Prima pagina arrow MINUNI ALE LUMII
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
FORUM
STIRI
BILETE DE AVION
PROGRAM TV
FELICITARI
VREMEA
PROGRAM CINEMA
MAGAZIN .RO
DESPRE NOI
CONTACT
User Menu
Avem 2 vizitatori online

MINUNI ALE LUMII

Recuzita pentru calatoria samanica

Imprimare E-mail
sâmbătă, 12 martie 2016

 Mentionam în numarul trecut cateva repere ale fenomenului samanismului (care nu trebuie identificat catusi de putin cu vrajitoria, cu magia), privit înainte de orice ca o maniera de a trai în armonie cu lumea naturala ce ne înconjoara si cu care ne aflam în conexiune permanenta, dintotdeauna. Este totodata cea mai veche metoda ce permite utilizarea starilor de constiinta modificata pentru a gasi solutii diferitelor probleme si a vindeca.

Citeste mai departe...
 

„Aventura” în lumea spiritelor

Imprimare E-mail
vineri, 04 martie 2016

 Mentionez de la bun început ca am folosit în mod intentionat, în titlul acestui articol, cuvantul „aventura”, desi este poate cea mai gresita abordare a extrem de vastului domeniu al samanismului. Într-un mod traditional programat sa deruteze, sa însele, ocolind realitatea, în ultimul secol s-a acreditat – într-o lume avida de spectaculosul ieftin, de senzationalul fara fond – ideea ca avem de-a face cu un fel de vrajitorie împinsa dincolo de marginile puterii noastre de întelegere.

Citeste mai departe...
 

Cultul pentru stramosii africani

Imprimare E-mail
joi, 25 februarie 2016

 In religiile – cultele – traditionale africane, in special cele subsahariene, exista credinta intr-o divinitate omniprezenta, denumita diferit de fiecare etnie. Aceasta Fiinta suprema, cum o numesc specialistii in istoria religiilor, dupa ce a creat lumea, s-a indepartat de oameni facilitandu-le insa comunicarea prin intermediul fortelor spirituale ale unor stramosi alesi, reprezentati adesea prin sculpturi, figurine si masti. Acestia, protejati de puterea divina, au in primul rand menirea de a asigura ordinea, echilibrul si armonia fiecarei populatii.

Citeste mai departe...
 

Cel mai vechi ceai descoperit

Imprimare E-mail
luni, 22 februarie 2016

 Ceaiul – ne referim, fireste, la plantele din care se prepara – la câteva milenii dupa descoperirea sa in China, s-a diversificat si s-a raspândit in intreaga lume, fiind agreat pentru aromele sale, pentru efectul revigorant si pentru virtutile sale terapeutice. Sa facem o incursiune la originile sale, in miezul unor legende si al celor mai vechi descoperiri ale unor plante fosilizate.

Citeste mai departe...
 

„Magia” culturii corpului

Imprimare E-mail
luni, 22 februarie 2016

 In Antichitate, in epoca clasica, grecii acordau o importanta deosebita sanatatii si intretinerii cosmetice a corpului, agreate de zeita Hygeea – de la care deriva cuvântul „igiena”. Nu insa si vestimentatiei, care era simpla. In acest sens stau marturie nenumarate imagini pictate pe obiecte din ceramica, lemn sau metal.

Citeste mai departe...
 

Perla Siberiei

Imprimare E-mail
joi, 04 februarie 2016

 Lacul Baikal, situat in sud-estul Siberiei, flancat de paduri si munti cu inaltimi maxime cuprinse intre 1.665 si 2.300 de metri, reprezinta cea mai mare bogatie naturala a acestei zone si o mare provocare pentru turistii amatori de peisaje spectaculare „sculptate” de mediul hibernal pe suprafata inghetata a lacului si pe tarmurile sale. Baikalul se intinde intr-o arcuire usoara dinspre sud-vest spre nord-vestul Siberiei pe o distanta de 636 de kilometri, având o latime cuprinsa intre 25 si 80 de kilometri.

Citeste mai departe...
 

