Prima pagina arrow FEMINA CLUB arrow Retete culinare 24 Apr 2017
Categorii
Prima pagina
SPECTACOLUL CUNOASTERII
ISTORII UITATE
PARANORMAL
FEMINA CLUB
STAREA DE VEGHE
TERRA X
MINUNI ALE LUMII
CONSULTATII FARA PLATA
TERAPII COMPLEMENTARE
BLITZ
HOROSCOP
ASTAZI IN ISTORIE
VERIFICATI-VA CUNOSTINTELE
FORUM
STIRI
BILETE DE AVION
PROGRAM TV
FELICITARI
VREMEA
PROGRAM CINEMA
MAGAZIN .RO
DESPRE NOI
CONTACT
User Menu
Avem 18 vizitatori online

Retete culinare

Retete si sfaturi culinare de la cititori.

Spaghete cu carne

Imprimare E-mail
joi, 20 aprilie 2017

300 g spaghete, 2 linguri ulei, o ceapa, 1 morcov, 1 ardei gras, 1/2 ardei iute, 1 ardei kapia copt, 400 g ciuperci proaspete, 150 g cârnati afumati, 300 g carne tocata, 4 rosii, sare, 2 catei de usturoi pisati, piper, boia iute, 1/2 lingurita busuioc uscat, 1/2 lingurita oregano uscat, 30 g unt, 250 g cascaval.

 Spaghetele se pun la fiert in apa cu sare. Intr-o tigaie mai mare se incinge uleiul si se caleste ceapa taiata marunt cu ardeiul gras taiat felii si ardeiul iute taiat rondele fine. Se adauga cârnatul afumat taiat marunt si carnea tocata, apoi rosiile, ciupercile, morcovii si ardeiul copt, toate tocate felii. Se pune usturoiul, piper, boia iute, busuioc, oregano si se potriveste de sare. Se lasa sa fiarba incet, la foc mic. Spaghetele fierte al dente se scurg de apa si se amesteca bine cu untul. Se asaza spaghetele intr-un vas, deasupra se pune tot continutul tigaii si se acopera totul cu cascavalul ras. Se lasa la cuptor 20 de minute, la foc iute, pâna când cascavalul este rumenit.

Citeste mai departe...
 

Peste afumat pe pat de legume

Imprimare E-mail
joi, 20 aprilie 2017

 1 macrou afumat, 3-4 rosii cherry, 500 g ciuperci, o vânata, 1 morcov, 1 dovlecel, 2 linguri pasta de tomate, piper, dafin, lamâie.

 Intr-o tigaie, se calesc in ulei, ciupercile taiate felii, vânata, dovlecelul si morcovul taiate cubulete, dupa care, se adauga o ceasca de apa, pasta de tomate, condimentele si se lasa la fiert, pâna iese uleiul deasupra. Separat, se taie pestele si se amesteca bine cu rosii cherry, taiate cubulete, dupa care, se condimenteaza cu ulei de masline, zeama de lamâie si piper. Se pune intr-un vas zacusca de ciuperci si apoi deasupra pestele.

Citeste mai departe...
 

Linte cu dovlecel si curry

Imprimare E-mail
joi, 20 aprilie 2017

 150 g linte rosie, 500 g dovlecel, 2 morcovi mici, 2 cepe verzi, 6 catei usturoi, o lingurita boabe coriandru, o lingurita curry, 100 ml lapte de cocos, o lingurita ulei de masline, 1/2 lingurita ienibahar.

 Se incinge uleiul intr-o tigaie si se pun dovlecelul, morcovii, ceapa si usturoiul tocate. Se adauga boabele de coriandru, curry-ul si se lasa pe foc aproximativ 10 minute. Apoi se pun laptele de cocos, lintea, ienibaharul si un pahar cu apa. Dupa ce au dat in fiert, se da focul mic si se mai lasa 15 minute.

Citeste mai departe...
 

Vinete cu masline

Imprimare E-mail
marți, 28 martie 2017

 2 vinete, 15 masline, 1 pahar ulei, 2-3 cepe mari, 2 rosii sau pasta de rosii, o legatura patrunjel, o legatura marar, o lingura rasa faina, suc de rosii.

 Vinetele spalate, curatate de coaja, se taie felii si se prajesc in ulei fierbinte. Maslinele se spala si se dau in clocot. Intr-o cratita se pun un rând de vinete, un rând de rosii taiate felii sau pasta de rosii, se adauga masline, faina dizolvata in putina apa rece, verdeata tocata marunt. Se repeta rândurile, pâna se termina vinetele. Peste ele se toarna suc de rosii. Se da cratita la cuptor.

Citeste mai departe...
 

