Prima pagina arrow TERRA X 26 Jun 2017
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
FORUM
STIRI
BILETE DE AVION
PROGRAM TV
FELICITARI
VREMEA
PROGRAM CINEMA
MAGAZIN .RO
DESPRE NOI
CONTACT
User Menu
Avem 4 vizitatori online

TERRA X

Povesti si reportaje interesante...

Manastirea Vladimiresti

Imprimare E-mail
luni, 22 februarie 2016

 Inaltata la 4 kilometri de comuna Tudor Vladimirescu, intre Galati si Tecuci, manastirea Vladimiresti, cu obste de maici, are hramurile „Adormirea Maicii Domnului” pentru biserica mare si „Izvorul Tamaduirii” pentru biserica mica. Complexul monahal, cu un numar impresionant de vietuitoare – aproape 200 –, prezinta de asemenea si un Altar de vara in care se oficiaza slujbele sarbatorilor in timpul anotimpului fierbinte.

Citeste mai departe...
 

Destin dureros

Imprimare E-mail
luni, 22 februarie 2016

 Nu numai în Europa s-au nascut artisti înzestrati de la natura cu talente formidabile. Si într-o tara cu potential imens, precum China, se nasc pictori remarcabili, care pot ramâne fideli stilului asiatic sau se pot adapta stilului occidental. Era anul 1899 când se nastea, într-o familie foarte saraca, o fata pe nume Zhang Yuliang. Ramasa orfana, ea e trimisa la un bordel de unchiul sau, pe la vârsta de treisprezece ani. Acolo, acea fiinta care parea definitiv etichetata drept prostituata are un mare noroc: se îndragosteste de ea un barbat bogat, pe nume Pan Zanhua.

Citeste mai departe...
 

Universitatea din Alcalá de Henares

Imprimare E-mail
luni, 22 februarie 2016

 Nu departe de Madrid, la 35 de kilometri spre nord, se afla unul dintre cele mai vestite centre culturale ale Spaniei, adevarat loc de pelerinaj pentru iubitorii de frumos. Este vorba despre Alcalá de Henares, numele respectiv putând fi tradus prin „Citadela de pe râul Henam”. Pus sub protectie UNESCO, orasul este locul in care s-a nascut la 9 octombrie 1547 marele Miguel de Cervantes Saavedra, botezat, in acelasi an, in biserica Santa Maria. De altfel, in fiecare an, la 23 aprilie, data mortii autorului nemuritorului Don Quijote (1616) la universitatea de aici, monarhii Spaniei inmâneaza, in cadrul unei fastuoase ceremonii, Premiul Cervantes, cea mai prestigioasa onoare literara a tarii.

Citeste mai departe...
 

Nasterea Afroditei

Imprimare E-mail
luni, 22 februarie 2016

 În Florenta exista binecunoscutul Palazzo degli Uffizi (sau Magistratura orasului), celebru în toata lumea si pentru supranumele de „Maternitate a artelor”. Denumirea comuna este Galeriile Uffizi, iar aceasta comoara universala adaposteste si pictura „Nasterea lui Venus” de Sandro Botticelli (realizata între 1482-1486, tempera pe pânza). Nimeni nu mai poate acum, oricât de „imprudent” ar fi, sa nu recunoasca o certitudine: Renasterea a debutat cu o magistrala lucrare a „Butoiasului” (Botticelli), aceasta fiind prima citata întotdeauna când se vorbeste despre Quattrocento sau Renasterea timpurie.

Citeste mai departe...
 

Pingyao – orasul celor 72 de turnuri

Imprimare E-mail
joi, 04 februarie 2016

 Pe lânga Marele Zid si Armata de Lut, pe lânga Palatul Interzis si multimea pagodelor, China, tara evantaielor si a matasii, ne ofera si o multime de alte minuni. Una dintre acestrea este orasul Pingyao, stravechi oras fortificat din provincia Shanxi, inclus in Lista Patrimoniului Mondial, ridicat in secolul al IX-lea i.Hr. Aflat la 600 kilometri de Beijing a fost conceput in spiritul planificarii citadine traditionale a nationalitatii Han.

Citeste mai departe...
 

Aschii de fantezie la dejun

Imprimare E-mail
joi, 04 februarie 2016

 Sa nu va fie frica sa va puneti imaginatia la încercare, ajutati de artisti care debordeaza de fantezie! Asa ca acceptati la dejun o supa cu Turnul din Pisa drept ciolan afumat, ajutându-va cu o lingurita tip coloana dorica! Zburati spintecând vazduhul cu un balon din cochilie de vietate marina, nacela fiind un ciob de nava de pe timpul vikingilor!

