Prima pagina arrow TERRA X 22 Aug 2017
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
FORUM
STIRI
BILETE DE AVION
PROGRAM TV
FELICITARI
VREMEA
PROGRAM CINEMA
MAGAZIN .RO
DESPRE NOI
CONTACT
User Menu
Avem 1 vizitator online

TERRA X

Povesti si reportaje interesante...

Lugano – orasul dintre munti

Imprimare E-mail
marţi, 12 aprilie 2016

 Elvetia, tara muntilor cu crestele acoperite de zapada, a locurilor tainice in care multi au gasit clipe de refugiu, a unei discipline riguroase dar si a unei libertati pentru multi de neinteles, a sediilor unor organisme internationale, a bancilor vestite pretutindeni in lume, a ceasurilor, a ciocolatei, a branzeturilor fine, a lui Wilhelm Tell si Friedich Durrenmatt este si tara unor mari orase pline de monumente, de parcuri, teatre, muzee si fantani. Printre acestea trebuie amintit Lugano, cel mai mare oras din cantonul Ticino in Elvetia Centrala, aproape de granita cu Italia.

Citeste mai departe...
 

Omul care aduce zambetul

Imprimare E-mail
marţi, 12 aprilie 2016

 Cand ne amintim de Walt Disney, ne inseninam dintr-o data, ca si cum ne-a revenit in minte un personaj luminos si drag al copilariei. Caci Disney este sinonim cu incantarea de a savura personaje simpatice, nostime, joviale si capricioase – cu un cuvant dragalase. Si dragalasenia lor n-o putem uita. American cu sange de irlandez perseverent in ideile sale, Walt Disney (1901-1966) si-a dorit toata viata sa distreze copiii. Fiu de fermier, acest campion al animatiei secolului XX a fost stra-stra-nepotul razboinicului Isigny care a luptat alaturi de William Cuceritorul in 1066. Anglicizat, numele de Isigny a devenit Disney, iar Disney a devenit numele geniului care a facut un imperiu prin ideile sale puse in opera printr-o ambitie uluitoare, specifica acelora care-si cunosc valoarea si vor sa faca permanent ceva nou.

Citeste mai departe...
 

Biserica din Caciulesti

Imprimare E-mail
joi, 31 martie 2016

 Satul Caciulesti se intinde in comuna Moara Vlasiei, aflat la circa 29 kilometri distanta de Capitala. Istoria bisericii cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” este legata de numele primului domn „regulamentar”, respectiv din vremea Regulamentelor Organice. Este vorba despre Alexandru Dimitrie Ghica (1834-1842), ajuns apoi loctiitor de domn intre 1856-1858. Constructia edificiului a inceput in 1932, odata cu cea a palatului domnesc, iar in 1934 clopotul bisericii a vestit deschiderea locasului.

Citeste mai departe...
 

O capitala a artei

Imprimare E-mail
joi, 31 martie 2016

 E destul de dificil sa-ti imaginezi ce inseamna sa fii locuitor al Florentei. Cum ar fi sa traiesti in orasul numit „Capitala mondiala a culturii renascentiste” (UNESCO). Acest exercitiu de admiratie cotropitoare are o denumire stiintifica, si anume „sindromul Stendhal”. Autorul francez si-a descris reactiile psiho-somatice fata de minunile culturale ale Florentei intr-un jurnal de calatorie (1817), descoperind ca avalansa de capodopere ale artei plastice si incarcatura culturala uluitoare ale acestei capitale spirituale a Italiei i-au dereglat metabolismul.

Citeste mai departe...
 

Vilnius – orasul chihlimbarului

Imprimare E-mail
joi, 24 martie 2016

 Aflat in sud-estul Lituaniei, la confluenta raurilor Vilnia si Neris, orasul Vilnius a fost fondat cu ajutorul colonistilor germani in timpul domniei lui Gediminas, principe din 1316. Din 1323 este capitala Lituaniei. Mandrindu-se cu o universitate intemeiata in 1579, orasul este si sediul unei arhiepiscopii catolice. A cunoscut o puternica influenta poloneza intre 1385-1569, in timpul uniunii polono-lituaniene si a fost grav avariat de trupele suedeze in cel de-al Doilea Razboi Nordic. In 1920 orasul a fost anexat Poloniei in urma razboiului polono-lituanian dar lituanienii continuau sa-l considere capitala lor. In 1939 a fost ocupat de trupele sovietice si intre 1940-1990 este capitala Republicii Sovietice Lituane. In 1991 Lituania isi recastiga independenta si Vilnius capata statutul de capitala.

Citeste mai departe...
 

