Prima pagina arrow BLITZ 01 May 2017
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
FORUM
STIRI
BILETE DE AVION
PROGRAM TV
FELICITARI
VREMEA
PROGRAM CINEMA
MAGAZIN .RO
DESPRE NOI
CONTACT
User Menu

BLITZ

Ultimile stiri, noutati si barfe din lumea celei de-a saptea arte.

Filme puse la index

Imprimare E-mail
joi, 13 august 2015

 Interzicerea unor lucrari culturale prin punerea lor la index nu a fost apanajul Bisericii Catolice din perioada medievala. Chiar si in zilele noastre, autoritatile, civile de asta data, ajung adesea la concluzia ca unele creatii artistice sunt daunatoare pentru publicul larg. In domeniul filmului, principalele motivari aduse de cenzura vizeaza violenta extrema si continutul pornografic, desi numeroase filme sunt scoase de pe ecrane din cauza ca transmit mesaje deranjante pentru regim – asa cum se intampla si la noi, sub dictatura comunista.

Citeste mai departe...
 

Trei mari gânditori

Imprimare E-mail
luni, 10 august 2015

 Editura Paralela 45 a lansat de curând cartea lui Frederic Lenoir, Socrate, Iisus si Buddha, un eseu aparut în Franta în anul 2009. Criza pe care o traim nu este pur si simplu economica si financiara, ci si filozofica si spirituala, este de parere autorul. „Ea trimite la întrebari universale: Ce îl face pe om fericit? Ce anume poate fi considerat un progres adevarat? Care sunt conditiile necesare unei vieti sociale armonioase? Contra unei viziuni pur materialiste a omului si a lumii, Socrate, Iisus si Buddha sunt trei modele de viata.

Citeste mai departe...
 

Hitchcock - un geniu de cosmar

Imprimare E-mail
luni, 10 august 2015

 Maestru incontestabil al genurilor „thriller” si „noir”, Alfred Hitchcock ramâne unul dintre cele mai influente si mai apreciate personalitati din istoria cinematografiei – terifianta scena a crimei de la dus, din „Psycho”, fiind recunoscuta chiar si de cei care nu au vazut filmul. Ceea ce însa putini oameni stiu e ca Hitchcock nu doar ca avea o imaginatie cel putin bolnavicioasa, dar era, în viata reala, la fel de „Psycho” ca multe dintre deviantele lui personaje, asa cum va vor convinge, cu siguranta, rândurile ce urmeaza.

Citeste mai departe...
 

Un altfel de tangou

Imprimare E-mail
joi, 30 iulie 2015

 Recent editura Humanitas Fiction a lansat cel mai recent roman al scriitoarei franceze Hélène Grémillon, Tangou pentru Lisandra. Prilej cu care publicul prezent la lansarea din Bucuresti s-a delectat si cu un moment de dans oferit de TangoTangent. Nu stiu ce legatura este între Tangou pentru Lisandra si tangoul argentinian (poate cel mai frumos din lume), dar trebuie sa recunosc ca titlul versiunii românesti (traducere Simona Brinzaru) este pe departe mult mai reusit decât titlul original, La garçonnière (Garsoniera).

Citeste mai departe...
 

Alergatori pe pista de... celuloid

Imprimare E-mail
joi, 30 iulie 2015

 Sportul a constituit mereu un subiect de prim rang pentru producatorii de filme. Fie ca e vorba de documentare realiste, de drame inspirationale, de tragedii sfâsietoare sau de comedii spumoase, peliculele care au avut ca subiect viata sportiva au atras ca un magnet cinefilii. Daca, în aceasta vara caniculara, veti gasi ragazul necesar pentru a viziona cele mai bune productii cu tema sportiva realizate vreodata, lista noastra contine exact ce va trebuie.

Citeste mai departe...
 

Marin Preda, la Londra

Imprimare E-mail
joi, 23 iulie 2015

 O serie de evenimente dedicate uneia dintre cartile esentiale ale literaturii române – „Morometii”  de Marin Preda –, la 60 de ani de la publicarea ei, au fost organizate, între 10 iunie si 9 iulie, în capitala Marii Britanii, de Institutul Cultural Român de la Londra. Aflam din sursa Agerpres ca sub titlul The Morometes 60: The Jubilee of a Masterpiece („Morometii 60: Jubileul unei capodopere”), programul celebreaza o carte mare a literaturii române cu ajutorul unui concept de promovare folosit în premiera, care grupeaza evenimente din mai multe domenii: teatru, cinematografie, literatura si arte vizuale.

