Prima pagina arrow ASTAZI IN ISTORIE 17 Dec 2017
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
FORUM
STIRI
BILETE DE AVION
PROGRAM TV
FELICITARI
VREMEA
PROGRAM CINEMA
MAGAZIN .RO
DESPRE NOI
CONTACT
User Menu
Avem 17 vizitatori online

ASTAZI IN ISTORIE

15 ianuarie 1929 – S-a nascut Martin Luther King Jr.

Imprimare E-mail
duminică, 18 ianuarie 2015

 Proeminent luptator pentru drepturile civile ale populatiei de culoare din SUA, pastorul Martin Luther King Jr. s-a nascut la 15 ianuarie 1929 în Atlanta, Georgia. Nascut sub numele de Martin King, el a primit si supranumele de „Luther” la initiativa tatalui sau, dupa o vizita în Germania, în 1934, la Congresul mondial al aliantei baptiste (în onoarea reformatorului german Martin Luther). În 1964, Martin Luther King a primit Premiul Nobel pentru pace pentru combaterea rasismului prin metode nonviolente.

Citeste mai departe...
 

8 ianuarie 1959 – Charles de Gaulle devine presedinte

Imprimare E-mail
duminică, 11 ianuarie 2015

 Dupa alegerile de la finele anului 1958, Charles de Gaulle devine presedintele celei de-a Cincea Republici Franceze, la 8 ianuarie 1959. Procentul sau electoral a fost de 78 la suta. El a câstigat si al doilea mandat, la alegerile din 1965. La 29 aprilie 1969, de Gaulle a demisionat din functia de presedinte al statului. Charles de Gaulle s-a nascut în 1890 la Lille (nordul Frantei), tatal sau, Henri, fiind un aristocrat, iar mama, Jeanne, fiica unor industriasi prosperi. Stramosii sai au detinut ranguri nobiliare militare. Catolic devotat, el alege în 1908 cariera militara la scoala de elita din Saint-Cyr, apoi face studii diplomatice.

Citeste mai departe...
 

25 decembrie 800 – Carol cel Mare a jucat totul cu coroana pe masa

Imprimare E-mail
vineri, 26 decembrie 2014

 Regele al francilor din anul 768 si pâna la moarte, în anul 814, Carol cel Mare a fost încoronat Imperator Augustus la 25 decembrie anul 800, de catre papa Leon al III-lea. Acel urias eveniment al istoriei Evului Mediu timpuriu al Europei a fost considerat drept o reînviere a Imperiului Roman de Apus, iar Carol cel Mare sau „Charlemagne” este vazut drept fondatorul Frantei si Germaniei, el fiind realizatorul primului imperiu în Europa occidentala de la prabusirea Romei.

Citeste mai departe...
 

18 decembrie 1913 – S-a nascut Willy Brandt

Imprimare E-mail
joi, 18 decembrie 2014

 Cancelar al Republicii Federale Germane intre 1969 si 1974, Willy Brandt – pe numele sau real Herbert Ernst Carl Frahm – s-a nascut la 18 decembrie 1913 in orasul Li ber Lübeck (Imperiul German pe atunci). A fost crescut de mama sa Martha Frahm si nu si-a cunoscut niciodata tatal. Dupa ce a absolvit liceul a devenit ucenic la un broker, in domeniul transporturilor navale. A intrat in „Tineretul Socialist” al Partidului Social Democrat in 1929. In 1933 a fugit in Norvegia pentru a scapa de persecutiile nazistilor. Ulterior, in timpul Razboiului Civil din Spania, a fost reporter. Cand Germania nazista a ocupat Norvegia, a fost arestat. A reusit sa scape si sa se refugieze in Suedia si apoi in Norvegia.

Citeste mai departe...
 

11 decembrie 1936 – Edward al VIII-lea al Marii Britanii abdica

Imprimare E-mail
joi, 11 decembrie 2014

 Fiul cel mare al regelui George al V-lea si al reginei consort Mary, Edward al VIII-lea a domnit doar intre 20 ianuarie si 11 decembrie 1936. Cand a implinit 16 ani, el a devenit print de Wales (Tara Galilor). A urcat pe tronul Marii Britanii dupa moartea tatalui sau, dovedindu-se de la inceput un „nonconformist” fata de regulile politice si de protocol al Casei regale.

Citeste mai departe...
 