Dor de copilarie

Imprimare E-mail
joi, 24 martie 2016

 Cunoastem cel putin doua mari personalitati trecute prin Gulagul rus, in epoci diferite, purtand catuse si suferind temperaturi „neacademice” – cronologic Dostoievski si Soljenitan. Spre deosebire de ei, artistul Victor Katiushnik cunoaste Siberia ca om liber. Nascut in 1967 la Krasnoiarsk, acest artist si fizician remarcabil al Rusiei moderne picteaza cu veselia cu care altii inoata prin talazurile euforizante ale unei sticle de vodca. Caci acest talentat creator de basme vizuale degaja un optimism specific intelectualului care nu prea mai crede in altii, dar crede in sine. El e convins ca zambetul povestilor sale, avand pe post de amfitrion un mosulica caruia i-am putea spune „Gerila siberianul”, are darul de a salva ceva foarte important pentru fiecare dintre noi: copilaria.

Citeste mai departe...
 

Ravenna, orasul lui Dante

Imprimare E-mail
joi, 17 martie 2016

 In zorii primului mileniu i.Hr., Ravenna era un mic sat al populatiei Umbria, locuitori ai unor case inaltate pe piloni. Micul sat a intrat in istorie datorita imparatului roman Octavian Augustus, care a construit aici portul Classis. Scopul acestuia era sa adaposteasca 150 de nave care urmau sa pazeasca Marea Adriatica. In anul 402 d.Hr., datorita pozitiei sale la malul marii, Ravenna a devenit capitala Imperiului Roman de Apus, prin interventia imparatului Honorius.

Citeste mai departe...
 

Sa îmbracam statuile!

Imprimare E-mail
joi, 17 martie 2016

 Într-o scena memorabila, fântâna publica a lui Spirache Necsulescu („Titanic vals” de Tudor Musatescu) are un îngeras care urineaza, stârnind oroare printre doamne. Pudibonderia are însa exemple la scara reala si în primul rând as vrea sa amintesc „Actiunea frunza de smochin”, pe care mai-marii Bisericii Romano-Catolice au desfasurat-o împotriva sexului barbatesc la vedere din Capela Sixtina. S-a întâmplat cu „Judecata de Apoi” a lui Michelangelo, însa lucrurile nu s-au oprit acolo.

Citeste mai departe...
 

Biserica din Domnestii de Sus

Imprimare E-mail
sâmbătă, 12 martie 2016

 Aflata in comuna Domnesti din sud-vestul judetului Ilfov, biserica veche a satului are hramul Sfanta Parascheva si a fost construita in jurul anului 1662 de catre boierul Petru din Ciorogarla. A fost zugravita abia in 1680 de boierul Matei, mare vistier, fiul ctitorului. Exista insa numeroase pareri – neatestate documentar – conform carora ctitorul locasului ar fi Ioan Caragea. In acest caz biserica ar fi fost construita in secolul al XIX-lea dar ipoteza este contrazisa de o serie de elemente.

Citeste mai departe...
 

Sfinxul, monumentul sacru

Imprimare E-mail
sâmbătă, 12 martie 2016

 „Atunci cand vom reusi sa patrundem în interiorul Sfinxului, cand vom descifra inscriptiile aflate în camerele sale si cand vom restabili galeriile care-l leaga de piramida lui Kefren, acest enigmatic monument va rupe, în sfarsit, tacerea”. Aceasta idee, hazardata pentru unii, a fost emisa în urma cu peste un secol de arheologul francez Louis Contouye. Pe atunci, în anii 1902-1905, se desfasura prima mare „dezgolire” a trupului Sfinxului, îndepartandu-se nisipul desertic pana la nivelul platformei naturale pe care a fost construit.

Citeste mai departe...
 

Un templu al muzicii

Imprimare E-mail
vineri, 04 martie 2016

 Adevarat simbol al Capitalei noastre Calea Victoriei are o istorie lunga impletindu-se de-a lungul secolelor cu cea a orasului. A fost deschisa pe vremea lui Constantin Brancoveanul si incepea din locul unde astazi se afla Cercul Militar terminandu-se in Piata Victoriei. Pavata initial cu lemn, s-a numit chiar o vreme „Podul Mogosoaiei” si din 1815 a fost luminata pe timpul noptii cu lumanari si felinare. Din 1878 a primit numele pe care il are si astazi si a devenit cea mai la moda artera urbana din Bucuresti. De-a lungul ei s-au inaltat o multime de case boieresti inconjurate de gradini dar si o multime de alte edificii: biserici, hoteluri, cafenele, pravalii, sali de spectacole si institutii de stat. Din multimea palatelor de aici trebuie mentionat Palatul Cantacuzino, a carui impresionanta fatada uimeste deopotriva atat prin intrarea eleganta cat si prin multimea decoratiilor sculpturale.

