Prima pagina arrow FEMINA CLUB arrow Mici secrete despre vinurile spumante 29 Apr 2017
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
FORUM
STIRI
BILETE DE AVION
PROGRAM TV
FELICITARI
VREMEA
PROGRAM CINEMA
MAGAZIN .RO
DESPRE NOI
CONTACT
User Menu
Avem 11 vizitatori online

Mici secrete despre vinurile spumante

Imprimare E-mail
miercuri, 31 mai 2006
Va plac petrecerile, sunteti o gazda perfecta, dar uneori ezitati in privinta regulilor dictate de servirea vinurilor? Va spulberam orice secret, de aceasta data despre vinurile spumante, cu ajutorul unui renumit specialist in oenologie, domnul Dr. ing. ec. Ion Pusca.

Nu putem sa nu recunoastem faptul ca vinurile spumante contribuie din plin la succesul meselor organizate cu diferite ocazii si la crearea unei atmosfere placute, intime. Spumantele de tipul brut sau sec, albe sau roze, la care continutul de zahar este foarte mic, sunt servite la inceputul mesei, o data cu aperitivele. De asemenea, pot fi servite si in continuare, ca unica bautura la masa. Trebuie retinut ca se recomanda sa se serveasca ori tipul brut, ori tipul sec, iar daca se servesc la aceeasi masa ambele tipuri, se va incepe cu vinul spumant brut, continuând cu cel sec.

Spumantele albe sau roze de tipuri demisec, demidulce si dulce, se servesc de obicei spre sfârsitul mesei, impreuna cu desertul. Daca se servesc spumante albe sau roze cu acelasi continut de zahar, se va servi mai intâi cel alb si apoi cel roze, care intotdeauna este mai extractiv (mai plin). Daca se servesc butelii din ani de productie diferiti, dar acelasi tip de vin spumant (fie sec, fie demisec), se va servi la inceput vinul spumant din productia cea mai recenta, urmat de celelalte, in ordinea vechimii.


Sa incercam sa enumeram si alte amanunte de care e bine sa tinem seama.Paharele in care se servesc vinurile spumante, cu picior fin, inalt, trebuie sa aiba o forma de lalea sau ovoidala. Aceste forme asigura o inaltime suficienta a lichidului, dând posibilitatea de a aprecia perlarea, una dintre caracteristicile de baza ale vinului spumant.


Nu se recomanda agitarea cu diferite obiecte a vinului spumant in pahar deoarece prin aceasta agitare dioxidul de carbon se pierde foarte repede si perlarea inceteaza. n cupele cu vin spumant nu se pun cuburi de gheata, iar butelia odata desfacuta se consuma in timpul aceleiasi mese.Buteliile se pastreaza in pozitie culcata, la o temperatura scazuta (sub 15ºC), ferite de lumina.


Vinul spumant se serveste la anumite temperaturi, in functie de calitatea acestuia. Astfel, vinurile spumante, obtinute dupa metoda champenoise, se servesc intre 6º si 8ºC, iar vinurile spumante obisnuite, la temperatura de 4º-6ºC. Buteliile se racesc intr-o frapiera cu apa si gheata. Evitati racirea buteliilor de vin spumant in frigider. Niciodata nu se racesc in congelator.

Alte secrete, in special despre vinurile "linistite", saptamâna viitoare.

 

Autor: Ecaterina Batraneanu

 

 
< < articolul precedent   articolul urmator > >

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!

Abonamentul se poate face fie direct la redactie (pentru aceasta trebuie sa completati mandatul postal pe care il obtineti de la orice Oficiu Postal dupa modelul reprodus mai jos, achitand pentru: 1 luna 6,00 lei; 2 luni 12,00 lei; 3 luni 18,00 lei; 4 luni 24,00 lei; 5 luni 30,00 lei; 6 luni 36,00 lei), fie prin Oficiile Postale (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

CONTACT

Telefon:
021. 317. 89. 65
021. 317. 89. 66

GSM
0722. 625. 622
 
Fax
021.317. 89.65
 
Email:

Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» De la Sherlock Holmes, la nano-detectivii de mâine
» Violenta si puterea absoluta
» Doru Davidovici si colegii sai
» Trei masti naturale
» Spaghete picante cu ton
» „Ursul” unificator al yakuza
» Loreta, manastirea unei legende
» Aventura si talent
» Cea mai mare galerie de arta în aer liber
» Buzele uscate, un calvar în orice sezon
» De la o dilema straveche la galopul de sanatate
» Softistii români, în elita mondiala
» Cinefili, vi se pregateste ceva!
» Horoscopul saptamanii: 1-7 mai 2017
» 27 aprilie 1822 – S-a nascut Ulysses Grant
» Tema: „IOANA D’ARC”
» Cum putem deveni „atleti ai memoriei”?
» Hitler suparat pe Vatican
» Patru intâlniri OZN ale unui pilot militar
» Spirit tribal
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Hernia de disc, o boala la moda
» Pe Marte exista viata!
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» 3 pozitii de relaxare
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» O rapire OZN in Florida
» Corp ceresc condamnat la moarte
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9