Prima pagina arrow STAREA DE VEGHE 18 Aug 2017
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
FORUM
STIRI
BILETE DE AVION
PROGRAM TV
FELICITARI
VREMEA
PROGRAM CINEMA
MAGAZIN .RO
DESPRE NOI
CONTACT
User Menu
Avem 16 vizitatori online

STAREA DE VEGHE

Odiseea „numerelor de aur”

Imprimare E-mail
duminică, 25 septembrie 2016

 Fabuloasa ingemanare a stiintelor exacte cu esoterismul si cu legile intuite ori inca neintelese ale Universului, asa-numitul „numar de aur” a fascinat de mii de ani oamenii daruiti cu patima explorarii tainelor lumii. Proportia perfectiunii ar fi fost astfel identificata in creatii arhitectonice magistrale, in opere de arta, dar si in halucinante realizari – zicem noi, in lipsa altor argumente – ale Mamei Natura. Totusi, meschina natura umana nu se dezminte, coborand si aceasta idee, notiune, taina sau cum vreti sa-i spuneti, pe treapta inferioara a valorilor materiale efemere. Iata, asadar, ce inseamna pentru unii „numarul de aur”, cu tot spectaculosul sau... musai estimat in bani!

Citeste mai departe...
 

Dezvaluiri din lumea tacerii

Imprimare E-mail
joi, 15 septembrie 2016

 De cand e lumea lume, pestele ocupa un rol extrem de important in evolutia civilizatiei umane, pe planuri uluitor de diverse, de la alimentatia cotidiana si pana la religie ori divertisment. Exista totusi detalii legate de acest animal tacut prin excelenta, pe care majoritatea oamenilor nu le cunosc si care ne surprind in orice moment.

Citeste mai departe...
 

Nu sunt olimpici, dar uimesc lumea

Imprimare E-mail
miercuri, 14 septembrie 2016

 Oricine priveste realitatea drept, corect, prin prisma normalitatii, observa ca nu exista – in domeniul sporturilor, bunaoara – practicanti cu merite mai mari ori mai mici decat cele dobandite prin clasarea mai sus sau mai jos in intrecerile de pe mapamond. Din pacate, totul pare a fi in regula numai pana intra in discutie banii. Si de-aici se naruie totul. De fapt, nu chiar totul, caci mai exista si oameni care fac sport din pasiune, uneori sfidand propriile oprelisti, alteori angajandu-se in competitii mai degraba bizare sau cel putin senzationale si „interesante”.

Citeste mai departe...
 

Cateva „masti” ale regilor Frantei

Imprimare E-mail
joi, 01 septembrie 2016

 Toate personajele cu alura istorica marcanta ascund – cu sau fara voie – dincolo de reperele consemnate in cartile de specialitate, si fragmente biografice insolite, ce fac deliciul amatorilor de senzational. Regii Frantei si-au pus o amprenta puternica asupra evolutiei civilizatiei Europei si a lumii, dar cu toate astea raman mereu in penumbra amanunte picante sau cel putin deosebit de interesante, care ar putea contura un fel de istorie paralela a Hexagonului de azi. Au existat nu mai putin de 18 regi francezi care s-au numit Ludovic, fiecare individualizat prin „numerotare” succesiva. Numele vine insa de la intemeietorul regalitatii acestui neam, Clovis, care provine din germanicul Chlodwig. Romanizat, el a devenit Clodovicus, metamorfozat in Clouis si apoi in celebrul Ludovic (Louis, in franceza).

Citeste mai departe...
 

Acum 500 de ani...

Imprimare E-mail
vineri, 26 august 2016

 Pentru multi contemporani ai nostri pare o banalitate sa cunoastem cam cum traiau stra-stra-strabunicii nostri cu o jumatate de mileniu in urma. Fiindca asta – nu-i asa? – ar fi treaba istoricilor, a sociologilor, a cercetatorilor de tot felul. Ei bine, nu e deloc asa si va veti convinge repede afland cateva detalii insolite din viata cotidiana a acelor oameni, informatii presarate deseori cu picanterii mai mult ori mai putin savuroase. Asadar, sa ne intoarcem in veacul al XV-lea!

