Prima pagina arrow TERAPII COMPLEMENTARE 18 Nov 2017
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
FORUM
STIRI
BILETE DE AVION
PROGRAM TV
FELICITARI
VREMEA
PROGRAM CINEMA
MAGAZIN .RO
DESPRE NOI
CONTACT
User Menu
Avem 4 vizitatori online

TERAPII COMPLEMENTARE

Terapii si tratamente alternative, usor de aplicat si cu rezultate uimitoare.„Tepi" pentru rinichi si plamâni

Imprimare E-mail
joi, 31 august 2006

Pe teritoriul tarii noastre, intâlnim frecvent, practic in toate regiunile, o serie de plante considerate in mod instinctiv (dar gresit) „ostile", ele fiind reunite sub un numitor comun: sunt dotate cu spini suficient de puternici pentru a ne produce rani serioase, la o manipulare neatenta. Pentru unele afectiuni insa, si asemenea componente ale florei spontane ne ofera cu generozitate calitatile lor terapeutice.

Citeste mai departe...
 

Leac din maruntaiele pamântului

Imprimare E-mail
joi, 24 august 2006

 Câtiva cititori ai „Magazinului” ne-au solicitat informatii despre utilizarea petrolului in tratarea anumitor boli si despre modul de procurare. Precizam ca in urma cu mai mult timp am facut o asemenea referire, citând cazuri de vindecari, intrucât la noi nu se foloseste in mod oficial petrolul rafinat, decât la recomandarea unor terapeuti. Cu toate acestea, produsul despre care vorbim se gaseste chiar in farmacii, in unele tari occidentale, ca Austria sau Germania. Denumirea sub care mai este cunoscut acest extras cu proprietati terapeutice este de petrol distilat micogenil.

Citeste mai departe...
 

Injectii cu apa de mare

Imprimare E-mail
joi, 17 august 2006

 O constatare extrem de interesanta si totodata tulburatoare se refera la faptul ca apa marilor si a oceanelor, din care a aparut viata pe Terra, are o compozitie aproape identica cu cea a apei din corpul uman („apa din acvariul nostru”, cum spunea fiziologul si biologul René Quinton), singura diferenta remarcandu-se in privinta concentratiei de saruri: 33 grame la litru in apa de mare, fata de 9 g/l in sangele si in tesuturile corpului nostru. Daca adaugam aici si faptul ca raportul dintre apa si uscat, de pe glob, este aproximativ acelasi cu cel dintre apa si celelalte elemente care alcatuiesc corpul omului, ideea unei fascinante si enigmatice legaturi intre cele doua (om/planeta) devine si mai provocatoare.

Citeste mai departe...
 

Cronoterapia: leacul potrivit la timpul potrivit

Imprimare E-mail
miercuri, 09 august 2006

 Influenta si importanta ritmurilor biologice in domeniul sanatatii umane reprezinta inca pentru noi - ca instrument stiintific si metoda de lucru - ceva destul de nebulos. Desi, paradoxal, aspectele esentiale ale problemei se cunosc si se aplica de milenii. Sa zicem, la modul empiric. Cel mult, astazi vorbim despre bioritm (dar ce este el?) si facem constatari care pun in relatii evidente functionarea organismului nostru si succesiunea ciclica a segmentelor temporale. Printre metodele de tratament complementare, perfect corelate cu medicina alopata, se numara si cronoterapia (a nu se confunda cu cromoterapia, tratamentul cu ajutorul culorilor), care utilizeaza exact principiile amintite mai sus. De pilda, s-a constatat ca exista o faza orara de toleranta si de eficacitate maxima pentru fiecare tratament, ele fiind diferite, chiar daca o coincidenta exista pentru numeroase asemenea remedii. Desi toxicitatea agentilor anticancerosi activi se reduce in mod semnificativ gratie eforturilor industriei farmaceutice, administrarea lor in momentul cand sunt cel mai bine tolerati de corpul bolnavului permite, in anumite cazuri cand se dovedeste necesar, sa se prescrie doza maxima.

Citeste mai departe...
 

Sângele muntelui

Imprimare E-mail
miercuri, 09 august 2006

 Peste 2500 de ani ne despart de primele mentiuni scrise referitoare la calitatile terapeutice ale unui produs natural mai putin obisnuit: mumio, numit si „rasina muntilor”, „seva stancilor” sau „sangele muntelui”. Desi in mod impropriu, intrucat s-ar putea spune ca... nu seamana cu nimic, ii vom spune totusi rasina. Se gaseste in locuri greu accesibile din muntii Asiei Centrale, la peste 2000 metri, in special in Kazahstan si Kirghizstan, iar aprecieri la adresa ei au venit din partea unor titani ai terapiilor naturale, ca Aristotel, Hippocrat, Galen si altii.

