Prima pagina arrow BLITZ
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
FORUM
STIRI
BILETE DE AVION
PROGRAM TV
FELICITARI
VREMEA
PROGRAM CINEMA
MAGAZIN .RO
DESPRE NOI
CONTACT
User Menu
Avem 12 vizitatori online

BLITZ

Ultimile stiri, noutati si barfe din lumea celei de-a saptea arte.

Filme vechi, proletcultiste

Imprimare E-mail
vineri, 26 august 2016

 Daca tot ne uitam la filme americane stupide pe care canalele de televiziune le difuzeaza intr-o veselie, cu aerul ca au descoperit apa calda, merita, din cand in cand, sa ne mai pierdem timpul nostru pretios pentru a viziona si filme vechi romanesti, macar pentru a vedea daca ele ar putea impresiona azi pe cineva, prin arta actorilor, prin inventivitatea regizorului sau prin acuitatea scenariului. Ce vedem noi azi la televizor, stim. Dar ce vedeau parintii nostri cu 60 de ani in urma? Putem gasi punti de legatura intre un timp si altul?

Citeste mai departe...
 

Cinefili, vi se pregateste ceva!

Imprimare E-mail
vineri, 26 august 2016

 Este sfarsit de luna, deci a venit vremea sa va prezentam cele mai interesante noutati din domeniul cinematografiei. Ce filme se pun la cale, pe ce scenarii au mai pus ochii regizorii, cu ce ne vor mai rasfata mogulii de la Hollywood si ce roluri vor juca superstarurile celei de-a saptea arte, aflati numai de la noi!

Citeste mai departe...
 

Sunetul muntelui, poezie si drama no

Imprimare E-mail
joi, 18 august 2016

 La editura Humanitas Fiction, in colectia Raftul Denisei a aparut recent romanul unui scriitor aflat pe lista scurta a preferintelor mele, e vorba despre Sunetul muntelui de Yasunari Kawabata. Desi distanta e mare intre Tara zapezilor si romanul din 1954 al lui Kawabata, Sunetul muntelui este unul din putinele  romane care redau atat de expresiv criza batranetii.

Citeste mai departe...
 

Cand istoria se scrie la Hollywood

Imprimare E-mail
joi, 18 august 2016

 Imaginatia bogata a scenaristilor din „cetatea filmului” reprezinta un lucru laudabil, atunci cand e vorba de pelicule de fictiune. Nu la fel de laudabila insa e dorinta unora de a realiza filme istorice, adica inspirate din fapte reale, prezentand insa spectatorilor o versiune proprie, adesea total denaturata, a realitatilor din trecut. Despre acest subiect am mai scris in rubrica de fata, dar revenim azi, prin a va prezenta noi exemple care atesta faptul ca, parafrazand un celebru clasic, „nu conteaza cine scrie istoria, conteaza cine o regizeaza”.

Citeste mai departe...
 

Un roman de dragoste, un thriller captivant

Imprimare E-mail
luni, 15 august 2016

 Recent, la editura Humanitas Fiction, in colectia Raftul Denise a aparut romanul Calea Idei Brown al scriitorului argentinian Ricardo Piglia, in traducerea Alinei Cantacuzino. Roman de campus, poveste de dragoste, thriller captivant cu elemente de road movie, carte tradusa in peste zece limbi, Calea Idei Brown este un omagiu de mare finete adus fictiunii americane. Considerat ultimul mare clasic al literaturii argentiniene, Ricardo Piglia se remarca printr-o scriitura hipnotica, inconfundabila, care trece cu usurinta de la autobiografie la satira. In cateva fraze, povestea ar fi aceasta:

Citeste mai departe...
 

Filme de dor de duca

Imprimare E-mail
luni, 15 august 2016

 A venit vara si, odata cu ea, au venit si vacantele, cu dorul de duca aferent. Pentru cei care fie nu-si permit sa calatoreasca pe meleagurile de vis ale taramurilor exotice, dar si pentru cei care sunt ingroziti de canicula estivala si prefera sa stea la umbra sau in racoarea de acasa, avem o propunere de nerefuzat: cateva calatorii imaginare, spre cele mai fascinante locuri de pe planeta, calatorii realizate cu ajutorul filmelor.

