Prima pagina arrow STAREA DE VEGHE
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
FORUM
STIRI
BILETE DE AVION
PROGRAM TV
FELICITARI
VREMEA
PROGRAM CINEMA
MAGAZIN .RO
DESPRE NOI
CONTACT
User Menu
Avem 31 vizitatori online

STAREA DE VEGHE

Porti catre Infern

Imprimare E-mail
joi, 13 noiembrie 2014

 In ultimii ani, a generat ceva agitatie în lumea stiintifica (dar nu numai) aparitia, s-a spus, subita a unor gauri imense în pamânt. Explicatiile rationale ale specialistilor au venit uneori cam cu o jumatate de gura, astfel ca în jurul fenomenului geologic în sine s-au tesut adevarate legende. Invariabil, cum era si de asteptat, acestea fac trimitere la nestiute cai de comunicatie, mai degraba de natura paranormala, deschise în mod accidental între lumea noastra si o secreta lume subterana, identificata chiar cu Infernul! Desi, nu de putine ori, la originea respectivelor ciudatenii sta chiar omul.

Citeste mai departe...
 

Topul legumelor uriase

Imprimare E-mail
duminică, 09 noiembrie 2014

 Natura este plina de surprize care se regasesc si in domeniul agriculturii, unde apar uneori legume sau fructe uriase. Uneori intamplator, dar in general in urma unor manipulari ale specialistilor. Printre zonele in care au crescut legume si fructe uriase, Alaska detine un loc aparte, figurand an de an in Guiness Book cu recorduri impresionante, pe fondul unor recolte foarte bogate si al productiei de legume si fructe mai mari decat cele standard si mai bogate in vitamine, minerale si mai ales zaharuri. Aici, soarele straluceste 20 de ore pe zi, un avantaj considerabil al agriculturii. Exista insa si alte zone de pe glob in care s-au recoltat legume uriase. Acestea sunt rodul unor procedee minutioase. Sunt alese anumite varietati de seminte, se fac diverse combinatii, se procedeaza la altoiri speciale sau la manipulari genetice.

Citeste mai departe...
 

Imparatii padurilor

Imprimare E-mail
duminică, 02 noiembrie 2014

 Arborii ar trebui sa fie considerati adevaratii stapani ai Planetei Albastre sau, cel putin, sa se bucure de respectul cuvenit varstei, rolului si nobletii lor. Din nefericire, ei sunt astazi victimele unui barbar masacru global ce pare sa duca insasi viata terestra catre implacabila extinctie. Astazi ne vom referi insa la un aspect pozitiv din ceea ce inseamna lumea padurilor, mentionand cateva recorduri absolut uluitoare. Asadar – arbori singulari pe planeta Pamant!

Citeste mai departe...
 

Orase care bântuie lumea

Imprimare E-mail
joi, 23 octombrie 2014

 La fel ca oamenii, si orasele se nasc, duc apoi o viata uneori împlinita, alteori în anonimat si, în cele din urma, mor. Unele mor pentru a se reîntrupa sub un nou chip, însa altele sunt dizolvate încet în creuzetul timpului, capatând contururi halucinante si înfricosatoare de naluci, de stafii. Li se spune, cu un nume generic datator de nelinisti, „orase-fantoma”.

Citeste mai departe...
 

Insule cu populatie „non-umana”

Imprimare E-mail
duminică, 19 octombrie 2014

 Mai exista pe batrâna noastra planeta locuri în care populatia autohtona majoritara, daca ne putem exprima astfel, este constituita din alte fiinte decât oamenii, acestia din urma fiind un fel de alogeni cotropitori ce-si aroga dreptul de a stapâni samavolnic si asemenea reminiscente ale unor colturi de Rai. Si, chiar daca respectivele creaturi se încadreaza în categoria numita de noi „a necuvântatoarelor”, cu siguranta foarte multi ar da orice sa duca un trai împlinit împreuna cu ele, pe îndepartatele tarâmuri înconjurate de ape.

Citeste mai departe...
 

Cladiri... cu sange albastru

Imprimare E-mail
joi, 09 octombrie 2014

 Chiar daca nu apartin neaparat unor persoane de rang nobiliar, unele cladiri ar putea reprezenta un fel de clasa regala în cadrul acestui domeniu arhitectural. Criteriul de selectie este unul cât se poate de omenesc: cât de mult îl impresioneaza cladirile pe vizitatorul care macar le priveste, cum s-ar spune, pe viu. Iata un top neoficial al acestora!

