Prima pagina arrow ISTORII UITATE
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
FORUM
STIRI
BILETE DE AVION
PROGRAM TV
FELICITARI
VREMEA
PROGRAM CINEMA
MAGAZIN .RO
DESPRE NOI
CONTACT
User Menu
Avem 3 vizitatori online

ISTORII UITATE

Intamplari si oameni extraordinari. Sunt aici ca sa nu fie uitati!Fara tradari si lasitati, scurta istorie a sahului

Imprimare E-mail
joi, 07 mai 2015

 Sahul este un razboi care exclude tradarea, intimidarea, lasitatea atacului fara declaratie de razboi, intrigile de culise... Unicul avantaj – cine muta primul – este si el inlaturat prin acordarea cavalereasca a revansei. Liderii lumii au fost dintotdeauna pasionati de sah, caci jocul impune o strategie folositoare si in lumea reala.

Citeste mai departe...
 

La inceput au fost... megalitii

Imprimare E-mail
joi, 30 aprilie 2015

 Apartinand epocilor protoistorice (acele vremuri mult prea indepartate pentru ca datarea cu carbon radioactiv sa reflecte cu certitudine cronologia evenimentelor), urmele civilizatiilor megalitice sunt raspandite in toate continentele. Pentru multi arheologi si istorici ai religiilor, ar fi trebuit sa existe un „centru initiatic „ ale carui influente s-au raspandit in toate directiile, cu o pregnanta variabila. Care a fost acest punct nodal al stravechii credinte in comunicarea cu zeii prin colosi de piatra? Fara indoiala, ne spune majoritatea cercetatorilor, Atlantida este initiatoarea acestei forme de cult.

Citeste mai departe...
 

Marele plan terorist „Bojinka”

Imprimare E-mail
sâmbătă, 25 aprilie 2015

 Unul dintre cele mai mari proiecte de acte teroriste din ultimul deceniu al secolului trecut a fost denumit Bojinka, insa FBI l-a inregistrat cu titlul: „48 de ore de teroare”. Principalii organizatori ai actiunilor au fost Ramzi Yousef (cetatean pakistanez) si Khalid Sheikh (cu cetatenii in Bosnia, Pakistan si Kuweit). In cadrul seriilor de atacuri teroriste planificate se afla si asasinarea papei Ioan Paul al II-lea, pe cand acesta facea o vizita oficiala in Philipine. Din fericire pentru multe vieti omenesti, planul Bojinka nu a mai fost pus in aplicare, dintr-o eroare.

Citeste mai departe...
 

Eroarea fatala a lui Napoleon

Imprimare E-mail
joi, 16 aprilie 2015

 Se cunosc multe rafturi de carti despre existenta furibunda a lui Napoleon Bonaparte, insa exista un eveniment crucial inca neexplicat de catre istorici si care ar putea fi limpezit, probabil, doar cu ajutorul psihologilor. Este vorba de o incredibila scrisoare pe care imparatul a trimis-o celei de-a doua sotii, Marie-Louise, in iarna anului 1814, pe cand se pregatea sa-i infrunte din nou pe aliati. Anglia pregatise a sasea coalitie, care includea Prusia, Rusia, Austria si Suedia.

Citeste mai departe...
 

Tradarea unui spion de elita

Imprimare E-mail
sâmbătă, 11 aprilie 2015

 Dupa ce SUA au lansat cele doua bombe nucleare asupra Japoniei, determinând capitularea acestui aliat al lui Hitler, spionajul din domeniul cercetarilor asupra armelor atomice s-a întetit. Capul de afis al acestei lupte pentru aflarea secretelor celei mai cumplite arme era însusi Stalin, aliat al Occidentalilor contra Germaniei naziste. Astfel, în SUA si Canada se formasera deja cercuri de agenti care activau intens dupa terminarea celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Citeste mai departe...
 

