Prima pagina arrow FEMINA CLUB arrow Retete culinare
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
MAGAZIN .RO
User Menu
Avem 20 vizitatori online

Retete culinare

Retete si sfaturi culinare de la cititori.

Pastrama de vitel in sos

Imprimare E-mail
joi, 09 iunie 2016

 1 kg pastrama de vitel, 200 ml suc de rosii, 150 ml pasta de ardei, 2 capatâni mici de usturoi, ulei.

 Carnea de vita se taie bucati potrivite si se lasa aproximativ 30 de minute in apa ca sa mai iasa sarea si gustul de afumat. Intr-o tigaie groasa se pune putin ulei la incins, apoi se adauga bucatile de carne. Se pune si o cana cu apa si se lasa sa fiarba acoperit, aproximativ o ora, la foc mic. Intre timp se mai completeaza cu apa, ori de câte ori este nevoie. Se adauga sucul de rosii, pasta de ardei, cateii de usturoi taiati feliute si se mai lasa sa fiarba aproximativ o jumatate de ora, completând cu apa doar daca este nevoie. 

Citeste mai departe...
 

Pizza cu brânza si marar

Imprimare E-mail
luni, 06 iunie 2016

 O pâine feliata, 200 ml lapte, salam, brânza telemea de vaca, marar, boabe de porumb, 3 oua, bulion.

 Intr-o tava tapetata cu hârtie de copt se asaza feliile de pâine, se completeaza in spatiile libere cu bucati de pâine taiata. Se inmoaie pâinea cu laptele si se lasa deoparte. Pâinea se unge cu putin bulion. Se asaza apoi salamul pe margine, iar in mijloc se pune brânza telemea rasa si amestecata cu mararul. Deasupra se pun boabe de porumb. La sfârsit se pun ouale batute. Se da la cuptor aproximativ 20 minute.

Citeste mai departe...
 

Cotlet de porc in sos picant

Imprimare E-mail
miercuri, 25 mai 2016

 1 kg cotlet porc cu os, 200 ml sos soia, 200 ml sos picant, ghimbir, menta, busuioc, piper sichuan.

 Se feliaza si se condimenteaza cotletele de porc cu busuioc, menta, piper sichuan si ghimbir macinat. Se pun intr-un vas si se toarna peste ele sosul de soia. Se lasa 3-4 ore la frigider. Se pun apoi cotletele intr-o tava si se toarna peste ele sosul, in care au stat la marinat. Se da la cuptor, la foc iute, pana ce s-a caramelizat sosul iar cotletele s-au rumenit usor. Se lasa inca 15-20 minute pana scade sosul. 

Citeste mai departe...
 

Spaghete cu salam si sos rosu

Imprimare E-mail
sâmbătă, 21 mai 2016

 100 g spaghete, 200 g salam cu usturoi, 2 catei usturoi, 1 ardei gras, 1 ardei iute murat, o cana bulion, pasta de rosii, busuioc frunze, sare, piper.

 Se fierb spaghetele conform indicatiilor de pe ambalaj. Cat timp fierb pastele, se prepara sosul: se prajeste salamul taiat dupa preferinta, apoi se adauga ardeiul gras taiat bucati, ardeiul iute feliat subtire si continuam sa calim. Se adauga usturoiul si se mai caleste cateva secunde, sa nu devina amar. Se pun bulionul si pasta de rosii si se fierb putin, pana mai scade sosul. Se scurg spaghetele de apa si se pun imediat peste sos. Se amesteca bine si se servesc cu busuioc verde presarat deasupra.

Citeste mai departe...
 

Salata cu macrou afumat

Imprimare E-mail
sâmbătă, 14 mai 2016

 100 g salata verde, 50 g minispanac, o ceapa rosie, 1 avocado, 3-4 rosii cherry, 1 macrou afumat nu prea mare, ulei de masline, coriandru, lamaie sau otet balsamic.

 Se spala foarte bine minispanacul si salata verde. Salata verde se taie si se amesteca bine cu minispanacul. Se adauga ceapa rosie taiata solzisori, avocado taiat cubulete, rosiile cherry taiate pe jumatate, macroul afumat si se amesteca bine. Se adauga uleiul de masline, otetul balsamic sau lamaia si se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, coriandru.

Citeste mai departe...
 

Musaca de cartofi cu soia

Imprimare E-mail
joi, 05 mai 2016

 200 g soia granule, 2 cepe, 100 g orez, 3 linguri ulei, 4 cartofi, sare, piper.

