Prima pagina arrow MINUNI ALE LUMII
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
FORUM
STIRI
BILETE DE AVION
PROGRAM TV
FELICITARI
VREMEA
PROGRAM CINEMA
MAGAZIN .RO
DESPRE NOI
CONTACT
User Menu
Avem 1 vizitator online

MINUNI ALE LUMII

Razboinicii azteci

Imprimare E-mail
miercuri, 28 noiembrie 2007

 Societatea azteca era cu totul acaparata de razboaie. Dar nu in sensurile obisnuite ale agresiunii (cotropire, razbunare, jaf etc.). Razboiul era, inainte de toate, un mod de viata. Acest popor era incredintat de faptul ca viata pe Pamant e posibila daca se ofereau ofrande zeilor si se purtau razboaie, cariera militara asigurandu-le astecilor un viitor promitator, o garantie a unei rapide si onorabile ascensiuni sociale.

Citeste mai departe...
 

Gorganele amerindiene

Imprimare E-mail
miercuri, 14 noiembrie 2007

 Mound Builders, o denumire care desemneaza - un ansamblu de popoare amerindiene disparute inainte de venirea europenilor in zona orientala a SUA de azi si care se distinge prin constructia de tumuli (gorgane), piramide si efigii de animale uriase construite din pamant! Gorganele au inceput sa fie construite prin anul 1000 i.Ch., de-a lungul timpului, unele dintre acestea ajungand la o inaltime de 30 de metri.

Citeste mai departe...
 

In umbra marilor canioane

Imprimare E-mail
miercuri, 07 noiembrie 2007

 Chaco Canyon este un ansamblu compus din 3600 de situri arheologice aflate in sud-vestul SUA, in New Mexico, care apartin culturii anasazi. O raspântie comerciala si un centru religios care au atins apogeul in secolele IX-XIII. In 1907, Chaco Canyon devine monument national. Istoria poporului anasazi ramâne enigmatica, in conditiile in care nu exista documente scrise.

Citeste mai departe...
 

Temutele femei razboinice

Imprimare E-mail
miercuri, 31 octombrie 2007

 Cronicile atesta faptul ca spaniolii s-au confruntat intr-o mare batalie, in 1542, cu femei razboinice, la confluenta Amazonului cu Rio Trombetas, pe care le-au denumit amazoane, denumire atestata de Homer si Herodot, in secolul VIII si IV i.Ch. Legenda spune ca amazoanele erau fiicele zeului razboiului, Ares.

Citeste mai departe...
 

Dansul mortii

Imprimare E-mail
miercuri, 17 octombrie 2007

 In secolul al XIV, ciuma neagra face ravagii in Europa. Un flagel care i-a inspirat pe artistii din toate tarile afectate. Acestia au realizat numeroase reprezentari codificate ale spectrului mortii, ilustrand caracterul egalitar al acesteia. Suntem in anul 1347. In 1348 Venetia e infestata. Un an mai tarziu e atins tot bazinul mediteranean.

Citeste mai departe...
 

Arta africana cenzurata

Imprimare E-mail
miercuri, 10 octombrie 2007

 Elefanti, rinoceri, sirene, diverse reprezentari feminine, masti etc. sculptate in fildes... O marfa care i-a ispitit dintotdeauna pe asiatici sau pe occidentali, fildesul fiind considerat o materie prima pretioasa, ce confera o atractie deosebita pentru cei care apreciaza aceasta arta a sculpturilor realizate de artizanii africani. Africa Centrala: o regiune care alimenteaza circuitele mondiale cu fildes si cu sculpturi realizate din acest material pretios. Dupa interdictia comertului cu fildes, din 1989, pietele s-au concentrat mai ales in cartierele marginase ale oraselor, traficantii si artizanii incercand sa-si camufleze marfa vizata de agentii din domeniul apelor si padurilor, a caror fermitate si intransigenta sunt foarte adesea afectate de coruptie. In Duala (Camerun), unde comertul cu fildes a fost multa vreme infloritor, artizanii (sculptorii in fildes) si-au consolidat pozitii chiar in centrul orasului.

Citeste mai departe...
 

Harta Cetatii necunoscute

Imprimare E-mail
miercuri, 03 octombrie 2007

 Dupa cativa ani de studii, o echipa internationala de cercetatori a reusit sa intocmeasca o harta a unui teritoriu urbanizat cu o suprafata de 3000 de kilometri patrati, aflat in jurul templului din Angkor (Cambodgia). Bilantul echipei de cercetatori cambodgieni, australieni si francezi, dupa o munca laborioasa, e remarcabil: 1000 de lacuri artificiale, sute de kilometri de canale si diguri, 74 de temple descoperite, toate aflate pe o intindere de 3000 de kilometri patrati, minutios cartografiati. Este vorba despre o cetate necunoscuta, apartinand civilizatiei khmerilor si despre o istorie care s-a intins intre secolele IX si XVI.

