Prima pagina arrow ISTORII UITATE 19 Jan 2018
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
FORUM
STIRI
BILETE DE AVION
PROGRAM TV
FELICITARI
VREMEA
PROGRAM CINEMA
MAGAZIN .RO
DESPRE NOI
CONTACT
User Menu
Avem 3 vizitatori online

ISTORII UITATE

Intamplari si oameni extraordinari. Sunt aici ca sa nu fie uitati!A existat „Imperiul de aur”?

Imprimare E-mail
joi, 05 februarie 2015

 Un posibil „Pol al aurului mondial” este Tara Condorilor, actuala Columbie. Amerindienii facând parte din etnia Chichas aveau periodic o sarbatoare ciudata, desfasurata în preajma miraculosului lac Guatavita, în timpul careia preotul (vraciul) oficiant aparea în fata multumii îmbracat în aur. Era celebrul El Hombre Dorado. Pe ce se baza aceasta ceremonie în care metalul galben era folosit cu atâta generozitate? Acest mister au vrut sa-l afle nesatiosii conchistadori, dar se pare ca au esuat.

Citeste mai departe...
 

Asasinarea unui cancelar

Imprimare E-mail
joi, 29 ianuarie 2015

 Al paisprezecelea cancelar al Primei Republici Federale Austriece, omul politic Engelbert Dollfuss, face parte din trista galerie a înaltelor personalitati de stat care au fost ucise, din ratiuni politice, în secolul XX. Acest asasinat a reprezentat, la scara istoriei Austriei, semnul ca venirea la putere a lui Adolf Hitler avea sa bulverseze si viata politica si social-economica a Austriei si avea sa fie un fel de premonitie la anexarea acestei tari de catre cel de-al Treilea Reich – Anschluss –, care urma sa se produca în 1938.

Citeste mai departe...
 

Testul „Trinity” decisiv pentru razboi

Imprimare E-mail
duminică, 25 ianuarie 2015

 La 16 iulie 1945, lânga localitatea Alamogordo (SUA) s-a desfasurat primul test nuclear din istorie. Acest epocal eveniment stiintific cu o puternica si malefica nuanta razboinica s-a produs în cadrul „Proiectului Manhattan” si a primit numele de cod „Trinity”. Oamenii de stiinta implicati au considerat testul multumitor în ceea ce priveste multe aspecte ale exploziei, dar au realizat adevaratul impact devastator de moment si în timp, asupra oamenilor, abia dupa bombardamentele de la Hiroshima si Nagasaki, din august 1945.

Citeste mai departe...
 

Când a debutat „Concertul Europei”

Imprimare E-mail
duminică, 18 ianuarie 2015

 Eveniment epocal în istoria Europei, întelegerile dintre marile puteri continentale denumite „Concertul Europei” s-au produs dupa foarte agitata domnie a lui Napoleon Bonaparte. Cronologic, înainte de stabilirea noilor principii ale relatiilor internationale pe continent s-a desfasurat Congresul de la Viena. Acesta a fost de fapt o conferinta prelungita a ambasadorilor unor state europene, prezidata de omul de stat austriac Klemens von Metternich. Congresul a durat din septembrie 1814 si pâna în iunie 1815, finalizându-se cu o saptamâna înainte de înfrângerea definitiva a lui Napoleon la Waterloo, la 18 iunie 1815.

Citeste mai departe...
 

Testamentul lui Hitler

Imprimare E-mail
duminică, 11 ianuarie 2015

 La 16 ianuarie 1945, Adolf Hitler îsi muta sediul de comanda în ansamblul subteran numit „führerbunker”. Întreg cartierul general al liderilor nazisti a functionat în acel bunker special, situat la 8,5 metri adâncime sub gradina Cancelariei Reich-ului din Berlin. Ansamblul si facilitatile, construite initial pentru protectie în timpul bombardamentelor, aveau aproximativ 30 de camere mici, cu un acoperis de beton gros de 4 metri. Aici si-a dictat Hitler testamentul, în conditiile în care razboiul era cu certitudine pierdut, iar trupele sovietice erau pe cale sa ocupe Berlinul.

Citeste mai departe...
 

Daca iubire la nivel inalt nu e, nimic nu e!

