Prima pagina arrow BLITZ 22 Jan 2018
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
FORUM
STIRI
BILETE DE AVION
PROGRAM TV
FELICITARI
VREMEA
PROGRAM CINEMA
MAGAZIN .RO
DESPRE NOI
CONTACT
User Menu
Avem 8 vizitatori online

BLITZ

Ultimile stiri, noutati si barfe din lumea celei de-a saptea arte.

Cinefili, vi se pregateste ceva!

Imprimare E-mail
miercuri, 30 noiembrie 2016

 Este sfârsit de luna, deci a venit vremea sa va prezentam cele mai interesante noutati din domeniul cinematografiei. Ce filme se pun la cale, pe ce scenarii mai au ochii regizorii, cu ce ne vor mai rasfata mogulii de la Hollywood si ce roluri vor juca superstarurile celei de­a saptea arte, aflati numai de la noi!

Citeste mai departe...
 

Imago, o fresca a Rusiei

Imprimare E-mail
duminică, 20 noiembrie 2016

 Recent, editura Humanitas Fiction a organizat o întâlnire-eveniment cu Ludmila Ulitkaia, una din cele mai importante voci ale literaturii contemporane, întâlnire prilejuita de lansarea romanului ei, Imago (traducerea Gabrielei Russo), în colectia „Raftul Denisei”. Tradus in 18 limbi si primit elogios de presa internationala, Imago, un roman despre iubire, destine si caractere. Ludmila Ulitkaia propune o fresca a Rusiei într-o epoca în care teroarea se îmblânzise doar întrucâtva, dainuind în diverse forme: un dezghet pervers în cultura, o acceptare de fatada a libertatii de opinie, sanctionata drastic apoi cu procese si condamnari.

Citeste mai departe...
 

Danny DeVito – „micutul” cu inima mare

Imprimare E-mail
duminică, 20 noiembrie 2016

 Atunci când s-a împartit înaltimea, probabil ca Danny DeVito a nimerit printre ultimii, astfel ca bunul Dumnezeu nu i-a putut oferi mai mult de 147 de centimetri... În schimb, i-a daruit ceva ce altii nu luasera: un inegalabil har artistic, care l-a transformat pe acest maruntel simpatic într-un veritabil „urias” al Hollywoodului. Astazi, DeVito, actorul a carui simpla prezenta pe afis garanteaza succesul unui film, împlineste frumoasa vârsta de 71 de ani. Haideti sa-i uram „La multi ani!” si sa parcurgem împreuna câteva repere ale uimitoarei sale biografii artistice...

Citeste mai departe...
 

În cautarea radacinilor

Imprimare E-mail
duminică, 13 noiembrie 2016

 Recent, la Humanitas Fiction, în colectia Raftul Denisei, a aparut cartea de povestiri Poate Estera (Traducere din germana si note de Alexandru Al. Sahighian), scrisa de Katja Petrowskaja. Pentru acest volum de povestiri, autoarea a fost distinsa, în 2013, cu Premiul Ingeborg Bachmann, unul dintre cele mai importante premii germane, destinat unei carti nepublicate, în 2014, cu Premiul Ernst Toller si cu Premiul de literatura „aspekte”, iar în 2015, cu Premiul Strega Europeo.

Citeste mai departe...
 

Filme care au schimbat istoria

Imprimare E-mail
duminică, 13 noiembrie 2016

 Majoritatea oamenilor merg la cinematograf spre a se deconecta de problemele si grijile zilnice, vazând lucruri care „se petrec numai în filme”. Dar a saptea arta nu este doar spectacol, caci filmele ne ofera, de multe ori, nu doar fiori ieftini si râsete si mai ieftine. Adesea, ele au puterea de a schimba istoria. Iata, în cele ce urmeaza, câteva productii cinematografice a caror influenta a fost atât de mare încât a transformat cursul politicii si al istoriei în viata reala.

Citeste mai departe...
 

Cum vorbim la televizor

Imprimare E-mail
duminică, 13 noiembrie 2016

 La sfârsitul lui septembrie CNA a prezentat un raport privind „erorile grave de folosire a limbii române în emisiunile tv, mai ales cele de ortografie”, în care se constata ca „fata de anii precedenti acestea s-au redus”. A fost vorba despre o monitorizare realizata de o echipa a Institutului de Lingvistica „Iorgu Iordan – Al. Rosetti” al Academiei Române, în vizor fiind luate 12 televiziuni – TVR 1, TVR 2, Antena 1, Pro TV, Kanal D, Prima TV, National TV, Antena 3, România TV, B1 TV, Realitatea TV si Digi 24 – si doua posturi de radio – Radio România Actualitati si Europa FM.

