Prima pagina arrow TERAPII COMPLEMENTARE 25 Jun 2017
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
FORUM
STIRI
BILETE DE AVION
PROGRAM TV
FELICITARI
VREMEA
PROGRAM CINEMA
MAGAZIN .RO
DESPRE NOI
CONTACT
User Menu
Avem 1 vizitator online

TERAPII COMPLEMENTARE

Terapii si tratamente alternative, usor de aplicat si cu rezultate uimitoare.



Din tari indepartate

Imprimare E-mail
joi, 27 februarie 2014

 Camforul se obtine dintr-un arbore foarte mare si viguros, Cinnamomum camphora, originar din Formosa, China si Japonia, care a fost cultivat cu succes si in alte tari subtropicale (India, Ceylon si Madagascar). Arborele, vesnic verde, creste lent si poate atinge 30 de metri inaltime, iar trunchiul are un diametru de 2,4 pana la 3 metri. Se inalta de obicei pana la 6-9 metri, dupa care se ramifica; frunzele sunt mici, eliptice, iar florile sunt albe.

Citeste mai departe...
 

Eternul si fascinantul musetel

Imprimare E-mail
joi, 20 februarie 2014

 Il gasim in gradini, la margine de drum, pe camp sau, desigur, de vanzare in magazinele de specialitate, de regula sub forma clasica de floare uscata, dar si pliculete pentru infuzie, tincturi, creme ori alte unguente. Cunoscut si sub denumiri ca romanita sau matrice, valoroasa planta medicinala cu aroma discreta si linistitoare ne ofera totodata importante avantaje in domeniul apararii sanatatii, in special pentru copiii mici. Musetelul se utilizeaza pentru a trata iritatiile cauzate de raceala, ranile care se vindeca greu, infectii localizate, inflamatia gingiilor, colici (dureri abdominale violente) si afectiuni ale pielii, cum sunt psoriazisul, eczema, varicela si eritemul produs de „opareala” de la scutece.

Citeste mai departe...
 

Trateaza-te cu leustean!

Imprimare E-mail
duminică, 16 februarie 2014

 Cunoscut si recunoscut, înca din vechime, ca o planta aromatica, hranitoare, dar si datorita unor incontestabile calitati terapeutice, leusteanul a fost folosit ca atare, cu importante rezultate pozitive. Totusi, în vremurile actuale, proprietatile sale terapeutice au fost ignorate, fiind considerat un simplu aromatizant. Aceasta, pâna de curând, când studii farmacologice realizate în Italia, Turcia si Spania au aratat ca leusteanul este mai degraba planta medicinala, decât condiment.

Citeste mai departe...
 

Sanatate... la borcan

Imprimare E-mail
duminică, 09 februarie 2014

 Chiar daca niciodata nu apar in reclame publicitare si nici domeniile care ar trebui sa fie foarte interesate de ele (farmaceutica si medicina) nu le acorda cine stie ce atentie, aceste componente nelipsite ale alimentatiei noastre merita un loc aparte pe panoplia terapiilor ce exclud mult-controversatele E-uri, procesele industriale, adaosuri si modificari de laborator etc.

Citeste mai departe...
 

Despre „mancarea bogatilor”

Imprimare E-mail
joi, 30 ianuarie 2014

 Anghinarea este o planta medicinala din flora spontana de la noi, care vindeca ficatul, rinichii si curata sangele – calitati bine cunoscute inca din Antichitate. Daca vrem sa o cumparam, se gaseste cruda, in supermarketuri (uneori si in piata), congelata, in conserva sau uscata. Se foloseste in mancaruri sau la prepararea ceaiurilor. Are un gust usor amar, dar asta nu trebuie sa ne dezarmeze: este plina de sanatate! Cea mai delicioasa parte este „inima” plantei, insa si frunzele sunt foarte bune, deoarece aduc multe beneficii intregului organism. Asadar, anghinarea constituie o sursa excelenta de: antioxidanti, fibre, magneziu, potasiu, zinc, mangan, fier, calciu, acid folic, complexul de vitamine B, nu contine grasimi vegetale sau colesterol.

Citeste mai departe...
 

Dupa petrecere, curatenie generala!

