Prima pagina arrow ISTORII UITATE 24 Nov 2017
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
FORUM
STIRI
BILETE DE AVION
PROGRAM TV
FELICITARI
VREMEA
PROGRAM CINEMA
MAGAZIN .RO
DESPRE NOI
CONTACT
User Menu
Avem 4 vizitatori online

ISTORII UITATE

Intamplari si oameni extraordinari. Sunt aici ca sa nu fie uitati!Skanderbeg - vrednicul urmas al Macedoneanului

Imprimare E-mail
joi, 12 octombrie 2006

 Situat intre coastele stancoase ale muntilor Pirului si tarmurile domoale ale Adriaticii, regatul Epirului a fost candva locul unde principesa Olympia, mama faimosului Alexandru Macedon vedea lumina zilei. La multe secole de cand Alexandru pornea, din acest aspru colt de Balcani sa cucereasca lumea, un demn urmas de-al sau ridica stindardul luptei de eliberare a neamurilor din Epir si din intreaga Albanie, de sub jugul otoman: George Castriotul, ramas in istorie sub porecla de Skanderbeg - „domnul Alexandru”. Cand tatal sau, nobilul albanez Ioan Castriotul, care era vasal al Imperiului Otoman, s-a stins din viata, sultanul Murad al II-lea, in loc sa permita familiei acestuia sa conduca in continuare tara, l-a insarcinat pe guvernatorul de Kruja, Hasan-Beg, sa preia controlul tuturor cetatilor albaneze.

Citeste mai departe...
 

Clovis - barbarul care si-a ucis zeii

Imprimare E-mail
miercuri, 04 octombrie 2006

 Printre numeroasele neamuri ce populau la sfârsitul secolului al V-lea vestul Europei se numarau si francii, ocupând zona nordica a Galiei, pe teritoriul actual al Frantei. Intr-o epoca in care pagânismul nu fusese pe deplin alungat de crestinism, când superstitiile si sacrificiile umane erau inca o obisnuinta, mai ales in aceasta parte a continentului, francii au reprezentat cu adevarat ceea ce se poate numi un „popor ales”. Prin ei, noua religie a capatat solide radacini, facând din tarâmul druizilor de odinioara unul dintre cele mai puternice focare ale raspândirii crestinismului. Acest lucru nu ar fi fost posibil fara Clovis - un lider carismatic care, in numele crestinismului, a reusit sa-i uneasca pe franci si sa-i transforme dintr-un neam salbatic intr-unul dintre cele mai civilizate, la inceputul Evului Mediu.

Citeste mai departe...
 

Gattamelata - „pisica mieroasa” care zgâria rau

Imprimare E-mail
joi, 28 septembrie 2006

 In perioada medievala, Italia a fost, precum se stie, farâmitata intr-o sumedenie de state si statulete, rivale intre ele, ramânând secole de-a rândul divizata intre tendintele expansioniste ale burgheziei in ascensiune si cele conservatoare ale aristocratiei, dornica sa nu imparta cu nimeni privilegiile sale sociale. Este perioada in care statele italiene si-au angajat propriile lor armate, conduse de asa-numitii condotieri (denumire provenita de la domeniile, condotta, pe care le primeau din partea stapânilor lor, pentru serviciile aduse). Printre acesti mercenari venali, ce nu aveau nici un fel de scrupule in a lupta impotriva celui ce-i platise regeste pâna mai ieri, se numara personalitati controversate, precum Muzio Attendolo Sforza, Bartolomeo Colleoni, Francesco Bussone da Carmagnola si chiar un englez, Sir John de Hawkwood, care a luptat in slujba Florentei. Dintre toti se detaseaza insa figura remarcabila a lui Erasmo da Narni, cel ramas in istorie cu porecla „Gattamelata” - pisica mieroasa.

Citeste mai departe...
 

