Prima pagina arrow FEMINA CLUB
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
MAGAZIN .RO
User Menu
Avem 6 vizitatori online

FEMINA CLUB

Exercitii de intretinere, frumusete, cosmetice, gastronomie si mult mai multe in sectiunea Femina Club.



Câte ceva despre condimente

Imprimare E-mail
duminică, 28 noiembrie 1999

Arta condimentarii este o „arta" foarte veche, datând din epoca paleolitica. Mâncarea era condimentata cu usturoi, chimen, mustar si alte plante aromate. Rolul lor este important mai ales în alimentatia dietetica dând savoare unor mâncaruri lipsite de sapiditate.

Citeste mai departe...
 

Crap umplut cu ciuperci

Imprimare E-mail
sâmbătă, 27 noiembrie 1999

         1 crap de 1 kg, 1 ceapa mica, 2 felii de pâine, 150 g ciuperci, 1 ou, 1 galbenus, 3 linguri de unt, sare, piper, patrunjel verde. Se curata crapul si se sareaza. Sa prajeste usor in unt ceapa taiata marunt. Se amesteca cu pâinea inmuiata in lapte si stoarsa, cu patrunjel tocat si cu ciupercile curatate, taiate marunt si inabusite in unt. Se adauga un ou intreg si un galbenus, sare si piper. Se umple crapul pe la burta si se coase cu 2-3 impunsaturi. Se asaza intr-o tava, cu o lingura de unt si putina apa cu sare. Se da la cuptor si se unge din când in când cu zeama din tava. Se tine aproximativ o ora la foc potrivit. Se serveste cu un sos de unt.

 

Creier prajit in aluat

Imprimare E-mail
sâmbătă, 27 noiembrie 1999

1 creier de vaca, 125 g faina, 1 ceasca de lapte, 1 lingurita de ulei, 1 ou, 2 linguri de untura, sare. Inainte de a fi curatat, creierul trebuie tinut cel putin o ora in apa rece, ca sa iasa sângele si cheagurile care se innegresc la fiert. Se schimba apa de câteva ori. Se pune la fiert in apa calduta cu sare si foarte putin otet. Se fierbe in clocote mici 20 de minute. Se scurge, se taie in felii de grosimea unui deget. Se face un aluat nu prea gros din faina, sare, lapte, o lingurita de ulei, un galbenus si albusul batut spuma. Se inmoaie feliile de creier in aluat si se prajesc in untura fierbinte. Se servesc cu garnitura de mazare boabe, cu fasole verde sau cu sos de rosii.

 

Mamaliguta la cuptor

Imprimare E-mail
sâmbătă, 27 noiembrie 1999

                300 g malai, 100 g unt, 200 g brânza de oi, 6 oua, sare.    
Se face o mamaliguta pripita. Se ia apoi o cratita sau o tava, se unge cu unt si se asaza alternativ trei straturi de mamaliga si doua straturi de brânza si unt. Ultimul strat de mamaliga se netezeste si cu lingura inmuiata in unt se fac sase adâncituri. Se pune la cuptor si când capata o crusta usor rumenita, se scoate tava si se pune câte un ou crud in fiecare adâncitura. Se presara ouale cu putina sare si se pune din nou tava in cuptor. Dupa ce albusurile s-au inchegat se scoate si se serveste imediat.

 

Portretul-robot al barbatului ideal

Imprimare E-mail
duminică, 21 noiembrie 1999

    Sociologii si psihologii au prilejul sa analizeze si ulterior sa ne atraga atentia asupra unui fenomen foarte actual: mai mult de 20 la suta dintre femeile tinere, cu vârste cuprinse între 25 si 35 de ani resping ideea vietii în doi.

Citeste mai departe...
 

Supa de varza (frantuzeasca)

Imprimare E-mail
sâmbătă, 20 noiembrie 1999

             600 g varza alba, 2 l zeama de carne, 200 g smântâna, 50 g unt, otet, papricas, ½ lingura faina, sare, piper. Se asaza zeama de carne pe foc si când clocoteste, se pune varza taiata în bucati mici, sare, piper si papricas. Se lasa sa fiarba la un foc potrivit ½ ora. Se topeste untul într-un vas si se amesteca cu faina. Când s-a îngalbenit putin, se da vasul la o parte si se adauga otetul si smântâna. Se rastoarna apoi încet în oala cu supa si se lasa sa dea un clocot împreuna. Se potriveste de sare si piper si se serveste la masa. Aceasta supa se poate servi si pasata. În acest caz se serveste cu crutoane prajite pe deasupra.

