Prima pagina arrow TERRA X
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
FORUM
STIRI
BILETE DE AVION
PROGRAM TV
FELICITARI
VREMEA
PROGRAM CINEMA
MAGAZIN .RO
DESPRE NOI
CONTACT
User Menu
Avem 31 vizitatori online

TERRA X

Povesti si reportaje interesante...

Sa îmbracam statuile!

Imprimare E-mail
joi, 17 martie 2016

 Într-o scena memorabila, fântâna publica a lui Spirache Necsulescu („Titanic vals” de Tudor Musatescu) are un îngeras care urineaza, stârnind oroare printre doamne. Pudibonderia are însa exemple la scara reala si în primul rând as vrea sa amintesc „Actiunea frunza de smochin”, pe care mai-marii Bisericii Romano-Catolice au desfasurat-o împotriva sexului barbatesc la vedere din Capela Sixtina. S-a întâmplat cu „Judecata de Apoi” a lui Michelangelo, însa lucrurile nu s-au oprit acolo.

Citeste mai departe...
 

Biserica din Domnestii de Sus

Imprimare E-mail
sâmbătă, 12 martie 2016

 Aflata in comuna Domnesti din sud-vestul judetului Ilfov, biserica veche a satului are hramul Sfanta Parascheva si a fost construita in jurul anului 1662 de catre boierul Petru din Ciorogarla. A fost zugravita abia in 1680 de boierul Matei, mare vistier, fiul ctitorului. Exista insa numeroase pareri – neatestate documentar – conform carora ctitorul locasului ar fi Ioan Caragea. In acest caz biserica ar fi fost construita in secolul al XIX-lea dar ipoteza este contrazisa de o serie de elemente.

Citeste mai departe...
 

Sfinxul, monumentul sacru

Imprimare E-mail
sâmbătă, 12 martie 2016

 „Atunci cand vom reusi sa patrundem în interiorul Sfinxului, cand vom descifra inscriptiile aflate în camerele sale si cand vom restabili galeriile care-l leaga de piramida lui Kefren, acest enigmatic monument va rupe, în sfarsit, tacerea”. Aceasta idee, hazardata pentru unii, a fost emisa în urma cu peste un secol de arheologul francez Louis Contouye. Pe atunci, în anii 1902-1905, se desfasura prima mare „dezgolire” a trupului Sfinxului, îndepartandu-se nisipul desertic pana la nivelul platformei naturale pe care a fost construit.

Citeste mai departe...
 

Un templu al muzicii

Imprimare E-mail
vineri, 04 martie 2016

 Adevarat simbol al Capitalei noastre Calea Victoriei are o istorie lunga impletindu-se de-a lungul secolelor cu cea a orasului. A fost deschisa pe vremea lui Constantin Brancoveanul si incepea din locul unde astazi se afla Cercul Militar terminandu-se in Piata Victoriei. Pavata initial cu lemn, s-a numit chiar o vreme „Podul Mogosoaiei” si din 1815 a fost luminata pe timpul noptii cu lumanari si felinare. Din 1878 a primit numele pe care il are si astazi si a devenit cea mai la moda artera urbana din Bucuresti. De-a lungul ei s-au inaltat o multime de case boieresti inconjurate de gradini dar si o multime de alte edificii: biserici, hoteluri, cafenele, pravalii, sali de spectacole si institutii de stat. Din multimea palatelor de aici trebuie mentionat Palatul Cantacuzino, a carui impresionanta fatada uimeste deopotriva atat prin intrarea eleganta cat si prin multimea decoratiilor sculpturale.

Citeste mai departe...
 

Pe drumul Cetatii Eterne

Imprimare E-mail
vineri, 04 martie 2016

 Istoriceste, Roma este marea cetate a celor sapte coline legendare. Pentru turistii intimidati de îmbinarea majestuoasa a epocilor istorice, exista doua Rome: cea pagana si cea crestina. Adica Roma antichitatii si a post-antichitatii... Pasionatii de legende îsi propun întotdeauna sa admire Lupoaica în propria-i „vizuina”, adica în ansamblul Muzeelor Capitoline situate pe Colina omonima – cea mai mare dintre toate.

Citeste mai departe...
 

