Prima pagina arrow TERAPII COMPLEMENTARE 26 Jun 2017
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
FORUM
STIRI
BILETE DE AVION
PROGRAM TV
FELICITARI
VREMEA
PROGRAM CINEMA
MAGAZIN .RO
DESPRE NOI
CONTACT
User Menu
Avem 7 vizitatori online

TERAPII COMPLEMENTARE

Terapii si tratamente alternative, usor de aplicat si cu rezultate uimitoare.



Combaterea blanda a sinuzitei

Imprimare E-mail
sâmbătă, 12 martie 2016

 Organismul uman se prezinta aproape identic din punct de vedere anatomic si functional, cu unele exceptii, indiferent de locul de pe mapamond. Astfel se explica si faptul ca anumite tipuri de preparate si tehnici terapeutice din zone ale lumii aflate la departare una de cealalta sunt uneori foarte asemanatoare si la fel de eficace aplicate în aceleasi patologii.

Citeste mai departe...
 

Primiti Natura in casa!

Imprimare E-mail
vineri, 04 martie 2016

 Desigur, titlul acestui articol reprezinta o figura de stil, insa include si o serie de sugestii poate mai putin obisnuite. Ne referim la faptul ca a tine, efectiv, in casa o bucata dintr-o ramura de copac, fie ea si cu frunze uscate, ne poate fi de mare ajutor pentru pastrarea sanatatii. Depinde de specia aleasa ori preferata, eventual si in functie de problemele pe care vrem sa le amelioram. Astfel, crengile uscate de stejar emit substante care reduc semnificativ presiunea sangelui si elimina durerile de cap „adiacente”, combat ameteala, dar si ritmul cardiac prea accelerat. Daca in dormitorul tau vei tine un „buchet” de stejar din 3-4 ramurele, veti fi, de asemenea, capabil sa faci fata insomniei si iritabilitatii.

Citeste mai departe...
 

Tratamente cu flori „cantate”

Imprimare E-mail
joi, 25 februarie 2016

 Splendoarea floristica din cantecele noastre populare isi gaseste – deloc intamplator – un corespondent pe masura si in tratamentele blande. Doua asemenea condimente (la propriu, caci se folosesc si in bucataria traditionala, dar si la figurat, deoarece ele „condimenteaza” la modul ideal cantecele, precum si terapiile vindecatoare rurale) sunt rozmarinul si maghiranul.

Citeste mai departe...
 

Pentru o digestie confortabila

Imprimare E-mail
luni, 22 februarie 2016

 Pe masura ce alimentatia noastra devine din ce în ce mai „industrializata”, produsele si ingredientele prin excelenta naturale fiind înlocuite cu concentrate si surogate frecvent sintetice, si sanatatea aparatului digestiv se subrezeste, dând impresia unui organism în deriva, care nu mai „stie” ce strategie sa aplice pentru a nu avea de suferit.

Citeste mai departe...
 

O „comoara” pentru tinerele mame

Imprimare E-mail
luni, 22 februarie 2016

 Sigur ca pentru orice mama comoara cea mai de pret este (teoretic, cel putin) propriul sau copil, dar in articolul de fata vorbim despre un produs natural lesne de procurat, care poate fi de mare ajutor pentru sanatatea amândurora. Vorbim despre linte, care in stare naturala poate avea mai multe culori – verde, rosie, portocalie, galbena, maronie – in functie de soi diferind si timpul de fierbere in vederea consumului. De pilda, in medie, bobitele verzi se fierb 30 de minute, iar cele rosii circa 20 de minute. In mod logic însa, aceste deosebiri depind nu explicit de culoare, ci de continutul bobului, cele verzi fiind de trei ori mai bogate in fibre decât cele rosii.

Citeste mai departe...
 

Farmacia verde care salveaza intestinele

Imprimare E-mail
joi, 04 februarie 2016

 Inflamatiile intestinelor cauzate de infectii microbiene sau/si micotice pot genera complicatii extrem de grave si, desigur, dificil de vindecat. Medicina noastra populara beneficiaza însa de numeroase plante din flora spontana cu efecte deosebit de favorabile în astfel de situatii, procedurile respective putând actiona fie ca atare, fie – cel mai recomandat – în combinatie cu tratamentele recomandate de medicina alopata.

Citeste mai departe...
 

