Prima pagina arrow PARANORMAL 23 Oct 2017
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
FORUM
STIRI
BILETE DE AVION
PROGRAM TV
FELICITARI
VREMEA
PROGRAM CINEMA
MAGAZIN .RO
DESPRE NOI
CONTACT
User Menu
Avem 2 vizitatori online

PARANORMAL

Adevarul e dincolo de noi! Exista puteri si calitati pe care doar putini le au sau apartin tuturor dar foarte putini sunt constienti de ele si stiu sa le foloseasca? Aflati raspunsul in sectiunea paranormal.

Oficialitati engleze interesate de fenomenul OZN

Imprimare E-mail
joi, 31 octombrie 2013

 Cu catva timp in urma am inserat pe aceasta pagina incidentul OZN trait de George A. Filer III, fost maior al U.S. Air Force, ofiter de informatii si pilot cu 5000 de ore de zbor. Incidentul a fost relatat la asa-numita Audiere a Cetatenilor privind Dezvaluirea (Citizen Hearing on Disclosure), organizata, in perioada 29 aprilie - 3 mai 2013, la National Press Club din Washington. La aceasta audiere, 39 de cercetatori, activisti, lideri politici, fosti membri ai serviciilor militare si ai unor agentii guvernamentale, provenind din zece tari, au depus marturie in Washington, DC, in fata a sase fosti membri ai Congresului Statelor Unite, privind realitatea fenomenului OZN.

Citeste mai departe...
 

Musamalizarea OZN si mass-media

Imprimare E-mail
joi, 24 octombrie 2013

 Terry Hansen este un jurnalist canadian independent. In cartea sa: The Missing Times: News media complicity in the UFO cover-up, aparuta in 2001 si cu o a doua editie, electronica, in 2012, Hansen arata ca unele dintre cele mai influente organizatii americane de stiri au mentinut legaturi stranse cu structurile de informatii a SUA si au suprimat voit prezentarea completa si corecta a fenomenului OZN, invocand ratiuni de securitate nationala. Publicata dupa aproape 14 ani de investigatii, cartea lui Hansen a rezistat testului timpului prin dovezile relevante care ilustreaza relatia vicioasa care exista intre comunitatea americana de informatii si mass-media. Un exemplu ilustrativ este declaratia facuta de Joseph DeTrani, fost director al CIA pentru relatii publice: "In multe cazuri, noi (CIA) am convins reporterii sa amane, sa modifice, sa retina sau chiar sa arunce la cos povesti care ar fi putut afecta in mod negativ interesele de securitate nationala...".

Citeste mai departe...
 

Din nou despre "Zona 51"

Imprimare E-mail
joi, 17 octombrie 2013

 La inceputul lunii august 2013 agentiile de presa au difuzat stirea ca, "pentru prima oara", documente guvernamentale oficiale desecretizate din SUA recunosc existenta faimosului loc numit "Aria 51" (Zona 51), precizand ca acolo au fost realizate avioanele spion U-2, dar, spre dezamagirea unora, documentele nu fac nicio aluzie la OZN-uri. Documentele, constand din 407 pagini de texte si harti, au doar un mic numar de "redactari" (portiuni sterse). Desecretizarea, s-a efectuat in iunie 2013, la o solicitare, facuta inca in 2005, in virtutea legii libertatii de informare, de Universitatea George Washington, din capitala SUA.

Citeste mai departe...
 