Citeste mai departe...
 

Mistere pagane

Imprimare E-mail
miercuri, 26 septembrie 2007

 La 30 de kilometri sud de Saumur (Maine-et-Loire) se afla unul dintre cele mai insolite situri din Franta. Aici a fost descoperita o pestera ai carei pereti sunt ornamentati cu peste 400 de mici personaje, sculpturi realizate in roca calcaroasa cu granule de cuart si mica, in jurul unui vechi put, sub gradinile unei vechi case parohiale. O pestera ascunsa multa vreme sub tone de moloz.

Citeste mai departe...
 

Cult sau desacralizare? (III)

Imprimare E-mail
miercuri, 19 septembrie 2007

 Chiar si in zilele noastre exista atitudini critice eronate legate de expeditia Kon-Tiki. Una dintre acestea se refera la faptul ca ar fi fost vorba de incercarea unui navigator amator de a-si face publicitate, de a se pune in valoare. O alta conceptie se refera la faptul ca Heyerdahl ar fi incercat sa dovedeasca faptul ca intre America de Sud si Polinezia ar fi avut loc contacte.

Citeste mai departe...
 

O expeditie care n-a demonstrat aproape nimic (II)

Imprimare E-mail
miercuri, 12 septembrie 2007

 Thor Heyardahl si-a propus un experiment de-a dreptul sinucigas. Sa testeze navigabilitatea in traversarea Pacificului a unei ambarcatiuni, a carei constructie a fost inspirata dupa stravechile plute de balsa cu pânze. Periplu in care urma sa studieze fortele directionale ale vânturilor si curentilor marini ce i-ar fi propulsat pe emigranti pâna in Polinezia.

Citeste mai departe...
 

Naturalistul aventurier

Imprimare E-mail
joi, 06 septembrie 2007

 In urma cu 60 de ani, pe 28 aprilie 1947, sase navigatori - cinci norvegieni si un suedez - au plecat din Collao, Peru, intr-o ambarcatiune lunga de 14 metri. Scopul lor friza nebunia: un periplu de 7000 de kilometri, prin Oceanul Pacific. O premiera absoluta in acea vreme. Chiar si cei mai optimisti le-au prezis un sfârsit tragic. Cei sase marinari erau insa decisi sa arunce manusa oceanului. Si-au construit singuri barca fara sa foloseasca cuie sau accesorii din fier. O ambarcatiune construita dupa modelul celor folosite de incasi.

Citeste mai departe...
 

De ce se temeau celtii?

Imprimare E-mail
miercuri, 29 august 2007

 In anul 335 i.Ch., Alexandru cel Mare, regele Macedoniei si conducatorul grecilor, primeste o solie a celtilor. In timpul discutiilor, ii intreaba pe trimisi de cine se tem celtii cel mai mult. Acestia ii raspund, fara ezitare, ca nu se tem de nimeni, nici macar de el, marele rege, exceptând cerul! Celtii se temeau ca nu cumva bolta cereasca sa le cada in cap!

Citeste mai departe...
 

Artisti si aventurieri

Imprimare E-mail
miercuri, 15 august 2007

 Aproape un secol le separa pe cele doua botaniste si exploratoare, Marianne North (1830-1890) si Margaret Mee (1909-1988), dar aceste doua englezoaice au in comun pasiunea ardenta pentru botanica si dispretul fata de conventii. La maturitate au efectuat o serie de expeditii aventuroase pentru a da de urmele unor plante rare si pentru a executa desene (picturi) cu subiecte peisagistice si florale.

Citeste mai departe...
 

Curiozitati din vremea sumerienilor

Imprimare E-mail
miercuri, 08 august 2007

 Cum sa fabrici obiecte metalice din moment ce in subsolul mesopotamian nu se afla nici un gram de minereu? Era achizitionat din alte tari sau rechizitionat din cele invinse in razboaie. Importul de aur se facea din India si Egipt, iar argintul din Turcia. Se confectionau in special obiecte religioase incrustate uneori cu pietre semipretioase: cristale de stanca, lapis-lazuli, jasp etc.

Citeste mai departe...
 

Sumerienii - intelepti si turbulenti

Imprimare E-mail
miercuri, 01 august 2007

 Se stie ca sumerienii au fost inventatorii scrisului, adica ai primului ansamblu de simboluri care au redat limbile folosite: hurita (vorbita in Siria), hitita (in Turcia), urarteana (in Armenia), elamita (in Iran) etc. Cele mai vechi dintre aceste semne se situeaza in jurul anilor 3300 i.Ch. E vorba de asa numitele logograme, semne-cuvinte ce reprezinta un obiect sau o actiune.

Citeste mai departe...
 

