Prima pagina arrow STAREA DE VEGHE
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
MAGAZIN .RO
User Menu
Avem 11 vizitatori online

STAREA DE VEGHE

O „cizma” un pic cam strâmta...

Imprimare E-mail
joi, 29 ianuarie 2015

 Asa cum aratam si in numarul precedent, binecunoscuta zicala „Afara e vopsit gardul, inauntru-i leopardul!” functioneaza destul de frecvent si in domeniul atât de profitabil al turismului. Ma rog, in cazul unor „pelerini” ne putem referi mai degraba la ideea de paguba ori pericol. Sa vedem cam ce s-ar putea intâmpla intr-o tara extrem de solicitata de turisti cum este Italia!

Citeste mai departe...
 

România ca o pantera neagra

Imprimare E-mail
duminică, 25 ianuarie 2015

 Cu câtiva ani in urma, am vizionat la televizor un film realizat clandestin, undeva in Statele Unite, care prezenta un soi de pretinsa vânatoare, de fapt distractia barbara a unor creaturi umane avide sa vada suferinta, sânge, moarte. Pentru orice om normal, imaginile erau de o atrocitate greu de închipuit. Partida de „vânatoare” era organizata intr-o margine de padure, dar pe un loc deschis, iar actionarii, oameni cu multi bani, venisera in cel putin zece jeepuri, dotati cu carabine si arme moderne cu luneta, precum si cu o buna-dispozitie desantata, de un primitivism grotesc si abject.

Citeste mai departe...
 

Turism sa fie, dar s-o stim si noi!

Imprimare E-mail
duminică, 18 ianuarie 2015

 Cine nu si-a dorit sa ajunga sa vada, macar o singura data în viata, repere fabuloase ale civilizatiei umane si ale minunilor naturii pamântesti! Si exista nenumarate asemenea obiective – haideti sa le zicem, cu un cuvânt mai degraba modest, turistice. Piramidele egiptene si tabloul cu chipul Giocondei, turnul Eiffel ori Marele Zid Chinezesc, cascadele de pe Iguazu si ruinele Pompeiului – iata doar câteva dintre inestimabilele comori ale omenirii, care fascineaza vizitatorii veniti din întreaga lume. Cam peste tot însa avem o mica problema: exista si aspecte jenante, reprobabile si chiar periculoase, ori viclesuguri ale gestionarilor afacerii cu pricina, despre care gloata de oaspeti de obicei nu stie nimic. Cum ar fi, de pilda...

Citeste mai departe...
 

Firimituri de Paradis

Imprimare E-mail
duminică, 11 ianuarie 2015

 Fiecare dintre noi a simtit, probabil, macar o data în viata, nevoia si dorinta de a „fugi” undeva, departe de lumea cunoscuta, într-un tarâm mirific unde ar putea uita de toti si de toate. Un fel de Paradis pe atât de împovaratul nostru Pamânt? Ei bine, da! Exista asemenea locuri paradisiace si unde si-ar putea afla ele cel mai bine menirea, daca nu în mijlocul apelor?

Citeste mai departe...
 

Orase nemaivazute dar intâlnite frecvent

Imprimare E-mail
vineri, 26 decembrie 2014

 De când au iesit humanoizii din pesteri si s-au adunat în asezari adevarate, de când nestatornicii razboinici s-au oprit din iuresul jafurilor si au descalecat pe lânga case legate de pamânt, închegând comunitati statornice, numele de oras, sat, catun au o semnificatie foarte clara. Astazi apar însa nu neaparat comunitati umane cu viziuni excentrice ori strict individualizate asupra ideii de a locui împreuna într-un spatiu, ci chiar asezari umane concepute arhitectural în moduri care ne lasa perplecsi sau altele, initial normale, care însa au evoluat în timp în chip absolut neasteptat. Iata câteva exemple care va vor uimi!

Citeste mai departe...
 

