Prima pagina arrow STAREA DE VEGHE arrow "Viitorul apartine spatiului"      Va înscrieti la Universitatea Spatiala 24 Apr 2017
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
FORUM
STIRI
BILETE DE AVION
PROGRAM TV
FELICITARI
VREMEA
PROGRAM CINEMA
MAGAZIN .RO
DESPRE NOI
CONTACT
User Menu
Avem 5 vizitatori online

"Viitorul apartine spatiului"      Va înscrieti la Universitatea Spatiala

Imprimare E-mail
marţi, 15 iunie 1999
  În cele peste patru decenii de "Era spatiala", demarate la 4 octombrie 1957 prin lansarea primului satelit artificial al Terrei, au abundat performante spatiale unice în felul lor, astazi omul traind si lucrând în Cosmos aproape la fel ca si pe Pamânt. Revista "Magazin", prin serialul REMEMEBER, s-a straduit sa puncteze unele din etapele majore ale "competitiei om-spatiu", insistând tocmai pe aportul celor care s-au dedicat acestei nobile dar si periculoase activitati.   În cele peste patru decenii de "Era spatiala", demarate la 4 octombrie 1957 prin lansarea primului satelit artificial al Terrei, au abundat performante spatiale unice în felul lor, astazi omul traind si lucrând în Cosmos aproape la fel ca si pe Pamânt. Revista "Magazin", prin serialul REMEMEBER, s-a straduit sa puncteze unele din etapele majore ale "competitiei om-spatiu", insistând tocmai pe aportul celor care s-au dedicat acestei nobile dar si periculoase activitati. Începem azi un nou serial.
       Perfectionarea tehnicilor spatiale, miniaturizarea obiectelor orbitale artificiale, fiabilitatea de exceptie a acestora, descoperirea de noi materiale capabile sa satisfaca exigentele functionarii aparatelor în spatiu, au impulsionat tehnologiile actuale, creând infrastructura pe care se va cladi explorarea Cosmosului proprie Secolului XXI... Alaturi de eforturile aferente acestor tendinte - care au ca fundament cunostintele de exceptie furnizate de astronautica teoretica si aplicata - exista si o institutie de învatamânt unde tineri de pe întreaga planeta, pasionati de beneficitatea dar si de mirajul spatiului, sunt ajutati de profesori-specialisti pentru a-si cristaliza stiintific cele mai entuziaste idei si proiecte de explorare si folosire a Cosmosului; aceasta este Universitatea Spatiala Internationala (I.S.U. de la initialele International Space Uni-versity), ce a fost înfiintata la Innsbruck în 1986 si acreditata un an mai târziu. Adresa ISU este: 636, Beacon Street, Suite 201-202, BOSTON, Massachusetts 02215, SUA.
       Începând din anul 1988, ISU a oferit anual câte un Program al Sesiunii de Vara-PSV de 9-10 saptamâni de pregatire; a fost creat si un program de un an pentru Masteratul în Stiintele Spatiale (MSS). Consiliul de directori ai ISU a ales înca din 1989 ca sediu al PSV campusul Universitatii "Louis Pasteur" din Strassbourg (Franta). Fiecare PSV are trei etape: prima include furnizarea de informatii general valabile pentru toate facultatile, denumite de ISU "departamente"; cea de a doua etapa adânceste preocupari specializate si avansate, iar în cea de a treia etapa sunt abordate tematici care sunt dezvoltate sub forma de proiecte realizate în asa numitele Grupuri de Proiectare (GP). Tematica acestor proiecte înzestreaza pe cursanti cu capacitatea de a pune în opera cele însusite la cursuri; aptitudinea si experienta luarii unor decizii de raspundere; realizarea de rapoarte în care sa fie sintetizate diferitele solutii adoptate pentru probleme practice; argumentarea stiintifica a solutiilor. Printre tematici pot fi enumerate: observarea Terrei si alarmarea fata de iminenta unor calamitati; urmarirea calotelor polare terestre; instalarea pe orbita a unui "Soare artificial"; analiza intersectarilor potentiale ale traiectoriilor unor asteroizi; optimizarea formei capsulelor destinate coborârii line pe Marte etc, etc.
       Desigur, viitorologii sunt, aproape în unanimitate, optimisti când considera ca pâna în 2018 omul va pasi pe Marte în siguranta si având în "buzunarul salopetei cosmice" un bilet de întoarcere pe Terra, iar pâna în 2025, pe Luna sau pe un... asteroid, va exista o întreprindere miniera! Studentii de astazi ai ISU sunt însa siguri ca peste doua decenii bazele acestor expeditii vor deveni realitate si, mai mult, ca o parte dintre ei vor fi chemati de a-si aduce contributia!...
       Revista MAGAZIN se va face ecoul unor astfel de proiecte...(Va urma)
 
< < articolul precedent   articolul urmator > >

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!

Abonamentul se poate face fie direct la redactie (pentru aceasta trebuie sa completati mandatul postal pe care il obtineti de la orice Oficiu Postal dupa modelul reprodus mai jos, achitand pentru: 1 luna 6,00 lei; 2 luni 12,00 lei; 3 luni 18,00 lei; 4 luni 24,00 lei; 5 luni 30,00 lei; 6 luni 36,00 lei), fie prin Oficiile Postale (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

CONTACT

Telefon:
021. 317. 89. 65
021. 317. 89. 66

GSM
0722. 625. 622
 
Fax
021.317. 89.65
 
Email:

Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Cum putem deveni „atleti ai memoriei”?
» Hitler suparat pe Vatican
» Patru intâlniri OZN ale unui pilot militar
» Spirit tribal
» Spaghete cu carne
» Filiera columbiana
» Manastirea Parincea
» Urias talent venetian
» Platoul Bolurilor, un misterios sit arheologic
» Poveste adevarata despre zaharul „ascuns”
» „Usturoiul salbatic” – un tezaur de sanatate
» Duel intre sculpturi
» Filme celebre, dar... niciodata facute
» Horoscopul saptamanii: 24-30 aprilie 2017
» 20 aprilie 1808 – S-a nascut Napoleon al III-lea
» Tema: „COCOSUL”
» Supercomputerele ne pot prelungi viata
» Tronul si puterea
» OZN-urile interesate de instalatiile militare
» Secrete ale machiajului
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Hernia de disc, o boala la moda
» Pe Marte exista viata!
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» 3 pozitii de relaxare
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» "Teapa" gripei aviare
» O rapire OZN in Florida
» Corp ceresc condamnat la moarte


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9