Cetati prospere din Neolitic

Imprimare E-mail
sâmbătă, 30 ianuarie 2016

 Primele cetati (orase) au fost construite in urma cu 5500 de ani in Mesopotamia, apoi in Egipt, in India si in China, de-a lungul fluviilor care le-au asigurat prosperitatea: Tigrul, Eufratul, Nilul, Indusul si Fluviul Galben. Nilul este un dar al Egiptului, spunea Herodot. Daca n-ar fi existat acest fluviu, n-ar fi existat nici Egiptul, asa cum n-ar fi existat nici alte cetati importante construite in Neolitic. In Mesopotamia, de pilda, in urma cu peste 5000 de ani, de-a lungul celor doua fluvii au fost construite aproape 20 de orase sumeriene pe o suprafata mai mare decât cea a Suediei.

Citeste mai departe...
 

Preoti inspirati de zei

Imprimare E-mail
sâmbătă, 23 ianuarie 2016

 In Mesopotamia, in urma cu peste 5.000 de ani, cea mai veche „religie”, inainte de constructia templelor dedicate zeilor, a fost divinatia. Tot ceea ce nu era inteles – de la diverse intamplari la accidente, maladii, fenomene ale naturii etc. – era atribuit vointei divinitatii. Populatia, profund marcata de superstitii, incerca sa afle rostul evenimentelor neintelese dar mai ales viitorul, sperand ca va putea evita evenimentele nefaste. Pe acest fundal conceptual au aparut nenumarati prezicatori si mai multe tipuri de divinatie.

Citeste mai departe...
 

Templele lumii antice

Imprimare E-mail
marți, 19 ianuarie 2016

 In preajma anului 1000, suveranii indieni din regatul Chola au cucerit teritorii dincolo de frontiere si insule din Oceanul Indian, reusind sa puna bazele unui imperiu prosper care a oferit contemporaneitatii somptuoase edificii si sculpturi cultuale. Dupa intronarea regelui indian Rajara in anul 985 d.Hr., regatul Chola isi intareste puterea care se rasfrânge in urma expeditiilor militare asupra insulelor din largul Oceanului Indian pâna in Ceylon si Peninsula Indochina, implicându-se in razboaie si cu dinastiile din India pe care reuseste sa le supuna si sa le reuneasca. (Stravechea dinastie Chola a fost mentionata prima oara in Mahabharata, epopeea sanscrita a mitologiei hinduse.)

Citeste mai departe...
 

Arta educatiei

Imprimare E-mail
duminică, 10 ianuarie 2016

 Educatia tinerilor greci din Antichitate, in special atenieni, presupunea eforturi intelectuale, performante muzicale si, nu in ultimul rând, sportive pentru a deveni cetateni exemplari si soldati de temut. Odata cu ivirea zorilor – suntem in secolul al V-lea d.Hr. – tinerii atenieni care studiau la didaskalion sau la gimnaziu se grabeau sa ajunga la timp in aceste scoli pentru a evita loviturile de baston si palmele rasunatoare ale invatatorilor care, cu un aer sobru, autoritar isi incepeau cursurile. Pentru a le urma si pentru a deveni un cetatean desavârsit, copilul trebuia mai intâi sa fie evaluat de parinte.

Citeste mai departe...
 

Cavalerii cu domnite sfioase si arme barbate

Imprimare E-mail
marți, 29 decembrie 2015

 De când e lumea si Pamântul, oamenii au trait in dezbinare. S-au razboit din motive personale, pentru a-si insusi noi teritorii, bogatii, din motive politice si religioase. Si-au perfectionat armele dar si arsenalul de protectie corporala. Cu milenii in urma au aparut scuturi din lemn, iar „armura” era confectionata din piele groasa. Odata cu trecerea timpului, scuturile au fost confectionate din lemn intarit cu tabla sau din metal. Apoi au inceput sa apara armurile cu nelipsitele zale.

Citeste mai departe...
 

Zeii binecuvânteaza razboiul

Imprimare E-mail
duminică, 27 decembrie 2015

 Istoria expansiunii Imperiului Roman a ramas in istorie un model de dezvoltare care se invata in scolile de strategie Principiul de baza a constat in crearea de valori comune si in idealul politic de a uni cetatenii in jurul institutiilor stabile si de a le intari credinta in zei. In câteva secole, o mica cetate latina si-a extins puterea, devenind un imperiu cu o suprafata de 4 milioane km2. Prin cuceririle sale, prin extinderea imperiului si prin longevitatea acestuia, Roma a devenit un model pentru sefii statelor din acea epoca.

