Prima pagina arrow MINUNI ALE LUMII 24 Apr 2017
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
FORUM
STIRI
BILETE DE AVION
PROGRAM TV
FELICITARI
VREMEA
PROGRAM CINEMA
MAGAZIN .RO
DESPRE NOI
CONTACT
User Menu
Avem 9 vizitatori online

MINUNI ALE LUMII

Lux si castitate

Imprimare E-mail
joi, 29 mai 2014

 Femeile romane din inalta societate sau din familii bogate din primele doua secole ale imperiului, pana in preajma anului 200 d.Hr., se aflau sub tutela sotului dar mai ales a tatalui care avea o putere de decizie mai importanta in unele contexte. Nu aveau drept de vot, erau excluse din functiile publice, din sfera politica... Dar, cu toate astea, se bucurau de privilegii, libertati, lux. Frecventau baile ornamentate cu rafinament, inclusiv cele mixte, erau rasfatate de sclave, asistau la spectacole, participau la banchete, faceau sport...

Citeste mai departe...
 

Familii regale din Luxor

Imprimare E-mail
joi, 22 mai 2014

 O noua descoperire readuce Egiptul antic in actualitate. Este vorba despre o imensa necropola din provincia Luxor ce contine aproximativ 50 de mumii si sarcofage (necropola a fost jefuita in Antichitate) unele dintre ele dezmembrate.

Citeste mai departe...
 

Reintalnire cu Pieile Rosii

Imprimare E-mail
joi, 15 mai 2014

 Indienii semi-nomazi din preriile nord-americane, cunoscuti sub denumirea de Pieile Rosii, ne-au fascinat, in special, prin intermediul filmelor americane; indieni Sioux, apasi, Cheyenne, comansi sau Pawne care stapâneau vaste teritorii semiaride din Canada pâna in Texas si Valea fluviului Mississippi. Au lasat in urma lor nenumarate marturii ale unei culturi insolite. Secole de-a rândul s-au deplasat pe jos pâna la venirea conchistadorilor in Lumea Noua, in 1539, la nord de Rio Grande si la vest de Mississippi. Din hergheliile lor au scapat sute de cai care s-au indreptat spre marile câmpii din nord unde in 10-15 ani s-au adaptat excelent si s-au inmultit.

Citeste mai departe...
 

In culisele misterelor din Teotihuacan

Imprimare E-mail
duminică, 11 mai 2014

 Imensa piramida „Sarpele cu pene”, construita in secolul I d.Ch., dedicata zeilor cetatii antice Teotihuacan, situata la 50 de kilometri de Mexico, prezinta un tunel secret in care au fost descoperite nenumarate obiecte reprezentative pentru civilizatia precolumbiana. In 2003, in timpul unei furtuni dezlantuite care a spulberat o parte din sedimentele de la baza piramidei, un arheolog francez a descoperit intrarea in tunel, acoperita timp de milenii de pamânt. De-abia in 2000 au inceput lucrarile de excavare.

Citeste mai departe...
 

Magicienii focului

Imprimare E-mail
joi, 01 mai 2014

 In urma cu patru milenii, civilizatia harapeana din Valea Indusului a inflorit spectaculos – intre anii 2900 si 1900 i.Ch. – gratie progreselor tehnologice,dezvoltarii agriculturii si artizanatului si datorita proiectelor urbanistice riguroase. Cum aratau cetatile-orase din Valea Indusului in urma cu 4 mii de ani? Cetatile se situau intr-o vasta regiune cu o suprafata de un milion de kilometri patrati care cuprindea Pakistanul, sudul Afganistanului si nord-vestul Indiei. In acea epoca, in Egipt, Mesopotamia sau China, arhitectura era mai degraba anarhica spre deosebire de cea a oraselor din Valea Indusului care erau riguros structurate.

Citeste mai departe...
 

Inventatorii preistorici

Imprimare E-mail
sâmbătă, 26 aprilie 2014

 Analizele craniilor ancestrale descoperite in diverse situri ale lumii si a ADN-ului nu au oferit cercetatorilor informatii legate de gradul de inteligenta a stramosilor nostri. Din fericire s-au pastrat nenumarate obiecte confectionate de acestia, gravuri sau picturi rupestre care vorbesc deslusit despre capacitatea lor, incredibila, de a le concepe si realiza. Cele dintai marturii edificatoare legate de gandirea si abilitatile lor le-au oferit obiectele taiate din piatra si lemn sau ustensilele ascutite din silex si os. In Europa, Asia si Africa, majoritatea oamenilor preistorici erau capabili sa prelucreze pietre cioplindu-le cu o alta piatra pentru a obtine ustensile simple dar eficace. Cu timpul, acestea si-au diversificat formele, au devenit tot mai sofisticate.

