Prima pagina arrow MINUNI ALE LUMII
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
FORUM
STIRI
BILETE DE AVION
PROGRAM TV
FELICITARI
VREMEA
PROGRAM CINEMA
MAGAZIN .RO
DESPRE NOI
CONTACT
User Menu
Avem 22 vizitatori online

MINUNI ALE LUMII

Recorduri de vechime

Imprimare E-mail
miercuri, 30 iulie 2014

 Fosile umane din America. In anul 2007, o echipa de antropologi a descoperit in uriasa pestera Hoyo Negro (Gaura Neagra) scufundata in apa marii din Yucatan (Mexic) scheletul cvasicomplet si craniul unei tinere in varsta de 15 ani, pe care au numit-o Naia. In urma datarii cu carbon 14 s-a constatat ca osemintele aveau o vechime de 12-13.000 de ani.

 

Citeste mai departe...
 

Calatorie dincolo de lume

Imprimare E-mail
vineri, 25 iulie 2014

 Purgatoriul, Paradisul si Infernul constituie o triada  a viziunii teologilor, a unor scriitori sau pictori. Poetul Dante Alighieri (1265-1321) a lasat umanitatii cea mai importanta lucrare in care este reprezentata aceasta triada si una din capodoperele literaturii universale. Poemul alegoric Divina Comedie a fost scris la inceputul secolului al XIV-lea, dar a devenit celebru de-abia in secolul al XIX-lea, când a fost pus in valoare de romanticii europeni, de savanti, oameni de litere, tradus in multe limbi si raspândit in lume. Subiectul a mai fost tratat din Antichitate de scriitori greci, latini si orientali.

Citeste mai departe...
 

Shigir Idol, o statuie cu rol de harta?

Imprimare E-mail
joi, 17 iulie 2014

 In anul 1890, intr-o mina de aur din apropiere de Ekaterinburg (Rusia) a fost descoperita in turba, la o adancime de patru metri, o statuie din lemn incompleta, cu un cap bine definit. Din fericire, au fost identificate o mare parte din bucatile care lipseau. Dupa ce a fost degajata si curatata de o parte din straturile groase de turba, statuia a ajuns in Muzeul de istorie din Ekaterinburg, cel mai important oras cultural din regiunea Ural.

Citeste mai departe...
 

Misterul mumiilor siberiene

Imprimare E-mail
joi, 10 iulie 2014

 In anul 1997, o echipa de arheologi rusi a descoperit intr-o necropola siberiana din Zeleniy Yar, un sat aflat pe o peninsula pe care localnicii au numit-o „capatul pamantului”, 34 de morminte in care au fost depuse corpuri conservate in conditii de temperaturi negative, vechi de un mileniu. Cinci dintre mumii, invelite in blanuri de ren, castor si urs purtau cate o masca din arama. Cel mai bine conservat corp, al unui barbat cu parul rosu aflat intr-un sarcofag de lemn, avea pieptul acoperit cu o placa de arama. Langa el au fost depuse un topor, blanuri si un cap de urs din acelasi metal.

Citeste mai departe...
 

Secolul lui Pericle

Imprimare E-mail
joi, 03 iulie 2014

 In veacul al V-lea i.Hr., in vreme ce vechile civilizatii din bazinul mediteranean – Mesopotamia si Egiptul faraonilor – au fost dominate de Imperiul persan, cetatile grecesti au rezistat, au inflorit economic, iar cultura a devenit una dintre cele mai importante ale Antichitatii. In acea perioada, lumea greaca era constituita din sute de cetati independente – unele s-au asociat in cadrul unor coalitii cu caracter, politic, militar si religios. Fiecare cetate, inconjurata de fortificatii, cu o piata publica, monumente civile si religioase, constituia un stat cu propria organizare sociala, economica si culturala, in care traia o comunitate de cetateni „libera si autonoma”, supusa insa legilor.

Citeste mai departe...
 

Razboinici adoratori de zei si arginti

Imprimare E-mail
joi, 26 iunie 2014

 Vikingii au intrat in istorie spre sfarsitul secolului al VIII-lea prin numeroase incursiuni in urma carora pamantul s-a umplut de sange. Au semanat teroarea in Irlanda, Anglia, Bretania, Normandia... „Specialitatea” lor nu erau doar invaziile sangeroase ci si ritualurile religioase, stabilirea  de relatii comerciale, in special cu Imperiul bizantin si Persia de unde importau tesaturi din matase in cantitati uriase, aur, argint, podoabe etc.

