Prima pagina arrow ISTORII UITATE 25 May 2017
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
FORUM
STIRI
BILETE DE AVION
PROGRAM TV
FELICITARI
VREMEA
PROGRAM CINEMA
MAGAZIN .RO
DESPRE NOI
CONTACT
User Menu
Avem 8 vizitatori online

ISTORII UITATE

Intamplari si oameni extraordinari. Sunt aici ca sa nu fie uitati!Puterea si muntii de bani

Imprimare E-mail
joi, 03 septembrie 2015

 Cleptocratia este termenul aplicat presedintilor si guvernelor (dar si altor demnitari) care se folosesc de privilegiile puterii detinute pentru a acumula averi si alte avantaje personale. Metodele de inavutire sunt diverse, insa ele se pot subsuma categoriilor de infractiuni numite coruptie si deturnare de fonduri. Expertii de la organizatia nonguvernamentala germana „Transparency International” (fondata la Berlin in 1993) a publicat o lista cu cele mai notorii cazuri din lume.

Citeste mai departe...
 

Un explorator face istorie

Imprimare E-mail
joi, 27 august 2015

 Stramtoarea Bering, una din cele mai importante din punct de vedere geografic si istoric, desparte Alaska de extremul nord-est al Rusiei. Pe aici, in vremuri preistorice (acum aproximativ zece mii de ani), oamenii primitivi au putut migra din Asia in America de Nord, asa cum o atesta numeroase descoperiri paleoantropologice. Numele provine de la marele explorator danez Vitus Jonassen Bering, care a efectuat doua expeditii stiintifice de pionierat in acea zona strabatuta de Cercul polar artic.

Citeste mai departe...
 

Marea diversiune impotriva lui Hitler

Imprimare E-mail
vineri, 21 august 2015

 Succesul Operatiunii „Overlord” desfasurata de trupele aliate (invazia din Normandia, 6 iunie 1944) a fost asigurat si de ampla Operatiune „Bodyguard”. Manevrele tactice ale acestei actiuni intinse pe mai multi ani au reprezentat diversiuni menite sa devieze atentia lui Hitler de la adevarata intentie a fortelor aliate. Practic, pacalirea strategilor de la Inaltul Comandament German a avut doua directii majore: sa nu se „ghiceasca” data aproximativa a invaziei si nici locul acesteia.

Citeste mai departe...
 

Tradatori din toate tarile, uniti-va!

Imprimare E-mail
joi, 13 august 2015

 In culisele istoriei exista o categorie de fapte condamnabile in cel mai sever mod, si anume tradarea. Din Antichitate si pana in zilele noastre, eroilor si marilor personalitati li s-a opus „tagma tradatorilor”, cu exemple multiple si greu de selectat. In acest articol vom cauta „anti-eroi” din cele mai importante epoci istorice.

Citeste mai departe...
 

Ultima razbunare a lui Stalin

Imprimare E-mail
luni, 10 august 2015

 Sub denumirea de „Afacerea Leningrad” este cunoscuta o campanie de urmarire în judecata a unor înalte oficialitati ale orasului Leningrad (astazi Sankt Petersburg), în perioada când lider al URSS a fost Iosif Visarionovici Stalin. Privind îndelungata „domnie” a lui Stalin (1922-1953), acea campanie de „procese fabricate” poate fi numita ultima mare razbunare a „Tatucului” contra oamenilor politici sovietici „suspecti”.

Citeste mai departe...
 

Spion executat pentru tradare

Imprimare E-mail
joi, 30 iulie 2015

 Perioada Razboiului Rece s-a caracterizat prin mai multe aspecte specifice contradictiilor dintre marile puteri, SUA si URSS. O data cu terifianta cursa a înarmarilor, activitatea de spionaj a fost de-a dreptul efervescenta, generatii întregi de spioni executând misiuni de informare strategica despre activitatea economico-militara a „inamicului”. Soarta agentilor dubli sau tradatori a fost adesea nemiloasa.

Citeste mai departe...
 

