Prima pagina arrow CONSULTATII FARA PLATA
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
MAGAZIN .RO
User Menu
Avem 14 vizitatori online

CONSULTATII FARA PLATA

Un subiect dulce-amar: zaharul invertit

Imprimare E-mail
duminică, 11 ianuarie 2015

 Zaharul invertit este un amestec fizic de glucoza si de fructoza (nu o combinatie chimica realizata pe seama celor doua), provenind din zaharoza. Pentru a intra în fluxul sangvin în urma procesului de absorbtie, zaharoza trebuie sa treaca printr-un proces de invertire. Zaharoza, daca nu este invertita când trece în fluxul sangvin, se dovedeste a fi un compus inert, eliminându-se ca atare prin urina. Invertirea interna a zaharului se desfasoara cu consum de calciu, fenomen ce poate determina în timp diverse dereglaje (decalcifieri, tulburari intestinale, tetanie etc.). Mai mult, prin epuizarea invertazei, pot avea loc fenomene de intoleranta alimentara si instalarea unor stari de astenie.

Citeste mai departe...
 

Dulciuri care ataca dintii si buzunarele milionarilor

Imprimare E-mail
vineri, 26 decembrie 2014

 Nimic nu e mai bun, la finele unei mese delicioase, decât un desert pe cinste, dulce si savuros, fie ca vorbim de torturi, prajituri, placinte sau înghetata. Orice, zahar sa aiba, cum ar spune pofticiosii. Atunci când vine vorba de dulciuri, unii au oarecare strângere de inima, gândindu-se ca smaltul dintilor si arterele sau ficatul lor ar avea de suferit. Dar ce-ati spune de niste dulciuri atât de scumpe încât sa va lase cu suferinta la... buzunar?

Citeste mai departe...
 

Manifest pentru sanatatea oamenilor

Imprimare E-mail
joi, 18 decembrie 2014

 V-am prezentat in numarul precedent un subiect rareori abordat in spatiul public, dar extrem de important, atat in general, pentru populatia interesata cu adevarat de sanatatea individuala si colectiva, cat si pentru cadrele medicale si mai ales pentru responsabilii de... sanatatea acestui sistem. O sanatate inca precara, in pofida importantei sale, daca vreti, strategice pentru orice natie. Iar totul porneste – cel mai de jos – de la informarea si educarea tuturor oamenilor in legatura cu acest domeniu vital, precum si de la investitiile in el. Pentru ca nu banii lipsesc, ci buna lor gestionare, in folosul pacientilor. Pentru a aborda aceste subiecte, dar si altele, nu mai putin importante, interlocutor ne este si astazi un reputat specialist de la Spitalul „Bagdasar-Arseni” din Bucuresti, dr. Mihai PARASCHIV, medic primar ortopedie-traumatologie.

Citeste mai departe...
 

Lungul drum al sanatatii catre spital

Imprimare E-mail
joi, 11 decembrie 2014

 Starea de sanatate ne preocupa, in mod firesc, in fiecare zi. Nu numai din cauza disconfortului generat de simptomele de boala, ci si pentru simplul motiv ca nefiind sanatosi, nu ne putem desfasura normal activitatile cotidiene, nu putem relationa eficient cu cei din jur, nu avem cum sa atingem finalitatile propuse. Totusi, cand o suferinta ne prinde in capcana, de multe ori nu stim deloc cum sa reactionam cel mai potrivit.

Citeste mai departe...
 

Legaturi primejdioase

Imprimare E-mail
sâmbătă, 06 decembrie 2014

 Avem numeroase proverbe si zicale referitoare la efectele starilor noastre pozitive sau negative, dar de la cuvinte la trairile efective distanta e uneori imensa si foarte dificil de acoperit. Iubirea opusa urii, indecizia, curajul ori lasitatea, dar mai ales frica si furia spun multe nu doar despre caracterul omului, ci si – foarte important! – despre starea de sanatate. Psihologul Georgeta Bondarencu, o mai veche cunostinta a cititorilor „Magazinului”, ne spune ca emotiile noastre sunt extrem de importante pentru mentinerea starii de sanatate.

Citeste mai departe...
 

„Moartea alba” – alerta de gradul zero

Imprimare E-mail
joi, 27 noiembrie 2014

 Am facut referire in mai multe randuri la efectul devastator al consumului de droguri, in special in randul tinerilor, atat sub aspectul alterarii grave a sanatatii pana la provocarea decesului, cat si din perspectiva sociala, intrucat intotdeauna acest fenomen se asociaza cu crima organizata. Si de aceea, chiar daca avem tendinta de a ne ascunde in spatele eternei convingeri de genul „mie nu mi se poate intampla”, informarea oamenilor si constientizarea acestui pericol major sunt necesare oricand.

