Prima pagina arrow FEMINA CLUB arrow Retete culinare
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
MAGAZIN .RO
User Menu
Avem 18 vizitatori online

Retete culinare

Retete si sfaturi culinare de la cititori.

Frigarui cu ciuperci la cuptor

Imprimare E-mail
duminică, 19 octombrie 2014

 500 g pulpa porc, 500 g ciuperci, sare, piper, rozmarin.

 Se taie carnea de porc cubulete potrivite ca marime. Se curata ciupercile. Pe bete de frigarui, se alterneaza o bucata de carne, o ciuperca si tot asa pâna se completeaza frigaruia. Se condimenteaza cu sare, piper si rozmarin, apoi se pun intr-o tava care se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor, la foc iute. Dupa aproximativ 30 minute se indeparteaza folia de aluminiu si se da din nou la cuptor pâna se rumeneste deasupra.

Citeste mai departe...
 

Galuste de brânza cu sos

Imprimare E-mail
joi, 09 octombrie 2014

 Galuste: 300 g brânza de vaci, 2 oua, 50 g cascaval, sare, piper, busuioc, faina. 

 Sos de rosii: 5 rosii, o cana apa, ulei, sare, piper, 2 catei usturoi, busuioc, o ceapa mica, rozmarin, o lingurita zahar, patrunjel verde.

 Pentru galuste se amesteca ingredientele intr-un bol si se adauga faina pâna rezulta un aluat care nu este lipicios. Se formeaza galustele cu mâna uda si se pun toate odata la fiert in apa colocotita cu sare. Se fierb la foc potrivit aproximativ 8 minute, dupa care se pun intr-un bol. Sosul de rosii se prepara calind ceapa taiata marunt si usturoiul curatat si taiat in doua. Se adauga rosiile tocate, cana cu apa, busuioc, rozmarin si se lasa sa fiarba la foc potrivit. La final se potriveste de sare, piper si zahar. Când este gata se pun galustele si se mai lasa pe foc inca 3 minute, apoi se adauga patrunjelul verde tocat.

Citeste mai departe...
 

Piept de curcan umplut

Imprimare E-mail
marți, 07 octombrie 2014

 2 bucati piept de curcan, 350 g ciuperci (din conserva), 100 g sunculita, 1/3 praz, 1/2 lamâie, 50 ml ulei, 1/2 lingurita sare, 250 ml apa, 1/2 lingurita piper, 150 g masline, 1/2 lingurita rozmarin uscat, o legatura usturoi verde, 1/2 lingurita patrunjel uscat, 200 ml vin alb.

 Pieptul de curcan se spala si se taie pe lungime. Se bate cu ciocanul de snitele, se sareaza si pipereaza, apoi se stropeste cu zeama de lamâie. Se presara rozmarin. Intr-o tigaie se caleste in ulei ceapa, se adauga apoi sunculita taiata marunt si dupa aceea ciupercile scurse si taiate. Se calesc si se lasa sa scada la foc mic. Se ia tigaia de pe foc si se adauga maslinele taiate marunt, piperul, sarea si patrunjelul uscat. Dupa ce acest amestec s-a racit, se pune peste pieptul de curcan, se ruleaza si se leaga cu sfoara. Se pune pieptul de curcan intr-o tava, se unge cu putin ulei, se adauga vinul si apa. Tava se acopera cu o folie de aluminiu si lasa la cuptor timp de 2 ore, la foc mic.

 

Citeste mai departe...
 

Orez cu fructe de mare

Imprimare E-mail
joi, 25 septembrie 2014

 300 g orez, 600g fructe de mare, 1 litru supa de legume, 100 ml vin alb, 1 fir de praz, 3-4 catei de usturoi, sare, piper, 3-4 linguri ulei de masline, o legatura patrunjel

 Prazul taiat marunt se caleste in uleiul de masline incins si cu usturoiul taiat marunt, pâna se inmoaie prazul. Orezul se spala si se pune peste praz, calindu-se pâna devine translucid. Apoi se adauga si fructele de mare decongelate, se pune si un polonic din supa de legume si vinul alb. Se lasa sa fiarba tot la foc mic, amestecând din când in când. Atunci când se absoarbe supa, se mai adauga treptat câte un polonic, atât cât este nevoie ca sa fiarba orezul. Spre final se adauga si patrunjelul tocat marunt si se potriveste de sare si piper.

