Prima pagina arrow PARANORMAL 01 May 2017
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
FORUM
STIRI
BILETE DE AVION
PROGRAM TV
FELICITARI
VREMEA
PROGRAM CINEMA
MAGAZIN .RO
DESPRE NOI
CONTACT
User Menu

PARANORMAL

Adevarul e dincolo de noi! Exista puteri si calitati pe care doar putini le au sau apartin tuturor dar foarte putini sunt constienti de ele si stiu sa le foloseasca? Aflati raspunsul in sectiunea paranormal.

Alte istorii cu umanoizi

Imprimare E-mail
joi, 30 mai 2013

 Prezentam in continuare alte cazuri bizare de intalniri cu "umanoizi", asa cum au fost ele inventariate de ufologul american Albert S. Rosales si prezentate intr-un recent articol, intitulat The Fall of the Iron Curtain and the Return of the Humanoids (Caderea cortinei de fier si reintoarcerea umanoizilor), consacrat teritoriului fostei URSS si anului 1989. Desi cazurile par incredibile, ele au fost culese din presa vremii sau din relatarile unor ufologi de incredere, indicandu-se si sursele. Pe 19 iunie 1989, la ora 1.00 dupa miezul noptii, Tamara Mihailovna Krasikova, muncitoare la fabrica "LenKarz" din Leningrad (azi Skt. Petersburg), statea pe o banca langa casa din strada Farforovskii nr.70, in dreptul caii ferate Leningrad-Moscova. Cerul era intunecat, acoperit de nori si nu mai era nimeni in preajma. Dupa un timp, dinspre statia de tren din apropiere, a aparut o femeie in varsta de circa 35 de ani, imbracata cu o jacheta verde inchis, ducand o sacosa.

Citeste mai departe...
 

Intalniri stranii in fostul URSS

Imprimare E-mail
joi, 23 mai 2013

 Continuam prezentarea cazurilor inventariate de ufologul american Albert S. Rosales, pe teritoriul fostei URSS, in anul 1989, cazuri prezentate intr-un recent articol, intitulat The Fall of the Iron Curtain and the Return of the Humanoids (Caderea cortinei de fier si reintoarcerea umanoizilor). El a adunat aceste intamplari, in principal, din presa rusa a vremii, sau din relatarile unor ufologi de incredere, indicand si sursele. Pentru cursivitate, in cele ce urmeaza nu am mai facut aceste trimiteri. Cat despre credibilitatea cazurilor, fiecare poate sa-si formeze propria parere.

Citeste mai departe...
 

Istorii cu umanoizi

Imprimare E-mail
joi, 16 mai 2013

 Albert S. Rosales  este un ufolog american convins ca cel mai important capitol din studiul fenomenului OZN este cel care se refera la intalniri ale oamenilor cu entitati nepamantene cu aspect asemanator cu cel al oamenilor, entitati care au fost numite "umanoizi". Dupa propriile declaratii, el poseda, pana in prezent, in fisierele sale, peste 10000 de cazuri adunate de pe tot globul, multe cunoscute, altele mai putin. Aceste intalniri au fost numite de J. Allen Hynek "de gradul III", dar ele includ si pe cele "de gradul IV", adica rapirile OZN, ca si unele in care nu apare niciun OZN. Intalnirile de acest tip s-au inmultit incepand din anii saptezeci, au parut sa stagneze in anii optzeci, dar au "explodat" in 1988 si 1989, ca la ora actuala sa fie raportate cu regularitate, din toata lumea. Caracteristicile locale ale istoriilor ridica si problema influentelor culturale, intrucat s-a descoperit ca adesea exista mari diferente intre ceea ce s-a intamplat in realitate, ce a perceput martorul si ceea ce a relatat el ulterior.

Citeste mai departe...
 