Imprimare E-mail
vineri, 26 decembrie 2014

 Marii lideri politici ai secolului XX, cei care au luat decizii majore pentru soarta lumii, au avut si o viata personala pigmentata cu evenimente de natura sentimentala si amoroasa acoperite de multa discretie. Cu toate acestea, exista documente si martori care atesta legaturi afective dincolo de orice dubiu, care demonstreaza ca si conducatorii marilor puteri ale lumii sunt oameni cu slabiciuni precum cele ale oamenilor de rând.

Citeste mai departe...
 

Secretele lui Sam Giancana

Imprimare E-mail
joi, 18 decembrie 2014

 Marele boss al organizatiei criminale „Instalatia din Chicago” (Chicago Outfit), intre anii 1957-1966, a fost celebrul mafiot Sam Giancana (1908-1975) – zis „Momo” sau „Trabucul”. Era fiul unor imigranti din Sicilia stabiliti in Chicago. Tatal sau, Antonio, a detinut o firma de inghetata, aruncata in aer de „rivalii economici” din mafia americana.

Citeste mai departe...
 

Razboi in desert

Imprimare E-mail
joi, 11 decembrie 2014

 In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, „Campania din Desertul de Vest” (cum este numita de anglo-saxoni) a reprezentat o etapa majora a Razboiului din Nordul Africii. In textul de fata ne vom referi la Operatiunea Compass a aliatilor, care s-a desfasurat intre 9 decembrie 1940 si 9 februarie 1941. Crancenele lupte din Egipt si Libia, intre fortele italiene si cele britanice (sprijinite de aliatii din Commonwelth si de Fortele Libere Franceze), s-au finalizat cu o victorie decisiva a aliatilor.

Citeste mai departe...
 

Gloante si moarte in Marea Coralilor

Imprimare E-mail
sâmbătă, 06 decembrie 2014

 In „Teatrul de operatiuni militare din Pacific”, in perioada Celui de-al Doilea Razboi Mondial, conflictele de mare amploare dintre fortele SUA si ale aliatilor contra Imperiului Japonez au inregistrat in luna mai a anului 1942 o batalie strategica in Marea Coralilor. Razboiul in acea zona il incepuse Japonia, in 1941, prin invadarea Thailandei si lovituri militare puternice in Hawaii si Singapore, ca si contra bazelor americane din Philippine. Imperiul Japonez devenise o mare putere in acea zona a Pacificului.

Citeste mai departe...
 

Pirati de legenda

Imprimare E-mail
joi, 27 noiembrie 2014

 In istoria pirateriei exista un interval de mai multe decenii numit „Epoca de aur a talhariilor maritime”, istoricii estimand ca explozia de actiuni pirateresti de mare anvergura s-a desfasurat intre 1650 si aproximativ 1730. In acea perioada actiunile corsarilor sau, altfel spus, ale piratilor cu angajamente secrete fata de Coroanele Angliei si Frantei au fost de amploare. Acestia jefuiau cu predilectie transporturile de valori spaniole. De asemenea, piratii si corsarii din regiunea Indiilor de Est actionau in favoarea unor state europene. Cativa lideri ai piratilor au iesit in evidenta prin numarul de nave jefuite.

Citeste mai departe...
 

Spionaj în epoca moderna

Imprimare E-mail
sâmbătă, 22 noiembrie 2014

 Debutul perioadei numite „Razboiul Rece”, imediat dupa terminarea celui de-al Doilea Razboi Mondial, a prilejuit si o încordare foarte accentuata pe frontul în care actionau serviciile secrete. }arile din ambele zone ale baricadei artificiale aveau agenti (sub acoperire sau nu) care furnizau permanent informatii despre „miscarile” adversarilor ideologici. În aceste conditii, antrenamentul spionilor era foarte dur si exista o adevarata lupta pentru câstigarea de noi membri, inclusiv din tabara adversa.

Citeste mai departe...
 

Femei pe frontul barbatilor

Imprimare E-mail
joi, 13 noiembrie 2014

 In cronicile multor confruntari armate din toate timpurile exista si consemnari despre femei deghizate în barbati, care au luptat cot la cot cu militarii profesionisti. Exemplele pornesc din legende îndepartate si continua pâna în secolul XX. Prima eroina de acest fel a fost Epypola din Carystus, care a luptat travestita alaturi de greci, în Razboiul troian. În antichitatea chineza, eroina Hua Mulan a luptat mai multi ani, luând locul tatalui sau. Cele mai recente exemple provin din razboaiele mondiale ale secolului XX.

