Prima pagina arrow TERAPII COMPLEMENTARE 21 Oct 2017
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
FORUM
STIRI
BILETE DE AVION
PROGRAM TV
FELICITARI
VREMEA
PROGRAM CINEMA
MAGAZIN .RO
DESPRE NOI
CONTACT
User Menu
Avem 7 vizitatori online

TERAPII COMPLEMENTARE

Terapii si tratamente alternative, usor de aplicat si cu rezultate uimitoare.



Prietenii verzi ai ficatului

Imprimare E-mail
joi, 25 mai 2017

„Uzina” corpului nostru care este ficatul are sarcina dificila de a filtra si a face sa se elimine din organism toate substantele nocive, de regula compusi ai produselor ingerate (grasimi, alcool, zahar rafinat, metale etc.). Din pacate, desi vorbim despre organul ce are miraculoasa capacitate de a se regenera, si ficatul poate ajunge la o limita a suportabilitatii, dincolo de care nu mai face fata agre-siunilor si se imbolnaveste.

Citeste mai departe...
 

De la o dilema straveche la galopul de sanatate

Imprimare E-mail
joi, 27 aprilie 2017

Ce-a fost mai întâi: oul sau gaina? Nu încercam sa raspundem acestei întrebari încuietoare, mai ales ca nu asa ceva ne intereseaza în cele ce urmeaza, ci cum putem sa ne dobândim si sa pastram sanatatea cât mai nealterata, toata viata. Ei bine, stie cam toata lumea ca ouale constituie în acest sens un aliment de baza si, în mod automat, un element profilactic, dar si remediu în unele cazuri. Faptul ca oul este introdus în alimentatia copiilor de la vârste foarte mici spune multe despre calitatile sale nu doar nutritive, ci si medicale.

Citeste mai departe...
 

„Usturoiul salbatic” – un tezaur de sanatate

Imprimare E-mail
joi, 20 aprilie 2017

Inca se mai gaseste prin paduri, poate si la culegatorii particulari de prin piete, dar – de ce oare? – nu si in magazinele alimentare, in supermarketuri. Totusi, e foarte bine daca nu pierdem nicio ocazie sa consumam aceasta miraculoasa „verdeata” de primavara, deopotriva gustoasa, nutritiva si cu importante virtuti terapeutice. Leurda creste prin tufisurile umede din padurile de foioase bogate in humus si i se simte puternicul miros de usturoi chiar inainte de a zari planta. Alaturi de urzica vie de primavara, leurda are cele mai puternice efecte fluidifiante ale sângelui.

Citeste mai departe...
 

Protejarea ficatului prin alimentatie naturala

Imprimare E-mail
joi, 20 aprilie 2017

Aceasta „uzina” a organismului nostru – ficatul – are un rol-cheie in ceea ce priveste sistemul digestiv al organismului. Tot ceea ce mâncam, bem, medicamentele pe care le luam trec prin ficat. In plus, acest organ are o multime de functii importante pentru sanatate, printre care si aceea de a elimina toxinele din organism. El transforma nutrientii din alimentele pe care le consumam in componente esentiale pentru fluxul sanguin, stocând vitaminele si mineralele si producând proteine si enzime pentru a mentine un nivel normal al hormonilor. Sa nu uitam nici ca ficatul ajuta sistemul imunitar sa lupte impotriva infectiilor si produce bila, care contribuie la digerarea lipidelor. Dar, pentru ca acest organ sa functioneze corect si sa ne ajute sa ne pastram sanatatea, alimentatia naturala este foarte importanta.

Citeste mai departe...
 

Vindecari cu alimente traditionale

Imprimare E-mail
joi, 20 aprilie 2017

Exista în spatiul românesc, de sute si mii de ani, doua alimente de baza, care au reprezentat în special pentru omul de rând atât un mijloc de supravietuire, cât si modalitati de tratare a unor afectiuni: mamaliga si laptele. Substantele aflate în compozitia boabelor de porumb se absorb în intestin foarte repede, fara a suferi mari transformari, ajutând apoi la purificarea sângelui. Acesta este motivul pentru care mamaliga este numita si „prietenul intestinului”. De altfel, în trecut, femeile îsi oblojeau la repezeala pruncii cu fiertura de malai (sau, cum i se spunea în popor, terci). Laptele – cel neprelucrat, desigur – are si el multe alte valente, dincolo de calciul si mineralele pe care le contine. Iata, asadar, la ce pot fi folosite cele doua alimente, în proceduri terapeutice!

Citeste mai departe...
 