Citeste mai departe...
 

„Mi-e frica!...”

Imprimare E-mail
sâmbătă, 22 noiembrie 2014

 Am preluat ca titlu pentru acest articol pe cel al unui film mai vechi, care se referea la toate nuantele fricii, pâna la teroare, induse individului uman de alti oameni, cu buna-stiinta si prin metode sinistre. Aici însa ne vom referi la fricile omului venite din însasi fiinta lui, acel recul patologic instinctiv în fata unor amenintari reale ori presupuse, care în multe situatii se transforma în boala.

Citeste mai departe...
 

Varsta si stratul genetic se pot opune virusului Ebola

Imprimare E-mail
joi, 13 noiembrie 2014

 Organismele medicale din întreaga lume încearca, în acelasi timp, sa tina pe loc aceasta cumplita amenintare la adresa omenirii, numita Ebola, precum si sa identifice modalitati de profilaxie, de tratament si de vindecare, cât mai rapid posibil. O analiza a primelor cazuri de îmbolnavire diagnosticate în Sierra Leone contribuie la elucidarea conditiilor în care anumiti pacienti reusesc sa învinga boala, oamenii de stiinta sustinând ca un rol important pentru supravietuire îl au vârsta pacientului si rata de multiplicare a virusului în organismul contaminat, potrivit Reuters. Va prezentam noi amanunte, de utilitate majora pentru întreaga populatie.

Citeste mai departe...
 

SIDA se intoarce!

Imprimare E-mail
duminică, 09 noiembrie 2014

 Spre marea nenorocire a populatiei deloc ori prost informate si mai ales iresponsabile, subiectul blestemului numit SIDA-HIV a revenit recent in atentia noastra, din cauza unui caz extrem de dramatic inregistrat intr-un anumit mediu social din Segarcea. Foarte important de precizat: in situatia respectiva este vorba inclusiv despre moarte si despre transmiterea in lant a cumplitului virus, printr-o condamnabila mentali-tate si prin comportament caracterizat, inainte de orice altceva, prin promiscuitate de-a dreptul criminala.

Citeste mai departe...
 

EBOLA traieste!

Imprimare E-mail
duminică, 02 noiembrie 2014

 Chiar daca in urma cu circa o jumatate de an ideea unei epidemii ori, si mai rau, a unei pandemii de „febra hemoragica” – sau Ebola, cum este mai cunoscuta aceasta maladie contagioasa mortala – parea un fel de pericol supraevaluat, comparabil cu bolile „planetare” din anii trecuti (boala vacii nebune, gripa aviara, cea porcina), din pacate semnalele de alarma se dovedesc pe zi ce trece tot mai nelinistitoare.

Citeste mai departe...
 

Sanatatea ca top-model

Imprimare E-mail
joi, 23 octombrie 2014

 Nu trebuie sa ne placa neaparat matematica, pentru a întelege ca numerele fac parte obligatoriu din viata noastra. Daca ne gândim numai la starea de sanatate, acceptam neconditionat ideea ca anumite analize – fireste, exprimate în valori numerice – ne indica în ce masura „stam bine” sau nu cu tot ce înseamna functionarea organismului nostru. Fara îndoiala, fiecare dintre noi ar dori sa stie între ce limite trebuie sa se încadreze rezultatele analizelor clinice, pentru a putea aspira la un fel de statut de... top-model în privinta sanatatii. Altfel spus, sa beneficiem de o sanatate ireprosabila, daca se (mai) poate vorbi despre asa ceva.

Citeste mai departe...
 

Avertismente ale organismului

Imprimare E-mail
duminică, 19 octombrie 2014

 O anume educatie deformata si instruire deficitara la capitolul sanatate ne plaseaza în situatia de a nu întelege sau de a nu accepta ca fiinta umana nu este o marioneta cu care poti sa te joci si daca i s-a desprins o mâna, ci un întreg viu, în care fiece particica are o contributie importanta la functionarea întregului.  Neglijam deseori o durere, o stare de disconfort si asa mai departe, sub justificarea generala „Lasa, ca trece!”, dar întotdeauna asemenea semnale ne indica de fapt ca exista ceva în noi care nu (mai) functioneaza normal. De pilda, o stare generala de slabiciune, diminuarea acuitatii vizuale sau tulburarea capacitatii de a vorbi ar trebui sa ne trimita imediat la analize de specialitate.

Citeste mai departe...
 

Bolile, de la cap se dezvolta!