O vizita la "Sediul Federatiei Galactice"

Imprimare E-mail
joi, 09 mai 2013

 Experientele de clarviziune efectuate, incepand din 1972, la Stanford Research Institute (SRI) si finantate de CIA, continuate apoi, din 1975 pana in 1995, in cadrul U.S. Army Intelligence, prin proiecte ultrasecrete, intre care Stargate, au pus in valoare o seama de personalitati, unele dintre acestea evidentiindu-se, nu doar prin spionarea unor obiective militare, ci si prin incercarile de a investiga natura fenomenului OZN si a prezentei extraterestre pe Pamant. Un personaj pitoresc, aparut ceva mai tarziu in aceasta galerie, este Dr. Courtney Brown. Din 1986 el a fost sociolog si profesor de politologie la Universitatea Emory din Atlanta (Georgia), urmand si cursuri de meditatie transcendentala, dupa care, incepand din 1991, a fost antrenat in tehnicile de clarviziune de catre maiorul Ed Dames, participant la proiectul Stargate. Brown a urmat si cursuri la Institutul Monroe de Stiinte Aplicate, unde a obtinut in 1996 un masterat in clarviziune, dupa care a inceput el insusi sa predea la acel Institut.

Citeste mai departe...
 

Explorari cosmice dincolo de cele cinci simturi

Imprimare E-mail
joi, 02 mai 2013

 In ultimele episoade am creionat activitatea catorva personalitati care au participat la una dintre aventurile fascinante ale spiritului uman, anume experientele de vedere la distanta, utilizand diverse tehnici, bine puse la punct, de Robert Monroe, Ingo Swann si altii, beneficiind si de dispozitive tehnice anume elaborate. Dupa cum am mai mentionat, aceste experiente au fost finantate din 1973 de CIA, apoi, din 1975 pana in 1995 de structurile de informatii ale armatei.

Citeste mai departe...
 

Incidente OZN urmarite de clarvazatori militari

Imprimare E-mail
joi, 25 aprilie 2013

 Experientele de clarviziune cu scop de spionaj, efectuate, incepand din 1972, la Stanford Research Institute (SRI) si finantate de CIA, continuate apoi, din 1975 pana in 1995, in cadrul U.S. Army Intelligence, prin proiecte ultrasecrete, intre care Stargate, au scos la iveala o seama de personalitati care, imbinand inzestrarile naturale cu tehnici extrem de riguroase, au avut performante de o acuratete surprinzatoare. O parte dintre misiunile de antrenament ale clarvazatorilor militari au avut drept tinta pe langa locatii obisnuite, OZN-uri si extraterestrii. Am amintit deja, in episodul precedent, ca Pat Price afirma ca prin explorari personale a identificat locul a patru baze subterane ale extraterestrilor, sub muntele Perdido din Pirinei, in muntele Inyangani din Zimbabwe, sub muntele Hayes din Alaska si sub muntele Ziel din Australia. La sapte ani dupa decesul lui Price, in 1982, o echipa de clarvazatori, condusa de ofiterul Holmes Atwater a inceput "explorarea" acestor baze, confirmand, dupa cum s-a spus, detaliile descrise de Price.

Citeste mai departe...
 

Clarvazatorii militari pe urmele extraterestrilor

Imprimare E-mail
luni, 22 aprilie 2013

 Continuam pezentarea istoriei clarvazatorilor militari americani, prezentare prilejuita de recenta incetare din viata a legendarului Ingo Swann, unul dintre cei care au pus la punct tehnicile de spionaj facute prin "delocalizare" sau "extracorporalitate". Un experiment din 1973 l-a trimis pe Swann in preajma planetei Jupiter, in jurul caruia a vazut un inel, fapt descoperit de astronomi abia in 1979; el a vazut si un OZN deasupra unui submarin nuclear sovietic. Prin urmare, unii participanti la experiment s-au intrebat daca metoda clarviziunii n-ar putea oferi niste raspunsuri privind enigmaticul fenomen OZN si ipotetica prezenta extraterestra (ET) pe Pamant.