 

Citeste mai departe...
 

Când Pentagonul si CIA îsi baga coada la Hollywood...

Imprimare E-mail
duminică, 13 noiembrie 2016

 Desi politicienii din tarile democratice se lauda, de secole, ca, spre deosebire de regimurile dictatoriale, în tarile lor exista o totala libertate de exprimare, chiar si în natiuni luminate, precum Statele Unite, trebuie sa fii foarte atent la ce si cum spui, ca nu cumva sa... fluieri în biserica. Faptul este cu atât mai valabil pentru producatorii de filme, care s-au trezit, nu o data, cu un telefon pe firul scurt de la Pentagon sau CIA, fiind rugati – dupa cum veti vedea în rândurile urmatoare – sa faca în scenariile lor niste „mici modificari”, ca sa nu deranjeze protipendada militara americana...

Citeste mai departe...
 

Mata Hari, arma ei a fost seductia

Imprimare E-mail
luni, 31 octombrie 2016

 Recent în colectia Serie de autor de la Humanitas Fiction a aparut romanul lui Paulo Coelho, Spioana  (Traducere din portugheza de Simina Popa). E un roman inspirat din fapte reale, cum spune autorul, iar personajul principal este Mata Hari, acea femeie pe care spionajul modern si-a luat-o drept model ulterior. Soarta a facut ca pe 15 octombrie 1917 ea sa fie executata la comandamentul Vincennes, de lânga Paris, un vechi fort distrus de nemti în 1870. La întrebarea cine a fost Mata Hari, s-ar putea spune asa: „A fost o femeie libera. O dansatoare care a socat si a fermecat publicul. O curtezana care a sfidat rigorile vremii. O spioana – poate cea mai faimoasa – care i-a subjugat pe puternicii zilei. Înalta societate a adulat-o si a detestat-o, ziarele au elogiat-o si au condamnat-o. Sub numele de Mata Hari a devenit un mit, iar arma ei a fost seductia.

Citeste mai departe...
 

Cinefili, vi se pregateste ceva!

Imprimare E-mail
luni, 31 octombrie 2016

 Este sfârsit de luna, deci a venit vremea sa va prezentam cele mai interesante noutati din domeniul cinematografiei. Ce filme se pun la cale, pe ce scenarii mai au ochii regizorii, cu ce ne vor mai rasfata mogulii de la Hollywood si ce roluri vor juca superstarurile celei de-a saptea arte, aflati numai de la noi!

Citeste mai departe...
 

O poveste din celalalt Istanbul

Imprimare E-mail
luni, 24 octombrie 2016

 Nu cu mult în urma, la editura Polirom a aparut romanul O ciudatenie a mintii mele semnat de scriitorul turc, laureat al Premiului Nobel pentru Literatura în 2006, Orhan Pamuk. Romanul (traducere din limba turca si note de Luminita Munteanu) este o epopee moderna, desfasurata pe parcursul a mai bine de patru decenii (1969-2012), în centrul careia se afla unul dintre milioanele de „personaje secundare” ale Istanbulului: iaurgiul si bragagiul Mevlut Karatas.

Citeste mai departe...
 

Sebastian Papaiani, un surâs în plina toamna

Imprimare E-mail
luni, 24 octombrie 2016

 Recent, ne-am luat ramas-bun de la unul dintre cei mai îndragiti actori pe care i-a avut scena româneasca de teatru: Sebastian Papaiani. În cei peste 50 de ani de cariera, marele actor a întruchipat zeci de personaje de teatru si de film, jucând în peste 60 de productii cinematografice si de televiziune, ramânând în memoria celor care l-au îndragit cu roluri intrate în legenda, am spune, precum Pacala si plutonier Capsuna.

Citeste mai departe...
 

Balerini sibieni la Siracusa

Imprimare E-mail
duminică, 16 octombrie 2016

 Nu avem deseori ocazia de a vorbi despre baletul romanesc, cu atat mai putin despre prezenta lui peste hotare. De aceea, acum un eveniment cultural deosebit, si anume prezenta Teatrului de Balet Sibiu intr-un turneu artistic in Italia, cu ocazia desfasurarii celei de a XXV-a editii a Festivalului international de balet Siracusa, Italia. Artistii Companiei Teatrului de Balet din Sibiu au fost invitati la festivalul italian, care s-a desfasurat intre 25 iulie si 20 septembrie 2016, cu spectacolele Lacul lebedelor, Paquita si Dincolo de dans, care au avut loc pe scena Cortile Collegio de Gesuiti-Noto.

