Prima pagina arrow ISTORII UITATE
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
FORUM
STIRI
BILETE DE AVION
PROGRAM TV
FELICITARI
VREMEA
PROGRAM CINEMA
MAGAZIN .RO
DESPRE NOI
CONTACT
User Menu
Avem 5 vizitatori online

ISTORII UITATE

Intamplari si oameni extraordinari. Sunt aici ca sa nu fie uitati!Ultimul imparat al Imperiului Mogul

Imprimare E-mail
joi, 25 februarie 2016

 Vast teritoriu situat in subcontinentul indian si mare parte din Afganistanul de azi, Imperiul Mogul a fiintat intre 1526 si 1857. Imperiul Mogul s-a format dupa Batalia de la Panipat (1526), din nordul Indiei. Fortele invadatoare ale lui Babur le-au invins atunci pe cele ale dinastiei Lodi. Babur a pus bazele dinastiei mogulilor, el insusi fiind un descendent al lui Timur Lenk si Gengis Han.

Citeste mai departe...
 

Mari oameni de stat asasinati

Imprimare E-mail
luni, 22 februarie 2016

 Secolul al XX-lea a demonstrat ca, din nefericire, confruntarile politice si lupta pentru putere se pot „rezolva” în mod tragic, prin asasinate. Ca si în alte epoci, ucigasi independenti sau profesionisti platiti au curmat vietile unor presedinti de stat si ale unor prim ministri, printr-un numar incredibil de mare de atacuri mortale. În acest articol vom încerca sa aratam ca nu numai în SUA, asasinatele politice pot schimba destinele unor mari personalitati de stat.

Citeste mai departe...
 

Spionajul de razboi si femeile

Imprimare E-mail
luni, 22 februarie 2016

 În perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial, retelele de spionaj ale marilor puteri au avut o activitate foarte consistenta si extinsa, având în vedere principiul conform caruia „informatie înseamna putere”. În lupta „subterana” a agentilor au fost implicate si numeroase femei curajoase si cu simt patriotic foarte dezvoltat, care de foarte multe ori nu au ezitat sa-si riste viata.

Citeste mai departe...
 

Mari armate, mari deziluzii

Imprimare E-mail
joi, 04 februarie 2016

 De-a lungul epocilor, conducatori militari de mare prestigiu, intrati triumfal în legeda, si-au organizat armate cu personal numeros pentru ca una din premisele unei victorii este si superioritatea numerica. Înca din antichitate, antrenarea unor trupe de elita si formarea unor lideri militari cu gândire strategica au fost prioritare. În articolul de fata ne vom îndrepta atentia asupra unor uriase armate din mileniul al II-lea, una spaniola si alta franceza.

Citeste mai departe...
 

„Rebeliunea boxerilor”, un ring însângerat

Imprimare E-mail
sâmbătă, 30 ianuarie 2016

 În ultima perioada a dinastiei imperiale chineze Qing s-a desfasurat unul dintre cele mai dure si mai pline de semnificatii conflicte dintre nationalistii chinezi si fortele occidentale cu interese economice în nordul Chinei. În istorie a ramas denumirea „Yihetuan” sau „Rebeliunea Boxerilor”. A fost o confruntare între doua civilizatii, când occidentalii cu varii interese au fost nevoiti sa devina aliati pentru a ramâne în legatura cu îndepartata China.

Citeste mai departe...
 

Arta, prada de razboi a nazistilor

Imprimare E-mail
sâmbătă, 23 ianuarie 2016

 Cand a ajuns cancelar, in 1933, Hitler inca era afectat de faptul ca nu fusese admis la Academia de Arte din Viena. Drept razbunare, el si-a propus sa considere arta moderna ca fiind decadenta, admitand doar operele clasicilor germani. In consecinta, „arta decadenta” trebuia distrusa si, mai bine, folosita pentru a face rost de fonduri pentru declansarea razboiului. Asa au devenit obiectele de arta mijloace de imbogatire a nazistilor, iar jafurile sistematice nu s-au oprit decat la finele razboiului.

Citeste mai departe...
 

Enigmele unui razboi mondial

Imprimare E-mail
marți, 19 ianuarie 2016

 Despre cel de-al Doilea Razboi Mondial se stie aproape totul, cu multiple detalii si nuante de pe toate fronturile. Cu toate acestea, în pofida puzderiei de informatii exista aspecte neelucidate si întrebari legitime care nu-si gasesc înca raspunsurile. Aici încep sa se strecoare speculatiile si dezbaterile. Vom aborda doar câteva dintre aceste enigme.

Citeste mai departe...
 

