Prima pagina arrow TERAPII COMPLEMENTARE 27 Mar 2017
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
FORUM
STIRI
BILETE DE AVION
PROGRAM TV
FELICITARI
VREMEA
PROGRAM CINEMA
MAGAZIN .RO
DESPRE NOI
CONTACT
User Menu
Avem 7 vizitatori online

TERAPII COMPLEMENTARE

Terapii si tratamente alternative, usor de aplicat si cu rezultate uimitoare.



„Painea desertului” stimuleaza creierul

Imprimare E-mail
joi, 01 mai 2014

 In tarile tropicale, curmalele si-au castigat reputatia de „paine a desertului”. Ele fac parte din fructele deopotriva delicioase si cu virtuti terapeutice uimitoare. Curmalele erau utilizate in medicina traditionala, pe scara larga, pentru a combate diferite tipuri de cancer, tuberculoza, toate tipurile de tumori, precum si alte boli infectioase. Se crede ca, uscate, aceste fructe influenteaza in mod pozitiv creierul, crescand eficienta lui cu 20% sau mai mult.

Citeste mai departe...
 

Energie verde de primavara

Imprimare E-mail
sâmbătă, 26 aprilie 2014

 Poate mai mult decat in orice alta perioada a anului, primavara ne aduce o multime de elemente favorabile revigorarii, vitalizarii la varf a intregului organism (si aici includem atat corpul fizic, cu tot ce inseamna el, cat si mentalul, corpul spiritual, zona afectiva a fiecarui individ), precum si remedierii ori chiar vindecarii nenumaratelor betesuguri care nu doar ca ne bantuie mai tot timpul, dar in timpul iernii se amplifica si devin astfel mai periculoase. Am ales de data aceasta, din uriasa camara si comoara a naturii ce ne sta la dispozitie in folosul sanatatii, o planta foarte raspandita la noi si poate tocmai de aceea privita cu oarecare indiferenta, dar totusi ingloband virtuti terapeutice remarcabile: patlagina.

Citeste mai departe...
 

Arome tropicale, leacuri universale

Imprimare E-mail
duminică, 20 aprilie 2014

 Un important principiu al eficacitatii remediilor luate ca atare din natura (fructe, flori, frunze etc.) recomanda ca respectivul produs sa provina din zona de origine a persoanei tratate, deoarece energiile cu care este incarcat sunt mult mai favorabile unui efect pozitiv in cazul dat, ele rezonand mai bine cu energiile individuale ale pacientului. Totusi, numeroase alte calitati fac ca si leacuri similare, aduse din locuri indepartate, sa ne ajute la tratarea si vindecarea unor afectiuni. Iata doua exemple elocvente in acest sens!

Citeste mai departe...
 

Negru binefacator

Imprimare E-mail
joi, 10 aprilie 2014

 Printr-o traditie culturala solida, la noi, ca de altfel aproape pe întreg mapamondul, culoarea neagra este asociata în general cu raul si distrugerea, cu amenintarea si moartea, cu ruperea de lumea pamânteasca traitoare în si sub lumina. Totusi, nu întotdeauna lucrurile stau asa. Câti dintre noi au auzit, de pilda, de bergisterol? Ei bine, aflati ca nu e vreun produs chimic ascuns în cine stie ce alimente, ci un colorant prezent în fructele si legumele de culoare neagra. Dar lucrul cel mai important este ca el e considerat de specialist cel mai puternic factor natural antioxidant cunoscut. Aceasta înseamna, evident, un redutabil luptator împotriva cancerului, a îmbatrânirii, a starilor inflamatoare.

Citeste mai departe...
 

Tare ca fierul...

Imprimare E-mail
miercuri, 02 aprilie 2014

 Multa lume cunoaste celebrul personaj de desene animate, Popeye Marinarul, care isi zdrobeste adversarii imediat ce consuma (nu e prea clar de ce numai atunci cand se afla la ananghie) cate o cutie cu spanac conservat. Chiar daca filmele animate vor fi fost facute in primul rand ca reclama pentru respectivul produs alimentar ambalat, ele au dobandit o mare notorietate, impunand ideea ca daca mananci mult spanac esti „tare ca fierul”, intocmai ca in cantecele noastre de sorcova! Intervine aici o mica eroare, dar ea este scuzabila, dupa cum vom vedea.

Citeste mai departe...
 