Citeste mai departe...
 

Pe drumul Cetatii Eterne

Imprimare E-mail
vineri, 04 martie 2016

 Istoriceste, Roma este marea cetate a celor sapte coline legendare. Pentru turistii intimidati de îmbinarea majestuoasa a epocilor istorice, exista doua Rome: cea pagana si cea crestina. Adica Roma antichitatii si a post-antichitatii... Pasionatii de legende îsi propun întotdeauna sa admire Lupoaica în propria-i „vizuina”, adica în ansamblul Muzeelor Capitoline situate pe Colina omonima – cea mai mare dintre toate.

Citeste mai departe...
 

Riga, stravechi oras hanseatic

Imprimare E-mail
joi, 25 februarie 2016

 Asezat pe tarmurile Marii Baltice, la gura de varsare a Dangavei, orasul Riga, capitala Letoniei, este cel mai mare oras din tarile baltice. Remarcabil prin arhitectura sa in stil Art Nouveau (Jugend stil) poate fi pus alaturi de orase europene faimoase pentru eleganta lor cum sunt Viena, Praga sau Barcelona. De altfel, din 1997, centrul sau istoric este inclus in lista Patrimoniului Cultural Mondial UNESCO.

Citeste mai departe...
 

Nostalgii medievale

Imprimare E-mail
joi, 25 februarie 2016

 Recunoastem sau nu, impresionantele edificii tipice Evului Mediu, citadelele numite castele si palate ne fac nostalgici dupa acele vremuri in care marile personalitati nobiliare investeau enorm in edificii de exceptie. Totusi, primii lor proprietari nu au avut intentii romantice, ci dorinta de a realiza o fortificatie. Aceasta este si deosebirea dintre palat si castel, primul avand pretentii estetice, si nu de aparare (Peles este un palat, nu un castel).

Citeste mai departe...
 

Manastirea Vladimiresti

Imprimare E-mail
luni, 22 februarie 2016

 Inaltata la 4 kilometri de comuna Tudor Vladimirescu, intre Galati si Tecuci, manastirea Vladimiresti, cu obste de maici, are hramurile „Adormirea Maicii Domnului” pentru biserica mare si „Izvorul Tamaduirii” pentru biserica mica. Complexul monahal, cu un numar impresionant de vietuitoare – aproape 200 –, prezinta de asemenea si un Altar de vara in care se oficiaza slujbele sarbatorilor in timpul anotimpului fierbinte.

Citeste mai departe...
 

Destin dureros

Imprimare E-mail
luni, 22 februarie 2016

 Nu numai în Europa s-au nascut artisti înzestrati de la natura cu talente formidabile. Si într-o tara cu potential imens, precum China, se nasc pictori remarcabili, care pot ramâne fideli stilului asiatic sau se pot adapta stilului occidental. Era anul 1899 când se nastea, într-o familie foarte saraca, o fata pe nume Zhang Yuliang. Ramasa orfana, ea e trimisa la un bordel de unchiul sau, pe la vârsta de treisprezece ani. Acolo, acea fiinta care parea definitiv etichetata drept prostituata are un mare noroc: se îndragosteste de ea un barbat bogat, pe nume Pan Zanhua.

Citeste mai departe...
 

Universitatea din Alcalá de Henares

Imprimare E-mail
luni, 22 februarie 2016

 Nu departe de Madrid, la 35 de kilometri spre nord, se afla unul dintre cele mai vestite centre culturale ale Spaniei, adevarat loc de pelerinaj pentru iubitorii de frumos. Este vorba despre Alcalá de Henares, numele respectiv putând fi tradus prin „Citadela de pe râul Henam”. Pus sub protectie UNESCO, orasul este locul in care s-a nascut la 9 octombrie 1547 marele Miguel de Cervantes Saavedra, botezat, in acelasi an, in biserica Santa Maria. De altfel, in fiecare an, la 23 aprilie, data mortii autorului nemuritorului Don Quijote (1616) la universitatea de aici, monarhii Spaniei inmâneaza, in cadrul unei fastuoase ceremonii, Premiul Cervantes, cea mai prestigioasa onoare literara a tarii.

Citeste mai departe...
 