Marea concurenta a Mafiei italiene

Imprimare E-mail
duminică, 10 ianuarie 2016

 În Italia functioneaza mai multe societati secrete ale crimei organizate, cunoscute de autoritati si urmarite inclusiv pe plan international. Astfel, pe lânga Mafia siciliana (Cosa Nostra), Camorra napolitana si Apulia Sacra Corona Unita (activa în zonele Brindisi, Taranto si Lecce din sudul Italiei) fiinteaza si o veche grupare criminala numita „ Ndrangheta”. Desprea aceasta se spune ca ar fi depasit în venituri Mafia siciliana în anii 1990 si dupa anul 2000. Se estimeaza chiar ca acumularile de bani negri ai acesteia ar reprezenta cel putin 3 la suta din produsul intern brut al Italiei.

Citeste mai departe...
 

Autorii „micilor istorii” care ne fac sa râdem (ca sa nu plângem)

Imprimare E-mail
marți, 29 decembrie 2015

 De-a lungul mileniilor, în conflictele militare sau de alta natura (când a fost nevoie de folosirea violentei) s-au ivit situatii greu de imaginat, unele cu totul ilare, în pofida dramatismului acelor momente. Cercetatorii „micilor istorii” din culisele „marii istorii” au pus în evidenta initiative dramatice care, totusi, ne pot descreti fruntile.

Citeste mai departe...
 

Terorism si atacuri cu bombe

Imprimare E-mail
duminică, 27 decembrie 2015

 Actele de terorism au drept scop, de regula, intimidarea populatiei sau a guvernelor. Motivele teroristilor sunt foarte variate si politica generala a autoritatilor este aceea de a nu negocia cu acestia. Istoria recenta a acestor acte teroriste de pe teritoriul SUA atesta faptul ca folosirea bombelor este adesea utilizata pentru a crea panica si victime umane nevinovate. În a doua jumatate a secolului XX, acest gen de atentate au crescut vertiginos în numar si intensitate.

Citeste mai departe...
 

Uriasa prada de razboi japoneza

Imprimare E-mail
joi, 17 decembrie 2015

 Se stie ca in perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial, Imperiul Japonez a „cules” numeroase prazi de razboi din teritoriile asiatice ocupate. Liderii niponi trebuiau sa satisfaca marile cheltuieli de razboi, care tindeau sa epuizeze resursele disponibile. In prima parte, bogatiile „confiscate” erau duse in Japonia, dar interventia masiva a americanilor in „Teatrul de operatiuni din Pacific” a urgentat schimbarea strategiei japonezilor.

Citeste mai departe...
 

Ferdinand al II-lea de Aragon, o domnie celebra

Imprimare E-mail
joi, 10 decembrie 2015

 De numele regelui Ferdinand al II-lea de Aragon zis „Catolicul” sunt legate mai multe evenimente epocale ale istoriei Spaniei medievale, mai ales prin casatoria acestuia cu regina Castiliei, Isabella I. Istoricii spanioli considera ca Spania ca tara a început sa existe în 1479, odata cu mariajul lui Ferdinand cu Isabella. Denumirile exacte sunt: Spania dinastica din 1479, Spania de facto din 1516 si Spania de jure din 1715.

Citeste mai departe...
 

Ultimul rege al Iugoslaviei

Imprimare E-mail
vineri, 04 decembrie 2015

 Dupa izbucnirea celui de-al Doilea Razboi Mondial, Regatul Iugoslaviei ajunsese la punctul critic in care trebuia sa aleaga de partea cui se va implica intr-un conflict care urma sa afecteze intreaga Europa. In aceste circumstate delicate, ultimul rege al Iugoslaviei, Petru al II-lea, se afla in conflict cu insusi regentul sau, fapt care a condus la decizii rapide si hotaratoare pentru soarta tarii.

Citeste mai departe...
 

Diplomatie in vreme de razboi

Imprimare E-mail
joi, 26 noiembrie 2015

 Al Doilea Razboi Mondial s-a caracterizat si printr-o activitate diplomatica mai mult sau mai putin discreta, menita fie sa aplaneze conflictele, fie sa rezolve probleme generate de configuratiile teritoriale si modificarea granitelor si sferelor de interese. Au existat contacte la nivel inalt atat cu Hitler, cat si intre aliati, pentru optimizarea actiunilor militare pe toate fronturile.

Citeste mai departe...
 

Kennedy, lungul drum al blestemelor

Imprimare E-mail
duminică, 22 noiembrie 2015

 O istorie paralela a presedintilor americani, una amintita cu spaima si doar cu ocazia unor evenimente tragice, consemneaza siragul nefast al unor intamplari puse mai mult sub semnul paranormalului: primul este „Blestemul Tippecanoe”, care debuteaza cu moartea presedintelui William Henry Harrison (ales in 1840), si „Blestemul familiei Kennedy” care incepe cu operatia pe creier suferita de Rosemarie Kennedy (in 1941), mama presedintelui John F. Kennedy.

Citeste mai departe...
 

Un teritoriu invincibil: Anglia

Imprimare E-mail
duminică, 15 noiembrie 2015

 De-a lungul mileniului II, au fost trei tentative de a invada teritoriul insular al Angliei, toate având acelasi deznodamânt. In ordine cronologica, liderii statelor care au dorit sa puna piciorul pe teritoriul Albionului au fost Filip al II-lea al Spaniei, Napoleon Bonaparte si Adolf Hitler. Dintre acestia, doar regele Spaniei si imparatul Frantei au fost foarte aproape de a infrunta rezistenta navala engleza.