Citeste mai departe...
 

Catedrala Episcopala din Slobozia

Imprimare E-mail
sâmbătă, 30 ianuarie 2016

 Aflata in Parcul Tineretului din Slobozia, Catedrala Episcopala a Sloboziei si Calarasilor are hramul Inaltarea Domnului si este cea mai mare constructie religioasa inceputa si terminata dupa caderea comunismului, iar dupa unii a treia ca marime din tara ridicata in perioada respectiva. Piatra de temelie a fost pusa in 1992 de Prea Fericitul Parinte Teoctist, Patriahul Bisericii Ortodoxe Române la vremea respectiva si care, la 25 martie 2004, a savârsit si slujba de sfintire impreuna cu un impresionant sobor.

Citeste mai departe...
 

Trupul femeii

Imprimare E-mail
sâmbătă, 30 ianuarie 2016

 Istoria artei poate fi apreciata ca fiind istoria nudului. Este un mod simplu, dar eficace de a trasa granitele creativitatii umane în domeniul frumosului. Astfel, de la Venus din Willendorf si Venus din Lespugue (realizate cu 23 de mii de ani înainte de era crestina, prima din calcar, a doua din fildes de mamut) si pâna la nudurile artei moderne, femeia pare sa fie pe primul loc în atentia artistului din orice epoca.

Citeste mai departe...
 

Masada – simbol al sacrificiului

Imprimare E-mail
sâmbătă, 23 ianuarie 2016

 Ridicata pe o colina aflata la 63 de metri deasupra nivelului planetar al marii si la 450 de metri fata de nivelul Marii Moarte, Masada este o fortareata antica avand o importanta pozitie strategica.Numele de origine romana provine de la un cuvant ebraic insemnand chiar fortareata, cetate. Se inalta deasupra desertului Iudeei, pe coasta vestica a Marii Moarte, pe un platou de forma aproape romboidal cu o suprafata de 300 pe 600 metri.

Citeste mai departe...
 

Maestrii si muzele lor

Imprimare E-mail
sâmbătă, 23 ianuarie 2016

 Una dintre farsele care mai anima inca lumea de astazi este aceea care priveste egalitatea femeii cu barbatul. Ipocrizia sexului slab este cel mai elocvent dovedita de artele vizuale, care, prin intermediul unor barbati cu har, au imortalizat pentru vesnicie femei banale, care au fost iubite sau neveste ale marilor maestri. Doamne si domnisoare despre care nimeni n-ar fi aflat nimic niciodata, caci nu s-au remarcat prin forte proprii in niciun domeniu, au ajuns sa fie cunoscute pe tot globul datorita talentului de geniu al unor mari pictori. Asa au iesit din anonimatul pe care-l meritau cu prisosinta reprezentante ale sexului frumos, care triumfa in galeriile de arta si in colectiile particulare.

Citeste mai departe...
 

Sfântul Nicolae – Braila

Imprimare E-mail
marţi, 19 ianuarie 2016

 Aflata in incinta Ansamblului Centrului Istoric Braila, intr-o zona rezidentiala, Biserica Sfântul Ierarh Nicolae a fost multa vreme catedrala orasului. A fost construita intre 1835-1838 de credinciosii de religie ortodoxa de diferite etnii din oras prin donatii, sau bani proveniti de la autoritatile de resort. Aceasta prima constructie, fiind printre cele mai inalte din oras, servea si ca punct de observatie pentru pompieri. Din nefericire in 1859, sau 1860, dupa alte surse, este distrusa in intregime de un incendiu dar este reconstruita intre 1860-1865. Este realizata dupa planurile arhitectului Dimitrie Poenaru si pictata de Petre Alexandrescu.

Citeste mai departe...
 

Filosoful din manej

Imprimare E-mail
marţi, 19 ianuarie 2016

 Fascinat de lumea circului, pictorul rus Viktor Riis intra în arena numai cu intentii serioase, mai mult ca un filosof decât un acrobat. Trecut de prima tinerete si ajuns din Siberia la Moscova pentru a urma cursuri de arta dramatica, tânarul artist s-a atasat atât de mult de magia spectacolelor de circ, încât si-a dedicat întreaga cariera popularizarii acestei forme de divertisment prin lucrari tematice de o inspiratie exceptionala, apropiata de a suprarealistilor. A devenit o obsesie constructiva, asa cum Toulouse-Lautrec nu s-a dezlipit de farmecul cabaretelor.

Citeste mai departe...
 