Citeste mai departe...
 

Ciudatenii pe mobil

Imprimare E-mail
marţi, 07 octombrie 2014

 Distractiile intermediate cu generozitate extrema de telefonul  mobil au devenit un fel de sport globalizat, care surprinde permanent, inclusiv prin aplicatii dintre cele mai imprevizibile si ciudate. Daca aveti aceasta pasiune contagioasa, luati aminte la topul neoficial de mai jos, dar totodata aveti si grija de bacteria celularului dumneavoastra!

Citeste mai departe...
 

Un (alt) fel de paduri

Imprimare E-mail
joi, 25 septembrie 2014

 Copacii – aceste mirifice fapturi, masacrate barbar astazi, dar fara de care Pamântul ar fi o simpla bila stearpa, ratacita în infinitul Universului – dau nastere deseori unor imagini fascinante. Însa, în cazuri deosebite, chiar singulare, ideea de padure „clasica” este transfigurata, convertita în peisaje parca desprinse din alte lumi...

Citeste mai departe...
 

Atletii pamanteni cei mai puternici

Imprimare E-mail
joi, 18 septembrie 2014

 Natura ne ofera in fiecare clipa dovezi, daca mai este nevoie, ca omul nu reprezinta totul pe aceasta planeta si ca lumea pamânteana animata e alcatuita din toate vietatile, la un loc. Nici la capitolul recorduri, atât de drag noua, nu stam prea bine, in comparatie cu necuvântatoarele, dar aici nu e vorba despre nimic negativ, ci despre o rânduiala naturala, ale carei „extreme” e bine sa le cunoastem.

Citeste mai departe...
 

Majestatile Lor, cele cu sânge verde

Imprimare E-mail
marţi, 16 septembrie 2014

 Vorbind despre copacii de pe teritoriul României, multi ar fi poate tentati sa aminteasca masacrul barbar al padurilor carpatine, care a imbogatit multi cetateni români, inclusiv politicieni, dar si venetici veniti de peste mari si tari. Totusi, astazi ne vom opri la un subiect pe cât de sensibil, pe atât de frumos: arbori celebri din tara noastra. Fireste, notorietatea le vine de la asocierea existentei lor cu personalitati ale istoriei si culturii nationale ori cu evenimente istorice marcante, dar si propriei lor „prestante”.

Citeste mai departe...
 

Credinta eternizata in stanca

Imprimare E-mail
joi, 04 septembrie 2014

 La fel ca peste tot in lume, evolutia civilizatiei romane se leaga in mod vital de relatia vitala dintre uman si divin, dintre pamantesc si salasul sfintilor. Colindate de turisti ori cunoscute doar de putini si discreti pastratori ai acestor ultime taine vii ale trecutului, locurile ce au adapostit, acum sute sau mii de ani, eremiti, rugatori de bunavoie separati de semeni ori mici comunitati de sihastri, locuri anume cautate in special in salbaticia muntelui, se gasesc pe tot intinsul tarii. Totusi numai foarte putine se afla adunate parca in adevarate manunchiuri de lumina si miracol. Va invitam sa pasiti, cu bucurie si respect, in cateva mici oaze de liniste si aducere-aminte!

Citeste mai departe...
 

Cele mai periculoase jucarii

Imprimare E-mail
joi, 28 august 2014

 Ati observat, desigur, ca in titlul articolului nu am mentionat, la modul general, „jucarii periculoase”. Pentru ca – veti fi socati sa aflati – aproape toate jucariile sunt sau pot deveni periculoase, in primul si-n primul rand pentru principalii lor utilizatori – copiii (aici, se stie, mai intervin si parintii in calcul...). Fara gluma: exista dintotdeauna pe piata si asemenea obiecte ludice care s-au dovedit a constitui, dincolo de rolul propus a fi unul educativ, relaxant, instructiv, amuzant etc., reale amenintari pentru integritatea corporala si chiar viata celor mici. Iata mai jos o lista (nu o ierarhizare) a jucariilor depistate in timp cu aceasta mare si inacceptabila hiba; ba, chiar, devenite uneori un fel de „pericol public”!

