Prima pagina arrow FEMINA CLUB
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
FORUM
STIRI
BILETE DE AVION
PROGRAM TV
FELICITARI
VREMEA
PROGRAM CINEMA
MAGAZIN .RO
DESPRE NOI
CONTACT
User Menu
Avem 4 vizitatori online

FEMINA CLUB

Exercitii de intretinere, frumusete, cosmetice, gastronomie si mult mai multe in sectiunea Femina Club.



Macaroane milaneze

Imprimare E-mail
miercuri, 05 ianuarie 2000

400 g macaroane, 100 g parmezan sau svaiter, 100 g limba afumata, 100 g ciuperci, 25 g unt proaspat, sare. Pentru sos de rosii: 500 g rosii, 1 lingurita de zahar, unt proaspat (cât o nuca), sare. Se fierb macaroanele, se limpezesc cu apa fierbinte si se scurg. Se adauga o lingura de unt proaspat si câteva linguri de parmezan sau svaiter. Se amesteca usor cu furculita ca sa nu se sfarâme. Separat se taie marunt câteva felii de limba afumata si câteva ciuperci fierte. Se pun într-un sos de rosii fiert cu putina zeama de carne. Se amesteca totul cu macaroanele, se tine fierbinte pe foc, fara sa mai fiarba. Înainte de a se servi se mai adauga câteva bucatele de unt proaspat. Se serveste foarte fierbinte.

 

Jumari cu telina

Imprimare E-mail
miercuri, 05 ianuarie 2000

6 oua, 4 teline potrivite, 200 ml lapte, 50 g unt, sare, piper. Se taie telinele în bucati si se fierb înabusit cu unt si putina apa. Se bat ouale si se procedeaza dupa reteta obisnuita. Se scurge telina, se pune pe un platou si se acopera cu jumarile.

 

Mere caramelizate

Imprimare E-mail
miercuri, 05 ianuarie 2000

7-8 mere mijlocii, 6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina, 1 lingura zahar pudra, 2 linguri zahar tos, 2 linguri unt. Se spala merele bine, se sterg cu un prosop si se scoate casuta cu sâmburi. Se ia o cratita mai înalta, se unge cu unt, se tapeteaza cu zahar pudra, iar pe fund se asterne un strat de zahar tos, de un centimetru. Se asaza merele în cratita cu scobitura în sus si se pun la cuptor la foc potrivit tinându-se pâna se înmoaie. Separat se freaca bine galbenusurile cu zaharul, se adauga treptat faina, iar la urma albusurile batute spuma. Se toarna peste mere si se pune din nou la cuptor. Când prajitura s-a copt se scoate din cuptor, se lasa sa se abureasca si se rastoarna pe un platou.

 

Mazurca de smochine

Imprimare E-mail
miercuri, 05 ianuarie 2000

4 oua, 1 1/2 pahar zahar pudra, 1 1/2 pahar nuca pisata, 1 1/2 pahar smochine date prin masina, 1 vârf de lingura praf de copt, 1 pahar faina. Cele patru galbenusuri se freaca cu zaharul si cu nucile pisate si se amesteca cu smochinele date prin masina, praful de copt, faina, albusurile batute spuma. Tava se unge bine cu unt si se presara cu pesmet. Se toarna compozitia si se coace, se pudreaza cu zahar si se taie în felii ca de tort.

 

Bomboane simple

Imprimare E-mail
miercuri, 05 ianuarie 2000

8 linguri zahar, 5 linguri unt, 1 pahar cafea foarte tare, 1 pahar caimac, 2 linguri ulei. Se pun zaharul si untul intr-un vas pe foc si se lasa sa fiarba 10 minute, amestecând bine. Se adauga cafeaua si caimacul, se freaca foarte bine si se fierbe inca 10 minute. In acest timp se unge cu ulei o suprafata neteda (din tabla, piatra etc.). Se toarna câteva picaturi din amestecul de pe foc intr-un pahar cu apa rece; daca acestea se intaresc pe loc, inseamna ca fierberea este gata. Se toarna compozitia pe suprafata unsa, se insiropeaza patrate cu un cutit si când este complet rece, se sparg mici bomboane patrate.

 

Diete miraculoase

Imprimare E-mail
miercuri, 05 ianuarie 2000

             Promiteam saptamâna trecuta detalii despre trei tipuri de diete care ne ajuta sa slabim 3 kilograme în 12 zile. Cea supranumita de cel care a imaginat-o drept „dieta dulce", ne confera o forma... olimpica. „Principiul ei, spune dr. Jean-Michel Cohen, presupune utilizarea mai ales a glucidelor (deserturi si pâine) si fructelor, fara a elimina proteinele (produsele lactate, carne, peste, oua).