 

Citeste mai departe...
 

„Comoara” lui Napoleon

Imprimare E-mail
duminică, 20 aprilie 2014

 Cateva dintre ultimele obiecte si piese vestimentare care au apartinut imparatului au fost descoperite in Corsica. O colectie constituita de Achille Archanibault, cel mai devotat dintre servitorii sai din Insula Sfanta Elena, necunoscuta de public pana in urma cu cateva luni. Colectia, veche de aproape doua secole, a fost descoperita intr-un cufar,  in podul unei case. Sunt piese obisnuite dar de mare pret, pe de-o parte pentru ca au apartinut unuia dintre cele mai faimoase personaje istorice, iar pe de alta, pentru ca fac parte din cele folosite in ultimele zile din viata sa.

Citeste mai departe...
 

Actualitatea arheologica

Imprimare E-mail
joi, 10 aprilie 2014

 Faraon... roman. Pe un perete exterior al unui templu dedicat zeitei Isis aflat in Shanhur, la 20 de kilometri nord de Luxor, a fost descoperit sub sedimente calcaroase un basorelief pe care este reprezentat imparatul roman Claudiu in costum de faraon. Poarta pe cap o coroana complexa ornamentata cu coarne de berbec pe care sunt aranjate plante si trei soimi. Acest tip de montura spectaculoasa figura in reprezentarile suveranilor egipteni incepând cu anii 332 i.Ch., in perioada in care Alexandru Macedon a cucerit regiunea. Un obicei adoptat de imparatii romani care au pus ulterior stapânire pe Egipt. Era un mod nu doar de a-si legitima puterea asupra teritoriilor ocupate ci si de a o intari.

Citeste mai departe...
 

Actualitatea arheologica

Imprimare E-mail
miercuri, 02 aprilie 2014

 Gladiatori in bataia laserului. In 2011 au fost descoperite, de catre o echipa de arheologi austrieci, germani si belgieni, in apropiere de Viena, vestigiile celei mai importante scoli de gladiatori – Ludus gladiatorius – (din situl Carnuntum, capitala provinciei romane Panonia) ale Romei antice, cu o vechime de 1700 de ani. Din motive necunoscute nu au fost efectuate sapaturi pentru degajarea acestora. Un caz rarisim in istoria moderna a arheologiei. Acest centru de antrenament si-a dezvaluit nu doar arhitectura ci si aspecte din modul de viata al celor care traiau in Carnuntum si, in special, al gladiatorilor, instructorilor si al stapanilor. Ludus gladiatorius, comparabil ca importanta cu Ludus Magnus situat in spatele Collosseumului din Roma, facea parte din cele aproximativ 100 de scoli de gladiatori.

Citeste mai departe...
 

Texte ezoterice

Imprimare E-mail
miercuri, 26 martie 2014

 Makuria, un puternic regat crestin, a dominat intre anii 500 si 1400 d.Ch., o mare parte a teritoriului nubian situat intre nordul actualului Sudan si sudul Egiptului. A fost crestinizat incepând cu secolul al VI-lea d.Ch. de catre misionari trimisi de imparatul bizantin Iustinian I si imparateasa Teodora. Makuria a rezistat câteva secole ofensivei Islamului pâna in secolul al XII-lea. Descoperirea, de catre arheologi polonezi, a unui mormânt in Dongola, Sudan, continând trei cripte medievale ale caror pereti interiori sunt acoperiti cu texte biblice si esoterice, constituie cea mai importanta marturie in context crestin.

Citeste mai departe...
 

Cochetarie in epoca de bronz

Imprimare E-mail
joi, 20 martie 2014

 Studiul recent al mormantului descoperit in 2011 in regiunea Dartmoor, in sudul Marii Britanii, al osemintelor unei printese din epoca de bronz si al obiectelor din preajma, le-ar permite specialistilor sa intre in culisele istorice ale unei zone putin cunoscute. Mormantul se afla intr-un sit dintr-o rezervatie naturala care se intinde pe o suprafata de 945 km patrati.

Citeste mai departe...
 