Hannibal, strateg enigmatic

Imprimare E-mail
joi, 02 aprilie 2015

 Unul dintre cei mai mari lideri militari ai Antichitatii a fost, fara indoiala, Hannibal, fiul lui Hamilcar Barca, conducatorul Cartaginei. Aceasta personalitate de exceptie a epocii sale, crescuta in spiritul urii fata de Imperiul Roman, ar fi putut sterge de pe fata pamantului Cetatea Eterna, in anul 216 i.Ch. De ce n-a facut-o? Iata o enigma pe care istoricii nici astazi nu au deslusit-o. Iar ezitarea l-a costat, in cele din urma, viata.

Citeste mai departe...
 

Femeia in civilizatia maya

Imprimare E-mail
joi, 26 martie 2015

 Rolul femeii in organizarea sociala a misterioasei civilizatii mayase a fost unul surprinzator de important. Desene si ornamente ale unor obiecte casnice sugerau posibilitatea ca femeile sa detina ranguri inalte si sa beneficieze de unele privilegii, iar descoperirile din nordul Mexicului demonstreaza ca au existat chiar regine apartinand sexului frumos.

Citeste mai departe...
 

Contraatacul lui Stalin din 1948

Imprimare E-mail
vineri, 20 martie 2015

 Pactul Ribbentrop-Molotov din 23 august 1939, semnat la Moscova, a fost o actiune controversata din preajma celui de-al Doilea Razboi Mondial. Conform uneia dintre intelegeri, Germania a invadat Polonia la 1 septembrie 1939, iar URSS a invadat aceeasi tara la 17 septembrie 1939. Dupa razboi, Departamentul de stat al SUA a publicat, in 1948, documente privind negocierile si intelegerile secrete din acel Pact. Insa Stalin a reactionat imediat si Biroul Sovietic de Informatii a publicat documentul „Falsificatorii istoriei”, editat si in buna parte redactat de insusi Josef Stalin.

Citeste mai departe...
 

Operatiunea „Arbaleta”

Imprimare E-mail
joi, 12 martie 2015

 Una dintre primejdiile majore pentru aliati, în perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial, a fost productia germana de rachete cu raza lunga de actiune. Hitler dorea cel mai mult sa faca distrugeri însemnate în Anglia, teritoriu pe care voise initial sa-l invadeze, dar renuntase din cauza flotilelor de razboi exceptionale ale Regatului Unit. Strategii aliatilor anglo-americani au numit actiunea de anihilare a producerii si folosirii rachetelor balistice germane Operatiunea „Arbaleta”, care a durat din august 1943 pâna în 1945.

Citeste mai departe...
 

Gengis Han, erou de legenda

Imprimare E-mail
vineri, 06 martie 2015

 In anul 1227 trecea in vesnicie unul dintre cei mai mari conducatori de osti din toate timpurile, Gengis Han. Intr-o perioada de aproximativ douazeci si unu de ani de domnie, acest lider al unui popor cu o teribila vocatie razboinica a faurit cel mai mare imperiu cu teritoriu continuu din istorie. Vastitatea acestuia – de la Marea Chinei pana la Marea Caspica – se putea compara doar cu dimensiunile imperiului fragmentat al lui Alexandru Macedon.

Citeste mai departe...
 

Enigmele unei civilizatii

Imprimare E-mail
joi, 26 februarie 2015

 Una din marile enigme istorico-geografice nerezolvate nici pana-n prezent este originea populatiilor care ocupa nenumaratele insule si atoluri polineziene. Pe o suprafata de aproximativ 10 mii de kilometri patrati, intr-un triunghi format de Hawaii, Insula Pastelui si Noua Zeelanda, mari navigatori europeni ai secolului XVIII (precum Wallis, Bougainville sau Cook) au descoperit mii de miniparadisuri terestre, aflate la mari distante de tarmurile continentale si locuite de oameni cu pielea bruna si par ondulat, avand un specific anume al formei ochilor. Cine sunt acesti polinezieni? Din ce directie au ajuns in aceasta arie geografica, in ce perioada si de ce s-au stabilit aici, evitand parca orice contact cu restul lumii?

Citeste mai departe...
 

