Prima pagina arrow FEMINA CLUB arrow Retete culinare 20 Jan 2018
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
FORUM
STIRI
BILETE DE AVION
PROGRAM TV
FELICITARI
VREMEA
PROGRAM CINEMA
MAGAZIN .RO
DESPRE NOI
CONTACT
User Menu
Avem 6 vizitatori online

Retete culinare

Retete si sfaturi culinare de la cititori.

Pastravi cu ghimbir la cuptor

Imprimare E-mail
miercuri, 17 ianuarie 2018

 2 pastravi, o legatura patrunjel, 2-3 catei usturoi, o bucatica ghimbir proaspat (circa 2 cm), o lingura miere, 2 lamai, sare, piper.

Citeste mai departe...
 

Pulpa de curcan umpluta

Imprimare E-mail
miercuri, 10 ianuarie 2018

 1 legatura rozmarin, 150 g morcovi, 1 mar, 1 ceapa, 2 linguri unt, sare, piper, 3 linguri mustar, 1 pulpa de curcan de circa 600 g (partea superioara), 2 linguri suc de mere.

 Curatam de coaja morcovii si marul si le dam pe razatoarea mica. Ceapa, se curata si se taie cubulete, se caleste in unt fierbinte. Adaugam morcovii si marul si le inabusim impreuna pentru 5 minute. Condimentam cu mustar si putin rozmarin. Carnea de pe os, se unge cu suc de mere, presaram cu sare, piper si frunze de rozmarin tocate. Intindem umplutura peste carne, o rulam si o fixam cu scobitori, o invelim in folie de aluminiu si o dam la cuptor cam o ora. Scoatem rulada din folie si o frigem pe gratar 30 de minute, intorcand-o pe toate partile.

Citeste mai departe...
 

Creveti in sos iute

Imprimare E-mail
joi, 14 decembrie 2017

 500 g creveti curatati, 5 catei de usturoi, 4 linguri sos iute thailandez, sare, ulei pentru prajit.

 Intr-un wok se pune uleiul la incins si se prajesc crevetii. Se scot si se pun pe o farfurie. Se adauga in wok usturoiul, se prajeste putin, apoi se pune sosul iute. Se adauga in wok crevetii si se amesteca atat cat sa fie acoperiti de sos.

Citeste mai departe...
 

Plachie de macrou

Imprimare E-mail
luni, 11 decembrie 2017

 1 macrou mare (500 g), 1 kg rosii, 5-6 catei usturoi, 3-4 foi dafin, boia dulce, sare, piper, patrunjel verde.

 Se curata pestele, se trece printr-un jet de apa si se asaza intr-un vas. Rosiile se decojesc si se dau pe razatoare. In sosul de rosii obtinut se pun sare, piper, boia, usturoiul taiat feliute si foile de dafin. Se toarna amestecul de rosii deasupra pestelui si se da la cuptor, 30 minute, pana scade zeama si se obtine un sos, iar pestele este bine patruns.


Citeste mai departe...
 

Pulpa de vitel cu sos de usturoi

Imprimare E-mail
miercuri, 29 noiembrie 2017

 1 kg pulpa vitel, 2 cepe, 10 catei usturoi, 4 linguri ketchup picant, 2 linguri boia dulce, o lingura cimbru, sare, patrunjel verde, ulei.

 Pulpa de vita se taie felii potrivit de groase, care se bat ca pentru snitele, apoi se taie in bucati de 3-4 cm.

Intr-o cratita se pune putin ulei si se prajesc bucatile de carne. Se pune apoi ceapa tocata marunt si cateii de usturoi feliati. Se pun 2 litri de apa calduta si se lasa sa fiarba. Ketchupul, boiaua, cimbrul si sarea se amesteca si se pun peste carne. Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba aproximativ 2 ore, completand cu apa daca mai este cazul. Cand carnea este gata, iar sosul a scazut putin, se adauga patrunjelul tocat.

Citeste mai departe...
 

Salata de ton cu sfecla

Imprimare E-mail
joi, 23 noiembrie 2017

 800 g naut, 500 g sfecla rosie fiarta, 3 cepe, 500 g ton din conserva, 2 pahare maioneza.

 Se lasa nautul la inmuiat in apa cu sare de seara pana a doua zi. Se fierbe aproximativ o ora nautul si cand este gata se scurge si se lasa sa se raceasca. Se taie sfecla rosie fideluta, se toaca marunt ceapa si se marunteste tonul cu o furculita, dupa ce a fost scurs bine. Se amesteca toate ingredientele si se adauga maioneza. Se pastreaza la frigider pana la servire.


