Prima pagina arrow FEMINA CLUB arrow Retete culinare
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
MAGAZIN .RO
User Menu
Avem 18 vizitatori online

Retete culinare

Retete si sfaturi culinare de la cititori.

Crap cu garnitura de legume

Imprimare E-mail
joi, 27 octombrie 2016

 1 crap mediu, sare, ulei.

 Pentru garnitura: ardei rosu, morcov, fasole pastai, brocolli, boabe de porumb dulce, seminte de susan, 2 catei de usturoi, sare, piper.

 Pestele se curata, se spala bine, se sareaza dupa care se prajeste in ulei incins, pe ambele parti pâna se rumeneste frumos. Legumele se curata, se spala, se taie marunt si se calesc in tigaie, in putin ulei. Când sunt aproape gata se amesteca bine cu o lingura de seminte de susan si se zdrobeste usturoiul peste ele.

Citeste mai departe...
 

Supa de usturoi

Imprimare E-mail
luni, 24 octombrie 2016

 1 litru apa, 250 g rosii (sau pasta de rosii), 2 capatâni usturoi, 2 cepe, o lingurita margarina sau ulei, o lingurita faina, piper dupa gust.

 Se fierb rosiile taiate si curatate de pielita, usturoiul, ceapa, patrunjelul cu margarina si putina apa. Se paseaza, se completeaza cu apa calda si se mai da un clocot. Se serveste cu crutoane.

Citeste mai departe...
 

Pui picant

Imprimare E-mail
joi, 13 octombrie 2016

 Pulpe de pui (in functie de cate persoane sunt la masa), sare, piper, boia de ardei iute, 125 ml suc dulce de ardei iute, 5 linguri ulei susan, o lamaie.

 Se spala pulpele de pui, se sterg, apoi se freaca bine cu sare, piper, boia de ardei. Se pun intr-un vas si se ung cu sos de ardei. Se acopera cu folie de aluminiu si se lasa o ora. Se incalzeste uleiul de susan, se prajesc pulpele 15-20 de minute, apoi se scot si se asaza pe un platou. Se orneaza cu felii de lamaie si ardei iuti.

Citeste mai departe...
 

Medalion din piept de pasare

Imprimare E-mail
luni, 10 octombrie 2016

 1 piept gaina, 3 linguri pesmet, o cescuta lapte, 1 galbenus, o lingura smântâna, 5 linguri ulei, o lamâie, o lingura faina, sare, piper.

 Se toaca pieptul de pasare fiert, apoi se combina cu pesmetul înmuiat în putin lapte, se adauga smântâna, galbenusul, sare si piper. Se omogenizeaza compozitia, apoi se fac mici medalioane rotunde, groase de 1-2 cm, ce se dau prin faina si se rumenesc în ulei. Se servesc, cu salata si garnituri diverse.

Citeste mai departe...
 

Trucuri naturale pentru o piele impecabila

Imprimare E-mail
joi, 29 septembrie 2016

 Se stie ca alimentatia isi pune amprenta asupra aspectului pielii. Din acest motiv puteti infrumuseta aspectul dumneavoastra cu ajutorul vitaminelor naturale si al mineralelor din legume si fructe. Consumand cat mai des kiwi, fructele cu cel mai ridicat continut de vitamina C, veti avea un ten mai frumos. Si aceasta pentru ca vitamina C ajuta la formarea colagenului, capabil sa netezeasca ridurile si sa catifeleze pielea.

Citeste mai departe...
 

Rata cu sos de ciuperci

Imprimare E-mail
joi, 29 septembrie 2016

 1 rata, 200 g ciuperci, 2 linguri unt, sare, piper boabe, 1 pahar vin alb, verdeata tocata, 100 g slanina afumata.

 Se pregateste rata cu o zi inainte, se lasa taiata bucati cu putina sare la rece si se stropeste cu unt topit cand se pune intr-o tava. Se acopera cu o cana cu apa calda si  un paharel cu vin alb, se adauga putin piper, pe langa rata se pun felii de slanina si se pune tava la cuptor, la foc mic, pentru o ora. Se coace cu tava acoperita cu folie de aluminiu. Separat se spala ciupercile si se taie felii subtiri, se pun intr-o cratita cu o lingura cu unt si putina sare si se lasa sa scada. Cand nu mai au sos, se rastoarna ciupercile in tava cu friptura si se lasa sa fiarba impreuna 15 minute. Se adauga verdeata tocata marunt, cu 5 minute inainte de a scoate tava din cuptor. Friptura se serveste fierbinte, acoperita cu sosul de ciuperci.

Citeste mai departe...
 

Salata de rosii cu branza

Imprimare E-mail
joi, 22 septembrie 2016

 500 g rosii, 3 ardei grasi, o ceapa, o legatura marar, 100 g telemea veche, 50 ml ulei, otet, sare, piper.