Citeste mai departe...
 

Trebuiau sa poarte un nume

Imprimare E-mail
joi, 18 august 2016

 Preluam titlul poeziei lui Marin Sorescu, care de fapt era o figura de stil, pentru a ne referi la o realitate nu doar bizara, ci si grotesca, indecenta, ba chiar patologica: alegerea de catre unii parinti a prenumelor pentru progeniturile lor. Ne miram si radem de optiunea membrilor unei anumite etnii de la noi pentru nume de botez absolut aberante (Nixon, Spania, Justitia, Mondial si asa mai departe), dar aflati ca nici altii nu sunt mai breji. Din SUA pana-n Australia sau din Suedia pana-n Portugalia, astfel de parinti carora sigur nu prea li-s toate tiglele pe casa isi „condamna”, efectiv, copiii, dandu-le nume ce ii pot traumatiza psihic pe viata. Din fericire, in multe tari, ele nu sunt acceptate de oficiali. Exemple!

Citeste mai departe...
 

Cartile nu sunt obiecte decorative!

Imprimare E-mail
luni, 15 august 2016

 Impinse tot mai departe de interesul firesc al oamenilor civilizati, cartile tiparite – fara de care nimic din ceea ce inseamna astazi lumea nu ar fi existat – par a fi pierdut definitiv confruntarea cu tehnologiile avansate. Un real paradox, cata vreme insasi aceasta tehnologie uluitoare ar fi fost cel mult un vis utopic daca nu ar fi existat mai inainte cartile. Si totusi, miracolul reprezentat de cuvantul asternut pe suprafata neteda si subtire a filelor, chiar daca moare, o face frumos, cu o decenta tragica. Fiindca niciodata persoanele instruite nu vor uita ce a insemnat cartea pentru omenire si, desigur, nu vor uita nici recordurile sale inegalabile. Sa vedem cateva dintre ele!

Citeste mai departe...
 

Castele de vânzare, neamule!

Imprimare E-mail
luni, 15 august 2016

 Chiar daca nu se striga ca la noi în talcioc, si castelele ajung, la o adica, pe post de marfa cu pret negociabil. Privind spre gloria si faima unor familii medievale nobile, ne-am astepta poate ca un asemenea impozant edificiu coborât parca din basm sa fie ceva intangibil de catre samsarii care cumpara si vând absolut orice. Totusi, cum vremurile se schimba, iata ca în veacul al 21-lea s-a ajuns si la negustoria cu castele. Vreti cumva sa va mutati într-o Belgie cu parfum de epoca?

Citeste mai departe...
 

Când muzele tac...

Imprimare E-mail
duminică, 31 iulie 2016

 De fapt, vechiul dicton latin se referea la tacerea armelor atunci când muzele vorbesc. Drama zilelor noastre face însa ca armele sa fie din zi în zi mai zgomotoase, acoperind cu „latratul” lor cântecele armonioase ale muzelor. Deloc întâmplator, în toata aceasta nebunie riguros controlata, industria militara a ajuns cea mai profitabila afacere de pe o planeta tot mai vulnerabila. O spun foarte clar si cifrele urmatoare, care contureaza o cursa a înarmarilor fara precedent, o alergare oarba catre moarte, poate chiar catre extinctia finala a speciei umane.

Citeste mai departe...
 

Geruri... de canicula

Imprimare E-mail
marţi, 26 iulie 2016

 La o vreme caniculara efectiv patologica, ce poate fi mai potrivit decât o repriza de racorire exterioara? Ma rog, cel putin ideea de a sta cumva la adapost de soare, la o temperatura care sa nu ne sufoce, tot mai are darul sa atenueze putin socul termic real. Sa vedem, asadar, care ar fi locurile de pe Terra cele mai reci, cu temperaturile minime corespunzatoare înregistrate de-a lungul istoriei!

Citeste mai departe...
 

Supereroi... printre noi!

Imprimare E-mail
luni, 18 iulie 2016

 Chiar daca personaje precum Batman, Superman, Spiderman, Ironman, par desprinse doar din imaginatia scenaristilor de la Hollywood, randurile urmatoare va vor demonstra ca asemenea oameni, ale caror capacitati frizeaza imposibilul, exista si in viata reala.