Citeste mai departe...
 

Prajitura aperitiv

Imprimare E-mail
miercuri, 05 ianuarie 2000

4 oua, 500 g brânza de burduf (sau urda), 150 g margarina, 250-300 g salam tocat, 200 g smântâna, 250 g faina, bicarbonat de sodiu, sare, piper, patrunjel verde tocat. Pentru ornat: felii de rosii, de ardei, bucatele de salam, oua fierte dupa preferinta. Ouale întregi se freaca cu margarina, brânza de burduf, se adauga smântâna, se freaca bine, apoi se adauga salamul tocat si faina amestecata cu bicarbonatul. Se adauga în compozitie patrunjel verde tocat, se sareaza, se pipereaza. Compozitia se toarna într-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Deasupra se pun felii de rosii, ardei, salam, oua fierte etc. Când este copt se taie în bucati. Se poate consuma atât rece cât si cald.

 

Ciulama de ciuperci uscate cu smântâna

Imprimare E-mail
marți, 04 ianuarie 2000

250 g ciuperci uscate, 2 linguri unt, 1 lingura faina, 1 ceasca lapte, 1 ceasca smântâna, 1 lingura marar tocat, sare. Ciupercile uscate se spala si se tin în apa rece 2-3 ore. Se scurg, se mai clatesc cu apa rece, se stropesc cu putina zeama de lamâie, ca sa se mentina albe la gatit. Se fierb în apa putin sarata 5-10 minute. Se scurg, se racesc si se toaca marunt. Sosul se prepara din faina si unt, stins cu o ceasca de lapte, la care se adauga o ceasca întreaga de smântâna. Se amesteca, se adauga verdeata, mai ales marar fin tocat. Se toarna peste ciuperci, se lasa sa fiarba 5-10 minute împreuna, se mai adauga putin unt si se lasa la cuptor 5 minute. Ciulamaua de ciuperci uscate se serveste cu mamaliguta calda.

 

Supa crema de fulgi

Imprimare E-mail
marți, 04 ianuarie 2000

2 morcovi, 1 ceapa, 1 radacina de patrunjel, 1 pastârnac, 1/2 telina, 2 cartofi, 2-3 frunze de varza, 1 ou, 1 pahar lapte, 4-5 linguri fulgi de ovaz, 60 g unt, sare, patrunjel verde, 2 litri apa. Zarzavatul se curata, se spala si se asaza cu apa la foc. Când este foarte bine fiert, se strecoara supa si se trece prin sita, se asaza din nou zeama strecurata la foc si când clocoteste se adauga fulgii de ovaz sub forma de ploaie, amestecând încontinuu cu o lingura de lemn, pentru ca sa nu se prinda de fundul vasului. Se lasa sa fiarba 20-25 minute, se adauga si pireul de zarzavat, apoi laptele, amestecând mereu, pâna începe sa clocoteasca. Se drege cu ou, se adauga o bucata de unt proaspat si patrunjel tocat marunt. Untul poate fi înlocuit cu ulei crud, care se adauga o data cu fulgii de ovaz. Se serveste la masa cu saleuri, crutoane sau gogosele de aluat.

 

Foitaj cu osânza

Imprimare E-mail
marți, 04 ianuarie 2000

200 g osânza proaspata, 2 linguri smântâna, 2 linguri vin, 280 g faina, 2 galbenusuri, 1/2 lingura sare.  Se framânta un aluat din 200 g faina, smântâna, galbenusurile, vinul si sarea si se întinde o foaie. Osânza se spala se taie bucatele si se trece de doua ori prin masina de tocat, ca sa fie mai alifioasa. Se amesteca osânza astfel pregatita cu restul de faina (80 g) se framânta bine, formând un al doilea aluat din care se întinde o foaie si se asaza peste prima. Se împaturesc aceste foi de trei ori, întâi în trei, apoi în patru si la sfârsit din nou în trei, procedând întocmai ca la aluatul frantuzesc, lasându-se la rece dupa fiecare împaturite câte 15-20 minute. Din acest aluat se pot face placinte (mari cât tava), placintele si diferite alte prajituri: fursecuri, biscuiti, piscoturi.