Citeste mai departe...
 

Cotlete cu ciuperci

Imprimare E-mail
joi, 16 noiembrie 2017

 1 kg cotlet dezosat, 150 g ciuperci, 2 oua fierte tari, 1 ou crud, 50 g unt, 50 g cascaval ras, sare, piper.

  Se calesc ciupercile in unt cu sare si piper, pana cand scade zeama. Se iau de pe foc si se amesteca bine cu ouale fierte si taiate marunt, oul crud si se mai condimenteaza. Se cresteaza carnea in lung, pana se obtine o deschizatura mai adanca, in forma literei V. Se umple crestatura cu ciuperci si se sareaza carnea. Se asaza pe o folie de aluminiu unsa cu unt, se impacheteaza capetele, ca sa nu iasa umplutura. Se da la cuptorul incins si se rumeneste aproape 2 ore. Se desface din folie si se mai lasa putin in cuptor.

Citeste mai departe...
 

Vinete cu rosii

Imprimare E-mail
luni, 06 noiembrie 2017

 500 g vinete, 350 g rosii, 2 ramuri de telina verde, 150 g masline verzi (fara samburi), 5 catei de usturoi, 200 ml otet de vin, 1 varf de cutit zahar, ulei, sare, piper.

Citeste mai departe...
 

Varstele tenului

Imprimare E-mail
luni, 06 noiembrie 2017

Este un adevar ce nu mai trebuie demonstrat, acela potrivit caruia frumusetea obrazului isi are varstele sale, corelate strans cu trecerea anilor. Logic, altfel este definita frumusetea obrazului la 30, la 40 sau la 50 de ani. Numitorul comun este dat insa, la orice varsta, de ingrijirea atenta a tenului.

Citeste mai departe...
 

Frigarui din muschi

Imprimare E-mail
vineri, 27 octombrie 2017

 750 g muschi de porc, 100 g costita, ulei, piper, sare, cimbru, usturoi.

Citeste mai departe...
 

Peste pane cu hrean

Imprimare E-mail
marți, 24 octombrie 2017

 150 g file peste, sare, piper macinat, o lingurita zeama de lamaie, 1 ou, 2 lingurite hrean ras, o lingura faina, o lingura unt topit, 200 g sfecla rosie (fiarta), 1-2 linguri otet balsamic, o lingurita mustar dulce, o lingurita ulei floarea-soarelui, 2 linguri patrunjel verde tocat, zahar.


Citeste mai departe...
 

Salata cu sos de kefir

Imprimare E-mail
joi, 12 octombrie 2017

 250 g fasole verde, 250 ml supa de legume, zeama de la o lamaie, 250 g varza, o lingura sare de mare, 250 g telina, 4 rosii, 4 morcovi, 1 castravete, ulei de masline, piper macinat, 500 g piept de pui fiert.


Citeste mai departe...
 

Mancare de vinete

Imprimare E-mail
joi, 05 octombrie 2017

 3 vinete potrivite, 500 g rosii, 3 cepe, 1 morcov, 3 ardei grasi, 1 patrunjel, o telina, o lingura marar si patrunjel verde, o capatana usturoi, 2 linguri faina, 4 linguri ulei, o lingurita rasa zahar, sare.

Citeste mai departe...
 

Mancare de bame cu carne de vita

Imprimare E-mail
marți, 26 septembrie 2017

 500 g carne, 500 g bame, o ceapa, 2 linguri ulei, 4-5 rosii, o lingura otet, sare, putin zahar, verdeata tocata.

 Se taie carnea bucati potrivite, se prajeste in ulei, apoi se adauga apa calda (ca sa acopere carnea) si o ceapa tocata marunt. Se acopera si se lasa sa fiarba incet, inabusit, pana cand carnea este aproape fiarta. Se adauga bamele, care au fost spalate dupa ce au stat un timp in apa cu sare si 2 linguri de otet, sarea, zaharul, rosiile curatate de pielite si seminte si taiate in patru, o lingura cu otet si verdeata tocata. Se lasa pe foc pana cand bamele sunt aproape fierte, apoi se da la cuptor pentru 10-15 minute.

Citeste mai departe...
 

Rulada de carne cu sos de iaurt

Imprimare E-mail
marți, 26 septembrie 2017

 Pentru tocatura: o felie de paine, 2 cepe, 2 catei usturoi, 1 kg carne de vita tocata, 1 ou, o legatura patrunjel, sare, piper, 2 lingurite chimen, 200 g branza telemea, grasime pentru uns forma.

