Prima pagina arrow MINUNI ALE LUMII
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
FORUM
STIRI
BILETE DE AVION
PROGRAM TV
FELICITARI
VREMEA
PROGRAM CINEMA
MAGAZIN .RO
DESPRE NOI
CONTACT
User Menu
Avem 2 vizitatori online

MINUNI ALE LUMII

Universalul mit al Potopului (2)

Imprimare E-mail
joi, 18 decembrie 2014

 Uimitoarea tablita mesopotamiana aflata in British Museum din Londra, in care se fac referiri la Potop, a fost integral descifrata de asiriologul englez Irving Finkel. Cele mai incitante descrieri se refera la constructia ambarcatiunii de catre Atrahasis, un proto Noel, la indicatiile unei zeite. Dimensiunile ambarcatiunii sugerate de zeita Eriki – 3600 m2 suprafata, 70 metri diametru au fost traduse de asiriologul englez Irving Finkel dupa efectuarea de lungi calcule de conversie pentru a transcrie unitatile de masura. Zeita a sugerat si faptul ca trebuie sa fie realizata din fibre din ramuri de palmier, corzile urmand sa fie impletite in asa fel incat ambarcatiunea uriasa sa aiba o forma rotunda.

Citeste mai departe...
 

Universalul mit al Potopului

Imprimare E-mail
joi, 11 decembrie 2014

 O imensa ambarcatiune incarcata cu toate speciile de animale din lume, navigand pe apele Potopului biblic in urma ploilor catastrofice dezlantuite de Creator pentru a pedepsi lumea incarcata de pacate. Aceasta reprezentare a dainuit de-a lungul timpurilor. In urma descifrarii, de catre asiriologul englez Irving Finkel, a cuneiformelor (cea mai veche scriere din lume) gravate pe o tablita mesopotamiana care a ajuns la British Museum din Londra, mitul biblic va avea o noua „infatisare”.

Citeste mai departe...
 

Cercuri din piatra sacralizate

Imprimare E-mail
sâmbătă, 06 decembrie 2014

 De cateva decenii, oamenii de stiinta nu si-au putut explica rolul pe care l-au jucat in trecut misterioasele cercuri din piatra, de mare anvergura, care impanzesc o parte din teritoriile Iordaniei si ale Siriei. In urma unor noi investigatii realizate de specialisti americani si australieni, bazate pe fotografiile luate din elicoptere si pe cele furnizate de sateliti, zidurile din piatra cu o inaltime de cativa metri ce configureaza cercuri cu un diametru mediu de 400 de metri ar fi fost construite in epoca preromanica. O datare cat de cat precisa este imposibila deocamdata. Cea mai mare parte din cercuri sunt asimetrice.

Citeste mai departe...
 

Templu faraonic in subsolul unei case

Imprimare E-mail
joi, 27 noiembrie 2014

 Cateva persoane neautorizate care au facut sapaturi sub temelia unei case aflata la 40 de kilometri de Cairo, care detineau informatii legate de existenta unor vestigii, au descoperit un templu faraonic cu o vechime de 3400 de ani, ingropat in panza freatica la o adancime de 9 metri.

Citeste mai departe...
 

In culisele civilizatiei maya

Imprimare E-mail
sâmbătă, 22 noiembrie 2014

 Muzeul Quai-Branly din Paris a imprumutat de la Institutul National de Antropologie si Istorie din Mexic 400 de exponate de exceptie, realizate cu un simt artistic remarcabil, pentru a fi prezentate in cadrul unei expozitii care nu inceteaza sa fascineze. Printre ele figureaza sculpturi, basoreliefuri, obiecte din ceramica, vestigii funerare ce continua sa fie studiate pentru a avea o reprezentare cât mai clara a organizarii sociale, a viziunii mayasilor asupra vietii si a mortii.

Citeste mai departe...
 