Citeste mai departe...
 

Proiecte oficiale ale clarviziunii

Imprimare E-mail
joi, 11 aprilie 2013

 Incetarea din viata, pe 31 ianuarie 2013, a lui Ingo Swann (n.1933), legendar clarvazator american, implicat si in explorarea fenomenului OZN prin aceasta neobisnuita metoda, ne-a prilejuit, in ultimele doua episoade, rememorarea inceputurilor scolii americane de clarviziune, menita sa sprijine spionajul militar in perioada razboiului rece. Primul astfel de program, finantat de CIA, s-a derulat, in perioada ianuarie-august 1973, la Stanford Research Institute (SRI), din Menlo Park, California (rebotezat apoi SRI International), fiind condus de fizicianul Harold E. Puthoff Ph.D. Pe langa Ingo Swann, participa si Russell Targ, implicat de mult timp in cercetari de parapsihologie.

Citeste mai departe...
 

Ingo Swann si fenomenul OZN

Imprimare E-mail
joi, 04 aprilie 2013

 Saptamana trecuta anuntam ca pe 31 ianuarie 2013 a incetat din viata Ingo Swann (n. 1933), clarvazator legendar american, implicat si in explorarea fenomenului OZN prin aceasta neobisnuita metoda. Cu aceasta ocazie, am reamintit si cateva dintre proiectele militare si civile consacrate tehnicilor de clarviziune. Ingo Swann si-a luat o dubla licenta, in biologie si arte, la Westminster College, Salt Lake City, Utah. A fost trei ani militar in Coreea, apoi doisprezece ani functionar la secretariatul ONU. Participarea sa in experimente de parapsihologie a inceput in 1969. In urmatorii douazeci de ani a luat parte la proiecte desfasurate in laboratoare de cercetare. A sustinut multe conferinte publice.

 

Tehnici ale spionajului prin clarviziune

Imprimare E-mail
joi, 28 martie 2013

 Pe 31 ianuarie 2013 a incetat din viata Ingo Swann (n. 1933), clarvazator legendar american, implicat nu doar in numeroase proiecte militare ci si in explorarea fenomenului OZN prin aceasta neobisnuita metoda. Interesul modern pentru fenomenul de extracorporalitate incepe de la cercetarile lui Robert A. Monroe (1915-1995), publicate, de pilda, in volumul Journeys Out of the Body (1971), tradusa si in romaneste. El a descoperit in 1958 ca se poate disocia de corpul sau fizic. Pentru a explora acest fenomen, la inceputul anilor saptezeci, Monroe a intemeiat si a devenit director executiv la faimosul Monroe Institute din Afton (Virginia), care si-a castigat reputatia internationala mai ales prin studii asupra efectelor undelor sonore asupra mintii umane.

Citeste mai departe...
 

OZN-uri enigmatice in Denver, Colorado

Imprimare E-mail
joi, 21 martie 2013

 Pe 8 noiembrie 2012, canalul de stiri Fox31 din Denver (Colorado) anunta ca un mare numar de obiecte zburatoare neindentificate au fost surprinse deasupra orasului Denver si nimeni nu poate explica ce se intampla. Primul care a semnalat fenomenul a fost un barbat care nu a dorit sa-i fie dezvaluita identitatea si care a inregistrat imaginile cu camera video, de pe un deal, privind spre sud, spre centrul orasului. El a declarat ca "Obiectele zburatoare apar in jurul pranzului, pe la ora 1.00, de cateva ori in cursul saptamanii". Ele zboara prea repede pentru a fi vazute cu ochiul liber, dar pot fi urmarite pe video, daca examinezi cadrele la viteza redusa.

Citeste mai departe...
 

