Prima pagina arrow PARANORMAL 23 Oct 2017
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
FORUM
STIRI
BILETE DE AVION
PROGRAM TV
FELICITARI
VREMEA
PROGRAM CINEMA
MAGAZIN .RO
DESPRE NOI
CONTACT
User Menu
Avem 2 vizitatori online

PARANORMAL

Adevarul e dincolo de noi! Exista puteri si calitati pe care doar putini le au sau apartin tuturor dar foarte putini sunt constienti de ele si stiu sa le foloseasca? Aflati raspunsul in sectiunea paranormal.

O pledoarie pentru materialitatea OZN

Imprimare E-mail
luni, 06 iunie 2016

 Jacky Kozan, inginer electronist cu o cariera remarcabila, in prezent pensionar, este fondator si coordonator al „Academiei de Ufologie”, infiintata in 2006, in Franta, ca o „structura operationala, fiabila si durabila, destinata studierii fenomenului OZN”. La ora actuala, Academia are peste 100 de membri, din circa 15 tari, ufologi care, avand si o pregatire stiintifica intr-un domeniu relevant, pot contribui la progresul cercetarii in domeniu si – asa cum s-au exprimat fondatorii – la crearea unei „noi ufologii”.

Citeste mai departe...
 

Pilotii, OZN-urile si CIA

Imprimare E-mail
sâmbătă, 21 mai 2016

 In episodul de saptamana trecuta mentionam ca Robert Hastings, neobositul investigator al conexiunilor dintre aparitiile OZN si armamentul nuclear, a postat recent un articol in care critica realizatorii unui serialul TV despre OZN-uri „UFOs Declassified”, pentru Canalul Smithsonian. Hastings crede ca acest serial continua politica de dezinformare si ridiculizare a fenomenului OZN, recomandata mediilor de informare de catre CIA inca din 1953.

Citeste mai departe...
 

Caile dezinformarii OZN

Imprimare E-mail
sâmbătă, 14 mai 2016

 In trei articole anterioare din Magazin, am ilustrat aparenta deschidere si bunavointa a CIA fata de fenomenul OZN. Este o atitudine de salutat, menita probabil sa atenueze suspiciunile si criticile care i-au fost adresate de-a lungul timpului in acest sens. Dincolo de unele stangacii, pe care nu le-am mai comentat, din materialele citate, sunt totusi doua observatii de facut. Pe de o parte, documentele postate sunt toate pana in 1953, insinuand ca dupa aceea CIA nu a mai fost interesata de fenomen, lasand totul pe seama Air Force, iar, pe de alta parte, se ignora criticile celor care cred ca agentia este si azi in fruntea campaniei de dezinformare si ridiculizare a fenomenului OZN.

Citeste mai departe...
 

CIA ne recomanda cum sa investigam OZN-urile

Imprimare E-mail
joi, 05 mai 2016

 In precedentele doua articole de pe aceasta pagina a revistei Magazin am reprodus pasaje din documente CIA din perioada 1949-1953, care dovedeau interesul deosebit al acestei agentii pentru fenomenul OZN, in acea perioada. Documentele au fost postate chiar pe site-ul oficial al CIA, pe 21 ianuarie 2016. Tot acolo se face trimitere si la un material elaborat la aceeasi data si intitulat „Cum sa investigam farfuriile zburatoare”. Deci, dincolo de termenul peiorativ de „farfurie zburatoare”, nici vorba de negarea fenomenului sau de descurajarea investigarii sale. Cred ca va fi interesant pentru cititorii nostri sa reproduc mai jos ideile esentiale din acest document.

Citeste mai departe...
 

Politica de dezinformare si ridiculizarea OZN

Imprimare E-mail
luni, 02 mai 2016

 În numarul trecut mentionam ca, pe 21 ianuarie 2016, pe site-ul oficial al CIA, a aparut o nota trimitând la o serie de documente desecretizate. Am comentat câteva dintre ele, demonstrând interesul agentiei în fenomenul OZN, mai ales dupa spectaculoasele observatii, din iulie 1952, deasupra capitalei SUA. Un alt document este nota trimisa pe 2 octombrie 1952, de H. Marshall Chadwell, directorul adjunct al biroului de informatii stiintifice CIA, catre directorul CIA, generalul Walter Bedell Smith.