 Rosiile spalate si sterse se taie felii, ardeii se taie fideluta, ceapa solzisori. Se amesteca toate bine, adaugandu-se mararul tocat, sare, piper, otet si ulei. Deasupra se rade telemea si se serveste ca garnitura la fripturi.

Citeste mai departe...
 

Struguri murati

Imprimare E-mail
joi, 15 septembrie 2016

 650 g struguri albi, 650 g struguri negri, 1 morcov mic, 1 hrean, seminte mustar, coriandru, piper, ienibahar, 1 foaie de dafin, 2 linguri sare grunjoasa, 300 ml otet de vin, 3 linguri miere, 500 ml apa.

 Se spala si se aleg boabele de pe ciorchinii de strugure fara a le rupe coditele, apoi se asaza in borcane. Se pot pune separati sau combinati. Deasupra strugurilor se pun rondele de morcov si bucati de hrean. Apa, otetul, sarea, foaia de dafin si semintele se dau intr-un clocot, apoi se opreste focul. Cand zeama s-a racit putin, se adauga mierea, amestecand bine pentru a se topi. Zeama se toarna peste strugurii din borcane. Se sigileaza borcanele si se lasa sa se raceasca intr-o patura, pana a doua zi.

Citeste mai departe...
 

Budinca de cartofi cu carne

Imprimare E-mail
miercuri, 14 septembrie 2016

 5-6 cartofi, 200 g carne tocata preparata ca pentru pateuri, 2 linguri unt, 2 oua, sare.

 Se spala si se fierb cartofii in coaja. Se curata de coaja cand sunt calzi, se dau prin masina de tocat. Se amesteca galbenusurile cu sare si se freaca bine cu unt. Se adauga cartofii, carnea tocata, albusurile spuma si se amesteca totul. Se unge o forma cu unt, se toarna compozitia si se da la cuptor.

Citeste mai departe...
 

Crap cu rosii la cuptor

Imprimare E-mail
joi, 01 septembrie 2016

 1 crap, 250 g rosii, 150 ml ulei, verdeata, sare.

 Pestele se curata, se spala si se asaza, impreuna cu rosiile taiate felii, uleiul si putina supa de legume, intr-un vas. Se introduce la cuptor. Cand este gata se adauga verdeata tocata marunt.

Citeste mai departe...
 

Vinete orientale

Imprimare E-mail
vineri, 26 august 2016

 5 vinete mici, aluat pentru clatite, o legatura patrunjel, 100 g cascaval, ulei, sare, piper.

 Se fierb vinetele. Se strecoara, se trec sub jet de apa rece, se scurg bine, se taie in doua pe lungime si se scobesc de miez. Acesta se amesteca cu patrunjel tocat marunt si cascavalul ras, adaugandu-se putina sare si piper. Cu aceasta compozitie se umplu vinetele, dupa care se dau printr-un aluat de clatite consistent. Se prajesc in ulei bine incins. Se servesc calde.

Citeste mai departe...
 

Pui in crusta de sare

Imprimare E-mail
joi, 18 august 2016

1 pui mare, 2 lamai, 2 oua, 1 pahar vin alb, 7 catei usturoi, ulei de masline, o lingurita piper negru boabe, cateva fire cimbru, 2 kg de sare mare.

 Intr-un castron mare se pune sarea si se amesteca bine cu ouale, un pahar cu vin alb, zeama de la o lamaie si piperul. Separat, se piseaza cateii de usturoi impreuna cu cimbrul, se adauga ulei de masline si se amesteca totul bine. Cu aceasta marinata se unge bine puiul pe exterior si in interior, unde se mai pune o lamaie intreaga taiata in doua. Se rup apoi 3-4 bucati de folie de aluminiu lungi de 120-140 cm. Se indoaie fiecare folie in doua, rezultand astfel 3-4 bucati de 60-70 de cm. Pe masa se asaza foliile una langa alta, astfel incat marginile foliilor invecinate sa se suprapuna pe o suprafata de 6-7 cm. Pe plansa rezultata, in mijloc, se pune sarea, in mijlocul careia se face o adancitura, in care se pune puiul. Se imbraca in sare in totalitate. Datorita ingredientelor puse in sare, aceasta se va lipi de pui. Dupa ce se termina de imbracat puiul, se strange bine folia in jurul lui, formand in partea de sus un tugui. Puiul astfel pregatit se pune intr-o tava si se da la cuptorul incins. Se lasa la cuptor 2 ore, apoi se scoate si se mai lasa nedesfacut 20 de minute. Dupa aceea, se desface folia de aluminiu si lovind usor cu o lingura sarea, se sparge si se indeparteaza de pe pui. Se scoate din pui lamaia, apoi se portioneaza si se serveste cald.