Amazoanele” lui Napoleon

Imprimare E-mail
joi, 21 septembrie 2006

 Nimeni nu stie daca legendarele „amazoane”, pomenite de Herodot si de alti autori antici, au existat cu adevarat, dar este cert ca de-a lungul vremii femeile au constituit o prezenta constanta pe câmpurile de bataie. De la Ioana d'Arc la Ecaterina Teodoroiu, aceste vajnice reprezentante ale sexului pe nedrept numit „slab” au dat dovada adesea de un curaj extraordinar. Chiar si la Waterloo, cântecul de lebada al lui Napoleon, urmasele Evei s-au aflat in ambele tabere, acoperindu-se de glorie si luptând pâna la sacrificiul suprem.

Citeste mai departe...
 

Ultimul dintre vikingi - Harald Hardrada

Imprimare E-mail
miercuri, 13 septembrie 2006

 Stapâni de necontestat ai marilor, strabatând intinderile albastre si inspumate in formidabilele lor drakkare, vikingii au lasat o amprenta de nesters in istoria omenirii, furia lor razboinica nefiind intrecuta poate decât de cea a hunilor sau mongolilor. Navigatori innascuti, razboinici fara teama, ei au cutreierat indelung lumea, descoperind, poate, Lumea Noua, fara sa stie, cu sute de ani inaintea lui Columb. Dintre toti acesti oameni ai Nordului, cel mai reprezentativ, prin vitejia, barbatia si spiritul de aventura, ramâne Harald Sigurdson, rege al Norvegiei intre 1046 si 1066.

 

Citeste mai departe...
 

Heraclius - imparatul calugarilor-ostasi

Imprimare E-mail
miercuri, 06 septembrie 2006

 Unul dintre cei mai controversati imparati bizantini, demn urmas al lui Justinian si ca si acesta dornic de a restabili taria Imperiului Roman de odinioara, Heraclius, s-a nascut in anul 575, fiind fiul unui influent general bizantin al imparatului Mauriciu. Desi locul nasterii lui Heraclius nu este cunoscut, stim totusi ca el a copilarit in nordul Africii. In 608, generalul Heraclius cel Batrân a refuzat sa mai jure credinta noului imparat, Phocas, care-l rasturnase de la putere pe Mauriciu. Varul tânarului Heraclius, Nicetas, a lansat o invazie in Egipt, in 609, si a cucerit provincia. Intre timp, Heraclius cel Tânar, in fruntea ostasilor sai, s-a indreptat cu corabiile spre Rasarit, prin Sicilia si Cipru. Apropiindu-se de Constantinopol, el a luat legatura cu principalele familii aristocratice din oras si cu ajutorul lor a fost incoronat si aclamat ca imparat, in vara lui 510.

 

Discuss this article on the forums. (0 posts)

Citeste mai departe...
 

Hitler ar fi putut produce bomba atomica

Imprimare E-mail
joi, 31 august 2006

 Potrivit cercetarilor intreprinse in arhivele militare sovietice si occidentale de catre istoricul Rainer Karlsch, savantii nazisti ar fi testat arme nucleare in ultimele luni ale celui de-al doilea razboi mondial. Karlsch scrie, in lucrarea sa, „Bomba lui Hitler", ca daca razboiul s-ar mai fi prelungit cu o luna, dictatorul german ar fi putut lansa bombe atomice asupra Londrei sau Moscovei!

Citeste mai departe...
 

Eruptii care au schimbat soarta lumii

Imprimare E-mail
joi, 24 august 2006

 Omenirea a cunoscut cataclisme devastatoare, care i-au influentat soarta mai mult poate decât toate razboaiele si conflagratiile declansate vreodata de pamânteni. Fara sa luam in considerare evenimente ce tin mai degraba de mitologie, precum Potopul sau disparitia Atlantidei, se stie astfel ca epoca de aur a Atenei antice a fost intrerupta brusc de o epidemie de ciuma caruia i-a cazut victima insusi Pericle, ca puterea militara a Spartei a decazut in urma unui devastator cutremur, ca temuta „ciuma neagra” a secerat, intre 1347-1350 zeci de milioane de vieti, aruncând Europa in haos, ca si epidemia de gripa spaniola din timpul primului razboi mondial. Un capitol aparte in aceasta privinta il ocupa eruptiile vulcanice, responsabile si ele, dupa cum vom vedea in rândurile ce urmeaza, de trasformari profunde in viata si activitatea oamenilor de pe toate meridianele si din toate timpurile.