Nasterea Afroditei

Imprimare E-mail
luni, 22 februarie 2016

 În Florenta exista binecunoscutul Palazzo degli Uffizi (sau Magistratura orasului), celebru în toata lumea si pentru supranumele de „Maternitate a artelor”. Denumirea comuna este Galeriile Uffizi, iar aceasta comoara universala adaposteste si pictura „Nasterea lui Venus” de Sandro Botticelli (realizata între 1482-1486, tempera pe pânza). Nimeni nu mai poate acum, oricât de „imprudent” ar fi, sa nu recunoasca o certitudine: Renasterea a debutat cu o magistrala lucrare a „Butoiasului” (Botticelli), aceasta fiind prima citata întotdeauna când se vorbeste despre Quattrocento sau Renasterea timpurie.

Citeste mai departe...
 

Pingyao – orasul celor 72 de turnuri

Imprimare E-mail
joi, 04 februarie 2016

 Pe lânga Marele Zid si Armata de Lut, pe lânga Palatul Interzis si multimea pagodelor, China, tara evantaielor si a matasii, ne ofera si o multime de alte minuni. Una dintre acestrea este orasul Pingyao, stravechi oras fortificat din provincia Shanxi, inclus in Lista Patrimoniului Mondial, ridicat in secolul al IX-lea i.Hr. Aflat la 600 kilometri de Beijing a fost conceput in spiritul planificarii citadine traditionale a nationalitatii Han.

Citeste mai departe...
 

Aschii de fantezie la dejun

Imprimare E-mail
joi, 04 februarie 2016

 Sa nu va fie frica sa va puneti imaginatia la încercare, ajutati de artisti care debordeaza de fantezie! Asa ca acceptati la dejun o supa cu Turnul din Pisa drept ciolan afumat, ajutându-va cu o lingurita tip coloana dorica! Zburati spintecând vazduhul cu un balon din cochilie de vietate marina, nacela fiind un ciob de nava de pe timpul vikingilor!

Citeste mai departe...
 

Catedrala Episcopala din Slobozia

Imprimare E-mail
sâmbătă, 30 ianuarie 2016

 Aflata in Parcul Tineretului din Slobozia, Catedrala Episcopala a Sloboziei si Calarasilor are hramul Inaltarea Domnului si este cea mai mare constructie religioasa inceputa si terminata dupa caderea comunismului, iar dupa unii a treia ca marime din tara ridicata in perioada respectiva. Piatra de temelie a fost pusa in 1992 de Prea Fericitul Parinte Teoctist, Patriahul Bisericii Ortodoxe Române la vremea respectiva si care, la 25 martie 2004, a savârsit si slujba de sfintire impreuna cu un impresionant sobor.

Citeste mai departe...
 

Trupul femeii

Imprimare E-mail
sâmbătă, 30 ianuarie 2016

 Istoria artei poate fi apreciata ca fiind istoria nudului. Este un mod simplu, dar eficace de a trasa granitele creativitatii umane în domeniul frumosului. Astfel, de la Venus din Willendorf si Venus din Lespugue (realizate cu 23 de mii de ani înainte de era crestina, prima din calcar, a doua din fildes de mamut) si pâna la nudurile artei moderne, femeia pare sa fie pe primul loc în atentia artistului din orice epoca.

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 133 - 154 din 1466

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!

Abonamentul se poate face fie direct la redactie (pentru aceasta trebuie sa completati mandatul postal pe care il obtineti de la orice Oficiu Postal dupa modelul reprodus mai jos, achitand pentru: 1 luna 6,00 lei; 2 luni 12,00 lei; 3 luni 18,00 lei; 4 luni 24,00 lei; 5 luni 30,00 lei; 6 luni 36,00 lei), fie prin Oficiile Postale (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

CONTACT

Telefon:
021. 317. 89. 65
021. 317. 89. 66

GSM
0722. 625. 622
 
Fax
021.317. 89.65
 
Email:

Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Comorile ascunse din „gunoiul ADN”
» O mare victorie în Pacific
» Cazul Vasile Rudan
» Bronz uniform, de lunga durata
» Cartofi cu smântâna la cuptor
» Misterele unui miracol viu
» Biserica Precista Mare din Roman
» Apa si melancolia
» El Pital de Veracruz, imensa cetate a populatiei Nahu
» Autorepararea infarctului
» Caldura mare? Beti ceaiuri!
» Un roman al supravietuirii
» Banderas, eternul amant latin
» Horoscopul saptamanii: 14-20 august 2017
» 10 august 1397 – S-a nascut Albert al II-lea al Germaniei
» Tema: „MUNCA SI MESTESUGURI”
» Feliile Timpului si Universul cu patru dimensiuni
» Primul razboi al secolului XX
» „Fata padurii” si fenomenul OZN
» Tineretea tenului
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Hernia de disc, o boala la moda
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Pe Marte exista viata!
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» 3 pozitii de relaxare
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» O rapire OZN in Florida
» Corp ceresc condamnat la moarte
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9