Citeste mai departe...
 

Muschi de vita cu sos de vin

Imprimare E-mail
joi, 18 septembrie 2014

 1 muschi de vita de 1 kg, o lingura unt sau ulei, sare, piper, o lingurita faina, 2-3 linguri zeama de carne, 1 pahar vin rosu, câteva felii de pâine.

 Se curata muschiul de vita de pielite, se taie felii groase de un deget si pe fiecare felie se presara piper si se unge pe o parte si pe alta cu unt sau cu ulei. Intr-o tigaie se topeste o bucatica de unt, se pun feliile si se prajesc la foc iute, intorcându-le o singura data. Când se ia friptura de pe foc, se presara sare. Se pregatesc crutoanele, atât cât sa nu fie prea uscate si se pun peste fiecare felie de carne. In tigaia in care s-a prajit carnea se adauga faina, putina zeama de carne concentrata si vinul rosu. Se fierbe sosul, se amesteca si când a scazut, se toarna peste bucatile de carne.

Citeste mai departe...
 

Muschi cu sos de smântâna

Imprimare E-mail
marți, 16 septembrie 2014

 1 kg de muschi, unt pentru prajit, 5 linguri bulion de rosii, o ceasca zeama de carne, 5 lingurite faina, 10 cartofi, o ceapa, sare, piper, smântâna, patrunjel verde.

 Se curata carnea, se taie bucatele mici, subtiri, lunguiete (de 5-6 cm). Se rumeneste ceapa tocata intr-o tigaie, iar când este gata, se adauga in tigaie bucatelele de carne, presarate mai inainte cu sare, piper si faina. Se prajeste totul la foc viu pâna când sucul lasat de carne si de ceapa scade, se ingroasa si carnea capata o nuanta lucioasa. Se pun bucatile prajite intr-o cratita, se toarna peste ele bulionul de rosii amestecat cu smântâna, se acopera cratita cu un  capac si se inabusa totul la foc mic. Se serveste presarat cu patrunjel verde si cu garnitura de cartofi pai.

Citeste mai departe...
 

Frigarui din muschi

Imprimare E-mail
joi, 04 septembrie 2014

 750 g muschi de porc, 100 g costita, ulei, piper, sare, cimbru, usturoi.

 Se curata muschiul de pielite si se taie in cuburi de 3-4 cm. Se pun bucatile pe o farfurie, se presara piper, cimbru, usturoi si se stropesc cu ulei. Pe betisoare se infig cate 4-5 bucati de muschi, punand intre ele cate o felioara de costita. Se pun pe gratar si, cand le intoarcem, le ungem cu grasime. La urma se sareaza si se presara cu patrunjel tocat fin.

Citeste mai departe...
 

Somon afumat cu salata de cartofi

Imprimare E-mail
joi, 28 august 2014

 300 g somon afumat, 1,5 kg cartofi, 1 castravete de sera, 3-4 linguri seminte de susan, 1 legatura marar taiat fin, 120 ml ulei, 5 linguri otet, piper, sare.

 Cartofii se curata, se taie cubulete si se prajesc intr-o tigaie cu ulei pana devin aurii, se adauga susanul peste cartofi si se prajesc cateva minute, la foc mic. Castravetele se taie cubulete si somonul in fasii mici. Cartofii impreuna cu susanul se pun intr-un castron, se adauga otet, sare si piper. La urma se adauga castravetele, somonul si mararul.

Citeste mai departe...
 

Sos picant

Imprimare E-mail
miercuri, 20 august 2014

 2 rosii, 1 gogosar mare, 1 ardei kapia, 2-3 ardei foarte iuti, o lingura ulei de masline, 200 g iaurt degresat, sare, piper.

 Rosiile se taie felii, gogosarul si ardeii se taie cubulete. Se amesteca uleiul cu sare si piper. La servire se adauga iaurtul. Se serveste ca aperitiv.

Citeste mai departe...
 

Peste copt

Imprimare E-mail
duminică, 17 august 2014

 500-600 g peste, unt, 2 cepe, sare, piper, vin, 3 oua, o legatura verdeata.