Citeste mai departe...
 

CIA ne invita sa-i citim „dosarele X”

Imprimare E-mail
joi, 21 aprilie 2016

 Intr-o maniera oarecum neasteptata, pe 21 ianuarie 2016, pe site-ul oficial al CIA a aparut o nota intitulata „Fa o incursiune in «dosarele X» de la noi”, cu aluzie la OZN-uri. In continuare, CIA aminteste ca, incepand din 1978, ca urmare a unor cereri bazate pe legea accesului la informatii, a declasificat sute de documente care detaliaza actiunile agentiei privind obiectele zburatoare neidentificate (OZN). Documentele, puse acum pe site-ul www.foia.cia.gov, dateaza in primul rand de la sfarsitul anilor 1940 si inceputul anilor 1950.

Citeste mai departe...
 

Nick Pope, militarii si OZN-urile

Imprimare E-mail
joi, 14 aprilie 2016

 Nick Pope, despre care am vorbit destul de des in comentariile OZN de pe aceasta pagina, a fost, in perioada 1985-2006, angajat civil al Ministerului britanic al Apararii, fiind intre 1991-1994 sef al biroului in care erau investigate rapoartele OZN. Actualmente jurnalist independent in SUA, el a postat recent pe net declaratia pe care a dat-o, in 2013, sub juramant, in fata unui grup inter-partinic de fosti reprezentanti in Congresul SUA. Rezum mai jos principalele idei din aceasta declaratie. Ministerul Apararii din Regatul Unit avusese, in 1953-2009, un proiect, fara un nume special, de urmarire a OZN-urilor. In aceasta perioada, au fost inregistrate si investigate peste 12.000 de aparitii de OZN-uri. Rolul proiectului a fost sa stabileasca daca ele sunt dovezi ale unei amenintari la adresa Regatului Unit si daca poseda elemente care pot fi folosite militar.

Citeste mai departe...
 

Un OZN prabusit in Guatemala?

Imprimare E-mail
marţi, 12 aprilie 2016

 In ufologie, apar uneori si istorii vechi, despre ciudate fenomene ceresti, care uneori lasa urme si in existenta martorilor, istorii care devin tot mai bizare si mai greu de deslusit pe masura scurgerii timpului. Un bun exemplu este in acest sens faimoasa prabusire, din iulie 1947, nu departe de Roswell, a ceva despre care nici azi nu se stie cu absoluta siguranta ce anume a fost. Pe 26 decembrie 2015, a fost lansata o noua istorie de acest tip, despre o presupusa prabusire care ar fi avut loc in 1938 sau 1939 in Guatemala. Stirea a aparut pe site-ul de limba engleza Inexplicata – Journal of Hispanic Ufology, revista on-line a Institutului Hispanic de Ufologie, care prezinta cazuri OZN si paranormale din Spania, America de Sud si Caraibe, organizatie infiintata in octombrie 1998, avand reprezentanti si contribuabili in peste o duzina de tari de limba spaniola.

Citeste mai departe...
 

SETI si musuroiul de furnici

Imprimare E-mail
joi, 31 martie 2016

 Edward Snowden, fostul salariat al National Security Agency (NSA), care a scandalizat in 2013, in urma publicarii unui mare numar de documente oficiale, care ar fi trebuit sa ramana secrete, a fost nu demult in atentia publica pentru un alt subiect ciudat: comunicarea cu extraterestrii. Intr-un interviu podcast cu astrofizicianul Neil deGrasse Tyson, Snowden (foto) a sugerat ca mesajele extraterestre ar putea fi criptate atat de bine, incat oamenii care ar incerca sa traga cu urechea la extraterestri ar avea impresia ca nu aud nimic altceva decat zgomot.