Imprimare E-mail
joi, 09 octombrie 2014

 Anual, în ziua de 10 octombrie se marcheaza Ziua Mondiala a Sanatatii Mintale. Nu e o sarbatoare, nici comemorare, ci mai degraba prilejul potrivit pentru a sensibiliza lumea medicala, dar si populatia si, nu în ultimul rând, responsabilii din sfera politicii, în legatura cu evolutia ascendenta mai mult decât îngrijoratoare a afectiunilor cu substrat sau cauze certe de natura psihologica. Sa ne gândim la un singur lucru, pentru a realiza ca nu trebuie sa glumim absolut deloc pe aceasta tema: aflam uneori din emisiuni de stiri despre fapte abominabile comise de persoane care – ni se spune în treacat – au antecedente psihiatrice. Dar foarte multi asemenea indivizi se misca printre noi, fara sa îi întrebe cineva de sanatate...

 

Citeste mai departe...
 

Pensia nu înseamna Alzheimer!

Imprimare E-mail
marţi, 07 octombrie 2014

 Oricât ar parea de dura aceasta asociere, trebuie sa fim constienti ca sunt suficient de numeroase cazurile în care impactul trecerii bruste de la viata activa din punct de vedere profesional la pensionare, ca o patrundere traumatizanta într-un fel de anticamera a mortii, determina deteriorarea drastica a capacitatilor mintale. Din fericire, exista si reversul pozitiv al situatiei, întrucât avem la dispozitie toate mijloacele necesare pentru a înfrunta cu succes si a face fata provocarilor si agresiunilor specifice înaintarii în vârsta.

Citeste mai departe...
 

Placeri platite scump

Imprimare E-mail
joi, 25 septembrie 2014

 Erotismul intim care elimina din capul locului ideea procrearii cunoaste, de veacuri întregi, nenumarate preparate, accesorii, proceduri menite sa preîntâmpine aparitia unei sarcini nedorite. Precizam: nu e vorba despre eliminarea embrionului sau a fatului, a acelei vieti deja înfiripate în urma contactului sexual dintre barbat si femeie – avortul – care implica mult mai multe componente esentiale, printre care si cea etica. Ne referim strict la contraceptie, care astazi se face cel mai frecvent cu ajutorul pilulelor special realizate în acest scop. Din nefericire însa, ele actioneaza pe o zona extrem de sensibila, de vulnerabila, iar efectele secundare pot fi devastatoare. Si, mai grav, de multe ori, persoana implicata (femeia, în speta) nici macar nu stie caror riscuri se expune.

Citeste mai departe...
 

Insecticide care „combat” utilizatorii

Imprimare E-mail
joi, 18 septembrie 2014

 Desi e un adevar elementar, deseori neglijam faptul ca produsele folosite pentru combaterea (adica uciderea!) mustelor, furnicilor, gândacilor sunt, de fapt, chimicale, otravuri pure. Pentru ca ne aflam intr-o perioada a anului când tântarii inca ne produc insomnii si alte asemenea neplaceri, precizam ca si mult-raspânditele produse menite sa ii tina la distanta ne pot cauza problem de sanatate serioase. Dermatologii atrag atentia ca o serie de produse pot fi toxice pentru organism si trebuie folosite cu masura. Sunt expuse in special persoanele care aleg sa iasa la iarba verde, in paduri sau in zone cu balti si lacuri. Cum sa evitam asemenea neplaceri?

Citeste mai departe...
 

Vaca, gaina si „fabrica” de calciu

Imprimare E-mail
marţi, 16 septembrie 2014

 De obicei, pacientilor cu caderi masive de calciu (ce genereaza spasmofilie) sau celor cu lipsa de calciu in sânge li se administreaza calciu anorganic, insa efectul este de scurta durata. Uneori acest tratament este contraindicat. Pentru ca – spun unii specialisti – in asemenea situatii trebuie dat de fapt magneziu si nu calciu. Se stie ca magneziul actioneaza cel mai eficient impotriva crampelor musculare. Pe de alta parte, corpul produce calciu din magneziu, magneziu din calciu, calciu din siliciu etc., reactii ce au nevoie de oxigen, heliu, azot, carbon sau hidrogen, elemente care se gasesc din belsug. Iata un exemplu comun, rural, daca vreti, dar edificator: vaca se hraneste numai cu fân sau iarba, care nu contin aproape deloc calciu; totusi, vaca produce foarte mult calciu, atât pentru organismul ei, cât si pentru laptele pe care il produce.

Citeste mai departe...
 