 Intr-o cratita unsa cu unt se pun cepele taiate pestisori, iar pe deasupra pestele curatat si spalat. Se presara sare si piper, se toarna vinul si dupa ce s-a acoperit pestele cu o hartie de copt unsa cu unt, se lasa la cuptor, la foc mic, aproximativ 30 minute. Galbenusurile se freaca bine cu smantana, se sareaza, se adauga verdeata tocata marunt si se toarna peste peste inainte de a-l servi.

Citeste mai departe...
 

Penne alla Carbonara

Imprimare E-mail
miercuri, 06 august 2014

 100 g bacon afumat, 5-6 linguri ulei de masline, unt cat o nuca, 2 catei de usturoi taiati pe jumatate pe lung, 1 ou, penne, sare grunjoasa.

 Se pun la foc mediu intr-o tigaie uleiul si untul, se amesteca si se adauga usturoiul si baconul taiat cubulete, iar dupa ce se rumeneste, usturoiul se scoate; odata rumenit baconul, se stinge focul, se asteapta pana devine caldut si se rupe oul care se amesteca cu totul. Pennele se pun intr-o oala cu apa si sare grunjoasa, se fierb al dente, se scurg si se amesteca fierbinti cu sosul astfel incat oul se leaga de la caldura pastelor. Se adauga piper dupa gust.

Citeste mai departe...
 

Scrumbie umpluta

Imprimare E-mail
miercuri, 30 iulie 2014

 2 scrumbii, 2 linguri unt, o ceapa, 1 patrunjel, sare, 50 g arpagic, piper, zeama de lamaie.

 Scrumbiile se curata si se spala bine. Intr-un castron se pune untul si se amesteca bine cu ceapa tocata, cu arpagicul curatat, sare, piper si zeama de lamaie. Cu aceasta compozitie se umplu scrumbiile. Apoi se infasoara scrumbiile in folie de aluminiu unsa cu ulei. Se asaza pe gratar, la foc mic si se tin 20 minute (sau in cuptor, 30 minute), intorcandu-le pe ambele parti, cu grija, sa nu curga sosul. Cand sunt gata, se iau de pe gratar, se scot din folie si se asaza pe o farfurie. Deasupra se toarna sosul care s-a strans in folie. Se servesc cu zeama de lamaie.

Citeste mai departe...
 

Cartofi frantuzesti

Imprimare E-mail
vineri, 25 iulie 2014

 1 kg cartofi, 50 g unt, 100 g cascaval, 3 catei usturoi, 250 ml lapte, 100 g smântâna, 2 oua, sare, piper, nucsoara.

 Se spala bine cartofii si se usuca intr-un servet. Se curata cartofii si se taie felii subtiri (care nu se mai spala). Se amesteca laptele cu smântâna si se incalzeste (nu se fierbe!). Intr-un castron se amesteca feliile de cartofi cu cascavalul ras, laptele si smântâna calde, ouale batute, sare, piper si putina nucsoara rasa. Se freaca bine un vas de Jena cu usturoi, apoi cu unt. Se toarna compozitia in vas, se pun bucati de unt, apoi cu cascaval ras. Se da la cuptorul incins si se coace la foc potrivit 40-50 minute.

Citeste mai departe...
 

Rulada de carne cu oua

Imprimare E-mail
joi, 17 iulie 2014

 1 kg carne tocata, 200 g sunca presata, 4 felii paine, o cana lapte, 2 oua, rozmarin sau alta verdeata, sare, piper, 150 ml vin alb, 6 oua fierte tari.

 Feliile de paine se inmoaie in lapte 15 minute, se storc si se maruntesc. Carnea tocata se amesteca bine cu sunca presata taiata cubulete mici, painea maruntita, 2 oua si verdeata tocata. Se condimenteaza. Se amesteca din nou, se intinde compozitia in forma de dreptunghi si se pun pe lungime, in mijloc, ouale fierte si decojite. Se ruleaza carnea de jur-imprejurul oualor, in forma de rulada. Se rostogoleste pana la marginea mesei si apoi intr-o tava unsa. Se coace la cuptorul incalzit 30 minute, Dupa care se stropeste cu vin alb si se mai lasa aproximativ 1 ora.

Citeste mai departe...
 

Tocanita condimentata

Imprimare E-mail
joi, 10 iulie 2014

 500 g carne tocata de vita, 3 ardei iuti, 2 cepe, 4 catei usturoi, o lingura oregano, 1 varf cutit praf de chimen, 3 rosii, 2 linguri bulion, 200 g fasole boabe fiarta, 100 ml supa de legume, sare, piper, ulei.