Cadouri de vedete nebune

Imprimare E-mail
joi, 18 decembrie 2014

 Craciunul este, pentru VIP-uri, unul dintre cele mai nimerite prilejuri sa-si etaleze opulenta si extravagantele, obligatoriu sub ochiul iscoditor al presei. Va prezentam cateva asemenea „mici atentii” oferite intre ele de mari vedete, a caror pasiune pentru valori deseori exorbitante pare sa nu mai aiba nimic comun cu fiinta umana normala. Nu e nimic de condamnat aici, dar nici nu trebuie sa ne faca sa visam frumos!

Citeste mai departe...
 

Invitatie in cel mai bizar bar

Imprimare E-mail
joi, 11 decembrie 2014

 Ramane doar sa alegeti si sa ierarhizati cumva aceste stranii localuri de pe mapamond, care pot fi usor confundate cam cu orice altceva. Nivelul consumatiei si al bacsisului, precum si euforia ulterioara le veti evalua singuri...

Citeste mai departe...
 

Cele mai populate metropole

Imprimare E-mail
sâmbătă, 06 decembrie 2014

 Uluitor, magnific, socant – iata doar cateva atribute la superlativ care insa nu pot defini impresia pe care o poate avea asupra omului de azi fie si numai simpla aflare a numarului traitorilor in cele mai populate orase de pe batrana noastra planeta. Nu vom face aici teorii ale exploziei demografice si supozitii despre directia catre care se indreapta omenirea. Merita totusi macar sa meditam putin asupra a ceea ce inseamna un oras in care locuiesc mult mai multi oameni decat in toata Romania.

Citeste mai departe...
 

Gara pentru „zei”

Imprimare E-mail
joi, 27 noiembrie 2014

 Cu (foarte multi) bani se poate face orice. Daca Paradisul, dupa cum si-l poate imagina unul si altul, poate fi... construit pe Pamant, de ce sa nu o facem? Pesemne cam asa gandesc toti aceia care, bucurandu-se de un preaplin al buzunarelor pe care noi, oamenii pentru care banul muncit cu-adevarat inseamna a exista, nici macar nu ni-l putem inchipui, pun sa li se creeze in spatii private tot felul de minuni ce combina tehnologii avansate, arhitectura, arta si mestesug – totul sub semnul opulentei. Astfel, numai in domeniul vehiculelor – pe apa si sub apa, in aer, dar mai ales pe uscat – umbla tot felul de masinarii ce ascund adevarate palate de basm. Nu de putine ori insa, acolo s-au dospit aluaturi ale istoriei tuturor...

Citeste mai departe...
 

Tuneluri insolite

Imprimare E-mail
sâmbătă, 22 noiembrie 2014

 In mod curent, tunelul reprezinta un pasaj dintr-o zona deschisa in alta, realizat pe sub pamânt. Totusi, nu întotdeauna imaginea clasica se respecta, astfel ca in lume putem gasi si tuneluri neobisnuite – unele prin dimensiunile lor, altele prin origine, altele prin însusi „materialul” din care sunt constituite. Sa mentionam si ca in 2014 s-au împlinit 20 de ani de la construirea faimosului tunel pe sub Marea Mânecii, care leaga marile capitale europene Londra si Paris.

Citeste mai departe...
 

Porti catre Infern

Imprimare E-mail
joi, 13 noiembrie 2014

 In ultimii ani, a generat ceva agitatie în lumea stiintifica (dar nu numai) aparitia, s-a spus, subita a unor gauri imense în pamânt. Explicatiile rationale ale specialistilor au venit uneori cam cu o jumatate de gura, astfel ca în jurul fenomenului geologic în sine s-au tesut adevarate legende. Invariabil, cum era si de asteptat, acestea fac trimitere la nestiute cai de comunicatie, mai degraba de natura paranormala, deschise în mod accidental între lumea noastra si o secreta lume subterana, identificata chiar cu Infernul! Desi, nu de putine ori, la originea respectivelor ciudatenii sta chiar omul.