Citeste mai departe...
 

Cele mai scumpe „taieturi” din filme

Imprimare E-mail
duminică, 16 octombrie 2016

 Se intampla adesea ca intr-un film unele scene sa fie eliminate, din cele mai diverse motive. Ori filmul ar iesi prea lung, ori ele nu se mai integreaza structural in toata povestea, ori, in unele tari, foarfecele cenzurii fac sa dispara anumite secvente considerate „dubioase”. In general, taieturile sunt mici si nu au un efect major asupra desfasurarii actiunii. Au existat insa – asa cum veti vedea – cazuri, in istoria cinematografului, cand scenele scoase nu doar ca au alterat filmul, dar i-au schimbat intreaga poveste si au insemnat milioane de dolari aruncate de producatori pe Apa Sambetei...

Citeste mai departe...
 

La început de stagiune, Wagner la Ateneu

Imprimare E-mail
luni, 10 octombrie 2016

 A venit toamna si, împreuna cu ea, deschiderea unei noi stagiuni la Ateneul Român, 2016-2017. Din comunicatul oficial, aflam ca în deschiderea acesteia, vineri, 7 si sâmbata, 8 octombrie 2016, la Ateneul Român, Filarmonica „George Enescu”, în parteneriat cu Fundatia Româna pentru Excelenta în Muzica, vor avea loc doua concerte-spectacol cu actul I din opera Parsifal, de Richard Wagner. Cu aceasta ocazie, sub bagheta maestrului Christian Badea se vor afla orchestra si corul Filarmonicii „George Enescu” împreuna cu solistii invitati Stefan Vinke (Parsifal), Eric Halfvarson (Gurnemanz), Petra Lang (Kundry), Bela Perencz (Amfortas), considerati printre cei mai mari interpreti wagnerieni. Din distributie fac parte si cântaretii români Marius Bolos, Liviu Indricau, Iustinian Zetea si Sidonia Nica de la Opera Nationala Bucuresti si Ionut Popescu si Adrian Dumitru de la Filarmonica „George Enescu”.

Citeste mai departe...
 

Un personaj de hotar în istoria filmului: „Cantaretul de jazz”

Imprimare E-mail
luni, 10 octombrie 2016

 Aparut într-o epoca în care filmul mut parea sa stapâneasca pe deplin lumea cinematografului si în care putini oameni ar fi visat macar ca scenele de pe ecran sa poata fi si auzite, nu doar vazute, „Cântaretul de jazz” a fost primul film sonor din istorie. Productie mediocra dupa unii, o adevarata capodopera subestimata, dupa altii, pelicula, a carei premiera a avut loc pe 6 octombrie 1927, adica acum exact 89 de ani, a reprezentat o borna esentiala pentru cea de-a saptea arta, inaugurând era filmului vorbit, atât de popular astazi. Haideti sa cunoastem mai bine, în rândurile ce urmeaza, productia care a întrerupt dominatia filmului mut si care, la data când a aparut, i-a lasat pe toti... muti de uimire.

Citeste mai departe...
 

Gheorghe Zamfir si naiul lui aurit cu har

Imprimare E-mail
joi, 29 septembrie 2016

 Luati cu grijile politice si cu aventurile divelor de-o vara, prezente pe ecranele tuturor televiziunilor „de stiri”, nici nu mai bagam in seama cate un eveniment cultural autentic, uneori de-a dreptul exceptional. Un asemenea eveniment a fost Festivalul international de nai „Gheorghe Zamfir”, a treia editie, care s-a desfasurat la Gaesti (judetul Dambovita) intre 1 si 4 septembrie. Festivalul a debutat cu un concert exceptional al marelui nostru interpret, poate cel mai mare artist pe care il are Romania, cunoscut si apreciat in intreaga lume.

Citeste mai departe...
 

Cinefili, vi se pregateste ceva!

Imprimare E-mail
joi, 29 septembrie 2016

 Este sfarsit de luna, deci a venit vremea sa va prezentam cele mai interesante noutati din domeniul cinematografiei. Ce filme se pun la cale, pe ce scenarii mai au ochii regizorii, cu ce ne vor mai rasfata mogulii de la Hollywood si ce roluri vor juca superstarurile celei de-a saptea arte, aflati numai de la noi!

Citeste mai departe...
 