Mesaje care au aprins razboaie

Imprimare E-mail
joi, 23 iulie 2015

 Unele dintre marile conflicte armate au avut la baza gesturi care, la prima vedere, pareau un fel de „imprudenta” din partea protagonistilor. Numai ca, în cazurile pe care le vom prezenta în acest context, este vorba despre mesaje cu un continut foarte grav, ale caror consecinte imprevizibile au fost dramatice. De altfel, vom vedea ca mesajele unor oameni politici pot aprinde, intentionat sau nu, foarte lesne flacara razboiului.

Citeste mai departe...
 

Lovitura de stat a generalilor

Imprimare E-mail
vineri, 17 iulie 2015

 Franta a cucerit Algeria începând cu anul 1830, finalizarea acestui act de ocupatie producându-se în anul 1847. Când francezii au declansat interventia lor militara, în Algeria exista o regenta otomana prin guvernatorul Hussein Dey. Referedumul din Franta si Algeria, desfasurat în ianuarie 1961, a aratat ca tara nord-africana poate sa înceapa procesul de autodeterminare. Dar acest rezultat nu a convenit fortelor care doreau continuarea controlului francez asupra Algeriei.

Citeste mai departe...
 

Batalia pentru Berlin

Imprimare E-mail
joi, 09 iulie 2015

 Ultima batalie majora a celui de-al Doilea Razboi Mondial, de pe teatrul de operatiuni din Europa, a fost ofensiva sovietica asupra Berlinului. Aceasta s-a desfasurat între 16 aprilie si 2 mai 1945. „Armata Rosie” începuse o înaintare de mare anvergura înca din ianuarie 1945 si soarta razboiului parea pecetluita, caci fortele naziste se retrageau si ordinele venite de la Hitler erau imposibil de urmat. De altfel, führerul s-a sinucis înainte ca Berlinul sa se predea.

Citeste mai departe...
 

Secretele unui presedinte

Imprimare E-mail
joi, 02 iulie 2015

 Doi presedinti americani, a caror cariera s-a încheiat prin asasinat, nu înceteaza sa reprezinte obiectul unor studii ale istoricilor din SUA. Crimele comise asupra republicanului Abraham Lincoln (în 1865) si democratului John F. Kennedy (în 1963), sunt despartite de un aproape un veac (dar nu „de singuratate”, caci în 1901 a murit si presedintele William McKinley, în urma unui atentat). Mereu ies la iveala date noi despre ambele personalitati. Ne vom referi acum doar la „geniul care a abolit sclavia si a unificat tara”, pe baza unor descoperiri publicate în revista „Perspectives in Biology & Medicine”. Vom afla ca Lincoln n-a fost doar un presedinte cu mâna de fier, ci si un om care a stiut sa-si învinga marile conflicte cu propriul destin.

Citeste mai departe...
 

Mafia siciliana si justitia

Imprimare E-mail
joi, 25 iunie 2015

 De multe ori, interesele Mafiei siciliene (si nu numai) sunt conservate prin atacuri sângeroase împotriva aparatorilor legii. Cu toate acestea, procurorii italieni specializati în activitati antimafiote dobândesc succese juridice importante, asa cum a fost cazul si în „Maxi-Procesul” din Palermo, Sicilia, finalizat în 1987. Dar si victimele mafiotilor sunt multe în rândul oamenilor legii.

Citeste mai departe...
 

Presedinti si atentate esuate

Imprimare E-mail
joi, 18 iunie 2015

 În istoria asasinatelor la nivel înalt, atentatele esuate nu detin prima pagina, dar întotdeauna au reprezentat un avertisment pentru liderii politici ai vremurilor respective si nu numai. SUA detin recordul atentatelor esuate si în aceasta tara au existat si încercari de a-l îndeparta pe presedinte chiar prin atacarea Casei Albe. Iata de ce SUA detin si cele mai importante forte de protejare a sefului statului.

Citeste mai departe...
 