4 decembrie 1816 – James Monroe devine presedintele SUA

Imprimare E-mail
sâmbătă, 06 decembrie 2014

 Alegerile prezidentiale din SUA, din anul 1816, au durat de la 1 noiembrie pana la 4 decembrie. Presedinte a fost desemnat James Monroe, membru al Partidului Democrat-Republican de Virginia, victorios in fata lui Rufus King, membru al Partidului Federalist. De mentionat ca Partidul Democrat-Republican (sau „Adeptii lui Jefferson”) s-a scindat ulterior (1824) in Democrat si Republican. Votul popular in stil american a fost de 68,2 la 30,9 pentru Monroe.

Citeste mai departe...
 

27 noiembrie 1095 – Este lansata Prima Cruciada

Imprimare E-mail
joi, 27 noiembrie 2014

 Pentru pontificatul papei Urban al II-lea (foto) si pentru istoria Evului Mediu, data de 27 noiembrie 1095 este una esentiala: atunci a decis suveranul pontif declansarea Primei Cruciade, cu scopul cuceririi Ierusalimului de sub controlul musulmanilor. Cruciadele au fost campanii militare organizate de Biserica Romano-Catolica, iar oficial s-au desfasurat noua Cruciade. Ultima a fost intre anii 1271 si 1272. La hotararea de organizare a Primei Cruciade a contribuit in mod decisiv ajutorul cerut de imparatul Imperiului Bizantin Alexis Comnenios (domnie 1081-1118).

Citeste mai departe...
 

20 noiembrie 270 – S-a nascut împaratul roman Maximinus al II-lea

Imprimare E-mail
sâmbătă, 22 noiembrie 2014

 Intrat în istorie drept unul dintre ultimii persecutori ai crestinilor din imperiu, împaratul roman Maximinus al II-lea s-a nascut în anul 270 d.Ch. Cunoscut si sub numele de Maximinus Daza, este foarte posibil ca acest suveran sa fi avut tata de origine daca, iar mama sa era sora viitorului împarat Galerius (cel care a dat Edictul de Toleranta a crestinilor, în anul 311).

Citeste mai departe...
 

13 noiembrie 1312 – S-a nascut Edward al III-lea al Angliei

Imprimare E-mail
joi, 13 noiembrie 2014

 Incoronat la 1 februarie 1327, Edward al III-lea al Angliei s-a nascut la 13 noiembrie 1312, la Windsor Castle (resedinta regala din tinutul Berckshire, construita în secolul XI dupa invazia Angliei de catre William Cuceritorul). Edward al III-lea sau Edward de Windsor este remarcat de istoricii englezi pentru succesele sale militare si pentru restaurarea autoritatii monarhice în Anglia, dupa domnia dezastruoasa a tatalui sau, regele Edward al II-lea.

Citeste mai departe...
 

6 noiembrie 1661 – S-a nascut Carol al II-lea al Spaniei

Imprimare E-mail
duminică, 09 noiembrie 2014

 Unicul fiu al regelui Philip al IV-lea al Spaniei si al celei de-a doua sotii, Maria Anna, Carol (Carlos) s-a nascut la Madrid la 6 noiembrie 1661. Fiind singurul urmas de sex masculin, el a fost numit „print de Asturias” (titlul care se acorda in mod obisnuit primului urmas la tron). Tatal sau a domnit intre 1621 si 1665. Mama era regina-consort si avea un grad de rudenie apropiat de sot, fiind nepoata de unchi cu Philip al IV-lea.

Citeste mai departe...
 

30 octombrie 1735 - S-a nascut presedintele SUA, John Adams

Imprimare E-mail
duminică, 02 noiembrie 2014

 Al doilea presedinte al SUA, urmasul lui George Washington si primul vice-presedinte al acestei tari a fost John Adams, nascut la 30 octombrie 1735 in mica localitate Braintree din Massachusetts. Inaintasii sai au sosit pe sol american prin 1640, iar tatal sau a devenit ofiter si important om de afaceri pe plan local. Cu toate ca era nevoie de el la ferma familiei, John Adams a urmat cursurile Harvard College, pe care le-a absolvit in 1755. Apoi s-a angajat profesor in Worcester, astazi in statul Massachusetts.

Citeste mai departe...
 

