Prima pagina arrow STAREA DE VEGHE 22 Aug 2017
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
FORUM
STIRI
BILETE DE AVION
PROGRAM TV
FELICITARI
VREMEA
PROGRAM CINEMA
MAGAZIN .RO
DESPRE NOI
CONTACT
User Menu
Avem 1 vizitator online

STAREA DE VEGHE

„Supermanii” sunt si ei oameni

Imprimare E-mail
luni, 02 mai 2016

 Datorita filmului mai degraba pentru copii „Superman”, în mintea noastra s-a înradacinat ideea ca acest supererou are înfatisarea unui flacau aratos si vânjos, dotat cu calitatile unui personaj de basm. Este si nu este asa. Confratii nostri cu puteri supraumane pot fi adulti altfel normali, dar si adolescenti, precum si femei, ceea ce îi deosebeste de noi, muritorii de rând, fiind faptul ca pot realiza lucruri greu de închipuit. Cititi în continuare o trecere în revista prescurtata a unei asemenea liste uluitoare, ce ne demonstreaza ca lumea si fiinta umana luata individual nu au limite!

Citeste mai departe...
 

Amenintari din maruntaiele Terrei

Imprimare E-mail
joi, 21 aprilie 2016

 Oricat ar parea de sinistru, subiectul de fata ne preocupa aproape pe toti, si nu doar fiindca vorbim despre prognoze asupra posibilului nostru destin colectiv, ci – sa recunoastem – si datorita unui gen de fascinatie morbida care caracterizeaza dintotdeuna fiinta umana. Vulcanii: o „poarta” spre Infern, o dezlantuire terifianta a urgiilor naturii, un posibil sfarsit catastrofal al planetei... Sa vedem care sunt cele mai amenintatoare asemenea guri de foc de pe Pamant pentru urmatorul secol, potrivit universitarilor din Manchester!

Citeste mai departe...
 

„Dadaisti” ai lumii religioase

Imprimare E-mail
joi, 14 aprilie 2016

 Daca stai sa ii asculti macar putin pe acesti rataciti ai lumii noastre, iti poti inchipui ca omenirea, in totalitatea ei, traieste supusa – pe multimi imense ori pe grupuscule microscopice – sub imperiul unor religii mai mult sau mai putin consolidate. De altfel, ceea ce am prezentat noi aici se refera la un fel de secte ceva mai excentrice decat cele derivate direct din marile religii multimilenare. Iar acum, in final, se cuvine sa va invitam la a va uimi si fata de existenta (paradoxala doar prin prisma raportarii la logica si ratiune) unor asa-zise religii ale... ateilor!

Citeste mai departe...
 

Sfintii, Cosmosul si nemurirea

Imprimare E-mail
marţi, 12 aprilie 2016

 Atata timp cat Dumnezeu se afla undeva, „Sus”, iar ravnitorii la mantuirea cu orice pret nu se pot desprinde de Pamant decat gazduiti de o aeronava ori, si mai bine, cu ajutorul imaginatiei, era inevitabila aparitia unor grupari considerate religioase – conform „modelelor” prezentate in numerele noastre precedente – care sa aiba chiar aspiratii cosmice. Sa mai vedem cateva asemenea aberatii si deliruri mistice!

Citeste mai departe...
 

Fotbalisti si printi venerati ca sfinti

Imprimare E-mail
joi, 31 martie 2016

 Daca in numarul precedent am conturat succint imaginea – reala, iar nu inchipuita, dar sigur socanta – a unor asa-numite religii care au drept obiect de veneratie sunca sau motocicleta ori un mod de existenta semilarvar, astazi trecem intr-un registru oarecum mai uman, dar la fel de aberant. Si nu ne referim la istericale impinse catre delirul mistic, de genul binecunoscut „Maaaicaaaal!!” (pentru „cunoscatori”, reactii ale unor fani ai raposatului M. Jackson), ci la initiative ce nu pot fi calificate decat tembele. De fapt, puteti judeca singuri...

Citeste mai departe...
 