 Ceapa tocata se caleste cateva minute in ulei. Se adauga carnea tocata si usturoiul zdrobit si se lasa 15 minute pe foc. Se condimenteaza carnea cu sare, piper, oregano, chimen, se adauga ardeiul iute tocat, supa de legume, bulionul, rosiile oparite fara pielita, taiate bucatele, fasolea fiarta si se lasa 20 de minute sa fiarba pana scade. Trebuie sa aiba consistenta unui sos gros.

Citeste mai departe...
 

Bronz intens si uniform

Imprimare E-mail
joi, 03 iulie 2014

 Rod al unei vacante mai lungi sau doar al unui weekend petrecut la mare, bronzul ar trebui sa fie uniform, intens si sa dureze cat mai mult timp. Cum procedam pentru ca aceasta dorinta sa se si implineasca? Prima conditie: pielea trebuie pregatita pentru a dobandi un bronz sanatos. Nu este vorba doar despre epilarea ce se face cu o zi, doua inainte de plaja sau despre exfolierea, atat de importanta pentru indepartarea celulelor moarte. Foarte importante sunt hidratarea si tipul de alimentatie care au un rol esential in lupta cu radiatiile nocive. Rolul acestora este aproape identic cu cel al cremelor de protectie solara.

Citeste mai departe...
 

Limba cu sos picant

Imprimare E-mail
joi, 03 iulie 2014

 O limba fiarta taiata felii, 2 legaturi patrunjel, 5 catei usturoi, 1 ardei iute, 10 ansoa in ulei, 1 pahar sos de rosii, 1 pahar supa, 1/2 pahar otet, 100 g faina alba.

 Sosul se pregateste astfel: se toaca patrunjelul cu 5 catei de usturoi, un pic de ardei iute si ansoa. Se pune totul intr-o craticioara cu putin ulei de masline si se caleste la foc mic un sfert de ora amestecand din cand in cand. Se adauga un pahar cu suc de rosii si unul cu supa si se lasa sa fiarba inca 10 minute. Se pune otetul si faina, se potriveste de sare si piper si se amesteca bine pentru a obtine un sos omogen si cremos. Se mai lasa pe foc alte 5 minute. Peste limba taiata felii se toarna sosul si se serveste.

Citeste mai departe...
 

Tenul, pe timpul verii

Imprimare E-mail
joi, 26 iunie 2014

 Acum, vara cand soarele devine din ce in ce mai agresiv, tenul are nevoie de o hidratare mult mai intensa. Pentru tenul lucios, cu pori deschisi si cosuri se impune o curatare blanda, care sa nu provoace iritatii, dar care sa indeparteze celulele moarte si particulele de poluanti. Pentru redarea aspectului sanatos si luminos al pielii se vor folosi exfoliante usoare. In cazul tenului seboreic vom alege produse cosmetice care sa asigure absorbtia sebumului in exces. Evitati fondul de ten ultramat, care poate sufoca porii.

Citeste mai departe...
 

Cupe cu pui, legume si cascaval

Imprimare E-mail
joi, 26 iunie 2014

 100 g carne de pui sau porc, 2 cepe, 1 cartof mijlociu, 2 morcovi, 100 g ciuperci, 50 g cascaval sau branza topita, unt, sare, patrunjel, 1 ou pentru fiecare portie.

 Ceapa si morcovii se taie rondele si se inabusa in putin ulei. Se taie cartofii, ciupercile si carnea in cubulete. Se asaza in straturi, in cupe rezistente la caldura, morcovii cu ceapa, cartofii, carnea, ciupercile, din nou morcovi cu ceapa si deasupra cartofi. Se pune putin unt topit sau ulei si sare. Se coace pana este aproape gata. La sfarsit se adauga branza topita sau cascavalul razuit, cate un ou in fiecare cupa rezistenta la foc si patrunjel tocat. Se mai coace pana este gata oul.

Citeste mai departe...
 

Pasticcio

Imprimare E-mail
joi, 19 iunie 2014

 2 cani fussili, o lingura ulei, 4 linguri smantana, sare, rozmarin.

 Sos: 2 linguri ulei, o ceapa taiata fin, 1 ardei rosu taiat marunt, 2 catei de usturoi tocati, 500 g carne tocata de vita, 420 g de rosii din conserva taiate, o ceasca vin alb, 2 linguri patrunjel tocat fin, sare, piper.