Imprimare E-mail
miercuri, 22 ianuarie 2014

 Nu neaparat pentru ca am fi abuzat, in lunga perioada de sarbatori hibernale, de toate cele stiute si nestiute destinate indestularii stomacului, ci pentru orice moment din an si orice context in care simtim ca nu chiar totul e in regula cu organismul nostru, e cazul sa recurgem din cand in cand la cure de detoxifiere, stiut fiind ca acumularea de substante toxice in organism nu doar ca il slabeste si il predispune la imbolnaviri, ci genereaza si o serie intreaga de alte efecte neplacute. Daca farmaciile ne ofera in acest sens solutii asupra carora planeaza si unele rezerve, in schimb "Mama Natura" este suficient de generoasa cu noi incat sa vina cu leacuri ce actioneaza negresit in sensul efectuarii unei adevarate curatenii in corpul agresat de obicei cu prea putin discernamant, in ceea ce priveste tipul, calitatea si volumul alimentatiei.

 

Citeste mai departe...
 

Nu ocoliti sfecla rosie!

Imprimare E-mail
miercuri, 15 ianuarie 2014

 Unele persoane nu agreeaza deloc gustul acestei minunate legume, pentru ca ar fi prea "greu", prea dens si cu iz de pamant. Cu toate acestea, calitatile sfeclei rosii sunt uneori inegalabile, si nu doar in domeniul gastronomic, ci si in cel al tratamentelor naturale. Iar la evidentierea unor asemenea virtuti remarcabile, dupa cum vom arata mai jos, contribuie atat leguma ca atare, cat si sucul proaspat obtinut din ea. Calitati cu atat mai importante in perioada sezonului rece, cand organismul nostru este privat, prin forta imprejurarilor, de un aport normal de vitamine, minerale si alte substante vitale. Ce spuneti numai despre actiunea sa anticancerigena si de fortifiere a imunitatii?

Citeste mai departe...
 

Pe ghetus, cu coloana dreapta

Imprimare E-mail
joi, 09 ianuarie 2014

 Cine nu a trecut prin chinul durerilor de coloana vertebrala nu-si poate imagina senzatia de neputinta si de disperare a victimei. Cu atat mai important este ca iarna, cand mersul pe zapada ori pe ghetus ne obliga la un efort considerabil pentru pastrarea echilibrului, sa avem mare grija de acest "pilon" central si vital al corpului nostru, in special daca avem antecedente in sensul mentionat. Trebuie stiut ca discul intervertebral este localizat, conform denumirii, intre corpurile vertebrale. El este responsabil de legarea vertebrelor intre ele, oferind flexibilitate, absorbind si distribuind greutatea aplicata pe coloana vertebrala.

Citeste mai departe...
 

Tacamurile si vesela ataca gustul care nu se discuta!

Imprimare E-mail
joi, 26 decembrie 2013

 Cu toti am aflat, mai devreme sau mai târziu ca un vin bun, daca-l bei dintr-un pahar de plastic nu va avea buchetul si savoarea pe care o are când este servit dintr-un pahar de... cristal. Însa, dupa cum am aflat, dintr-un studiu publicat de Flavour Journal, gustul alimentelor poate fi schimbat de materialul si chiar forma tacâmurilor si al veselei pe care le folosim.

Citeste mai departe...
 

Abuzul alimentar, eterna problema de Sarbatori

Imprimare E-mail
joi, 19 decembrie 2013

 Traditiile stravechi ale Sarbatorilor iernii au degenerat in ultimele decenii in ideea de ospat cat mai imbelsugat, cand nu prea mai conteaza ce si cat ingurgitam, ci asa-zisa satisfactie a indestularii stomacului. Iar de aici, o sumedenie de neajunsuri aparute nu doar pe filiera bahica, ci si (sau mai ales) din pricina bucatelor, dar si a metabolismului specific sezonului rece si a miscarii reduse. De aceea, medicii recomanda populatiei ca in perioada sarbatorilor, sa evite consumul excesiv de alimente si de alcool si sa faca multa miscare in aer liber, pentru a preveni riscul de imbolnavire.

Citeste mai departe...
 

Temperatura corpului, un element vital (si) iarna

Imprimare E-mail
miercuri, 11 decembrie 2013

 Fireste ca pastrarea unei temperaturi specifice constante la nivelul intregului corp constituie in orice clipa a vietii noastre un lucru esential, insa in sezonul rece corpul este mai expus decat de obicei unor riscuri importante de coborare a acestui nivel, cu consecintele nefaste de rigoare. Expunerea la temperaturi scazute poate genera afectiuni serioase, cum ar fi hipotermia si degeraturile. Hipotermia apare cand corpul uman se raceste si pierde caldura intr-o mai mare masura fata de capacitatea lui de a o produce, adica atunci cand corpul este expus la aer rece, apa, vant si ger sau ploaie rece.

Citeste mai departe...
 

Lectii de viata uitate...