Nick Pope despre venirea extraterestrilor

Imprimare E-mail
joi, 10 octombrie 2013

 Pe 17 iulie 2013 a fost dat publicitatii interviul pe care Sebastian Haley, din partea firmei GamesBeat, l-a luat lui Nick Pope, cel care a condus intre 1991 si 1994 Secretariatul 2(a) al statului major al aerului (Air Staff), de la Ministerul Apararii al Regatului Unit, secretariat responsabil cu semnalarile OZN. In acest interviu, plecand de la rolul extraterestrilor in jocurile de calculator, dar si in filme si texte SF, Pope comenta ca in constiinta publica si-au facut loc o gramada de teorii ale conspiratiei privind prezenta extraterestra pe Pamant, fiind dificil sa se separe faptele de fictiune. Unii oameni cred chiar ca filmele de la Hollywood si jocurile sunt una dintre modalitatile prin care guvernele incearca sa obisnuiasca treptat oamenii cu aceasta prezenta, intrucat daca ar spune dintr-o data intregul adevar s-ar crea panica.

Citeste mai departe...
 

Catre un Birou international OZN?

Imprimare E-mail
joi, 03 octombrie 2013

 In 2010, in best-seller-ul ei: „UFOs: Generals, Pilots and Government Officials Go On the Record” (trad. rom. „OZN: Un mister neelucidat”), jurnalista Leslie Kean a schitat proiectul unui birou, din nu mai mult de trei persoane, care ar putea tine legatura oficial cu agentiile civile si militare OZN din lumea intreaga, pentru a investiga cazurile cele mai promitatoare si sa revada, la rece, fiecare fisier privind un incident convingator OZN. In 2012, la o reuniune cu usile inchise, la care participau doar 35 de invitati, gazduita de Center for American Progress (CAP) – o comisie de experti din Washington – Kean a prezentat o informare legata de aceasta propunere.

Citeste mai departe...
 

Controverse in jurul desecretizarii dosarelor britanice OZN

Imprimare E-mail
vineri, 27 septembrie 2013

 Dupa anuntul facut pe 20 iunie 2013, care afirma ca toate documentele OZN de care dispunea Ministerul Britanic al Apararii au fost puse la dispozitia publicului si pot fi consultate pe site-ul Arhivelor Nationale, reactia ufologilor a fost amestecata si uneori ironica, oricum mult mai putin entuziasta decat reactia marelui public. Nick Pope, fost responsabil cu semnalarile OZN la Ministerul Apararii, spunea ca unii ufologi au considerat ca in multe dintre cazurile semnalate, nu s-a efectuat o investigatie corecta. Dar – spune Pope – este normal ca in cazurile evident banale, martorii sa fi primit doar un raspuns standard din partea Ministerului Apararii.

Citeste mai departe...
 

Noi comentarii privind Incidentul Rendlesham

Imprimare E-mail
joi, 19 septembrie 2013

 Scriam in numerele trecute din revista Magazin ca, pe 20 iunie 2013, s-a anuntat terminarea operatiei de desecretizare si punere la dispozitia publicului a tuturor documentelor OZN aflate in posesia Ministerului britanic al Apararii, operatie inceputa in 2008. Evident, au aparut imediat comentarii care puneau la indoiala faptul ca, in felul acesta, s-au desecretizat chiar toate fisierele cu OZN-uri. Ufologul Robert Hastings, cel care s-a evidentiat prin investigarea relatiilor dintre OZN-uri si armele nucleare scria pe 22 iunie, intr-un articol, ca disponibilizarea tuturor fisierelor OZN, ca si inchiderea biroului OZN in 2009, reprezinta "decizii calculate" ale Ministerului britanic al Apararii pentru a se preface ca nu mai este interesat de fenomenul OZN, desi numarul rapoartelor de observatii venite de la marele public din Marea Britanie a atins un nivel foarte ridicat".

Citeste mai departe...
 

Istoria dosarelor britanice OZN

Imprimare E-mail
joi, 12 septembrie 2013

 Mentionam in episoadele anterioare ca pe 20 iunie 2013 s-a anuntat terminarea operatiei de desecretizare si punere la dispozitia publicului a tuturor documentelor OZN aflate in posesia Ministerului britanic al Apararii, operatie care a tinut cinci ani si a implicat in total 209 fisiere, cu aproximativ 52.000 de pagini. Nick Pope, care a lucrat timp de 21 de ani, pana in 2006, pentru Ministerul Apararii din Regatul Unit si a condus intre 1991 si 1994 secretariatul 2(a) al statului major al aerului (Air Staff), de la acest minister, birou care avea si sarcina sa examineze rapoartele privind OZN-urile, publicase, cu putin timp inainte de terminarea operatiei de desecretizare, un articol in care dezvaluia mai multe detalii de culise ale acestui proces.

