Prima pagina arrow BLITZ 28 Jun 2017
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
FORUM
STIRI
BILETE DE AVION
PROGRAM TV
FELICITARI
VREMEA
PROGRAM CINEMA
MAGAZIN .RO
DESPRE NOI
CONTACT
User Menu
Avem 16 vizitatori online

BLITZ

Ultimile stiri, noutati si barfe din lumea celei de-a saptea arte.

Atunci când filmul cere sacrificii

Imprimare E-mail
vineri, 17 iulie 2015

 Multi oameni sunt dispusi sa creada ca meseria de actor e cea mai usoara din lume. Ca doar ce ai de facut? Sa spui niste replici, sa te faci ca mori, când si când, cazând de la zece metri înaltime sau executând cine stie ce cascadorie complicata (pe care, de fapt, o executa dublurile tale), sa fii orice personaj celebru al istoriei. Unde mai pui faptul ca, daca scenariul prevede, mai si saruti cele mai frumoase actrite din lume!

Citeste mai departe...
 

Copiii, atrasi spre „cetitul cartilor”

Imprimare E-mail
joi, 09 iulie 2015

 Daca ar fi sa ne luam dupa ce spunea un mare scriitor, atunci multe din inventiile omului sunt doar prelungiri ale corpului. Si adauga Jorge Luis Borges: „numai cartea este prelungirea imaginatiei si a memoriei”. Nu numai la noi, dar cam peste tot, copiii abandoneaza preocuparea de a citi carti, în favoarea jocurilor video sau a desenelor animate. Ei pierd astfel ocazia de a se instrui de mici, de a capata un lexic bogat, un grad de mai mare de întelegere a celor citite.

Citeste mai departe...
 

Tom Hanks – un actor facut pentru Oscar

Imprimare E-mail
joi, 09 iulie 2015

 Daca Oscarul n-ar fi existat, el ar fi trebuit inventat pentru actori ca Tom Hanks. Clasat în numeroase rânduri pe primul loc în topul celor mai buni actori din istorie, Hanks a adunat o veritabila panoplie de trofee cinematografice, pe lânga cele doua Oscaruri si cele patru Globuri de Aur el cucerind si multe alte distinctii. Desi nu mai are 20 de ani, ci va împlini, chiar saptamâna asta, 59, Tom ramâne mereu un om mare cu suflet de copil, exact ca personajul caruia i-a dat viata în neuitata comedie „Vreau sa fiu mare”. O incursiune în aspectele mai putin cunoscute ale vietii si carierei sale e, asadar, la moment aniversar, mai potrivita ca niciodata!

Citeste mai departe...
 

Ce faci ca sa vinzi o carte

Imprimare E-mail
joi, 02 iulie 2015

 Când e vorba despre carti, unul dintre truisme spune ca scriitorul le scrie, cititorul le citeste. Numai ca în acest mic lant trofic, mai exista si marketingul. Acela care are menirea de a-l aduce pe om în starea de a cumpara ceva de care nu are nevoie. Cum? Prin mici (sau mari) trucuri stiute de aproape 100 de ani. Asa se face ca pentru a vinde chiar si cel mai penibil produs se inventeaza evenimente. Marile agentii de presa au anuntat, de pilda, ca un manuscris al urmatorului (!) roman din seria „Fifty Shades” a scriitoarei britanice E. L. James a fost furat cu doar câteva zile înaintea lansarii oficiale.

Citeste mai departe...
 

Tom Cruise – actorul pentru care nu exista „misiune imposibila”

Imprimare E-mail
joi, 02 iulie 2015

 În liceu, era poreclit „Lady Killer”, din cauza succesului de-a dreptul... ucigator pe care-l avea la fete. Frumos ca un Adonis, cu trup de efeb si privire angelica, Tom Cruise ar fi putut ajunge un fotomodel masculin de succes, daca microbul actoriei nu l-ar fi determinat, înca de foarte tânar, sa încerce sa ia cu asalt „cetatea filmului” de la Hollywood. Aici, el a facut roluri memorabile si, desi fusese considerat, la începutul carierei, doar un „papusel”, ca atâtia juni chipesi, dar fara prea mari talente actoricesti, s-a impus, cu timpul, drept unul dintre cele mai bune si, am putea spune, mai „cameleonice” staruri hollywoodiene.

Citeste mai departe...
 

Profunzimi psihologice

Imprimare E-mail
joi, 25 iunie 2015

 Am primit recent un scurt articol semnat de Prof. Vasile Manuceanu, Presedintele Fundatiei culturale „Ajutorul românesc”. Este vorba despre aparitia cartii Psihologia si pedagogia poporului român semnata de scriitorul si profesorul de psihologie Stefan Dumitrescu, un adevarat eveniment în cultura româneasca si în istoria pedagogiei românesti, articol din care am extras câteva fragmente.

