Prima pagina arrow ISTORII UITATE 22 Jan 2018
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
FORUM
STIRI
BILETE DE AVION
PROGRAM TV
FELICITARI
VREMEA
PROGRAM CINEMA
MAGAZIN .RO
DESPRE NOI
CONTACT
User Menu
Avem 11 vizitatori online

ISTORII UITATE

Intamplari si oameni extraordinari. Sunt aici ca sa nu fie uitati!Diplomatie in vreme de razboi

Imprimare E-mail
joi, 26 noiembrie 2015

 Al Doilea Razboi Mondial s-a caracterizat si printr-o activitate diplomatica mai mult sau mai putin discreta, menita fie sa aplaneze conflictele, fie sa rezolve probleme generate de configuratiile teritoriale si modificarea granitelor si sferelor de interese. Au existat contacte la nivel inalt atat cu Hitler, cat si intre aliati, pentru optimizarea actiunilor militare pe toate fronturile.

Citeste mai departe...
 

Kennedy, lungul drum al blestemelor

Imprimare E-mail
duminică, 22 noiembrie 2015

 O istorie paralela a presedintilor americani, una amintita cu spaima si doar cu ocazia unor evenimente tragice, consemneaza siragul nefast al unor intamplari puse mai mult sub semnul paranormalului: primul este „Blestemul Tippecanoe”, care debuteaza cu moartea presedintelui William Henry Harrison (ales in 1840), si „Blestemul familiei Kennedy” care incepe cu operatia pe creier suferita de Rosemarie Kennedy (in 1941), mama presedintelui John F. Kennedy.

Citeste mai departe...
 

Un teritoriu invincibil: Anglia

Imprimare E-mail
duminică, 15 noiembrie 2015

 De-a lungul mileniului II, au fost trei tentative de a invada teritoriul insular al Angliei, toate având acelasi deznodamânt. In ordine cronologica, liderii statelor care au dorit sa puna piciorul pe teritoriul Albionului au fost Filip al II-lea al Spaniei, Napoleon Bonaparte si Adolf Hitler. Dintre acestia, doar regele Spaniei si imparatul Frantei au fost foarte aproape de a infrunta rezistenta navala engleza.

Citeste mai departe...
 

Razboiul secret Stalin-Hitler

Imprimare E-mail
marţi, 10 noiembrie 2015

 Dupa 1930, liderul URSS Iosif Visarionovici Stalin devenise deja obsedat de putere si suspiciunile sale cresteau pe masura ce se auzeau critici la adresa stilului sau de conducere. Una dintre marile banuieli ale „Tatucului” se referea la insinuarea in societatea sovietica a elementelor cu conceptii hitleriste, anticomuniste si idei apropiate de cele ale marelui dusman, Trotki. Dar in esenta, Stalin se temea de influenta crescanda a lui Hitler, devenit cancelar in 1933.

Citeste mai departe...
 

Masacrele lui Caracalla

Imprimare E-mail
joi, 29 octombrie 2015

 Imparatul roman Septimius Severus, care a domnit intre 193 si 211, a fost initiatorul dinastiei Severinenilor. Din casatoria acestuia cu Iulia Domna s-au nascut doi fii, Caracalla si Publius Geta. Dupa moartea tatalui lor, neajungându-se la nicio intelegere in Senat si nici in familie, cei doi frati au acceptat sa conduca imperiul impreuna. Era anul 211 si cei doi nu au convietuit decât câteva luni la putere. Si asta pentru ca fratele cel mare, Caracalla, si-a dat repede arama pe fata. Firea sa plina de „viclenie si cruzime” (asa cum l-au caracterizat cronicarii vremii) l-a condus la asasinarea lui Publius Geta. Si astfel, la 23 de ani, Caracalla devine unic imparat al imperiului.

Citeste mai departe...
 

Incidente diplomatice in era moderna

Imprimare E-mail
joi, 22 octombrie 2015

 In arhivele Curtii Internationale de Justitie si printre documentele unor institutii detinatoare de informatii cu caracter diplomatic exista categoria de evenimente numita „incidente diplomatice”. Exista cronici despre astfel de intâmplari intre state inca din secolul XVII. Epoca moderna a debutat cu cel mai grav incident, asasinatul de la Sarajevo (28 iunie 1914), care a condus la izbucnirea Primului Razboi Mondial.

Citeste mai departe...
 

Submarinele in razboaiele mondiale

Imprimare E-mail
miercuri, 21 octombrie 2015

 Nava care poate naviga atat la suprafata cat si in adancurile marilor si oceanelor, submarinul este de regula folosit in scopuri militare, pentru atacuri surprinzatoare. In scopuri civile, astfel de nave sunt numite „submersibile”. Secolul XIX a cunoscut o dezvoltare lenta dar sigura a submarinelor, iar progresul tehnic le-a permis sa fie arme letale chiar si in Primul Razboi Mondial.

Citeste mai departe...
 