Leacuri din... simbolurile primaverii

Imprimare E-mail
marţi, 28 martie 2017

Fara îndoiala, pare o adevarata blasfemie sa folosesti o floare atât de fragila si delicata cum e ghiocelul sau lacramioara pentru a te doftoricii împotriva nu stiu carui betesug trupesc. Totusi, de veacuri întregi asemenea practici aduc alinare suferinzilor de diverse boli, asa cum vom arata mai jos.

Citeste mai departe...
 

Spuneti adio oboselii!

Imprimare E-mail
marţi, 21 martie 2017

Oboseala afecteaza pe oricine, pretutindeni în lume, la orice ora din zi ori din noapte. În caz de oboseala trecatoare consecintele asupra vietii cotidiene sunt numeroase: nervozitate, irascibilitate, insomnie, migrene, dureri musculare, tulburari de atentie si de memorie, dezechilibru digestiv etc. În plus, se remarca o scadere a limfocitelor din sânge, rezultatul fiind un risc accentuat de tot felul de infectii. Din fericire, exista remedii naturale eficace care pot reda vitalitatea. Vorbim în primul rând despre alimentele naturale (legume si fructe), care constituie principala sursa de energie.

Citeste mai departe...
 

Mierea inseamna Viata

Imprimare E-mail
marţi, 21 martie 2017

Se stie ca albinele sunt mult mai „batrane” decat omul, poate cea mai longeviva specie vie de pe Pamant. De-a lungul erelor, ele au evoluat in sens pozitiv, iar faptul ca produsul lor de baza – mierea – reprezinta nu doar un aliment natural fara egal, ci si un asa-zis medicament curat la fel de redutabil dovedeste din plin acest lucru. Practic, cine are deprinderea de a consuma in mod constant miere (produsa de albine, si nu... de oamenii care o falsifica!) poate fi convins ca are toate sansele sa nu se imbolnaveasca niciodata. Daca totusi anumite afectiuni ne fac viata amara, tot mierea ne poate salva; dupa cum vom vedea in exemplele de mai jos.

Citeste mai departe...
 

O „buruiana” valoroasa

Imprimare E-mail
luni, 20 martie 2017

Sub aspectul tratarii celor mai diverse maladii cu ajutorul plantelor, civilizatia moderna a adus, si în lumea satului traditional, o amnezie destul de paguboasa. Ne referim aici la faptul ca multe cunostinte empirice, nescrise, despre utilitatea si utilizarea plantelor medicinale s-au pierdut. Este poate principalul motiv pentru care nu doar ca prea putin mai (re)cunoastem asemenea plante si cum ar putea fi ele folosite în beneficiul sanatatii, dar de multe ori le consideram simple buruieni, deci plante care trebuie distruse, eventual definitiv. E si cazul pirului, planta ierboasa care creste pe câmpuri, „agresând” culturile tehnice, însa care are si numeroase calitati terapeutice, de care se poate profita foarte simplu.

Citeste mai departe...
 

Mineralizare cu plante

Imprimare E-mail
luni, 27 februarie 2017

În perioada sezonului rece se stie ca organismul nostru sufera o devitaminizare si demineralizare mai mult sau mai putin accentuata, din diverse motive. Pentru a pastra echilibrul normal al organismului, exista pe piata farmaceutica o oferta larga de suplimente utile în acest sens, însa terapeutii sunt de parere ca asemenea produse nu sunt cele mai eficiente si indicate. Ceea ce ramâne ca remediu imbatabil este traditionalul ceai de plante medicinale, care ne poate ajuta foarte mult sa depasim cu bine rigorile iernii, daca îl folosim cu consecventa, dar si cu cumpatare. Iata câteva asemenea ceaiuri mineralizante!

Citeste mai departe...
 

Legume ideale pentru persoane supraponderale

Imprimare E-mail
luni, 27 februarie 2017

Poate parea o gluma, dar nu este. Oare câti dintre cei cu un exces de greutate mai mic ori mai mare nu si-ar dori sa aiba la dispozitie un aliment natural delicios, plin de vitamine si minerale si care, în acelasi timp, sa fie sarac în calorii? Un asemenea produs exista si la noi, chiar daca e foarte putin cunoscut de consumatori, si el constituie totodata o remarcabila sursa de sanatate, fara efecte nedorite pentru organism.

Citeste mai departe...
 