23 octombrie 425 – Valentinian al III-lea devine împarat

Imprimare E-mail
joi, 23 octombrie 2014

 Domnia lui Valentinian al III-lea, împarat al Imperiului Roman de Apus, a început pe când avea 6 ani, la 23 octombrie anul 425. El s-a nascut la 2 iulie 419 la Ravenna, care era pe atunci noua capitala a imperiului. Tatal sau a fost patricianul Flavius Constantius, om politic foarte influent din preajma tronului. Mama lui a fost Galla Placidia, sora vitrega a împaratului Honorius. Când Valentian a împlinit 2 ani, tatal sau era deja numit coîmparat de catre Honorius. Prin intermediul mamei sale, Valentinian era înrudit cu mai multi împarati romani.

Citeste mai departe...
 

16 octombrie 1946 - Executiile de la Nürnberg

Imprimare E-mail
duminică, 19 octombrie 2014

 Procesele de la Nürnberg au reprezentat o serie de instante ale tribunalelor militare, desfasurate de fortele aliate dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial. Au fost judecati atunci cei mai importanti membri politici, militari si economici ai Germaniei naziste. Orasul Nürnberg din Germania a gazduit, în primul rând, judecarea criminalilor de razboi de catre un Tribunal Militar International (TMI).

Citeste mai departe...
 

9 octombrie 1757 – S-a nascut Charles al X-lea al Frantei

Imprimare E-mail
joi, 09 octombrie 2014

 Frate mai mic al regilor Ludovic al XVI-lea si Ludovic al XVIII-lea, unchi al neîncoronatului Ludovic al XVII-lea, regele Charles al X-lea al Frantei si Navarrei s-a nascut la 9 octombrie 1757 si declarat înca din acea zi Conte de Artois. Tatal sau a fost Ludovic Delfin al Frantei, singurul fiu supravietuitor al lui Ludovic al XV-lea. Mama sa a fost Maria Josepha de Saxonia, fiica a lui Augustus al III-lea al Poloniei. Charles al X-lea a venit pe lume la Palatul Versailles si a fost dat spre crestere Doamnei de Marsan, cunoscuta drept „Guvernanta copiilor Frantei” (copii ai monarhilor).

Citeste mai departe...
 

2 octombrie 1452 – S-a nascut Richard al III-lea al Angliei

Imprimare E-mail
marţi, 07 octombrie 2014

 Ultimul rege al Casei de York si ultimul din dinastia Plantagenet, Richard al III-lea a fost unul dintre putinii monarhi care si-au pierdut viata pe câmpul de lupta. El s-a nascut la 2 octombrie 1452 la Fotheringhay Castle, fiind al doisprezecelea copil (din treisprezece) al lui Richard Plantagenet, al Treilea Duce de York si al Cecilyei Neville.

Citeste mai departe...
 

25 septembrie 1744 - S-a nascut Frederick William al II-lea al Prusiei

Imprimare E-mail
joi, 25 septembrie 2014

 Al patrulea rege al Prusiei, Frederick William al II-lea, s-a nascut la 25 septembrie 1744, la Berlin. Primul rege al acestei tari a fost Frederick I, din Casa dinastica Hohenzollern, care a separat complet Prusia de Polonia si si-a început domnia la 18 ianuarie 1701. Frederick William (Frederic Wilhelm în germana) a fost fiul printului Augustus Wilhelm al Prusiei si al Louisei Amalie de Braunschweig-Lüneburg.

Citeste mai departe...
 

18 septembrie 1923 – S-a nascut regina Anne de România

Imprimare E-mail
joi, 18 septembrie 2014

 Sotia fostului suveran Mihai I de România s-a nascut pe 18 septembrie 1923 la Paris, fiind fiica printului René de Bourbon-Parma si a printesei Margaret a Danemarcei. Copilaria si-a petrecut-o in Franta, impreuna cu cei trei frati ai sai. In 1939, din cauza nazismului, familia s-a refugiat in Spania, iar de acolo in Portugalia si in final in SUA. Regina Anne de România a frecventat cursurile Scolii de arta Parson din New York, pâna in 1943, si a lucrat ca asistent de vânzator in lantul de magazine Macy.

Citeste mai departe...
 