 

Sufleu de fasole

Imprimare E-mail
marți, 04 ianuarie 2000

200 g fasole boabe, 50 g unt, 2 linguri rase faina, 1 ceasca lapte, 3 linguri svaiter ras, 3 oua, sare. Se fierbe fasolea, se scurge bine (este mai bine când este fiarta cu o zi mai înainte) si se pune într-o forma unsa din abundenta cu unt. Separat se prepara un sos alb din unt, faina si lapte care se lasa sa se îngroase bine. Când sosul se desprinde de pe marginea cratitei se ia de pe foc, se lasa sa se racoreasca apoi se adauga svaiterul si galbenusurile pe rând, amestecând totul bine. Se potriveste apoi de sare si se adauga albusurile batute spuma. Compozitia se toarna peste fasole se presara cu svaiter ras si se pune în cuptor la foc potrivit, aproximativ 30 minute. Se serveste imediat.

 

Ochiul, fereastra sanatatii

Imprimare E-mail
duminică, 02 ianuarie 2000

           Nu mai spunem o noutate când afirmam ca, la nivelul ochilor, medicii oftalmologi pot descifra unele modificari ce sunt cauzate de starea de sanatate a unor organe interne. Astfel, examenul fundului de ochi da indicatii, despre sanatatea arterelor si venelor, ce se pot citi pe retina. Tot dupa acest semnal se cunoaste în ce stadiu este hipertensiunea arteriala.

Citeste mai departe...
 

Prune uscate cu orez

Imprimare E-mail
sâmbătă, 01 ianuarie 2000

1/4 kg prune uscate, 100 g orez, 100 g zahar + 2-3 lingurite zahar pentru ars, 1 litru apa.  Prunele spalate se pun din ajun sa se înmoaie în apa calduta. Se fierb apoi cu zaharul în apa în care a stat. Dupa ce au fiert pe jumatate, se adauga orezul spalat, zaharul ars si stins cu 1/2 pahar apa clocotita. Se continua fierberea pe foc mic pâna se înmoaie bine atât orezul cât si prunele. Nu se amesteca cu lingura. Se servesc reci.

 

Cafea antigripala

Imprimare E-mail
sâmbătă, 01 ianuarie 2000

Pentru 1 persoana: 1 galbenus de ou, 30 g zahar, 1 ceasca cu cafea fierbinte, 1 paharel de rom.   Se prepara cafeaua destul de tare, iar într-un pahar mare se amesteca galbenusul cu zaharul, apoi cu romul. Se adauga cafeaua fierbinte, se amesteca si se serveste imediat.
         

 

Placintele de spanac

Imprimare E-mail
sâmbătă, 01 ianuarie 2000

400 g spanac, 6 oua, cascaval ras, sare, piper, grasime pentru prajit.  Se spala bine spanacul si se fierbe în apa cu sare. Se scurge foarte bine si se toaca sau se trece prin sita. Se bat cele 6 oua cu telul foarte bine, se adauga pireul de spanac, se asaza, se pipereaza. Totul se bate foarte bine cu telul. În grasimea încinsa se pun cu lingura placintele care se rumenesc pe ambele parti. Se servesc calde cu cascaval ras pe deasupra.

 

Gogosi cu brânza

Imprimare E-mail
sâmbătă, 01 ianuarie 2000

1/4 kg brânza de vaca, 50 g unt, 2 galbenusuri, 200 g faina, 10 g drojdie, 2 linguri de zahar, 1 lingura de lapte, sare.  Brânza de vaca se freaca cu 50 g unt si cu cele 2 galbenusuri. Drojdia se dilueaza în laptele caldut. Pe urma se adauga la 200 g faina putina sare, 2 linguri de zahar si compozitia cu brânza. Se framânta bine. Se lasa la dospit 1 ora. Pe urma se întinde cu sucitorul la o grosime de un deget. Cu un paharel se taie gogosile si se frig pe ambele parti în ulei fierbinte. Se pudreaza cu zahar vanilat.

 

Cuib de pasarele

Imprimare E-mail
sâmbătă, 01 ianuarie 2000

              Blatul: 125 g ciocolata, 2 linguri lapte, 4 oua, 60 g zahar, 1 lingurita nescafé, 125 g unt.  Decoratia: 100 g migdale (nuci), „oua" de zahar sau de ciocolata (mici). Se rupe ciocolata în bucati mici si se pune într-un vas împreuna cu laptele, la foc mic pâna se topeste. Când ciocolata este omogena se adauga galbenusurile si zaharul, amestecând. Se încorporeaza untul înmuiat, taiat în bucati mici, frecând dupa fiecare bucata. Se bate compozitia energic timp de câteva minute, apoi se adauga nescafé-ul si albusurile batute spuma, amestecând usor. Se toarna compozitia într-o forma rotunda unsa cu unt si se pune la rece pentru 24 de ore. Pentru a o rasturna se desprind marginile cu un cutit si se scufunda 20 de secunde în apa calda. Se întoarce cu fata în sus pe un platou rotund. Se taie migdalele în felii subtiri, se asaza în mijlocul prajiturii, ele constituind „ASTERNUTUL" cuibului. Se asaza pe acest cuib câteva gramajoare de zahar sau de ciocolata. Se tine la rece înainte de a servi.