Citeste mai departe...
 

Comentarii pe marginea desecretizarii documentelor britanice OZN

Imprimare E-mail
vineri, 06 septembrie 2013

 Scriam saptamana trecuta ca pe 20 iunie 2013, s-a anuntat terminarea operatiei de desecretizare si punere la dispozitia publicului a tuturor documentelor OZN aflate in posesia Ministerului britanic al Apararii, operatie care a tinut cinci ani si a implicat in total 209 fisiere, cu aproximativ 52.000 de pagini. Anuntul a fost facut de jurnalistul Dr. David Clarke, care prezenta lucrurile ca si cum meritul operatiei i-ar apartine aproape in exclusivitate. Acest fapt, precum si comentariile ironice facute de el la adresa continutului, in buna masura banal, al dosarelor desecretizate, au iritat lumea ufologilor.

Citeste mai departe...
 

Documentele militare britanice OZN complet desecretizate

Imprimare E-mail
joi, 29 august 2013

 În 2008 Ministerul Apararii al Regatului Unit a decis desecretizarea treptata a documentelor privind fenomenul OZN, versiunile cosmetizate urmând sa fie depuse, la dispozitia oricarui doritor, la Arhivele Nationale. Am informat cu regularitate cititorii revistei Magazin asupra etapelor acestei desecretizari, ca si asupra comentariilor pe marginea informatiilor date la iveala cu fiecare ocazie. Iata ca pe 20 iunie 2013, jurnalistul Dr. David Clarke (foto), unul dintre principalii artizani ai acestei operatii, a anuntat publicarea celei de a zecea si ultime transe, acoperind perioada din 2007 pâna în 30 noiembrie 2009, când Ministerul Apararii a decis sa închida biroul sau OZN si „linia fierbinte” de raportare OZN. Prin aceasta operatie, desecretizarea tuturor documentelor britanice OZN se considera încheiata.

Citeste mai departe...
 

Incidente OZN

Imprimare E-mail
miercuri, 21 august 2013

 Pe 2 decembrie 2012, la ora 12.55, un Airbus A320, avion cu o capacitate de pâna la 220 pasageri, se pregatea sa aterizeze pe aeroportul din Glasgow, Scotia. Cerul era degajat, luminile de aterizare fusesera aprinse. Erau la 13 mile de aeroport, deasupra zonei Baillieston, la o altitudine de 1200 metri, când pilotul si copilotul au vazut, chiar în fata, venind spre ei, un obiect care a trecut la circa 100 de metri sub avion, înainte ca membrii echipajului sa aiba timp sa schiteze vreo manevra de evitare ori chiar sa apuce sa vada mai bine ce anume era. Dar ambii piloti au spus ca obiectul avea culoarea albastra, cu ceva galben sau argintiu, era „mai mare decât un balon” si avea o mica portiune frontala bine evidentiata.

Citeste mai departe...
 

Desecretizarea OZN din Brazilia continua

Imprimare E-mail
luni, 19 august 2013

 In decembrie 2012 a avut loc, lânga splendidele cascade Iguassu, din Brazilia, cel de al IV-lea Forum International OZN, sub coordonarea lui Ademar José Gevaerd, principala personalitate a ufologiei braziliene, editor al revistei Brazilian UFO Magazine. Cu aceasta ocazie s-a lansat asa-numita „Scrisoare de la Cascadele Iguassu”. Documentul, semnat de aproape 30 de vorbitori, din peste o duzina de tari, ca si de circa 600 de persoane care au asistat la lucrari, cerea sa se desecretizeze toate arhivele secrete OZN ale Ministerului Apararii din Brazilia si sa se creeze, sub egida Fortelor Aeriene Braziliene, o comisie oficiala pentru investigatii OZN.