„Mazarea berbecilor” întareste inima

Imprimare E-mail
sâmbătă, 30 ianuarie 2016

 O planta alimentara destul de putin consumata la noi, desi exista si culturi în anumite zone, nautul, are o vârsta respectabila estimata la circa 7500 de ani. Originea sa e undeva, în Asia, dar primele culturi s-au realizat în bazinul Mediteranei. Semintele, adica partea utilizata si în scop terapeutic, au forma globuloasa, consistenta tare, culori de la alb si galben la roz si negru si dimensiuni de 6-12 milimetri, prin comparatie fiind numita si „mazarea berbecilor”.

Citeste mai departe...
 

Moare? Moare!...

Imprimare E-mail
sâmbătă, 23 ianuarie 2016

 O parabola populara cu usoara nuanta anecdotica spune ca intr-un salon de spital se afla un bolnav de cancer, caruia medicul ce-si facea vizita zilnica nu-i mai acorda prea multe zile de trait. L-a externat, dar dupa o vreme a ramas socat sa-l vada venit pe picioarele lui, la control. Inca nevenindu-i sa-si creada ochilor, l-a intrebat cum se face ca traieste. Omul i-a explicat ca, pe cand era internat, medicul trecea pe langa patul lui, murmurand: „Moare... Moare...” Iar bolnavul, crezand ca i se recomanda sa bea moare (zeama de varza), i-a cerut sotiei sa-i aduca in fiecare zi moare. Iar aceasta i-a fost leac si salvare de la moarte. Si, putem spune foarte serios, povestea chiar poate fi considerata reala.

Citeste mai departe...
 

Consumati… sarmale anticancer!

Imprimare E-mail
marţi, 19 ianuarie 2016

 Hrisca este un aliment popular si traditional în tari ca Rusia, Ucraina, Franta, Polonia. În România este la mare cautare mai ales în Bucovina, unde se foloseste ca ingredient traditional pentru sarmale. Ea este bogata în vitaminele E, B1 si B2, în proteine, carbohidrati, fibre, fosfor, magneziu, cupru, zinc, mangan, seleniu si fier. Totusi, pentru sanatatea noastra poate cel mai important e ca hrisca este un produs ecologic; probabil, singura planta alimentara nemodificata genetic. Hrisca nu contine niciun fel de nitrati, pesticide si erbicide, deoarece pur si simplu nu are nevoie de substante chimice.

Citeste mai departe...
 

Dulci... si pentru diabetici

Imprimare E-mail
duminică, 10 ianuarie 2016

 Perele sunt fructe delicioase care contin apa în proportie de 80%, fibre, fier, vitamina C, vitamina A, vitamina E, vitamine din complexul B, acid folic, enzime, antioxidanti si minerale precum zinc, sodiu, clor, calciu, magneziu, potasiu, cupru si mangan. Au un indice glicemic redus (30), motiv pentru care sunt digerate si absorbite mult mai lent fata de alimentele care au un indice glicemic mediu sau mare. Pentru a beneficia de proprietatile acestor fructe delicioase se recomanda consumul cu tot cu coaja. Atât para în sine, cât si sucul de pere sunt adevarate medicamente naturiste pentru organism.

Citeste mai departe...
 

In fata traditiilor ramânem muti... de uimire

Imprimare E-mail
marţi, 29 decembrie 2015

 Lacrimile uscate ale stejarului. Vâscul asa cum am mai scris si cu alte ocazii este un simbol al sarbatorilor de iarna, cu precadere al Anului Nou. I se mai spune si „creanga de aur” si se atârna deasupra usii, pentru a aduce casei respective noroc, fericire si prosperitate. Potrivit unor traditii larg raspândite, in special in tarile anglo-saxone, cei care se saruta sub vâsc vor avea bucurie si noroc tot anul urmator, planta fiind incarcata de magie si constituind semn de bun augur al iubirii.

Citeste mai departe...
 

Contra durerilor, un... aliment savuros

Imprimare E-mail
duminică, 27 decembrie 2015

 Se stie bine ca, practic, toate vegetalele folosite în alimentatie au si remarcabile calitati terapeutice, iar azi vom prezenta o asemenea leguma ce poate fi considerata si un fel de rezervor de sanatate, însa din pacate prea putin utilizata la noi. Vorbim despre sparanghel, în mod oarecum inexplicabil confundata, cel putin în ceea ce priveste denumirea, cu planta ornamentala înrudita denumita asparagus (leguma se cheama, în latina, Asparagus officinalis).