Citeste mai departe...
 

Muschi de porc la cuptor in sos de vin

Imprimare E-mail
luni, 15 august 2016

 1 kg muschi porc, 1 litru vin alb sec, 2-3 linguri ulei, o capatana usturoi, 2-3 foi dafin, sare, piper. cimbru, rozmarin.

 Se taie muschiul de porc in felii de grosimea unui deget. Se freaca bine carnea cu amestecul de condimente si se da la frigider 1-2 ore ca sa se amestece aromele. Se unge fundul unei tavi cu ulei apoi se asaza bucatile de muschi si se pun deasupra foile de dafin. Se adauga vinul si se da la cuptor, la foc mic, circa o ora. Cand scade vinul capatand consistenta unui sos, friptura este suficient de bine facuta si se scoate din cuptor.

Citeste mai departe...
 

Sufleu de rosii

Imprimare E-mail
miercuri, 10 august 2016

 600 g rosii, 100 g cascaval, 200 ml lapte, 6 oua, 125 g unt, 100 g faina, sare, piper, zahar.

 Se spala rosiile, se taie sferturi si se fierb cu putina apa cu sare. Se strecoara si se trec prin sita. Piureul rezultat se amesteca bine cu sos alb, sare, piper, zahar, galbenusurile si la sfârsit se pun albusurile batute spuma. Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si se pune la copt pe baie de apa, timp de 50 de minute.

Citeste mai departe...
 

Gene seducatoare

Imprimare E-mail
duminicć, 31 iulie 2016

 Pentru a da stralucire si intensitate maxima privirii, genele trebuie sa aiba mai mult volum si o definire maxima. Iata câteva sfaturi: – Daca aveti ochi sensibili, folositi mascara fara substante conservante. – Pentru demachiere alegeti un demachiant special pentru ochi.

Citeste mai departe...
 

Salata cu ton si ou

Imprimare E-mail
duminicć, 31 iulie 2016

 2 cepe, o salata verde mica, 1 castravete, 3 rosii, 2 oua, o conserva mare ton, patrunjel proaspat, 2 catei usturoi, 1/4 ceasca suc de lamâie, 1/4 ceasca ulei de masline, o lingurita sare, piper, câteva frunze menta.

 Intr-un vas mare, se amesteca salata taiata, ceapa, castravetele, rosiile si ouale taiate rondele, tonul scurs. Intr-un alt vas se amesteca patrunjelul si usturoiul tocat marunt, zeama de lamâie, uleiul de masline, sarea, piperul si menta. Se toarna sosul peste compozitia din primul vas si se amesteca.

Citeste mai departe...
 

Crochete de peste

Imprimare E-mail
marži, 26 iulie 2016

 300 g peste, 30 g unt, 1 ou, 60 ml ulei, piper, 40 g pesmet, 50 g faina, 100 ml lapte, o ceapa, sare.

 Se curata pestele, se spala si se fierbe înabusit cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din unt, lapte si sare. Se dezoseaza pestele si se pune în sosul alb cu piper pisat si jumatate de ou, amestecând pâna se face o pasta, apoi se da forma de crochete. Se dau prin faina, ou, pesmet si se prajesc în ulei încins.

Citeste mai departe...
 

Rulada cu sunca si parmezan

Imprimare E-mail
joi, 14 iulie 2016

 100 g unt, 80 g faina, 500 ml lapte, 5 oua, sunca, 2 linguri smantana, parmezan.

 Intr-o cratita, se pun la topit 50 g unt cu faina, amestecand sa nu se faca cocoloase. Se adauga laptele fierbinte si se face ca o mamaliga pripita, apoi se da la racit. Dupa ce s-a racit, se adauga pe rand galbenusurile, se bate bine compozitia, dupa care se adauga albusurile batute spuma si sare dupa gust. Se coace timp de 20 de minute, intr-o tava tapetata iar dupa ce este gata, se rastoarna pe un prosop ud. Se presara sunca tocata, smantana, parmezan ras si se stropeste cu unt fierbinte. Se ruleaza si se se da la cuptor, timp de 3 pana la 5 minute. Se inveleste in folie, apoi intr-un prosop si se lasa sa se patrunda. Se serveste calda sau se mai poate incalzi.

Citeste mai departe...
 

Placinta cu carne si sos de mustar

Imprimare E-mail
marži, 12 iulie 2016

 O foaie de placinta, 2 cepe, 200 g carne de vita, 200 g carne de porc, sare, piper, 2 oua, 3 cartofi, 150 ml lapte dulce, 3 catei de usturoi.

 Sos: 2 linguri de mustar, 2 linguri de miere de albine, o lingura de ulei de masline, o lingura de verdeata tocata si 100 ml de vin alb.