Riga, stravechi oras hanseatic

Imprimare E-mail
joi, 25 februarie 2016

 Asezat pe tarmurile Marii Baltice, la gura de varsare a Dangavei, orasul Riga, capitala Letoniei, este cel mai mare oras din tarile baltice. Remarcabil prin arhitectura sa in stil Art Nouveau (Jugend stil) poate fi pus alaturi de orase europene faimoase pentru eleganta lor cum sunt Viena, Praga sau Barcelona. De altfel, din 1997, centrul sau istoric este inclus in lista Patrimoniului Cultural Mondial UNESCO.

Citeste mai departe...
 

Nostalgii medievale

Imprimare E-mail
joi, 25 februarie 2016

 Recunoastem sau nu, impresionantele edificii tipice Evului Mediu, citadelele numite castele si palate ne fac nostalgici dupa acele vremuri in care marile personalitati nobiliare investeau enorm in edificii de exceptie. Totusi, primii lor proprietari nu au avut intentii romantice, ci dorinta de a realiza o fortificatie. Aceasta este si deosebirea dintre palat si castel, primul avand pretentii estetice, si nu de aparare (Peles este un palat, nu un castel).

Citeste mai departe...
 

Manastirea Vladimiresti

Imprimare E-mail
luni, 22 februarie 2016

 Inaltata la 4 kilometri de comuna Tudor Vladimirescu, intre Galati si Tecuci, manastirea Vladimiresti, cu obste de maici, are hramurile „Adormirea Maicii Domnului” pentru biserica mare si „Izvorul Tamaduirii” pentru biserica mica. Complexul monahal, cu un numar impresionant de vietuitoare – aproape 200 –, prezinta de asemenea si un Altar de vara in care se oficiaza slujbele sarbatorilor in timpul anotimpului fierbinte.

Citeste mai departe...
 

Destin dureros

Imprimare E-mail
luni, 22 februarie 2016

 Nu numai în Europa s-au nascut artisti înzestrati de la natura cu talente formidabile. Si într-o tara cu potential imens, precum China, se nasc pictori remarcabili, care pot ramâne fideli stilului asiatic sau se pot adapta stilului occidental. Era anul 1899 când se nastea, într-o familie foarte saraca, o fata pe nume Zhang Yuliang. Ramasa orfana, ea e trimisa la un bordel de unchiul sau, pe la vârsta de treisprezece ani. Acolo, acea fiinta care parea definitiv etichetata drept prostituata are un mare noroc: se îndragosteste de ea un barbat bogat, pe nume Pan Zanhua.

Citeste mai departe...
 

Universitatea din Alcalá de Henares

Imprimare E-mail
luni, 22 februarie 2016

 Nu departe de Madrid, la 35 de kilometri spre nord, se afla unul dintre cele mai vestite centre culturale ale Spaniei, adevarat loc de pelerinaj pentru iubitorii de frumos. Este vorba despre Alcalá de Henares, numele respectiv putând fi tradus prin „Citadela de pe râul Henam”. Pus sub protectie UNESCO, orasul este locul in care s-a nascut la 9 octombrie 1547 marele Miguel de Cervantes Saavedra, botezat, in acelasi an, in biserica Santa Maria. De altfel, in fiecare an, la 23 aprilie, data mortii autorului nemuritorului Don Quijote (1616) la universitatea de aici, monarhii Spaniei inmâneaza, in cadrul unei fastuoase ceremonii, Premiul Cervantes, cea mai prestigioasa onoare literara a tarii.

Citeste mai departe...
 

Nasterea Afroditei

Imprimare E-mail
luni, 22 februarie 2016

 În Florenta exista binecunoscutul Palazzo degli Uffizi (sau Magistratura orasului), celebru în toata lumea si pentru supranumele de „Maternitate a artelor”. Denumirea comuna este Galeriile Uffizi, iar aceasta comoara universala adaposteste si pictura „Nasterea lui Venus” de Sandro Botticelli (realizata între 1482-1486, tempera pe pânza). Nimeni nu mai poate acum, oricât de „imprudent” ar fi, sa nu recunoasca o certitudine: Renasterea a debutat cu o magistrala lucrare a „Butoiasului” (Botticelli), aceasta fiind prima citata întotdeauna când se vorbeste despre Quattrocento sau Renasterea timpurie.

Citeste mai departe...
 

Pingyao – orasul celor 72 de turnuri

Imprimare E-mail
joi, 04 februarie 2016

 Pe lânga Marele Zid si Armata de Lut, pe lânga Palatul Interzis si multimea pagodelor, China, tara evantaielor si a matasii, ne ofera si o multime de alte minuni. Una dintre acestrea este orasul Pingyao, stravechi oras fortificat din provincia Shanxi, inclus in Lista Patrimoniului Mondial, ridicat in secolul al IX-lea i.Hr. Aflat la 600 kilometri de Beijing a fost conceput in spiritul planificarii citadine traditionale a nationalitatii Han.