 

Tocanita de ciuperci

Imprimare E-mail
sâmbătă, 20 noiembrie 1999

1 kg ciuperci, 2 cepe, 2 linguri ulei, 1 lingurita faina, sare, piper, patrunjel verde tocat. Ciupercile taiate se fierb si se lasa sa se scurga. Între timp se caleste ceapa in uleiul fierbinte, se pune faina si când se îngalbeneste se stinge cu o ceasca de apa în care au fiert ciupercile, amestecând mereu sa nu se faca cocoloase. Se pun ciupercile si se lasa sa scada bine, la foc mic. Se sareaza, se pipereaza si când este gata se presara patrunjelul. Se serveste imediat dar este foarte gustoasa si rece.

 

Mutatii surprinzatoare

Imprimare E-mail
duminică, 14 noiembrie 1999

     Sociologii si psihologii ne atrag atentia asupra unui fenomen interesant: un numar tot mai mare de femei considera cariera profesionala o valoare prioritara.

Citeste mai departe...
 

Salata cu carne de vita

Imprimare E-mail
sâmbătă, 13 noiembrie 1999

300 g carne de vita, fiarta bine, 2 cepe mijlocii, 10-12 ciuperci, 1 sfecla mijlocie fiarta, 1 lingurita mustar, 3 linguri otet diluat sau zeama de lamâie, 4-5 linguri ulei, 1 lingurita zahar, sare, piper, verdeata. Se pregateste mai intâi sosul. Se freaca mustarul cu zaharul, sarea si piperul. Uleiul se toarna câte putin, ca sa capete aspect de maioneza. Se adauga zeama de lamâie, apoi ceapa taiata fin. Ciupercile se spala, se taie lamele si se pun imediat in sos ca sa nu se innegreasca. Sfecla se curata si se taie cubulete, carnea se taie fâsii sau tot cuburi si se amesteca cu sosul si ciupercile. Se asaza totul intr-o salatiera, se presara cu verdeata si se tine la rece o ora inainte de a fi servita.

 

Ciulama de pasare cu mamaliguta

Imprimare E-mail
sâmbătă, 13 noiembrie 1999

1 pasare, ulei, 1 lingurita faina, 50 g unt, 300 g ciuperci, 1 morcov, ½ telina, 1 ceapa mica, sare, piper. Se curata pasarea, se spala si se pune la fiert cu ceapa, morcovul si telina. Separat se fierb ciupercile, taiate felii, in putina apa. Intr-o cratita se pune uleiul si când este incins se adauga faina. Dupa ce s-a ingalbenit putin se stinge cu zeama de carne si se lasa sa fiarba in continuare amestecând mereu sa nu se prinda. Dupa 5-10 minute se adauga ciupercile si carnea taiata in bucati si se mai da intr-un clocot. Se pune untul, se acopera vasul si se da deoparte. Se serveste fierbinte, cu mamaliguta.

 

Musaca de cartofi cu brânza si oua

Imprimare E-mail
sâmbătă, 13 noiembrie 1999

1kg cartofi, 6 oua, 200 g telemea, 100 g unt, 200 g smântâna, sare, piper. Se fierb cartofii in coaja si când sunt gata se curata si se taie rondele. Se fierb tari patru oua, se curata si se taie tot sub forma de rondele; brânza telemea se rade. Se freaca galbenusurile crude de la doua oua cu sare, se adauga untul topit, albusurile batute spuma si smântâna. Se ia o forma potrivita ca marime, se unge cu unt si se asaza alternativ un strat de cartofi, un strat de rondele de ou presarate cu piper si telemea si se urmeaza asa pâna se termina. Deasupra se toarna compozitia de ou cu smântâna si se pune in cuptorul incins sa se gratineze. Se serveste fierbinte in vasul in care s-a preparat.