Citeste mai departe...
 

Topul legumelor uriase

Imprimare E-mail
duminică, 09 noiembrie 2014

 Natura este plina de surprize care se regasesc si in domeniul agriculturii, unde apar uneori legume sau fructe uriase. Uneori intamplator, dar in general in urma unor manipulari ale specialistilor. Printre zonele in care au crescut legume si fructe uriase, Alaska detine un loc aparte, figurand an de an in Guiness Book cu recorduri impresionante, pe fondul unor recolte foarte bogate si al productiei de legume si fructe mai mari decat cele standard si mai bogate in vitamine, minerale si mai ales zaharuri. Aici, soarele straluceste 20 de ore pe zi, un avantaj considerabil al agriculturii. Exista insa si alte zone de pe glob in care s-au recoltat legume uriase. Acestea sunt rodul unor procedee minutioase. Sunt alese anumite varietati de seminte, se fac diverse combinatii, se procedeaza la altoiri speciale sau la manipulari genetice.

Citeste mai departe...
 

Imparatii padurilor

Imprimare E-mail
duminică, 02 noiembrie 2014

 Arborii ar trebui sa fie considerati adevaratii stapani ai Planetei Albastre sau, cel putin, sa se bucure de respectul cuvenit varstei, rolului si nobletii lor. Din nefericire, ei sunt astazi victimele unui barbar masacru global ce pare sa duca insasi viata terestra catre implacabila extinctie. Astazi ne vom referi insa la un aspect pozitiv din ceea ce inseamna lumea padurilor, mentionand cateva recorduri absolut uluitoare. Asadar – arbori singulari pe planeta Pamant!

Citeste mai departe...
 

Orase care bântuie lumea

Imprimare E-mail
joi, 23 octombrie 2014

 La fel ca oamenii, si orasele se nasc, duc apoi o viata uneori împlinita, alteori în anonimat si, în cele din urma, mor. Unele mor pentru a se reîntrupa sub un nou chip, însa altele sunt dizolvate încet în creuzetul timpului, capatând contururi halucinante si înfricosatoare de naluci, de stafii. Li se spune, cu un nume generic datator de nelinisti, „orase-fantoma”.

Citeste mai departe...
 

Insule cu populatie „non-umana”

Imprimare E-mail
duminică, 19 octombrie 2014

 Mai exista pe batrâna noastra planeta locuri în care populatia autohtona majoritara, daca ne putem exprima astfel, este constituita din alte fiinte decât oamenii, acestia din urma fiind un fel de alogeni cotropitori ce-si aroga dreptul de a stapâni samavolnic si asemenea reminiscente ale unor colturi de Rai. Si, chiar daca respectivele creaturi se încadreaza în categoria numita de noi „a necuvântatoarelor”, cu siguranta foarte multi ar da orice sa duca un trai împlinit împreuna cu ele, pe îndepartatele tarâmuri înconjurate de ape.

Citeste mai departe...
 

Cladiri... cu sange albastru

Imprimare E-mail
joi, 09 octombrie 2014

 Chiar daca nu apartin neaparat unor persoane de rang nobiliar, unele cladiri ar putea reprezenta un fel de clasa regala în cadrul acestui domeniu arhitectural. Criteriul de selectie este unul cât se poate de omenesc: cât de mult îl impresioneaza cladirile pe vizitatorul care macar le priveste, cum s-ar spune, pe viu. Iata un top neoficial al acestora!

Citeste mai departe...
 

Ciudatenii pe mobil

Imprimare E-mail
marţi, 07 octombrie 2014

 Distractiile intermediate cu generozitate extrema de telefonul  mobil au devenit un fel de sport globalizat, care surprinde permanent, inclusiv prin aplicatii dintre cele mai imprevizibile si ciudate. Daca aveti aceasta pasiune contagioasa, luati aminte la topul neoficial de mai jos, dar totodata aveti si grija de bacteria celularului dumneavoastra!

Citeste mai departe...
 