Citeste mai departe...
 

Paradoxul lui Fermi si „Marele Filtru”

Imprimare E-mail
joi, 24 martie 2016

 Universul, chiar si Terra, ar trebui sa colcaie de activitatea diverselor civilizatii; cu toate astea, cel putin oficial, nu-i vedem pe nicaieri. In 1950, fizicianul italian Enrico Fermi, creatorul primului reactor nuclear si numit „arhitectul erei nucleare”, se zice ca a spus „ar trebui sa fie aici; unde sunt?” De atunci, aceasta intrebare retorica este numita „Paradoxul lui Fermi”.

Citeste mai departe...
 

Speculând pe marginea ipotezei extraterestre

Imprimare E-mail
joi, 17 martie 2016

 Uneori, discutiile dintre ufologi, desi poate ceva mai tehnice, pot fi interesante pentru marele public, luminând unele zone ale domeniului care, în constiinta colectiva, au fost napadite de prejudecati. As prezenta, ca un exemplu în acest sens, opiniile ufologului belgian Andre Skondras, rezumând o scrisoare a sa trimisa unor confrati în august 2015. Dupa ce explica faptul ca, în cei 25 de ani de când e implicat, ca un observator apropiat, dar independent al fenomenului OZN, recunoaste ca a ramas mai degraba partizanul variantei clasice, si anume ca e vorba despre nave materiale având origine extraterestra.

Citeste mai departe...
 

Astronomii si iluzia „Sferelor Dyson”

Imprimare E-mail
sâmbătă, 12 martie 2016

 Acum 50-60 de ani, entuziasmul privind cucerirea Cosmosului era la culme. Au fost lansate primele nave si sonde spatiale. Populatia globului, ca si consumul de energie cresteau exponential si toata lumea era convinsa ca aceasta tendinta va dura sute sau mii de ani de acum înainte; de pilda, ca suprapopularea va obliga omenirea sa emigreze pe alte planete, iar cei care vor ramane aici vor folosi tot mai multa energie, pana ce, de la o vreme, vor fi obligati sa capteze întreaga energie pe care Soarele o raspandeste în spatiu.

Citeste mai departe...
 

Întalniri stranii ale cosmonautilor sovietici

Imprimare E-mail
vineri, 04 martie 2016

 În octombrie 2015, ufologul Paul Stonehill a publicat în Fate Magazin un articol despre fenomene inexplicabile observate de cosmonautii sovietici si rusi, în timpul activitatilor din spatiu. Rezum mai jos cateva extrase din acest articol. Conform celor aparute în revista Spektra nr. 8, 1992, în 1976, cosmonautul Vladimir Kubasov a declarat unui reporter ca el si alti colegi ai sai au avut numeroase experiente care dovedesc existenta OZN-urilor. În 1978, Vladimir Kovalionok a observat, pe 15 august, din statia spatiala Saliut-6, un obiect ciudat care s-a apropiat si s-a distantat în mod repetat.

Citeste mai departe...
 

Un mister mult mai complex decat pare

Imprimare E-mail
joi, 25 februarie 2016

 Fenomenul OZN este mult mai complex decat pare la o privire superficiala si nimeni nu stie ce este „de fapt” in spatele sau. Dincolo de „farfurii zburatoare” sau rapiri, marturiile contin adesea si aspecte care ne conduc spre domenii spirituale, spre experiente extracorporale, clarviziune, informatii dintr-o memorie aflata aparent in afara noastra, dar si spre fiinte mitice cum ar fi ielele sau zburatorii, ori spre aparitii religioase precum ingerii si chiar Divinitatea. Si, analizand un numar suficient de mare de cazuri, ajungi pur si simplu sa nu mai poti trasa o granita intre aceste aspecte...

Citeste mai departe...
 