Citeste mai departe...
 

Stapânii imperiilor

Imprimare E-mail
marţi, 12 iulie 2016

 Daca un imperiu reprezinta o entitate atotstapânitoare – în principiu, pe tarâm geopolitic si economic, dar prin extensie asupra oricarui domeniu – si imperiul însusi are stapânii sau stapânul sau. Iar una dintre principalele trasaturi definitorii ale „liderului suprem” este averea. De-a lungul istoriei s-au remarcat astfel numeroase personalitati care au adunat, în numele lor, bogatii inimaginabil de mari. Va prezentam mai jos un clasament în acest sens, cu precizarea ca averile respective au fost estimate în moneda europeana de astazi. Si, în plus, va oferim un subiect de meditatie: ce s-a întâmplat cu acele bogatii dupa disparitia posesorilor lor?

Citeste mai departe...
 

Bacul a trecut, traiasca frauda!

Imprimare E-mail
duminică, 03 iulie 2016

 Cam asa poate suna o deviza a tot mai multi tineri absolviti de „calvarul” invatatului in institutiile de profil. Dar, cum oficialii se incapataneaza sa organizeze asa-zisul invatamant astfel incat loazele sa nu poata trisa prea usor, la fel ca intr-un razboi rece participantii la examene inventeaza metode cat mai performante intru inselarea vigilentei supraveghetorilor.

Citeste mai departe...
 

Cutia cu secrete a Evei

Imprimare E-mail
joi, 23 iunie 2016

 Probabil fiecare individ uman are, la un moment dat, dorinte ascunse mai mult sau mai putin utopice legate de sexualitatea sa si de modul cum isi imagineaza ca ar putea sa si-o satisfaca pe deplin. Sa recunoastem (chiar daca un fel de ipocrizie instinctuala ne indeamna sa ne exprimam altfel) ca e un subiect pe cat de delicat, pe atat de provocator! Iar psihologii, sociologii si alti asemenea specialisti se-ntelege ca nu au rezistat tentatiei de a arunca priviri indiscrete si chiar de a scotoci temeinic printre comorile tainice ale eternei Eve care se ascunde (sau se manifesta) in fiecare femeie. Asadar – primele 5 fantasme cele mai intalnite la reprezentantele sexului frumos! In numaratoare inversa:

Citeste mai departe...
 

„Surprize” cazute din cer

Imprimare E-mail
duminică, 19 iunie 2016

 Chiar daca o vorba de duh spune ca avantajele obtinute fara niciun fel de efort sunt un fel de cadouri cazute din cer, se întâmpla uneori ca „de sus” sa pice pe pamânt tot felul de obiecte care, în mod normal... nu plutesc si nu zboara prin vazduh. Iata câteva asemenea cazuri demne de Dosarele X!

Citeste mai departe...
 

Ce fac „savantii” când... nu au ce face

Imprimare E-mail
joi, 09 iunie 2016

 Se stie ca, dincolo de jocurile politice si geostrategice de culise, juriul premiilor care poarta numele inventatorului dinamitei, Alfred Nobel, recompenseaza anual cele mai importante realizari din diverse domenii stiintifice, culturale si sociale. Un fel de „negativ” al acestei actiuni, de mai multi ani se organizeaza si asa-numitele premii IgNobel, decernate celor mai stupide, aberante, ridicole, inutile cercetari. Noroc ca ramân doar teorii nepuse (speram) în practica!

Citeste mai departe...
 

Plaje interzise turistilor

Imprimare E-mail
luni, 06 iunie 2016

 La drept vorbind, pe o superba întindere de nisip scaldata în soare si în apele sarate ale marii nimeni nu ar avea vreun interes sa interzica accesul amatorilor de litoral. Totusi, în unele astfel de locuri din lume exista plaje unde o persoana rationala nu ar poposi nici pentru câteva minute. Iata de ce!

Citeste mai departe...
 

