Prima pagina arrow BLITZ
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
MAGAZIN .RO
User Menu
Avem 18 vizitatori online

BLITZ

Ultimile stiri, noutati si barfe din lumea celei de-a saptea arte.

Mo Yan, la Gaudeamus

Imprimare E-mail
marţi, 27 decembrie 2016

 Un eveniment cultural deosebit a fost prezenta la editia din acest al Târgului de carte Gaudeamus a scriitorului chinez, laureat al Premiului Nobel, Mo Yan, având în vedere ca la Târg, China a fost invitata de onoare. Prezenta la Târg a lui Mo Yan s-a datorat si invitatiei editurii Humanitas Fiction unde a aparut recent, în colectia Raftul Denisei, volumul Femeia cu buchet de flori si alte povestiri, în traducerea din limba chineza a Luminitei Balan. „Cu un realism halucinant, Mo Yan îmbina folclorul, istoria si contemporaneitatea”, se spune în motivatia juriului Nobel.

 

Citeste mai departe...
 

Samuel L. Jackson – actorul cetatean

Imprimare E-mail
marţi, 27 decembrie 2016

 De cele mai multe ori, artistii, indiferent de domeniul caruia îi sunt dedicati, fie ca e vorba de sculptura, pictura, literatura sau film, prefera sa stea deoparte de viata tumultuoasa a politicii, izolându-se în turnul lor de fildes pentru a crea opere nepieritoare. Exista însa si numeroase si notabile exceptii, de artisti care s-au implicat activ în societate. Printre ei, si sarbatoritul de astazi, Samuel L. Jackson, care, daca n-ar fi fost un foarte bun actor, ar fi devenit, probabil, un excelent activist pentru drepturile omului. Va invitam sa descoperim împreuna câteva dintre momentele marcante ale carierei sale, în rândurile de mai jos.

Citeste mai departe...
 

Mici opere morale

Imprimare E-mail
luni, 19 decembrie 2016

 La începutul lunii noiembrie, Humanitas a lansat în editie bilingva cartea lui Giacomo Leopardi Operette morale/Mici opere morale. Intitulându-si cu modestie scrierile Operette si nu Opere, stiut ca opereta este un gen oarecum de divertisment în comparatie cu fratele ei mai serios si mai profund, Leopardi a fost totusi un model literar pentru contemporanii sai, influentând o serie de scriitori ai secolului urmator prin profunzimea observatiilor lui, cartea fiind considerata o capodopera a prozei secolului al XIX-lea.

Citeste mai departe...
 

Staruri care si-au ruinat singure cariera

Imprimare E-mail
luni, 19 decembrie 2016

 Cu totii luam uneori decizii de moment pe care ulterior ajungem sa le regretam. Dar, pentru oamenii de rând, o vorba „în plus” sau un gest deplasat nu reprezinta un capat de tara. Cu totul altfel stau însa lucrurile când vine vorba despre vedete. Aflate mereu sub lumina reflectoarelor, starurile pur si simplu nu-si pot permite sa rosteasca lucruri de nerostit sau sa faca gesturi de nefacut. Caci, atunci când încalca aceasta regula, de obicei îsi distrug si cariera, dupa cum pare sa demonstreze rândurile urmatoare...

Citeste mai departe...
 

Primul NewsBot din România

Imprimare E-mail
duminică, 11 decembrie 2016

 Doua evenimente de presa iesite din comun s-au petrecut în preziua serbarii nationale a României la sediul ONU din New York: Agentia Nationala de Presa Agerpres a lansat în premiera, primul Facebook Messenger NewsBot (Robotul de stiri) din România, precum si documentarul video „Tarâmul dintre ape” dedicat Deltei Dunarii, dar si o parte din arhiva fotografica a Agerpres. Arhiva sa fotografica ilustreaza cele mai importante momente din activitatea României la ONU, principalele opera-tiuni de mentinere a pacii la care a participat tara noastra, dar si imagini care reflecta viata cultural-artistica, sociala, sportiva si politica a tarii. Arhiva Fotografica Agerpres va putea fi admirata la sediul ONU pâna la 9 decembrie.

Citeste mai departe...
 