Fortificatiile Havanei

Imprimare E-mail
duminică, 10 ianuarie 2016

 Orasul Havana, capitala Cubei, nu este doar un oras exotic, plin de incrâncenari politico-istorice, dar si de cântece si dansuri ci si un loc incarcat de vechi traditii. De aceea in fiecare seara, la ora noua, o salva de tun anunta inchiderea portului si a orasului in timp ce soldati imbracati in vechi uniforme evolueaza printre fortificatii. Traditia s-a pastrat pâna in zilele noastre, indiferent de culoarea politica a conducatorilor.

Citeste mai departe...
 

Visatori anonimi

Imprimare E-mail
duminică, 10 ianuarie 2016

 Câti dintre noi n-au spus macar o data în viata: traim într-o lume cinica, ostila, perfida si greu de acceptat, vreau sa-mi fac propria mea lume, în care sa nu ma deranjeze nimeni, sa ma descopar pe mine însumi. Pentru cei mai multi este doar un vis care se topeste în aglomeratia din autobuz sau sub ghionturile din tramvai. Dar exista pe lumea asta atât de imperfecta acei nebuni frumosi care chiar îsi duc la îndeplinire visele deseori utopice.

Citeste mai departe...
 

Cum a inceput povestea zilelor saptamânii

Imprimare E-mail
marţi, 29 decembrie 2015

 Zilele saptamânii au intrat de mult in constiintele si sufletele oamenilor, incarcate de simboluri si semnificatii. Numele (de fata) al zilelor. Impartira timpului i-a preocupat pe oamenii din zorii existentei lor. La inceput insa aceasta impartire era foarte schematica. Singura diviziune era luna, formata din mai multe zile, care se scurgeau in mod firesc fara sa aiba vreun nume. Dupa aparitia asezarilor stabile, in special a oraselor s-a simtit nevoia unei zile in care sa se faca negustorie. Asa au fost stabilite zilele de târg, a 10-a sau a 15-a din luna. Primii care au hotarât ca aceasta zi sa fie a 7-a din luna au fost mesopotamienii. Era o zi in care nu se muncea, se organiza piata si aveau loc manifestari religioase.

Citeste mai departe...
 

Revelion cu joc si voie buna printre meseni chercheliti

Imprimare E-mail
marţi, 29 decembrie 2015

 Putini maestri ai picturii universale si-au dedicat cea mai mare parte a lucrarilor vietii distractiilor din mediul rural, vazute în toata splendoarea lor si care se pot defini cel mai bine la o petrecere. Olandezul Jan Steen a fost marele contemporan al lui Rembrandt care s-a situat exact la opusul ideilor autorului „Lectiei de anatomie”. Personajele simandicoase ale mediului urban elitist dispar ca prin farmec la Steen, locul lor fiind luat de taranii cu zâmbetul pe buze, cu pofta de chef pâna-n zori, si de copiii care nu stiu decât sa se joace si sa faca o dezordine... încântatoare.

Citeste mai departe...
 

Catedrala Aachen

Imprimare E-mail
duminică, 27 decembrie 2015

 In aceste zile in care ne pregatim pentru marea sarbatoare a Nasterii Domnului ne indreptam privirea spre unul dintre locurile de pelerinaj legat de marele eveniment crestin. Unul dintre acestea este Catedrala Aachen din Germania, profund ancorata nu doar in istoria Europei, ci si in cea a intregii lumi. Aachenul conserva, printre alte comori, câteva de o valoare nepretuita. Este vorba despre fasa in care a fost infasurat Pruncul Iisus, rochia purtata in momentul Sfintei Nasteri de Fecioara Maria si hainele Sfântului Ioan Botezatorul din ziua decapitarii.

Citeste mai departe...
 

Madonna si Raphael

Imprimare E-mail
duminică, 27 decembrie 2015

 Pentru spiritualitatea crestina, termenul de „Madonna” reprezinta o pioasa reverenta pentru Fecioara Maria, caci „Madonna” (pentru toate limbile europene) provine de la expresia italiana „Ma Donna”, adica „Doamna Mea”. Desi francezii au expresia „Notre Dame”, iar englezii au „Our Lady”, termenul de Madonna este folosit în semn de respect pentru exceptionalele reprezentari plastice ale Cuplului sacru (Fecioara cu Pruncul Iisus) în Renasterea culminanta italiana.

Citeste mai departe...
 

