Prima pagina arrow MINUNI ALE LUMII 25 Sep 2017
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
FORUM
STIRI
BILETE DE AVION
PROGRAM TV
FELICITARI
VREMEA
PROGRAM CINEMA
MAGAZIN .RO
DESPRE NOI
CONTACT
User Menu
Avem 4 vizitatori online

MINUNI ALE LUMII

Nemurirea unui aristocrat gal

Imprimare E-mail
joi, 09 octombrie 2014

 In luna iulie a.c., arheologii francezi au reusit sa degajeze un vast mormânt, de o valoare exceptionala, de care beneficiau doar personaje de inalt rang, decoperit in Câmpia Warcq, aflata in apropiere de orasul Charleville-Mezieres. Inhumarea avut loc intre anii 150 si 100 i.Hr. In interior se afla un car de razboi pe care a fost asezat corpul unui aristocrat gal, ale carui ramasite se aflau intr-o stare precara de conservare, ingropat impreuna cu doi cai (mânji). Gâtul defunctului a fost impodobit cu un colier din aur montat pe un suport din piele.

Citeste mai departe...
 

Artisti de Neanderthal

Imprimare E-mail
marți, 07 octombrie 2014

 Cunostintele despre trecutul tot mai indepartat sunt completate de noi si noi descoperiri. Un exemplu in acest sens il ofera un ansamblu de forme geometrice (abstracte si figurative) gravate intr-un perete al pesterii Gorham, aflata intr-o faleza din Gibraltar, de un om de Neanderthal in urma cu 39.000 de ani. Sunt cele mai vechi reprezentari de arta murala atestate. Grota a fost ocupata prima oara de neanderthalieni in urma cu 67.00 de ani.

Citeste mai departe...
 

Ghearele mortii

Imprimare E-mail
joi, 25 septembrie 2014

 Aceste arme au fost exhumate dintr-un mormânt precolumbian al unui demnitar moche, aflat in apropiere de impozanta piramida Huaca de la Luna, ambele obiective facând  parte dintr-un complex funerar cu o vechime de 1500 de ani. Ghearele, fixate in manusi, erau utilizate in dueluri rituale care se terminau dupa ce invinsul (invinsii) era ucis. Un ritual, cu sacrificii umane, care in credinta populatiilor moche imblânzeau fortele naturii.

Citeste mai departe...
 

Misterul cetatii Amphipolis

Imprimare E-mail
joi, 18 septembrie 2014

 In zona acestei cetati antice din Grecia a fost descoperit un monument funerar, de o exceptionala valoare, partial degajat. Arheologii traiesc clipe de mare intensitate pentru ca mormântul ar putea adaposti ramasitele pamântesti ale lui Alexandru cel Mare. Si comori de mare valoare. La 106 kilometri de Thessalonik, intr-o zona plina de maslini, migdali, culturi de vita-de-vie se afla o colina.

Citeste mai departe...
 

Pompei, dragostea mea

Imprimare E-mail
marți, 16 septembrie 2014

 Va prezentam in continuare periplul prin acest oras provincial si viata luxoasa a celor trei prietene, personajul principal fiind Claudia, o tânara din Roma ceruta in casatorie de un magistrat din Pompei in care nu-si putea imagina ca se va putea stabili. Un pretext pentru a face impreuna o incursiune in anticul oras prosper, cu impresionante edificii culturale si urbane.

Citeste mai departe...
 

Pompei, dragostea mea

Imprimare E-mail
joi, 04 septembrie 2014

 Prin anii 70 d.Hr., Claudia, o tanara romana, provenind din randurile aristocratiei, era pe punctul de a se casatori cu un magistrat foarte bogat din Pompei. Viata pe care o ducea in Roma, luxoasa, plina de surprize si nu in ultimul rand freamatul de pe strazi o fascinau. Nu-si putea imagina ca ar putea parasi capitala pentru un oras de provincie. La doar 16 ani a fost ceruta in casatorie de magistratul Aulus Vettius Firmus, unul dintre cei mai bogati romani din Pompei. Nu era deloc incantata de acest mariaj, pentru ca nu-l iubea pe barbatul trecut de 40 de ani.