Noi date despre cazul Rendlesha

Imprimare E-mail
joi, 14 martie 2013

 In 1980, in Suffolk, in apropierea coastei de est a Marii Britanii, la circa 150 kilometri nord-est de Londra, a avut loc un incident considerat de unii analisti drept "un Roswell britanic". Aici, doua baze militare aeriene ingemanate - Bentwaters si Woodbridge - erau inchiriate, in cadrul NATO fortelor aeriene americane. Cele doua baze, gazduind si un numar nedivulgat de focoase nucleare, se aflau la o distanta de circa trei kilometri una de cealalta si erau despartite de padurea de pini Rendlesham.

Citeste mai departe...
 

OZN-urile interesate de armamentul nuclear

Imprimare E-mail
joi, 07 martie 2013

 De aproape 40 de ani, investigatorul Robert Hastings a contactat si interogat numeroase persoane care au activat in U.S. Air Force, privind implicarea lor in incidente OZN legate de armamentul nuclear. Aceste persoane, de la colonei in retragere la fosti piloti, sau responsabili cu lansari de rachete balistice, relateaza despre intalniri extraordinare, cu evidente implicatii privind securitatea nationala si chiar cu implicatii planetare, tinand cont de consecintele catastrofale care ar putea rezulta dintr-un razboi nuclear global. Desi multe persoane nu au cunostinta despre acest fapt, conexiunea OZN - Arme nucleare este, la ora actuala, foarte bine documentata. Fisiere ale U.S. Air Force, FBI si CIA, desecretizate ca urmare a unor cereri, in virtutea legii libertatii de informare, contureaza un model convingator de activitate OZN desfasurata continuu deasupra locatiilor cu arme nucleare americane, inca din decembrie 1948.

Citeste mai departe...
 

Incidente militare OZN in fosta URSS

Imprimare E-mail
joi, 28 februarie 2013

 In numarul de saptamana trecuta am prezentat o "gluma" facuta de prim-ministrul rus Dmitri Medvedev pe seama unor presupuse dosare privind contactele cu extraterestrii, ca si discutiile iscate dupa aceea, prezentand controverse intre ufologii rusi, in particular intre cei independenti si cei angajati in programe oficiale. In acest context, s-a amintit si de incidentul OZN din 4 octombrie 1982, semnalat de colonelul Alexandr Plaksin, omul de legatura intre programul militar si cel academic. Pe 31 mai 2002, in ziarul Komsomolskaia Pravda, Andrei Pavlov a publicat un articol ciudat, cu titlul "OZN-urile au ajutat americanii sa creeze super-arme", articol bazat pe un interviu cu colonelul Aleksandr Plaksin, numit aici geofizician militar. El a fost implicat in cele doua programe rusesti, incepute in 1978, pentru "studiul fenomenelor anormale" din 1979 pana in 1991.

Citeste mai departe...
 

Premierul Medvedev si extraterestrii

Imprimare E-mail
joi, 21 februarie 2013

 Dupa un interviu televizat din 7 decembrie 2012, fostul presedinte al Rusiei, Dmitri Medvedev, a fost inregistrat cu o declaratie care a facut imediat inconjurul Globului. Un jurnalist l-a intrebat daca, atunci cand un nou presedinte intra in functie si primeste servieta cu care se poate activa arsenalul nuclear, nu primeste cumva si niste fisiere secrete privind contactele cu extraterestrii. Medvedev a raspuns vesel: "Impreuna cu servieta cu codurile nucleare, presedintele tarii primeste si un dosar special "ultrasecret". Acest dosar contine in intregime informatii despre extraterestrii care au vizitat planeta noastra. In acelasi timp, i se mai inmaneaza un raport, al unui serviciu special absolut secret care controleaza extraterestrii care se gasesc pe teritoriul tarii noastre... Informatii mai detaliate privind acest subiect puteti gasi in binecunoscutul film numit "Men In Black"... Nu o sa va spun cati dintre acestia sunt printre noi, deoarece nu vreau sa produc panica" a incheiat el.

Citeste mai departe...
 