 Foaia de placinta se asaza intr-o tava tapetata cu unt si faina, peste care se pune compozitia facuta din ceapa tocata fin, pusa la calit în putin ulei, apoi se adauga carnea de vita, carnea de porc, sare, piper, ouale si piureul de cartofi. Piureul se face din cartofii fierti, care se paseaza bine si se amesteca bine cu sare, laptele dulce si cateii de usturoi tocati fin. Compozitia se inveleste bine cu aluat si se da tava la cuptor timp de 40-45 minute. Dupa ce s-a copt, se serveste cu sos de mustar. Sosul se prepara din mustar, miere de albine, ulei de masline, verdeata tocata si vinul alb amestecate bine.

Citeste mai departe...
 

Pui cu sos de soia

Imprimare E-mail
joi, 30 iunie 2016

 2 bucati piept de pui dezosat, sos de soia, 2 linguri faina, ulei pentru prajit.

 Carnea de pui se taie fasii sau cubulete si se acopera cu sos de soia. Se lasa peste noapte in frigider la marinat. Dupa ce s-a marinat, se pun peste carne si sos cele doua linguri cu faina si se amesteca bine. Se prajeste amestecul in ulei incins. Se serveste imediat.

Citeste mai departe...
 

Crap cu vin negru

Imprimare E-mail
joi, 23 iunie 2016

 1 crap, 75 ml ulei, o lingurita sare, 200 ml vin negru, piper, 200 ml suc de rosii, 200 g arpagic inabusit sau 200 g ciuperci umplute cu rosii.

 Se curata crapul, se spala si se taie bucati. Se sareaza si se asaza intr-o tava cu ulei, se ung cu ulei si bucatile de peste, apoi se dau la cuptor. Cand pestele s-a rumenit, se adauga vinul negru, piperul, sucul de rosii. Se lasa sa dea bine in fiert, apoi se scoate din cuptor. Se lasa la racit, dupa care se aranjeaza pe un platou garnisit cu arpagic inabusit sau cu ciuperci la cuptor umplute cu rosii.

Citeste mai departe...
 

Cartofi cu piept de pui si cascaval

Imprimare E-mail
joi, 16 iunie 2016

 1 kg cartofi, o ceapa mare, 400 g piept de pui, 200 g cascaval, 3 linguri ulei, maioneza, sare, piper negru.

 Se feliaza pieptul de pui si se bate ca pentru snitele, apoi se asezoneaza cu piper negru macinat. Se unge fiecare bucata de pui cu maioneza, pe ambele parti. Se taie ceapa julien. Cartofii se curata si se taie rondele nu prea groase. Se unge o forma de copt cu ulei, se aranjeaza jumatate din cantitatea de cartofi si se presara sare, apoi se pun si restul cartofilor si se presara din nou cu sare. Peste cartofi se aranjeaza feliile de piept de pui, astfel încât sa acopere toata forma. Se acopera stratul de carne cu ceapa. Cascavalul se rade prin razatoarea marunta si se pune in strat generos peste carne. Peste cascaval se mai intinde un strat subtire de maioneza. Se coace la foc potrivit, aproximativ o ora, pâna formeaza o crusta maronie.

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 89 - 110 din 2180

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR sunt urmatoarele:
- 1 luna: 6,00 lei
- 2 luni: 12,00 lei
- 3 luni: 18,00 lei
- 4 luni: 24,00 lei
- 5 luni: 30,00 lei
- 6 luni: 36,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (50 euro sau 70 $, un abonament pe sase luni; 25 euro sau 35 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Pasi spre omul invizibil si padurea luminoasa
» O confruntare dramatica a Razboiului Rece
» Extraterestri sau efecte speciale?
» Crema de sunca
» Ten stralucitor
» Se vede mai bine din avion
» Orase mauritane stravechi
» Poet al nudului feminin
» Descifrarea Manuscrisului Voynich
» AVC ā€“ de la confuzie la moarte
» Isus, cu statut de refugiat
» Totul despre filmele de Oscar: ā€˛Vacanta la Romaā€¯
» Horoscopul saptamanii: 23-29 iulie 2018
» 19 iulie 1890 ā€“ S-a nascut George al II-lea al Greciei
» Tema: ā€˛DANSULā€¯
» Zaharul, dusmanul din farfurie
» Lunetistii, arma secreta contra Wehrmacht
» Dezvaluirile unui senator despre OZN-uri
» Cartofi cu branza
» Cuburi ā€˛magiceā€¯
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Hernia de disc, o boala la moda
» Pe Marte exista viata!
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» 3 pozitii de relaxare
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Corp ceresc condamnat la moarte
» O rapire OZN in Florida
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9