Prima pagina arrow ISTORII UITATE 18 Oct 2017
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
FORUM
STIRI
BILETE DE AVION
PROGRAM TV
FELICITARI
VREMEA
PROGRAM CINEMA
MAGAZIN .RO
DESPRE NOI
CONTACT
User Menu
Avem 3 vizitatori online

ISTORII UITATE

Intamplari si oameni extraordinari. Sunt aici ca sa nu fie uitati!Strategii de razboi in nordul Europei

Imprimare E-mail
joi, 23 iunie 2016

 Una dintre obsesiile lui Hitler pentru sustinerea unui razboi de durata in Europa era intrarea in posesia resurselor de minereu de fier atat de necesare industriei de producere a tancurilor, avioanelor de vanatoare, blindatelor, artileriei etc. O directie sigura in acest sens era Suedia, tara neutra. Numai ca si aliatii – si in primul rand Marea Britanie – se gandeau la asigurarea aceleiasi materii prime.

Citeste mai departe...
 

Vaticanul si al Treilea Reich

Imprimare E-mail
duminică, 19 iunie 2016

 Când este amintit numele papei Pius al XII-lea, este pomenit conflictul ideologic pe care acest suveran pontif l-a dus cu regimul dictatorial-criminal al lui Adolf Hitler în perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial. Sanctitatea sa s-a limitat doar la a încerca sa creeze un climat de pace si de protectie a drepturilor umane, într-o Europa în care nazismul desfasura activitati de crime contra umanitatii în lagare de exterminare. Papa Pius al XII-lea nu i-a criticat explicit, în nici o enciclica, pe Hitler si pe Stalin.

Citeste mai departe...
 

Devastatorul razboi civil din Rusia

Imprimare E-mail
joi, 09 iunie 2016

 Între anii 1917 si 1922, în Rusia s-a desfasurat, pe mai multe fronturi, un devastator razboi civil care, dupa estimarile istoricilor europeni, a dus la uciderea unui numar uluitor de mare de persoane. Dimensiunile tragediei umane arata ca au fost între 7 si 12 milioane de persoane omorâte (cele mai multe civile), numarul cel mai probabil situându-se în jurul a 9 milioane.

Citeste mai departe...
 

Republica de la Weimar

Imprimare E-mail
luni, 06 iunie 2016

 Imperiul German condus de kaiserul Wilhelm al II-lea pierdea Primul Razboi Mondial (Armistitiul semnat la 11 noiembrie 1918) si consecinta acestei catastrofe politico-militare a fost pierderea tronului. Moralul militarilor germani, în special al celor din Marina Imperiala, era la pamânt. În aceste conditii, revoltele din centrele navale cheie ale Germaniei au condus la izbucnirea Revolutiei Germane din 1918-1919 si la crearea Republicii de la Weimar.

Citeste mai departe...
 

Eroine pe frontul barbatilor

Imprimare E-mail
luni, 06 iunie 2016

 De multe ori, patriotismul si devotamentul femeilor depasesc forta cu care barbatii se implica in conflictele armate de anvergura diversa. Exista o istorie paralela a eroinelor care si-au sacrificat tineretea si uneori chiar viata pentru o cauza nobila, aceea a tarii din care proveneau. Vom incerca sa portretizam pe scurt cateva astfel de personalitati, din epoci diferite.

Citeste mai departe...
 

Harkov, batalia pierduta de Stalin

Imprimare E-mail
sâmbătă, 21 mai 2016

 Dupa succesele ofensivei de iarna a Armatei Rosii, trupele sovietice se pregateau intens pentru ofensiva de primavara a anului 1942. Pana la debutul Bataliei de la Harkov (12 mai 1942), fortele lui Stalin obtinusera victorii partiale la inceputul acelui an, iar succesele dadusera sperante Moscovei ca va reusi sa infranga corpurile de armata germane de pe teritoriul Ucrainei sovietice (la acea vreme).

Citeste mai departe...
 

Hitler si ocultismul

Imprimare E-mail
sâmbătă, 14 mai 2016

 Printre teoriile aberante cu care Hitler si nazismul si-au sustinut abominabilele crime impotriva umanitatii – si in primul rand holocaustul – se numara si unele ideologii esoterice si idei oculte propagate intens spre finele secolului al XIX-lea si inceputul secolului al XX-lea. Odata cu insusirea de catre Hitler a unor notiuni care faceau din el un „erou salvator”, nazismul si mai ales antisemitismul au dobandit treptat formele unei criminalitati greu de imaginat pana atunci.

Citeste mai departe...
 

Teroarea cultului personalitatii

Imprimare E-mail
joi, 05 mai 2016

 Divinizarea conducatorului unei societati, considerarea lui drept „fiinta suprema” este un fenomen care a debutat o data cu istoria si il intalnim din timpurile Egiptului predinastic si pana in zilele noastre. Dar conceptualizarea acestui flagel al societatilor totalitare a fost facuta incepand cu ganditorul german Max Weber (1864-1920) – unul dintre fondatorii sociologiei, alaturi de Karl Marx si Émile Durkheim.

