Prima pagina arrow ISTORII UITATE 19 Jan 2018
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
FORUM
STIRI
BILETE DE AVION
PROGRAM TV
FELICITARI
VREMEA
PROGRAM CINEMA
MAGAZIN .RO
DESPRE NOI
CONTACT
User Menu
Avem 3 vizitatori online

ISTORII UITATE

Intamplari si oameni extraordinari. Sunt aici ca sa nu fie uitati!Secretele unui presedinte

Imprimare E-mail
joi, 02 iulie 2015

 Doi presedinti americani, a caror cariera s-a încheiat prin asasinat, nu înceteaza sa reprezinte obiectul unor studii ale istoricilor din SUA. Crimele comise asupra republicanului Abraham Lincoln (în 1865) si democratului John F. Kennedy (în 1963), sunt despartite de un aproape un veac (dar nu „de singuratate”, caci în 1901 a murit si presedintele William McKinley, în urma unui atentat). Mereu ies la iveala date noi despre ambele personalitati. Ne vom referi acum doar la „geniul care a abolit sclavia si a unificat tara”, pe baza unor descoperiri publicate în revista „Perspectives in Biology & Medicine”. Vom afla ca Lincoln n-a fost doar un presedinte cu mâna de fier, ci si un om care a stiut sa-si învinga marile conflicte cu propriul destin.

Citeste mai departe...
 

Mafia siciliana si justitia

Imprimare E-mail
joi, 25 iunie 2015

 De multe ori, interesele Mafiei siciliene (si nu numai) sunt conservate prin atacuri sângeroase împotriva aparatorilor legii. Cu toate acestea, procurorii italieni specializati în activitati antimafiote dobândesc succese juridice importante, asa cum a fost cazul si în „Maxi-Procesul” din Palermo, Sicilia, finalizat în 1987. Dar si victimele mafiotilor sunt multe în rândul oamenilor legii.

Citeste mai departe...
 

Presedinti si atentate esuate

Imprimare E-mail
joi, 18 iunie 2015

 În istoria asasinatelor la nivel înalt, atentatele esuate nu detin prima pagina, dar întotdeauna au reprezentat un avertisment pentru liderii politici ai vremurilor respective si nu numai. SUA detin recordul atentatelor esuate si în aceasta tara au existat si încercari de a-l îndeparta pe presedinte chiar prin atacarea Casei Albe. Iata de ce SUA detin si cele mai importante forte de protejare a sefului statului.

Citeste mai departe...
 

Nobil si corsar de legenda

Imprimare E-mail
sâmbătă, 13 iunie 2015

 Seducator, întelept, expert-navigator, razboinic de temut, Sir Francis Drake (1540-1596) a avut privilegiul de a fi un apropiat al reginei Elisabeta a Angliei. A împartit cu Coroana bogatiile stiute si nestiute de celelalte fete nobiliare engleze, a stat la ceas de taina ore întregi cu suverana. În aceste circumstante, este de înteles de ce istoricii Albionului se feresc sa vorbeasca despre Drake ca despre un pirat, în timp ce alti istorici nu ezita sa-i puna aceasta stampila mai putin onoranta. Si totusi, întreaga lui viata a fost dedicata zdruncinarii suprematiei maritime a spaniolilor, jefuirii corabiilor iberice încarcate cu aur si argint si aducerii comorilor în tara sa.

Citeste mai departe...
 

Stalingrad, batalie decisiva

Imprimare E-mail
joi, 04 iunie 2015

 Una dintre cele mai dramatice batalii ale celui de-Al Doilea Razboi Mondial a fost aceea de la Stalingrad, desfasurata între 23 august 1942 si 2 februarie 1943. Pentru locuitorii acestui oras, luna august din 1942 a reprezentat începutul infernului: bombardamentul aerian german era decis sa nu mai lase piatra peste piatra în marea urbe de pe Volga. A fost una dintre cele mai sângeroase batalii din istoria umanitatii, finalizata cu o mare victorie a rusilor, decisiva pentru soarta razboiului.

Citeste mai departe...
 