Nobil si corsar de legenda

Imprimare E-mail
sâmbătă, 13 iunie 2015

 Seducator, întelept, expert-navigator, razboinic de temut, Sir Francis Drake (1540-1596) a avut privilegiul de a fi un apropiat al reginei Elisabeta a Angliei. A împartit cu Coroana bogatiile stiute si nestiute de celelalte fete nobiliare engleze, a stat la ceas de taina ore întregi cu suverana. În aceste circumstante, este de înteles de ce istoricii Albionului se feresc sa vorbeasca despre Drake ca despre un pirat, în timp ce alti istorici nu ezita sa-i puna aceasta stampila mai putin onoranta. Si totusi, întreaga lui viata a fost dedicata zdruncinarii suprematiei maritime a spaniolilor, jefuirii corabiilor iberice încarcate cu aur si argint si aducerii comorilor în tara sa.

Citeste mai departe...
 

Stalingrad, batalie decisiva

Imprimare E-mail
joi, 04 iunie 2015

 Una dintre cele mai dramatice batalii ale celui de-Al Doilea Razboi Mondial a fost aceea de la Stalingrad, desfasurata între 23 august 1942 si 2 februarie 1943. Pentru locuitorii acestui oras, luna august din 1942 a reprezentat începutul infernului: bombardamentul aerian german era decis sa nu mai lase piatra peste piatra în marea urbe de pe Volga. A fost una dintre cele mai sângeroase batalii din istoria umanitatii, finalizata cu o mare victorie a rusilor, decisiva pentru soarta razboiului.

Citeste mai departe...
 

Agent secret si pilot de curse

Imprimare E-mail
vineri, 29 mai 2015

 In perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial, pe teritoriul Frantei ocupate de Germania nazista îsi desfasura actiunile si organizatia britanica „Special Operations Executive” (SOE), care se ocupa cu recunoasterea, spionajul si sabotajul actiunilor puterilor Axei, în paralel cu sprijinirea grupurilor de rezistenta franceze. SOE a fost înfiintata de Cabinetul de la Londra si condusa din iulie 1940 de ministrul economiei de razboi, baronul Hugh Dalton, din partea Partidului Laburist.

Citeste mai departe...
 

Constantinopol, fabulosul oras-imperiu

Imprimare E-mail
joi, 21 mai 2015

 Uriasa clepsidra de apa – având la nord Marea Neagra, iar la sud Marea Marmara – are la gâtuitura (strâmtoarea Bosfor), pe fâsia numita Cornul de Aur, capitala primului Im-periu al crestinatatii, Constantinopol. Era anul 330 d.Ch. când un împarat providential pentru „dreapta credinta crestina”, Sfântul Constantin I cel Mare, inaugura acest oras-cetate, mutând capitala Imperiului roman în bratele zbuciumatului Levant. „Noua Roma” îi va adopta pe buna dreptate numele, si parca dumnezeirea de care s-a bucurat acest fabulos suveran si mama lui, Sfânta Elena, îl va face sa dainuiasca mai mult de un mileniu.

Citeste mai departe...
 

Lovituri de stat în Franta

Imprimare E-mail
joi, 14 mai 2015

 Revolutia Franceza, care a debutat în 1789, a fost momentul declansarii unor tulburari politice care au determinat mari framântari sociale si chiar razboaie împotriva mai multor coalitii europene. În aceste circumstante, loviturile de stat au fost inevitabile si numeroase victime au cazut cu acele ocazii, deseori sângeroase. Istoria consemneaza ca între 1794 si 1961 s-au produs in Hexagon opt tentative de rasturnari politice, dintre care cinci au reusit. Ultima s-a produs în timpul presedintiei lui Charles de Gaulle.

Citeste mai departe...
 

Fara tradari si lasitati, scurta istorie a sahului

Imprimare E-mail
joi, 07 mai 2015

 Sahul este un razboi care exclude tradarea, intimidarea, lasitatea atacului fara declaratie de razboi, intrigile de culise... Unicul avantaj – cine muta primul – este si el inlaturat prin acordarea cavalereasca a revansei. Liderii lumii au fost dintotdeauna pasionati de sah, caci jocul impune o strategie folositoare si in lumea reala.