Citeste mai departe...
 

Un zbor în Kenya anilor ’20

Imprimare E-mail
luni, 15 august 2016

 Editura Humanitas Fiction a lansat recent în colectia Raftul Denisei, în traducerea Ioanei Vîlcu, romanul Zbor în jurul soarelui al scriitoarei americane Paula McLain, considerat unul de câteva publicatii americane de marca drept una dintre cele mai bune carti ale anului 2015, tradusa în 25 de tari. Autoarea plaseaza  actiunea romanului sau în Kenya anilor ’20, explorând copilaria si tineretea unei femei fascinante: Beryl Markham, antrenoare de cai de curse si aviatoare temerara care a realizat primul zbor solo peste Atlantic, de la est la vest.

Citeste mai departe...
 

Nu prea tânar, dar tot nelinistit: Billy Bob Thornton

Imprimare E-mail
luni, 15 august 2016

 Chiar daca nu e nici frumos ca Brad Pitt si nici charismatic ca Al Pacino, Billy Bob Thornton ramâne unul dintre marii actori de la Hollywood. Talentul lui s-a manifestat pe multiple planuri, caci Billy este un fel de „da Vinci” al lumii artistice moderne, dovedindu-si priceperea nu doar ca actor, ci si ca scenarist, producator de filme, compozitor si muzician.

Citeste mai departe...
 

La granita dintre calendare

Imprimare E-mail
duminică, 31 iulie 2016

 Cititorul nostru dr. ing. Valerii (sau Valeriu) Silly ne atrage atentia asupra unei greseli de datare aparute în revista Magazin. Si cum recunoaste ca datarea cu pricina fusese preluata din documente academice, gaseste nimerit de a ne trimite o lucrare extrem de interesanta, al carei autor este, referitoare la „Reforma calendarului (erori sistematice)”, lucrare în care atragea atentia si Academiei Române „asupra unor erori privind datarea, observate în documentele de baza ale Academiei”, inclusiv în paginile dedicate membrilor ei. Lucrarea dr. ing. Valerii Silly arata felul în care s-a facut corectarea Calendarului Iulian atunci când în România s-a trecut oficial la Calendarul Gregorian, cel folosit azi, subliniind documentat erorile strecurate între timp.

Citeste mai departe...
 

Cinefili, vi se pregateste ceva!

Imprimare E-mail
duminică, 31 iulie 2016

 Este sfârsit de luna, deci a venit vremea sa va prezentam cele mai interesante noutati din domeniul cinematografiei. Ce filme se pun la cale, pe ce scenarii mai au ochii regizorii, cu ce ne vor mai rasfata mogulii de la Hollywood si ce roluri vor juca superstarurile celei de a saptea arte, aflati numai de la noi!

Citeste mai departe...
 

Evenimente

Imprimare E-mail
marți, 26 iulie 2016

 De obicei, vizitam expozitiile pentru a ne delecta cu creatiile unor artisti, fie ca e vorba despre pictori celebri sau doar mesteri populari. Va propun în aceasta saptamâna o expozitie inedita si o pictura celebra.

Citeste mai departe...
 

Înclestarea titanilor micile dusmanii ale marilor vedete

Imprimare E-mail
marți, 26 iulie 2016

 Desi, în cele mai multe cazuri, stafful care participa la realizarea unui film, de la producatori si scenaristi la regizori si actori, actioneaza ca o echipa bine închegata, iar vedetele se declara încântate de colaborarea cu alte vedete, exista, în istoria filmului, si exceptii de la aceasta regula. Cu alte cuvinte, situatii mai putin fericite, în care tensiunile dintre ego-urile exacerbate ale starurilor izbucnesc violent. În rândurile ce urmeaza, va propunem sa facem o scurta trecere în revista a celor mai faimoase conflicte de pe platourile de filmare.

Citeste mai departe...
 