Imprimare E-mail
joi, 05 decembrie 2013

 Primitivi, salbatici, necivilizati... sa recunoastem ca de nenumarate ori putem intalni asemenea atribute negative referitoare la comunitati, populatii si popoare considerate astfel de regula de europeni pentru faptul ca acestea au refuzat, sub amenintarea extinctiei, sa imbratiseze asa-zisele valori, nu de putine ori distrugatoare si atroce, ale celor mai bine inarmati care isi doreau mai multa bogatie, deci mai multa putere si bunastare.

Citeste mai departe...
 

Sa plangem contra gripei

Imprimare E-mail
miercuri, 27 noiembrie 2013

 Exista in natura multe flori, ierburi si legume care produc esente si sucuri "fitoncide" adica distrugatoare de microbi. In ultimul timp, pe alte meridiane, s-a constatat ca fitoncidele omoara si unele virusuri. Una din aceste plante, mai precis o leguma, se afla la indemana noastra. Este banala ceapa. Sucul cepei, cel care ne face pe unii din noi sa "plangem" cand o taiem, este un excelent bactericid si posibil virusocid. Deoarece gripa este produsa de un virus care patrunde in organism pe caile respiratorii, aceste cai trebuie protejate si dezinfectate mai des. Procedeul este foarte simplu si usor de facut.

Citeste mai departe...
 

Hraniti-va, evitand cancerul!

Imprimare E-mail
miercuri, 20 noiembrie 2013

 Se spune ca boala nu ocoleste pe nimeni, dar poate fi ea ocolita printr-un regim de viata echilibrat, cu referire in primul rand la dieta. Mancati cinci portii de fructe si legume cat mai colorate in fiecare zi si cel mult 500 de grame de carne rosie pe saptamana. O alimentatie bazata mai mult pe legume si fructe si saraca in carne de vita sau porc va ajuta sa evitati cancerul, potrivit recomandarilor medicilor specialisti in prevenirea acestei grave maladii. O alta recomandare in acelasi sens este sa evitati pe cat posibil alcoolul. Daca nu vreti sa renuntati cu totul la alcool si la carne, medicii va sfatuiesc sa nu consumati mai mult de 500 de grame de carne rosie pe saptamana si mai mult de 250 ml de vin pe zi.

Citeste mai departe...
 

Vine gerul? De aplicat, de evitat...

Imprimare E-mail
joi, 14 noiembrie 2013

 Probabil toata lumea stie ca unii specialisti in previziuni meteorologice au prognozat deja o iarna foarte aspra pentru tara noastra. Trecand peste fondul problemei tehnice in sine si admitand ca asa va fi, e bine sa ne gandim si cum vom face fata eventualelor perioade de frig excesiv. Asadar, iata cateva sfaturi pentru protejarea starii de sanatate si prevenirea situatiilor de urgenta in zilele cu temperaturi extrem de scazute si caderi abundente de zapada!

Citeste mai departe...
 

Simptome care dau de gandit

Imprimare E-mail
miercuri, 06 noiembrie 2013

 Consumul recomandat de vitamine si minerale, la care trebuie sa se supuna majoritatea producatorilor de suplimente alimentare, reprezinta un ghid oficial - doza zilnica recomandata -, oferind o sugestie asupra consumului zilnic de nutrienti pentru prevenirea deficientelor nutritionale severe. Totodata insa am putea spune ca este obligatoriu sa cunoastem macar cateva semne fizice ale unor asemenea deficiente nutritionale:

Citeste mai departe...
 

Medicamentul de sub coaja

Imprimare E-mail
joi, 31 octombrie 2013

 Consumate dupa fiecare masa, miezul de nuca impiedica ingrosarea arterelor si previn bolile de inima. Circa 8 nuci consumate zilnic tin arterele flexibile, inima sanatoasa si previn aparitia atacului vascular cerebral, arata un studiu realizat de cercetatorii americani. Specialistii ne sfatuiesc sa consumam nuci mai ales dupa o masa bogata in grasimi, pentru a atenua efectele negative pe care acestea din urma le au asupra organismului. Cercetarea a constat in monitorizarea a 24 de adulti, jumatate dintre ei cu un nivel normal al colesterolului, iar cealalta jumatate cu un nivel ridicat. Participantii la studiu au primit doua portii de salam bogat in grasimi si branza, pe care le-au consumat la un interval de o saptamana. La una dintre portii, cercetatorii au adaugat 5 lingurite de ulei de masline, iar la cealalta, miezul a 8 nuci. Testele au aratat ca atat uleiul de masline, cat si nucile au ajutat la reducerea inflamatiilor din artere care apar brusc dupa o masa bogata in grasimi saturate si care, in timp, favorizeaza intarirea arterelor si creste riscul unor boli de inima si al atacului vascular cerebral.

 

Citeste mai departe...
 