Atotincapatoarea „gradina” cu mistici

Imprimare E-mail
joi, 24 martie 2016

 E cam de-ajuns un fel de guru care sa nu aiba toti boii acasa si ne-am aranjat de (inca) o facatura cu nuante de misticism. De obicei le spunem secte unor asemenea grupuri si grupulete de indivizi dusi cu pluta, pesemne lipsiti de alte preocupari, astfel incat cauta sa iasa in evidenta atribuind calitati divine unor fapturi ori lucruri inerte la care nici cu gandul nu gandesti. Va vom descrie succint cateva dintre acestea, avand aproape certitudinea ca – sa ne pastram in ton cu subiectul – la finalul lecturii va veti face cruce!

Citeste mai departe...
 

Maternitate fara frontiere

Imprimare E-mail
joi, 17 martie 2016

 Aducerea pe lume de copii (ma refer aici strict la oameni) nu constituie doar un fenomen natural, în marea majoritate a cazurilor dorit, ci include si adevarate bizarerii la care probabil nimeni nu s-ar gândi în conditii normale. Putem sa le numim curiozitati, dar cazuri precum cele de mai jos tot în categoria insolitului se încadreaza...

Citeste mai departe...
 

Made in China

Imprimare E-mail
sâmbătă, 12 martie 2016

 Am prezentat în numarul trecut cateva curiozitati despre „eterna si fascinanta” China, acest colos al lumii de ieri si de azi, care – printre altele – deloc paradoxal, e considerat taramul religiilor, desi e tara comunista. Ea numara circa 54 de milioane de crestini, 21 de milioane de musulmani si 185 de milioane de buddhisti. Iata însa si alte ciudatenii legate de aceeasi civilizatie!

Citeste mai departe...
 

Tara tuturor posibilitatilor

Imprimare E-mail
vineri, 04 martie 2016

 Dintr-un fel de legenda moderna (dar nu dintre cele „urbane”), mai tot romanul stie ca sintagma din titlu se refera la uriasul „jandarm mondial” care este SUA. De data asta însa va înselati: mai nou, putem afirma fara teama ca gresim ca, de fapt, „Tara tuturor posibilitatilor” e un alt colos de temut – China. Si nu doar fiindca e cea mai longeviva civilizatie actuala de pe Terra (de pe la anii 6000 î.Chr.), ci pur si simplu deoarece acolo se petrec lucruri socante, stranii, uluitoare si cum vreti sa le mai spuneti; oricum, lucruri care ne lasa fara replica! Va prezentam cateva dintre ele, într-o ordine aleatorie.

Citeste mai departe...
 

Sindromul „sefuletului”

Imprimare E-mail
joi, 25 februarie 2016

 Da-i unui individ macar putin orgolios o doza minima de autoritate asupra unor subalterni si in scurt timp lucrurile o vor lua razna de-a binelea! Probabil cu totii cunoasteti astfel de exemple. Putem sa le numim betia puterii, complex de superioritate, invidie ori razbunare – cert e ca un asemenea statut pe care, sa recunoastem, foarte multi si-l doresc (acela de „sefulet” peste niste persoane, daca se poate, chiar inteligente, scolite, dar pe care ei sa le poata umili cumva) altereaza pana la putrefactie ireversibila fiinta umana. Exemple concrete, reiesite dintr-un studiu in acest sens!

Citeste mai departe...
 

Vacante interzise

Imprimare E-mail
luni, 22 februarie 2016

 De ce ne-ar interzice cineva (sau ceva) bucuria unei vacante, mai ales daca ea e planificata pentru o destinatie exotica? Ei bine, pretutindeni pe Terra exista locuri de o fascinatie extraordinara, care însa includ si un risc foarte ridicat pentru viata temerarului ce se apropie de ele. Iata numai câteva dintre acestea!

Citeste mai departe...
 