Citeste mai departe...
 

Niste vedete de cosmar

Imprimare E-mail
joi, 23 iulie 2015

 Desi sunt faimoase si adulate de o lume întreaga, multe staruri din lumea celei de-a saptea arte nu-si pierd capul, ci ramân niste persoane foarte modeste si cumsecade, cu care e o placere sa stai de vorba sau sa lucrezi, pe platourile de filmare. Exista însa si reversul medaliei, respectiv vedete care se simt atât de importante si de „buricul Pamântului”, încât dau impresia ca toti oamenii nu ar trebui sa aiba alta preocupare decât sa le îndeplineasca orice dorinta. La Hollywood, cetatea filmului, exista chiar o „lista” cu asemenea celebritati cu care aparent nici producatorii, nici regizorii, nici confratii actori nu par prea dornici sa colaboreze, lista pe care v-o prezentam, în rândurile urmatoare.

Citeste mai departe...
 

De ce iubim berea?

Imprimare E-mail
vineri, 17 iulie 2015

 N-o sa stim niciodata care întrebare este mai pertinenta: de ce iubim femeile (vezi cartea lui Mircea Cartarescu) sau de ce iubim berea. Cu toate acestea, berea, care se pare ca este una dintre cele mai vechi bauturi din lume, a contribuit la „progresul stiintei”, ca sa nu mai amintim numarul impresionant de carti dedicate bauturii aurii. Pare incredibil, dar fara „sucul de orz”, cum era cunoscuta berea cu mult timp în urma, nu am fi avut astazi frigidere.

Citeste mai departe...
 

Atunci când filmul cere sacrificii

Imprimare E-mail
vineri, 17 iulie 2015

 Multi oameni sunt dispusi sa creada ca meseria de actor e cea mai usoara din lume. Ca doar ce ai de facut? Sa spui niste replici, sa te faci ca mori, când si când, cazând de la zece metri înaltime sau executând cine stie ce cascadorie complicata (pe care, de fapt, o executa dublurile tale), sa fii orice personaj celebru al istoriei. Unde mai pui faptul ca, daca scenariul prevede, mai si saruti cele mai frumoase actrite din lume!

Citeste mai departe...
 

Copiii, atrasi spre „cetitul cartilor”

Imprimare E-mail
joi, 09 iulie 2015

 Daca ar fi sa ne luam dupa ce spunea un mare scriitor, atunci multe din inventiile omului sunt doar prelungiri ale corpului. Si adauga Jorge Luis Borges: „numai cartea este prelungirea imaginatiei si a memoriei”. Nu numai la noi, dar cam peste tot, copiii abandoneaza preocuparea de a citi carti, în favoarea jocurilor video sau a desenelor animate. Ei pierd astfel ocazia de a se instrui de mici, de a capata un lexic bogat, un grad de mai mare de întelegere a celor citite.

Citeste mai departe...
 

Tom Hanks – un actor facut pentru Oscar

Imprimare E-mail
joi, 09 iulie 2015

 Daca Oscarul n-ar fi existat, el ar fi trebuit inventat pentru actori ca Tom Hanks. Clasat în numeroase rânduri pe primul loc în topul celor mai buni actori din istorie, Hanks a adunat o veritabila panoplie de trofee cinematografice, pe lânga cele doua Oscaruri si cele patru Globuri de Aur el cucerind si multe alte distinctii. Desi nu mai are 20 de ani, ci va împlini, chiar saptamâna asta, 59, Tom ramâne mereu un om mare cu suflet de copil, exact ca personajul caruia i-a dat viata în neuitata comedie „Vreau sa fiu mare”. O incursiune în aspectele mai putin cunoscute ale vietii si carierei sale e, asadar, la moment aniversar, mai potrivita ca niciodata!

Citeste mai departe...
 

Ce faci ca sa vinzi o carte

Imprimare E-mail
joi, 02 iulie 2015

 Când e vorba despre carti, unul dintre truisme spune ca scriitorul le scrie, cititorul le citeste. Numai ca în acest mic lant trofic, mai exista si marketingul. Acela care are menirea de a-l aduce pe om în starea de a cumpara ceva de care nu are nevoie. Cum? Prin mici (sau mari) trucuri stiute de aproape 100 de ani. Asa se face ca pentru a vinde chiar si cel mai penibil produs se inventeaza evenimente. Marile agentii de presa au anuntat, de pilda, ca un manuscris al urmatorului (!) roman din seria „Fifty Shades” a scriitoarei britanice E. L. James a fost furat cu doar câteva zile înaintea lansarii oficiale.

