avans. Acestea se desfăşoară în limba engleză şi pot fi personalizate în funcţie de interesele şi programul fiecărui vizitator. Acesta este un must see pentru toţi vizitatorii care se îndreaptă spre Atena şi o plăcere pentru a descoperi cultura şi istoria Greciei.

Concluzie

Acropola din Atena este una dintre cele mai importante construcţii istorice din lume. Acest munte sfânt a fost construit în secolul al VII-lea î.Hr. şi a fost construit în stilul peloponezian tradiţional. Acesta a jucat un rol important în istoria Greciei, fiind un simbol puternic al culturii şi istoriei Greciei. Acesta poate fi vizitat astăzi şi este un must see pentru toţi cei care se îndreaptă spre Atena. Excursiile se pot rezerva în avans, iar acestea oferă ocazia de a descoperi cultura şi istoria Greciei.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Războiul Marii Britanii – marea amăgire a lui Hitler?

Titlul: Serviciile Secrete Germane in Romania in 1944

Istoria orasului Sydney.

Scala din Milano – O Pictură Vintage a Legendei Italieni

Blocada Berlinului: O Privire asupra Crizei Sovietice

Domnisoarele din Avignon: Picasso și Modificarea Arta

Pactul Ribbentrop-Molotov – ceea ce trebuie să știți despre această înțelegere din 23 august 1939

Foamea dupa vot. Un sport cu istoric profund

Doctori cu juramant stramb – o traditie veche.

Descoperă magia Porto-ului – Istoria în fiecare pas

De ce a dorit Hitler să se ducă la Polul Sud?

Cu baia printre secole – Istoria unei inventii fundamentale