Citeste mai departe...
 

La inceput au fost... megalitii

Imprimare E-mail
joi, 30 aprilie 2015

 Apartinand epocilor protoistorice (acele vremuri mult prea indepartate pentru ca datarea cu carbon radioactiv sa reflecte cu certitudine cronologia evenimentelor), urmele civilizatiilor megalitice sunt raspandite in toate continentele. Pentru multi arheologi si istorici ai religiilor, ar fi trebuit sa existe un „centru initiatic „ ale carui influente s-au raspandit in toate directiile, cu o pregnanta variabila. Care a fost acest punct nodal al stravechii credinte in comunicarea cu zeii prin colosi de piatra? Fara indoiala, ne spune majoritatea cercetatorilor, Atlantida este initiatoarea acestei forme de cult.

Citeste mai departe...
 

Marele plan terorist „Bojinka”

Imprimare E-mail
sâmbătă, 25 aprilie 2015

 Unul dintre cele mai mari proiecte de acte teroriste din ultimul deceniu al secolului trecut a fost denumit Bojinka, insa FBI l-a inregistrat cu titlul: „48 de ore de teroare”. Principalii organizatori ai actiunilor au fost Ramzi Yousef (cetatean pakistanez) si Khalid Sheikh (cu cetatenii in Bosnia, Pakistan si Kuweit). In cadrul seriilor de atacuri teroriste planificate se afla si asasinarea papei Ioan Paul al II-lea, pe cand acesta facea o vizita oficiala in Philipine. Din fericire pentru multe vieti omenesti, planul Bojinka nu a mai fost pus in aplicare, dintr-o eroare.

Citeste mai departe...
 

Eroarea fatala a lui Napoleon

Imprimare E-mail
joi, 16 aprilie 2015

 Se cunosc multe rafturi de carti despre existenta furibunda a lui Napoleon Bonaparte, insa exista un eveniment crucial inca neexplicat de catre istorici si care ar putea fi limpezit, probabil, doar cu ajutorul psihologilor. Este vorba de o incredibila scrisoare pe care imparatul a trimis-o celei de-a doua sotii, Marie-Louise, in iarna anului 1814, pe cand se pregatea sa-i infrunte din nou pe aliati. Anglia pregatise a sasea coalitie, care includea Prusia, Rusia, Austria si Suedia.

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 85 - 105 din 578

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!

Abonamentul se poate face fie direct la redactie (pentru aceasta trebuie sa completati mandatul postal pe care il obtineti de la orice Oficiu Postal dupa modelul reprodus mai jos, achitand pentru: 1 luna 6,00 lei; 2 luni 12,00 lei; 3 luni 18,00 lei; 4 luni 24,00 lei; 5 luni 30,00 lei; 6 luni 36,00 lei), fie prin Oficiile Postale (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

CONTACT

Telefon:
021. 317. 89. 65
021. 317. 89. 66

GSM
0722. 625. 622
 
Fax
021.317. 89.65
 
Email:

Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Ce spune stiinta despre cele 10 urgii biblice
» Eroul subteranelor
» OZN-ul de la Aeroportul Mihail Kogalniceanu
» Solutii rapide
» Ficat pane
» „Profesorul” din Corleone
» Manastirea Rafaila
» „Un soare printre stele”
» Sub imperativul tabuurilor
» Romanii normoponderali – o „minoritate” dramatica
» Prietenii verzi ai ficatului
» Filme pe gustul pietei chineze
» Horoscopul saptamanii: 8-14 mai 2017
» 4 mai 1979 – Margaret Thatcher devine premier
» Tema: „CERBUL”
» De la Sherlock Holmes, la nano-detectivii de mâine
» Violenta si puterea absoluta
» Doru Davidovici si colegii sai
» Trei masti naturale
» Spaghete picante cu ton
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Hernia de disc, o boala la moda
» Pe Marte exista viata!
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» 3 pozitii de relaxare
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» O rapire OZN in Florida
» Corp ceresc condamnat la moarte
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9