Citeste mai departe...
 

Va invitam... la cimitir!

Imprimare E-mail
miercuri, 20 august 2014

 Teama si curiozitate, introspectie si explorare – iata doar cateva dintre senzatiile si pornirile firesti ce stapanesc orice om care intra pe teritoriul unde, cel putin aparent, este stapana absoluta „Doamna Moarte”. Se pot scrie tomuri intregi numai despre contactul omului comun cu cimitirul, asupra caruia planeaza totusi permanent frica viscerala si ancestrala de intunericul etern in care fiecare dintre noi se va scufunda cand va veni ceasul.

Citeste mai departe...
 

Un animal fara egal

Imprimare E-mail
duminică, 17 august 2014

 Avid dupa tot felul de lucruri iesite din comun (iesite chiar cu totul, daca se poate!), omul nu a „iertat” nici animalele din preajma sa de angrenarea intr-o cursa a recordurilor nebune, intr-o lume nebuna, pentru satisfactii nebune... Veti crede poate ca informatiile care urmeaza sunt mai degraba scorneli ale unor fabricanti de senzational, insa va siguram ca datele oferite de revista Animal Zoo sunt suta la suta autentice. Cititi, priviti si, daca veti considera de cuviinta... faceti-va cruce!

Citeste mai departe...
 

Lacuri „abisale” si legende

Imprimare E-mail
miercuri, 06 august 2014

 Nu de putine ori, auzim stiri despre persoane imprudente care si-au pierdut viata fiindca au intrat in apele unor lacuri „foarte adanci”: de 2, 3, 4... metri. Asemenea adancimi pot fi considerate neimportante, insa cum credeti ca v-ati simti daca v-ar veni idea sa va scaldati intr-un lac cu adancimi de sute de metri sau chiar mult peste 1 kilometru?! Iata cele mai redutabile asemenea veritabile abisuri pline cu apa dulce de pe planeta noastra.

Citeste mai departe...
 

Incursiuni in locuri (ne)pamantesti

Imprimare E-mail
miercuri, 30 iulie 2014

 In numeroase zone de pe planeta noastra se afla locuri (putem sa le spunem si peisaje, caci impactul cel mai impresionant asupra vizitatorilor il are imaginea respectiva) care ies cumva din tiparele obisnuite, parand a fi efectiv rupte din alte lumi. Si, cum mai mereu in asemenea contexte apar si felurite legende referitoare la originile acestor zone crepusculare, poti crede chiar ca acolo te afli intr-un fel de univers paralel. Romania beneficiaza si ea de existenta unor taramuri de basm ori poate „rupte” din alte galaxii.

Citeste mai departe...
 

Istoria ne readuce în interesul lumii

Imprimare E-mail
vineri, 25 iulie 2014

 Cladiri maiestuoase ori alte constructii aparent modeste, din zone foarte populate sau abia când si când calcate de picior strain – toate unite însa prin valoarea inestimabila confirmata de trecerea probei timpului: asemenea averi, mostenite de una, doua, trei si mai multe sute de ani, ne scot în lume, cum s-ar zice, în cel mai remarcabil mod. Sunt case si biserici, palate si cetati încarcate de istorie, dar etalând decent o fascinatie irezistibila. Iar aceasta se întâmpla uneori sa nu treaca neobservata, respectivele obiective fiind asezate la locul cuvenit pentru a fi putea fi cunoscute de oricine.

Citeste mai departe...
 

Pesteri din Romania cu valoare de unicat

Imprimare E-mail
joi, 17 iulie 2014

 Pe teritoriul tarii noastre se afla cateva pesteri ce adapostesc urme inestimabile ale frecventarii lor de catre oameni primitivi, cu zeci de mii de ani în urma. Mai mult decat atat, în cateva cazuri s-au conservat extraordinare elemente artistice, respectiv picturi rupestre, ce vor fi avut si un rol ritualic cu posibil substrat religios; la fel ca, de altfel, si alte obiecte si indicii certe ale unor practici oculte stravechi. De aceea, deloc exagerat, specialistii le pun pe acelasi plan cu celebrele vestigii din pesterile Altamira (Spania) sau Lascaux (Franta).