Supa de spanac

Imprimare E-mail
marți, 21 martie 2017

 1 kg piept de vaca, o ceapa mica, o punga de spanac congelat, o lingurita faina, ulei, smântâna, o lingura unt, 2 oua, usturoi, sare, 2-3 felii pâine.

 Pieptul se pune la fiert in apa cu sare. Se spumeaza des, cât este necesar si se fierbe in continuare. Se adauga ceapa taiata marunt si se mai fierbe pâna ce carnea de pe oase este moale. Spanacul se caleste in ulei sau unt, se adauga faina si usturoiul zdrobit, se subtiaza cu câteva linguri de supa. Se toarna peste spanac supa strecurata. Se curata oasele de carnea care se taie cubulete si se pun in supa. Galbenusurile se amesteca bine cu smântâna, se subtiaza cu supa si se lasa sa mai dea un clocot. Feliile de pâine se taie cubulete, se stropesc cu unt topit si se rumenesc in cuptor.

Citeste mai departe...
 

Praz umplut

Imprimare E-mail
marți, 21 martie 2017

 10 fire praz gros, 4 linguri orez, 3 linguri ulei, 2 cepe, o lingura rasa faina, 1 pahar suc de rosii, o lingurita suc de lamaie.

 Se curata prazul, se opareste partea alba, se taie in bucati de 5-6 cm si apoi se scoate miezul. Intr-o cratita se pune ulei in care se caleste prazul tocat, ceapa tocata si orezul fiert. Se condimenteaza, se amesteca bine si se umplu tuburile de praz. Se asaza in cratita. Se prepara un sos astfel: se caleste o jumatate de ceapa tocata fin, se amesteca bine cu faina, suc de rosii, sucul de lamaie si se lasa sa fiarba pana se obtine un sos bine legat, care se toarna peste prazul umplut. Se lasa la cuptor pana scade.

Citeste mai departe...
 

Macaroane cu ficat

Imprimare E-mail
luni, 20 martie 2017

 500 g macaroane sau spaghete, 300 g ficat de pasare, o ceapa mica, cimbru, sare, 2 linguri sos de rosii, o lingurita zahar.

 Macaroanele se rup si se fierb in apa cu sare timp de 30 minute, se pun intr-o strecuratoare, se trec sub jet de apa rece, se lasa sa se scurga. Ceapa se caleste in ulei, apoi se stinge cu sosul de rosii diluat. Se adauga cimbru praf, zaharul, apa, sare si se lasa sa fiarba 15-20 minute, apoi se trece prin sita. Ficateii se calesc cu ceapa in ulei, se adauga la sos si se mai fierb 10 minute. Se servesc cu sos la fiecare portie de macaroane.

Citeste mai departe...
 

Escalop de mânzat

Imprimare E-mail
luni, 27 februarie 2017

 1 kg carne mânzat, 2 linguri unt sau ulei, sare, piper.

 Se taie bucati de muschi care se bat cu ciocanul de carne, se dau prin faina, se prajesc in unt la foc mic, acoperite. Când sunt aproape gata se presara cu sare si piper si se continua prajitul. Se servesc cu legume sote, sau amestec mexican, din comert, care dupa ce a fiert, se scurge de apa si se caleste in unt fierbinte. 

Citeste mai departe...
 

Cinci masti naturale

Imprimare E-mail
luni, 27 februarie 2017

Iarna, cu temperaturile scazute, cu viscolul care ne biciuie, agreseaza frumusetea obrazului, accentuând ridurile. Pentru a contracara agresiunile vremii, folositi câteva masti naturale extrem de eficiente si usor de realizat.

Citeste mai departe...
 

Carne de porc cu usturoi si rosii

Imprimare E-mail
luni, 27 februarie 2017

 1 kg carne macra porc, 2 linguri ulei, 5-6 catei usturoi, 4-5 rosii, sare, piper, cimbru, verdeata tocata.

 Carnea taiata in bucati potrivite se rumeneste in ulei incins. Se adauga apoi usturoiul pisat, sarea, piperul, cimbrul si rosiile taiate foarte marunt. Se fierbe la foc mic 25 de minute, se presara cu verdeata.

Citeste mai departe...
 

Bors moldovenesc de pui

Imprimare E-mail
joi, 02 februarie 2017

 1 pui, 2 litri apa, 500 ml bors, 1 morcov, 1 patrunjel, o ceapa, o legatura leustean, 1 ou, 2-3 linguri smântâna, sare, patrunjel verde.