Citeste mai departe...
 

Mari revolte navale

Imprimare E-mail
luni, 02 mai 2016

 Considerate în unanimitate un tip de conspiratie criminala având drept scop înlaturarea unei autoritati legale, revolta specifica navelor (de razboi si comerciale) este desfasurata de o parte a membrilor echipajului împotriva celor îndreptatiti sa comande nava. În veacurile trecute, de cele mai multe ori motivele erau economice si erau îndreptate împotriva capitanului. Printre primele revolte de notorietate au fost cele din timpul calatoriilor marilor navigatori Fernando Magellan si Henry Hudson.

Citeste mai departe...
 

Filipine, marea batalie din Pacific

Imprimare E-mail
joi, 21 aprilie 2016

 Pozitia strategica a arhipelagului Filipine a determinat fortele Imperiului Japonez sa invadeze si sa ocupe acest teritoriu din Oceanul Pacific, in prima jumatate a anului 1942. Pe masura ce trupele americane si aliate din regiune avansau, alungarea japonezilor din Filipine devenise o preocupare majora a strategilor de la Washington. Drept urmare, la 20 octombrie 1944 a fost declansata Marea Batalie pentru Filipine.

Citeste mai departe...
 

„Filiera Sobolanilor” pentru criminalii de razboi

Imprimare E-mail
joi, 14 aprilie 2016

 O data instapanita ideea ca razboiul este pierdut, numerosi ofiteri ai Germaniei naziste cautau o cale de scapare din fata judecatilor iminente de dupa capitulare. Se cunoaste faptul ca la tribunalul de la Nüremberg nu au ajuns toti marii criminali de razboi, responsabili cu desfasurarea holocaustului. Daca unii lideri apropiati ai lui Hitler s-au sinucis, altii si-au pierdut urma cu sprijin din partea anumitor cercuri, fapte care s-au concretizat prin ceea ce istoria numeste plastic „Filiera Sobolanilor”.

Citeste mai departe...
 

Monarhii disparute in secolul al XX-lea

Imprimare E-mail
marţi, 12 aprilie 2016

 Marile confruntari militare care au dominat prima jumatate a secolului al XX-lea au condus la disparitia multor monarhii din istorie, fenomenul fiind un proces care a debutat o data cu revolutiile desfasurate in secolul al XIX-lea. Fie ca au fost reforme administrative (abdicari), fie ca au fost lovituri de stat sau razboaie pierdute, neantizarea monarhiilor a fost si parte a proceselor de decolonizare, specifice erei moderne.

Citeste mai departe...
 

Enigmatica civilizatie sahariana

Imprimare E-mail
joi, 31 martie 2016

 Sahara a fost, cu 3-4 mii de ani inainte de Marile Piramide (ridicate in mileniul III i.Ch.), un ospitalier teritoriu pentru triburile nomade preegiptene. Cu ajutorul radarelor unor sateliti artificiali specializati – procedeul numit „arheologie spatiala” – au fost facute exceptionale descoperiri in zonele Bir-Safsaf (la 900 kilometri sud-vest de Cairo) si Nabta (200 de mile de Bir-Safsaf).

Citeste mai departe...
 

Submarine si spioni nazisti

Imprimare E-mail
joi, 24 martie 2016

 In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, submarinele germane au reprezentat o mare amenintare pentru navele aliatilor, care din ordinul lui Hitler erau scufundate fara a se acorda ajutor supravietuitorilor. Führer-ul stia puterea flotilei de submarine si s-a inconjurat de generali cu mare experienta. Cei mai importanti comandanti ai „Kriegsmarine” au fost Erich Reader, Hans-Georg Friedenburg si Karl Dönitz – cel propus presedinte al Germaniei in testamentul lui Hitler.

Citeste mai departe...
 

Razboiul mondial din secolul al XVIII-lea

Imprimare E-mail
joi, 17 martie 2016

 Dupa îngrozitorul Razboi de Treizeci de ani (secolul XVII), dominat de marea rivalitate dintre Regatul Francez si dinastia de Habsburg si finalizat cu victoria coalitiei antihabsburgica, Razboiul de Sapte ani din secolul XVIII a fost cel care a cuprins o sfera uriasa de teritorii si natiuni. Au participat toate marile puteri europene si luptele s-au dat în Europa, America de Nord, America Centrala, vestul Africii, India si Filipine. Înca de atunci se putea constata cresterea puterii Prusiei.

Citeste mai departe...
 