Agent secret si pilot de curse

Imprimare E-mail
vineri, 29 mai 2015

 In perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial, pe teritoriul Frantei ocupate de Germania nazista îsi desfasura actiunile si organizatia britanica „Special Operations Executive” (SOE), care se ocupa cu recunoasterea, spionajul si sabotajul actiunilor puterilor Axei, în paralel cu sprijinirea grupurilor de rezistenta franceze. SOE a fost înfiintata de Cabinetul de la Londra si condusa din iulie 1940 de ministrul economiei de razboi, baronul Hugh Dalton, din partea Partidului Laburist.

Citeste mai departe...
 

Constantinopol, fabulosul oras-imperiu

Imprimare E-mail
joi, 21 mai 2015

 Uriasa clepsidra de apa – având la nord Marea Neagra, iar la sud Marea Marmara – are la gâtuitura (strâmtoarea Bosfor), pe fâsia numita Cornul de Aur, capitala primului Im-periu al crestinatatii, Constantinopol. Era anul 330 d.Ch. când un împarat providential pentru „dreapta credinta crestina”, Sfântul Constantin I cel Mare, inaugura acest oras-cetate, mutând capitala Imperiului roman în bratele zbuciumatului Levant. „Noua Roma” îi va adopta pe buna dreptate numele, si parca dumnezeirea de care s-a bucurat acest fabulos suveran si mama lui, Sfânta Elena, îl va face sa dainuiasca mai mult de un mileniu.

Citeste mai departe...
 

Lovituri de stat în Franta

Imprimare E-mail
joi, 14 mai 2015

 Revolutia Franceza, care a debutat în 1789, a fost momentul declansarii unor tulburari politice care au determinat mari framântari sociale si chiar razboaie împotriva mai multor coalitii europene. În aceste circumstante, loviturile de stat au fost inevitabile si numeroase victime au cazut cu acele ocazii, deseori sângeroase. Istoria consemneaza ca între 1794 si 1961 s-au produs in Hexagon opt tentative de rasturnari politice, dintre care cinci au reusit. Ultima s-a produs în timpul presedintiei lui Charles de Gaulle.

Citeste mai departe...
 

Fara tradari si lasitati, scurta istorie a sahului

Imprimare E-mail
joi, 07 mai 2015

 Sahul este un razboi care exclude tradarea, intimidarea, lasitatea atacului fara declaratie de razboi, intrigile de culise... Unicul avantaj – cine muta primul – este si el inlaturat prin acordarea cavalereasca a revansei. Liderii lumii au fost dintotdeauna pasionati de sah, caci jocul impune o strategie folositoare si in lumea reala.

Citeste mai departe...
 

La inceput au fost... megalitii

Imprimare E-mail
joi, 30 aprilie 2015

 Apartinand epocilor protoistorice (acele vremuri mult prea indepartate pentru ca datarea cu carbon radioactiv sa reflecte cu certitudine cronologia evenimentelor), urmele civilizatiilor megalitice sunt raspandite in toate continentele. Pentru multi arheologi si istorici ai religiilor, ar fi trebuit sa existe un „centru initiatic „ ale carui influente s-au raspandit in toate directiile, cu o pregnanta variabila. Care a fost acest punct nodal al stravechii credinte in comunicarea cu zeii prin colosi de piatra? Fara indoiala, ne spune majoritatea cercetatorilor, Atlantida este initiatoarea acestei forme de cult.

Citeste mai departe...
 

Marele plan terorist „Bojinka”

Imprimare E-mail
sâmbătă, 25 aprilie 2015

 Unul dintre cele mai mari proiecte de acte teroriste din ultimul deceniu al secolului trecut a fost denumit Bojinka, insa FBI l-a inregistrat cu titlul: „48 de ore de teroare”. Principalii organizatori ai actiunilor au fost Ramzi Yousef (cetatean pakistanez) si Khalid Sheikh (cu cetatenii in Bosnia, Pakistan si Kuweit). In cadrul seriilor de atacuri teroriste planificate se afla si asasinarea papei Ioan Paul al II-lea, pe cand acesta facea o vizita oficiala in Philipine. Din fericire pentru multe vieti omenesti, planul Bojinka nu a mai fost pus in aplicare, dintr-o eroare.

Citeste mai departe...
 