 Se spala puiul, se taie bucati, fara piept. Se pune carnea la fiert cu apa rece, la foc mic. Se indeparteaza spuma si se pun legumele curatate, spalate si date pe razatoarea mica, sau taiate marunt. Se lasa sa fiarba la foc mic. Dupa ce a fiert carnea, se sareaza si se lasa sa mai dea un clocot. Se pune apoi borsul pe care l-am incalzit, patrunjel verde tocat marunt si leusteanul. Se lasa sa mai fiarba 5 minute. Apoi se drege borsul cu ou batut si amestecat cu 2-3 linguri cu smântâna. Se serveste fierbinte.

Citeste mai departe...
 

Mazare cu piept de vita

Imprimare E-mail
joi, 02 februarie 2017

 500 g carne, o ceapa, o cutiuta pasta de rosii, foaie de dafin, 2 lingurite faina.

 Carnea se taie felii, se sareaza si se prajeste in ulei. Se caleste ceapa tocata si se stinge cu pasta de rosii desfacuta cu supa sau apa, se fierbe 30 de minute. Mazarea din borcan se trece printr-un jet de apa. Se scurge de apa si se pune peste carnea din cratita, se gusta si se mai lasa sa fiarba 10 minute. Se pune si o foaie de dafin si patrunjel verde. Faina se dilueaza cu apa rece si se toarna in cratita.

Citeste mai departe...
 

Rasol de stiuca

Imprimare E-mail
joi, 26 ianuarie 2017

1,5 kg stiuca, zarzavat de supa, 3 foi de dafin, 50 ml ulei, o lamâie, o ceasca vin alb, patrunjel verde, sare, piper.

 Pestele se curata, se spala si se sareaza. Se pune la fiert zarzavatul cu 1 litru de apa si mirodeniile. Când este gata, se toarna vinul si uleiul, se pune pestele si se da din nou la fiert pentru 15-20 minute. Daca rasolul se serveste cald, se scoate imediat din zeama când este gata si se serveste pe un platou cu zarzavat presarat cu patrunjel verde si stropit cu zeama de lamâie. Daca rasolul se serveste rece, se adauga maioneza.

Citeste mai departe...
 

Curcan umplut

Imprimare E-mail
joi, 26 ianuarie 2017

 1 curcan, 40 ml ulei, sare, piper, patrunjel.

 Se curata curcanul, se spala si se sterge cu un prosop curat. Se intorc aripile pe spate, iar picioarele se introduc in scobitura de unde s-au scos intestinele. Se da un praf de sare si piper pe interior unde se pune si patrunjelul verde tocat. Se unge curcanul pe deasupra cu ulei, se pune in tava si se coace timp de aproximativ 3 ore, având grija sa se unga din când in când cu untura de pasare si sa fie stropit cu coniac. Cu o jumatate de ora inainte de a se scoate din cuptor, se da focul iute si se unge pentru a face o crusta crocanta. Sosul din tava se pune in sosiera alaturi de friptura.

Citeste mai departe...
 

Mereu în top

Imprimare E-mail
marți, 24 ianuarie 2017

Sunt celebre, frumoase, bogate, cu cariere stralucite. Angelina Jolie, Julia Roberts si Monica Bellucci sunt trei dintre cele mai puternice femei din lume. Li se alatura in top, Beyoncé, una dintre cele mai faimoase cântarete americane. Actrita, laureata a premiului Oscar, dar si regizoare, la cei 41 de ani ai sai, Angelina Jolie este probabil cea mai cunoscuta femeie din lume. A fost apreciata de-a lungul anilor drept „cea mai frumoasa femeie din lume” sau „cea mai sexy femeie”. Numele sau este asociat cu rolul de succes din filmul „Hackers”, din 1995. A câstigat celebritatea odata cu rolul eroinei din filmul „Lara Croft: Tomb Raider”. In 2006 a anuntat oficial relatia sa cu Brad Pitt, in momentul in care a ramas insarcinata cu primul lor copil. Din pacate anul acesta s-a produs ruptura cuplului. Cei sase copii ai sai (Shiloh, Vivienne, Knox, Maddox, Pax si Zahara) sunt alaturi de ea.

Citeste mai departe...
 

Marinata de stavrid

Imprimare E-mail
luni, 19 decembrie 2016

 2 kg stavrid, 150 ml ulei, 150 g morcov, 100 g telina, otet, foi de dafin, piper macinat, sare, patrunjel verde.

 Pestele se curata, se spala si se lasa la scurs. Se curata legumele si se taie felii. Se sareaza pestele, se pipereaza, se pune intr-o cratita cu ulei si apa la cuptor, circa 15 minute. Morcovii, ceapa si telina se inabusa separat, se adauga faina dizolvata in apa, bulion, otet, sare, foi de dafin si se fierb 20 minute. Se paseaza legumele, se scot foile de dafin iar sosul obtinut se toarna peste peste, impreuna cu vinul si jumatate din cantitatea de patrunjel verde. Se da totul la cuptor pentru inca 10 minute. Se serveste cu felii de lamâie si patrunjel verde.