Citeste mai departe...
 

Taramul chipurilor de piatra

Imprimare E-mail
joi, 10 iulie 2014

 Sintagma „chip de piatra” face trimitere, din perspectiva stilistica, la o persoana rigida, excesiv de sobra si chiar lipsita de sentimente frumoase. In articolul de fata insa ne vom referi la elementul concret, la formatiunile stancoase numite si sfincsi, printr-o analogie cu celebrul si enigmaticul sfinx egiptean. O apropiere, altfel, destul de subreda, bazata doar pe faptul ca stancile respective, privite din anumite unghiuri, pot fi asemanate cu chipuri umane vazute din profil (de ce numai astfel?), dar nu au si trup de leu ori celelalte „accesorii” specifice binecunoscutei fapturi mitice.

Citeste mai departe...
 

Muzee „rusinoase” de pe mapamond

Imprimare E-mail
joi, 03 iulie 2014

 V-am prezentat in numarul precedent al „Magazinului” o serie dintre cele mai bizare si poate socante muzee din lume, mentionand ca ele sunt de fapt cu mult mai numeroase si cel putin la fel de interesante. De data aceasta, situandu-ne in acelasi domeniu, cu siguranta ca pe unii cititori chiar ii vom soca, prezentand cateva muzee ori colectii referitoare la o arie a vietii noastre de fiecare zi pe care, din motive mai mult sau mai putin justificate si normale, o trimitem frecvent la index, cu „stampila” secret ori interzis. Sa remarcam totusi ca, desi nu ne-am grabi sa numim asemenea institutii locasuri de cultura, suntem obligati de insasi natura si evolutia fiintei umane sa le includem in istoria noastra reala.

Citeste mai departe...
 

Muzee sau colectii de bizarerii?

Imprimare E-mail
joi, 26 iunie 2014

 In lumea oamenilor de cultura, ideea de muzeu include in subtext un fenomen mai curand grav si intrucatva trist: un element care a devenit obiect de muzeu reprezinta ceva ce se afla deja pe cale de disparitie din mediul sau normal. In principiu, cand ne gandim la muzee avem in minte opere de arta plastica, arhitectura si creatii materiale populare, diverse vestigii istorice, animale conservate in diferite moduri, piese apartinand unor domenii ceva mai insolite (minerale, obiecte bisericesti, arme, ceasuri, bijuterii si asa mai departe). Exista insa in intreaga lume si muzee – desi, mai degraba, le-am defini drept colectii extravagante – care aduna exponate la care nici cu gandul nu gandesti. Nu e deloc simplu sa selectam din miile de asemenea lacasuri, care uneori numai de cultura nu pot fi considerate, pe cele mai reprezentative, sa zicem, din punct de vedere al bizarului. Totusi, sa incercam!...

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 169 - 189 din 1519

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR sunt urmatoarele:
- 1 luna: 6,00 lei
- 2 luni: 12,00 lei
- 3 luni: 18,00 lei
- 4 luni: 24,00 lei
- 5 luni: 30,00 lei
- 6 luni: 36,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (50 euro sau 70 $, un abonament pe sase luni; 25 euro sau 35 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Pasi Ă®ntr-o expozitie
» Un secol de la ultima mare nenorocire
» Cei trei magnifici la ceas de taina
» Sfarsitul proiectului militar OZN
» Cotlete cu sos picant
» Sfaturi utile
» Lumina lichida – superfluidul viitorului
» Muzeul Guggenheim – Bilbao
» Inima de artist
» Udumbara, floarea care se deschide o data la 3.000 de ani
» Dureri netratate, dureri „medicamentoase”
» Nebunii frumosi ai marilor ecrane
» Horoscopul saptamanii: 26 martie – 1 aprilie 2018
» 22 martie 1508 – Amerigo Vespucci, navigator sef al Spaniei
» Tema: „RASCOALE”
» Cel mai vechi computer din lume
» Cand „Pactul de Otel” s-a topit
» Inregistrari radar ale unor OZN-uri
» Musaca de ciuperci
» Reconsiderati exercitiile fizice
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Hernia de disc, o boala la moda
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Pe Marte exista viata!
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» 3 pozitii de relaxare
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Corp ceresc condamnat la moarte
» O rapire OZN in Florida
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9