 Topping: o cana iaurt gras, 3 oua, 100 g cascaval ras.

 Sosul: se caleste ceapa cu ardeiul cateva minute. Se adauga usturoiul si se mai caleste 1 minut. Se pune carnea si se rumeneste. Cand s-a rumenit carnea, se adauga rosiile, vinul si se fierbe la foc mic pana se ingroasa sosul bine (cel putin 20 minute). Se adauga patrunjelul la sfarsit, se potriveste de sare si piper dupa gust. Pastele se fierb in apa cu sare si ulei. Se scurg si se pun intr-un castron unde se amesteca bine cu smantana. Pentru topping se bat ouale cu iaurtul si se pune un praf de sare si piper. Intr-un vas care merge la cuptor, uns cu ulei, se pune jumatate din cantitatea de paste peste care se asaza jumatate din cantitatea de sos. Se repeta straturile. Se acopera cu toppingul si se presara cascavalul. Se coace jumatate de ora la foc potrivit pana se rumeneste.

Citeste mai departe...
 

Friptura de vitel cu vin alb

Imprimare E-mail
joi, 12 iunie 2014

 800 g muschi de vitel, 3-4 catei usturoi, marar verde, 1 castravete murat, slanina, piper, nucsoara, sare, 1 pahar vin alb, 2-3 linguri faina.

 Daca muschiul este prea mare in grosime se taie in doua, dar sa ramana unite. Se cresteaza, iar in aceste creste se pun bucatele mici de slanina si usturoiul taiat feliute. Castravetele se taie felii si se asaza pe muschi impreuna cu mararul taiat marunt. Se condimenteaza si apoi se ruleaza astfel carnea. Se leaga bine cu ata si se prajeste pe toate partile. Dupa ce s-a prajit, se pune intr-o cratita si se adauga vinul. Cand s-a fiert se scoate carnea pe un platou iar in vin se face sos din faina.

Citeste mai departe...
 

Pui condimentat

Imprimare E-mail
miercuri, 04 iunie 2014

 2 piepti de pui, 3 linguri amidon, o lingura ulei, 3 catei de usturoi, 5 linguri sos soia, 1,5 linguri otet de vin alb, 6 cepe verzi, 1/4 pahar apa, o lingurita zahar, piper cayenne sau ardei rosu iute pisat.

 Se curata pieptul de oase si piele, se taie carnea in cubulete de 1-2 cm. Se trece puiul prin amidon. Se incinge uleiul intr-o tigaie, se adauga puiul si usturoiul tocat. Când puiul e putin rumenit, se pune sosul de soia, otetul, zaharul si apa. Se acopera si peste aproximativ 3 minute se adauga ceapa verde taiata in bucati de 2-3 cm si piperul sau ardeiul rosu. Se mai lasa 2 minute pe foc.

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 199 - 220 din 2180

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR sunt urmatoarele:
- 1 luna: 6,00 lei
- 2 luni: 12,00 lei
- 3 luni: 18,00 lei
- 4 luni: 24,00 lei
- 5 luni: 30,00 lei
- 6 luni: 36,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (50 euro sau 70 $, un abonament pe sase luni; 25 euro sau 35 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Pasi spre omul invizibil si padurea luminoasa
» O confruntare dramatica a Razboiului Rece
» Extraterestri sau efecte speciale?
» Crema de sunca
» Ten stralucitor
» Se vede mai bine din avion
» Orase mauritane stravechi
» Poet al nudului feminin
» Descifrarea Manuscrisului Voynich
» AVC – de la confuzie la moarte
» Isus, cu statut de refugiat
» Totul despre filmele de Oscar: „Vacanta la Roma”
» Horoscopul saptamanii: 23-29 iulie 2018
» 19 iulie 1890 – S-a nascut George al II-lea al Greciei
» Tema: „DANSUL”
» Zaharul, dusmanul din farfurie
» Lunetistii, arma secreta contra Wehrmacht
» Dezvaluirile unui senator despre OZN-uri
» Cartofi cu branza
» Cuburi „magice”
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Hernia de disc, o boala la moda
» Pe Marte exista viata!
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» 3 pozitii de relaxare
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Corp ceresc condamnat la moarte
» O rapire OZN in Florida
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9