Razboaie cu fitil scurt

Imprimare E-mail
sâmbătă, 12 martie 2016

 În materie de conflicte militare, este dificil de estimat cat va dura o confruntare pentru care s-au pregatit ambele tabere. Cand armatele inamice sunt echivalente, însusi epilogul razboiului este imprevizibil. Dar exista si razboaie care izbucnesc fara o pregatire speciala si care se desfasoara cu viteza, tocmai pentru ca una dintre tabere este surprinsa de atacurile inamicului. Exista în lume cateva recorduri care pot reprezenta lectii pentru amatori...

Citeste mai departe...
 

Vestite conspiratii sortite esecului

Imprimare E-mail
vineri, 04 martie 2016

 De-a lungul secolelor, interesele politice din jurul puterii puteau ajunge la situatii atat de divergente, încat comploturile devenisera o unealta obisnuita de preluare a puterii. Din antichitate si pana în epoca moderna, conspiratiile au avut – cele mai multe dintre ele – o soarta tragica, întrucat, ca si astazi, puterea stie sa-si apere interesele si sa raspunda prompt la orice tentativa de uzurpare.

Citeste mai departe...
 

Ultimul imparat al Imperiului Mogul

Imprimare E-mail
joi, 25 februarie 2016

 Vast teritoriu situat in subcontinentul indian si mare parte din Afganistanul de azi, Imperiul Mogul a fiintat intre 1526 si 1857. Imperiul Mogul s-a format dupa Batalia de la Panipat (1526), din nordul Indiei. Fortele invadatoare ale lui Babur le-au invins atunci pe cele ale dinastiei Lodi. Babur a pus bazele dinastiei mogulilor, el insusi fiind un descendent al lui Timur Lenk si Gengis Han.

Citeste mai departe...
 

Mari oameni de stat asasinati

Imprimare E-mail
luni, 22 februarie 2016

 Secolul al XX-lea a demonstrat ca, din nefericire, confruntarile politice si lupta pentru putere se pot „rezolva” în mod tragic, prin asasinate. Ca si în alte epoci, ucigasi independenti sau profesionisti platiti au curmat vietile unor presedinti de stat si ale unor prim ministri, printr-un numar incredibil de mare de atacuri mortale. În acest articol vom încerca sa aratam ca nu numai în SUA, asasinatele politice pot schimba destinele unor mari personalitati de stat.

Citeste mai departe...
 

Spionajul de razboi si femeile

Imprimare E-mail
luni, 22 februarie 2016

 În perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial, retelele de spionaj ale marilor puteri au avut o activitate foarte consistenta si extinsa, având în vedere principiul conform caruia „informatie înseamna putere”. În lupta „subterana” a agentilor au fost implicate si numeroase femei curajoase si cu simt patriotic foarte dezvoltat, care de foarte multe ori nu au ezitat sa-si riste viata.

Citeste mai departe...
 

Mari armate, mari deziluzii

Imprimare E-mail
joi, 04 februarie 2016

 De-a lungul epocilor, conducatori militari de mare prestigiu, intrati triumfal în legeda, si-au organizat armate cu personal numeros pentru ca una din premisele unei victorii este si superioritatea numerica. Înca din antichitate, antrenarea unor trupe de elita si formarea unor lideri militari cu gândire strategica au fost prioritare. În articolul de fata ne vom îndrepta atentia asupra unor uriase armate din mileniul al II-lea, una spaniola si alta franceza.

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 64 - 84 din 599

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!

Abonamentul se poate face fie direct la redactie (pentru aceasta trebuie sa completati mandatul postal pe care il obtineti de la orice Oficiu Postal dupa modelul reprodus mai jos, achitand pentru: 1 luna 6,00 lei; 2 luni 12,00 lei; 3 luni 18,00 lei; 4 luni 24,00 lei; 5 luni 30,00 lei; 6 luni 36,00 lei), fie prin Oficiile Postale (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

CONTACT

Telefon:
021. 317. 89. 65
021. 317. 89. 66

GSM
0722. 625. 622
 
Fax
021.317. 89.65
 
Email:

Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Predictii despre viitorul omenirii in anul 2050?
» O invazie devastatoare
» Alte documente OZN desecretizate in Marea Britanie
» Salata cu sos de kefir
» Masti pentru tenul sensibil
» Cele sapte pacate capitale
» Dubrovnik – perla Adriaticei
» Suprarealist in Evul Mediu
» Miracole vii ale Terrei
» Cum tratam pietrele la rinichi
» Sa traiti mult si bine!
» Ce fotografii poti face cu telefonul mobil
» Descoperirea Americii... ca-n filme!
» Horoscopul saptamanii: 16-22 octombrie 2017
» 12 octombrie 1537 – S-a nascut Edward al VI-lea al Angliei
» Tema: „WILHELM TELL”
» Cat de adevarate sunt unele mituri istorice
» Un istoric proces incorect
» CIA pune pe internet dosarele sale OZN
» Mancare de vinete
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Hernia de disc, o boala la moda
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Pe Marte exista viata!
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» 3 pozitii de relaxare
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» O rapire OZN in Florida
» Corp ceresc condamnat la moarte
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9