Citeste mai departe...
 

Mausoleul opulentei

Imprimare E-mail
joi, 28 august 2014

 Un mausoleu gigantic cu o vechime de 2100 de ani a fost descoperit in provincia chineza Jiangsu. Cu toate ca monumentul funerar construit pentru regele Lin Fei (decedat in 128 i.Hr.) a fost jefuit de-a lungul timpului, arheologii au gasit peste 10.000 de artefacte, 20 de care de diferite marimi, 10.000 de monezi din aur, arme ornamentate, instrumente muzicale, numeroase ustensile, lampi, vase din ceramica, diverse obiecte din bronz si comori din aur, argint, jad. Mausoleul se compune din trei morminte principale, unsprezece auxiliare si doua spatii incapatoare in care se aflau carele, oseminte de cai si arme.

Citeste mai departe...
 

Inventivitate antica

Imprimare E-mail
miercuri, 20 august 2014

 Cum au reusit egiptenii sa transporte pe nisip enormele blocuri de piatra si sa le ridice in timpul constructiei marilor piramide? Oamenii de stiinta au avansat cateva teorii realiste dar niciuna nu a fost suficient de convingatoare. O echipa de cercetatori de la Universitatea din Amsterdam a reusit sa dezlege misterul primei probleme, cea a transportului blocurilor de piatra, fiecare avand o greutate de aproximativ 2 tone, si a statuilor uriase, mai exact sa acrediteze (prin completarea cu o informatie esentiala) teoria legata de utilizarea unor sine, denumite generic sanii (scanduri de lemn legate intre ele) sau platforme de lemn trase de oameni si camile.

Citeste mai departe...
 

Sanctuar roman

Imprimare E-mail
duminică, 17 august 2014

 Un sanctuar monumental din secolul al II-lea d.Hr. a fost descoperit intr-un sit arheologic din departamentul Oise (Franta). Fatada, cu dimensiuni impresionante – 10 metri inaltime, 70 metri lungime si 1 metru grosime – este incarcata de sculpturi bine conservate, de o calitate fara echivalent in Galia romana, realizate probabil de artisti veniti din Roma sau din Grecia.

Citeste mai departe...
 

Imaginatie sau reproduceri?

Imprimare E-mail
miercuri, 06 august 2014

 Noi picturi murale indiene cu o vechime de aproximativ 10.000 de ani (dupa o prima datare) au fost descoperite intr-una din pesterile situate in apropiere de satele Chandeli si Gotitola, la aproximativ 130 de kilometri de Raipur. Imaginile i-au intrigat pe arheologi intrucat fiintele reproduse pareau extraterestri. Pigmentii naturali s-au sters partial. Contururile personajelor s-au estompat odata cu trasaturile fetelor. Unele poarta „combinezoane spatiale” si in maini, obiecte (foarte posibil, arme).

Citeste mai departe...
 

Recorduri de vechime

Imprimare E-mail
miercuri, 30 iulie 2014

 Fosile umane din America. In anul 2007, o echipa de antropologi a descoperit in uriasa pestera Hoyo Negro (Gaura Neagra) scufundata in apa marii din Yucatan (Mexic) scheletul cvasicomplet si craniul unei tinere in varsta de 15 ani, pe care au numit-o Naia. In urma datarii cu carbon 14 s-a constatat ca osemintele aveau o vechime de 12-13.000 de ani.

 

Citeste mai departe...
 

Calatorie dincolo de lume

Imprimare E-mail
vineri, 25 iulie 2014

 Purgatoriul, Paradisul si Infernul constituie o triada  a viziunii teologilor, a unor scriitori sau pictori. Poetul Dante Alighieri (1265-1321) a lasat umanitatii cea mai importanta lucrare in care este reprezentata aceasta triada si una din capodoperele literaturii universale. Poemul alegoric Divina Comedie a fost scris la inceputul secolului al XIV-lea, dar a devenit celebru de-abia in secolul al XIX-lea, când a fost pus in valoare de romanticii europeni, de savanti, oameni de litere, tradus in multe limbi si raspândit in lume. Subiectul a mai fost tratat din Antichitate de scriitori greci, latini si orientali.