Rocky – antieroul care a fascinat America

Imprimare E-mail
duminică, 11 decembrie 2016

 Într-o tara împatimita de eroi si supereroi, sa faci un film despre un antierou, un tip ratat, somer, ocolit de noroc si de oameni si care îsi îneaca frustrarile lovind în nestire sacul de box parea o nebunie. Dar o nebunie atât de frumoasa încât Sylverster Stallone, pe atunci un actor cvasinecunoscut si având la activ chiar si niste productii mai „deocheate”, a simtit nevoia sa faca acest film.

Citeste mai departe...
 

Shakespeare cu afaceri imobiliare si cântarete

Imprimare E-mail
miercuri, 30 noiembrie 2016

 O dezbatere interesanta, prilejuita de lansarea romanului O paranteza în timp a celebrei scriitoare britanice Jeanette Winterson, a fost organizata, la începutul lunii noiembrie, de editura Humanitas Fiction. Romanul, în traducerea lui Vali Florescu, a aparut în colectia „Raftul Denisei”, si în cadrul Proiectului Hogarth Shakespeare. Autoarea, care a participat la dezbatere în direct, prin Skype, a putut sa asculte si câteva fragmente din roman în interpretarea actorilor Corina Moise si Costin Dogioiu.

Citeste mai departe...
 

Woody Allen – umorul destept nu are vârsta

Imprimare E-mail
miercuri, 30 noiembrie 2016

 Desi nu are nici pe departe o înfatisare de star hollywoodian, gen Clark Gable, JohnWayne sau Brad Pitt, Woody Allen ramâne unul dintre cei mai îndragiti actori tocmai pentru ca omul obisnuit, americanul de rând, s-a identificat cu acest personaj mititel, slabut, timid, care învinge însa întotdeauna prin forta inteligentei si, mai ales, a umorului sau, adeseori cinic, dar întotdeauna sclipitor. Astazi, când Woody Allen împlineste venerabila vârsta de 81 de ani, se cuvine sa ne amintim de câteva date importante ale biografiei lui si, evident, sa-i uram din toata inima „La multi ani!”.

Citeste mai departe...
 

Locul în care mitul este viata

Imprimare E-mail
miercuri, 30 noiembrie 2016

 Editura Humanitas a lansat nu cu mult timp în urma volumul de povestiri Povestiri orientale al celebrei scriitoare Marguerite Yourcenar. Este vorba despre „o calatorie în zece povestiri într-un Orient în care mitul se insinueaza în viata de toate zilele”. Povestirile orientale, bogate în simboluri si impregnate de poezie, fie reslefuiesc crude si seducatoare basme, legende, mituri, balade si superstitii, fie sunt „fantezii personale” – împreuna alcatuind un univers mai degraba tragic, dominat de violenta pasiunilor.

Citeste mai departe...
 

Cinefili, vi se pregateste ceva!

Imprimare E-mail
miercuri, 30 noiembrie 2016

 Este sfârsit de luna, deci a venit vremea sa va prezentam cele mai interesante noutati din domeniul cinematografiei. Ce filme se pun la cale, pe ce scenarii mai au ochii regizorii, cu ce ne vor mai rasfata mogulii de la Hollywood si ce roluri vor juca superstarurile celei de­a saptea arte, aflati numai de la noi!

Citeste mai departe...
 

Imago, o fresca a Rusiei

Imprimare E-mail
duminică, 20 noiembrie 2016

 Recent, editura Humanitas Fiction a organizat o întâlnire-eveniment cu Ludmila Ulitkaia, una din cele mai importante voci ale literaturii contemporane, întâlnire prilejuita de lansarea romanului ei, Imago (traducerea Gabrielei Russo), în colectia „Raftul Denisei”. Tradus in 18 limbi si primit elogios de presa internationala, Imago, un roman despre iubire, destine si caractere. Ludmila Ulitkaia propune o fresca a Rusiei într-o epoca în care teroarea se îmblânzise doar întrucâtva, dainuind în diverse forme: un dezghet pervers în cultura, o acceptare de fatada a libertatii de opinie, sanctionata drastic apoi cu procese si condamnari.

Citeste mai departe...
 