Sedentarismul ne pune cruce

Imprimare E-mail
joi, 04 septembrie 2014

 Ca ne place sau nu, atat de des invocata necesitate de a fi activi, pentru a aspira la o stare a sanatatii macar cat de cat rezonabila, ramane unul dintre reperele de baza ale bunei functionari a organismului nostru. E foarte multa vreme de cand medicii, nutritionistii si antrenorii de fitness din intreaga lume vorbesc la modul insistent despre necesitatea vitala a sportului, a miscarii fizice, in general, in viata fiecarui individ. Desi a crescut numarul celor care practica exercitii fizice cel putin o data la cateva zile, lucrurile sunt totusi din ce in ce mai grave. Un singur exemplu, deloc linistitor: unul din 10 decese inregistrate in lume reprezinta inca reflectarea unei vieti sedentare.

Citeste mai departe...
 

O noua „sperietoare” planetara: Ebola

Imprimare E-mail
joi, 28 august 2014

 Daca asigurarea hranei si a unui trai decent pentru populatia lumii s-ar face cu tot atata tenacitate ca permanenta „aprovizionare” cu amenintari, zvonuri si alte scenarii catastrofiste, cu certitudine omenirea ar duce-o mult mai bine. Boala „vacii nebune”, gripa porcina si cea aviara reprezinta doar trei exemple edificatoare despre cum se duc razboaiele pe taram economic, dar si medical. Astazi, avem pe piata Ebola. Sigur ca este o boala foarte grava, ca face victime si – ca orice maladie contagioasa – poate ameninta, in principiu, sanatatea oricarui individ, insa la fel ca ea sunt zeci, poate chiar sute de alte asemenea flageluri din domeniul sanatatii umane. Si nu o spunem pentru a adormi vigilenta omului obisnuit sau bagatelizand un pericol real. Dar intotdeauna, cu atat mai mult cand ne aflam in fata unei amenintari cu potential grav foarte mare, nu a genera panica trebuie urmarit, ci prezentarea situatiei reale si a mijloacelor aflate la indemana noastra pentru a preintampina situatiile nefericite.

Citeste mai departe...
 

Dati sonorul mai incet!

Imprimare E-mail
miercuri, 20 august 2014

 Vorbim despre un fenomen, inainte de toate, social, care practic nu se (mai) poate gestiona normal: zgomotul permanent, diurn si nocturn deopotriva, de niveluri din ce in ce mai ridicate, in special in mediile urbane, periodic extins chiar si in presupusele „oaze de liniste”, cum sunt parcul, padurea, malul unei ape si asa mai departe. Insa nu la nenumaratele surse de zgomot ne vom referi aici (de la vecinii petrecareti si gunoierii de dupa miezul noptii, pana la circulatia auto mobilelor si activitatile industriale). Mentionam inainte de toate un lucru extrem de ingrijorator si cu consecinte grave certe pe termen lung: peste 360 de milioane de persoane din intreaga lume manifesta probleme de auz!

Citeste mai departe...
 

Aveti „lipsa de sange”?

Imprimare E-mail
duminică, 17 august 2014

 Probabil veti fi mirati sa aflati ca foarte multe persoane – poate chiar si dumneavoastra – sufera de aceasta afectiune al carei nume, in traducere directa, inseamna „lipsa de sange”. Nu e cazul sa va speriati foarte rau, nu e la mijloc vreun fenomen de vampirism, dar motive serioase de ingrijorare exista, din cauza implicatiilor majore ale afectiunii: vorbim despre anemie, care se inregistreaza la cel putin o treime din populatia globului, deci aproximativ 2,5 miliarde de oameni!

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 169 - 189 din 909

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR sunt urmatoarele:
- 1 luna: 6,00 lei
- 2 luni: 12,00 lei
- 3 luni: 18,00 lei
- 4 luni: 24,00 lei
- 5 luni: 30,00 lei
- 6 luni: 36,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (50 euro sau 70 $, un abonament pe sase luni; 25 euro sau 35 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Asaltul tehnologiilor
» Suverani prea „melancolici”
» Opiniile unui specialist OZN avizat
» Rasol de vaca si cascaval
» Masti naturale si vitaminizante
» Turismul ucide carbonul
» Catedrala San Marco
» Un simbol al feminismului
» Maratonul Vinului
» Si adolescentii sufera de ADHD
» Povestea lui Isus
» Filme care au mers prea departe...
» Horoscopul saptamanii: 28 mai – 3 iunie 2018
» 24 mai 1819 – S-a nascut regina Victoria
» Tema: „PADURI”
» Noile tehnologii Ă®n actiune
» Devotament de regina
» Un raspuns dat scepticilor OZN
» Budinca de carne
» Machiaj inspirat
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Hernia de disc, o boala la moda
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Pe Marte exista viata!
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» 3 pozitii de relaxare
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Corp ceresc condamnat la moarte
» O rapire OZN in Florida
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9