Civilizatie infloritoare in umbra Romei (2)

Imprimare E-mail
joi, 13 martie 2014

 Viata si cultura etruscilor au fost considerate multa vreme o enigma istorica in absenta documentelor si a descoperirilor arheologice importante, edificatoare. Acestea provin in special din studiul unor necropole, al faimoselor tablite din aur despre care am vorbit in numarul anterior, sau al unor picturi aflate pe peretii camerelor funerare ornamentate ale aristocratilor din portul-cetate Pyrgi descoperite in ultimele 3 decenii.

Citeste mai departe...
 

Civilizatie infloritoare in umbra Romei

Imprimare E-mail
joi, 06 martie 2014

 Antichitatea Peninsulei italice nu a fost marcata doar de civilizatia romana. Cea mai importanta, care a prosperat inaintea Romei, a fost cea a etruscilor, un popor care a dainuit din secolul al IX-lea, pana in primul secoli.Ch., in rivalitate cu Roma. Etruscii populau regiunea denumita Etruria ce cuprindea Toscana, partea de nord a Lotiumului si zone din Umbria. Au provenit din Anatolia (Asia Mica), cea mai plauzibila origine (continua sa fie insa controversata), o marturie in acest sens apartinandu-i lui Herodot.

 

Citeste mai departe...
 

Actualitatea arheologica

Imprimare E-mail
joi, 27 februarie 2014

 „Viata” intensa din mozaicuri. In urma sapaturilor efectuate in satul Aluma, aflat la 50 kilometri sud de Tel-Aviv, au fost puse in evidenta de arheologi mozaicuri, dupa ce muncitorii care lucrau in santierul din acest loc au dat de urma unor vestigii ale unei biserici bizantine si a unor fragmente de paviment. Dupa o luna de excavari si sapaturi, a fost degajata o suprafata de aproximativ 170 de metri patrati. Biserica, a carei vechime depaseste 1500 de ani, se afla intr-un fost important centru de cult. Printre ruinele dezvelite se aflau ample mozaicuri colorate, cu numeroase reprezentari de animale, desene, motive geometrice, nume de persoane. Pe unul dintre ele figura o cristograma – o combinatie de litere grecesti care desemnau abreviat numele lui Iisus Christos.

Citeste mai departe...
 

„Stiinta” terapiilor ancestrale

Imprimare E-mail
joi, 20 februarie 2014

 Au fost semnalate practici medicale preistorice, izolate, incredibile, cum ar fi, de pilda, operatii sumare, in urma carora tesuturile de suprafata erau sterilizate cu fierul inrosit in foc, sau plombarea danturii cariate. Cunostiintele medicale au evoluat, fireste, de-a lungul timpului. Documentele antice care s-au pastrat pana in zilele noastre, originale sau compilate, releva o gama variata de tratamente, unele dintre ele fiind de actualitate si la inceputurile Evului Mediu. Debutul medicinii antice este legat de civilizatia sumeriana.

 

Citeste mai departe...
 

Stramosii observatoarelor din pietre

Imprimare E-mail
duminică, 16 februarie 2014

 Incepând cu mileniul al V-lea i.Ch., departe de Stonehenge si de Carnac, cei dintâi megaliti din istoria umanitatii au fost construiti in Africa. Cei din Nabta, de pilda, la sud de Egipt, au o vechime de peste 6500 de ani. Au fost descoperite cinci aliniamente de megaliti, cei mai inalti atingând 3 metri si o greutate de peste 10 tone fiecare.  In acea vreme, aici se afla o oaza, populata de sute de indivizi inca din mileniul al IX-lea, vitala si pentru nomazii din regiune. Au fost studiate, inclusiv fragmentele, unele reconstituite, raspândite pe sol, incepând cu anul 1999, de o echipa de arheologi americani si polonezi care au depistat si vestigii ale ocupatiei fostei oaze. Este vorba despre morminte tumulus ce contineau câteva ramasite umane si numeroase oseminte de bovine si ovine, sacrificate probabil in cadrul unor ritualuri.

Citeste mai departe...
 

Actualitatea arheologica

Imprimare E-mail
duminică, 09 februarie 2014

 Arta miniaturala. Sanctuarul antic situat la 10 kilometri de Giziantep, la sud de Anatolia, a rasplatit munca unei echipe de arheologi germani cu o comoara de mare pret: peste 600 de obiecte din cuart, pietre semipretioase, ceramica; in special amulete si sigilii. Amuletele au forme si culori diverse, dar ceea ce le confera valoare artistica sunt decoratiunile fine, gravate cu un rafinament remarcabil. Au fost realizate intre secolele al VII-lea si al IV-lea i.Ch. in zona in care au fost descoperite, iar o buna parte in ariile babiloniene, in Persia si Levant. Dincolo de valoarea lor artistica, prezinta interes in studiul evolutiei credintelor practicate de populatiile respective.