Citeste mai departe...
 

Tom Cruise – actorul pentru care nu exista „misiune imposibila”

Imprimare E-mail
joi, 02 iulie 2015

 În liceu, era poreclit „Lady Killer”, din cauza succesului de-a dreptul... ucigator pe care-l avea la fete. Frumos ca un Adonis, cu trup de efeb si privire angelica, Tom Cruise ar fi putut ajunge un fotomodel masculin de succes, daca microbul actoriei nu l-ar fi determinat, înca de foarte tânar, sa încerce sa ia cu asalt „cetatea filmului” de la Hollywood. Aici, el a facut roluri memorabile si, desi fusese considerat, la începutul carierei, doar un „papusel”, ca atâtia juni chipesi, dar fara prea mari talente actoricesti, s-a impus, cu timpul, drept unul dintre cele mai bune si, am putea spune, mai „cameleonice” staruri hollywoodiene.

Citeste mai departe...
 

Profunzimi psihologice

Imprimare E-mail
joi, 25 iunie 2015

 Am primit recent un scurt articol semnat de Prof. Vasile Manuceanu, Presedintele Fundatiei culturale „Ajutorul românesc”. Este vorba despre aparitia cartii Psihologia si pedagogia poporului român semnata de scriitorul si profesorul de psihologie Stefan Dumitrescu, un adevarat eveniment în cultura româneasca si în istoria pedagogiei românesti, articol din care am extras câteva fragmente.

Citeste mai departe...
 

Conspiratii în „Cetatea filmului”

Imprimare E-mail
joi, 25 iunie 2015

 La Hollywood s-au creat, de-a lungul vremii, unele dintre cele mai ciudate si neobisnuite povesti despre conspiratii si planuri secrete pe care le-a cunoscut omenirea. Dar multi sustin ca astfel de povesti n-au existat doar în imaginatia scenaristilor si pe marele ecran, ci si în realitate, dând ca sigure o serie întreaga de întâmplari care altora li s-ar parea cel putin dubioase. Va lasam pe dumneavoastra sa decideti daca le credeti sau nu...

Citeste mai departe...
 

Sânzienele, întâlnire cu traditiile

Imprimare E-mail
joi, 18 iunie 2015

 Între 20 si 21 iunie, Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” va organiza mai multe evenimente culturale sub genericul La Portile Soarelui, dedicate sarbatorii de Sânziene. Un prilej de întâlnire cu traditiile specifice, dar si cu mesterii populari veniti din toata tara, în cele mai frumoase straie de sarbatoare. Vor fi prezentate, cu aceasta ocazie, traditiile legate de începutul muncilor agricole de vara precum si rituri de fertilitate a pamântului: Dragaicile, Caloianul, Paparudele, puse în scena de Ansamblurile Colinda din comuna Jilavele, jud. Ialomita si Vatra Harmanului din Harman, jud. Brasov, care se vor afla într-un dialog unic cu traditiile indienilor apasi prezentate de Grupul Yellow Bird Apache Dancers din SUA, cunoscut pe plan international de mai bine de 25 de ani. Grupul american va oferi publicului român un program amplu, alcatuit din dansuri specifice si ateliere creative: atelier de dans (hoop dancing), povesti si arta decorativa (papusi din panusi).

Citeste mai departe...
 

Adio, Winnetou!

Imprimare E-mail
joi, 18 iunie 2015

 Pentru telespectatorii români el a fost curajosul si vijeliosul Severus, din „Dacii” lui Sergiu Nicolaescu. Dar cinefilii de pretutindeni si-l vor aminti întotdeauna ca la fel de curajosul, loialul si sufletistul Winnetou, capetenia apasilor, din numeroasele ecranizari ale romanelor lui Karl May. Nu demult, actorul care a dat viata acestor personaje a fost chemat, dupa o existenta aventuroasa, de Marele Manitu în vesnicele plaiuri ale vânatorii...

Citeste mai departe...
 

Memoriile unui împarat

Imprimare E-mail
sâmbătă, 13 iunie 2015

 Nu cu mult timp în urma, Humanitas Fiction (Raftul Denisei) a lansat în librarii volumul Memoriile lui Hadrian scris de Marguerite Yourcenar (în traducerea si cu notele lui Mihai Gramatopol). Povestea împaratului Hadrian este o rafinata meditatie despre moarte, dualitatea corp-spirit, dragoste, sacralitate si timp. Considerat unul dintre cele mai valoroase romane ale secolului al XX-lea, Memoriile lui Hadrian poarta marca inconfundabila a scriiturii lui Marguerite Yourcenar, prima femeie primita în Academia Franceza.