Citeste mai departe...
 

Conspiratii în „Cetatea filmului”

Imprimare E-mail
joi, 25 iunie 2015

 La Hollywood s-au creat, de-a lungul vremii, unele dintre cele mai ciudate si neobisnuite povesti despre conspiratii si planuri secrete pe care le-a cunoscut omenirea. Dar multi sustin ca astfel de povesti n-au existat doar în imaginatia scenaristilor si pe marele ecran, ci si în realitate, dând ca sigure o serie întreaga de întâmplari care altora li s-ar parea cel putin dubioase. Va lasam pe dumneavoastra sa decideti daca le credeti sau nu...

Citeste mai departe...
 

Sânzienele, întâlnire cu traditiile

Imprimare E-mail
joi, 18 iunie 2015

 Între 20 si 21 iunie, Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” va organiza mai multe evenimente culturale sub genericul La Portile Soarelui, dedicate sarbatorii de Sânziene. Un prilej de întâlnire cu traditiile specifice, dar si cu mesterii populari veniti din toata tara, în cele mai frumoase straie de sarbatoare. Vor fi prezentate, cu aceasta ocazie, traditiile legate de începutul muncilor agricole de vara precum si rituri de fertilitate a pamântului: Dragaicile, Caloianul, Paparudele, puse în scena de Ansamblurile Colinda din comuna Jilavele, jud. Ialomita si Vatra Harmanului din Harman, jud. Brasov, care se vor afla într-un dialog unic cu traditiile indienilor apasi prezentate de Grupul Yellow Bird Apache Dancers din SUA, cunoscut pe plan international de mai bine de 25 de ani. Grupul american va oferi publicului român un program amplu, alcatuit din dansuri specifice si ateliere creative: atelier de dans (hoop dancing), povesti si arta decorativa (papusi din panusi).

Citeste mai departe...
 

Adio, Winnetou!

Imprimare E-mail
joi, 18 iunie 2015

 Pentru telespectatorii români el a fost curajosul si vijeliosul Severus, din „Dacii” lui Sergiu Nicolaescu. Dar cinefilii de pretutindeni si-l vor aminti întotdeauna ca la fel de curajosul, loialul si sufletistul Winnetou, capetenia apasilor, din numeroasele ecranizari ale romanelor lui Karl May. Nu demult, actorul care a dat viata acestor personaje a fost chemat, dupa o existenta aventuroasa, de Marele Manitu în vesnicele plaiuri ale vânatorii...

Citeste mai departe...
 

Memoriile unui împarat

Imprimare E-mail
sâmbătă, 13 iunie 2015

 Nu cu mult timp în urma, Humanitas Fiction (Raftul Denisei) a lansat în librarii volumul Memoriile lui Hadrian scris de Marguerite Yourcenar (în traducerea si cu notele lui Mihai Gramatopol). Povestea împaratului Hadrian este o rafinata meditatie despre moarte, dualitatea corp-spirit, dragoste, sacralitate si timp. Considerat unul dintre cele mai valoroase romane ale secolului al XX-lea, Memoriile lui Hadrian poarta marca inconfundabila a scriiturii lui Marguerite Yourcenar, prima femeie primita în Academia Franceza.

Citeste mai departe...
 

Hugh Laurie – un „doctor” de speriat!

Imprimare E-mail
sâmbătă, 13 iunie 2015

 A devenit celebru prin rolul medicului trasnit, cinic, dar genial, din „Dr House”. Însa Hugh Laurie e mai mult decât vedeta unui singur film. Cariera lui cuprinde multe performante actoricesti si, fiindca simtea, probabil, ca nu poate spune suficient publicului doar prin prestatiile lui scenice, ca actor, Laurie s-a decis s-o faca si în calitate de cântaret – calitate în care ne-a vizitat, nu demult, tara. La cei 55 de ani pe care îi împlineste azi, se cuvine sa-i uram „La multi ani” celui care – veti vedea din rândurile urmatoare – e un personaj excentric nu doar în pielea Doctorului House, ci si în viata de toate zilele.

Citeste mai departe...
 