Citeste mai departe...
 

Libertatea de exprimare in epoca lui Pericle

Imprimare E-mail
joi, 17 decembrie 2015

 La inceput, teatrul grecesc a avut un rol cultual. In timpul democratiei, al epocii lui Pericle, indeplineste, dincolo de divertisment, o functie critica, potential modelatoare, indemnand atat populatia cat si puterea la reflectie. Autorii aveau libertatea de a-si alege subiectele si de a le trata dupa bunul plac. Scenele teatrului din Grecia si in special din Atena secolului al V-lea i.Hr. au fost animate de o intensa creativitate. Timp de 80 de ani au fost scrise si jucate, o singura data!, peste 2000 de piese.

Citeste mai departe...
 

Casa cu stafii

Imprimare E-mail
joi, 10 decembrie 2015

 Despre legendarele comori ascunse in labirintul subteran de sub vechea Cetate a Brailei, construita de otomani dupa 1538, si despre diverse intâmplari s-au scris cronici si povestiri, unele strabatând timpul prin viu grai. Va prezentam una dintre cele mai tulburatoare care s-au petrecut in Braila in urma cu un secol. In povestire se spune ca un grec putred de bogat, negutator de grâne si vânator patimas, a pus ochii, in peregrinarile sale prin satele din apropierea Brailei, pe o tânara oachesa, care aprindea inimile flacailor.

Citeste mai departe...
 

Fantana din Callatis

Imprimare E-mail
vineri, 04 decembrie 2015

 In dimineata zilei de 2 noiembrie, in timpul unor lucrari de reabilitare a falezei din Mangalia, muncitorii au descoperit in stratul superficial al solului, la jumatate de metru adancime, o lespede mare de calcar care acoperea ghizdurile unei fantani zidita din piatra. Arheologii care au intervenit in aceeasi zi au dirijat operatiunea de degajare a fantanii cu o adancime de doar 1,5 metri. Una dintre pietrele de constructie ar putea fi o stela funerara.

Citeste mai departe...
 

Comorile seniorilor din El Cano (2)

Imprimare E-mail
joi, 26 noiembrie 2015

 Comorile – bijuterii si artefacte – din aur, argint, arama si pietre pretioase – descoperite in complexe funerare din marea vale din istmul Panama au uluit arheologii din intreaga lume. Expertii incearca sa patrunda in tainele civilizatiei Cocle (250 i.Hr. – secolul al XVI-lea), cea care le-a produs si care a inflorit intre anii 700 d.H. si 1500 cand a fost distrusa de conchistadorii spanioli, bazandu-se pe pretioasele obiecte si pe cronicile spaniole.

Citeste mai departe...
 

Comorile seniorilor din El Cano

Imprimare E-mail
duminică, 22 noiembrie 2015

 In mijlocul vaii din istmul Panama au fost descoperite morminte colective pline de ofrande apartinand misterioasei culturi Cocle care a prosperat intre anii 250 d.Hr. si secolul al XVI-lea. In urma cu 27 de ani, in valea Panama au fost scoase la lumina din mormantul seniorului Sipan obiecte din aur si argint mestesugite artistic, considerate a fi cele mai valoroase de pe continent. In 2008, in timp ce o echipa de arheologi din Panama a realizat studii geofizice in situl El Cano, dintr-un parc arheologic aflat la 150 kilometri sud-vest de Panama City, a fost localizat un ansamblu funerar in apropierea unor monoliti din bazalt reprezentand personaje umane (razboinici, dansatori, sclavi).

Citeste mai departe...
 

„Cetatea” subterana din Naours

Imprimare E-mail
duminică, 15 noiembrie 2015

 In mica localitate Naours din regiunea Picardia, Franta, la 20 de metri sub pamânt, se afla galerii cu o lungime de 3 kilometri si inaltimi cuprinse intre 1,6 si 2 metri si 300 de incaperi realizate in Evul Mediu. Intrarile au fost descoperite in 1887 de abatele manastirii satului, Danicourt, preocupat de arheologie, care a mobilizat locuitorii – barbati, femei si copii – timp de 18 ani pentru a le degaja si consolida.