11 septembrie 2001 – Atacurile teroriste din SUA

Imprimare E-mail
marţi, 16 septembrie 2014

 In ziua de marti, 11 septembrie 2001, in SUA s-au desfasurat o serie de atacuri teroriste organizate si coordonate de gruparea terorista islamica Al-Qaeda. }intele teroristilor au fost in New York City si in zona metropolitana Washington D.C. Atacurile au provocat moartea a aproape 3.000 de persoane si daune materiale de peste 10 miliarde de dolari. Patru avioane de linie ale SUA au fost deturnate de catre 19 teroristi Al-Qaeda, atacurile fiind sinucigase. Doua dintre avioanele deturnate au lovit cladirea nordica si cladirea sudica a World Trade Center („Turnurile Gemene”). Intr-un interval de doua ore, ambele edificii s-au prabusit provocând pagube importante cladirilor din apropiere.

Citeste mai departe...
 

4 septembrie 1870 – Este proclamata a Treia Republica Franceza

Imprimare E-mail
joi, 04 septembrie 2014

 Dupa infrangerea francezilor de catre prusaci in Batalia de la Sedan (1 septembrie 1870), soldata si cu luarea ca prizonier a imparatului Napoleon al III-lea, deputatii parizieni au proclamat a Treia Republica Franceza, la 4 septembrie 1870. Primul presedinte a fost generalul Louis Jules Trochu (foto, 1815-1896), care avea sa demisioneze la 21 ianuarie 1871. Primul presedinte, Trochu, a fost cel care a condus rezistenta Parisului in fata asediului fortelor prusace.

Citeste mai departe...
 

28 august 476 – Romulus Augustulus paraseste tronul

Imprimare E-mail
joi, 28 august 2014

 Romulus Augustulus a fost ultimul imparat al Imperiului Roman de Apus si el a fost alungat de la putere de armatele liderului de origine germana Odoacru (un „barbar”) la 28 august anul 476. Oficial, Augustulus („Augustus cel mic”) a domnit pana la 4 septembrie 476. Dupa aceasta data, Odoacru a devenit rege cu titulatura acceptata in istorie drept „Primul imparat al Italiei”.

Citeste mai departe...
 

21 august 1858 – Rudolf Franz Karl un destin ciudat

Imprimare E-mail
miercuri, 20 august 2014

 Rudolf Franz Karl von Habsburg-Lorraine (nascut pe 21 august 1858) a fost print mostenitor al Imperiului Austro-Ungar, arhiduce al Austriei, fiul imparatului Franz Joseph I si al imparatesei Elisabeth. El l-a avut drept tutore pe Ferdinand von Hochstetter (cleric si om de stiinta care a devenit superintendentul Muzeului imperial de istorie naturala). Acest tutore si sora sa Gisela i-au fost cei mai apropiati in perioada copilariei si adolescentei, printul indepartandu-se treptat de tatal sau, cu care va intra ulterior in conflicte ideologice.

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 148 - 168 din 583

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!

Abonamentul se poate face fie direct la redactie (pentru aceasta trebuie sa completati mandatul postal pe care il obtineti de la orice Oficiu Postal dupa modelul reprodus mai jos, achitand pentru: 1 luna 6,00 lei; 2 luni 12,00 lei; 3 luni 18,00 lei; 4 luni 24,00 lei; 5 luni 30,00 lei; 6 luni 36,00 lei), fie prin Oficiile Postale (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

CONTACT

Telefon:
021. 317. 89. 65
021. 317. 89. 66

GSM
0722. 625. 622
 
Fax
021.317. 89.65
 
Email:

Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» De la imprimanta 3D la nemurire
» Sabotaj de elita contra lui Hitler
» Va fi ridicat oare valul?
» Creveti in sos iute
» Masti pentru tenul gras
» Pregatiti-va sa nu mai muriti!
» Grotele Longmen
» Dictatura zeitelor
» Biserica de oase
» Cand sistemul imunitar pune la colt cancerul
» „Vitamina marinarilor” nimiceste raceala
» Femei albe pentru linistea planetei
» Metamorfoze socante, de dragul artei
» Horoscopul saptamanii: 18-24 decembrie 2017
» 14 decembrie 1542 – Mary Stuart devine regina Scotiei
» Tema: „EVANTAIUL”
» Despre secretarele digitale, cu dragoste
» Stalin si apetitul pentru arta
» O „Academie” pentru OZN-uri
» Plachie de macrou
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Hernia de disc, o boala la moda
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Pe Marte exista viata!
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» 3 pozitii de relaxare
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Corp ceresc condamnat la moarte
» O rapire OZN in Florida
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9