Reintoarcerea globurilor de foc

Imprimare E-mail
joi, 14 februarie 2013

 La sfarsitul anilor 1940 si la inceputul anilor 1950, pe teritoriul Statelor Unite, mai ales in sud-vest, s-au observat multe "globuri de foc verzi", cu un comportament foarte diferit de cel al meteoritilor sau al altor fenomene ceresti. Autoritatile militare si de informatii chiar au avut un proiect ultrasecret, menit sa descopere cauza lor. Dar, dupa un timp, numarul acestora a scazut semnificativ. Totusi, din filmele facute de NASA a fost recent dezgropat un fragment, pe care se vede un glob de foc verde urmarind o nava spatiala americana. O alta inregistrare, luata din spatiu, arata un astfel de glob iesind din spatiul atmosferic terestru catre spatiul cosmic.

Citeste mai departe...
 

Dezvaluirea unei intalniri din 1975

Imprimare E-mail
joi, 07 februarie 2013

 Foarte recent, dupa aproape 40 de ani, un fost pilot militar s-a decis sa rupa tacerea care i-a fost impusa, relatand agentiei "The Huffington Post" intalnirea OZN prin care a trecut. Capitanul Larry Jividen pilota pe 6 februarie 1975 un T-39D Sabreliner, avion militar de instruire si utilitar. Era un zbor special de antrenament cu cinci ofiteri navali la bord. Pilotul, care a servit noua ani ca ofiter in marina militara, iar apoi ca pilot pe linii comerciale, a decolat in amurg pentru un circuit care trebuia sa dureze doua ore, incepand si terminandu-se la Statia Aeriana Navala din Pensacola, Florida.

Citeste mai departe...
 

Mostenirea Leonard Stringfield

Imprimare E-mail
joi, 31 ianuarie 2013

 Asa cum anunta David MacDonald, directorul executiv al organizatiei ufologice americane MUFON (Mutual UFO Network), in august 2012, organizatia a intrat in posesia arhivei de saizeci de volume a ufologului Leonard H. Stringfield (1920-1994, foto), care lucrase in timpul vietii sale cu numeroase agentii guvernamentale si private, in special pe problema unor presupuse prabusiri OZN. La doar cateva minute dupa acest anunt, John Ventre, director MUFON pentru statul Pennsylvania, a comentat prin telefon ca "in aceste 60 de volume, exista dovezi ale interferentei guvernamentale, tentative ale FBI si CIA de a opri ufologii cu orice pret... El (Stringfield) numeste pe Donald Ramsfeld "secretar de stat al apararii" si pe presedintele Ford printre cei care au fost informati oficial de catre J. Allen Hynek privitor la fenomenul OZN.

Citeste mai departe...
 

O colectie de intalniri inexplicabile

Imprimare E-mail
joi, 24 ianuarie 2013

 Ufologul american Albert S. Rosales este unul dintre expertii de frunte pe plan mondial in privinta intalnirilor dintre oameni si entitati umanoide aparent nepamantene: omuleti, giganti, "oameni in negru", creaturi cu infatisare de amfibieni, reptilieni, "cenusii" etc. El a reusit sa adune, intr-o baza de date, aproape 5000 de rapoarte de acest fel, primite de la martori din toata lumea. Asa cum scrie, "cineva sau ceva incearca sa ne explice prin aceste intalniri ca nu suntem regii Universului si nu suntem in varful lantului evolutionist. Exista si alte entitati, poate chiar printre noi, si fara indoiala au fost aici din intotdeauna".

Citeste mai departe...
 

Sosirea extraterestrilor si comertul mondial

Imprimare E-mail
joi, 17 ianuarie 2013

 Intr-un articol, publicat in decembrie 2011, comentatorul Marco Rabinowitz de la institutia de analize economice Benzinga, isi punea problema cum ar afecta comertul mondial stirea sosirii pe Pamant a unei civilizatii extraterestre. Contactele cu extraterestri intereseaza tot mai multa lume. Ceea ce majoritatea oamenilor considera inainte ca o pura fantezie, fascineaza azi tot mai mult. Astronomii anunta frecvent descoperirea unor planete care ar putea semana cu Pamantul, situate in ambiante care permit evolutia vietii si poate chiar a unor civilizatii. Una dintre aceste planete este, de pilda, cea numita Kepler 22-b, aflata la 600 ani-lumina de noi.