 Granulele de soia se pun la fiert in apa si se lasa 30 de minute. Apoi se scurg bine. In alt vas se pun cartofii la fiert pentru 15 minute. Ceapa tocata si soia se pun la calit in 2 linguri de ulei incins. Se potriveste gustul de sare si piper si se adauga orezul. Se toarna 100 ml apa si se lasa la fiert, pana scade apa. Intr-un vas se pune o lingura cu ulei si se asaza un strat de cartofi si amestecul de orez, ceapa si soia. Se da tava la cuptor pentru 15 minute.

Citeste mai departe...
 

Pulpa de miel cu sos de miere

Imprimare E-mail
joi, 28 aprilie 2016

 2 kg pulpa de miel, 4 linguri miere, 2 linguri mustar Dijon, 2 linguri rozmarin proaspat, o lingurita piper, o lingurita coaja de lamâie, 3 catei usturoi, o lingurita sare grunjoasa.

 Carnea de miel se spala bine in apa cu otet, de mai multe ori, pentru a nu avea miros. Se rade coaja de lamâie, dupa care se lasa deoparte. Se decojeste usturoiul si se toaca marunt. Intr-un castron mic, se amesteca bine mierea, mustarul, rozmarinul taiat fin, piper, coaja de lamâie rasa si usturoiul. Se toarna acest sos peste carnea de miel si se lasa la marinat, in frigider, peste noapte. Se incalzeste cuptorul foarte bine, se pune carnea de miel intr-o tigaie si se potriveste de sare dupa gust. Se coace timp de 20 minute, apoi se reduce temperatura si se mai tine in cuptor inca o ora. Se lasa carnea in sos pentru a se fragezi, timp de 15 minute inainte de taiere. Carnea de miel marinata se serveste taiata in felii groase, cu putin sos alaturi.

Citeste mai departe...
 

Carne de vitel cu legume

Imprimare E-mail
joi, 21 aprilie 2016

 500 g carne de vitel, 2 cepe, 2-3 morcovi, 1 dovlecel, 100 g ciuperci, 4 linguri ulei, 150 ml supa, sare, piper, patrunjel verde.

 Se spala legumele si se curata. Se taie ceapa fin, apoi dovleceii si ciupercile in felii subtiri, iar morcovii, fasii. Se spala carnea, se taie bucatele, apoi se prajeste si se lasa deoparte. Se caleste ceapa in ulei, apoi se pun morcovii, ciupercile si dovleceii. Se adauga supa si se lasa sa fiarba acoperit. Cand legumele sunt fierte se adauga carnea si se mai lasa 2-3 minute, amestecand bine. La sfarsit se pun condimente si patrunjelul tocat marunt.

Citeste mai departe...
 

Salata ruseasca

Imprimare E-mail
joi, 14 aprilie 2016

 3 cartofi, 2 morcovi, o conserva mare de ton, 3 oua, o ceapa, maioneza, sare.

 Se pun la fiert, separat, cartofii in coaja, ouale si morcovii. Dupa ce sunt gata se lasa toate la racit. Conserva de ton se lasa la scurs. Cartofii se curata de coaja si se dau pe razatoare intr-un bol. Astfel se formeaza primul strat. Peste ei se presara sare. Dupa care se pune un strat subtire de maioneza. Se asaza tonul, pentru a forma alt strat. Urmatorul strat va fi cel de ceapa, rasa pe razatoare. Se presara iar sare. Urmeaza stratul de morcovi dati tot pe razatoarea mica. Iar maioneza in strat subtire. Apoi albusul dat pe razatoarea mica. Iar ultimul strat va fi cel de galbenus ras.

Citeste mai departe...
 

Orez cu spanac

Imprimare E-mail
joi, 07 aprilie 2016

 2 cepe, ulei pentru prajit, o cana orez cu bobul lung, 3 cani supa de pui, 500 g spanac, sare, piper.

 Se prajeste in ulei ceapa taiata marunt, pana devine sticloasa. Spanacul se curata, se spala si se taie. Peste ceapa se adauga orezul si se caleste putin, amestecand mereu. Se adauga supa de pui, se amesteca si se pun spanacul taiat, sare si piper. Se fierbe la foc mic aproximativ 15-20 minute.

Citeste mai departe...
 