Povestea lui Kikuji

Imprimare E-mail
joi, 04 iunie 2015

 Nu ascund faptul ca sunt un cititor atras într-un mod special de cartile lui Yasunari Kawabata, si asta înca din anii studentiei, atunci când am citit Tara zapezilor, primul roman a lui Kawabata, publicat în 1948. E o atractie provocata de stilul autorului (inconfundabil) si apoi de universul ciudat al scrierilor sale, legat de Japonia. Nu cu mult timp în urma, la Editura Humanitas Fiction, în colectia Raftul Denisei coordonata de editorul si poeta Denisa Comanescu, a aparut un alt roman faimos al lui Kawabata, O mie de cocori, o carte în care senzualitatea, nostalgia, regretul si moartea învaluie delicata ceremonie a ceaiului, unde cel mai simplu gest capata o semnificatie profunda. Au dreptate cei care spun despre scriitorul japonez ca „este poetul celor mai subtile nuante, al evanescentului, al imperceptibilului”.

 

Citeste mai departe...
 

„Comoara” – o bijuterie de film

Imprimare E-mail
joi, 04 iunie 2015

 Cine n-a visat vreodata – în copilarie, in adolescenta sau chiar la maturitate – sa descopere o comoara? Literatura, de la eroii lui Robert Louis Stevenson la cei ai lui Mark Twain, abunda în asemenea personaje, ale caror aventuri în cautarea comorilor ne-au fascinat când eram pusti. Dar nu doar scriitorii si-au îndreptat atentia catre acest subiect incitant, ci si regizorii de filme. Si daca inegalabilul John Houston a creat, în 1948, un film de Oscar, „Comoara din Sierra Madre”, compatriotul nostru Corneliu Porumboiu nu a vrut sa se lase mai prejos si spera sa dea lovitura cu „Comoara” lui.

Citeste mai departe...
 

Ce mai zguduie Occidentul?

Imprimare E-mail
vineri, 29 mai 2015

 Humanitas Fiction da girul unui creatii literare controversate, editând recent „Supunere” (Soumission), romanul lui Michael Houellebecq, puternic contestat înca înainte de a fi publicat. Cartea s-a transformat într-un adevarat fenomen editorial, imediat dupa aparitia în Franta, în ianuarie 2015, când un prim tiraj de 150.000 exemplare s-a epuizat în primele zile, urcând instantaneu pe primele locuri în topurile de vânzari.

Citeste mai departe...
 

Fabricile de bani de la Hollywood

Imprimare E-mail
vineri, 29 mai 2015

 Apreciati pentru talentul cu care dau viata zecilor de personaje interpretate pe ecran, zeii cinematografului realizeaza nu doar performante culturale memorabile, ci si profituri financiare uriase. De multe ori însa se întâmpla ca actori de mare valoare sa joace în filme care se dovedesc niste esecuri din punct de vedere comercial. În schimb, alti actori reusesc, chiar daca nu sunt niste „monstri sacri”, sa transforme, practic, orice film în care se implica, într-o mina de aur. În rândurile care urmeaza va propunem sa facem cunostinta cu câteva dintre cele mai profitabile „fabrici de bani umane” de la Hollywood.

Citeste mai departe...
 

Pe urmele lui Jack Spintecatorul

Imprimare E-mail
joi, 21 mai 2015

 O interesanta carte a aparut de curând la Humanitas Fiction: este vorba despre noul roman al scriitoarei chiliene Isabel Allende, Jocul Ripper (în traducere din spaniola de Cornelia Radulescu). Cu aceasta carte, Isabel Allende încearca sa se departeze de stilul literar care a consacrat-o, cel al realismului magic si al fictiunii istorice, si abordeaza o tematica noua.

Citeste mai departe...
 

Spioni la Hollywood

Imprimare E-mail
joi, 21 mai 2015

 De la „Mata Hari” si pâna la „James Bond”, filmele cu agenti secreti au fost mereu o specialitate hollywoodiana foarte gustata de cinefili. Ceea ce putini cunosc e faptul ca unora dintre actori, asemenea roluri le-au priit atât de bine, încât ei nu s-au putut abtine pâna n-au intrat si în viata reala în pielea unor agenti secreti. Chiar daca astfel de situatii vi s-ar parea rarisime, aflati ca au existat o sumedenie de actori de prima mâna care n-au ezitat sa se joace „de-a spioni” si în realitate.

Citeste mai departe...
 

Evanghelia dupa Lucas

Imprimare E-mail
joi, 14 mai 2015

 Pentru toti fanii science-fiction, Biblia acestui gen începe cu George Lucas. Fara imaginatia lui debordanta, fara lumile uimitoare închipuite de el si care erau, de fapt, parabole ale lumii noastre, filmografia stiintifico-fantastica ar fi fost de neimaginat. Pentru ca, înainte de Spielberg, Lucas a fost omul care a înteles si anticipat succesul de care se bucura la ora actuala filmele SF.  Astazi, când acest genial vizionar împlineste venerabila vârsta de 70 de ani, ne-am gândit sa va supunem atentiei câteva lucruri interesante si inedite despre viata si activitatea lui.