Danny DeVito – „micutul” cu inima mare

Imprimare E-mail
duminică, 20 noiembrie 2016

 Atunci când s-a împartit înaltimea, probabil ca Danny DeVito a nimerit printre ultimii, astfel ca bunul Dumnezeu nu i-a putut oferi mai mult de 147 de centimetri... În schimb, i-a daruit ceva ce altii nu luasera: un inegalabil har artistic, care l-a transformat pe acest maruntel simpatic într-un veritabil „urias” al Hollywoodului. Astazi, DeVito, actorul a carui simpla prezenta pe afis garanteaza succesul unui film, împlineste frumoasa vârsta de 71 de ani. Haideti sa-i uram „La multi ani!” si sa parcurgem împreuna câteva repere ale uimitoarei sale biografii artistice...

Citeste mai departe...
 

În cautarea radacinilor

Imprimare E-mail
duminică, 13 noiembrie 2016

 Recent, la Humanitas Fiction, în colectia Raftul Denisei, a aparut cartea de povestiri Poate Estera (Traducere din germana si note de Alexandru Al. Sahighian), scrisa de Katja Petrowskaja. Pentru acest volum de povestiri, autoarea a fost distinsa, în 2013, cu Premiul Ingeborg Bachmann, unul dintre cele mai importante premii germane, destinat unei carti nepublicate, în 2014, cu Premiul Ernst Toller si cu Premiul de literatura „aspekte”, iar în 2015, cu Premiul Strega Europeo.

Citeste mai departe...
 

Filme care au schimbat istoria

Imprimare E-mail
duminică, 13 noiembrie 2016

 Majoritatea oamenilor merg la cinematograf spre a se deconecta de problemele si grijile zilnice, vazând lucruri care „se petrec numai în filme”. Dar a saptea arta nu este doar spectacol, caci filmele ne ofera, de multe ori, nu doar fiori ieftini si râsete si mai ieftine. Adesea, ele au puterea de a schimba istoria. Iata, în cele ce urmeaza, câteva productii cinematografice a caror influenta a fost atât de mare încât a transformat cursul politicii si al istoriei în viata reala.

Citeste mai departe...
 

Cum vorbim la televizor

Imprimare E-mail
duminică, 13 noiembrie 2016

 La sfârsitul lui septembrie CNA a prezentat un raport privind „erorile grave de folosire a limbii române în emisiunile tv, mai ales cele de ortografie”, în care se constata ca „fata de anii precedenti acestea s-au redus”. A fost vorba despre o monitorizare realizata de o echipa a Institutului de Lingvistica „Iorgu Iordan – Al. Rosetti” al Academiei Române, în vizor fiind luate 12 televiziuni – TVR 1, TVR 2, Antena 1, Pro TV, Kanal D, Prima TV, National TV, Antena 3, România TV, B1 TV, Realitatea TV si Digi 24 – si doua posturi de radio – Radio România Actualitati si Europa FM.

 

Citeste mai departe...
 

Când Pentagonul si CIA îsi baga coada la Hollywood...

Imprimare E-mail
duminică, 13 noiembrie 2016

 Desi politicienii din tarile democratice se lauda, de secole, ca, spre deosebire de regimurile dictatoriale, în tarile lor exista o totala libertate de exprimare, chiar si în natiuni luminate, precum Statele Unite, trebuie sa fii foarte atent la ce si cum spui, ca nu cumva sa... fluieri în biserica. Faptul este cu atât mai valabil pentru producatorii de filme, care s-au trezit, nu o data, cu un telefon pe firul scurt de la Pentagon sau CIA, fiind rugati – dupa cum veti vedea în rândurile urmatoare – sa faca în scenariile lor niste „mici modificari”, ca sa nu deranjeze protipendada militara americana...

Citeste mai departe...
 

Mata Hari, arma ei a fost seductia

Imprimare E-mail
luni, 31 octombrie 2016

 Recent în colectia Serie de autor de la Humanitas Fiction a aparut romanul lui Paulo Coelho, Spioana  (Traducere din portugheza de Simina Popa). E un roman inspirat din fapte reale, cum spune autorul, iar personajul principal este Mata Hari, acea femeie pe care spionajul modern si-a luat-o drept model ulterior. Soarta a facut ca pe 15 octombrie 1917 ea sa fie executata la comandamentul Vincennes, de lânga Paris, un vechi fort distrus de nemti în 1870. La întrebarea cine a fost Mata Hari, s-ar putea spune asa: „A fost o femeie libera. O dansatoare care a socat si a fermecat publicul. O curtezana care a sfidat rigorile vremii. O spioana – poate cea mai faimoasa – care i-a subjugat pe puternicii zilei. Înalta societate a adulat-o si a detestat-o, ziarele au elogiat-o si au condamnat-o. Sub numele de Mata Hari a devenit un mit, iar arma ei a fost seductia.