Citeste mai departe...
 

Cea de-a doua viata a frescelor din Angkor Vat

Imprimare E-mail
joi, 19 iunie 2014

 Peste 200 de picturi murale, imperceptibile cu ochiul liber, au fost descoperite in marele templu Angkor Vat (Cambodgia), construit in secolul al XII-lea in timpul domniei regelui Suryavarm II, care atrage anual milioane de turisti. Totul a pornit de la observarea unor pete colorate, in special rosii, raspandite pe pereti.

Citeste mai departe...
 

Povestiri despre Eden (2)

Imprimare E-mail
joi, 12 iunie 2014

 Speranta credinciosilor din Evul Mediu s-a indreptat mereu spre paradisul celest, reprezentat adesea ca un loc, un spatiu luminos, plin de oameni fericiti, binecuvantati de savuroase roade ale pamantului. Interesul teologilor si al unui mare numar de geografi, legat de descoperirea paradisului terestru, este intarit in secolul al XV-lea de avantul explorarilor tinuturilor necunoscute. In cele trei expeditii efectuate de Cristofor Columb, de pilda, acesta a fost mereu animat de dorinta de a descoperi taramul sacru. S-a conturat apoi ideea ca a disparut in urma Potopului, cel mai important sustinator al acesteia fiind teologul Martin Luther (1483-1546), idee urmata de ipoteza conform careia „paradisul terestru” nu se afla pe Pamant.

Citeste mai departe...
 

Povestiri despre Eden

Imprimare E-mail
miercuri, 04 iunie 2014

 Asociat Paradisului, Edenul a generat numeroase fantasme. Exploratorii din Evul Mediu au incercat sa identifice situl si sa descopere vestigii, scriitorii l-au imaginat in numeroase scrieri, in reprezentari variate. In primele secole d.Hr. crestinii au fost convinsi de faptul ca Gradina paradisiaca din Eden, in care Adam si Eva au fost creati de Dumnezeu, a existat aidoma descrierii biblice. Cu timpul, numerosi credinciosi au considerat-o o poveste pilduitoare, o alegorie a paradisului terestru si a pacatului. Unul dintre motive, considera Corin Braga, profesor de literatura comparata la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, pasionat de acest subiect, este acela ca, dincolo de credinta in adevarul textului sacru, in primele secole d.Hr. nu exista o distinctie neta intre paradisul terestru si cel celest.

Citeste mai departe...
 

Lux si castitate

Imprimare E-mail
joi, 29 mai 2014

 Femeile romane din inalta societate sau din familii bogate din primele doua secole ale imperiului, pana in preajma anului 200 d.Hr., se aflau sub tutela sotului dar mai ales a tatalui care avea o putere de decizie mai importanta in unele contexte. Nu aveau drept de vot, erau excluse din functiile publice, din sfera politica... Dar, cu toate astea, se bucurau de privilegii, libertati, lux. Frecventau baile ornamentate cu rafinament, inclusiv cele mixte, erau rasfatate de sclave, asistau la spectacole, participau la banchete, faceau sport...

Citeste mai departe...
 

Familii regale din Luxor

Imprimare E-mail
joi, 22 mai 2014

 O noua descoperire readuce Egiptul antic in actualitate. Este vorba despre o imensa necropola din provincia Luxor ce contine aproximativ 50 de mumii si sarcofage (necropola a fost jefuita in Antichitate) unele dintre ele dezmembrate.

Citeste mai departe...
 

Reintalnire cu Pieile Rosii

Imprimare E-mail
joi, 15 mai 2014

 Indienii semi-nomazi din preriile nord-americane, cunoscuti sub denumirea de Pieile Rosii, ne-au fascinat, in special, prin intermediul filmelor americane; indieni Sioux, apasi, Cheyenne, comansi sau Pawne care stapâneau vaste teritorii semiaride din Canada pâna in Texas si Valea fluviului Mississippi. Au lasat in urma lor nenumarate marturii ale unei culturi insolite. Secole de-a rândul s-au deplasat pe jos pâna la venirea conchistadorilor in Lumea Noua, in 1539, la nord de Rio Grande si la vest de Mississippi. Din hergheliile lor au scapat sute de cai care s-au indreptat spre marile câmpii din nord unde in 10-15 ani s-au adaptat excelent si s-au inmultit.