Citeste mai departe...
 

O lume fascinanta

Imprimare E-mail
joi, 07 mai 2015

 La capatul lumii, daca ne-am putea astfel referi la China, lucrurile stau complet diferit de ceea ce stim noi. Cum spunea un om drag care s-a intors recent din Shanghai, nu intelegi nici macar ceea ce vezi, daramite ce citesti. E o lume fascinanta, care traieste in secolul al XXII-lea, cu o traditie culturala fabuloasa si cu oameni pe masura. Stim putin despre cultura Chinei, dar asta doar din cauza ca devoram pe nemestecate doar subcultura venita de peste ocean, invelita in poleiala mototolita. Iata de ce alegerea Denisei Comanescu pentru Humanitas Fiction, merita a fi salutata. Este vorba despre Lumea de orez de Su Tong, unul dintre cei mai apreciati scriitori chinezi comtemporani. Romanul aparut in Raftul Denisei, traducerea din chineza fiind semnata de Dinu Luca, este senzational, prin felul in care creeaza si distruge o lume cu o mare economie de mijloace stilistice.

Citeste mai departe...
 

Frumosii nebuni ai marilor ecrane si rolurile lor... nesuferite

Imprimare E-mail
joi, 07 mai 2015

 Multi oameni le invidiaza pe stelele de cinema nu doar pentru viata lor luxoasa, pentru faima lor, ci si pentru ca au prilejul, intr-o viata de om, sa traiasca vietile a mii de personaje. Ce poate fi mai placut, zic ei, decat sa ai prilejul sa interpretezi cele mai diverse si mai felurite tipologii umane, cele mai fascinante personaje istorice sau de fictiune? Si totusi, aflati ca de multe ori actorii nu sunt deloc incantati de felul cum au jucat in anumite filme sau chiar ajung sa-si urasca de-a dreptul personajele carora le-au dat viata. Cateva exemple concrete, in randurile ce urmeaza.

Citeste mai departe...
 

Cand tot ce ai e foamea

Imprimare E-mail
joi, 30 aprilie 2015

 Recent, in colectia Raftul Denisei la Humanitas Fiction, a aparut romanul Foamea al lui Knut Hamsun (traducere din norvegiana si note de Valeriu Munteanu). Despre Hamsun se spune ca este un „Dostoievski norvegian”, iar Foamea e considerat unul dintre cele mai importante romane moderniste, anticipand si influentand multe opere de fictiune, de la Joyce si Kafka la Camus. Intregul roman e o lupta continua dusa cu saracia si nebunia. Disperarea e o prezenta infricosatoare, aproape constanta. Pe strazile din Christiania (Oslo de astazi), un tanar scriitor traieste cu spaima ca oricare zi poate fi ultima.

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 190 - 210 din 997

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!

Abonamentul se poate face fie direct la redactie (pentru aceasta trebuie sa completati mandatul postal pe care il obtineti de la orice Oficiu Postal dupa modelul reprodus mai jos, achitand pentru: 1 luna 6,00 lei; 2 luni 12,00 lei; 3 luni 18,00 lei; 4 luni 24,00 lei; 5 luni 30,00 lei; 6 luni 36,00 lei), fie prin Oficiile Postale (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

CONTACT

Telefon:
021. 317. 89. 65
021. 317. 89. 66

GSM
0722. 625. 622
 
Fax
021.317. 89.65
 
Email:

Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Primul robot umanoid printat 3d
» Batalia pentru Dardanelle
» Cazul Certesti – 1996
» Tratamente cosmetice de succes
» Friptura marinata din carne de porc
» Ziua in care masinile scriu poezii
» Manastirea Dervent
» Umor suprarealist
» Eniovden – o sarbatoare a Soarelui si a focului
» Exista un virus al nebuniei?
» Iedera, nu doar o planta decorativa
» Mishima, onoare si dezamagire
» Twin Peaks 2017 – mai straniu, mai socant, mai incitant
» Horoscopul saptamanii: 19-25 iunie 2017
» 15 iunie 1330 – S-a nascut Edward, „Printul negru”
» Tema: „INFERNUL”
» Pitagora, matematician si guru
» Cum se primesc invadatorii
» Intâlniri la Bâlea Lac si in Muntii Ciucas
» 4 masti eficiente
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Hernia de disc, o boala la moda
» Pe Marte exista viata!
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» 3 pozitii de relaxare
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» O rapire OZN in Florida
» Corp ceresc condamnat la moarte
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9