Fructele se consuma pe stomacul gol

Imprimare E-mail
joi, 02 februarie 2017

Am enuntat în titlul acestui articol o regula de alimentatie eficienta de care prea putine persoane tin cont. Si nu de ieri, de azi, ci de sute, poate chiar de mii de ani, de când mesele îmbelsugate pâna la satietatea extrema se încheiau cu un generos platou cu fructe asortate. Adevarul este ca fructul este un aliment ideal, iar organismul are nevoie de minimum de energie pentru a-l digera si a oferi corpului nostru o rentabilitate maxima.

Citeste mai departe...
 

Castravetele – o „bijuterie” pentru toate anotimpurile

Imprimare E-mail
joi, 02 februarie 2017

Castravetele contine majoritatea vitaminelor de care avem permanent nevoie: o singura leguma de marime medie ne furnizeaza vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, C, acid folic, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu si zinc. De aceea, pe fondul unei oboseli accentuate dupa-amiaza, renuntati la bauturile cofeinizate sau energizante si mâncati un castravete, care va facilita recuperarea rapida si de durata. Daca doriti sa scapati de celulita, dar nu aveti posibilitatea sa mergeti la piscina ori sa faceti multa miscare, sectionati câteva bucati de castravete si frecati cu ele zonele de pe corp vizate: substantele fiziochimice continute favorizeaza restrângerea colagenului, „închide” suprafata exterioara a pielii si reduc vizibilitatea celulitei. De asemenea, sunt eficace împotriva ridurilor.

Citeste mai departe...
 

Morcovul – un detoxifiant de top

Imprimare E-mail
joi, 26 ianuarie 2017

Aspectul cel mai important referitor la sanatatea noastra, dar din pacate foarte putin constientizat de populatie, este detoxifierea organismului. Eliminarea toxinelor din corp constituie, practic, esenta vindecarii si a tinerii la distanta a bolilor, lucru care se poate realiza prin numeroase metode noninvazive, nonchimice, adica folosind tratamente si proceduri naturale.

Citeste mai departe...
 

Socul – scut împotriva racelii

Imprimare E-mail
joi, 26 ianuarie 2017

„Arborele zânelor”, „arbore-farmacie”, „protectorul caminului” – iata câteva dintre supranumele cu care este gratulata o planta mai degraba ignorata de noi, cu exceptia perioadei de înflorire, când se prepara frecvent delicioasa socata. Aceasta este o bautura racoritoare (atentie, însa: ea se poate transforma într-o licoare alcoolizata destul de activa!), însa în primul rând socul trebuie sa ne atraga atentia totala pentru multiplele virtuti terapeutice pe care le poate elibera în favoarea sanatatii noastre.

Citeste mai departe...
 

Nu exista o lume perfecta, o cafea, insa, da

Imprimare E-mail
marţi, 24 ianuarie 2017

Sa cauti perfectiunea e un lucru foarte mare, ca si iubirea, dar conform unor întelepti (vezi replica finala din filmul „Unora le place Jazz-ul”), nimeni nu e perfect. Anticii credeau, dimpotriva, ca cercul este forma perfecta, altii ca oul ar fi perfectiunea pe Terra (Brâncusi). În aceasta disputa se baga uneori si oamenii de stiinta, care vor sa ne dea o mostra a importantei stiintei actuale, atunci când se lasa seara.

Citeste mai departe...
 

Rodia, fructul fecunditatii

Imprimare E-mail
marţi, 27 decembrie 2016

 Cultivat de mii de ani în Orientul Mijlociu si Africa de Nord, rodiul este un arbust ale carui fructe au fost recomandate de medicii Antichitati pentru cele mai diverse probleme de sanatate, dar cu precadere cele din sfera genitala. De asemenea, rodia a fost folosita si pentru capacitatea ei de fortificare a organismului, în vreme ce proprietatile sale antioxidante fac din ea un veritabil elixir al tineretii. Dar nu doar fructele sunt folosite în medicina traditionala, ci si radacina, coaja, frunzele sau florile de rodiu, utile în caz de probleme digestive, diaree, viermi intestinali sau incotinenta urinara.

Citeste mai departe...
 

Vinul de pelin vine de hac balonarii

Imprimare E-mail
luni, 19 decembrie 2016

 Daca dupa mese va simtiti balonati, aveti eructatii si manifestati reflux gastric, puteti încerca un remediu natural pe cât de simplu pe atât de sanatos: vinul de pelin. Iata cum trebuie preparat acesta: într-un litru de vin alb natural se pun zece tulpini proaspete de pelin, zdrobite în prealabil, si se lasa sa macereze vreme de trei saptamâni, într-un loc întunecos, de preferat într-o pivnita sau camara. Strecurati apoi printr-o bucata subtire de tifon si trageti în sticle închise la culoare. Din acest vin se iau între una si trei linguri înainte de masa, dizolvate într-un pahar cu apa.