Citeste mai departe...
 

Victorie strategica impotriva japonezilor

Imprimare E-mail
duminică, 09 noiembrie 2014

 O foarte importanta victorie a fortelor armate ale SUA in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial a fost cea obtinuta impotriva japonezilor pe Insula Iwo Jima. Aceasta insula apartinea teritoriului propriu-zis al Japoniei si avea o importanta strategica exceptionala, fiind cea mai apropiata baza de principalele insule constitutive ale tarii (care sunt Honshu, Hokkaido, Kyushu si Shikoku, in ordinea descrescatoare suprafatei). Iwo Jima era zona din care atacurile americane s-ar fi putut declansa cel mai lesne asupra teritoriilor nipone principale.

Citeste mai departe...
 

Atacuri mortale din adancuri

Imprimare E-mail
duminică, 02 noiembrie 2014

 Debutul celui de-al Doilea Razboi Mondial (data oficiala fiind 1 septembrie 1939, cand Germania nazista a invadat Polonia) a insemnat declansarea unei serii uluitoare de tragedii umane. Printre evenimentele dramatice soldate cu numeroase victime omenesti au fost si cele cauzate de atacurile submarinelor asupra navelor de suprafata. Unele dintre acele lovituri fatale au fost executate in afara conventiilor internationale care interziceau loviturile asupra navelor de pasageri.

Citeste mai departe...
 

Confruntarea din Marea Nordului

Imprimare E-mail
joi, 23 octombrie 2014

 Cea mai mare batalie navala din perioada Primului Razboi Mondial a fost Batalia Jutlandei din Marea Nordului, în apropierea coastelor Danemarcei (Jutland este peninsula acestei tari, care desparte Marea Nordului de Marea Baltica). Uriasa confruntare s-a desfasurat între „Grand Fleet” (Marea Flota) a Marinei Regale Britanice si „Hochseeflote” a Marinei Imperiale Germane. Flota britanica a fost sustinuta si de nave si echipamente canadiene si australiene. A fost o inclestare fara un învingator clar, dar istoria consemneaza ca germanii au obtinut doar victoria tactica, deoarece britanicii si-au mentinut controlul asupra Marii Nordului.

Citeste mai departe...
 

Madagascar, tinta dificila

Imprimare E-mail
duminică, 19 octombrie 2014

 Insula Madagascar, a patra ca marime din lume, situata în sud-estul Africii, a reprezentat o locatie strategica pentru fortele aliate în perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial. Golful Antsiranana din nordul tarii, împreuna cu importantul port Diego Suarez, erau pozitii navale excelente pentru bazele militare care ar fi vrut sa controleze traseele strategice din Oceanul Indian. În consecinta, fortele britanice au condus o campanie de ocupare a insulei de sub controlul fortelor franceze ale guvernului de la Vichy, subordonate lui Hitler.

Citeste mai departe...
 

Batalia pentru Singapore

Imprimare E-mail
joi, 09 octombrie 2014

 În perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial, în „Teatrul de razboi din Pacific”, Batalia pentru Singapore a reprezentat o umilinta uriasa pentru fortele britanice – în special. Si asta pentru ca Singapore – cel mai mic stat insular din Asia de sud-est, aflat în sudul Peninsulei Malay, la nord de ecuator – era cea mai importanta baza militara britanica din acea zona strategica a Pacificului. Luptele s-au desfasurat între 31 ianuarie si 15 februarie 1942, iar victoria japonezilor l-a determinat pe Winston Churchill sa afirme cu mâhnire ca fost „cea mai mare înfrângere” din istoria tarii sale.

Citeste mai departe...
 

Planuri pentru destinul lumii

Imprimare E-mail
marţi, 07 octombrie 2014

 In perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial, între liderii (sau reprezentantii) aliatilor s-au desfasurat mai multe întâlniri, care au purtat numele de „Conferinte” – asa cum sunt mentionate în „Istoria Diplomatica a celui de-al Doilea Razboi Mondial”. Astfel, între 1941 (Washington) si 1945 (Postdam), prim-ministru al Marii Britanii Winston Churchill a participat la 16 întâlniri, presedintele SUA Franklin Delano Roosevelt la 12, iar liderul URSS Josef Stalin la numai 7. Acest fapt se poate explica având în vedere si pactul de neinterventie dintre URSS si Japonia, pe când SUA si Marea Britanie se aflau în conflict deschis cu Imperiul Japonez.