Ardeni, disperata ofesiva a lui Hitler

Imprimare E-mail
joi, 19 februarie 2015

 La 16 decembrie 1944, fortele armate ale Germaniei naziste au pornit un puternic atac împotriva fortelor aliate din regiunea Ardenilor, o zona des împadurita din Wallonia (Belgia), pe un front foarte larg cuprinzând teritorii si din Franta si Luxemburg. Hitler dorea cu disperare sa ajunga la strategicul port Antwerp (Anvers în franceza) pentru a taia aprovizionarile cu arme si oameni ale Marii Britanii si ale SUA de pe Frontul de Vest. Disperarea lui Hitler era cu atât mai mare cu cât Debarcarea din Normandia a aliatilor fusese un succes si potentialul Wehrmacht-ului se diminua din ce în ce mai mult.

Citeste mai departe...
 

Razboiul armelor tacute

Imprimare E-mail
vineri, 13 februarie 2015

 Fara precedent în bogata istorie a conflictelor militare, în perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial a existat un interval foarte lung (dupa aprecierea multor istorici) când aliatii din Vestul Europei (Franta si Marea Britanie) nu au intreprins nicio actiune militara împotriva Germaniei naziste. Aceasta bizara situatie este cuprinsa între octombrie 1939 si aprilie 1940. Si asta, dupa ce ambii aliati declarasera razboi Germaniei lui Hitler înca din septembrie 1939. În limba engleza, perioada respectiva este numita „Phony War”, adica „Falsul razboi”.

Citeste mai departe...
 

A existat „Imperiul de aur”?

Imprimare E-mail
joi, 05 februarie 2015

 Un posibil „Pol al aurului mondial” este Tara Condorilor, actuala Columbie. Amerindienii facând parte din etnia Chichas aveau periodic o sarbatoare ciudata, desfasurata în preajma miraculosului lac Guatavita, în timpul careia preotul (vraciul) oficiant aparea în fata multumii îmbracat în aur. Era celebrul El Hombre Dorado. Pe ce se baza aceasta ceremonie în care metalul galben era folosit cu atâta generozitate? Acest mister au vrut sa-l afle nesatiosii conchistadori, dar se pare ca au esuat.

Citeste mai departe...
 

Asasinarea unui cancelar

Imprimare E-mail
joi, 29 ianuarie 2015

 Al paisprezecelea cancelar al Primei Republici Federale Austriece, omul politic Engelbert Dollfuss, face parte din trista galerie a înaltelor personalitati de stat care au fost ucise, din ratiuni politice, în secolul XX. Acest asasinat a reprezentat, la scara istoriei Austriei, semnul ca venirea la putere a lui Adolf Hitler avea sa bulverseze si viata politica si social-economica a Austriei si avea sa fie un fel de premonitie la anexarea acestei tari de catre cel de-al Treilea Reich – Anschluss –, care urma sa se produca în 1938.

Citeste mai departe...
 

Testul „Trinity” decisiv pentru razboi

Imprimare E-mail
duminică, 25 ianuarie 2015

 La 16 iulie 1945, lânga localitatea Alamogordo (SUA) s-a desfasurat primul test nuclear din istorie. Acest epocal eveniment stiintific cu o puternica si malefica nuanta razboinica s-a produs în cadrul „Proiectului Manhattan” si a primit numele de cod „Trinity”. Oamenii de stiinta implicati au considerat testul multumitor în ceea ce priveste multe aspecte ale exploziei, dar au realizat adevaratul impact devastator de moment si în timp, asupra oamenilor, abia dupa bombardamentele de la Hiroshima si Nagasaki, din august 1945.

Citeste mai departe...
 

Când a debutat „Concertul Europei”

Imprimare E-mail
duminică, 18 ianuarie 2015

 Eveniment epocal în istoria Europei, întelegerile dintre marile puteri continentale denumite „Concertul Europei” s-au produs dupa foarte agitata domnie a lui Napoleon Bonaparte. Cronologic, înainte de stabilirea noilor principii ale relatiilor internationale pe continent s-a desfasurat Congresul de la Viena. Acesta a fost de fapt o conferinta prelungita a ambasadorilor unor state europene, prezidata de omul de stat austriac Klemens von Metternich. Congresul a durat din septembrie 1814 si pâna în iunie 1815, finalizându-se cu o saptamâna înainte de înfrângerea definitiva a lui Napoleon la Waterloo, la 18 iunie 1815.