Citeste mai departe...
 

Casa Alba si prezenta extraterestra

Imprimare E-mail
joi, 08 august 2013

 La sfarsitul anului 2011 in cercurile OZN s-a discutat mult un raspuns pe care Oficiul de stiinta si Tehnologie politica (OSTP) al Casei Albe l-a dat la doua petitii despre informatiile detinute privind relatiile cu vizitatorii extraterestri. Una cerea administratiei Obama "sa prezinte imediat tot ce cunoaste guvernul privind comunicatiile cu fiinte extraterestre", iar cealalta "sa recunoasca oficial prezenta extraterestra care angajeaza specia umana." Prima petitie solicita audieri in Congres, iar cea de a doua desecretizarea documentelor privind prezenta extraterestra. Mii de oameni au semnat aceste cereri, plecand de la banuiala ca fiintele extraterestre au incheiat cu cercuri guvernamentale din SUA tratate secrete care implica intreaga rasa umana.

Citeste mai departe...
 

Mumia unui mic extraterestru in Atacama?

Imprimare E-mail
joi, 01 august 2013

 La asa-numita „Audiere a Cetatenilor privind Dezvaluirea”, organizata in perioada 29 aprilie – 3 mai 2013 la Washington, pentru a convinge guvernul american sa dezvaluie tot ce stie privind realitatea prezentei extraterestre pe Pamant, a participat si Dr. Steven M. Greer, despre care am mai avut prilejul sa scriem in paginile revistei Magazin. El a reusit sa atraga din nou atentia comunitatii internationale asupra sa, printr-un documentar de lungmetraj, regizat de Amardeep Kaleka, intitulat „Sirius”, lansat chiar cu prilejul „audierilor”, film care avea ca obiectiv declarat sa induca mai multa transparenta la nivelul guvernului american, privind informatiile detinute referitor la contactele cu extraterestrii.

Citeste mai departe...
 

Marturii privind fenomenul OZN

Imprimare E-mail
joi, 25 iulie 2013

 Relatam, in articolul de saptamana trecuta, ca in perioada 29 aprilie – 3 mai 2013, s-a organizat la National Press Club din Washington, asa-numita „Audiere a Cetatenilor privind Dezvaluirea” a tot ce stie guvernul privind realitatea prezentei extraterestre pe Pamant. La audiere au depus marturie, in fata a sase fosti membri ai Congresului Statelor Unite, 39 de cercetatori, activisti, lideri politici, fosti membri ai serviciilor militare si ai unor agentii guvernamentale, reprezentand zece tari. Reproducem mai jos alte cateva fragmente interesante din aceste depozitii.

Citeste mai departe...
 

O audiere pentru dezvaluirea secretelor OZN

Imprimare E-mail
joi, 18 iulie 2013

 In Statele Unite si in Canada exista numeroase persoane interesate de fenomenul OZN care sunt convinse ca cercuri oculte ale guvernului SUA stiu mai multe despre prezenta extraterestra pe Pamant decat sunt dispuse sa declare. Aceste persoane, organizate in diverse grupuri, incearca sa mobilizeze opinia publica pentru a exercita presiuni asupra Congresului si Casei Albe, sa le determine sa dea in vileag ceea ce stiu in acest sens.

Citeste mai departe...
 