Eroarea fatala a lui Napoleon

Imprimare E-mail
joi, 16 aprilie 2015

 Se cunosc multe rafturi de carti despre existenta furibunda a lui Napoleon Bonaparte, insa exista un eveniment crucial inca neexplicat de catre istorici si care ar putea fi limpezit, probabil, doar cu ajutorul psihologilor. Este vorba de o incredibila scrisoare pe care imparatul a trimis-o celei de-a doua sotii, Marie-Louise, in iarna anului 1814, pe cand se pregatea sa-i infrunte din nou pe aliati. Anglia pregatise a sasea coalitie, care includea Prusia, Rusia, Austria si Suedia.

Citeste mai departe...
 

Tradarea unui spion de elita

Imprimare E-mail
sâmbătă, 11 aprilie 2015

 Dupa ce SUA au lansat cele doua bombe nucleare asupra Japoniei, determinând capitularea acestui aliat al lui Hitler, spionajul din domeniul cercetarilor asupra armelor atomice s-a întetit. Capul de afis al acestei lupte pentru aflarea secretelor celei mai cumplite arme era însusi Stalin, aliat al Occidentalilor contra Germaniei naziste. Astfel, în SUA si Canada se formasera deja cercuri de agenti care activau intens dupa terminarea celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Citeste mai departe...
 

Hannibal, strateg enigmatic

Imprimare E-mail
joi, 02 aprilie 2015

 Unul dintre cei mai mari lideri militari ai Antichitatii a fost, fara indoiala, Hannibal, fiul lui Hamilcar Barca, conducatorul Cartaginei. Aceasta personalitate de exceptie a epocii sale, crescuta in spiritul urii fata de Imperiul Roman, ar fi putut sterge de pe fata pamantului Cetatea Eterna, in anul 216 i.Ch. De ce n-a facut-o? Iata o enigma pe care istoricii nici astazi nu au deslusit-o. Iar ezitarea l-a costat, in cele din urma, viata.

Citeste mai departe...
 

Femeia in civilizatia maya

Imprimare E-mail
joi, 26 martie 2015

 Rolul femeii in organizarea sociala a misterioasei civilizatii mayase a fost unul surprinzator de important. Desene si ornamente ale unor obiecte casnice sugerau posibilitatea ca femeile sa detina ranguri inalte si sa beneficieze de unele privilegii, iar descoperirile din nordul Mexicului demonstreaza ca au existat chiar regine apartinand sexului frumos.

Citeste mai departe...
 

Contraatacul lui Stalin din 1948

Imprimare E-mail
vineri, 20 martie 2015

 Pactul Ribbentrop-Molotov din 23 august 1939, semnat la Moscova, a fost o actiune controversata din preajma celui de-al Doilea Razboi Mondial. Conform uneia dintre intelegeri, Germania a invadat Polonia la 1 septembrie 1939, iar URSS a invadat aceeasi tara la 17 septembrie 1939. Dupa razboi, Departamentul de stat al SUA a publicat, in 1948, documente privind negocierile si intelegerile secrete din acel Pact. Insa Stalin a reactionat imediat si Biroul Sovietic de Informatii a publicat documentul „Falsificatorii istoriei”, editat si in buna parte redactat de insusi Josef Stalin.

Citeste mai departe...
 

Operatiunea „Arbaleta”

Imprimare E-mail
joi, 12 martie 2015

 Una dintre primejdiile majore pentru aliati, în perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial, a fost productia germana de rachete cu raza lunga de actiune. Hitler dorea cel mai mult sa faca distrugeri însemnate în Anglia, teritoriu pe care voise initial sa-l invadeze, dar renuntase din cauza flotilelor de razboi exceptionale ale Regatului Unit. Strategii aliatilor anglo-americani au numit actiunea de anihilare a producerii si folosirii rachetelor balistice germane Operatiunea „Arbaleta”, care a durat din august 1943 pâna în 1945.

Citeste mai departe...
 

Gengis Han, erou de legenda

Imprimare E-mail
vineri, 06 martie 2015

 In anul 1227 trecea in vesnicie unul dintre cei mai mari conducatori de osti din toate timpurile, Gengis Han. Intr-o perioada de aproximativ douazeci si unu de ani de domnie, acest lider al unui popor cu o teribila vocatie razboinica a faurit cel mai mare imperiu cu teritoriu continuu din istorie. Vastitatea acestuia – de la Marea Chinei pana la Marea Caspica – se putea compara doar cu dimensiunile imperiului fragmentat al lui Alexandru Macedon.