Macrou cu varza

Imprimare E-mail
joi, 31 martie 2016

 1 macrou, condimente pentru peste, 4-5 frunze de varza verde, 100 g cascaval, 2 oua, 100 ml smantana, o ceapa, 1 catel usturoi, sare, 130 ml ulei, 30 g unt.

 Se spala pestele, se condimenteaza si se prajeste in putin ulei. Frunzele de varza se oparesc si se scurg, se toaca si se caleste in putin ulei. Se adauga sare si piper dupa gust, iar la final, usturoiul tocat fin. Ceapa tocata marunt se caleste in putin unt amestecat cu o lingura de ulei. Se pune un pahar cu apa peste ceapa si se lasa sa fiarba pana scade si ceapa este foarte moale. Se pun smantana si ouale, se omogenizeaza sosul, se potriveste de sare si piper. Intr-un vas se asaza pestele, se toarna sosul deasupra, se presara cascavalul ras si se da la cuptor 20 minute. Se serveste alaturi de varza calita.

Citeste mai departe...
 

Urzici cu orez

Imprimare E-mail
joi, 24 martie 2016

 1 kg urzici, 300 g orez, 2 cepe verzi, ulei, sare, piper, 4 catei usturoi.

 Se curata urzicile si se spala foarte bine. Intr-o oala se pune apa la fiert, iar cand incepe sa clocoteasca, se adauga urzicile si se lasa sa fiarba bine. Cand sunt gata se scurg de zeama si se lasa sa se raceasca. (Se opreste zeama separat.) Se paseaza bine urzicile cu blenderul, dupa care se calesc in putin ulei cu ceapa taiata. Intr-o cratita se pun 2 cani cu zeama in care au fiert urzicile, se adauga orezul spalat si scurs de apa, se lasa sa fiarba la foc mic. Cand a fiert orezul, se pun urzicile, usturoiul pisat si se potriveste de sare si piper.

Citeste mai departe...
 

Tocanita de ciuperci

Imprimare E-mail
joi, 17 martie 2016

 1 kg ciuperci, 2 cepe, 1 pahar suc rosii, o legatura patrunjel, 2 linguri faina, sare, piper, boia.

 Se curata ciupercile, se spala bine, apoi se lasa sa se scurga si se calesc in ulei. Se scot din ulei si se pun deoparte. Se toaca marunt ceapa si se caleste in doua linguri de ulei, pâna devine sticloasa. Se adauga ciupercile, sucul de rosii, sare, piper si se completeaza cu o cana de apa. Se lasa sa fiarba bine. La urma se face un rântas din faina si apa rece pe care il punem peste sos, amestecând continuu sa nu se prinda. Se mai da intr-un clocot, apoi se opreste focul si se presara patrunjel verde tocat marunt.

Citeste mai departe...
 

Friptura de porc cu alune

Imprimare E-mail
joi, 10 martie 2016

 550 g muschi file de porc, 200 g frunze proaspete de salvie, 100 g unt topit, o lingura ulei, 250 g alune neprajite, sare, piper.

 Carnea se curata de eventualele pielite si se taie pe trei sferturi, se umple cu 100 g frunze de salvie, se leaga cu ata de bucatarie. Restul frunzelor de salvie se toaca marunt si se amesteca usor cu alunele macinate mai mari, sare si piper. Se unge uniform carnea cu un strat de unt topit si se asaza deasupra amestecul de salvie si alune, astfel incat sa se formeze o crusta. Se pune carnea in tava de copt unsa cu ulei, se picura restul de unt topit si se lasa la cuptor 30 de minute. Se lasa sa se raceasca 10 minute dupa coacere, apoi se serveste.

Citeste mai departe...
 

Ceafa de porc in vin

Imprimare E-mail
joi, 03 martie 2016

 500 g ceafa de porc, o ceapa medie, 2 catei usturoi, o legatura patrunjel, putin rozmarin, 100 g legume congelate mix (porumb, morcov, mazare), 50 ml vin alb sec, 50 ml vin rosu, 2 linguri ulei, piper, sare, condimente, cimbru, dafin.

 Carnea de porc se condimenteaza cu cimbru, rozmarin, sare, condimente, piper si se pune intr-un bol cu vinul alb. Se lasa o zi la macerat. A doua zi se taie ceapa marunt, legumele congelate se scot din congelator, iar carnea se taie felii. Un vas termorezistent se unge cu ulei, se pun ceapa si legumele, iar deasupra carnea. Se toarna vinul rosu, se adauga si un pahar cu apa. Vasul se acopera cu o folie de aluminiu si se lasa la cuptor 30-40 minute pana este gata carnea.