Citeste mai departe...
 

Misteriosul monument funerar din Amphipolis

Imprimare E-mail
marți, 10 noiembrie 2015

 Dupa descoperirea in 2014 in acest sit din nordul Greciei, la 100 de kilometri de Salonic, a unui tumulus cu o circumferinta de 500 de metri, cu o impresionanta intrare construita din piatra in fata careia se afla doi sfincsi cu capetele retezate de jefuitori, datand din epoca lui Alexandru cel Mare, s-au emis o serie de ipoteze legate de istoria, si de destinatia sa. Arheologul Katerina Peristeri, cea care a condus misiunea de explorare, si-a expus recent opiniile intr-o conferinta de presa.

Citeste mai departe...
 

Paradis inghitit de ape

Imprimare E-mail
joi, 29 octombrie 2015

 In urma cu 8.000 de ani, o imensa insula – Doggerland – aflata intre estul Angliei, sudul Tarilor de Jos si vestul statului Danemarca, locuita de primii europeni, a disparut sub ape. Cercetatorii britanici incearca sa o reprezinte utilizând tehnologie 4D. Teritoriul – aproximativ 25.000 km2 – in acele timpuri, acoperit cu paduri, lacuri etc. era populat de mamuti, lei si alte animale. In 2007, a fost realizata prima versiune utilizându-se date seismice ale zonei. 8 ani mai târziu, paleontologul englez Dick Mol a fost desemnat sa realizeze o harta cât mai detaliata, in relief, si sa reprezinte evolutia insulei – cu un sprijin financiar de 2 milioane de euro – recurgând la tehnologia 4D, utilizata in diverse domenii, precum biochimia si seismologia.

Citeste mai departe...
 

Catacombele din Braila

Imprimare E-mail
joi, 22 octombrie 2015

 Cu secole in urma in Braila, o citadela care a prosperat spectaculos in urma activitatilor comerciale, a fost construita o cetate, cu o istorie sângeroasa, prevazuta cu un sistem ingenios de tuneluri secrete, din care, din nefericire, s-au pastrat doar câteva portiuni pe care locuitorii le numeasc hrube. „De-a lungul a sute de ani s-au batut românii, turcii si rusii ca sa cucereasca frumoasa cetate de la gurile Dunarii. Soliman Magnificul, Mehmet al II-lea Fatih, Ioan Voda cel Cumplit, Mihai Viteazul au asediat zile si nopti strasnica fortificatie construita de otomani in Ibraila pe ruinele unei cetati dacice. In Ibraila se facea un comert mai infloritor decât in toate orasele tarii”, spune un cronicar bizantin.

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 106 - 126 din 468

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR sunt urmatoarele:
- 1 luna: 6,00 lei
- 2 luni: 12,00 lei
- 3 luni: 18,00 lei
- 4 luni: 24,00 lei
- 5 luni: 30,00 lei
- 6 luni: 36,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (50 euro sau 70 $, un abonament pe sase luni; 25 euro sau 35 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Coridoarele memoriei
» Sunetul „sferelor inalte”
» Apelul unui fost inalt oficial american
» Snitel umplut
» Sfaturi utile
» Dat in urmarire: aurul nazistilor
» Turnul Belem din Lisabona
» Dreptul de a visa
» Calatori in... lumea stelara
» „Tristetea” neuronului adormit
» Bijuteria Marii Uniri
» Actori transformati de rolurile lor
» Horoscopul saptamanii: 23-29 aprilie 2018
» 19 aprilie 2011 – Fidel Castro demisioneaza
» Tema: „CHINA”
» Spaima in fata inteligentei artificiale
» Un monarh razboinic
» Invazie extraterestra in luna mai?
» Crema de ficat cu oua
» Solutii rapide pentru un obraz stralucitor
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Hernia de disc, o boala la moda
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Pe Marte exista viata!
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» 3 pozitii de relaxare
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Corp ceresc condamnat la moarte
» O rapire OZN in Florida
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9