Citeste mai departe...
 

Shigir Idol, o statuie cu rol de harta?

Imprimare E-mail
joi, 17 iulie 2014

 In anul 1890, intr-o mina de aur din apropiere de Ekaterinburg (Rusia) a fost descoperita in turba, la o adancime de patru metri, o statuie din lemn incompleta, cu un cap bine definit. Din fericire, au fost identificate o mare parte din bucatile care lipseau. Dupa ce a fost degajata si curatata de o parte din straturile groase de turba, statuia a ajuns in Muzeul de istorie din Ekaterinburg, cel mai important oras cultural din regiunea Ural.

Citeste mai departe...
 

Misterul mumiilor siberiene

Imprimare E-mail
joi, 10 iulie 2014

 In anul 1997, o echipa de arheologi rusi a descoperit intr-o necropola siberiana din Zeleniy Yar, un sat aflat pe o peninsula pe care localnicii au numit-o „capatul pamantului”, 34 de morminte in care au fost depuse corpuri conservate in conditii de temperaturi negative, vechi de un mileniu. Cinci dintre mumii, invelite in blanuri de ren, castor si urs purtau cate o masca din arama. Cel mai bine conservat corp, al unui barbat cu parul rosu aflat intr-un sarcofag de lemn, avea pieptul acoperit cu o placa de arama. Langa el au fost depuse un topor, blanuri si un cap de urs din acelasi metal.

Citeste mai departe...
 

Secolul lui Pericle

Imprimare E-mail
joi, 03 iulie 2014

 In veacul al V-lea i.Hr., in vreme ce vechile civilizatii din bazinul mediteranean – Mesopotamia si Egiptul faraonilor – au fost dominate de Imperiul persan, cetatile grecesti au rezistat, au inflorit economic, iar cultura a devenit una dintre cele mai importante ale Antichitatii. In acea perioada, lumea greaca era constituita din sute de cetati independente – unele s-au asociat in cadrul unor coalitii cu caracter, politic, militar si religios. Fiecare cetate, inconjurata de fortificatii, cu o piata publica, monumente civile si religioase, constituia un stat cu propria organizare sociala, economica si culturala, in care traia o comunitate de cetateni „libera si autonoma”, supusa insa legilor.

Citeste mai departe...
 

Razboinici adoratori de zei si arginti

Imprimare E-mail
joi, 26 iunie 2014

 Vikingii au intrat in istorie spre sfarsitul secolului al VIII-lea prin numeroase incursiuni in urma carora pamantul s-a umplut de sange. Au semanat teroarea in Irlanda, Anglia, Bretania, Normandia... „Specialitatea” lor nu erau doar invaziile sangeroase ci si ritualurile religioase, stabilirea  de relatii comerciale, in special cu Imperiul bizantin si Persia de unde importau tesaturi din matase in cantitati uriase, aur, argint, podoabe etc.

Citeste mai departe...
 

Cea de-a doua viata a frescelor din Angkor Vat

Imprimare E-mail
joi, 19 iunie 2014

 Peste 200 de picturi murale, imperceptibile cu ochiul liber, au fost descoperite in marele templu Angkor Vat (Cambodgia), construit in secolul al XII-lea in timpul domniei regelui Suryavarm II, care atrage anual milioane de turisti. Totul a pornit de la observarea unor pete colorate, in special rosii, raspandite pe pereti.

Citeste mai departe...
 

Povestiri despre Eden (2)

Imprimare E-mail
joi, 12 iunie 2014

 Speranta credinciosilor din Evul Mediu s-a indreptat mereu spre paradisul celest, reprezentat adesea ca un loc, un spatiu luminos, plin de oameni fericiti, binecuvantati de savuroase roade ale pamantului. Interesul teologilor si al unui mare numar de geografi, legat de descoperirea paradisului terestru, este intarit in secolul al XV-lea de avantul explorarilor tinuturilor necunoscute. In cele trei expeditii efectuate de Cristofor Columb, de pilda, acesta a fost mereu animat de dorinta de a descoperi taramul sacru. S-a conturat apoi ideea ca a disparut in urma Potopului, cel mai important sustinator al acesteia fiind teologul Martin Luther (1483-1546), idee urmata de ipoteza conform careia „paradisul terestru” nu se afla pe Pamant.