Un veac de... pilozitate

Imprimare E-mail
luni, 22 februarie 2016

 Odata cu intensificarea preocuparilor sociale, pe lânga asigurarea elementelor strict necesare traiului obisnuit, Homo sapiens a început sa inventeze o sumedenie de domenii de activitate dintre cele mai diverse. Între acestea, moda a devenit cumva unul dintre blazoanele fapturii umane, iar pilozitatea se afla aici la loc de cinste, de mii de ani. Cu un mic atu în plus pentru barbati, care beneficiaza si de parul facial, supus si el nu doar „ghilotinarii” cotidiene, ci si unor operatiuni estetice mai mult ori mai putin sofisticate, dupa caz. Din acest punct de vedere s-ar parea ca secolul trecut a reprezentat apogeul artei aranjarii mustatilor.

Citeste mai departe...
 

Incursiune în „lumea interzis|”

Imprimare E-mail
joi, 04 februarie 2016

 Exista pe planeta noastra persoane, cupluri, familii ori grupuri umane care – din diverse motive – stau departe de ochii multimii sau care se arata doar în mass-media sub imaginile cele mai favorabile, însa contactul cu publicul tinde catre zero. O anumita parte a actorilor, de pilda, alcatuieste deja un fel de casta de care e aproape imposibil sa te apropii si in care toti traiesc într-o lume olimpiana, pe un fel de munte al zeilor, unde muritorii de rând nu au acces.

Citeste mai departe...
 

Te faci frate cu... agentul pâna treci puntea

Imprimare E-mail
sâmbătă, 30 ianuarie 2016

 Spionii sunt de fapt un fel de mercenari. Sunt nenumarate cazurile în care ei au dovedit clar ca notiuni ca onoare, patriotism, devotament nu fac nici cât o ceapa degerata, astfel ca pentru a-si salva pielea, dar mai ales pentru a le fi cât mai bine uita si de mama, si de tata, si de copii, dar si de pamântul din care si-au tras seva si apoi si-au smuls radacinile.

 

Citeste mai departe...
 

Bond. James Bond!

Imprimare E-mail
sâmbătă, 23 ianuarie 2016

 Am inceput in numarul precedent prezentarea unei zone crepusculare a lumii de azi, aceea reprezentata de cele mai puternice servicii secrete de pe planeta, asa cum le-a evaluat publicatia americana Foreign Policy. Poate ca multi se asteptau sa urmarim o pista hollywoodiana, prezentand fapte spectaculoase in stilul filmelor cu celebrul agent britanic 007. Realitatea este insa una destul de diferita, mai ales ca, asa cum spuneam, un spion autentic prins de inamic nu prea are sanse sa apara in secventa urmatoare proaspat barbierit si indreptandu-si nodul la cravata: totul se joaca, efectiv, pe viata si pe moarte! Astazi, dupa prezentarea primilor doi lideri in domeniu – Mossadul israelienilor si faimoasa CIA – a venit randul urmatoarelor servicii de agenti acoperiti.

Citeste mai departe...
 

Fratia spionilor

Imprimare E-mail
marţi, 19 ianuarie 2016

 Daca am putea vedea lumea într-un mod similar celui în care persoanele dotate cu capacitati extrasenzoriale deosebite disting culorile aurei energetice a semenilor, am constata ca societatea noastra e „stratificata” pe categorii greu de banuit. Spionii – sau, daca vreti, agentii secreti – fac parte dintr-o lume care ne fascineaza când o privim ca pe un thriller de genul celor din celebra serie cu agentul 007, dar care e absolut terifianta. Pentru ca, dincolo de mize uriase, de spectacol, de sumele imense vehiculate, de fapt „jocul” e pe viata si pe moarte.

Citeste mai departe...
 

Prin cenusa imperiilor

Imprimare E-mail
duminică, 10 ianuarie 2016

 De la imperativul supravietuirii si al apararii teritoriului de locuit, de procurare a hranei si de perpetuare a speciei, omul a trecut relativ usor – si, am spune, poate cu usoara malitie, simultan si direct proportional cu dezvoltarea ratiunii, a gândirii logice – la dorinta de a domina, de a aduna cât mai mult, de a-si impune vointa si forta asupra semenilor, la setea de putere, care azi a devenit destinul tragic al omenirii.

Citeste mai departe...
 