Citeste mai departe...
 

Cerentelul, o planta pentru un psihic de otel

Imprimare E-mail
duminică, 11 decembrie 2016

 Cerentelul (Geum urbanum) este o planta erbacee, perena, întâlnita în pâlcuri mari în padurile de stejar, la marginea apelor, drumurilor, santurilor, prin tufarisuri, mai ales în zona de câmpie, dar si la altitudini mai ridicate. Radacinile plantei se recolteaza toamna târziu, cu cazmaua. Se sapa la baza tulpinii, unde se descopera radacina cu un miros puternic de cuisoare, datorat unei substante volatile pe care o secreta. Se scoate din pamânt, se spala sub un jet de apa rece, apoi se pune la uscat la soare sau la caldura, în strat subtire. Radacina de cerentel are importante calitati terapeutice, fiind un tonic psihic, un antiinfectios si antitumoral de exceptie. De asemenea, contine substante cu efecte stimulente asupra sistemului nervos central, ce favorizeaza recapatarea tonusului interior si al bunei dispozitii.

Citeste mai departe...
 

Anasonul stelat – folositi-l cu precautie

Imprimare E-mail
miercuri, 30 noiembrie 2016

 Planta originara din China, unde semintele sale sunt folosite de milenii, nu doar în gastronomie, ci si în medicina, anasonul stelat poate fi un remediu eficient într-o multime de boli. El stimuleaza digestia, va poate scapa de balonare – deci e foarte recomandat în preajma Sarbatorilor. Calitatile expectorante îl fac util si în raceli si guturaiuri, pentru a diminua congestia cailor respiratorii. Atentie însa la folosirea uleiului esential de anason stelat, care în doze mari poate fi foarte toxic – este recomandat sa nu-l folositi decât dupa ce consultati medicul curant sau un specialist în medicina naturista.

Citeste mai departe...
 

Cimbrul de iarna – pe cât de gustos, pe atât de sanatos

Imprimare E-mail
miercuri, 30 noiembrie 2016

 Spre deosebire de cimbrul de gradina, cimbrul de iarna sau cimbrul peren e mult mai picant – lucru de care trebuie sa tineti seama daca nu suportati preparatele iuti. Planta atinge 30-40 cm înaltime, astfel ca o puteti cultiva nu doar în gradina, ci si într-un ghiveci, în balcon, daca locuiti la bloc. Trebuie sa aveti însa grija ca planta sa fie expusa la soare, caci e mare iubitoare de caldura si lumina. În acelasi timp însa e si foarte rezistenta la frig – putând suporta geruri de pâna la – 15 grade Celsius.

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 22 - 42 din 598

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!

Abonamentul se poate face fie direct la redactie (pentru aceasta trebuie sa completati mandatul postal pe care il obtineti de la orice Oficiu Postal dupa modelul reprodus mai jos, achitand pentru: 1 luna 6,00 lei; 2 luni 12,00 lei; 3 luni 18,00 lei; 4 luni 24,00 lei; 5 luni 30,00 lei; 6 luni 36,00 lei), fie prin Oficiile Postale (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

CONTACT

Telefon:
021. 317. 89. 65
021. 317. 89. 66

GSM
0722. 625. 622
 
Fax
021.317. 89.65
 
Email:

Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Predictii despre viitorul omenirii in anul 2050?
» O invazie devastatoare
» Alte documente OZN desecretizate in Marea Britanie
» Salata cu sos de kefir
» Masti pentru tenul sensibil
» Cele sapte pacate capitale
» Dubrovnik – perla Adriaticei
» Suprarealist in Evul Mediu
» Miracole vii ale Terrei
» Cum tratam pietrele la rinichi
» Sa traiti mult si bine!
» Ce fotografii poti face cu telefonul mobil
» Descoperirea Americii... ca-n filme!
» Horoscopul saptamanii: 16-22 octombrie 2017
» 12 octombrie 1537 – S-a nascut Edward al VI-lea al Angliei
» Tema: „WILHELM TELL”
» Cat de adevarate sunt unele mituri istorice
» Un istoric proces incorect
» CIA pune pe internet dosarele sale OZN
» Mancare de vinete
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Hernia de disc, o boala la moda
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Pe Marte exista viata!
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» 3 pozitii de relaxare
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» O rapire OZN in Florida
» Corp ceresc condamnat la moarte
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9