Citeste mai departe...
 

In culisele misterelor din Teotihuacan

Imprimare E-mail
duminică, 11 mai 2014

 Imensa piramida „Sarpele cu pene”, construita in secolul I d.Ch., dedicata zeilor cetatii antice Teotihuacan, situata la 50 de kilometri de Mexico, prezinta un tunel secret in care au fost descoperite nenumarate obiecte reprezentative pentru civilizatia precolumbiana. In 2003, in timpul unei furtuni dezlantuite care a spulberat o parte din sedimentele de la baza piramidei, un arheolog francez a descoperit intrarea in tunel, acoperita timp de milenii de pamânt. De-abia in 2000 au inceput lucrarile de excavare.

Citeste mai departe...
 

Magicienii focului

Imprimare E-mail
joi, 01 mai 2014

 In urma cu patru milenii, civilizatia harapeana din Valea Indusului a inflorit spectaculos – intre anii 2900 si 1900 i.Ch. – gratie progreselor tehnologice,dezvoltarii agriculturii si artizanatului si datorita proiectelor urbanistice riguroase. Cum aratau cetatile-orase din Valea Indusului in urma cu 4 mii de ani? Cetatile se situau intr-o vasta regiune cu o suprafata de un milion de kilometri patrati care cuprindea Pakistanul, sudul Afganistanului si nord-vestul Indiei. In acea epoca, in Egipt, Mesopotamia sau China, arhitectura era mai degraba anarhica spre deosebire de cea a oraselor din Valea Indusului care erau riguros structurate.

Citeste mai departe...
 

Inventatorii preistorici

Imprimare E-mail
sâmbătă, 26 aprilie 2014

 Analizele craniilor ancestrale descoperite in diverse situri ale lumii si a ADN-ului nu au oferit cercetatorilor informatii legate de gradul de inteligenta a stramosilor nostri. Din fericire s-au pastrat nenumarate obiecte confectionate de acestia, gravuri sau picturi rupestre care vorbesc deslusit despre capacitatea lor, incredibila, de a le concepe si realiza. Cele dintai marturii edificatoare legate de gandirea si abilitatile lor le-au oferit obiectele taiate din piatra si lemn sau ustensilele ascutite din silex si os. In Europa, Asia si Africa, majoritatea oamenilor preistorici erau capabili sa prelucreze pietre cioplindu-le cu o alta piatra pentru a obtine ustensile simple dar eficace. Cu timpul, acestea si-au diversificat formele, au devenit tot mai sofisticate.

 

Citeste mai departe...
 

„Comoara” lui Napoleon

Imprimare E-mail
duminică, 20 aprilie 2014

 Cateva dintre ultimele obiecte si piese vestimentare care au apartinut imparatului au fost descoperite in Corsica. O colectie constituita de Achille Archanibault, cel mai devotat dintre servitorii sai din Insula Sfanta Elena, necunoscuta de public pana in urma cu cateva luni. Colectia, veche de aproape doua secole, a fost descoperita intr-un cufar,  in podul unei case. Sunt piese obisnuite dar de mare pret, pe de-o parte pentru ca au apartinut unuia dintre cele mai faimoase personaje istorice, iar pe de alta, pentru ca fac parte din cele folosite in ultimele zile din viata sa.

Citeste mai departe...
 

Actualitatea arheologica

Imprimare E-mail
joi, 10 aprilie 2014

 Faraon... roman. Pe un perete exterior al unui templu dedicat zeitei Isis aflat in Shanhur, la 20 de kilometri nord de Luxor, a fost descoperit sub sedimente calcaroase un basorelief pe care este reprezentat imparatul roman Claudiu in costum de faraon. Poarta pe cap o coroana complexa ornamentata cu coarne de berbec pe care sunt aranjate plante si trei soimi. Acest tip de montura spectaculoasa figura in reprezentarile suveranilor egipteni incepând cu anii 332 i.Ch., in perioada in care Alexandru Macedon a cucerit regiunea. Un obicei adoptat de imparatii romani care au pus ulterior stapânire pe Egipt. Era un mod nu doar de a-si legitima puterea asupra teritoriilor ocupate ci si de a o intari.