Citeste mai departe...
 

In cautarea secretului tineretii fara batranete

Imprimare E-mail
marți, 26 septembrie 2017

Sunt adevaruri pe care nu le putem ignora daca ne dorim sa pastram tineretea si frumusetea tenului. Astfel, specialistii spun ca uneori obrazul tradeaza meniul din farfurie. Acesta isi pune amprenta contribuind la adancirea ridurilor sau la stergerea prospetimii tenului. Chiar daca imbatranirea este un proces ireversibil, exista solutii care il pot intarzia. Astfel, colagenul este un component natural al pielii, care ajuta la mentinerea frumusetii si elasticitatii acesteia. Proteina care ajuta la producerea si intretinerea tesuturilor, colagenul confera putere si elasticitate diferitelor tesuturi si celule ale corpului.

Citeste mai departe...
 

Perisoare de curcan cu sos de smantana

Imprimare E-mail
joi, 07 septembrie 2017

Pentru perisoare: 350 g piept de curcan tocat la masina, o mana orez, 1 morcov ras, 1 ou, o mana pesmet, sare.

 Pentru sos: 1 morcov, 2 linguri smantana, o ceapa mica, 2 linguri ulei, o lingurita amidon de porumb.

 Se amesteca bine compozitia pentru perisoare, se modeleaza bilutele, care se fierb in apa cu sare. Se pregateste sosul astfel: se pune uleiul la incins, se calesc ceapa si morcovul taiat mai maricel. Se adauga o cana cu supa in care au fiert perisoarele si se lasa pana se inmoaie morcovul. Se adauga smantana, se leaga cu amidon si se adauga perisoarele la sos. Se mai dau in doua clocote. La final se presara patrunjel verde tocat.


Citeste mai departe...
 

Coltunasi cu sfecla rosie si branza de capra

Imprimare E-mail
joi, 07 septembrie 2017

 Pentru aluat: 500 g faina, 2 oua, ½ lingurita sare, apa calda, piure de la o sflecla rosie coapta.

 Pentru umplutura: 250 g branza de capra, 1 ou, 1 varf cutit praf de nucsoara, o lingurita gris.

 Se amesteca faina, piureul de sfecla rosie, sarea si ouale, apoi se toarna apa calduta (aproximativ o cana). Se framanta pana nu se mai lipeste de maini. Compozitia trebuie sa fie mai putin vartoasa, ca sa se poata intinde usor. Se intinde o foaie subtire, de 2-3 mm, care se taie in patrate. Se amesteca intr-un bol branza de capra cu oul, grisul si nucsoara. Se pune pe fiecare patrat o lingurita cu branza si se formeaza triughiuri sau dreptunghiuri prin presarea marginilor cu furculita sau cu mana. Se pun la fiert in apa clocotita cu sare aproximativ 35 minute, la foc moderat. Ca sa nu se dezlipeasca, nu trebuie sa folositi multa faina cand intindeti foaia si inainte de a pune branza sa o intoarceti invers. Se servesc calzi, alaturi de un sos de smantana sau simpli.

Citeste mai departe...
 

Cotlete de porc aromate

Imprimare E-mail
joi, 24 august 2017

 1 kg cotlet porc cu os, 200 ml sos soia, 200 ml sos picant, ghimbir, menta, busuioc, piper.

 Se condimenteaza cotletele de porc cu busuioc, menta, piper si ghimbir macinat. Se pun într-un vas si se toarna peste ele sosul de soia. Se lasa 3-4 ore la frigider. Se asaza apoi cotletele într-o tava si se toarna peste ele sosul în care a stat la marinat. Se dau la cuptor la foc iute pâna ce s-a caramelizat sosul, iar cotletele s-au rumenit usor, se toarna peste ele sosul picant. Se lasa înca 15-20 minute pâna scade sosul.

Citeste mai departe...
 

Caciuli rusesti

Imprimare E-mail
joi, 24 august 2017

 Blaturi: 4 oua, 200 g zahar, 100 ml ulei, 100 ml apa fierbinte, 250 g faina, 1 praf de copt, 1,5 lingura cacao.

 Crema: 1 plic budinca de vanilie (sau 2 linguri amidon), 2 oua, 4 linguri zahar, 350 ml lapte, o ciocolata alba, esenta de vanilie, 200 g unt.

 Glazura si decor: 100 g ciocolata cu lapte, 2 linguri ulei, 100 g nuca de cocos.