Aventuri romane din vremea Renasterii

Imprimare E-mail
duminică, 25 septembrie 2016

 Recent, la editura Humanitas Fiction, in colectia Raftul Denisei coordonata de Denisa Comanescu, a aparut romanul lui Dario Fo, Fiica papei (traducere de Vlad Russo), care, intr-un fel, vine sa restabileasca adevarul si dreptatea uneia dintre cele mai hulite figuri ale istoriei, Lucrezia Borgia.

Citeste mai departe...
 

Cand filmul ruineaza cartea

Imprimare E-mail
duminică, 25 septembrie 2016

 Adesea, o sursa de inspiratie pentru producatorii de film de pretutindeni o constituie cartile autorilor celebri. Si e evident ca un film avand la baza un roman faimos pare mult mai incitant, pentru cinefili, decat unul facut dupa scenariul unui anonim. De cele mai multe ori, filmele inspirate de carti respecta filonul original si sunt, practic, ecranizari fidele si foarte apreciate ale acelor volume. Exista insa si cazuri in care filmele denatureaza total spiritul cartii sau nu reflecta ideea pe care autorul a vrut sa o transmita. De altfel, in multe situatii, asa cum veti vedea in randurile urmatoare, autorii insisi s-au luat cu mainile de cap vazand ce s-a ales de cartea lor cand a fost ecranizata...

Citeste mai departe...
 

Regii Tangoului argentinian

Imprimare E-mail
joi, 15 septembrie 2016

 Nu cu mult timp in urma s-a desfasurat la Buenos Aires Mondialul de Tango, unde regi au fost incoronati, inca o data dansatorii argentinieni. Cuplul de nationalitate argentiniana a triumfat la categoria „tango pista”, versiunea cea mai populara a acestui dans nascut pe malul raului Rio de la Plata, dupa cum relateaza Agerpres. E vorba despre perechea Cristian Palomo si Melisa Sacchi, cei doi impunandu-se in fata celorlate 40 de perechi finaliste ale concursului, dupa mai multe luni de runde de calificare la care au participat peste 2.000 de dansatori din intreaga lume.

Citeste mai departe...
 

Oliver Stone – un regizor obsedat de presedintii de stat

Imprimare E-mail
joi, 15 septembrie 2016

 La Hollywood, numele lui starneste patima, emotie, spaima si chiar oroare. Unii il adora pe Oliver Stone, numindu-l „un regizor fara pereche”, altii il acuza de simpatii comuniste si se intreaba daca ar fi avut tot atata curaj in a-si expune punctele de vedere, adesea cu totul „neortodoxe” si acum cinci decenii, cand senatorul McCarthy vana comunisti, reali sau inventati. In mijlocul acestei furtuni de controverse, veteranul Stone isi vede de drum, surprinzandu-ne, cand si cand, cu o noua sclipire a geniului sau. Astazi, cand implineste 70 de ani, se cuvine sa-i uram „La multi ani!” si sa ne amintim de evenimentele care i-au jalonat cariera.

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 106 - 126 din 1052

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!

Abonamentul se poate face fie direct la redactie (pentru aceasta trebuie sa completati mandatul postal pe care il obtineti de la orice Oficiu Postal dupa modelul reprodus mai jos, achitand pentru: 1 luna 6,00 lei; 2 luni 12,00 lei; 3 luni 18,00 lei; 4 luni 24,00 lei; 5 luni 30,00 lei; 6 luni 36,00 lei), fie prin Oficiile Postale (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

CONTACT

Telefon:
021. 317. 89. 65
021. 317. 89. 66

GSM
0722. 625. 622
 
Fax
021.317. 89.65
 
Email:

Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Botii inteligenti si manipularea energetica
» Marea confruntare Kennedy-Hrusciov
» Fisiere OZN ale oficialitatilor din Noua Zeelanda
» Pastravi cu ghimbir la cuptor
» Sani mai fermi
» Supervulcanul care ne ameninta planeta
» Manastirea Moisei
» Nudul clasic si realist
» Primele tatuaje figurative ale omenirii
» Tusea este de mai multe feluri
» Leguma si leac pentru toata lumea
» Corespondenta unor amanti celebri
» Actori trisori la Hollywood
» Horoscopul saptamanii: 22-28 ianuarie 2018
» 18 ianuarie 1701 – Frederick I devine regele Prusiei
» Tema: „MUZE”
» Egiptenii au vazut o eclipsa de soare acum 3225 de ani
» Cetatea Caral si arhitectura moderna
» Italia, de la imperiu la republica
» Regulamente militare americane pentru OZN-uri
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Hernia de disc, o boala la moda
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Pe Marte exista viata!
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» 3 pozitii de relaxare
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Corp ceresc condamnat la moarte
» O rapire OZN in Florida
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9