Un caz cu rapiri repetate

Imprimare E-mail
joi, 11 iulie 2013

 In prima clipa a crezut ca e o fantoma. Apoi a vazut ca purta o casca, precum cea de scafandru. A urmat o noua conversatie telepatica, insotita de intepaturi in ceafa la fiecare cuvant. La intrebarea cum a intrat prin usa baricadata, raspunsul a fost "asta nu e o problema". S.C. l-a rugat sa-si dea jos masca, dar aparitia a spus ca nu poate din cauza "mediului pamantean", in primul rand al atmosferei. A precizat apoi: "noi suntem cunostinte vechi; stim despre tine o multime de lucruri". Nu cumva tot voi m-ati luat si din leagan? a intrebat atunci S.C. Vizitatorul a confirmat, adaugand ca "ne intereseaza persoana ta... pentru experimente"; "oriunde te duci noi te gasim; esti al nostru". Dar cand a intrebat de ce a fost tocmai el, raspunsul a fost mai confuz. "A fost o intamplare; de fapt aveam o alta tinta, dar n-am mai recunoscut reperele locului pe care-l cautam. Atunci v-am gasit pe voi". S.C., amintindu-si afirmatiile mamei, i-a spus aparitiei: "voi sunteti diavoli!".

Citeste mai departe...
 

Un caz de rapire din Romania

Imprimare E-mail
joi, 04 iulie 2013

 Rapirile OZN efectuate de extraterestri reprezinta un domeniu controversat, chiar si printre ufologii cu state de vechime. Desi se cunosc cazuri din toata lumea, multi considera fenomenul o ciudatenie tipic americana. Poate ca ar fi mai corect sa spunem ca societatea americana s-a aratat mai deschisa si mai atenta decat altele catre semnalarile de acest tip.  Ajunge sa amintim ca intre 13 si 17 iunie 1992, la Massachusetts Institute of Technology (M.I.T.) din orasul Cambridge, langa Boston (cea mai bine cotata universitate din lume la ora actuala) a fost organizata Conferinta pentru studiul rapirilor efectuate de OZN-uri. Cei doi copresedinti ai conferintei au fost profesorul David E. Pritchard, Ph.D. (51 ani), specialist in fizica atomica si moleculara, laureat al unor prestigioase premii internationale, fizician care lucra la M.I.T. din 1968, si profesorul John E. Mack, M.D. (63 ani), profesor de psihiatrie timp de douazeci de ani la nu mai putin faimoasa universitate Harvard si fost director al sectiei de psihiatrie din spitalul acestei universitati.

Citeste mai departe...
 

Umanoizi in preajma noastra

Imprimare E-mail
joi, 27 iunie 2013

 Am prezentat in ultimele saptamani, din evidentele ufologului american Albert S. Rosales, mai multe presupuse intalniri, din anul 1989, cu "umanoizi". Adaugam la acestea inca un numar de cazuri, raportate din tari din zona noastra geografica. O prima intamplare pleaca de la o relatare a lui Valeri Kostadinov. Pe 18 mai 1989, linga satucul Katnik din Bulgaria, la ora 23.00 persoana numita, in evidentele lui Rosales, Jiril Jakimov, culegea ierburi de leac, cand a observat un OZN trecand lent desupra unui castan. El mai vazuse, in februarie acelasi an, un OZN pe care apucase chiar sa-l si fotografieze. Acum Jiril a fost cuprins de groaza cand a observat ca obiectul venea spre el si, cand a ajuns chiar deasupra capului sau, a inceput sa se roteasca.

Citeste mai departe...
 

Umanoizi in Ungaria

Imprimare E-mail
joi, 20 iunie 2013

 Am prezentat, in cateva articole din ultimele saptamani, mai multe presupuse intalniri cu "umanoizi", de pe teritoriului fostei URSS, in anul 1989, aflate in evidentele ufologului american Albert S. Rosales. Tot acolo pot fi gasite astfel de incidente, pentru acelasi an de schimbari politice, si in alte tari din vecinatatea noastra, cum ar fi Ungaria. In oraselul Gyomaendr'd, din estul Ungariei, intr-o noapte de mai 1989, un localnic a fost trezit de mormaituri si soapte stranii. Intorcandu-se, a vazut stand la piciorul patului sau o figura bizara, inalta de 130 centimetri, cu urechi mari, purtand o salopeta verde. Creatura se holba la el cu ochi mari, care nu clipeau.

