Prima pagina arrow STAREA DE VEGHE
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
FORUM
STIRI
BILETE DE AVION
PROGRAM TV
FELICITARI
VREMEA
PROGRAM CINEMA
MAGAZIN .RO
DESPRE NOI
CONTACT
User Menu
Avem 2 vizitatori online

STAREA DE VEGHE

Când muzele tac...

Imprimare E-mail
duminică, 31 iulie 2016

 De fapt, vechiul dicton latin se referea la tacerea armelor atunci când muzele vorbesc. Drama zilelor noastre face însa ca armele sa fie din zi în zi mai zgomotoase, acoperind cu „latratul” lor cântecele armonioase ale muzelor. Deloc întâmplator, în toata aceasta nebunie riguros controlata, industria militara a ajuns cea mai profitabila afacere de pe o planeta tot mai vulnerabila. O spun foarte clar si cifrele urmatoare, care contureaza o cursa a înarmarilor fara precedent, o alergare oarba catre moarte, poate chiar catre extinctia finala a speciei umane.

Citeste mai departe...
 

Geruri... de canicula

Imprimare E-mail
marţi, 26 iulie 2016

 La o vreme caniculara efectiv patologica, ce poate fi mai potrivit decât o repriza de racorire exterioara? Ma rog, cel putin ideea de a sta cumva la adapost de soare, la o temperatura care sa nu ne sufoce, tot mai are darul sa atenueze putin socul termic real. Sa vedem, asadar, care ar fi locurile de pe Terra cele mai reci, cu temperaturile minime corespunzatoare înregistrate de-a lungul istoriei!

Citeste mai departe...
 

Supereroi... printre noi!

Imprimare E-mail
luni, 18 iulie 2016

 Chiar daca personaje precum Batman, Superman, Spiderman, Ironman, par desprinse doar din imaginatia scenaristilor de la Hollywood, randurile urmatoare va vor demonstra ca asemenea oameni, ale caror capacitati frizeaza imposibilul, exista si in viata reala.

Citeste mai departe...
 

Stapânii imperiilor

Imprimare E-mail
marţi, 12 iulie 2016

 Daca un imperiu reprezinta o entitate atotstapânitoare – în principiu, pe tarâm geopolitic si economic, dar prin extensie asupra oricarui domeniu – si imperiul însusi are stapânii sau stapânul sau. Iar una dintre principalele trasaturi definitorii ale „liderului suprem” este averea. De-a lungul istoriei s-au remarcat astfel numeroase personalitati care au adunat, în numele lor, bogatii inimaginabil de mari. Va prezentam mai jos un clasament în acest sens, cu precizarea ca averile respective au fost estimate în moneda europeana de astazi. Si, în plus, va oferim un subiect de meditatie: ce s-a întâmplat cu acele bogatii dupa disparitia posesorilor lor?

Citeste mai departe...
 

Bacul a trecut, traiasca frauda!

Imprimare E-mail
duminică, 03 iulie 2016

 Cam asa poate suna o deviza a tot mai multi tineri absolviti de „calvarul” invatatului in institutiile de profil. Dar, cum oficialii se incapataneaza sa organizeze asa-zisul invatamant astfel incat loazele sa nu poata trisa prea usor, la fel ca intr-un razboi rece participantii la examene inventeaza metode cat mai performante intru inselarea vigilentei supraveghetorilor.

Citeste mai departe...
 

Cutia cu secrete a Evei

Imprimare E-mail
joi, 23 iunie 2016

 Probabil fiecare individ uman are, la un moment dat, dorinte ascunse mai mult sau mai putin utopice legate de sexualitatea sa si de modul cum isi imagineaza ca ar putea sa si-o satisfaca pe deplin. Sa recunoastem (chiar daca un fel de ipocrizie instinctuala ne indeamna sa ne exprimam altfel) ca e un subiect pe cat de delicat, pe atat de provocator! Iar psihologii, sociologii si alti asemenea specialisti se-ntelege ca nu au rezistat tentatiei de a arunca priviri indiscrete si chiar de a scotoci temeinic printre comorile tainice ale eternei Eve care se ascunde (sau se manifesta) in fiecare femeie. Asadar – primele 5 fantasme cele mai intalnite la reprezentantele sexului frumos! In numaratoare inversa:

Citeste mai departe...
 

„Surprize” cazute din cer

Imprimare E-mail
duminică, 19 iunie 2016

 Chiar daca o vorba de duh spune ca avantajele obtinute fara niciun fel de efort sunt un fel de cadouri cazute din cer, se întâmpla uneori ca „de sus” sa pice pe pamânt tot felul de obiecte care, în mod normal... nu plutesc si nu zboara prin vazduh. Iata câteva asemenea cazuri demne de Dosarele X!

Citeste mai departe...
 