 

Supa-crema de sfecla

Imprimare E-mail
sâmbătă, 13 noiembrie 1999

2-3 sfecle de marime potrivita, 1 ceapa, 1 morcov, 1 cartof, 1 lingura de faina, 80 g unt, 2 oua, 150 g smântâna, sare, ½ lamâie. Se curata zarzavatul si sfecla, care se taie in bucati, se spala si se asaza in oala cu apa la foc. Dupa ce au fiert foarte bine, se strecoara, apoi se trec prin sita. Intr-un vas se topesc ¾ din unt, se adauga faina, se pune treptat piureul de sfecla. Se subtiaza zeama in care au fiert sfeclele si se lasa sa fiarba la foc potrvit 20-25 minute. Se adauga sare dupa gust, zeama de lamâie si restul de unt. Se drege cu ou si smântâna. Pentru a da o culoare frumoasa acestei supe, se rade pe partea mica a razatoarei o bucata de sfecla cruda care se pune intr-o strecuratoare prin care se toarna supa fierbinte in castron. Aceasta supa-crema se serveste la masa cu crutoane de pâine prajita.

 

Legume asortate în otet (Mixed Piekels)

Imprimare E-mail
marți, 09 noiembrie 1999

              Se aleg, în cantitati egale, gogonele mici, castraveti foarte mici (daca sunt mai mari se taie în doua sau în trei), buchetele de conopida, arpagic, morcovi curatati si taiati rondele crestate pe margini si ardei galbeni taiati în suvite. Legumele se spala, se lasa sa se scurga si se pun în borcane cam de 1 ½-2 litri. Se încorporeaza otetul diluat cu apa. La un litru otet, un litru apa, iar la fiecare litru de lichid, 30 g sare, o lingura zahar si câteva boabe de piper. Când otetul clocoteste, se toarna în borcane care se închid imediat. Dupa ce s-au racit, se asaza la pastrat.

 

Bulion din gogosari sau ardei grasi

Imprimare E-mail
marți, 09 noiembrie 1999

          Se aleg 3 kg gogosari sau ardei proaspeti, se curata de cotoare si seminte si se trec prin masina de tocat carne, bine spalata si oparita, schimbând sita obisnuita cu cea care are gaurile mari. Bulionul astfel obtinut se amesteca cu 250 g sare si se introduce în borcane mici care se sterilizeaza 25 de minute. Acest bulion se foloseste la tocana, varza cu carne, varza calita sau chiar la ciorbe.

 

Vegeta naturala

Imprimare E-mail
marți, 09 noiembrie 1999

                 1 kg radacina de patrunjel, ¼ kg radacina de telina, ¼ kg conopida, ¼ varza creata, 5 bucati ardei rosii, cinci bucati ardei verzi, ¼ kg morcovi, ¼ kg gulii, câtiva catei de usturoi, 1 legatura patrunjel verde si 1 legatura de frunze de telina. Totul se trece prin masina de tocat carne si se amesteca cu ½ kg sare. Se lasa pâna a doua zi amestecând din când în când ca sa se omogenizeze bine. A doua zi se pune în borcane (indiferent de marime, pot fi si borcane mari). Se leaga cu celofan sau pergament. La folosire se pune 1 lingura de amestec la 1 l de supa. Amestecul se poate utiliza la supe, ciorbe, tocanite, sosuri.

 

Salata bulgareasca

Imprimare E-mail
marți, 09 noiembrie 1999

           Aceasta salata se prepara din toate legumele ce se pot consuma crude vara, cum sunt: rosii, ardei, castraveti, ceapa, varza, conopida etc. Legumele se curata, se spala si se taie toate în felii la fel de groase. Într-un borcan bine spalat si uscat se asaza legumele rânduri-rânduri, iar deasupra se pun frunze de telina, frunze de visin si printre legume bucati de hrean. Se mai pune o punga cu boabe de mustar si se fixeaza doua scândurele care împiedica legumele sa se ridice la suprafata. Otetul de 9s se dilueaza, adaugând la fiecare litru de otet doi litri de apa si câte 30 g sare pentru fiecare litru de lichid. Se asaza vasul cu lichid pe foc si, când acesta fierbe în clocote, se toarna deasupra legumelor. Se acopera imediat borcanul cu hârtie pergament sau cu celofan si se leaga strâns. Când borcanul s-a racit, se pune la pastrare. Iarna, când se serveste, se adauga ulei, cartofi fierti, masline si oua rascoapte. Se amesteca salata cu uleiul si cu cartofi taiati cubulete si se asaza în mijlocul farfuriei, se garniseste cu feliile de oua rascoapte si cu masline.