 Pentru blat se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pâna se albesc, se adauga uleiul, apa si se amesteca bine. Se adauga faina si praful de copt (cernute) si se omogenizeaza totul. Albusurile se bat spuma tare si se încorporeaza, amestecând usor. Jumatate din compozitia rezultata se toarna într-o tava (36 x 24 cm) tapetata cu hârtie de copt si se da la cuptorul preîncalzit pâna trece testul scobitorii. În compozitia ramasa se adauga cacao si se amesteca usor. Dupa ce blatul alb s-a copt, în tava se pune compozitia cu cacao si se da la cuptor. Din blaturi se decupeaza cerculete (de preferat când blatul este cald).

Citeste mai departe...
 

Cartofi cu smântâna la cuptor

Imprimare E-mail
vineri, 11 august 2017

 7-8 cartofi, 100 g unt, 100 g cascaval ras, 250 ml smântâna, sare, piper, 2 linguri faina, unt pentru uns tava.

 Cartofii se fierb in coaja, dupa care se scurg si se lasa sa se raceasca. Se curata coaja si se taie felii subtiri. Intr-un castron se amesteca untul topit, smântâna, faina, sare, piper si o mâna de cascaval ras. Feliile de cartofi se pun in sos si se amesteca usor, dupa care se aranjeaza intr-un strat uniform in tava unsa cu unt. Se pune restul de cascaval deasupra si tava se da la cuptor circa 30 de minute, pâna când se rumeneste usor deasupra.

Citeste mai departe...
 

Supa de rosii cu brânza

Imprimare E-mail
vineri, 11 august 2017

 1,5 kg de rosii, 3 morcovi, 2 cepe, o felie telina, o lingurita zahar, ulei, sare, piper, o legatura patrunjel verde, 100 g orez, 1 ardei gras, 250 g brânza telemea.

 Rosiile se pun câteva secunde in apa clocotita. Se scot si se curata de pielita, apoi se dau pe razatoare sau se paseaza cu un robot de bucatarie. Ceapa se curata, se toaca marunt si se caleste la foc mic in putin ulei. Se adauga morcovii si telina tocate cubulete. Se mai calesc putin si se adauga un litru apa. Se lasa la fiert 10 minute. Se adauga apoi rosiile pregatite mai devreme si ardeiul tocat marunt. Se sareaza si se lasa la fiert 30-40 de minute, la foc mic. Se mai pune putina apa, daca este nevoie. Se adauga orezul fiert separat in putina apa. Se da un clocot, se pipereaza si se potriveste de sare. Se serveste rece, cu patrunjel tocat deasupra, cu cubulete de brânza telemea si pâine prajita.

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 1 - 22 din 2152

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!

Abonamentul se poate face fie direct la redactie (pentru aceasta trebuie sa completati mandatul postal pe care il obtineti de la orice Oficiu Postal dupa modelul reprodus mai jos, achitand pentru: 1 luna 6,00 lei; 2 luni 12,00 lei; 3 luni 18,00 lei; 4 luni 24,00 lei; 5 luni 30,00 lei; 6 luni 36,00 lei), fie prin Oficiile Postale (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

CONTACT

Telefon:
021. 317. 89. 65
021. 317. 89. 66

GSM
0722. 625. 622
 
Fax
021.317. 89.65
 
Email:

Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Botii inteligenti si manipularea energetica
» Marea confruntare Kennedy-Hrusciov
» Fisiere OZN ale oficialitatilor din Noua Zeelanda
» Pastravi cu ghimbir la cuptor
» Sani mai fermi
» Supervulcanul care ne ameninta planeta
» Manastirea Moisei
» Nudul clasic si realist
» Primele tatuaje figurative ale omenirii
» Tusea este de mai multe feluri
» Leguma si leac pentru toata lumea
» Corespondenta unor amanti celebri
» Actori trisori la Hollywood
» Horoscopul saptamanii: 22-28 ianuarie 2018
» 18 ianuarie 1701 – Frederick I devine regele Prusiei
» Tema: „MUZE”
» Egiptenii au vazut o eclipsa de soare acum 3225 de ani
» Cetatea Caral si arhitectura moderna
» Italia, de la imperiu la republica
» Regulamente militare americane pentru OZN-uri
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Hernia de disc, o boala la moda
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» Pe Marte exista viata!
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» 3 pozitii de relaxare
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» Corp ceresc condamnat la moarte
» O rapire OZN in Florida
» "Teapa" gripei aviare


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9