 

Citeste mai departe...
 

Ceremonii pentru viata vesnica

Imprimare E-mail
joi, 30 ianuarie 2014

 In toate marile civilizatii ale Antichitatii au fost evocate in documente, pe stele, pictate sau sculptate, reprezentari ale lumii de dincolo in care defunctii urmau sa-si gaseasca fericirea vesnica. Constiinta eternitatii s-a impus insa pregnant din vremuri preistorice. Moartea reprezinta o forma de trecere in lumea vietii vesnice, o renastere. Pentru reprezentantii puterii, trecerea era legata de dorinta de a-si pastra rangul, prerogativele sau o forma nedefinita de putere. In aceasta perspectiva au fost concepute ceremonii, rituri, obiceiuri funerare, asociate unei mari diversitati de obiecte, utile in lumea necunoscuta, si de ofrande dedicate zeilor.

Citeste mai departe...
 

Eleganta elitelor romane

Imprimare E-mail
miercuri, 22 ianuarie 2014

 Elitele din societatea romana antica isi consacrau 2-3 ore pe zi pentru infrumusetare si tinuta. Un adevarat ceremonial in care erau implicati sclavi specializati in coafura, machiaj, de care beneficiau atat femeile cat si barbatii.

Citeste mai departe...
 

Comori vegetale din Egiptul antic

Imprimare E-mail
miercuri, 15 ianuarie 2014

 Importanta rolului pe care l-au jucat florile in ceremoniile funerale sau in impodobirea faraonilor a fost neglijata de cea mai mare parte dintre egiptologi. Descoperirea in Zürich a unei colectii de flori, constituite in secolul al XIX-lea, reprezentand ofrande funerare din Egiptul antic (din urma cu 3000 de ani) a repus in discutie aceasta traditie.

 

Citeste mai departe...
 

Trei decenii in cautarea unei epave

Imprimare E-mail
joi, 09 ianuarie 2014

 In 2001, Steve Libert, un vanator de epave american, a descoperit in lacul Michigan din apropiere de Poverty Island, o scandura bizara cu o lungime de aproximativ 6 metri, ingropata pe jumatate in sedimente. S. Libert, care este si presedinte al Grupului de explorare a Marilor Lacuri, a presupus ca este vorba de o ramasita a epavei corabiei Griffon, scufundata in secolul al XVII-lea. O epava pe care a cautat-o timp de peste trei decenii, cercetarile presupunand un cost de peste 1 milion de dolari!

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 148 - 168 din 418

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!

Abonamentul se poate face fie direct la redactie (pentru aceasta trebuie sa completati mandatul postal pe care il obtineti de la orice Oficiu Postal dupa modelul reprodus mai jos, achitand pentru: 1 luna 6,00 lei; 2 luni 12,00 lei; 3 luni 18,00 lei; 4 luni 24,00 lei; 5 luni 30,00 lei; 6 luni 36,00 lei), fie prin Oficiile Postale (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

CONTACT

Telefon:
021. 317. 89. 65
021. 317. 89. 66

GSM
0722. 625. 622
 
Fax
021.317. 89.65
 
Email:

Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Cum putem deveni „atleti ai memoriei”?
» Hitler suparat pe Vatican
» Patru intâlniri OZN ale unui pilot militar
» Spirit tribal
» Spaghete cu carne
» Filiera columbiana
» Manastirea Parincea
» Urias talent venetian
» Platoul Bolurilor, un misterios sit arheologic
» Poveste adevarata despre zaharul „ascuns”
» „Usturoiul salbatic” – un tezaur de sanatate
» Duel intre sculpturi
» Filme celebre, dar... niciodata facute
» Horoscopul saptamanii: 24-30 aprilie 2017
» 20 aprilie 1808 – S-a nascut Napoleon al III-lea
» Tema: „COCOSUL”
» Supercomputerele ne pot prelungi viata
» Tronul si puterea
» OZN-urile interesate de instalatiile militare
» Secrete ale machiajului
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Hernia de disc, o boala la moda
» Pe Marte exista viata!
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» 3 pozitii de relaxare
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» "Teapa" gripei aviare
» O rapire OZN in Florida
» Corp ceresc condamnat la moarte


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9