Intreceri care taie respiratia

Imprimare E-mail
luni, 06 iunie 2016

 La propriu taie respiratia! Cursele cu piciorul, deci fara a folosi automobile ori alte vehicule, motorizate sau nu, i-au pasionat intotdeauna pe aventurieri, dar nu numai pe ei. Unii insa nu se multumesc doar sa alerge, ci isi pun la incercare si limitele de rezistenta, in intreceri pe alocuri nebunesti.

Citeste mai departe...
 

Oamenii de deasupra omenirii

Imprimare E-mail
sâmbătă, 21 mai 2016

 Omul „de rand” nu are posibilitatea sa isi imagineze cum ar fi sa poata trai fara sa aiba absolut deloc grija zilei de maine, sa stie ca 24 de ore pe zi, orice isi doreste poate avea, ca urmasii sai nu au a se teme de niciun fel de impediment in viata legat de eventuale probleme financiare. Totusi, peste tot pe planeta Pamant, in special acolo unde traiul luxos e la indemana celor care nu mai stiu sa numere banii pe care ii au, vietuiesc indivizi, familii si clanuri care, in pofida numarului lor redus fata de populatia globului, detin covarsitoarea majoritate a finantelor. Potrivit unor statistici, circa 1% din oameni sunt miliardari, in timp ce 99% reprezinta „restul lumii”. Vom vedea mai jos cum stau lucrurile intr-o competitie neoficiala a bogatasilor din marile metropole ale lumii.

Citeste mai departe...
 

Oameni cu o memorie... memorabila

Imprimare E-mail
sâmbătă, 14 mai 2016

 Corpul uman demonstreaza, in cazuri cu totul exceptionale, ca are capacitati inimaginabile: de forta, de rezistenta, proprietati electromagnetice etc. Si mai uimitoare sunt insa puterile nestiute ale creierului, ale mintii omului, care se stie ca este folosita intr-o proportie foarte redusa in raport cu limitele sale reale. Limite ce s-ar putea sa fie... nelimitate!

Citeste mai departe...
 

Mintea umana – superputerea suprema

Imprimare E-mail
joi, 05 mai 2016

 Nu vorbim acum despre Divinitate. Totusi, fiinta umana demonstreaza la modul cat mai concret posibil ca are capacitati nelimitate, care nu doar ca pot parea de domeniul irealului, dar pe unele dintre ele nici macar nu ni le putem inchipui. Si, oricat de ridiculizati in Occident ar fi asiaticii, unul dintre numeroasele lor merite inegalabile este acela ca au perpetuat de mii de ani metode de formare, de educatie, antrenament mental etc., care dau rezultate uluitoare.

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 43 - 63 din 1489

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!

Abonamentul se poate face fie direct la redactie (pentru aceasta trebuie sa completati mandatul postal pe care il obtineti de la orice Oficiu Postal dupa modelul reprodus mai jos, achitand pentru: 1 luna 6,00 lei; 2 luni 12,00 lei; 3 luni 18,00 lei; 4 luni 24,00 lei; 5 luni 30,00 lei; 6 luni 36,00 lei), fie prin Oficiile Postale (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

CONTACT

Telefon:
021. 317. 89. 65
021. 317. 89. 66

GSM
0722. 625. 622
 
Fax
021.317. 89.65
 
Email:

Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Comorile ascunse din „gunoiul ADN”
» O mare victorie în Pacific
» Cazul Vasile Rudan
» Bronz uniform, de lunga durata
» Cartofi cu smântâna la cuptor
» Misterele unui miracol viu
» Biserica Precista Mare din Roman
» Apa si melancolia
» El Pital de Veracruz, imensa cetate a populatiei Nahu
» Autorepararea infarctului
» Caldura mare? Beti ceaiuri!
» Un roman al supravietuirii
» Banderas, eternul amant latin
» Horoscopul saptamanii: 14-20 august 2017
» 10 august 1397 – S-a nascut Albert al II-lea al Germaniei
» Tema: „MUNCA SI MESTESUGURI”
» Feliile Timpului si Universul cu patru dimensiuni
» Primul razboi al secolului XX
» „Fata padurii” si fenomenul OZN
» Tineretea tenului
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Hernia de disc, o boala la moda
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Pe Marte exista viata!
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» 3 pozitii de relaxare
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» O rapire OZN in Florida
» Corp ceresc condamnat la moarte
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9