De la pantofii nazdravani la robotica-vesela

Imprimare E-mail
marţi, 29 decembrie 2015

 Traim într-o epoca în care progresele stiintei nu mai sunt liniare, ca acum 300 de ani, ci exponentiale. Totul se misca mai rapid, totul devine mai mic, dar mai performant. De la computerele cât blocul de acum o jumatate de secol am ajuns la microordinatoarele nu mai mari decât un pachet de tigari. De la telefoanele imense pe care parintii nostri le tineau cu doua mâini, la începuturile telefoniei mobile, am ajuns la telefoane liliputane, groase cât lama de cutit.

Citeste mai departe...
 

Un Craciun de Guiness Book

Imprimare E-mail
duminică, 27 decembrie 2015

 Cu sau fara intentie, atunci când ajungem în preajma si în timpul marilor sarbatori de pe mapamond – fie ele respectate ca atare doar în anumite zone geografice si comunitati, fie extinse în majoritatea tarilor lumii – este inevitabil sa se stabileasca si performante mai putin obisnuite ori premeditate. Craciunul poate fi considerat în acest sens unul dintre focarele de buna-dispozitie, de spectacol, dar si, evident, de recorduri.

Citeste mai departe...
 

Victime colaterale ale istoriei „Batranului Continent”

Imprimare E-mail
joi, 17 decembrie 2015

Intr-o lume in care mame isi abandoneaza ori isi ucid plozii nou-nascuti sau guvernantii isi vand propria  tara, nimic nu pare a mai fi de mirare, atunci cand vedem cum sunt asasinate cu sange rece mari realizari, edificii, industrii, sisteme nationale si asa mai departe (oameni, cu alte cuvinte!), care nu inglobeaza doar miliarde de euro, ci chiar sperantele intr-un viitor mai bun al miliardelor de muritori ai planetei.

Citeste mai departe...
 

Vacante de gradul zero

Imprimare E-mail
joi, 10 decembrie 2015

 În mod sigur nu esti Indiana Jones, dar gustul aventurii supravietuieste, în principiu, în fiecare dintre noi. Si ce prilej mai bun poti gasi ca sa te apropii macar putin de tarâmul magic al aventurilor reale, decât vacanta. „Un sejur de neuitat!”, cum se spune prin reclame. Ce-ati zice de survolarea unui vulcan activ, de o baie alaturi de numai câtiva rechini, sau de o plimbare cu caiacul în preajma unei cascade? O adevarata vacanta... „de gradul zero”!

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 64 - 84 din 1489

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!

Abonamentul se poate face fie direct la redactie (pentru aceasta trebuie sa completati mandatul postal pe care il obtineti de la orice Oficiu Postal dupa modelul reprodus mai jos, achitand pentru: 1 luna 6,00 lei; 2 luni 12,00 lei; 3 luni 18,00 lei; 4 luni 24,00 lei; 5 luni 30,00 lei; 6 luni 36,00 lei), fie prin Oficiile Postale (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

CONTACT

Telefon:
021. 317. 89. 65
021. 317. 89. 66

GSM
0722. 625. 622
 
Fax
021.317. 89.65
 
Email:

Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Comorile ascunse din „gunoiul ADN”
» O mare victorie în Pacific
» Cazul Vasile Rudan
» Bronz uniform, de lunga durata
» Cartofi cu smântâna la cuptor
» Misterele unui miracol viu
» Biserica Precista Mare din Roman
» Apa si melancolia
» El Pital de Veracruz, imensa cetate a populatiei Nahu
» Autorepararea infarctului
» Caldura mare? Beti ceaiuri!
» Un roman al supravietuirii
» Banderas, eternul amant latin
» Horoscopul saptamanii: 14-20 august 2017
» 10 august 1397 – S-a nascut Albert al II-lea al Germaniei
» Tema: „MUNCA SI MESTESUGURI”
» Feliile Timpului si Universul cu patru dimensiuni
» Primul razboi al secolului XX
» „Fata padurii” si fenomenul OZN
» Tineretea tenului
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Hernia de disc, o boala la moda
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Pe Marte exista viata!
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» 3 pozitii de relaxare
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» O rapire OZN in Florida
» Corp ceresc condamnat la moarte
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9