Natura si animalele ne învata postul pentru sanatate

Imprimare E-mail
miercuri, 26 martie 2014

 „Postul nu înseamna numai sa manânci rar, ci sa manânci putin. Adevaratul post nu consta, de altfel, numai în a domoli propriul nostru corp, ci si în a renunta la hrana în scopul de a da pâinea ta celui ce nu are.” – spunea Sfântul Serafim de Sarov despre una dintre cele mai importante si mai profunde legaturi dintre om si Divinitate, indiferent de religie si extinsa dincolo de credinta în sine. Iar ca o foarte utila completare, putem adauga sfatul simplu, dar de o densitate extraordinara a ideilor pozitive, transmis noua de Sfântul Vasile cel Mare: „Fa stomacul mic, limba tacuta, pastreaza-ti mintea limpede, inima curata, blânda si smerita. Iata postul.”

Citeste mai departe...
 

Leacuri pline de savoare

Imprimare E-mail
joi, 20 martie 2014

 Atunci cand vorbim despre ingrijirea sanatatii prin metode naturale, blande, este inevitabila referirea si la calitatile terapeutice remarcabile ale alimentelor-medicamente care sunt mirodeniile. Amestec de savoare si sanatate – astfel le-am putea defini in cateva cuvinte. Privite din perspectiva medicinii complementare, exista mirodenii care imbunatatesc digestia, protejeaza inima, ficatul sau alte organe; sunt adevarate antiseptice naturale sau reduc nivelul colesterolului. Va prezentam succint cateva dintre cele mai cunoscute asemenea produse din farmacia naturii si calitatile lor utilizate in slujba sanatatii noastre.

Citeste mai departe...
 

„Seniori” ai arborilor terapeutici

Imprimare E-mail
joi, 13 martie 2014

 Specie mediteraneana care pe vremuri forma paduri intregi, la noi castanul (comestibil) este intalnit in zona Baia Mare, dar si in depresiunile Tismana si Polovragi din Subcarpatii Olteniei. Alimente foarte nutritive, castanele sunt totodata adjuvante in tratamentul unor afectiuni. Castanele fara coaja contin circa 52% apa, 2,6% ulei, 4% proteine, circa 40% hidrati de carbon, saruri de potasiu in cantitati apreciabile, fier, magneziu, mangan, cupru, zinc, cantitati reduse de sodiu, calciu, vitaminele B1 si B2 si cantitati destul de mari de vitamina C. Valoarea calorica este de 220 kcal la 100 g castane.

Citeste mai departe...
 

Leac si aliment dinspre Orient

Imprimare E-mail
joi, 06 martie 2014

 Ceaiul poate fi considerat cea mai populara bautura de pe glob, consumata mai mult decat ultraraspanditele racoritoare tip Cola. Ceaiul verde sau negru constituie un stimulent usor pentru cei care sufera de oboseala si epuizare, iar avantajul este ca nu ingrasa, chiar daca e baut in cantitati mari. La prepararea ceaiului se folosesc, de regula, frunzele plantei. Ca elemente constitutive, aceasta contin teina - cunoscuta si drept "cafeina din ceai", tanin din frunza uscata, vitaminele E si K (ceaiul negru), mici cantitati de vitamina B, 300 mg de vitamina C la 1 kg de frunze proaspete, saruri minerale. Mai are, de asemenea, compusi de fenol, care pot intari peretii capilarelor sangvine.

Citeste mai departe...
 

Din tari indepartate

Imprimare E-mail
joi, 27 februarie 2014

 Camforul se obtine dintr-un arbore foarte mare si viguros, Cinnamomum camphora, originar din Formosa, China si Japonia, care a fost cultivat cu succes si in alte tari subtropicale (India, Ceylon si Madagascar). Arborele, vesnic verde, creste lent si poate atinge 30 de metri inaltime, iar trunchiul are un diametru de 2,4 pana la 3 metri. Se inalta de obicei pana la 6-9 metri, dupa care se ramifica; frunzele sunt mici, eliptice, iar florile sunt albe.

Citeste mai departe...
 

Eternul si fascinantul musetel

Imprimare E-mail
joi, 20 februarie 2014

 Il gasim in gradini, la margine de drum, pe camp sau, desigur, de vanzare in magazinele de specialitate, de regula sub forma clasica de floare uscata, dar si pliculete pentru infuzie, tincturi, creme ori alte unguente. Cunoscut si sub denumiri ca romanita sau matrice, valoroasa planta medicinala cu aroma discreta si linistitoare ne ofera totodata importante avantaje in domeniul apararii sanatatii, in special pentru copiii mici. Musetelul se utilizeaza pentru a trata iritatiile cauzate de raceala, ranile care se vindeca greu, infectii localizate, inflamatia gingiilor, colici (dureri abdominale violente) si afectiuni ale pielii, cum sunt psoriazisul, eczema, varicela si eritemul produs de „opareala” de la scutece.

Citeste mai departe...
 

Trateaza-te cu leustean!