Muzeul Orsay

Imprimare E-mail
joi, 17 decembrie 2015

 Pe malul stang al Senei, intre Pont Royal si Pont Solferino, se afla unul dintre cele mai fascinante muzee ale Parisului, Musée d’Orsay. Multi specialisti in domeniu si nu numai il considera „cel mai frumos muzeu din lume” referindu-se nu atat la operele expuse ci mai ales la interioarele cu adevarat remarcabile. Pe locul in care astazi se afla acest muzeu se ridicase odinioara Curtea de Conturi. Distrusa in timpul Comunei, lasase in urma un spatiu nefolosit si, de aceea Compania Drumurilor de Fier Paris Orleans a hotarat ca aici este locul cel mai potrivit pentru constructia unei gari.

Citeste mai departe...
 

O legenda fermecatoare

Imprimare E-mail
joi, 17 decembrie 2015

 Una din framantatele teme artistice spectaculoase care a strabatut veacurile este conflictul dintre romanii lui Romulus si sabinii lui Titus Tatius. Cei doi conducatori, adversari sangerosi in timpurile legendare ale Romei, au devenit in cele din urma aliati sub conducerea celui care a fost alaptat de lupoaica. Dar fratia lor tarzie n-a entuziasmat pe nimeni, caci marii pictori au retinut – ca niste ziaristi profesionisti de astazi – doar un aspect de picanterie: rapirea frumoaselor femei ale etniei sabinilor de catre romanii din cetatea lipsita de „doamnele” care sa le aduca pe lume fiii mult doriti.

Citeste mai departe...
 

Biserica Mântuleasa

Imprimare E-mail
joi, 10 decembrie 2015

 Monument de referinta pentru arta brâncoveneasca, Biserica Mântuleasa din Capitala are hramurile Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil si Sfântul Ierarh Nicolae. Strada care a dat numele locasului a devenit cunoscuta in mod special prin nuvela lui Mircea Eliade, a carui statuie se inalta in parcul de peste drum de biserica. Asezamântul, atestat documentar din anul 1734, este ctitorie a jupânesei Stanca, vaduva cupetului Manta si a surorii acestuia, Maria.

Citeste mai departe...
 

De veghe în lanul cu îngeri

Imprimare E-mail
joi, 10 decembrie 2015

 Alb-negru sau color, arta fotografica a lui Gilles Larrain ne lasa impresia ca suntem si vom fi eternii copii ai unei planete care-si ascunde tainele cu o siretenie imbatabila. Acea planeta are un nume, are o forma, dar nu are o existenta complet elucidata. Pâna la proba contrarie, se numeste „suflet” si, în consecinta, acesta are un peisaj strict individualizat, caci este „planeta personala a fiecaruia”. Nici nu ne dam seama, dar ne aflam într-un permanent conflict cu acea entitate diafana care se tine scai de noi atâta timp cât vietuim, apoi se pierde nu se stie unde... Poate într-un copil nenascut, poate într-o floare, poate într-o scoica nazdravana, sub forma de perla.

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 133 - 154 din 1452

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!

Abonamentul se poate face fie direct la redactie (pentru aceasta trebuie sa completati mandatul postal pe care il obtineti de la orice Oficiu Postal dupa modelul reprodus mai jos, achitand pentru: 1 luna 6,00 lei; 2 luni 12,00 lei; 3 luni 18,00 lei; 4 luni 24,00 lei; 5 luni 30,00 lei; 6 luni 36,00 lei), fie prin Oficiile Postale (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

CONTACT

Telefon:
021. 317. 89. 65
021. 317. 89. 66

GSM
0722. 625. 622
 
Fax
021.317. 89.65
 
Email:

Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Primul robot umanoid printat 3d
» Batalia pentru Dardanelle
» Cazul Certesti – 1996
» Tratamente cosmetice de succes
» Friptura marinata din carne de porc
» Ziua in care masinile scriu poezii
» Manastirea Dervent
» Umor suprarealist
» Eniovden – o sarbatoare a Soarelui si a focului
» Exista un virus al nebuniei?
» Iedera, nu doar o planta decorativa
» Mishima, onoare si dezamagire
» Twin Peaks 2017 – mai straniu, mai socant, mai incitant
» Horoscopul saptamanii: 19-25 iunie 2017
» 15 iunie 1330 – S-a nascut Edward, „Printul negru”
» Tema: „INFERNUL”
» Pitagora, matematician si guru
» Cum se primesc invadatorii
» Intâlniri la Bâlea Lac si in Muntii Ciucas
» 4 masti eficiente
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Hernia de disc, o boala la moda
» Pe Marte exista viata!
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» 3 pozitii de relaxare
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» O rapire OZN in Florida
» Corp ceresc condamnat la moarte
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9