Citeste mai departe...
 

Un cavaler in slujba Florii de Crin: Bertrand du Guesclin

Imprimare E-mail
joi, 17 august 2006

 Printre figurile marcante ale „razboiului de o suta de ani” - conflict care a opus in Evul Mediu doua dintre marile puteri ale vremii, Franta si Anglia, se numara si Bertrand du Guesclin, conetabil (comandant suprem) al armatelor regale franceze. Viata lui, pusa in slujba patriei si a regelui sau, a insemnat un nesfarsit sir de batalii, asedii, dueluri, si, nu de putine ori, du Guesclin a cazut prizonier in mainile inamicilor sai. Nascut pe la 1320, la Motte-Broons, langa Dinan, in actuala provincie franceza Bretania, in familia lui Robert du Guesclin, un nobil scapatat, Bertrand a fost de mic ceea ce se poate numi „un copil-problema”. Vesnic pus pe harta, gata sa se incaiere nu doar cu copiii de seama lui, ci si cu flacaiandrii mai mari, el a fost un cosmar pentru parinti. „Niciodata nu s-a vazut un baiat mai rau, spunea mama lui. Este intotdeauna ranit, zgariat sau muscat, fata ii este stalcita de lovituri si gandul ii sta doar la bataie.”

Citeste mai departe...
 

Babur - salbaticul tigru mogul

Imprimare E-mail
miercuri, 09 august 2006

 Fondator al dinastiei Mogulilor, Babur, pe numele sau adevarat Zahir-ud-din Mohammad, a vazut lumina zilei la 14 februarie 1483, la Andijan, Uzbekistan. Inca de mic, a fost educat si crescut in spiritul Islamului, invatand sa fie curajos, marinimos cu cei umili si generos cu toata lumea. Mai tarziu, crescand, i-a uimit pe toti prin puterea sa fizica neobisnuita. Se spune ca in adolescenta distractia lui preferata era sa ia, pe fiecare umar, cate un om si astfel impovarat sa urce povarnisuri abrupte, fara sa dea nici cel mai mic semn de oboseala. De asemenea, era un inotator desavarsit si nu exista fluviu pe care sa nu-l poata strabate, inotand deseori impotriva curentului. Dupa cum sustinea, ascendenta lui era una stralucita: mama provenea din stirpea lui Gingis-Han, tatal din cea a lui Timur-Lenk. Ca si acesti mari inaintasi ai sai, nici Babur nu s-a nascut in purpura, ci a trebuit sa cucereasca puterea prin nenumarate lupte, dar si prin diplomatie si cuvinte mestesugit alese.

 

Discuss this article on the forums. (0 posts)

Citeste mai departe...
 

Saladin - viteazul care i-a invins pe cruciati

Imprimare E-mail
miercuri, 02 august 2006

 Chiar daca notiunea de cavalerism, atat de draga trubadurilor din Evul Mediu, a aparut la curtile apusene, poate ca tocmai aristocratii europeni au fost cei mai putin inclinati sa o respecte. Jafurile, macelurile, violurile si distrugerile comise de ei – din pacate, chiar in numele credintei – au facut din cavalerism prea adesea un termen desuet si deloc potrivit razboinicilor cu armuri de otel si inimi de piatra. De multe ori, insa, mai cavaleri s-au dovedit tocmai adversarii cavalerilor, cei numiti „pagani” si considerati unelte ale Satanei pe pamant. Dintre acestia, un nume nepieritor, prin faptele si maretia sa, ramane cel al lui Saladin, temutul si veneratul conducator musulman din secolul XII.
 