Ce fac „savantii” când... nu au ce face

Imprimare E-mail
joi, 09 iunie 2016

 Se stie ca, dincolo de jocurile politice si geostrategice de culise, juriul premiilor care poarta numele inventatorului dinamitei, Alfred Nobel, recompenseaza anual cele mai importante realizari din diverse domenii stiintifice, culturale si sociale. Un fel de „negativ” al acestei actiuni, de mai multi ani se organizeaza si asa-numitele premii IgNobel, decernate celor mai stupide, aberante, ridicole, inutile cercetari. Noroc ca ramân doar teorii nepuse (speram) în practica!

Citeste mai departe...
 

Plaje interzise turistilor

Imprimare E-mail
luni, 06 iunie 2016

 La drept vorbind, pe o superba întindere de nisip scaldata în soare si în apele sarate ale marii nimeni nu ar avea vreun interes sa interzica accesul amatorilor de litoral. Totusi, în unele astfel de locuri din lume exista plaje unde o persoana rationala nu ar poposi nici pentru câteva minute. Iata de ce!

Citeste mai departe...
 

Intreceri care taie respiratia

Imprimare E-mail
luni, 06 iunie 2016

 La propriu taie respiratia! Cursele cu piciorul, deci fara a folosi automobile ori alte vehicule, motorizate sau nu, i-au pasionat intotdeauna pe aventurieri, dar nu numai pe ei. Unii insa nu se multumesc doar sa alerge, ci isi pun la incercare si limitele de rezistenta, in intreceri pe alocuri nebunesti.

Citeste mai departe...
 

Oamenii de deasupra omenirii

Imprimare E-mail
sâmbătă, 21 mai 2016

 Omul „de rand” nu are posibilitatea sa isi imagineze cum ar fi sa poata trai fara sa aiba absolut deloc grija zilei de maine, sa stie ca 24 de ore pe zi, orice isi doreste poate avea, ca urmasii sai nu au a se teme de niciun fel de impediment in viata legat de eventuale probleme financiare. Totusi, peste tot pe planeta Pamant, in special acolo unde traiul luxos e la indemana celor care nu mai stiu sa numere banii pe care ii au, vietuiesc indivizi, familii si clanuri care, in pofida numarului lor redus fata de populatia globului, detin covarsitoarea majoritate a finantelor. Potrivit unor statistici, circa 1% din oameni sunt miliardari, in timp ce 99% reprezinta „restul lumii”. Vom vedea mai jos cum stau lucrurile intr-o competitie neoficiala a bogatasilor din marile metropole ale lumii.

Citeste mai departe...
 

Oameni cu o memorie... memorabila

Imprimare E-mail
sâmbătă, 14 mai 2016

 Corpul uman demonstreaza, in cazuri cu totul exceptionale, ca are capacitati inimaginabile: de forta, de rezistenta, proprietati electromagnetice etc. Si mai uimitoare sunt insa puterile nestiute ale creierului, ale mintii omului, care se stie ca este folosita intr-o proportie foarte redusa in raport cu limitele sale reale. Limite ce s-ar putea sa fie... nelimitate!

Citeste mai departe...
 

Mintea umana – superputerea suprema

Imprimare E-mail
joi, 05 mai 2016

 Nu vorbim acum despre Divinitate. Totusi, fiinta umana demonstreaza la modul cat mai concret posibil ca are capacitati nelimitate, care nu doar ca pot parea de domeniul irealului, dar pe unele dintre ele nici macar nu ni le putem inchipui. Si, oricat de ridiculizati in Occident ar fi asiaticii, unul dintre numeroasele lor merite inegalabile este acela ca au perpetuat de mii de ani metode de formare, de educatie, antrenament mental etc., care dau rezultate uluitoare.

Citeste mai departe...
 

„Supermanii” sunt si ei oameni

Imprimare E-mail
luni, 02 mai 2016

 Datorita filmului mai degraba pentru copii „Superman”, în mintea noastra s-a înradacinat ideea ca acest supererou are înfatisarea unui flacau aratos si vânjos, dotat cu calitatile unui personaj de basm. Este si nu este asa. Confratii nostri cu puteri supraumane pot fi adulti altfel normali, dar si adolescenti, precum si femei, ceea ce îi deosebeste de noi, muritorii de rând, fiind faptul ca pot realiza lucruri greu de închipuit. Cititi în continuare o trecere în revista prescurtata a unei asemenea liste uluitoare, ce ne demonstreaza ca lumea si fiinta umana luata individual nu au limite!

Citeste mai departe...
 

Amenintari din maruntaiele Terrei

Imprimare E-mail
joi, 21 aprilie 2016

 Oricat ar parea de sinistru, subiectul de fata ne preocupa aproape pe toti, si nu doar fiindca vorbim despre prognoze asupra posibilului nostru destin colectiv, ci – sa recunoastem – si datorita unui gen de fascinatie morbida care caracterizeaza dintotdeuna fiinta umana. Vulcanii: o „poarta” spre Infern, o dezlantuire terifianta a urgiilor naturii, un posibil sfarsit catastrofal al planetei... Sa vedem care sunt cele mai amenintatoare asemenea guri de foc de pe Pamant pentru urmatorul secol, potrivit universitarilor din Manchester!

Citeste mai departe...
 