Un secol torid

Imprimare E-mail
duminică, 17 iulie 2016

 La editura Polirom a aparut recent romanul 1913. Vara secolului scris de Florian Illies, o carte „ideala pentru oricine e interesat de arta, muzica si literatura secolului XX… o lectura irezistibila”, dupa cum apreciaza publicatia The Washington Post. O scurta descriere a cartii ar arata asa: „1913, ultimul an inainte ca secolul s-o ia razna. 1913 e anul in care Henry Ford introduce in fabrica sa o linie de asamblare automata, iar Louis Armstrong pune pentru prima oara mana pe o trompeta – si nu oriunde si oricum, ci intr-o scoala de corectie, unde fusese inchis.

 

Citeste mai departe...
 

Forest Whitaker: de la samurai la dictator

Imprimare E-mail
duminică, 17 iulie 2016

 O buna parte dintre actorii de culoare care au devenit vedete de prim rang ale cinematografiei s-au bazat, in a reusi sa se impuna in lumea dura de la Hollywood, nu doar pe talent, ci si pe un fizic atragator. Spunand asta, ne referim, in primul rand, la artisti precum Sidney Poitier sau Denzel Washington, ajutati foarte mult in cariera de frumusetea lor frizand perfectiunea. Exista insa si exceptii, iar Forest Whitaker e una dintre ele. Pornit dintr-o familie modesta, Whitaker a stiut, printr-o tenacitate demna de invidiat, sa se faca remarcat. Saptamana aceasta, cand implineste frumoasa varsta de 55 de ani, ii este dedicata rubrica de fata.

Citeste mai departe...
 

O meditatie despre soarta

Imprimare E-mail
marți, 12 iulie 2016

 Recent, la editura Humanitas Fiction a fost lansat romanul Toata lumina pe care nu o putem vedea al lui Anthony Doerr, un roman care a câstigat Premiul Pulitzer pentru literatura în 2015. Lansarea a coincis cu aniversarea a zece ani de existenta a colectiei Raftul Denisei, prima si singura colectie de literatura personalizata din România, coordonata în toata aceasta perioada de poeta si editoarea Denisa Comanescu. Printr-un portofoliu bogat, dedicat literaturii universale, cu precadere actuala, cu peste 350 de titluri aparute în decursul celor 10 ani, Raftul Denisei a confirmat din plin promisiunile editoarei, impunându-se ca una dintre cele mai importante colectii de pe piata de carte din tara noastra.

 

Citeste mai departe...
 

Filme... dintr-o bucata

Imprimare E-mail
marți, 12 iulie 2016

 Prin definitie, filmele de actiune, thriller-urile, cum le spun vorbitorii de engleza, trebuie sa aiba, ca element definitoriu, suspansul, trebuie sa te tina permanent încordat si atent, încât sa uiti, atunci când te afli la cinema, si de punga cu floricele, si de paharul cu cola. Multe esueaza în acest demers, devenind, fara voia regizorului, de-a dreptul comedii, altele o fac însa cu prisosinta, asa cum este cazul peliculelor turnate „dintr-o bucata”, a caror actiune se deruleaza, practic, în timp real si care reusesc, efectiv, sa te tina cu sufletul la gura.

Citeste mai departe...
 

O fabula orwelliana si apocaliptica

Imprimare E-mail
duminică, 03 iulie 2016

 Poate ca religia te face sa-l iubesti pe Dumnezeu, insa nimic nu are mai multa forta decat ea in a te face sa detesti omul si sa urasti omenirea. La editura Humanitas Fiction, in colectia Raftul Denisei a aparut recent romanul scriitorului algerian Boualem Sansal, 2084. Sfarsitul lumii. Aparitia este un adevarat eveniment editorial si asta pentru ca scriitorul este nu doar una dintre vocile majore ale literaturii contemporane, dar si pentru ca 2084. Sfarsitul lumii, tradus in 25 de tari, a primit Marele Premiu al Academiei Franceze in 2015 si a fost desemnat cea mai buna carte a anului de prestigioasa revista franceza Lire.

Citeste mai departe...
 

Cinefili, vi se pregateste ceva!

