Prima pagina arrow CONSULTATII FARA PLATA arrow Bautura cea mai buna... 27 May 2017
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
FORUM
STIRI
BILETE DE AVION
PROGRAM TV
FELICITARI
VREMEA
PROGRAM CINEMA
MAGAZIN .RO
DESPRE NOI
CONTACT
User Menu
Avem 6 vizitatori online

Bautura cea mai buna...

Imprimare E-mail
miercuri, 26 iulie 2006

Imprevizibila natura umana face ca, de cand e lumea si pamantul, sa „supravietuiasca” destul de multe intrebari referitoare la consumul de bauturi alcoolice: ce anume, cat, in ce imprejurari, cum bem si de ce. Intrebari pentru care exista probabil tot atatea raspunsuri cati consumatori sunt, mai ales daca ne raportam la ideea de sanatate si mai ales intr-un sezon cand localurile se umplu inca de dimineata, cel putin sub pretextul „racoririi” cu o bere. E adevarat, nutritionistii nu interzic categoric consumul de bauturi alcoolice, fara a patrunde in sfera motivatiilor acestuia: placerea, necazurile sau... nevoia! Se recomanda insa ca produsul respectiv sa fie apreciat, deopotriva, din punctul de vedere al mirosului, al aspectului si al gustului.


Trebuie cunoscut faptul ca doua pahare cu vin combinate cu un digestiv sunt suficiente pentru ca un conducator auto sa-si piarda permisul. Din perspectiva OMS, un consum de risc mediu corespunde cu trei pahare-standard (10 grame de alcool la pahar) pe parcursul unei zile, pentru barbati si cu doua pahare in cazul femeilor. Cu conditia ca macar o zi pe saptamana sa nu se consume deloc.

In cazuri speciale, cum sunt aniversarile, se permite un „supliment” de un pahar, insa fara a se cauta frecvent asemenea ocazii. Pe de alta parte, nu trebuie sa se bea pe nemancate, evitandu-se astfel o sumedenie de neplaceri. Explicatia este ca, stomacul fiind gol, alcoolul patrunde rapid si in totalitate in sange, asa ca o masura de precautie la indemana ar reprezenta-o un mic supliment de hrana, cu circa o ora inaintea bauturii.

 Persoanele amatoare de senzatii „tari” trebuie sa mai stie ca, aproape intotdeauna, amestecurile sunt suportate cu dificultate de organism, mai ales daca e vorba despre alcooluri de origini diferite. Specialistii au constatat de pilda ca anumiti consumatori au mari probleme daca asociaza alcooluri din cereale, cum este whisky-ul, cu cele din struguri, ca vinul, sampania ori coniacul. Asadar, chiar daca (sau tocmai pentru ca) vremea caniculara ne impinge mai frecvent catre o halba-doua, sa ne amintim intotdeauna acea zicala inteleapta: „Bautura cea mai buna este apa de izvor”. Eventuala continuare o aplica fiecare, dupa cum il tine organismul.

 
< < articolul precedent   articolul urmator > >

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!

Abonamentul se poate face fie direct la redactie (pentru aceasta trebuie sa completati mandatul postal pe care il obtineti de la orice Oficiu Postal dupa modelul reprodus mai jos, achitand pentru: 1 luna 6,00 lei; 2 luni 12,00 lei; 3 luni 18,00 lei; 4 luni 24,00 lei; 5 luni 30,00 lei; 6 luni 36,00 lei), fie prin Oficiile Postale (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

CONTACT

Telefon:
021. 317. 89. 65
021. 317. 89. 66

GSM
0722. 625. 622
 
Fax
021.317. 89.65
 
Email:

Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Ce spune stiinta despre cele 10 urgii biblice
» Eroul subteranelor
» OZN-ul de la Aeroportul Mihail Kogalniceanu
» Solutii rapide
» Ficat pane
» „Profesorul” din Corleone
» Manastirea Rafaila
» „Un soare printre stele”
» Sub imperativul tabuurilor
» Romanii normoponderali – o „minoritate” dramatica
» Prietenii verzi ai ficatului
» Filme pe gustul pietei chineze
» Horoscopul saptamanii: 8-14 mai 2017
» 4 mai 1979 – Margaret Thatcher devine premier
» Tema: „CERBUL”
» De la Sherlock Holmes, la nano-detectivii de mâine
» Violenta si puterea absoluta
» Doru Davidovici si colegii sai
» Trei masti naturale
» Spaghete picante cu ton
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Hernia de disc, o boala la moda
» Pe Marte exista viata!
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» 3 pozitii de relaxare
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» O rapire OZN in Florida
» Corp ceresc condamnat la moarte
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9