Citeste mai departe...
 

Actualitatea arheologica

Imprimare E-mail
miercuri, 02 aprilie 2014

 Gladiatori in bataia laserului. In 2011 au fost descoperite, de catre o echipa de arheologi austrieci, germani si belgieni, in apropiere de Viena, vestigiile celei mai importante scoli de gladiatori – Ludus gladiatorius – (din situl Carnuntum, capitala provinciei romane Panonia) ale Romei antice, cu o vechime de 1700 de ani. Din motive necunoscute nu au fost efectuate sapaturi pentru degajarea acestora. Un caz rarisim in istoria moderna a arheologiei. Acest centru de antrenament si-a dezvaluit nu doar arhitectura ci si aspecte din modul de viata al celor care traiau in Carnuntum si, in special, al gladiatorilor, instructorilor si al stapanilor. Ludus gladiatorius, comparabil ca importanta cu Ludus Magnus situat in spatele Collosseumului din Roma, facea parte din cele aproximativ 100 de scoli de gladiatori.

Citeste mai departe...
 

Texte ezoterice

Imprimare E-mail
miercuri, 26 martie 2014

 Makuria, un puternic regat crestin, a dominat intre anii 500 si 1400 d.Ch., o mare parte a teritoriului nubian situat intre nordul actualului Sudan si sudul Egiptului. A fost crestinizat incepând cu secolul al VI-lea d.Ch. de catre misionari trimisi de imparatul bizantin Iustinian I si imparateasa Teodora. Makuria a rezistat câteva secole ofensivei Islamului pâna in secolul al XII-lea. Descoperirea, de catre arheologi polonezi, a unui mormânt in Dongola, Sudan, continând trei cripte medievale ale caror pereti interiori sunt acoperiti cu texte biblice si esoterice, constituie cea mai importanta marturie in context crestin.

Citeste mai departe...
 

Cochetarie in epoca de bronz

Imprimare E-mail
joi, 20 martie 2014

 Studiul recent al mormantului descoperit in 2011 in regiunea Dartmoor, in sudul Marii Britanii, al osemintelor unei printese din epoca de bronz si al obiectelor din preajma, le-ar permite specialistilor sa intre in culisele istorice ale unei zone putin cunoscute. Mormantul se afla intr-un sit dintr-o rezervatie naturala care se intinde pe o suprafata de 945 km patrati.

Citeste mai departe...
 

Civilizatie infloritoare in umbra Romei (2)

Imprimare E-mail
joi, 13 martie 2014

 Viata si cultura etruscilor au fost considerate multa vreme o enigma istorica in absenta documentelor si a descoperirilor arheologice importante, edificatoare. Acestea provin in special din studiul unor necropole, al faimoselor tablite din aur despre care am vorbit in numarul anterior, sau al unor picturi aflate pe peretii camerelor funerare ornamentate ale aristocratilor din portul-cetate Pyrgi descoperite in ultimele 3 decenii.

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 190 - 210 din 469

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR sunt urmatoarele:
- 1 luna: 6,00 lei
- 2 luni: 12,00 lei
- 3 luni: 18,00 lei
- 4 luni: 24,00 lei
- 5 luni: 30,00 lei
- 6 luni: 36,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (50 euro sau 70 $, un abonament pe sase luni; 25 euro sau 35 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Ce diete sunt mai sanatoase?
» Razboinici de profesie
» Incident OZN deasupra statului Oregon
» Macaroane milaneze
» Un plus de luminozitate si stralucire
» Sufletul Planetei-Mama, scos la licitatie
» Manastirea Arnota
» Atat de frageda si... inabordabila
» Lumea cosmica – o minune infinita...
» Tequila, un „medicament” pentru oase
» Tulcenii vor sa invete chineza
» Duri pe ecran, „pisoi”, in realitate
» Horoscopul saptamanii: 30 aprilie – 6 mai 2018
» 26 aprilie 1937 – Bombardamentul de la Guernica
» Tema: „PRIMAVARA”
» Coridoarele memoriei
» Sunetul „sferelor inalte”
» Apelul unui fost inalt oficial american
» Snitel umplut
» Sfaturi utile
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Hernia de disc, o boala la moda
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Pe Marte exista viata!
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» 3 pozitii de relaxare
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Corp ceresc condamnat la moarte
» O rapire OZN in Florida
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9