Imprimare E-mail
duminică, 16 februarie 2014

 Cunoscut si recunoscut, înca din vechime, ca o planta aromatica, hranitoare, dar si datorita unor incontestabile calitati terapeutice, leusteanul a fost folosit ca atare, cu importante rezultate pozitive. Totusi, în vremurile actuale, proprietatile sale terapeutice au fost ignorate, fiind considerat un simplu aromatizant. Aceasta, pâna de curând, când studii farmacologice realizate în Italia, Turcia si Spania au aratat ca leusteanul este mai degraba planta medicinala, decât condiment.

Citeste mai departe...
 

Sanatate... la borcan

Imprimare E-mail
duminică, 09 februarie 2014

 Chiar daca niciodata nu apar in reclame publicitare si nici domeniile care ar trebui sa fie foarte interesate de ele (farmaceutica si medicina) nu le acorda cine stie ce atentie, aceste componente nelipsite ale alimentatiei noastre merita un loc aparte pe panoplia terapiilor ce exclud mult-controversatele E-uri, procesele industriale, adaosuri si modificari de laborator etc.

Citeste mai departe...
 

Despre „mancarea bogatilor”

Imprimare E-mail
joi, 30 ianuarie 2014

 Anghinarea este o planta medicinala din flora spontana de la noi, care vindeca ficatul, rinichii si curata sangele – calitati bine cunoscute inca din Antichitate. Daca vrem sa o cumparam, se gaseste cruda, in supermarketuri (uneori si in piata), congelata, in conserva sau uscata. Se foloseste in mancaruri sau la prepararea ceaiurilor. Are un gust usor amar, dar asta nu trebuie sa ne dezarmeze: este plina de sanatate! Cea mai delicioasa parte este „inima” plantei, insa si frunzele sunt foarte bune, deoarece aduc multe beneficii intregului organism. Asadar, anghinarea constituie o sursa excelenta de: antioxidanti, fibre, magneziu, potasiu, zinc, mangan, fier, calciu, acid folic, complexul de vitamine B, nu contine grasimi vegetale sau colesterol.

Citeste mai departe...
 

Dupa petrecere, curatenie generala!

Imprimare E-mail
miercuri, 22 ianuarie 2014

 Nu neaparat pentru ca am fi abuzat, in lunga perioada de sarbatori hibernale, de toate cele stiute si nestiute destinate indestularii stomacului, ci pentru orice moment din an si orice context in care simtim ca nu chiar totul e in regula cu organismul nostru, e cazul sa recurgem din cand in cand la cure de detoxifiere, stiut fiind ca acumularea de substante toxice in organism nu doar ca il slabeste si il predispune la imbolnaviri, ci genereaza si o serie intreaga de alte efecte neplacute. Daca farmaciile ne ofera in acest sens solutii asupra carora planeaza si unele rezerve, in schimb "Mama Natura" este suficient de generoasa cu noi incat sa vina cu leacuri ce actioneaza negresit in sensul efectuarii unei adevarate curatenii in corpul agresat de obicei cu prea putin discernamant, in ceea ce priveste tipul, calitatea si volumul alimentatiei.

 

Citeste mai departe...
 

Nu ocoliti sfecla rosie!

Imprimare E-mail
miercuri, 15 ianuarie 2014

 Unele persoane nu agreeaza deloc gustul acestei minunate legume, pentru ca ar fi prea "greu", prea dens si cu iz de pamant. Cu toate acestea, calitatile sfeclei rosii sunt uneori inegalabile, si nu doar in domeniul gastronomic, ci si in cel al tratamentelor naturale. Iar la evidentierea unor asemenea virtuti remarcabile, dupa cum vom arata mai jos, contribuie atat leguma ca atare, cat si sucul proaspat obtinut din ea. Calitati cu atat mai importante in perioada sezonului rece, cand organismul nostru este privat, prin forta imprejurarilor, de un aport normal de vitamine, minerale si alte substante vitale. Ce spuneti numai despre actiunea sa anticancerigena si de fortifiere a imunitatii?

Citeste mai departe...
 

Pe ghetus, cu coloana dreapta

Imprimare E-mail
joi, 09 ianuarie 2014

 Cine nu a trecut prin chinul durerilor de coloana vertebrala nu-si poate imagina senzatia de neputinta si de disperare a victimei. Cu atat mai important este ca iarna, cand mersul pe zapada ori pe ghetus ne obliga la un efort considerabil pentru pastrarea echilibrului, sa avem mare grija de acest "pilon" central si vital al corpului nostru, in special daca avem antecedente in sensul mentionat. Trebuie stiut ca discul intervertebral este localizat, conform denumirii, intre corpurile vertebrale. El este responsabil de legarea vertebrelor intre ele, oferind flexibilitate, absorbind si distribuind greutatea aplicata pe coloana vertebrala.