Citeste mai departe...
 

Combaterea blanda a sinuzitei

Imprimare E-mail
joi, 17 decembrie 2015

 Organismul uman se prezinta aproape identic din punct de vedere anatomic si functional, cu unele exceptii, indiferent de locul de pe mapamond. Astfel se explica si faptul ca anumite tipuri de preparate si tehnici terapeutice din zone ale lumii aflate la departare una de cealalta sunt uneori foarte asemanatoare si la fel de eficace aplicate in aceleasi patologii. Va prezentam mai jos ceea ce unii nu ezita sa califice drept remediu secret contra sinuzitei.

Citeste mai departe...
 

Combate durerile de coloana!

Imprimare E-mail
joi, 10 decembrie 2015

 Durerile de coloana sunt de cele mai multe ori de natura reumatica. În lipsa unor medicamente pe care nu ni le putem permite, putem apela la leacuri batrânesti ce ne pot ajuta pentru început în astfel de situatii. Daca durerea este de o forma mai usoara putem aplica pe zona afectata cataplasme cu ulei de floarea-soarelui presat la rece sau cataplasme cu coada-calului. Eficienta pentru a scapa de durerile de coloana este si tinctura de castane care se foloseste sub forma de frectii pe zonele afectate.

Citeste mai departe...
 

Un „Matusalem” al terapiilor verzi

Imprimare E-mail
vineri, 04 decembrie 2015

 Ceea ce astazi numim medicina naturala il (re)cunoaste de peste doua milenii. Vorbim despre coriandru, care in cele mai multe tari din estul Asiei, cu precadere in India, se bucura de o popularitate deosebita, datorita multiplelor sale calitati. Actiunea sa complexa asupra sanatatii organismului se datoreaza continutului bogat in: aminoacizi (7 tipuri); uleiuri esentiale (11 tipuri); vitamine (mai ales vitaminele A si C), precum si in minerale, cum este fosforul. Iata ce efecte importante are coriandrul in functionarea organelor noastre, dar si a ceea ce numim corp afectiv si mental!

Citeste mai departe...
 

Medicamentul din umbra

Imprimare E-mail
joi, 26 noiembrie 2015

 Destul de putin folosita la noi, rubarba (sau, poate mai cunoscuta astfel, reventul) este o leguma cu gust acrisor, seamana cu tijele de telina si e folosita in preparatele culinare, dar si in medicina populara, deoarece aduce importante beneficii organismului. Cercetatorii chinezi au demonstrat ca pacientii care consuma tulpini proaspete de rubarba in fiecare zi, timp de doua saptamani dupa ce au suferit un accident vascular cerebral, se refac mult mai repede. Mai mult, rubarba intareste sistemul imunitar, ajutand organismul sa lupte impotriva infectiilor. In doze mici, rubarba se foloseste la combaterea indigestiei, pentru stimularea apetitului si tratarea afectiunilor ficatului si vezicii biliare.

Citeste mai departe...
 

Panaceul de pe dealurile Romaniei

Imprimare E-mail
duminică, 22 noiembrie 2015

 In cartea sa „O farmacie intr-o planta”, reputatul profesor biochimist Ion Brad (despre care am scris si noi in „Magazin”, in mai multe randuri) face referire la calitatile terapeutice uluitoare ale unei plante ce creste spontan in multe zone de deal din tara noastra: catina alba (Hippophae rhamnoides). De altfel, profesorul Brad si-a dedicat, practic, intreaga viata cercetarilor asupra acestei adevarate comori daruite de natura, ceea ce il include fara echivoc intre specialistii de prim rang din lume in cercetare acestei plante. Sa vedem, foarte pe scurt, de ce o personalitate de talia acestuia practic si-a sacrificat viata personala pentru a extrage maximum posibil din planta tepoasa si aparent neospitaliera, in folosul oamenilor. In treacat fie spus, ce calitati terapeutice neasteptate a gasit dr. Brad in intreaga planta (fructe, frunze, tulpina, radacina), in diverse stadii de dezvoltare si prelucrate in fel si chip?

Citeste mai departe...
 