Citeste mai departe...
 

Teutonii - razboinicii slujitori ai Fecioarei

Imprimare E-mail
miercuri, 26 iulie 2006

 Oficial, ordinul s-a numit „Brüder vom Deutschen Haus St. Mariens in Jerusalem” (Fratii Casei Germane a Sfintei Maria din Ierusalim) si fusese intemeiat la 1190 de catre mai multi negustori si preoti din orasele Bremen si Lubeck. Acestia isi propusesera initial intemeierea in Palestina a unei bolnite, unde pelerinii germani raniti sau suferinzi sa fie ingrijiti. In 1198, conducatorul teutonilor devine „Hochmeister” (Mare Maestru) si primeste din partea Papei, asemenea celorlalte ordine cavaleresti crestine, misiunea de aparare a locurilor sfinte ale crestinatatii, de atacurile musulmanilor. In perioada cand in fruntea ordinului vine Hermann von Salza (1209-1239), teutonii inceteaza de a mai fi o fratie ospitaliera si caritabila, devenind o grupare militara prin excelenta, respectand insa o ierarhie monahala, si luand ca simbol flamura alba cu o cruce neagra in interior.

Citeste mai departe...
 

Robert Guiscard - batrânul vulpoi normand

Imprimare E-mail
miercuri, 19 iulie 2006

 Robert Guiscard a fost fara indoiala cel mai remarcabil dintre aventurierii normanzi care au cucerit, la mijlocul evului mediu, sudul Italiei. Din 1016 si pâna in 1030 normanzii fusesera mercenari, servind atât in armatele bizantine cât si in cele ale lombarzilor si abia când Sergio de Napoli l-a instalat pe liderul lor, Rainulg, in fortareata Aversa, in 1030, ei au inceput sa puna la punct cucerirea sudului peninsulei. In acelasi an, in Italia au sosit William si Drogo, fiii cei mari ai lui Tancred de Hauteville, un mic nobil din Coutances, in Normandia. In 1042, orasul Melfi a fost desemnat capitala a regatului normand din Italia, iar in septembrie, cavalerii l-au ales pe contele William, "Brat de Fier", sa le fie conducator, urmat la scurt timp de fratii sai, Drogo si Humphrey, care a ajuns in Italia prin 1044. Peste doi ani va fi rândul lui Robert, cel de-al patrulea fiu al lui Tancred, provenit dintr-o alta casatorie a acestuia, sa ajunga pe noile domenii ale familiei sale. In ciuda vârstei fragede, el se va face curând remarcat de catre supusii italieni.

Citeste mai departe...
 

Nefericita cruciada a saracilor

Imprimare E-mail
joi, 13 iulie 2006

 Expeditii militare purtate in numele credintei crestine, dar urmarind mai curând scopuri mercantile, cruciadele au reprezentat un moment de rascruce in istoria medievala, influentând evolutia statelor din Europa si Orientul Mijlociu pentru multe secole. Dintre toate aceste incursiuni militare ce urmareau cucerirea Tarii Sfinte si a sacrului mormânt al Mântuitorului, fara indoiala ca cea mai spectaculoasa si mai dramatica a fost cea numita „a saracilor". Puternica in fervoare religioasa dar slaba din punct de vedere al conducerii si disciplinei, ea este emblematica pentru intelegerea mentalitatii omului medieval.

Citeste mai departe...
 