Citeste mai departe...
 

Enigmele unei civilizatii

Imprimare E-mail
joi, 26 februarie 2015

 Una din marile enigme istorico-geografice nerezolvate nici pana-n prezent este originea populatiilor care ocupa nenumaratele insule si atoluri polineziene. Pe o suprafata de aproximativ 10 mii de kilometri patrati, intr-un triunghi format de Hawaii, Insula Pastelui si Noua Zeelanda, mari navigatori europeni ai secolului XVIII (precum Wallis, Bougainville sau Cook) au descoperit mii de miniparadisuri terestre, aflate la mari distante de tarmurile continentale si locuite de oameni cu pielea bruna si par ondulat, avand un specific anume al formei ochilor. Cine sunt acesti polinezieni? Din ce directie au ajuns in aceasta arie geografica, in ce perioada si de ce s-au stabilit aici, evitand parca orice contact cu restul lumii?

Citeste mai departe...
 

Ardeni, disperata ofesiva a lui Hitler

Imprimare E-mail
joi, 19 februarie 2015

 La 16 decembrie 1944, fortele armate ale Germaniei naziste au pornit un puternic atac împotriva fortelor aliate din regiunea Ardenilor, o zona des împadurita din Wallonia (Belgia), pe un front foarte larg cuprinzând teritorii si din Franta si Luxemburg. Hitler dorea cu disperare sa ajunga la strategicul port Antwerp (Anvers în franceza) pentru a taia aprovizionarile cu arme si oameni ale Marii Britanii si ale SUA de pe Frontul de Vest. Disperarea lui Hitler era cu atât mai mare cu cât Debarcarea din Normandia a aliatilor fusese un succes si potentialul Wehrmacht-ului se diminua din ce în ce mai mult.

Citeste mai departe...
 

Razboiul armelor tacute

Imprimare E-mail
vineri, 13 februarie 2015

 Fara precedent în bogata istorie a conflictelor militare, în perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial a existat un interval foarte lung (dupa aprecierea multor istorici) când aliatii din Vestul Europei (Franta si Marea Britanie) nu au intreprins nicio actiune militara împotriva Germaniei naziste. Aceasta bizara situatie este cuprinsa între octombrie 1939 si aprilie 1940. Si asta, dupa ce ambii aliati declarasera razboi Germaniei lui Hitler înca din septembrie 1939. În limba engleza, perioada respectiva este numita „Phony War”, adica „Falsul razboi”.

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 127 - 147 din 611

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!

Abonamentul se poate face fie direct la redactie (pentru aceasta trebuie sa completati mandatul postal pe care il obtineti de la orice Oficiu Postal dupa modelul reprodus mai jos, achitand pentru: 1 luna 6,00 lei; 2 luni 12,00 lei; 3 luni 18,00 lei; 4 luni 24,00 lei; 5 luni 30,00 lei; 6 luni 36,00 lei), fie prin Oficiile Postale (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

CONTACT

Telefon:
021. 317. 89. 65
021. 317. 89. 66

GSM
0722. 625. 622
 
Fax
021.317. 89.65
 
Email:

Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Botii inteligenti si manipularea energetica
» Marea confruntare Kennedy-Hrusciov
» Fisiere OZN ale oficialitatilor din Noua Zeelanda
» Pastravi cu ghimbir la cuptor
» Sani mai fermi
» Supervulcanul care ne ameninta planeta
» Manastirea Moisei
» Nudul clasic si realist
» Primele tatuaje figurative ale omenirii
» Tusea este de mai multe feluri
» Leguma si leac pentru toata lumea
» Corespondenta unor amanti celebri
» Actori trisori la Hollywood
» Horoscopul saptamanii: 22-28 ianuarie 2018
» 18 ianuarie 1701 – Frederick I devine regele Prusiei
» Tema: „MUZE”
» Egiptenii au vazut o eclipsa de soare acum 3225 de ani
» Cetatea Caral si arhitectura moderna
» Italia, de la imperiu la republica
» Regulamente militare americane pentru OZN-uri
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Hernia de disc, o boala la moda
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Pe Marte exista viata!
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» 3 pozitii de relaxare
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Corp ceresc condamnat la moarte
» O rapire OZN in Florida
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9