Perele combat anemia si cancerul

Imprimare E-mail
duminică, 15 noiembrie 2015

 Delicioasele pere contin apa in proportie de 80%, fibre, fier, vitaminele C, A, E, cele din complexul B, acid folic, enzime, antioxidanti si minerale precum zinc, sodiu, clor, calciu, magneziu, potasiu, cupru si mangan. Au un indice glicemic redus (30), motiv pentru care sunt digerate si absorbite mult mai lent fata de alimentele cu un indice glicemic mediu sau mare. Pentru a beneficia de proprietatile acestor fructe se recomanda consumul cu tot cu coaja. De asemenea, atât para in sine, cât si sucul sunt adevarate medicamente naturale pentru organism.

Citeste mai departe...
 

Dulce si amar

Imprimare E-mail
marţi, 10 noiembrie 2015

 Trimiterea la dulce, amar, acru, iute etc. nu face o legatura neaparat cu principalele senzatii gustative, ci – in primul rand in domeniul tratamentelor utilizate in medicina complementara – cu asa-zise principii fundamentale care ii pot trimite pe terapeuti catre anumite moduri de abordare a bolilor prin metode naturale. In treacat, sa amintim de pilda ca plantele cu gust amar utilizate de farmacopeea romaneasca au actiune benefica, in primul rand, in afectiunile ficatului si ale bilei.

Citeste mai departe...
 

Eterna si tamaduitoarea ceapa...

Imprimare E-mail
joi, 29 octombrie 2015

 Despre aceasta leguma nelipsita din aproape toate traditiile culinare ale lumii s-au scris, probabil, mii de pagini, dar fara a se epuiza subiectul. Subiectul principal fiind, de fapt – nu trebuie sa mire pe nimeni ca nu ar fi cel prioritar nutritive – referitor la virtutile terapeutice ale cepei, extraordinare in orice moment al anului, insa mai cu seama in timpul sezonului rece. Una dintre metodele cele mai folosite in tratamentul cu ceapa o constituie compresele. Pentru vindecarea otitei medii se folosesc comprese cu ceapa pe urechi. Se taie o ceapa in doua, se pune cu partea interioara in jos, pe un tifon, si se incalzeste compresa. Se preseaza apoi compresa cu ceapa intre palme, ca sa iasa zeama si se aplica pe urechea bolnava.

Citeste mai departe...
 

Astenii de toamna

Imprimare E-mail
joi, 22 octombrie 2015

 Se stie ca anotimpurile de tranzitie – primavara si toamna – aduc cu ele si unele probleme de sanatate specifice momentului, cauzate de schimbarile importante de temperatura a mediului, de umiditate, de influenta a soarelui etc. Studiile de profil arata ca una din 10 persoane sufera de astenia de toamna, problema cauzata in principal de scaderea „dozei” de lumina naturala, precum si de dificultatea de adaptare a organismului la diferentele de temperatura dintre zi si noapte.

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 64 - 84 din 583

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!

Abonamentul se poate face fie direct la redactie (pentru aceasta trebuie sa completati mandatul postal pe care il obtineti de la orice Oficiu Postal dupa modelul reprodus mai jos, achitand pentru: 1 luna 6,00 lei; 2 luni 12,00 lei; 3 luni 18,00 lei; 4 luni 24,00 lei; 5 luni 30,00 lei; 6 luni 36,00 lei), fie prin Oficiile Postale (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

CONTACT

Telefon:
021. 317. 89. 65
021. 317. 89. 66

GSM
0722. 625. 622
 
Fax
021.317. 89.65
 
Email:

Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Primul robot umanoid printat 3d
» Batalia pentru Dardanelle
» Cazul Certesti – 1996
» Tratamente cosmetice de succes
» Friptura marinata din carne de porc
» Ziua in care masinile scriu poezii
» Manastirea Dervent
» Umor suprarealist
» Eniovden – o sarbatoare a Soarelui si a focului
» Exista un virus al nebuniei?
» Iedera, nu doar o planta decorativa
» Mishima, onoare si dezamagire
» Twin Peaks 2017 – mai straniu, mai socant, mai incitant
» Horoscopul saptamanii: 19-25 iunie 2017
» 15 iunie 1330 – S-a nascut Edward, „Printul negru”
» Tema: „INFERNUL”
» Pitagora, matematician si guru
» Cum se primesc invadatorii
» Intâlniri la Bâlea Lac si in Muntii Ciucas
» 4 masti eficiente
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Hernia de disc, o boala la moda
» Pe Marte exista viata!
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» 3 pozitii de relaxare
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» O rapire OZN in Florida
» Corp ceresc condamnat la moarte
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9