Vestigii ale unui trib necunoscut

Imprimare E-mail
joi, 13 noiembrie 2014

 O echipa de arheologi neozeelandezi de la Universitatea din Otago, condusa de Nancy Beavan, s-a incumetat sa patrunda in luxurianta jungla din sud-vestul Cambodgiei fiind expusa permanent atacului animalelor si sâcâita de insecte zburatoare. Membrii expeditiei au optat pentru un echipament usor, pentru obiecte de strict necesar si s-au hranit in special cu peste uscat si orez. In 2004 au plecat in cautarea unei „comori” semnalate de un muncitor, la solicitarea autoritatilor arheologice din Cambodgia pentru a fi studiata.

Citeste mai departe...
 

Arcasii Imperiului kushit

Imprimare E-mail
duminică, 09 noiembrie 2014

 Totul a inceput in anul 2002, cand un grup de muncitori din orasul provincial Dangeil din Sudan, care sapa o groapa de drenaj, a descoperit morminte antice. O echipa de arheologi sudanezi si britanici s-a deplasat la fata locului pentru a continua sapaturile si a cercetat mormintele, construite in urma cu 2000 de ani intr-o perioada de prosperitate a regatului Kush. In cateva morminte au fost descoperite numeroase artefacte utile defunctilor in lumea de apoi. Traditia funerara a kushitilor atesta o puternica credinta in existenta unei vieti ulterioare. In unul dintre morminte a fost identificat un inel din argint pe a carui montura era gravata imaginea unei divinitati cu coarne de berbec, probabil reprezentarea zeului Amon. Inelele de argint din acea epoca erau rare, fiind utilizate pentru marcarea sigiliilor unor documente oficiale.

Citeste mai departe...
 

Intre zidurile Atenei antice

Imprimare E-mail
duminică, 02 noiembrie 2014

 Dominata de Acropole, Atena „arhaica”, cea dintre secolele al V-lea i.Hr. si inceputul secolului al V-lea d.Hr., se intindea pe o suprafata de aproximativ 2700 km2. Spre deosebire de alte orase-cetate din lumea greaca, avea o configuratie haotica, cu strazi inguste, intortocheate. A fost cel mai populat oras din Grecia, numarul locuitorilor fiind estimat in acea perioada la 300.000-400.000 de locuitori. Incepand cu secolul al V-lea d.Hr., a devenit o metropola impunatoare.

Citeste mai departe...
 

O lume de basm (2)

Imprimare E-mail
joi, 23 octombrie 2014

 Continuam o parte din istorisirile legate de celtii care au ajuns in lumea de dincolo, in special in medii subacvatice. Istorisiri izvorâte din mitologii transmise pe cale orala, preluate de calugari si reflectate de poeti. Palatele din mijlocul naturii luxuriante au, evident, interioare somptuoase, impodobite cu sculpturi, picturi, mobilier, casete pline de bijuterii stralucitoare, panoplii cu arme ornamentate – lanci, sabii, pumnale, scuturi, armuri – multe dintre ele fiind asemanatoare cu cele descoperite in mormintele princiare celtice din epoca de fier, conform descrierilor poetilor.

Citeste mai departe...
 

O lume de basm

Imprimare E-mail
duminică, 19 octombrie 2014

 In viziunea celtilor, cealalta lume nu se afla in cer ci intr-un univers subteran si subacvatic. Era populat de stramosi, de regi, de diverse creaturi, dar si de femei ispititoare. In foarte putine texte este evocat destinul celor care au intrat in acest univers. Trei destinatii sunt rezervate celor care au trecut granita vietii, in functie de locul si modul in care au murit, destinul lor fiind hotarât de divinitati. De pilda, razboinicii care au sfârsit pe câmpul de lupta ajung in Valhöl (Valhalla), proprietatea zeului Odin, condusi de valkirii, creaturi inaripate inzestrate cu puteri magice.

Citeste mai departe...
 

Nemurirea unui aristocrat gal

Imprimare E-mail
joi, 09 octombrie 2014

 In luna iulie a.c., arheologii francezi au reusit sa degajeze un vast mormânt, de o valoare exceptionala, de care beneficiau doar personaje de inalt rang, decoperit in Câmpia Warcq, aflata in apropiere de orasul Charleville-Mezieres. Inhumarea avut loc intre anii 150 si 100 i.Hr. In interior se afla un car de razboi pe care a fost asezat corpul unui aristocrat gal, ale carui ramasite se aflau intr-o stare precara de conservare, ingropat impreuna cu doi cai (mânji). Gâtul defunctului a fost impodobit cu un colier din aur montat pe un suport din piele.