Sindicatul crimei si urmasii lui Capone

Imprimare E-mail
joi, 08 octombrie 2015

 Inainte de iesirea din scena a nemilosului Capone, în anul 1931, s-a desfasurat un eveniment esential pentru Mafia americana si pentru continuitatea activitatilor infractionale pe teritoriul SUA. Astfel, între 13 si 16 mai 1929 s-a organizat „Conferinta de la Atlantic City”, pe care istoricii americani o numesc „prima si cea mai importanta adunare la vârf a gangsterilor crimei organizate”. Disparitia „Domnului Cicatrice” Capone) nu avea sa încetineasca deloc activitatile mafiote.

Citeste mai departe...
 

Si presedintii gresesc cateodata

Imprimare E-mail
joi, 01 octombrie 2015

 Istoricii americani isi iubesc presedintii si au un mare respect pentru marii politicieni care si-au derulat mandatele la Casa Alba. Cu toate acestea, exista momente ale politicii externe (mai ales) cand deciziile luate de presedinti au fost pripite. Sunt date cateva exemple – de la Abraham Lincoln pana la Bill Clinton si George W. Bush – care demonstreaza ca si „cei mai puternici oameni ai planetei” pot gresi, cu consecinte grave.

Citeste mai departe...
 

Domnitori si peripetii domnesti

Imprimare E-mail
joi, 24 septembrie 2015

 Epoca medievala ne fascineaza de multe ori si prin imprevizibilele meandre ale puterii, prin lupta pentru acapararea Scaunului domnesc în care, uneori, si rudele între ele s-au confruntat si înca sângeros. Spre deosebire de monarhiile occidentale, în Tara Româneasca si-n Moldova domniile aveau durate greu de anticipat, iar domnitorii îsi alegeau aliatii doar cu scopul de a se înscauna, cerând uneori chiar ajutorul turcilor.

Citeste mai departe...
 

Arome medievale romanesti

Imprimare E-mail
vineri, 18 septembrie 2015

 Vorbim deseori despre regi si imparati de pe alte meleaguri, despre dinastii si razboaie in urma carora monarhii dobandeau sau pierdeau teritorii, uneori pierzandu-si viata. Atunci se declansa lupta pentru putere, cu toate ca in monarhiile occidentale existau (exista) reguli de succesiune bine stabilite din vechime... Cu gandul la o monumentala piesa de teatru romaneasca, „Apus de soare” de Barbu Stefanescu Delavrancea, ne vom indrepta atentia spre cateva aspecte medievale romanesti, pentru a sorbi parfumul vechilor denumiri ale marilor demnitari de odinioara.

Citeste mai departe...
 

Ruptura dramatica Stalin – Tito

Imprimare E-mail
joi, 10 septembrie 2015

 In cadrul tenebroasei istorii a Razboiului Rece, ruptura (despartirea) a doi mari lideri comunisti – Stalin si Tito – a reprezentat un moment dramatic pentru soarta popoarelor balcanice si a celor aflate in „Blocul sovietic”, inclusiv Romania. Produsa in 1948, ruptura poate fi explicata, dincolo de motivele pe care le vom expune, aici si prin zicala romaneasca conform careia nu incap doua sabii in aceeasi teaca.

Citeste mai departe...
 

Puterea si muntii de bani

Imprimare E-mail
joi, 03 septembrie 2015

 Cleptocratia este termenul aplicat presedintilor si guvernelor (dar si altor demnitari) care se folosesc de privilegiile puterii detinute pentru a acumula averi si alte avantaje personale. Metodele de inavutire sunt diverse, insa ele se pot subsuma categoriilor de infractiuni numite coruptie si deturnare de fonduri. Expertii de la organizatia nonguvernamentala germana „Transparency International” (fondata la Berlin in 1993) a publicat o lista cu cele mai notorii cazuri din lume.

Citeste mai departe...
 

Un explorator face istorie

Imprimare E-mail
joi, 27 august 2015

 Stramtoarea Bering, una din cele mai importante din punct de vedere geografic si istoric, desparte Alaska de extremul nord-est al Rusiei. Pe aici, in vremuri preistorice (acum aproximativ zece mii de ani), oamenii primitivi au putut migra din Asia in America de Nord, asa cum o atesta numeroase descoperiri paleoantropologice. Numele provine de la marele explorator danez Vitus Jonassen Bering, care a efectuat doua expeditii stiintifice de pionierat in acea zona strabatuta de Cercul polar artic.

Citeste mai departe...
 

Marea diversiune impotriva lui Hitler

Imprimare E-mail
vineri, 21 august 2015

 Succesul Operatiunii „Overlord” desfasurata de trupele aliate (invazia din Normandia, 6 iunie 1944) a fost asigurat si de ampla Operatiune „Bodyguard”. Manevrele tactice ale acestei actiuni intinse pe mai multi ani au reprezentat diversiuni menite sa devieze atentia lui Hitler de la adevarata intentie a fortelor aliate. Practic, pacalirea strategilor de la Inaltul Comandament German a avut doua directii majore: sa nu se „ghiceasca” data aproximativa a invaziei si nici locul acesteia.

Citeste mai departe...
 

Tradatori din toate tarile, uniti-va!