Otetul de mere alunga halena

Imprimare E-mail
joi, 24 octombrie 2013

 Probabil vi s-a intamplat sa "receptionati" in plina inspiratie emanatiile dezagreabile produse de respiratia unei persoane aflate in apropiere de fata dumneavoastra. Ori poate ca ati constatat, cu aceeasi neplacere, la propria persoana ca gura va raspandeste un miros greu, de materie organica in putrefactie. Aceasta este halena, respiratia neplacuta, care intotdeauna constituie o problema delicata (chinezii o numesc, foarte sugestiv, "respiratia dragonului"). Nu-i permiteti asadar sa va afecteze viata, ci combateti-o cu ajutorul plantelor!

Citeste mai departe...
 

Toamna e "bogata" si in boli!

Imprimare E-mail
joi, 17 octombrie 2013

 Odata cu primele semne ca sezonul cald nu mai are forta si ca va ceda in curand locul zilelor si noptilor reci, umede, nu de putine ori aceste nopti devin aducatoare de diverse afectiuni mai mult sau mai putin grave. E adevarat ca aerul racoros poate avea numeroase beneficii pentru organismul uman (trateaza afectiunile legate de somn, intareste imunitatea etc.), dar poate aduce si agravarea unor boli. Astfel, racelile, bronsitele, durerile articulare sau ulcerele sunt doar cateva dintre afectiunile autumnale de care trebuie sa ne ferim. De aceea, e cazul sa invatam sa avem grija de organismul nostru si sa il pregatim pentru lunile reci de iarna.

Citeste mai departe...
 

Dovleacul - un remediu redutabil, ignorat

Imprimare E-mail
joi, 10 octombrie 2013

 Se cultiva pe arii largi in gradinile oamenilor, dar nu pentru alimentatia personala, ci ca hrana foarte eficienta (agreata, indestulatoare, sanatoasa) pentru porci. Dovleacul - cel despre care vom prezenta mai jos informatii probabil mai putin cunoscute - insumeaza insa si o serie de calitati terapeutice remarcabile, care il fac sa merite din plin interesul nostru, macar din punct de vedere medical. Culoarea galben-portocalie a dovleacului este o dovada clara a faptului ca acesta contine din plin antioxidanti si betacaroten.

Citeste mai departe...
 

Sa intinerim, privind inauntrul nostru!

Imprimare E-mail
joi, 03 octombrie 2013

 Venim din nou in intampinarea unor dorinte nemarturisite ale fiintei umane, cu o procedura de origine chineza, prezentata relativ frecvent in spatiul virtual, insa cel putin la noi aproape nestiuta. Este vorba despre exercitiul numit Jin Ji Du Li. Prin practicarea acestuia putem intarzia imbatranirea si preveni numeroase maladii si probleme, ca de exemplu scaderea memoriei. La o prima vedere pare dezarmant de simplu. Precizam ca este foarte important ca in timpul lucrului sa tinem ochii inchisi.

 

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 169 - 189 din 583

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!

Abonamentul se poate face fie direct la redactie (pentru aceasta trebuie sa completati mandatul postal pe care il obtineti de la orice Oficiu Postal dupa modelul reprodus mai jos, achitand pentru: 1 luna 6,00 lei; 2 luni 12,00 lei; 3 luni 18,00 lei; 4 luni 24,00 lei; 5 luni 30,00 lei; 6 luni 36,00 lei), fie prin Oficiile Postale (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

CONTACT

Telefon:
021. 317. 89. 65
021. 317. 89. 66

GSM
0722. 625. 622
 
Fax
021.317. 89.65
 
Email:

Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Primul robot umanoid printat 3d
» Batalia pentru Dardanelle
» Cazul Certesti – 1996
» Tratamente cosmetice de succes
» Friptura marinata din carne de porc
» Ziua in care masinile scriu poezii
» Manastirea Dervent
» Umor suprarealist
» Eniovden – o sarbatoare a Soarelui si a focului
» Exista un virus al nebuniei?
» Iedera, nu doar o planta decorativa
» Mishima, onoare si dezamagire
» Twin Peaks 2017 – mai straniu, mai socant, mai incitant
» Horoscopul saptamanii: 19-25 iunie 2017
» 15 iunie 1330 – S-a nascut Edward, „Printul negru”
» Tema: „INFERNUL”
» Pitagora, matematician si guru
» Cum se primesc invadatorii
» Intâlniri la Bâlea Lac si in Muntii Ciucas
» 4 masti eficiente
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Hernia de disc, o boala la moda
» Pe Marte exista viata!
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» 3 pozitii de relaxare
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» O rapire OZN in Florida
» Corp ceresc condamnat la moarte
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9