Citeste mai departe...
 

Metoda ELF combate reumatismele

Imprimare E-mail
miercuri, 02 august 2006

 Cu mai multe luni in urma, prezentam la aceasta rubrica o inventie exclusiv româneasca, datorata d-lui ing. fizician Alexandru MUSAT si bazata pe impactul pe care il au câmpurile electromagnetice in pulsuri de foarte joasa frecventa asupra organismului uman. Inventatorul micutului aparat terapeutic ne vorbea atunci despre rezultatele remarcabile obtinute in tratarea diferitelor tipuri de diabet, cu eliminarea sau macar ameliorarea semnificativa a simptomelor si afectiunilor conexe specifice. Astazi, va vom prezenta si alte performante ale terapiei ELF, cu precizarea ca aparatul inventat de d-l Al. Musat are avizul Ministerului Sanatatii, fiind singurul de acest fel din lume omologat de un for guvernamental.

Citeste mai departe...
 

Volbura si vinerita

Imprimare E-mail
miercuri, 26 iulie 2006

 Rochita-randunicii, cupa-vacii, struna-gastei, camasa-domnului: iata doar cateva dintre denumirile populare sub care este cunoscuta volbura, planta agatatoare frecvent intalnita mai cu seama in gradinile de la tara, cu perioada maxima de dezvoltare vara, intre lunile mai si septembrie. In gospodariile particulare, crescatorii de porci o dau acestor animale spre consum, in stare proaspata, alaturi de alte buruieni. Iar preferinta patrupedelor pentru ea nu e intamplatoare, volbura avand in compozitie, printre altele, vitamina C si substante minerale. Medicina populara include aceasta planta in randul celor terapeutice, de mult timp.


 

Citeste mai departe...
 

Ceaiuri de vacanta

Imprimare E-mail
miercuri, 19 iulie 2006

Vara, eventual atunci când ne aflam in concediu si nu ne lipim in mod obligatoriu de mijloacele de locomotie pe roti, avem privilegiul sa cunoastem o multime de flori ce ne incânta privirea si nu rareori simtul olfactiv. Nu intotdeauna stim insa ca aceste minuni ale naturii ascund si remarcabile calitati terapeutice. Sa amintim câteva dintre ele.

 

Citeste mai departe...
 

Terapii cu... codite

Imprimare E-mail
joi, 13 iulie 2006

Un fel de pseudo-mimetism cu mecanismul rezident in imaginatia omului a facut ca unele plante medicinale sa-si primeasca numele din zona faunistica, prin prelucrarea denumirii extremitatii dorsale a câtorva animale. Ne aflam si in perioada când aceste „codite" pot fi recoltate, acum ele furnizându-ne un maximum de principii active.

Citeste mai departe...
 

Meditatie cu arome vegetale

Imprimare E-mail
miercuri, 05 iulie 2006

In articolul precedent dedicat tehnicii Qigong propuse de d-na Aurelia Dascalu, am mai facut un pas inainte printr-o procedura de meditatie care presupunea si vizualizarea. Mai departe, se avanseaza pe acelasi principiu, dar la fiecare exercitiu se vine cu un element ajutator in plus, astfel ca forta videcatoare este amplificata. Nu trebuie uitat nici o clipa ca tehnicile Qigong (si nu numai ele) se adreseaza deopotriva corpului fizic, sufletului si spiritului fiecarui individ.

Citeste mai departe...
 

Turita mare trateaza calculii

Imprimare E-mail
miercuri, 28 iunie 2006

 Pe parcursul lunilor de vara, intre umeroasele plante medicinale din flora noastra spontana care ajung la inflorirese numara si turita mare (i se spune buruiana de friguri, dumbravnic, cornatel, matcuta, scai-marunt etc.). Un efect redutabil al ceaiului din aceasta planta se manifesta in eliminarea calculilor renali si a celor biliari (dealtfel, in majoritatea afectiunilor ficatului, bilei, cailor gastro-intestinale, dar si in diateza urica, in reumatismul cronic, articular si muscular). Medicina populara o cunoaste drept foarte bun remediu si in tratarea tuberculozei sau, datorita continutului de tanin, in combaterea diareei.