Citeste mai departe...
 

Tacamurile si vesela ataca gustul care nu se discuta!

Imprimare E-mail
joi, 26 decembrie 2013

 Cu toti am aflat, mai devreme sau mai târziu ca un vin bun, daca-l bei dintr-un pahar de plastic nu va avea buchetul si savoarea pe care o are când este servit dintr-un pahar de... cristal. Însa, dupa cum am aflat, dintr-un studiu publicat de Flavour Journal, gustul alimentelor poate fi schimbat de materialul si chiar forma tacâmurilor si al veselei pe care le folosim.

Citeste mai departe...
 

Abuzul alimentar, eterna problema de Sarbatori

Imprimare E-mail
joi, 19 decembrie 2013

 Traditiile stravechi ale Sarbatorilor iernii au degenerat in ultimele decenii in ideea de ospat cat mai imbelsugat, cand nu prea mai conteaza ce si cat ingurgitam, ci asa-zisa satisfactie a indestularii stomacului. Iar de aici, o sumedenie de neajunsuri aparute nu doar pe filiera bahica, ci si (sau mai ales) din pricina bucatelor, dar si a metabolismului specific sezonului rece si a miscarii reduse. De aceea, medicii recomanda populatiei ca in perioada sarbatorilor, sa evite consumul excesiv de alimente si de alcool si sa faca multa miscare in aer liber, pentru a preveni riscul de imbolnavire.

Citeste mai departe...
 

Temperatura corpului, un element vital (si) iarna

Imprimare E-mail
miercuri, 11 decembrie 2013

 Fireste ca pastrarea unei temperaturi specifice constante la nivelul intregului corp constituie in orice clipa a vietii noastre un lucru esential, insa in sezonul rece corpul este mai expus decat de obicei unor riscuri importante de coborare a acestui nivel, cu consecintele nefaste de rigoare. Expunerea la temperaturi scazute poate genera afectiuni serioase, cum ar fi hipotermia si degeraturile. Hipotermia apare cand corpul uman se raceste si pierde caldura intr-o mai mare masura fata de capacitatea lui de a o produce, adica atunci cand corpul este expus la aer rece, apa, vant si ger sau ploaie rece.

Citeste mai departe...
 

Lectii de viata uitate...

Imprimare E-mail
joi, 05 decembrie 2013

 Primitivi, salbatici, necivilizati... sa recunoastem ca de nenumarate ori putem intalni asemenea atribute negative referitoare la comunitati, populatii si popoare considerate astfel de regula de europeni pentru faptul ca acestea au refuzat, sub amenintarea extinctiei, sa imbratiseze asa-zisele valori, nu de putine ori distrugatoare si atroce, ale celor mai bine inarmati care isi doreau mai multa bogatie, deci mai multa putere si bunastare.

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 148 - 168 din 571

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!

Abonamentul se poate face fie direct la redactie (pentru aceasta trebuie sa completati mandatul postal pe care il obtineti de la orice Oficiu Postal dupa modelul reprodus mai jos, achitand pentru: 1 luna 6,00 lei; 2 luni 12,00 lei; 3 luni 18,00 lei; 4 luni 24,00 lei; 5 luni 30,00 lei; 6 luni 36,00 lei), fie prin Oficiile Postale (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

CONTACT

Telefon:
021. 317. 89. 65
021. 317. 89. 66

GSM
0722. 625. 622
 
Fax
021.317. 89.65
 
Email:

Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Sfidarea robotilor: oamenii sa devina cyborgi!
» Gloriosul William al Angliei
» Revista RUFOR (1994-1996)
» Lifting natural
» Supa de spanac
» Mafioti fara frontiere
» Schitul Pietreni
» Nudul ca vocatie
» Paradisul cormoranilor pescari
» Prematurii si riscul pentru sanatatea lor viitoare
» Spuneti adio oboselii!
» Eseuri despre „facerea” literaturii
» Kurt Russell – triumful modestiei
» Horoscopul saptamanii: 20-26 martie 2017
» 16 martie 1815 – Printul Willem devine rege al olandezilor
» Tema: „PRINTI SI PRINTESE”
» Ce s-ar intampla daca am ramane 24 de ore fara Internet?
» Terorism „rosu” japonez
» Exista o baza secreta OZN in Lacul Vidraru?
» Ten de star
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Hernia de disc, o boala la moda
» Pe Marte exista viata!
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» 3 pozitii de relaxare
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» O rapire OZN in Florida
» "Teapa" gripei aviare
» Corp ceresc condamnat la moarte


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9