Carol Quintul - suveranul imperiului unde soarele nu apunea niciodata

Imprimare E-mail
miercuri, 05 iulie 2006

 In general, numele marilor conducatori este legat de cuceririle facute de acestia cu mâna pe sabie, luptând cu vitejie in fruntea armatelor, infruntând urgiile naturii si tirul necrutator al sagetilor sau al gloantelor vrajmase, dând exemplu de curaj si dârzenie propriilor soldati. Astfel si-au obtinut locul in istoria omenirii conducatori precum Alexandru Macedon, Cezar, Genghis-Han sau Napoleon. Exista insa o categorie aparte de stapânitori care, desi nu au purtat sabie decât la parade si nu au simtit vreodata mirosul intepator al sângelui amestecat cu tarâna, au ajuns sa domine lumea. Printre acesti "cuceritori din palate", cum ii numesc, nu fara o oarecare doza de malitiozitate, unii istorici, se numara Carol Quintul, suveranul care a domnit peste un sfert din lumea cunoscuta la vremea lui, fara insa sa-si conduca vreodata personal soldatii in lupta.

Citeste mai departe...
 

Uimitoarele aventuri ale unui condotier englez

Imprimare E-mail
miercuri, 28 iunie 2006

 Perioada de sfârsit a evului mediu a insemnat pentru Italia un necontenit sir de lupte fratricide, in cadrul carora fiecare statulet din puzderia aparuta dupa prabusirea Romei antice a incercat sa se impuna. Beneficiind de profiturile aduse de negot, capeteniile oraselor-stat italiene au fost capabile sa-si angajeze propriile armate de mercenari - acestora li s-a spus condotieri -, considerate cele mai bune ale vremii. Printre  condotierii care au scris cu sânge istoria medievala a acestei tari s-au aflat insa nu doar italieni, ci si militari de alte natii, la loc de cinste situându-se temutul Sir John Hawkwood.

Citeste mai departe...
 

Alp Arslan, temutul "leu al desertului"

Imprimare E-mail
miercuri, 21 iunie 2006

 Muhammed ben Da’ud, cel de-al doilea sultan din dinastia turcilor selgiucizi, stranepotul lui Seljuk, fondatorul acestei dinastii, a fost unul dintre cei mai viteji conducatori care au trait vreodata in Orientul Mijlociu. Numele de Muhammed si l-a luat spre a-l cinsti pe Profet, atunci când s-a convertit la islamism, dar pentru generatiile urmatoare, el va ramâne cunoscut drept Alp Arslan - "leul cel curajos".

Citeste mai departe...
 

Preotul care a incercat sa-l ucida pe Hitler

Imprimare E-mail
miercuri, 14 iunie 2006

Venirea la putere a lui Adolf Hitler, la inceputul anului 1933, nu a fost salutata cu entuziasm, asa cum fals s-a creat impresia, de intregul popor german.

 Dimpotriva, proaspatul cancelar si partidul sau, National-Socialist, abia reusisera sa-si asigure majoritatea, dupa controversata incendiere a Reichstagului, pusa pe seama rivalilor lor, comunistii. La fel de falsa este convingerea ca politica dictatorului nazist a intâmpinat doar o slaba opozitie. Intelectualii si chiar militarii germani s-au opus in dese rânduri planurilor sale megalomanice, ba chiar au organizatcomploturi indreptate impotriva lui. La unul dintre acestea a participat si un preot care a acceptat sa-l ucida pe Hitler, desi stia ca savârseste un pacat, pentru a salva omenirea...

Citeste mai departe...
 

Cand americanii mergeau la lupta cu... camilele!

Imprimare E-mail
miercuri, 07 iunie 2006

 Nu incape nici un dubiu ca la ora actuala Statele Unite au cea mai puternica armata din lume, iar cei ce au avut indoieli in aceasta privinta - sârbii, afganii si mai recent irakienii - au simtit pe pielea lor ca asa stau lucrurile. Beneficiind de un buget echivalent cu al mai multor tari, luate la un loc, Pentagonul dispune de arme performante, care le permite soldatilor americani sa lupte in orice conditii, impotriva oricarui adversar, cu pierderi minime. Dar ce ati spune daca ati afla ca natiunea in al carei arsenal se gasesc bomba atomica, avionul invizibil si cele mai sofisticate masinarii de razboi, mergea cândva la lupta cu... camile?