Imprimare E-mail
duminică, 03 iulie 2016

 Este sfarsit de luna, deci a venit vremea sa va prezentam cele mai interesante noutati din domeniul cinematografiei. Ce filme se pun la cale, pe ce scenarii au mai pus ochii regizorii, cu ce ne vor mai rasfata mogulii de la Hollywood si ce roluri vor juca superstarurile celei de-a saptea arte, aflati numai de la noi!

Citeste mai departe...
 

O fabula suprarealista

Imprimare E-mail
joi, 23 iunie 2016

 De curand Humanitas Fiction a lansat pe piata, in colectia Raftul Denisei, romanul Mireasa tanara, semnat de Alessandro Baricco, in traducerea Gabrielei Lungu. Cu magia, delicatetea si virtuozitatea dintotdeauna ale artei sale, Alessandro Baricco propune in Mireasa tanara o neobisnuita poveste de dragoste, intre doi tineri meniti unul altuia inca din copilarie, recreand in acelasi timp o lume gata sa se naruie.

Citeste mai departe...
 

Actorul distins e... negustor cinstit

Imprimare E-mail
joi, 23 iunie 2016

 In zilele noastre, vechiul refren „Grea e viata de artist, noaptea vesel, ziua trist” nu mai pare valabil, cel putin la Hollywood, unde artistii sunt veseli 24 de ore din 24. Si cum de n-ar fi, cand au tot ce isi doresc – faima, fani, bani. Ba unii, mai strangatori din fire, nu se multumesc cu milioanele aduse de productiile cinematografice in care joaca, ci-si completeaza veniturile din diverse alte activitati lucrative, in special cele comerciale. Care sunt ce mai buni actori-negustori de la ora actuala, va invitam sa descoperim impreuna in randurile urmatoare.

Citeste mai departe...
 

Romanul unei vechi legende nipone

Imprimare E-mail
duminică, 19 iunie 2016

 Recent, Editura Humanitas Fiction a lansat romanul Naufragii scris de Akira Yoshimura, unul dintre cei mai importanti prozatori niponi din a doua jumatate a secolului XX. Scris în virtutea unei fascinante traditii literare, romanul Naufragii pune în scena o drama cu reverberatii mitice, al carei resort consta în suspendarea moralitatii. „Yukio Mishima spunea adesea ca Akira Yoshimura este cel mai bun scriitor dintre noi toti”, spunea odata Setsuko Tsumura. Inspirat dintr-o veche legenda, romanul al carui narator este Isaku, un copil de noua ani, ne poarta în mijlocul unei comunitati izolate, încremenita în traditii, al carei ritm este dictat de succesiunea anotimpurilor.

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 148 - 168 din 1069

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR sunt urmatoarele:
- 1 luna: 6,00 lei
- 2 luni: 12,00 lei
- 3 luni: 18,00 lei
- 4 luni: 24,00 lei
- 5 luni: 30,00 lei
- 6 luni: 36,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (50 euro sau 70 $, un abonament pe sase luni; 25 euro sau 35 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Cel mai vechi computer din lume
» Cand „Pactul de Otel” s-a topit
» Inregistrari radar ale unor OZN-uri
» Musaca de ciuperci
» Reconsiderati exercitiile fizice
» Kiwi – fruct sau pasare?
» Manastirea Cotmeana
» Delicatete si sublim
» Sima de las Cotorras sau Prapastia Papagalilor
» Argintul – „aurul” sanatatii noastre
» Scriitorul si lebedele din New York
» Cele mai sudate cupluri de vedete
» Horoscopul saptamanii: 19-25 martie 2018
» 15 martie 1878 – S-a nascut Reza Shah Pahlavi
» Tema: „CU PANZELE IN VANT”
» Studiile vor sa schimbe mentalitatea
» Terorist cu bomba Ăźn pantof
» Ce a rezultat din proiectul secret OZN
» Pui in pergament
» Nu ocoliti uleiurile esentiale
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Hernia de disc, o boala la moda
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Pe Marte exista viata!
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» 3 pozitii de relaxare
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Corp ceresc condamnat la moarte
» O rapire OZN in Florida
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9