Citeste mai departe...
 

Aschii de fantezie la dejun

Imprimare E-mail
joi, 04 februarie 2016

 Sa nu va fie frica sa va puneti imaginatia la încercare, ajutati de artisti care debordeaza de fantezie! Asa ca acceptati la dejun o supa cu Turnul din Pisa drept ciolan afumat, ajutându-va cu o lingurita tip coloana dorica! Zburati spintecând vazduhul cu un balon din cochilie de vietate marina, nacela fiind un ciob de nava de pe timpul vikingilor!

Citeste mai departe...
 

Catedrala Episcopala din Slobozia

Imprimare E-mail
sâmbătă, 30 ianuarie 2016

 Aflata in Parcul Tineretului din Slobozia, Catedrala Episcopala a Sloboziei si Calarasilor are hramul Inaltarea Domnului si este cea mai mare constructie religioasa inceputa si terminata dupa caderea comunismului, iar dupa unii a treia ca marime din tara ridicata in perioada respectiva. Piatra de temelie a fost pusa in 1992 de Prea Fericitul Parinte Teoctist, Patriahul Bisericii Ortodoxe Române la vremea respectiva si care, la 25 martie 2004, a savârsit si slujba de sfintire impreuna cu un impresionant sobor.

Citeste mai departe...
 

Trupul femeii

Imprimare E-mail
sâmbătă, 30 ianuarie 2016

 Istoria artei poate fi apreciata ca fiind istoria nudului. Este un mod simplu, dar eficace de a trasa granitele creativitatii umane în domeniul frumosului. Astfel, de la Venus din Willendorf si Venus din Lespugue (realizate cu 23 de mii de ani înainte de era crestina, prima din calcar, a doua din fildes de mamut) si pâna la nudurile artei moderne, femeia pare sa fie pe primul loc în atentia artistului din orice epoca.

Citeste mai departe...
 

Masada – simbol al sacrificiului

Imprimare E-mail
sâmbătă, 23 ianuarie 2016

 Ridicata pe o colina aflata la 63 de metri deasupra nivelului planetar al marii si la 450 de metri fata de nivelul Marii Moarte, Masada este o fortareata antica avand o importanta pozitie strategica.Numele de origine romana provine de la un cuvant ebraic insemnand chiar fortareata, cetate. Se inalta deasupra desertului Iudeei, pe coasta vestica a Marii Moarte, pe un platou de forma aproape romboidal cu o suprafata de 300 pe 600 metri.

Citeste mai departe...
 

Maestrii si muzele lor

Imprimare E-mail
sâmbătă, 23 ianuarie 2016

 Una dintre farsele care mai anima inca lumea de astazi este aceea care priveste egalitatea femeii cu barbatul. Ipocrizia sexului slab este cel mai elocvent dovedita de artele vizuale, care, prin intermediul unor barbati cu har, au imortalizat pentru vesnicie femei banale, care au fost iubite sau neveste ale marilor maestri. Doamne si domnisoare despre care nimeni n-ar fi aflat nimic niciodata, caci nu s-au remarcat prin forte proprii in niciun domeniu, au ajuns sa fie cunoscute pe tot globul datorita talentului de geniu al unor mari pictori. Asa au iesit din anonimatul pe care-l meritau cu prisosinta reprezentante ale sexului frumos, care triumfa in galeriile de arta si in colectiile particulare.

Citeste mai departe...
 

Sfântul Nicolae – Braila

Imprimare E-mail
marţi, 19 ianuarie 2016

 Aflata in incinta Ansamblului Centrului Istoric Braila, intr-o zona rezidentiala, Biserica Sfântul Ierarh Nicolae a fost multa vreme catedrala orasului. A fost construita intre 1835-1838 de credinciosii de religie ortodoxa de diferite etnii din oras prin donatii, sau bani proveniti de la autoritatile de resort. Aceasta prima constructie, fiind printre cele mai inalte din oras, servea si ca punct de observatie pentru pompieri. Din nefericire in 1859, sau 1860, dupa alte surse, este distrusa in intregime de un incendiu dar este reconstruita intre 1860-1865. Este realizata dupa planurile arhitectului Dimitrie Poenaru si pictata de Petre Alexandrescu.