Citeste mai departe...
 

OZN-urile si Universul holografic

Imprimare E-mail
joi, 10 ianuarie 2013

 Oricat de mult am incerca sa-l masuram, fotografiem sau analizam, fenomenul OZN pur si simplu nu se incadreaza in paradigmele noastre stiintifice. Multi cercetatori cred ca el scapa intelegerii noastre nu pentru ca oamenii ar fi incapabili sa-l patrunda ci deoarece imaginea noastra asupra realitatii este limitata. Intre altele, tot mai multe persoane se arata convinse ca Universul in ansamblu, dar si atomii sau obiectele din preajma noastra arata de fapt cu totul altfel decat le vedem, realitatea fiind de fapt o imensa, atotcuprinzatoare holograma. Unul dintre cei ce au popularizat aceasta ipoteza este Michel Talbot (1953-1992, foto), prin cunoscuta sa carte: Universul holografic, tradusa si in romaneste.

Citeste mai departe...
 

Fantome, zombi si vampiri colorati

Imprimare E-mail
joi, 27 decembrie 2012

 Sa credem în existenta lor ori ba? – cam aceasta ar fi întrebarea oarecum hamletiana. Acuma, de raspuns tare ma tem ca nimeni nu s-ar încumeta s-o faca, decât ca sa nege cu vehementa totul, sub umbrela argumentului forte „Pai, ai vazut matale cu propriii ochi asemenea bazaconii?” E drept ca nu prea... Totusi, exista si unele elemente destul de veridice, pe care poate e bine sa le luam în seama. Oricum, o regula comuna ar fi de dorit sa existe: asa ceva nu e de citit ori de discutat la ceas de noapte. Ca cine stie ce Doamne, iarta-ma, se mai poate întâmpla!...

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 199 - 220 din 866

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!

Abonamentul se poate face fie direct la redactie (pentru aceasta trebuie sa completati mandatul postal pe care il obtineti de la orice Oficiu Postal dupa modelul reprodus mai jos, achitand pentru: 1 luna 6,00 lei; 2 luni 12,00 lei; 3 luni 18,00 lei; 4 luni 24,00 lei; 5 luni 30,00 lei; 6 luni 36,00 lei), fie prin Oficiile Postale (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

CONTACT

Telefon:
021. 317. 89. 65
021. 317. 89. 66

GSM
0722. 625. 622
 
Fax
021.317. 89.65
 
Email:

Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» De la Sherlock Holmes, la nano-detectivii de mâine
» Violenta si puterea absoluta
» Doru Davidovici si colegii sai
» Trei masti naturale
» Spaghete picante cu ton
» „Ursul” unificator al yakuza
» Loreta, manastirea unei legende
» Aventura si talent
» Cea mai mare galerie de arta în aer liber
» Buzele uscate, un calvar în orice sezon
» De la o dilema straveche la galopul de sanatate
» Softistii români, în elita mondiala
» Cinefili, vi se pregateste ceva!
» Horoscopul saptamanii: 1-7 mai 2017
» 27 aprilie 1822 – S-a nascut Ulysses Grant
» Tema: „IOANA D’ARC”
» Cum putem deveni „atleti ai memoriei”?
» Hitler suparat pe Vatican
» Patru intâlniri OZN ale unui pilot militar
» Spirit tribal
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Hernia de disc, o boala la moda
» Pe Marte exista viata!
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» 3 pozitii de relaxare
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» O rapire OZN in Florida
» Corp ceresc condamnat la moarte
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9