 

Pledoarie pentru culori tonice

Imprimare E-mail
duminică, 07 noiembrie 1999

         Nu fiti indiferenta la culoarea produselor cosmetice pe care le cumparati. De la gelul pentru dus la crema de mâini folosita, totul este colorat. Dar, spun specialistii, culoarea acestor produse are capacitatea de a ne influenta starea psihica si forma fizica. De asemenea, culoarea poate creste eficacitatea produselor de înfrumusetare.

Citeste mai departe...
 

Omleta economica

Imprimare E-mail
sâmbătă, 06 noiembrie 1999

6 oua, 4 cartofi, 50 g macaroane, 100 g brânza rasa, 30 g unt, sare, piper, 250 ml sos de rosii. Sa face din cartofi un piure, se fierb macaroanele si se lasa sa se raceasca. Se bat bine ouale si se amesteca cu piureul de cartofi, cu macaroanele si cu brânza rasa. Se rastoarna preparatul intr-o cratita cu putin unt incins. Se lasa sa se prajeasca putin si apoi se da a cuptor pentru 10 minute. Se serveste cu sos de rosii.

 

Mere cu brânza

Imprimare E-mail
sâmbătă, 06 noiembrie 1999

4 mere, ½ kg brânza de vaci, 4 linguri zahar pudra, coaja si zeama de lamâie, putin lapte, zahar vanilat, foarte putina sare. Brânza de vaci se freaca spuma cu zaharul, sarea, putina zeama de lamâie, coaja rasa de lamâie si putin lapte. Se adauga merele rase pe razatoare si zaharul vanilat, amestecându-se bine. Se servesc reci.

 

Ochiuri marinaresti

Imprimare E-mail
sâmbătă, 06 noiembrie 1999

          4-6 oua, ½ l de vin rosu, 10 boabe piper, 1 lingurita cimbru, 1 frunza de dafin, 4-6 felii de pâine, sos picant. Se pune intr-o cratita vinul rosu si aproximativ aceeasi cantitate de apa. Se adauga aromatele. In momentul in care incepe fierberea se pun ouale sparte. Se servesc pe felii de pâine prajita in unt. Daca se adauga si putin sos picant sunt si mai gustoase.

 

Chiftelute cu ou

Imprimare E-mail
sâmbătă, 06 noiembrie 1999

6 oua fierte tari, 1 ou crud, 400 g carne tocata, 1 lingura pesmet, 1 lingura unt. Ouale fierte si curatate de coaja se imbraca in carne tocata, se dau prin ou batut si se tavalesc prin pesmet, dupa care se rumenesc pe toate partile in unt incins. Când chiftelutele sunt frumos rumenite, se taie in doua, se asaza pe o farfurie, cu partea taiata in sus si se servesc imediat. Sunt gustoase si reci.

 
<< Start < Inapoi 141 142 143 144 145 146 147 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 2983 - 3003 din 3072

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR sunt urmatoarele:
- 1 luna: 6,00 lei
- 2 luni: 12,00 lei
- 3 luni: 18,00 lei
- 4 luni: 24,00 lei
- 5 luni: 30,00 lei
- 6 luni: 36,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (50 euro sau 70 $, un abonament pe sase luni; 25 euro sau 35 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Pasi spre omul invizibil si padurea luminoasa
» O confruntare dramatica a Razboiului Rece
» Extraterestri sau efecte speciale?
» Crema de sunca
» Ten stralucitor
» Se vede mai bine din avion
» Orase mauritane stravechi
» Poet al nudului feminin
» Descifrarea Manuscrisului Voynich
» AVC – de la confuzie la moarte
» Isus, cu statut de refugiat
» Totul despre filmele de Oscar: „Vacanta la Roma”
» Horoscopul saptamanii: 23-29 iulie 2018
» 19 iulie 1890 – S-a nascut George al II-lea al Greciei
» Tema: „DANSUL”
» Zaharul, dusmanul din farfurie
» Lunetistii, arma secreta contra Wehrmacht
» Dezvaluirile unui senator despre OZN-uri
» Cartofi cu branza
» Cuburi „magice”
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Hernia de disc, o boala la moda
» Pe Marte exista viata!
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» 3 pozitii de relaxare
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Corp ceresc condamnat la moarte
» O rapire OZN in Florida
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9