Citeste mai departe...
 

Artisti de Neanderthal

Imprimare E-mail
marți, 07 octombrie 2014

 Cunostintele despre trecutul tot mai indepartat sunt completate de noi si noi descoperiri. Un exemplu in acest sens il ofera un ansamblu de forme geometrice (abstracte si figurative) gravate intr-un perete al pesterii Gorham, aflata intr-o faleza din Gibraltar, de un om de Neanderthal in urma cu 39.000 de ani. Sunt cele mai vechi reprezentari de arta murala atestate. Grota a fost ocupata prima oara de neanderthalieni in urma cu 67.00 de ani.

Citeste mai departe...
 

Ghearele mortii

Imprimare E-mail
joi, 25 septembrie 2014

 Aceste arme au fost exhumate dintr-un mormânt precolumbian al unui demnitar moche, aflat in apropiere de impozanta piramida Huaca de la Luna, ambele obiective facând  parte dintr-un complex funerar cu o vechime de 1500 de ani. Ghearele, fixate in manusi, erau utilizate in dueluri rituale care se terminau dupa ce invinsul (invinsii) era ucis. Un ritual, cu sacrificii umane, care in credinta populatiilor moche imblânzeau fortele naturii.

Citeste mai departe...
 

Misterul cetatii Amphipolis

Imprimare E-mail
joi, 18 septembrie 2014

 In zona acestei cetati antice din Grecia a fost descoperit un monument funerar, de o exceptionala valoare, partial degajat. Arheologii traiesc clipe de mare intensitate pentru ca mormântul ar putea adaposti ramasitele pamântesti ale lui Alexandru cel Mare. Si comori de mare valoare. La 106 kilometri de Thessalonik, intr-o zona plina de maslini, migdali, culturi de vita-de-vie se afla o colina.

Citeste mai departe...
 

Pompei, dragostea mea

Imprimare E-mail
marți, 16 septembrie 2014

 Va prezentam in continuare periplul prin acest oras provincial si viata luxoasa a celor trei prietene, personajul principal fiind Claudia, o tânara din Roma ceruta in casatorie de un magistrat din Pompei in care nu-si putea imagina ca se va putea stabili. Un pretext pentru a face impreuna o incursiune in anticul oras prosper, cu impresionante edificii culturale si urbane.

Citeste mai departe...
 

Pompei, dragostea mea

Imprimare E-mail
joi, 04 septembrie 2014

 Prin anii 70 d.Hr., Claudia, o tanara romana, provenind din randurile aristocratiei, era pe punctul de a se casatori cu un magistrat foarte bogat din Pompei. Viata pe care o ducea in Roma, luxoasa, plina de surprize si nu in ultimul rand freamatul de pe strazi o fascinau. Nu-si putea imagina ca ar putea parasi capitala pentru un oras de provincie. La doar 16 ani a fost ceruta in casatorie de magistratul Aulus Vettius Firmus, unul dintre cei mai bogati romani din Pompei. Nu era deloc incantata de acest mariaj, pentru ca nu-l iubea pe barbatul trecut de 40 de ani.

Citeste mai departe...
 

Mausoleul opulentei

Imprimare E-mail
joi, 28 august 2014

 Un mausoleu gigantic cu o vechime de 2100 de ani a fost descoperit in provincia chineza Jiangsu. Cu toate ca monumentul funerar construit pentru regele Lin Fei (decedat in 128 i.Hr.) a fost jefuit de-a lungul timpului, arheologii au gasit peste 10.000 de artefacte, 20 de care de diferite marimi, 10.000 de monezi din aur, arme ornamentate, instrumente muzicale, numeroase ustensile, lampi, vase din ceramica, diverse obiecte din bronz si comori din aur, argint, jad. Mausoleul se compune din trei morminte principale, unsprezece auxiliare si doua spatii incapatoare in care se aflau carele, oseminte de cai si arme.