Citeste mai departe...
 

Praz gratinat

Imprimare E-mail
joi, 25 februarie 2016

 800 g praz, 2 catei usturoi, 3 linguri ulei de masline, 100 g cascaval, 200 g smantana grasa, 50 g mix seminte, cimbru, sare, piper.

 Se curata prazul, se spala sub jet de apa rece si se taie oblic in bucati de circa 2-3 cm. Se caleste bine in ulei incins impreuna cu usturoiul taiat felii subtiri, pana se inmoaie. Se ia vasul de pe foc, se adauga cimbrul, sare si piper, dupa gust, se pun jumatate din cascavalul ras si smantana. Se unge o forma termorezistenta cu unt, se asaza prazul, se presara deasupra cascavalul ras ramas si semintele, apoi se da forma la cuptorul incins pentru aproximativ 20 de minute.

Citeste mai departe...
 

Ciuperci umplute

Imprimare E-mail
luni, 22 februarie 2016

 15 ciuperci proaspete de marime medie, o legatura ceapa verde, 1 catel de usturoi, 2 lingurite supa de legume, 1 vârf lingurita de curry, 2 linguri ulei de masline, piper, sare.

 Ciupercile se curata, pastrându-se doar palaria. Se aleg 12 palarii si se pun deoparte. Cele 3 ramase se pun intr-un mixer impreuna cu coditele, ceapa verde si usturoiul. Pasta obtinuta se pune intr-un bol si se amesteca bine cu supa de legume, curry-ul, sare si piper. Cu aceasta compozitie se umplu palariile alese, care se aranjeaza in tava unsa cu ulei, iar peste ele se toarna putin ulei de masline. Se dau la cuptorul incalzit si se lasa aproximativ 20 de minute.

Citeste mai departe...
 

Masti de sezon

Imprimare E-mail
luni, 22 februarie 2016

 De multe ori iarna îsi pune amprenta în mod nefavorabil asupra tenului, care devine tern, ridat, uscat. O masca aplicata o data sau de doua ori pe saptamâna va reda tenului hidratarea, catifelarea si va estompa ridurile. Mastile emoliente sunt ideale pentru regenerarea tenului si prevenirea ridurilor. Galbenusul de ou este ingredientul de baza al acestor masti, alaturi de miere. Frecati un galbenus de ou cu o lingura cu miere si o lingurita cu ulei de migdale sau de masline si aplicati masca pe fata. Dupa 20 de minute clatiti obrazul cu o infuzie de musetel.

Citeste mai departe...
 

Sos picant

Imprimare E-mail
marţi, 16 februarie 2016

 40 g unt, o ceapa, 100 g zarzavat, cimbru, sare, piper, 1/2 pahar vin, 250 ml supa, 2 linguri bulion, o lingura faina.

 Ceapa si zarzavatul se taie, se prajesc în unt, apoi se pun cu supa la fiert, se adauga bulionul, vinul, cimbrul si sare dupa gust. Dupa ce sosul a fiert 20 de minute se leaga cu o lingura cu faina, se strecoara si se mai fierbe cu piper macinat 3-4 minute.

Citeste mai departe...
 

Ghiveci de legume

Imprimare E-mail
joi, 04 februarie 2016

 2 vinete, 1 dovlecel, 2 ardei, 3 morcovi, 2 cartofi, 2 cepe mari, 3-4 rosii, o legatura patrunjel verde, sare, piper, boia.

 Se taie ceapa fideluta si se caleste in doua linguri cu ulei pâna devine sticloasa. Se taie cartofii cubulete si morcovii rondele si se adauga peste ceapa. Se completeaza cu apa si se da in 2-3 clocote. Se pun apoi dovleceii taiati cubulete, vinetele rondele si ardeii taiati fâsii. Când sunt aproape gata se pun rosiile taiate cubulete, se potriveste de sare, piper, boia si se mai lasa sa fiarba putin pâna când scade sosul. Se presara patrunjel verde tocat marunt si se serveste imediat.

Citeste mai departe...
 

Ficat de vitel cu sos de ceapa

Imprimare E-mail
sâmbătă, 30 ianuarie 2016

 600 g ficat de vitel, 60 g unt, sare, 2 linguri smântâna, 1-2 linguri zeama de lamâie, o lingura faina, 2 mere acrisoare, 2 cepe, o lingura coniac, piper macinat, 100 ml apa sau supa.