Citeste mai departe...
 

Filosoful din manej

Imprimare E-mail
marţi, 19 ianuarie 2016

 Fascinat de lumea circului, pictorul rus Viktor Riis intra în arena numai cu intentii serioase, mai mult ca un filosof decât un acrobat. Trecut de prima tinerete si ajuns din Siberia la Moscova pentru a urma cursuri de arta dramatica, tânarul artist s-a atasat atât de mult de magia spectacolelor de circ, încât si-a dedicat întreaga cariera popularizarii acestei forme de divertisment prin lucrari tematice de o inspiratie exceptionala, apropiata de a suprarealistilor. A devenit o obsesie constructiva, asa cum Toulouse-Lautrec nu s-a dezlipit de farmecul cabaretelor.

Citeste mai departe...
 

Fortificatiile Havanei

Imprimare E-mail
duminică, 10 ianuarie 2016

 Orasul Havana, capitala Cubei, nu este doar un oras exotic, plin de incrâncenari politico-istorice, dar si de cântece si dansuri ci si un loc incarcat de vechi traditii. De aceea in fiecare seara, la ora noua, o salva de tun anunta inchiderea portului si a orasului in timp ce soldati imbracati in vechi uniforme evolueaza printre fortificatii. Traditia s-a pastrat pâna in zilele noastre, indiferent de culoarea politica a conducatorilor.

Citeste mai departe...
 

Visatori anonimi

Imprimare E-mail
duminică, 10 ianuarie 2016

 Câti dintre noi n-au spus macar o data în viata: traim într-o lume cinica, ostila, perfida si greu de acceptat, vreau sa-mi fac propria mea lume, în care sa nu ma deranjeze nimeni, sa ma descopar pe mine însumi. Pentru cei mai multi este doar un vis care se topeste în aglomeratia din autobuz sau sub ghionturile din tramvai. Dar exista pe lumea asta atât de imperfecta acei nebuni frumosi care chiar îsi duc la îndeplinire visele deseori utopice.

Citeste mai departe...
 

Cum a inceput povestea zilelor saptamânii

Imprimare E-mail
marţi, 29 decembrie 2015

 Zilele saptamânii au intrat de mult in constiintele si sufletele oamenilor, incarcate de simboluri si semnificatii. Numele (de fata) al zilelor. Impartira timpului i-a preocupat pe oamenii din zorii existentei lor. La inceput insa aceasta impartire era foarte schematica. Singura diviziune era luna, formata din mai multe zile, care se scurgeau in mod firesc fara sa aiba vreun nume. Dupa aparitia asezarilor stabile, in special a oraselor s-a simtit nevoia unei zile in care sa se faca negustorie. Asa au fost stabilite zilele de târg, a 10-a sau a 15-a din luna. Primii care au hotarât ca aceasta zi sa fie a 7-a din luna au fost mesopotamienii. Era o zi in care nu se muncea, se organiza piata si aveau loc manifestari religioase.

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 199 - 220 din 1525

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR sunt urmatoarele:
- 1 luna: 6,00 lei
- 2 luni: 12,00 lei
- 3 luni: 18,00 lei
- 4 luni: 24,00 lei
- 5 luni: 30,00 lei
- 6 luni: 36,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (50 euro sau 70 $, un abonament pe sase luni; 25 euro sau 35 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Pasi Ă®ntr-o expozitie
» Un secol de la ultima mare nenorocire
» Cei trei magnifici la ceas de taina
» Sfarsitul proiectului militar OZN
» Cotlete cu sos picant
» Sfaturi utile
» Lumina lichida – superfluidul viitorului
» Muzeul Guggenheim – Bilbao
» Inima de artist
» Udumbara, floarea care se deschide o data la 3.000 de ani
» Dureri netratate, dureri „medicamentoase”
» Nebunii frumosi ai marilor ecrane
» Horoscopul saptamanii: 26 martie – 1 aprilie 2018
» 22 martie 1508 – Amerigo Vespucci, navigator sef al Spaniei
» Tema: „RASCOALE”
» Cel mai vechi computer din lume
» Cand „Pactul de Otel” s-a topit
» Inregistrari radar ale unor OZN-uri
» Musaca de ciuperci
» Reconsiderati exercitiile fizice
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Hernia de disc, o boala la moda
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Pe Marte exista viata!
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» 3 pozitii de relaxare
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Corp ceresc condamnat la moarte
» O rapire OZN in Florida
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9