Sfidare adresata tabuului privind OZN-urile

Imprimare E-mail
luni, 22 februarie 2016

 Leslie Kean este jurnalist si autor de investigatie, despre care am scris de mai multe ori in aceasta pagina. Ultima ei carte „OZN-uri: Generali, piloti si oficiali guvernamentali depun marturie” (2010), a fost un bestseller New York Times si a fost publicata în alte zece limbi, între care si în româneste. Cartea are o prefata de John Podesta, fost sef de personal al presedintelui Bill Clinton si consilier al presedintelui Barack Obama, si are girul fizicianului Michio Kaku. În octombrie 2015 Leslie Kean a publicat în „Psychology Tomorrow Magazine” articolul „Challenging the Taboo”, în traducere aproximativa „contestând tabuul”, cu referire la interdictia tacita care însoteste fenomenul OZN. Prezint mai jos, în rezumat, principalele idei din acest articol.

Citeste mai departe...
 

Dezbateri despre viitorul ufologiei

Imprimare E-mail
luni, 22 februarie 2016

 Grupul de Studiu pentru Informatii asupra Fenomenelor Aerospatiale Neidentificate (GEIPAN), din cadrul Centrului National de Studii Spatiale (CNES), echivalentul francez al NASA, a organizat la Paris, în zilele de 8-9 iulie 2014, consfatuirea „CAIPAN” pe problematicile fenomenului OZN. Ufologul veteran Dr. Jacques Vallée a sustinut atunci prelegerea intitulata „Fenomenele Aerospatiale Neidentificate: O strategie pentru cercetare”. El a prezentat, în acest cadru, si un istoric asupra bazelor de date OZN, un fundament solid pentru a dezvolta o serie de viitoare cai de cercetare.

Citeste mai departe...
 

Cum interpretam rapirile OZN?

Imprimare E-mail
joi, 04 februarie 2016

 În articolul precedent am prezentat o lucrare controversata, publicata în octombrie 2015 de psihologul Christopher C. French, în care acesta afirma ca rapoartele privind întâlnirile OZN pot fi explicate psihologic, prin: iluzii, amintiri false, paralizii din timpul somnului etc. Printre cei care au reactionat imediat la acest articol a fost si Kathleen Marden (foto), profesor coordonator în diverse studii postuniversitare în educatie, dar în acelasi timp cercetatoare a fenomenului OZN si a rapirilor.

Citeste mai departe...
 

Întâlniri OZN de gradul... psihologic?

Imprimare E-mail
sâmbătă, 30 ianuarie 2016

 Christopher C. French este un psiholog britanic specializat în psihologia credintelor si experientelor paranormale, precum si în domeniile cunoasterii si emotivitatii. Este seful unitatii de cercetare în psihologia anomaliilor de la Universitatea din Londra, Colegiul Goldsmiths, si apare în mod regulat în mass-media ca expert în testarea cazurilor pretins paranormale. El a publicat, în vol. 28, din octombrie 2015, al revistei „The Psychologist” a Societatii Britanice de Psihologie, un articol intitulat „Întâlniri de gradul psihologic”, în care încearca sa explice întâlnirile OZN prin mecanisme psihice. Rezum mai jos câteva idei din articol, ca si reactiile, care nu au întârziat, din partea unor ufologi.

Citeste mai departe...
 

O schimbare de viziune asupra lumii

Imprimare E-mail
sâmbătă, 23 ianuarie 2016

 Am prezentat in articolul precedent cazul lui Cornel Buta (C.B.), fost maistru, azi pensionar, care are amintirea unor intalniri si discutii cu fiinte nepamantene. Cautand explicatii la ce i s-a intamplat, chiar C.B. a trecut in revista, in cursul corespondentei, mai multe ipoteze pe care un sceptic i le putea oferi pentru experientele sale. Putea fi acuzat ca a inventat totul, fiind singurul martor al celor petrecute. Dar un sarlatan are totdeauna un scop cum ar fi: publicitatea, banii etc., iar el nu dorea nici astea, nici alte avantaje, voia doar ca oamenii sa stie adevarul. In plus, „unui adolescent de 14 ani jumatate, care a trait doar in pustietate nu i-ar fi trecut prin cap sa formuleze idei atat de complexe”.