Citeste mai departe...
 

Razboiul secret Stalin-Hitler

Imprimare E-mail
marți, 10 noiembrie 2015

 Dupa 1930, liderul URSS Iosif Visarionovici Stalin devenise deja obsedat de putere si suspiciunile sale cresteau pe masura ce se auzeau critici la adresa stilului sau de conducere. Una dintre marile banuieli ale „Tatucului” se referea la insinuarea in societatea sovietica a elementelor cu conceptii hitleriste, anticomuniste si idei apropiate de cele ale marelui dusman, Trotki. Dar in esenta, Stalin se temea de influenta crescanda a lui Hitler, devenit cancelar in 1933.

Citeste mai departe...
 

Masacrele lui Caracalla

Imprimare E-mail
joi, 29 octombrie 2015

 Imparatul roman Septimius Severus, care a domnit intre 193 si 211, a fost initiatorul dinastiei Severinenilor. Din casatoria acestuia cu Iulia Domna s-au nascut doi fii, Caracalla si Publius Geta. Dupa moartea tatalui lor, neajungându-se la nicio intelegere in Senat si nici in familie, cei doi frati au acceptat sa conduca imperiul impreuna. Era anul 211 si cei doi nu au convietuit decât câteva luni la putere. Si asta pentru ca fratele cel mare, Caracalla, si-a dat repede arama pe fata. Firea sa plina de „viclenie si cruzime” (asa cum l-au caracterizat cronicarii vremii) l-a condus la asasinarea lui Publius Geta. Si astfel, la 23 de ani, Caracalla devine unic imparat al imperiului.

Citeste mai departe...
 

Incidente diplomatice in era moderna

Imprimare E-mail
joi, 22 octombrie 2015

 In arhivele Curtii Internationale de Justitie si printre documentele unor institutii detinatoare de informatii cu caracter diplomatic exista categoria de evenimente numita „incidente diplomatice”. Exista cronici despre astfel de intâmplari intre state inca din secolul XVII. Epoca moderna a debutat cu cel mai grav incident, asasinatul de la Sarajevo (28 iunie 1914), care a condus la izbucnirea Primului Razboi Mondial.

Citeste mai departe...
 

Submarinele in razboaiele mondiale

Imprimare E-mail
miercuri, 21 octombrie 2015

 Nava care poate naviga atat la suprafata cat si in adancurile marilor si oceanelor, submarinul este de regula folosit in scopuri militare, pentru atacuri surprinzatoare. In scopuri civile, astfel de nave sunt numite „submersibile”. Secolul XIX a cunoscut o dezvoltare lenta dar sigura a submarinelor, iar progresul tehnic le-a permis sa fie arme letale chiar si in Primul Razboi Mondial.

Citeste mai departe...
 

Sindicatul crimei si urmasii lui Capone

Imprimare E-mail
joi, 08 octombrie 2015

 Inainte de iesirea din scena a nemilosului Capone, în anul 1931, s-a desfasurat un eveniment esential pentru Mafia americana si pentru continuitatea activitatilor infractionale pe teritoriul SUA. Astfel, între 13 si 16 mai 1929 s-a organizat „Conferinta de la Atlantic City”, pe care istoricii americani o numesc „prima si cea mai importanta adunare la vârf a gangsterilor crimei organizate”. Disparitia „Domnului Cicatrice” Capone) nu avea sa încetineasca deloc activitatile mafiote.

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 106 - 126 din 624

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR sunt urmatoarele:
- 1 luna: 6,00 lei
- 2 luni: 12,00 lei
- 3 luni: 18,00 lei
- 4 luni: 24,00 lei
- 5 luni: 30,00 lei
- 6 luni: 36,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (50 euro sau 70 $, un abonament pe sase luni; 25 euro sau 35 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Coridoarele memoriei
» Sunetul „sferelor inalte”
» Apelul unui fost inalt oficial american
» Snitel umplut
» Sfaturi utile
» Dat in urmarire: aurul nazistilor
» Turnul Belem din Lisabona
» Dreptul de a visa
» Calatori in... lumea stelara
» „Tristetea” neuronului adormit
» Bijuteria Marii Uniri
» Actori transformati de rolurile lor
» Horoscopul saptamanii: 23-29 aprilie 2018
» 19 aprilie 2011 – Fidel Castro demisioneaza
» Tema: „CHINA”
» Spaima in fata inteligentei artificiale
» Un monarh razboinic
» Invazie extraterestra in luna mai?
» Crema de ficat cu oua
» Solutii rapide pentru un obraz stralucitor
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Hernia de disc, o boala la moda
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Pe Marte exista viata!
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» 3 pozitii de relaxare
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Corp ceresc condamnat la moarte
» O rapire OZN in Florida
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9