Citeste mai departe...
 

Meditatia ca tehnica terapeutica

Imprimare E-mail
miercuri, 21 iunie 2006

 Terapeutii initiati in practici extrasenzoriale sustin ca starea de sanatate si longevitatea sunt conditionate in mod esential si de meditatie. Dar, am adauga noi, de meditatia autentica, adica nu acea postura traditionala traductibila foarte simplu prin expresia "stau si ma gândesc". Este vorba despre un fel de intoarcere inauntru a privirii, explorarea unui univers virtual construit pe anumite coordonate, astfel incât, pentru a putea patrunde in profunzimile sale, trebuie sa ne detasam delumea exterioara concreta si de trairile cotidiene, plonjând intr-un pseudo-vis tamaduitor. Pentru ca acesta este chiar unul dintre principalele efecte ale meditatiei: vindecarea afectiunilor spiritului, sufletului si trupului.

 

Citeste mai departe...
 

Qigong - exercitii insolite pentru o sanatate de fier

Imprimare E-mail
miercuri, 14 iunie 2006

V-am prezentat in numarul precedent al revistei "Magazin" asa-numita pozitie de deschidere utilizata de practicantii unor tehnici Qigong, asa cum ne-au fost ele descrise de dna Aurelia Dascalu, din Iasi, o mai veche cunostinta a cititorilor nostri. Dupa cum remarcam, nu numai pozitia corpului si a membrelor contribuie la realizarea corecta a exercitiilor si la maxima lor eficienta. Exista si posturi insolite, la fel de folositoare sanatatii si dintre ele am ales astazi sa va facem cunoscute câteva, mai simplu de concretizat.

Citeste mai departe...
 

Leacul cartaginez

Imprimare E-mail
miercuri, 14 iunie 2006

Planta a carei origine specialistii o localizeaza in vechea Cartagina, anghinarea este recunoscuta de mult timp ca redutabil remediu in afectiuni grave ale ficatului si ale rinichilor, dar si in alte patologii. De la ea, se folosesc in primul rând frunzele si, in mai mica masura, radacina. De asemenea, de mentionat ca nu se face referire doar la preparatele din anghinarea culeasa din flora spontana, ci si la cultura respectiva, realizata la noi in sudul tarii.

Citeste mai departe...
 

Paducelul

Imprimare E-mail
miercuri, 07 iunie 2006

 Intâlnit la noi in zonele de deal, pâna catre munte, paducelul este numit si gherghin, malai moale, maracin si chiar maces (desi inrudite, exista diferente clare intre cele doua plante). Chiar daca avem de-a face cu un arbust, are alura unui pom, datorita bogatei ramificatii a tulpinii sale si faptului ca poate ajunge la circa 10 metri inaltime. In fitoterapie, de la paducel se folosesc cu bune rezultate florile, frunzele si fructele.

Citeste mai departe...
 

Qigong sau stimularea imunitatii

Imprimare E-mail
miercuri, 07 iunie 2006

Daca vrei cu-adevarat sa reusesti, poti! Aceasta ar putea fi deviza practicantilor tehnicilor QIGONG. Am folosit pluralul, pentru ca exista mai multe "curente" in domeniu, desi principiile fundamentale si finalitatea sunt aceleasi. In revista "Magazin" am mai prezentat aspecte legate de Qigong, din perspectiva terapeutica.

De data aceasta, vom intra direct in prezentarea unor exercitii practice, cu precizarea efectelor lor asupra starii de sanatate. Informatiile respective ne-au fost oferite de o mai veche cunostinta a cititorilor publicatiei noastre, doamna Aurelia Dascalu din Iasi, a carei initiativa - de a face cunoscut Qigong-ul celor doritori sa se vindece si sa-si mentina singuri sanatatea - s-a bucurat de un succes deosebit.

Citeste mai departe...
 

Un agresor care ne vindeca

Imprimare E-mail
miercuri, 31 mai 2006

Prezenta in flora spontana de la noi, de primavara pana toamna tarziu, urzica e ocolita, in ce priveste contactul direct, din cauza "agresivitatii" sale vezicante, dar si ca aliment, de catre unele persoane care nu concep sa consume o asemenea planta. Totusi, ea are calitati extraordinare, ce o recomanda cu caldura, atât in cura de dezintoxicare atât de utila la inceputul sezonului cald, cât si ca remediu intr-o serie de afectiuni.