Imprimare E-mail
joi, 13 august 2015

 In culisele istoriei exista o categorie de fapte condamnabile in cel mai sever mod, si anume tradarea. Din Antichitate si pana in zilele noastre, eroilor si marilor personalitati li s-a opus „tagma tradatorilor”, cu exemple multiple si greu de selectat. In acest articol vom cauta „anti-eroi” din cele mai importante epoci istorice.

Citeste mai departe...
 

Ultima razbunare a lui Stalin

Imprimare E-mail
luni, 10 august 2015

 Sub denumirea de „Afacerea Leningrad” este cunoscuta o campanie de urmarire în judecata a unor înalte oficialitati ale orasului Leningrad (astazi Sankt Petersburg), în perioada când lider al URSS a fost Iosif Visarionovici Stalin. Privind îndelungata „domnie” a lui Stalin (1922-1953), acea campanie de „procese fabricate” poate fi numita ultima mare razbunare a „Tatucului” contra oamenilor politici sovietici „suspecti”.

Citeste mai departe...
 

Spion executat pentru tradare

Imprimare E-mail
joi, 30 iulie 2015

 Perioada Razboiului Rece s-a caracterizat prin mai multe aspecte specifice contradictiilor dintre marile puteri, SUA si URSS. O data cu terifianta cursa a înarmarilor, activitatea de spionaj a fost de-a dreptul efervescenta, generatii întregi de spioni executând misiuni de informare strategica despre activitatea economico-militara a „inamicului”. Soarta agentilor dubli sau tradatori a fost adesea nemiloasa.

Citeste mai departe...
 

Mesaje care au aprins razboaie

Imprimare E-mail
joi, 23 iulie 2015

 Unele dintre marile conflicte armate au avut la baza gesturi care, la prima vedere, pareau un fel de „imprudenta” din partea protagonistilor. Numai ca, în cazurile pe care le vom prezenta în acest context, este vorba despre mesaje cu un continut foarte grav, ale caror consecinte imprevizibile au fost dramatice. De altfel, vom vedea ca mesajele unor oameni politici pot aprinde, intentionat sau nu, foarte lesne flacara razboiului.

Citeste mai departe...
 

Lovitura de stat a generalilor

Imprimare E-mail
vineri, 17 iulie 2015

 Franta a cucerit Algeria începând cu anul 1830, finalizarea acestui act de ocupatie producându-se în anul 1847. Când francezii au declansat interventia lor militara, în Algeria exista o regenta otomana prin guvernatorul Hussein Dey. Referedumul din Franta si Algeria, desfasurat în ianuarie 1961, a aratat ca tara nord-africana poate sa înceapa procesul de autodeterminare. Dar acest rezultat nu a convenit fortelor care doreau continuarea controlului francez asupra Algeriei.

Citeste mai departe...
 

Batalia pentru Berlin

Imprimare E-mail
joi, 09 iulie 2015

 Ultima batalie majora a celui de-al Doilea Razboi Mondial, de pe teatrul de operatiuni din Europa, a fost ofensiva sovietica asupra Berlinului. Aceasta s-a desfasurat între 16 aprilie si 2 mai 1945. „Armata Rosie” începuse o înaintare de mare anvergura înca din ianuarie 1945 si soarta razboiului parea pecetluita, caci fortele naziste se retrageau si ordinele venite de la Hitler erau imposibil de urmat. De altfel, führerul s-a sinucis înainte ca Berlinul sa se predea.

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 106 - 126 din 611

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!

Abonamentul se poate face fie direct la redactie (pentru aceasta trebuie sa completati mandatul postal pe care il obtineti de la orice Oficiu Postal dupa modelul reprodus mai jos, achitand pentru: 1 luna 6,00 lei; 2 luni 12,00 lei; 3 luni 18,00 lei; 4 luni 24,00 lei; 5 luni 30,00 lei; 6 luni 36,00 lei), fie prin Oficiile Postale (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

CONTACT

Telefon:
021. 317. 89. 65
021. 317. 89. 66

GSM
0722. 625. 622
 
Fax
021.317. 89.65
 
Email:

Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Botii inteligenti si manipularea energetica
» Marea confruntare Kennedy-Hrusciov
» Fisiere OZN ale oficialitatilor din Noua Zeelanda
» Pastravi cu ghimbir la cuptor
» Sani mai fermi
» Supervulcanul care ne ameninta planeta
» Manastirea Moisei
» Nudul clasic si realist
» Primele tatuaje figurative ale omenirii
» Tusea este de mai multe feluri
» Leguma si leac pentru toata lumea
» Corespondenta unor amanti celebri
» Actori trisori la Hollywood
» Horoscopul saptamanii: 22-28 ianuarie 2018
» 18 ianuarie 1701 – Frederick I devine regele Prusiei
» Tema: „MUZE”
» Egiptenii au vazut o eclipsa de soare acum 3225 de ani
» Cetatea Caral si arhitectura moderna
» Italia, de la imperiu la republica
» Regulamente militare americane pentru OZN-uri
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Hernia de disc, o boala la moda
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Pe Marte exista viata!
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» 3 pozitii de relaxare
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Corp ceresc condamnat la moarte
» O rapire OZN in Florida
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9