Un (alt) fel de paduri

Imprimare E-mail
joi, 25 septembrie 2014

 Copacii – aceste mirifice fapturi, masacrate barbar astazi, dar fara de care Pamântul ar fi o simpla bila stearpa, ratacita în infinitul Universului – dau nastere deseori unor imagini fascinante. Însa, în cazuri deosebite, chiar singulare, ideea de padure „clasica” este transfigurata, convertita în peisaje parca desprinse din alte lumi...

Citeste mai departe...
 

Atletii pamanteni cei mai puternici

Imprimare E-mail
joi, 18 septembrie 2014

 Natura ne ofera in fiecare clipa dovezi, daca mai este nevoie, ca omul nu reprezinta totul pe aceasta planeta si ca lumea pamânteana animata e alcatuita din toate vietatile, la un loc. Nici la capitolul recorduri, atât de drag noua, nu stam prea bine, in comparatie cu necuvântatoarele, dar aici nu e vorba despre nimic negativ, ci despre o rânduiala naturala, ale carei „extreme” e bine sa le cunoastem.

Citeste mai departe...
 

Majestatile Lor, cele cu sânge verde

Imprimare E-mail
marţi, 16 septembrie 2014

 Vorbind despre copacii de pe teritoriul României, multi ar fi poate tentati sa aminteasca masacrul barbar al padurilor carpatine, care a imbogatit multi cetateni români, inclusiv politicieni, dar si venetici veniti de peste mari si tari. Totusi, astazi ne vom opri la un subiect pe cât de sensibil, pe atât de frumos: arbori celebri din tara noastra. Fireste, notorietatea le vine de la asocierea existentei lor cu personalitati ale istoriei si culturii nationale ori cu evenimente istorice marcante, dar si propriei lor „prestante”.

Citeste mai departe...
 

Credinta eternizata in stanca

Imprimare E-mail
joi, 04 septembrie 2014

 La fel ca peste tot in lume, evolutia civilizatiei romane se leaga in mod vital de relatia vitala dintre uman si divin, dintre pamantesc si salasul sfintilor. Colindate de turisti ori cunoscute doar de putini si discreti pastratori ai acestor ultime taine vii ale trecutului, locurile ce au adapostit, acum sute sau mii de ani, eremiti, rugatori de bunavoie separati de semeni ori mici comunitati de sihastri, locuri anume cautate in special in salbaticia muntelui, se gasesc pe tot intinsul tarii. Totusi numai foarte putine se afla adunate parca in adevarate manunchiuri de lumina si miracol. Va invitam sa pasiti, cu bucurie si respect, in cateva mici oaze de liniste si aducere-aminte!

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 169 - 189 din 1529

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR sunt urmatoarele:
- 1 luna: 6,00 lei
- 2 luni: 12,00 lei
- 3 luni: 18,00 lei
- 4 luni: 24,00 lei
- 5 luni: 30,00 lei
- 6 luni: 36,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (50 euro sau 70 $, un abonament pe sase luni; 25 euro sau 35 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Asaltul tehnologiilor
» Suverani prea „melancolici”
» Opiniile unui specialist OZN avizat
» Rasol de vaca si cascaval
» Masti naturale si vitaminizante
» Turismul ucide carbonul
» Catedrala San Marco
» Un simbol al feminismului
» Maratonul Vinului
» Si adolescentii sufera de ADHD
» Povestea lui Isus
» Filme care au mers prea departe...
» Horoscopul saptamanii: 28 mai – 3 iunie 2018
» 24 mai 1819 – S-a nascut regina Victoria
» Tema: „PADURI”
» Noile tehnologii Ă®n actiune
» Devotament de regina
» Un raspuns dat scepticilor OZN
» Budinca de carne
» Machiaj inspirat
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Hernia de disc, o boala la moda
» Pe Marte exista viata!
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» 3 pozitii de relaxare
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Corp ceresc condamnat la moarte
» O rapire OZN in Florida
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9