Citeste mai departe...
 

Cinefili, vi se pregateste ceva!

Imprimare E-mail
luni, 31 octombrie 2016

 Este sfârsit de luna, deci a venit vremea sa va prezentam cele mai interesante noutati din domeniul cinematografiei. Ce filme se pun la cale, pe ce scenarii mai au ochii regizorii, cu ce ne vor mai rasfata mogulii de la Hollywood si ce roluri vor juca superstarurile celei de-a saptea arte, aflati numai de la noi!

Citeste mai departe...
 

O poveste din celalalt Istanbul

Imprimare E-mail
luni, 24 octombrie 2016

 Nu cu mult în urma, la editura Polirom a aparut romanul O ciudatenie a mintii mele semnat de scriitorul turc, laureat al Premiului Nobel pentru Literatura în 2006, Orhan Pamuk. Romanul (traducere din limba turca si note de Luminita Munteanu) este o epopee moderna, desfasurata pe parcursul a mai bine de patru decenii (1969-2012), în centrul careia se afla unul dintre milioanele de „personaje secundare” ale Istanbulului: iaurgiul si bragagiul Mevlut Karatas.

Citeste mai departe...
 

Sebastian Papaiani, un surâs în plina toamna

Imprimare E-mail
luni, 24 octombrie 2016

 Recent, ne-am luat ramas-bun de la unul dintre cei mai îndragiti actori pe care i-a avut scena româneasca de teatru: Sebastian Papaiani. În cei peste 50 de ani de cariera, marele actor a întruchipat zeci de personaje de teatru si de film, jucând în peste 60 de productii cinematografice si de televiziune, ramânând în memoria celor care l-au îndragit cu roluri intrate în legenda, am spune, precum Pacala si plutonier Capsuna.

Citeste mai departe...
 

Balerini sibieni la Siracusa

Imprimare E-mail
duminică, 16 octombrie 2016

 Nu avem deseori ocazia de a vorbi despre baletul romanesc, cu atat mai putin despre prezenta lui peste hotare. De aceea, acum un eveniment cultural deosebit, si anume prezenta Teatrului de Balet Sibiu intr-un turneu artistic in Italia, cu ocazia desfasurarii celei de a XXV-a editii a Festivalului international de balet Siracusa, Italia. Artistii Companiei Teatrului de Balet din Sibiu au fost invitati la festivalul italian, care s-a desfasurat intre 25 iulie si 20 septembrie 2016, cu spectacolele Lacul lebedelor, Paquita si Dincolo de dans, care au avut loc pe scena Cortile Collegio de Gesuiti-Noto.

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 148 - 168 din 1103

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR sunt urmatoarele:
- 1 luna: 6,00 lei
- 2 luni: 12,00 lei
- 3 luni: 18,00 lei
- 4 luni: 24,00 lei
- 5 luni: 30,00 lei
- 6 luni: 36,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (50 euro sau 70 $, un abonament pe sase luni; 25 euro sau 35 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Pasi spre omul invizibil si padurea luminoasa
» O confruntare dramatica a Razboiului Rece
» Extraterestri sau efecte speciale?
» Crema de sunca
» Ten stralucitor
» Se vede mai bine din avion
» Orase mauritane stravechi
» Poet al nudului feminin
» Descifrarea Manuscrisului Voynich
» AVC – de la confuzie la moarte
» Isus, cu statut de refugiat
» Totul despre filmele de Oscar: „Vacanta la Roma”
» Horoscopul saptamanii: 23-29 iulie 2018
» 19 iulie 1890 – S-a nascut George al II-lea al Greciei
» Tema: „DANSUL”
» Zaharul, dusmanul din farfurie
» Lunetistii, arma secreta contra Wehrmacht
» Dezvaluirile unui senator despre OZN-uri
» Cartofi cu branza
» Cuburi „magice”
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Hernia de disc, o boala la moda
» Pe Marte exista viata!
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» 3 pozitii de relaxare
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Corp ceresc condamnat la moarte
» O rapire OZN in Florida
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9