Citeste mai departe...
 

Povestiri despre Eden

Imprimare E-mail
miercuri, 04 iunie 2014

 Asociat Paradisului, Edenul a generat numeroase fantasme. Exploratorii din Evul Mediu au incercat sa identifice situl si sa descopere vestigii, scriitorii l-au imaginat in numeroase scrieri, in reprezentari variate. In primele secole d.Hr. crestinii au fost convinsi de faptul ca Gradina paradisiaca din Eden, in care Adam si Eva au fost creati de Dumnezeu, a existat aidoma descrierii biblice. Cu timpul, numerosi credinciosi au considerat-o o poveste pilduitoare, o alegorie a paradisului terestru si a pacatului. Unul dintre motive, considera Corin Braga, profesor de literatura comparata la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, pasionat de acest subiect, este acela ca, dincolo de credinta in adevarul textului sacru, in primele secole d.Hr. nu exista o distinctie neta intre paradisul terestru si cel celest.

Citeste mai departe...
 

Lux si castitate

Imprimare E-mail
joi, 29 mai 2014

 Femeile romane din inalta societate sau din familii bogate din primele doua secole ale imperiului, pana in preajma anului 200 d.Hr., se aflau sub tutela sotului dar mai ales a tatalui care avea o putere de decizie mai importanta in unele contexte. Nu aveau drept de vot, erau excluse din functiile publice, din sfera politica... Dar, cu toate astea, se bucurau de privilegii, libertati, lux. Frecventau baile ornamentate cu rafinament, inclusiv cele mixte, erau rasfatate de sclave, asistau la spectacole, participau la banchete, faceau sport...

Citeste mai departe...
 

Familii regale din Luxor

Imprimare E-mail
joi, 22 mai 2014

 O noua descoperire readuce Egiptul antic in actualitate. Este vorba despre o imensa necropola din provincia Luxor ce contine aproximativ 50 de mumii si sarcofage (necropola a fost jefuita in Antichitate) unele dintre ele dezmembrate.

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 148 - 168 din 437

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!

Abonamentul se poate face fie direct la redactie (pentru aceasta trebuie sa completati mandatul postal pe care il obtineti de la orice Oficiu Postal dupa modelul reprodus mai jos, achitand pentru: 1 luna 6,00 lei; 2 luni 12,00 lei; 3 luni 18,00 lei; 4 luni 24,00 lei; 5 luni 30,00 lei; 6 luni 36,00 lei), fie prin Oficiile Postale (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

CONTACT

Telefon:
021. 317. 89. 65
021. 317. 89. 66

GSM
0722. 625. 622
 
Fax
021.317. 89.65
 
Email:

Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Spre o generatie a copiilor modificati genetic?
» De la diversiune la dictatura
» Reincarnari?
» Farmec delicat
» Perisoare de curcan cu sos de smantana
» Vitrina cu jucarii horror
» Arcul de Triumf din Paris
» Lumea sub lupa
» Celebra, dar... necunoscuta
» Tigareta electronica, pericol public
» Laptisorul de matca, elixirul vietii
» Un subtil exercitiu de admiratie
» Cand starurile debuteaza cu stangul
» Horoscopul saptamanii: 11-17 septembrie 2017
» 7 septembrie 1533 – S-a nascut Elizabeth I a Angliei
» Tema: „MUNICIPIUL CRAIOVA”
» Sperante pentru o viata mai lunga?
» O tragedie regala unica
» Cazul M.G.
» Ritualuri stravechi, cat se poate de actuale
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Hernia de disc, o boala la moda
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Pe Marte exista viata!
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» 3 pozitii de relaxare
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» O rapire OZN in Florida
» Corp ceresc condamnat la moarte
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9