„Dadaisti” ai lumii religioase

Imprimare E-mail
joi, 14 aprilie 2016

 Daca stai sa ii asculti macar putin pe acesti rataciti ai lumii noastre, iti poti inchipui ca omenirea, in totalitatea ei, traieste supusa – pe multimi imense ori pe grupuscule microscopice – sub imperiul unor religii mai mult sau mai putin consolidate. De altfel, ceea ce am prezentat noi aici se refera la un fel de secte ceva mai excentrice decat cele derivate direct din marile religii multimilenare. Iar acum, in final, se cuvine sa va invitam la a va uimi si fata de existenta (paradoxala doar prin prisma raportarii la logica si ratiune) unor asa-zise religii ale... ateilor!

Citeste mai departe...
 

Sfintii, Cosmosul si nemurirea

Imprimare E-mail
marţi, 12 aprilie 2016

 Atata timp cat Dumnezeu se afla undeva, „Sus”, iar ravnitorii la mantuirea cu orice pret nu se pot desprinde de Pamant decat gazduiti de o aeronava ori, si mai bine, cu ajutorul imaginatiei, era inevitabila aparitia unor grupari considerate religioase – conform „modelelor” prezentate in numerele noastre precedente – care sa aiba chiar aspiratii cosmice. Sa mai vedem cateva asemenea aberatii si deliruri mistice!

Citeste mai departe...
 

Fotbalisti si printi venerati ca sfinti

Imprimare E-mail
joi, 31 martie 2016

 Daca in numarul precedent am conturat succint imaginea – reala, iar nu inchipuita, dar sigur socanta – a unor asa-numite religii care au drept obiect de veneratie sunca sau motocicleta ori un mod de existenta semilarvar, astazi trecem intr-un registru oarecum mai uman, dar la fel de aberant. Si nu ne referim la istericale impinse catre delirul mistic, de genul binecunoscut „Maaaicaaaal!!” (pentru „cunoscatori”, reactii ale unor fani ai raposatului M. Jackson), ci la initiative ce nu pot fi calificate decat tembele. De fapt, puteti judeca singuri...

Citeste mai departe...
 

Atotincapatoarea „gradina” cu mistici

Imprimare E-mail
joi, 24 martie 2016

 E cam de-ajuns un fel de guru care sa nu aiba toti boii acasa si ne-am aranjat de (inca) o facatura cu nuante de misticism. De obicei le spunem secte unor asemenea grupuri si grupulete de indivizi dusi cu pluta, pesemne lipsiti de alte preocupari, astfel incat cauta sa iasa in evidenta atribuind calitati divine unor fapturi ori lucruri inerte la care nici cu gandul nu gandesti. Va vom descrie succint cateva dintre acestea, avand aproape certitudinea ca – sa ne pastram in ton cu subiectul – la finalul lecturii va veti face cruce!

Citeste mai departe...
 

Maternitate fara frontiere

Imprimare E-mail
joi, 17 martie 2016

 Aducerea pe lume de copii (ma refer aici strict la oameni) nu constituie doar un fenomen natural, în marea majoritate a cazurilor dorit, ci include si adevarate bizarerii la care probabil nimeni nu s-ar gândi în conditii normale. Putem sa le numim curiozitati, dar cazuri precum cele de mai jos tot în categoria insolitului se încadreaza...

Citeste mai departe...
 

Made in China

Imprimare E-mail
sâmbătă, 12 martie 2016

 Am prezentat în numarul trecut cateva curiozitati despre „eterna si fascinanta” China, acest colos al lumii de ieri si de azi, care – printre altele – deloc paradoxal, e considerat taramul religiilor, desi e tara comunista. Ea numara circa 54 de milioane de crestini, 21 de milioane de musulmani si 185 de milioane de buddhisti. Iata însa si alte ciudatenii legate de aceeasi civilizatie!

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 85 - 105 din 1523

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR sunt urmatoarele:
- 1 luna: 6,00 lei
- 2 luni: 12,00 lei
- 3 luni: 18,00 lei
- 4 luni: 24,00 lei
- 5 luni: 30,00 lei
- 6 luni: 36,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (50 euro sau 70 $, un abonament pe sase luni; 25 euro sau 35 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Coridoarele memoriei
» Sunetul „sferelor inalte”
» Apelul unui fost inalt oficial american
» Snitel umplut
» Sfaturi utile
» Dat in urmarire: aurul nazistilor
» Turnul Belem din Lisabona
» Dreptul de a visa
» Calatori in... lumea stelara
» „Tristetea” neuronului adormit
» Bijuteria Marii Uniri
» Actori transformati de rolurile lor
» Horoscopul saptamanii: 23-29 aprilie 2018
» 19 aprilie 2011 – Fidel Castro demisioneaza
» Tema: „CHINA”
» Spaima in fata inteligentei artificiale
» Un monarh razboinic
» Invazie extraterestra in luna mai?
» Crema de ficat cu oua
» Solutii rapide pentru un obraz stralucitor
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Hernia de disc, o boala la moda
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Pe Marte exista viata!
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» 3 pozitii de relaxare
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Corp ceresc condamnat la moarte
» O rapire OZN in Florida
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9