Citeste mai departe...
 

O întâlnire nepamânteana

Imprimare E-mail
marţi, 19 ianuarie 2016

 As dori sa prezint cititorilor revistei Magazin un caz mai aparte, pe care l-am studiat personal. Începând din 1996, am primit de la Cornel Buta (C.B.) din Brasov, un mare numar de scrisori, casete audio etc., în care el relata despre contacte stranii cu fiinte pe care le-a calificat drept extraterestre. În scrisorile sale, ca si in convorbiri telefonice, mi-a repetat ca nu-l intereseaza publicitatea, dar doreste ca oamenii sa cunoasca niste adevaruri. La solicitarea mea, a acceptat sa-i dezvalui totusi identitatea.

Citeste mai departe...
 

Noi marturii în cazul Rendlesham

Imprimare E-mail
duminică, 10 ianuarie 2016

 Cazul din Padurea Rendlesham este, fara îndoiala, cel mai cunoscut incident OZN din Marea Britanie. În 1980, aici, la circa 150 kilometri nord-est de Londra, doua baze militare aeriene îngemanate: Bentwaters si Woodbridge, erau închiriate, în cadrul NATO, fortelelor aeriene americane. Cele doua baze, gazduind si un numar mare de focoase nucleare, erau la o distanta de trei kilometri, despartite de padurea de pini Rendlesham.

Citeste mai departe...
 

Misterioasele piramide ascunse din România

Imprimare E-mail
marţi, 29 decembrie 2015

 Eclipsate cumva de faimoasele piramide ale vechilor egipteni, ale caror secrete nici pâna astazi nu au fost deslusite în totalitate, dar si de cele incase, care nu contenesc sa aprinda imaginatia aventurierilor si iubitorilor de senzational, pe suprafata întregului glob terestru sunt raspândite alte sute si mii de asemenea constructii care, cel mai frecvent, au ramas o mare enigma. E sufficient sa mentionam piramidele din Orientul Mijlociu, pe cele, absolut fabuloase, din China, pe cele din Bosnia, dar si pe cele ajunse pe fundul marilor, în urma unor cataclisme despre care populatia actuala nu stie mai nimic.

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 67 - 88 din 888

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!

Abonamentul se poate face fie direct la redactie (pentru aceasta trebuie sa completati mandatul postal pe care il obtineti de la orice Oficiu Postal dupa modelul reprodus mai jos, achitand pentru: 1 luna 6,00 lei; 2 luni 12,00 lei; 3 luni 18,00 lei; 4 luni 24,00 lei; 5 luni 30,00 lei; 6 luni 36,00 lei), fie prin Oficiile Postale (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

CONTACT

Telefon:
021. 317. 89. 65
021. 317. 89. 66

GSM
0722. 625. 622
 
Fax
021.317. 89.65
 
Email:

Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Predictii despre viitorul omenirii in anul 2050?
» O invazie devastatoare
» Alte documente OZN desecretizate in Marea Britanie
» Salata cu sos de kefir
» Masti pentru tenul sensibil
» Cele sapte pacate capitale
» Dubrovnik – perla Adriaticei
» Suprarealist in Evul Mediu
» Miracole vii ale Terrei
» Cum tratam pietrele la rinichi
» Sa traiti mult si bine!
» Ce fotografii poti face cu telefonul mobil
» Descoperirea Americii... ca-n filme!
» Horoscopul saptamanii: 16-22 octombrie 2017
» 12 octombrie 1537 – S-a nascut Edward al VI-lea al Angliei
» Tema: „WILHELM TELL”
» Cat de adevarate sunt unele mituri istorice
» Un istoric proces incorect
» CIA pune pe internet dosarele sale OZN
» Mancare de vinete
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Hernia de disc, o boala la moda
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Pe Marte exista viata!
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» 3 pozitii de relaxare
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» O rapire OZN in Florida
» Corp ceresc condamnat la moarte
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9