Citeste mai departe...
 

Nopti albe? Niciodata!

Imprimare E-mail
miercuri, 31 mai 2006

E drept ca uneori agitatia din timpul zilei se rasfrânge in mod nefast si asupra noptilor, când speram sa ne gasim, in sfarsit, binemeritata odihna, dar de fapt nu facem decat sa ne chinuim si mai mult. Din zona terapiilor naturale ne vin si de data aceasta in ajutor unele ceaiuri capabile sa repare asemenea neajunsuri, care influenteaza negativ viata omului, in toata complexitatea ei.

Citeste mai departe...
 

Mofetele - o terapie cvasi-necunoscuta

Imprimare E-mail
miercuri, 31 mai 2006

Ca denumire, pentru prea putina lume inseamna ceva bine definit. Mofeta reprezinta o emanatie gazoasa la temperatura mediului, alcatuita in special din bioxid de carbon si legata de asa-numita activitate postvulcanica. Dupa cum se stie, si in România exista o asemenea zona geologica, in Carpatii Orientali, mai exact in Masivul Harghita. Emanatiile mentionate mai sus se intâlnesc in mai multe puncte ale regiunii, cu un continut de bioxid de carbon de pâna la circa 98% si uneori cu un slab procent de sulf.

 


 Autor: ADRIAN-NICOLAE POPESCU

 

PAINEA CEA DE TOATE ZILELE

Imprimare E-mail
luni, 22 mai 2006
Se poate vorbi la capitolul terapii complementare despre consumul de paine? Cu siguranta, da. Aceasta, deoarece, desi painea este un produs alimentar inclus in cotidian, ea poate deopotriva sa determine unele dezechilibre ale sanatatii ori sa ne ofere anumite substante necesare organismului, capabile sa restabileasca starea normala.
Citeste mai departe...
 

Alimente pentru silueta

Imprimare E-mail
luni, 22 mai 2006

          Ce trebuie sa mancam si ce nu, pentru a ne pastra sanatatea
          
           Meniurile pentru scadere in greutate (slabire este impropriu spus, chiar daca se foloseste aceasta formulare in marea majoritate a cazurilor) nu constituie vreo inventie ori vreun moft al vremurilor noastre, ci au existat si in epoci mai vechi, atunci cand, de exemplu, „modelul” feminin sau masculin foarte apreciat era cel purtator de rosu in obraji, pe langa belsugul considerabil de kilograme. Ratiunea stabilirii unor recomandari (le putem spune, totusi, restrictii) alimentare anume este pastrarea sanatatii la un standard suficient de ridicat, pentru a nu fi nevoie de serviciile medicului.
Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 21 22 23 24 25 26 27 28 29 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 568 - 588 din 603

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!

Abonamentul se poate face fie direct la redactie (pentru aceasta trebuie sa completati mandatul postal pe care il obtineti de la orice Oficiu Postal dupa modelul reprodus mai jos, achitand pentru: 1 luna 6,00 lei; 2 luni 12,00 lei; 3 luni 18,00 lei; 4 luni 24,00 lei; 5 luni 30,00 lei; 6 luni 36,00 lei), fie prin Oficiile Postale (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

CONTACT

Telefon:
021. 317. 89. 65
021. 317. 89. 66

GSM
0722. 625. 622
 
Fax
021.317. 89.65
 
Email:

Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» LCHF, o alimentatie revolutionara
» In urma lui Napoleon al III-lea
» Sa renuntam la ipoteza extraterestra?
» Cotlete cu ciuperci
» Efect natural
» Halucinatiile olfactive
» Manastirea Lacuri
» Arta si paradox
» A 8-a minune naturala a lumii
» Cea mai mare forta a omului: MENTALUL
» Vanilia – un medicament pentru mai multe boli
» O muza misterioasa
» Actori si regizori cu nabadai
» Horoscopul saptamanii: 20-26 noiembrie 2017
» 16 noiembrie anul 42 i.Ch – S-a nascut imparatul Tiberius
» Tema: „CU PLUTA...”
» Saturn este cubul negru sau planeta Nibiru?
» Insulele Galapagos in doliu
» Noi detalii privind cazul Pascagoula
» Ciuperci cu piept de curcan
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Hernia de disc, o boala la moda
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Pe Marte exista viata!
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» 3 pozitii de relaxare
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» O rapire OZN in Florida
» Corp ceresc condamnat la moarte
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9