Citeste mai departe...
 

Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)

Imprimare E-mail
miercuri, 31 mai 2006
 Atunci când auzim cuvântul harem, imaginatia ne poarta imediat catre tarâmuri exotice,  catre palate fabuloase, desprinse parca din "o mie si una de nopti", catre frumoase diafane, cu trupurile invaluite in valuri stravezii si cu chipurile ascunse privirii muritorilor de rând, lasând sa se vada doar ochii migdalati... Adevarul este insa mai putin romantic decât aceasta imagine languroasa, intrucât de-a lungul vremii haremurile au reprezentat locuri unde s-au tesut cele mai mârsave intrigi si s-au comis cele mai groaznice crime. O istorie a acestor stabilimente fascinante si in egala masura terifiante ne-am propus sa va infatisam in rândurile ce urmeaza...

Citeste mai departe...
 

Haremul - inchisoarea femeilor favorite

Imprimare E-mail
vineri, 26 mai 2006

Chiar daca este cel mai adesea asociat societatilor medievale arabe, care i-au dat de altfel si denumirea („harim”, in limba araba, inseamna „locul interzis”), haremul reprezinta un fenomen social larg raspandit in Asia, marturii despre existenta unor asemenea palate ale placerilor provenind din China si India antica. In India, ele se numeau purdah sau zenana, in vechea Persie, andarun. Se spune ca regele hindus Tamba din Banaras (secolul VI i. Chr.) ar fi avut un harem cu 16.000 de femei – o cifra desigur exagerata, dar care ne da o idee despre importanta acordata acestei institutii. Peste aceasta armata de femei era stapana favorita regelui, frumoasa Sussondi, care il cucerise pe acesta, spune legenda, prin talentul ei la aruncatul zarurilor... Regii persi aveau si ei haremuri cu sute de fete si devenise o traditie ca, dupa o expeditie de prada, satrapii sa trimita suveranilor cele mai frumoase femei capturate. 
     
    

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 21 22 23 24 25 26 27 28 29 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 568 - 588 din 604

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!

Abonamentul se poate face fie direct la redactie (pentru aceasta trebuie sa completati mandatul postal pe care il obtineti de la orice Oficiu Postal dupa modelul reprodus mai jos, achitand pentru: 1 luna 6,00 lei; 2 luni 12,00 lei; 3 luni 18,00 lei; 4 luni 24,00 lei; 5 luni 30,00 lei; 6 luni 36,00 lei), fie prin Oficiile Postale (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

CONTACT

Telefon:
021. 317. 89. 65
021. 317. 89. 66

GSM
0722. 625. 622
 
Fax
021.317. 89.65
 
Email:

Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Postul terapeutic, strategie impotriva obezitatii
» Nasterea Imperiului German
» De ce nu am gasit inca civilizaTiile extraterestre
» Salata de ton cu sfecla
» Ten fin, luminos, revitalizat
» Psihopatii – „cobai” pentru industria farmaceutica
» Antananarivo, orasul celor trei orase
» Femeie, fii nemuritoare!
» In onoarea defunctului
» Toamna se numara... virozele
» Vine frigul, dar fara raceli!
» Un mit al iubirii
» Cine a fost adevaratul James Bond?
» Horoscopul saptamanii: 27 noiembrie – 3 decembrie 2017
» 23 noiembrie 912 – S-a nascut imparatul Otto I
» Tema: „SCRISORI”
» LCHF, o alimentatie revolutionara
» In urma lui Napoleon al III-lea
» Sa renuntam la ipoteza extraterestra?
» Cotlete cu ciuperci
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Hernia de disc, o boala la moda
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Pe Marte exista viata!
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» 3 pozitii de relaxare
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Corp ceresc condamnat la moarte
» O rapire OZN in Florida
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9