 

Feminitatea, tulburatorul farmec al sexului frumos

Imprimare E-mail
sâmbătă, 25 decembrie 1999

     Arta de a fi femeie, feminitatea este rezultatul unei stranii si misterioase alchimii care îsi gaseste componentele în cea mai profunda intimitate.

Citeste mai departe...
 

Crochete de peste

Imprimare E-mail
vineri, 24 decembrie 1999

300 g peste fiert, 500 g cartofi, 2 oua, sare, piper, o lingura de faina, 100 g untura sau ulei. Pestele fiert se curata de oase si piele si se sfarâma marunt. Se dau prin masina cartofii fierti si se amesteca cu ouale. Se adauga pestele, se pun sare si piper. Din pasta se fac crochete, care se dau prin faina si se prajesc în untura fierbinte. Se servesc cu garnitura de legume.

 

Omul de zapada (tort)

Imprimare E-mail
vineri, 24 decembrie 1999

500 g biscuiti, 250 g nuci sau alune macinate, 50 g cacao, 1/2 l lapte cu 250 g zahar, doua albusuri, 120 g zahar pudra, câteva drajeuri de ciocolata, o bucata jeleu rosu.  Într-un castron se pun la înmuiat 500 g biscuiti din comert sau cozonac uscat cu 1/2 l lapte îndulcit cu 250 g zahar. Dupa ce s-a înmuiat se adauga 250 g nuci sau alune macinate, 50 g cacao si eventual putin rom. Se amesteca totul împreuna. Consistenta pastei trebuie sa fie potrivita. Daca este sfarâmicioasa se adauga lapte, daca e prea moale, nuci macinate. Se împarte pasta în trei parti neegale. Din partea mai mare se face un bulgare mare pentru corp, un bulgare mic pentru cap si din restul compozitiei jobenul. Dupa ce s-a modelat trupul se asaza pe o farfurie rotunda de tort si pe trup se fixeaza capul cu ajutorul unei scobitori. Separat se bat spuma 2 albusuri împreuna cu 120 g zahar pâna se leaga si devine lucioasa (eventual se bate pe aburi ca pentru bezele). Cu aceasta crema alba se glaseaza tortul turnând câte putin cu lingurita ca sa se îmbrace bine capul si corpul. Din restul compozitiei se face jobenul si un cilindru. Din drajeuri de ciocolata se fac nasturi si ochii, din jeleu galben nasul si din jeleu rosu gura. Se înfige o ramurica de brad în chip de matura tinuta sub brat.

 

Peste în aluat

Imprimare E-mail
vineri, 24 decembrie 1999

500 g peste, sare, aluat de clatite dintr-un ou, 150 g untura sau ulei. Se poate pregati din salau, nisetru, morun, somn etc. Se curata pestele de pielita si de oase. Se taie în bucatele mici de 3-4 cm si se da sare. Se pregateste un aluat de clatite, se inmoaie fiecare bucatica de peste în aluat si se frige în untura multa. Se serveste cald, ca aperitiv.

 
<< Start < Inapoi 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 2920 - 2940 din 3045

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR sunt urmatoarele:
- 1 luna: 6,00 lei
- 2 luni: 12,00 lei
- 3 luni: 18,00 lei
- 4 luni: 24,00 lei
- 5 luni: 30,00 lei
- 6 luni: 36,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (50 euro sau 70 $, un abonament pe sase luni; 25 euro sau 35 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Coridoarele memoriei
» Sunetul „sferelor inalte”
» Apelul unui fost inalt oficial american
» Snitel umplut
» Sfaturi utile
» Dat in urmarire: aurul nazistilor
» Turnul Belem din Lisabona
» Dreptul de a visa
» Calatori in... lumea stelara
» „Tristetea” neuronului adormit
» Bijuteria Marii Uniri
» Actori transformati de rolurile lor
» Horoscopul saptamanii: 23-29 aprilie 2018
» 19 aprilie 2011 – Fidel Castro demisioneaza
» Tema: „CHINA”
» Spaima in fata inteligentei artificiale
» Un monarh razboinic
» Invazie extraterestra in luna mai?
» Crema de ficat cu oua
» Solutii rapide pentru un obraz stralucitor
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Hernia de disc, o boala la moda
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Pe Marte exista viata!
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» 3 pozitii de relaxare
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Corp ceresc condamnat la moarte
» O rapire OZN in Florida
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9