Citeste mai departe...
 

Cazurile stranii de la Voronej

Imprimare E-mail
joi, 13 iunie 2013

 Am prezentat in ultimele saptamani, in cateva articole, mai multe presupuse intalniri cu "umanoizi", de pe teritoriul fostei URSS in anul 1989, asa cum au fost ele prezentate de ufologul american Albert S. Rosales in articolul sau "The Fall of the Iron Curtain and the Return of the Humanoids" (Caderea cortinei de fier si reintoarcerea umanoizilor).  Probabil cazurile cele mai mediatizate in aceasta perioada, pe plan mondial, au fost cele de la Voronej, oras care avea pe atunci aproape 900.000 locuitori. Incidentele au fost investigate la fata locului de numerosi ufologi rusi, ca si de mai multi altii, intre care Jacques Vallée sau Gordon Creighton.

Citeste mai departe...
 

Intalniri cu umanoizi

Imprimare E-mail
joi, 06 iunie 2013

 Continuam prezentarea altor intalniri cu "umanoizi" inventariate de ufologul american Albert S. Rosales si prezentate in articolul The Fall of the Iron Curtain and the Return of the Humanoids (Caderea cortinei de fier si reintoarcerea umanoizilor), consacrat cazurilor de pe teritoriul fostei URSS si anului 1989. Reamintim ca desi cazurile par incredibile, ele au fost culese din presa vremii sau din investigatiile unor ufologi de incredere, cum ar fi Felix Ziegel, indicand de fiecare data si sursele. Pe 4 iulie 1989, la ora 21.00, in parcul Mtacminda din Tbilisi, Georgia, martorul isi conducea prietena acasa, cu automobilul, cand a avut o pana de motor. A plecat sa aduca niste apa pentru radiator, dar cand s-a intors, fata disparuse. In apropierea parcului o femeie i-a facut semn, aparent vrand sa faca autostopul; el nu a oprit, dar privind in retrovizor a vazut ca femeia disparuse. Dupa ce a mai condus un pic, motorul s-a oprit din nou.

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 199 - 220 din 888

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!

Abonamentul se poate face fie direct la redactie (pentru aceasta trebuie sa completati mandatul postal pe care il obtineti de la orice Oficiu Postal dupa modelul reprodus mai jos, achitand pentru: 1 luna 6,00 lei; 2 luni 12,00 lei; 3 luni 18,00 lei; 4 luni 24,00 lei; 5 luni 30,00 lei; 6 luni 36,00 lei), fie prin Oficiile Postale (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

CONTACT

Telefon:
021. 317. 89. 65
021. 317. 89. 66

GSM
0722. 625. 622
 
Fax
021.317. 89.65
 
Email:

Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Predictii despre viitorul omenirii in anul 2050?
» O invazie devastatoare
» Alte documente OZN desecretizate in Marea Britanie
» Salata cu sos de kefir
» Masti pentru tenul sensibil
» Cele sapte pacate capitale
» Dubrovnik – perla Adriaticei
» Suprarealist in Evul Mediu
» Miracole vii ale Terrei
» Cum tratam pietrele la rinichi
» Sa traiti mult si bine!
» Ce fotografii poti face cu telefonul mobil
» Descoperirea Americii... ca-n filme!
» Horoscopul saptamanii: 16-22 octombrie 2017
» 12 octombrie 1537 – S-a nascut Edward al VI-lea al Angliei
» Tema: „WILHELM TELL”
» Cat de adevarate sunt unele mituri istorice
» Un istoric proces incorect
» CIA pune pe internet dosarele sale OZN
» Mancare de vinete
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Hernia de disc, o boala la moda
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Pe Marte exista viata!
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» 3 pozitii de relaxare
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» O rapire OZN in Florida
» Corp ceresc condamnat la moarte
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9