Citeste mai departe...
 

Clipe fierbinti in Razboiul Rece

Imprimare E-mail
joi, 25 septembrie 2014

 Scriitorul si jurnalistul George Orwell (1901-1950, autorul romanelor „Ferma animalelor”, 1945, si „1984”, 1949) a fost cel care a promovat primul expresia „razboi rece”, în eseul sau „Tu si bomba atomica”, publicat la 19 octombrie 1945 în ziarul londonez „Tribune”. Nu peste mult timp, sintagma „razboi rece” a dobândit o acoperire cât se poate de concreta si de trista, definita ca fiind tensiunea politico-militara dintre cele doua superputeri – URSS si SUA (foste aliate antinaziste). Acea stare de tensiune a cunoscut câteva momente dramatice, în care pericolul declansarii unui conflict nuclear a fost urias.

Citeste mai departe...
 

Drama Cleopatrei

Imprimare E-mail
joi, 18 septembrie 2014

 Una dintre cele mai spectaculoase personalitati ale antichitatii, Cleopatra VII a Egiptului a domnit din anul mortii tatalui sau, 51 i.Ch., si pâna la moarte, in anul 30 i.Ch. Daca este corect anul nasterii sale, 69 i.Ch., atunci controversata regina avea numai optsprezece ani când a devenit lider al unui stat foarte bogat si cu o asezare geografica strategica, in nordul Africii.

Citeste mai departe...
 

Batalia pentru Cherbourg

Imprimare E-mail
marţi, 16 septembrie 2014

 In cadrul celui de-al Doilea Razboi Mondial, debarcarea din Normandia (nordul Frantei) a reprezentat un moment decisiv pentru soarta marii conflagratii. Inceputa la 6 iunie 1944 sub numele de cod „Operatiunea Overlord”, Batalia pentru Normandia (cum a intrat in istorie) s-a desfasurat pe mai multe planuri. Una din locatiile unde s-au dat lupte intense, ca parte a istoricei debarcari a aliatilor, a fost portul Cherbourg, foarte important din punct de vedere strategic pentru trupele care soseau de pe mare si care urmau sa faca jonctiunea cu fortele aliate din celelalte puncte ale atacurilor contra fortelor germane.

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 148 - 168 din 611

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!

Abonamentul se poate face fie direct la redactie (pentru aceasta trebuie sa completati mandatul postal pe care il obtineti de la orice Oficiu Postal dupa modelul reprodus mai jos, achitand pentru: 1 luna 6,00 lei; 2 luni 12,00 lei; 3 luni 18,00 lei; 4 luni 24,00 lei; 5 luni 30,00 lei; 6 luni 36,00 lei), fie prin Oficiile Postale (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

CONTACT

Telefon:
021. 317. 89. 65
021. 317. 89. 66

GSM
0722. 625. 622
 
Fax
021.317. 89.65
 
Email:

Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Botii inteligenti si manipularea energetica
» Marea confruntare Kennedy-Hrusciov
» Fisiere OZN ale oficialitatilor din Noua Zeelanda
» Pastravi cu ghimbir la cuptor
» Sani mai fermi
» Supervulcanul care ne ameninta planeta
» Manastirea Moisei
» Nudul clasic si realist
» Primele tatuaje figurative ale omenirii
» Tusea este de mai multe feluri
» Leguma si leac pentru toata lumea
» Corespondenta unor amanti celebri
» Actori trisori la Hollywood
» Horoscopul saptamanii: 22-28 ianuarie 2018
» 18 ianuarie 1701 – Frederick I devine regele Prusiei
» Tema: „MUZE”
» Egiptenii au vazut o eclipsa de soare acum 3225 de ani
» Cetatea Caral si arhitectura moderna
» Italia, de la imperiu la republica
» Regulamente militare americane pentru OZN-uri
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Hernia de disc, o boala la moda
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Pe Marte exista viata!
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» 3 pozitii de relaxare
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Corp ceresc condamnat la moarte
» O rapire OZN in Florida
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9