Prima pagina arrow TERAPII COMPLEMENTARE arrow Otetul, leac multimilenar 30 May 2017
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
FORUM
STIRI
BILETE DE AVION
PROGRAM TV
FELICITARI
VREMEA
PROGRAM CINEMA
MAGAZIN .RO
DESPRE NOI
CONTACT
User Menu
Avem 1 vizitator online

Otetul, leac multimilenar

Imprimare E-mail
marţi, 14 martie 2006

Un remediu mai vechi decat ne imaginam este apreciat mai degraba drept un bun aliment si cam atat. Vorbim despre otet si-n primul rand despre cel obtinut din mere. Antichitatea cunostea si se folosea din plin de virtutile profilactice si tamaduitoare ale diverselor sortimente de otet.

De altfel, inca din vremurile biblice se stie ca acest produs se utiliza ca pansament cicatrizant, in cazuri de rani deschise si de lovituri grave. Pentru a-i diversifica si a-i intensifica efectele curative, anticii il amestecau cu diferite plante. In jurul anului 400 i.Chr., insusi Hippocrate, „parintele medicinii”, se folosea de otet pentru a-si ingriji pacientii. Exista informatii ce pun in legatura otetul chiar si cu unele... campanii militare. Astfel, datorita unor calitati la care ne vom referi mai jos, acesta ar fi fost utilizat de Hannibal, in timpul celebrei expeditii peste Alpi si al marsului asupra Romei. Mult mai tarziu, otetul si-a dovedit calitatile de exceptie in cadrul Razboiului de Secesiune, din Statele Unite. Dar sa vedem si de ce.

Pentru a ne bucura de virtutile terapeutice ale otetului, trebuie sa-l introducem in regimul cotidian. Acestea sunt datorate continutului ridicat de aminoacizi esentiali, de vitamine, de minerale si de enzime cu efect pozitiv asupra organismului. Unii terapeuti merg pana la a considera ca otetul de mere (si miere) este un panaceu universal, in sensul ca toate calitatile marului se afla concentrate intr-o lingurita de asemenea lichid. Datorita lor, s-au identificat pana in prezent sute de moduri de utilizare pentru combaterea microbilor, alungarea durerilor, imbunatatirea starii de sanatate, dar si pentru curatarea si degresarea spatiului vietii noastre cotidiene.


 - Combaterea microbilor s-a remarcat indeosebi in cazuri de dureri in gat, tuse (efect calmant), ca si in distrugerea microbilor din hrana.
 - Eliminarea durerilor se refera la: stimularea unei mai bune circulatii la nivelul picioarelor; tratarea durerilor articulare; calmarea arsurilor produse de soare si a altor tipuri de arsuri ale pielii; eliminarea durerilor de picioare, din zona inferioara; stoparea sughitului; vindecarea contuziilor si a urticariei; calmarea durerilor produse de intepaturile de insecte; eliminarea bataturilor si a iritatiilor produse, de exemplu, la degetele picioarelor, in urma folosirii unor incaltari necorespunzatoare.
 - Mai multa sanatate, cu ajutorul naturii, prin: controlul poftei de mancare; atenuarea asa-numitelor „pete de imbatranire”, care-si fac aparitia pe pielea unor persoane varstnice; protejarea pielii impotriva efectelor soarelui prea puternic; ameliorarea sanatatii parului si eliminarea matretii; calmarea oboselii musculare; protejarea si chiar „intinerirea” pielii.


 Cercetarile demonstreaza ca otetul contine o cantitate apreciabila de glucide, ca si o buna doza de fibre alimentare utile organismului. Atunci cand acest preparat este fabricat pe baza de mere proaspete, netratate chimic, contine si suficient de multa pectina, de asemenea utila corpului nostru. Pectina intrata in aparatul nostru digestiv formeaza legaturi cu colesterolul, apoi il stimuleaza pe acesta sa iasa din organism. Procesul este foarte important, in ce priveste starea noastra de sanatate, deoarece cu cat nivelul colesterolului este mai scazut, cu atat exista mai putine riscuri de tulburari cardio-vasculare.


 Precizarile de mai sus, extrem de succinte, nu vor decat sa „resusciteze” ideea ca otetul natural suta la suta, utilizat in mod judicios si consecvent, poate fi si un remediu redutabil impotriva a numeroase tipuri de afectiuni. Nu e deloc nepotrivit sa amintim ca, odinioara, in satele romanesti existau instalatii speciale care prelucrau merele, in scopul obtinerii otetului. Produsul se realiza si in urma procesului de fermentatie a vinului sau a prunelor si de asemenea se faceau si diverse combinatii cu unele plante, menite sa aromatizeze ori sa adauge calitati suplimentare produsului final, ca, de exemplu: levantica, papadie, menta verde sau menta piperata, rozmarin, salvie, eucalipt.

Autor: ADRIAN-NICOLAE POPESCU

 
< < articolul precedent   articolul urmator > >

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!

Abonamentul se poate face fie direct la redactie (pentru aceasta trebuie sa completati mandatul postal pe care il obtineti de la orice Oficiu Postal dupa modelul reprodus mai jos, achitand pentru: 1 luna 6,00 lei; 2 luni 12,00 lei; 3 luni 18,00 lei; 4 luni 24,00 lei; 5 luni 30,00 lei; 6 luni 36,00 lei), fie prin Oficiile Postale (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

CONTACT

Telefon:
021. 317. 89. 65
021. 317. 89. 66

GSM
0722. 625. 622
 
Fax
021.317. 89.65
 
Email:

Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» „Papusile conectate” pot deveni spioni?
» Criza Berlinului
» Intalniri cu „umanoizi”
» Masti de sezon
» Ghiveci cu carne de vita
» Traditii si „traditii”
» Sanctuarul Itsukushima
» Umbrele pesimismului
» Satul inghetat
» Infectii... de vreme buna
» Combaterea retentiei de apa
» Un mare poet, Georges Brassens
» Cinefili, vi se pregateste ceva!
» Horoscopul saptamanii: 29 mai – 4 iunie 2017
» 25 mai 1791 – S-a nascut imparatul vietnamez Minh Mang
» Tema: „APA”
» De la hidrogenul din Univers la apa de mare
» Revolutie-avertisment pentru tarul Rusiei
» Opiniile unui astronaut roman
» Starul sezonului
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Hernia de disc, o boala la moda
» Pe Marte exista viata!
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» 3 pozitii de relaxare
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» O rapire OZN in Florida
» Corp ceresc condamnat la moarte
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9