Citeste mai departe...
 

Testamentul lui Hitler

Imprimare E-mail
duminică, 11 ianuarie 2015

 La 16 ianuarie 1945, Adolf Hitler îsi muta sediul de comanda în ansamblul subteran numit „führerbunker”. Întreg cartierul general al liderilor nazisti a functionat în acel bunker special, situat la 8,5 metri adâncime sub gradina Cancelariei Reich-ului din Berlin. Ansamblul si facilitatile, construite initial pentru protectie în timpul bombardamentelor, aveau aproximativ 30 de camere mici, cu un acoperis de beton gros de 4 metri. Aici si-a dictat Hitler testamentul, în conditiile în care razboiul era cu certitudine pierdut, iar trupele sovietice erau pe cale sa ocupe Berlinul.

Citeste mai departe...
 

Daca iubire la nivel inalt nu e, nimic nu e!

Imprimare E-mail
vineri, 26 decembrie 2014

 Marii lideri politici ai secolului XX, cei care au luat decizii majore pentru soarta lumii, au avut si o viata personala pigmentata cu evenimente de natura sentimentala si amoroasa acoperite de multa discretie. Cu toate acestea, exista documente si martori care atesta legaturi afective dincolo de orice dubiu, care demonstreaza ca si conducatorii marilor puteri ale lumii sunt oameni cu slabiciuni precum cele ale oamenilor de rând.

Citeste mai departe...
 

Secretele lui Sam Giancana

Imprimare E-mail
joi, 18 decembrie 2014

 Marele boss al organizatiei criminale „Instalatia din Chicago” (Chicago Outfit), intre anii 1957-1966, a fost celebrul mafiot Sam Giancana (1908-1975) – zis „Momo” sau „Trabucul”. Era fiul unor imigranti din Sicilia stabiliti in Chicago. Tatal sau, Antonio, a detinut o firma de inghetata, aruncata in aer de „rivalii economici” din mafia americana.

Citeste mai departe...
 

Razboi in desert

Imprimare E-mail
joi, 11 decembrie 2014

 In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, „Campania din Desertul de Vest” (cum este numita de anglo-saxoni) a reprezentat o etapa majora a Razboiului din Nordul Africii. In textul de fata ne vom referi la Operatiunea Compass a aliatilor, care s-a desfasurat intre 9 decembrie 1940 si 9 februarie 1941. Crancenele lupte din Egipt si Libia, intre fortele italiene si cele britanice (sprijinite de aliatii din Commonwelth si de Fortele Libere Franceze), s-au finalizat cu o victorie decisiva a aliatilor.

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 148 - 168 din 624

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR sunt urmatoarele:
- 1 luna: 6,00 lei
- 2 luni: 12,00 lei
- 3 luni: 18,00 lei
- 4 luni: 24,00 lei
- 5 luni: 30,00 lei
- 6 luni: 36,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (50 euro sau 70 $, un abonament pe sase luni; 25 euro sau 35 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Coridoarele memoriei
» Sunetul „sferelor inalte”
» Apelul unui fost inalt oficial american
» Snitel umplut
» Sfaturi utile
» Dat in urmarire: aurul nazistilor
» Turnul Belem din Lisabona
» Dreptul de a visa
» Calatori in... lumea stelara
» „Tristetea” neuronului adormit
» Bijuteria Marii Uniri
» Actori transformati de rolurile lor
» Horoscopul saptamanii: 23-29 aprilie 2018
» 19 aprilie 2011 – Fidel Castro demisioneaza
» Tema: „CHINA”
» Spaima in fata inteligentei artificiale
» Un monarh razboinic
» Invazie extraterestra in luna mai?
» Crema de ficat cu oua
» Solutii rapide pentru un obraz stralucitor
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Hernia de disc, o boala la moda
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Pe Marte exista viata!
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» 3 pozitii de relaxare
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Corp ceresc condamnat la moarte
» O rapire OZN in Florida
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9