Tablitele din Tell Shiukh

Imprimare E-mail
miercuri, 18 iulie 2007

 Sapaturile efectuate in Siria au scos la iveala  texte cu caractere cuneiforme din secolul VII i.Ch. ce atesta, printre altele, amplasamentul orasului antic Burmarina, a carui localizare fusese ignorata pana in prezent. Sapaturile, efectuate de o echipa de arheologi sirieni, italieni si francezi, au debutat in 1995.

New layer...
Citeste mai departe...
 

Civilizatia mamutului

Imprimare E-mail
miercuri, 11 iulie 2007

 Vanatoarea de mamuti nu se improvizeaza. (Ne aflam in „prezentul" preistoric.) E nevoie de o lunga ucenicie, inca din copilarie, pentru a invata cum sa vii de hac unui colos. Sa-i cunosti obiceiurile. Punctele slabe. Sa apreciezi cat mai bine unghiurile de atac. Sa te apropii de el cu prudenta. Pentru a sterge mirosul propriului corp, vanatorii isi acopereau torsul cu fecale de mamut.

Citeste mai departe...
 

Rituri funerare

Imprimare E-mail
miercuri, 04 iulie 2007

 Conform mitologiei Egiptului, zeul Osiris a fost asasinat si ciopartit de catre fratele sau Seth care i-a aruncat resturile in Nil. Din fericire, acestea au fost recuperate si conservate de catre sotia si sora sa si zeul a revenit la viata.
 Incepand cu mileniul III i.Ch., riturile funerare egiptene sunt influentate de acest mit. Rituri care vizeaza conservarea si revitalizarea corpului. Solutia? Mumificarea.

Citeste mai departe...
 

Mitul unui regat crestin

Imprimare E-mail
miercuri, 27 iunie 2007

 In Evul Mediu, in mediile regale europene circula o poveste extraordinara. Este vorba de un preot crestin, putred de bogat, de undeva din estul Persiei, care ar fi repurtat o mare victorie impotriva armatelor persane si a celor din Media (Iran). Preotul s-a indreptat dupa aceasta confruntare spre Ierusalim pentru a se intalni cu cruciatii veniti din Europa, undeva pe malul Tigrului. Dupa ce i-a asteptat in zadar, s-a intors in regatul sau, strabatut de un fluviu magic.

Citeste mai departe...
 

Valurile de migratii in America

Imprimare E-mail
miercuri, 20 iunie 2007

 Populatia biologica originara de pe continentul american ar fi conservat tipul morfologic al primilor oameni moderni aparuti in Africa subsahariana in urma cu 200.000 de ani, inainte de a se raspandi spre est acum 70.000 de ani si de a ajunge in America. Cel de-al doilea val, cu caracteristici mongoloide, ar fi provenit din nord-estul Asiei (tipul mongoloid) inlocuind, in urma cu 12.000 de ani, primul val de emigranti paleoamericani.

Citeste mai departe...
 

Americani in varsta de... 60.000 de ani!

Imprimare E-mail
miercuri, 13 iunie 2007

 Noile datari (ale pietrelor taiate) si ipoteze au plasat colonizarea continentului in urma cu 30.000 de ani. Sau chiar 60.000 de ani! Uneltele din piatra (unii specialisti contesta faptul ca ar fi fost taiate de mana omului, considerandu-le rodul unui fenomen natural) proveneau din cele mai vechi straturi geologice din Pedra Furada, fiind compatibile cu cele din urma cu 30 sau 40.000 de ani gasite in alte parti ale lumii, in estul Asiei sau in Africa.

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 400 - 420 din 469

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR sunt urmatoarele:
- 1 luna: 6,00 lei
- 2 luni: 12,00 lei
- 3 luni: 18,00 lei
- 4 luni: 24,00 lei
- 5 luni: 30,00 lei
- 6 luni: 36,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (50 euro sau 70 $, un abonament pe sase luni; 25 euro sau 35 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Ce diete sunt mai sanatoase?
» Razboinici de profesie
» Incident OZN deasupra statului Oregon
» Macaroane milaneze
» Un plus de luminozitate si stralucire
» Sufletul Planetei-Mama, scos la licitatie
» Manastirea Arnota
» Atat de frageda si... inabordabila
» Lumea cosmica – o minune infinita...
» Tequila, un „medicament” pentru oase
» Tulcenii vor sa invete chineza
» Duri pe ecran, „pisoi”, in realitate
» Horoscopul saptamanii: 30 aprilie – 6 mai 2018
» 26 aprilie 1937 – Bombardamentul de la Guernica
» Tema: „PRIMAVARA”
» Coridoarele memoriei
» Sunetul „sferelor inalte”
» Apelul unui fost inalt oficial american
» Snitel umplut
» Sfaturi utile
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Hernia de disc, o boala la moda
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Pe Marte exista viata!
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» 3 pozitii de relaxare
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Corp ceresc condamnat la moarte
» O rapire OZN in Florida
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9