Citeste mai departe...
 

Inventivitate antica

Imprimare E-mail
miercuri, 20 august 2014

 Cum au reusit egiptenii sa transporte pe nisip enormele blocuri de piatra si sa le ridice in timpul constructiei marilor piramide? Oamenii de stiinta au avansat cateva teorii realiste dar niciuna nu a fost suficient de convingatoare. O echipa de cercetatori de la Universitatea din Amsterdam a reusit sa dezlege misterul primei probleme, cea a transportului blocurilor de piatra, fiecare avand o greutate de aproximativ 2 tone, si a statuilor uriase, mai exact sa acrediteze (prin completarea cu o informatie esentiala) teoria legata de utilizarea unor sine, denumite generic sanii (scanduri de lemn legate intre ele) sau platforme de lemn trase de oameni si camile.

Citeste mai departe...
 

Sanctuar roman

Imprimare E-mail
duminică, 17 august 2014

 Un sanctuar monumental din secolul al II-lea d.Hr. a fost descoperit intr-un sit arheologic din departamentul Oise (Franta). Fatada, cu dimensiuni impresionante – 10 metri inaltime, 70 metri lungime si 1 metru grosime – este incarcata de sculpturi bine conservate, de o calitate fara echivalent in Galia romana, realizate probabil de artisti veniti din Roma sau din Grecia.

Citeste mai departe...
 

Imaginatie sau reproduceri?

Imprimare E-mail
miercuri, 06 august 2014

 Noi picturi murale indiene cu o vechime de aproximativ 10.000 de ani (dupa o prima datare) au fost descoperite intr-una din pesterile situate in apropiere de satele Chandeli si Gotitola, la aproximativ 130 de kilometri de Raipur. Imaginile i-au intrigat pe arheologi intrucat fiintele reproduse pareau extraterestri. Pigmentii naturali s-au sters partial. Contururile personajelor s-au estompat odata cu trasaturile fetelor. Unele poarta „combinezoane spatiale” si in maini, obiecte (foarte posibil, arme).

Citeste mai departe...
 

Recorduri de vechime

Imprimare E-mail
miercuri, 30 iulie 2014

 Fosile umane din America. In anul 2007, o echipa de antropologi a descoperit in uriasa pestera Hoyo Negro (Gaura Neagra) scufundata in apa marii din Yucatan (Mexic) scheletul cvasicomplet si craniul unei tinere in varsta de 15 ani, pe care au numit-o Naia. In urma datarii cu carbon 14 s-a constatat ca osemintele aveau o vechime de 12-13.000 de ani.

 

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 169 - 189 din 468

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR sunt urmatoarele:
- 1 luna: 6,00 lei
- 2 luni: 12,00 lei
- 3 luni: 18,00 lei
- 4 luni: 24,00 lei
- 5 luni: 30,00 lei
- 6 luni: 36,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (50 euro sau 70 $, un abonament pe sase luni; 25 euro sau 35 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Coridoarele memoriei
» Sunetul „sferelor inalte”
» Apelul unui fost inalt oficial american
» Snitel umplut
» Sfaturi utile
» Dat in urmarire: aurul nazistilor
» Turnul Belem din Lisabona
» Dreptul de a visa
» Calatori in... lumea stelara
» „Tristetea” neuronului adormit
» Bijuteria Marii Uniri
» Actori transformati de rolurile lor
» Horoscopul saptamanii: 23-29 aprilie 2018
» 19 aprilie 2011 – Fidel Castro demisioneaza
» Tema: „CHINA”
» Spaima in fata inteligentei artificiale
» Un monarh razboinic
» Invazie extraterestra in luna mai?
» Crema de ficat cu oua
» Solutii rapide pentru un obraz stralucitor
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Hernia de disc, o boala la moda
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Pe Marte exista viata!
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» 3 pozitii de relaxare
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Corp ceresc condamnat la moarte
» O rapire OZN in Florida
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9