 Se taie ficatul în bucati potrivite si se îndeparteaza pielitele. Se scoate cotorul de la mere si se taie fructele în felii de aproximativ 1 cm care se stropesc cu zeama de lamâie. Ceapa se taie jumatati, apoi felii nu foarte subtiri. Se da ficatul prin faina si se pune la prajit într-o tigaie, în jumatate din cantitatea de unt, câte 2 minute pe fiecare parte. Se scoate din tigaie, se pune într-o tava termorezistenta si se da la cuptorul preîncalzit, 10-15 minute. Separat, se prajesc merele în unt câteva minute, apoi se scot. Se prajesc si rondelele de ceapa. Se asaza bucatile de ficat pe un platou, iar deasupra se pun felii de mere si jumatate din cantitatea de ceapa. Cealalta jumatate se lasa sa se rumeneasca bine si se stinge cu coniac si supa. Se lasa sa fiarba 10 minute, se mixeaza, se potriveste de sare, piper si smântâna. Se toarna peste ficat si se serveste imediat.

Citeste mai departe...
 

Ficat de porc in sos

Imprimare E-mail
joi, 21 ianuarie 2016

 500 g ficat porc, 3 cepe mari, 3 catei usturoi, 300 g rosii in suc, o lingura pasta de rosii, sare, piper, busuioc, ulei.

 Ficatul se pune in apa rece si se lasa 10 minute dupa care se spala pana nu mai iese sange si se pune la scurs. Intr-o cratita se pune apa si cand s-a incalzit se adauga  bucatile de ficat si se lasa sa fiarba cateva clocote. Separat, intr-o tigaie se pune uleiul si cand s-a incalzit se adauga ceapa tocata si se lasa sa se caleasca putin dupa care se mai toarna un pic de apa, pasta de rosii si se lasa sa fiarba. Se adauga rosiile tocate si sucul de rosii, ficatul, sare, piper si busuioc dupa gust. Se lasa sa fiarba la foc mic pana se formeaza un sos, iar la final se adauga usturoiul pisat. Se mai da in cateva clocote.

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 111 - 132 din 2180

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!


Abonamentul se poate face direct la redactie prin:
- expedierea unui mandat postal la orice Oficiu Postal, dupa modelul reprodus mai jos;
- plata in urmatoarele conturi bancare pentru client Casa Editoriala "Magazin" S.R.L. (CUI: RO1571838):
1) RO74BACX0000003000160000 Unicredit Tiriac
2) RO24RNCB0072049689850001 B.C.R.
- la orice Oficiu Postal din tara (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

PRETURILE ABONAMENTELOR sunt urmatoarele:
- 1 luna: 6,00 lei
- 2 luni: 12,00 lei
- 3 luni: 18,00 lei
- 4 luni: 24,00 lei
- 5 luni: 30,00 lei
- 6 luni: 36,00 lei

Cititorii din strainatate pot contracta abonamente, achitand contravaloarea abonamentului dorit (50 euro sau 70 $, un abonament pe sase luni; 25 euro sau 35 $, un abonament pe trei luni) in conturile societatii, enumerate mai sus.

CONTACT
Telefon:
0722. 625. 622
021. 317. 89. 65
Email:
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Pasi spre omul invizibil si padurea luminoasa
» O confruntare dramatica a Razboiului Rece
» Extraterestri sau efecte speciale?
» Crema de sunca
» Ten stralucitor
» Se vede mai bine din avion
» Orase mauritane stravechi
» Poet al nudului feminin
» Descifrarea Manuscrisului Voynich
» AVC – de la confuzie la moarte
» Isus, cu statut de refugiat
» Totul despre filmele de Oscar: „Vacanta la Roma”
» Horoscopul saptamanii: 23-29 iulie 2018
» 19 iulie 1890 – S-a nascut George al II-lea al Greciei
» Tema: „DANSUL”
» Zaharul, dusmanul din farfurie
» Lunetistii, arma secreta contra Wehrmacht
» Dezvaluirile unui senator despre OZN-uri
» Cartofi cu branza
» Cuburi „magice”
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Hernia de disc, o boala la moda
» Pe Marte exista viata!
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» 3 pozitii de relaxare
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Corp ceresc condamnat la moarte
» O rapire OZN in Florida
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9