Citeste mai departe...
 

Hugh Laurie – un „doctor” de speriat!

Imprimare E-mail
sâmbătă, 13 iunie 2015

 A devenit celebru prin rolul medicului trasnit, cinic, dar genial, din „Dr House”. Însa Hugh Laurie e mai mult decât vedeta unui singur film. Cariera lui cuprinde multe performante actoricesti si, fiindca simtea, probabil, ca nu poate spune suficient publicului doar prin prestatiile lui scenice, ca actor, Laurie s-a decis s-o faca si în calitate de cântaret – calitate în care ne-a vizitat, nu demult, tara. La cei 55 de ani pe care îi împlineste azi, se cuvine sa-i uram „La multi ani” celui care – veti vedea din rândurile urmatoare – e un personaj excentric nu doar în pielea Doctorului House, ci si în viata de toate zilele.

Citeste mai departe...
 

Povestea lui Kikuji

Imprimare E-mail
joi, 04 iunie 2015

 Nu ascund faptul ca sunt un cititor atras într-un mod special de cartile lui Yasunari Kawabata, si asta înca din anii studentiei, atunci când am citit Tara zapezilor, primul roman a lui Kawabata, publicat în 1948. E o atractie provocata de stilul autorului (inconfundabil) si apoi de universul ciudat al scrierilor sale, legat de Japonia. Nu cu mult timp în urma, la Editura Humanitas Fiction, în colectia Raftul Denisei coordonata de editorul si poeta Denisa Comanescu, a aparut un alt roman faimos al lui Kawabata, O mie de cocori, o carte în care senzualitatea, nostalgia, regretul si moartea învaluie delicata ceremonie a ceaiului, unde cel mai simplu gest capata o semnificatie profunda. Au dreptate cei care spun despre scriitorul japonez ca „este poetul celor mai subtile nuante, al evanescentului, al imperceptibilului”.

 

Citeste mai departe...
 

„Comoara” – o bijuterie de film

Imprimare E-mail
joi, 04 iunie 2015

 Cine n-a visat vreodata – în copilarie, in adolescenta sau chiar la maturitate – sa descopere o comoara? Literatura, de la eroii lui Robert Louis Stevenson la cei ai lui Mark Twain, abunda în asemenea personaje, ale caror aventuri în cautarea comorilor ne-au fascinat când eram pusti. Dar nu doar scriitorii si-au îndreptat atentia catre acest subiect incitant, ci si regizorii de filme. Si daca inegalabilul John Houston a creat, în 1948, un film de Oscar, „Comoara din Sierra Madre”, compatriotul nostru Corneliu Porumboiu nu a vrut sa se lase mai prejos si spera sa dea lovitura cu „Comoara” lui.

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 169 - 189 din 984

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!

Abonamentul se poate face fie direct la redactie (pentru aceasta trebuie sa completati mandatul postal pe care il obtineti de la orice Oficiu Postal dupa modelul reprodus mai jos, achitand pentru: 1 luna 6,00 lei; 2 luni 12,00 lei; 3 luni 18,00 lei; 4 luni 24,00 lei; 5 luni 30,00 lei; 6 luni 36,00 lei), fie prin Oficiile Postale (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

CONTACT

Telefon:
021. 317. 89. 65
021. 317. 89. 66

GSM
0722. 625. 622
 
Fax
021.317. 89.65
 
Email:

Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» De la Sherlock Holmes, la nano-detectivii de mâine
» Violenta si puterea absoluta
» Doru Davidovici si colegii sai
» Trei masti naturale
» Spaghete picante cu ton
» „Ursul” unificator al yakuza
» Loreta, manastirea unei legende
» Aventura si talent
» Cea mai mare galerie de arta în aer liber
» Buzele uscate, un calvar în orice sezon
» De la o dilema straveche la galopul de sanatate
» Softistii români, în elita mondiala
» Cinefili, vi se pregateste ceva!
» Horoscopul saptamanii: 1-7 mai 2017
» 27 aprilie 1822 – S-a nascut Ulysses Grant
» Tema: „IOANA D’ARC”
» Cum putem deveni „atleti ai memoriei”?
» Hitler suparat pe Vatican
» Patru intâlniri OZN ale unui pilot militar
» Spirit tribal
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Hernia de disc, o boala la moda
» Pe Marte exista viata!
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» 3 pozitii de relaxare
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» O rapire OZN in Florida
» Corp ceresc condamnat la moarte
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9