Citeste mai departe...
 

Tenul si frigul iernii

Imprimare E-mail
luni, 19 decembrie 2016

 In prag de iarna pielea are nevoie de ingrijiri speciale. Trebuie sa stiti ca pielea se ingroasa in mod natural iarna, pentru a se proteja de frig. Din acest motiv se exfoliaza mai greu, dar exfolierea trebuie sa fie blânda, cu un scrub cu particule delicate. Ideal ar fi sa faceti exfolierea in timpul dusului, pentru ca, datorita apei lotiunea este mai blânda pentru piele.

Citeste mai departe...
 

Supa de spanac

Imprimare E-mail
duminică, 11 decembrie 2016

 1 kg piept de vaca, o ceapa, 500 g spanac, o lingurita faina, ulei, smântâna, o lingura unt, 2 oua, usturoi, sare, 5 felii pâine.

 Pieptul se pune la fiert in apa cu sare. Se spumeaza des si se fierb bine. Spre sfârsit se adauga ceapa taiata marunt si se mai fierbe pâna ce carnea de pe oase este moale. Spanacul se caleste in ulei sau unt, se adauga faina si usturoiul zdrobit, se subtiaza cu câteva linguri cu supa. Se toarna peste spanac supa strecurata. Se curata oasele de carnea care se taie cubulete si se adauga in supa. Galbenusurile se amesteca bine cu smântâna, se subtiaza cu supa si se lasa sa mai dea un clocot. Feliile de pâine se taie in cubulete, se stropesc cu unt topit si se rumenesc in cuptor. Se servesc la fiecare portie de supa.

Citeste mai departe...
 

Mazare cu piept de vita

Imprimare E-mail
miercuri, 30 noiembrie 2016

 500 g piept de vita, o cutie mazare, o ceapa mare, 100 g pasta de rosii, 2 foi de dafin, o legatura patrunjel verde.

 Carnea se taie felii si se sareaza, se prajeste in ulei. Se caleste ceapa tocata si se stinge cu pasta de rosii desfacuta cu supa sau apa, se pune peste carne si se fierbe 30 de minute. Mazarea se trece printr-un jet de apa. Se scurge de apa si se pune peste carnea din cratita, se potriveste de sare si se mai lasa sa fiarba 10 minute. Se pune si o foaie de dafin si, la urma, patrunjelul verde tocat.

Citeste mai departe...
 

Praz la cuptor

Imprimare E-mail
miercuri, 23 noiembrie 2016

 1 kg praz, 100 ml lapte, 50 g unt, 3 linguri faina, 50 g brânza, o lingura pesmet.

 Prazul se curata si se pune la fiert partea alba, taiata de un cm grosime. Separat se face un sos alb, din unt si faina, stins cu lapte. Dupa ce a fiert prazul se scurge si se lasa sa fiarba in sosul pregatit, la foc mic. Compozitia se asaza intr-o forma unsa si presarata cu pesmet, care se da la cuptor. De asemenea se pun bucatele de unt si se presara pesmet si brânza rasa.

Citeste mai departe...
 

Vinete cu masline

Imprimare E-mail
joi, 17 noiembrie 2016

 2 vinete, 15 masline, 1 pahar ulei, 2-3 cepe mari, 2 rosii sau pasta de rosii, o legatura patrunjel si marar verde, o lingura rasa faina, suc de rosii.

 Vinetele spalate, curatate de coaja, se taie felii si se prajesc in ulei fierbinte. Maslinele se spala si se dau in clocot. Intr-o cratita se pun un rând de vinete, un rând de rosii taiate felii sau pasta de rosii, se adauga maslinele fara sâmburi sau cu sâmburi, faina dizolvata in putina apa rece, verdeata tocata marunt. Se repeta rândurile, pâna se termina vinetele. Peste ele se toarna suc de rosii. Se da cratita la cuptor.

Citeste mai departe...
 

Budinca de peste

Imprimare E-mail
duminică, 13 noiembrie 2016

 1 kg crap, o felie de pâine alba inmuiata in lapte, sare, piper, 100 g unt, 3 oua.

 Carnea de crap dezosat se trece prin masina de tocat, se amesteca bine cu felia de franzela, se sareaza, se pipereaza. Untul se freaca spuma, se adauga cele trei galbenusuri si albusurile batute spuma. Se amesteca bine cu pestele. Se umezeste un servet de bucatarie, se toarna compozitia si se modeleaza sub forma de salam apoi se introduce in apa clocotita in care am adaugat zarzavaturi. Se scoate servetul, se asaza budinca pe un platou si se taie felii. Deasupra se pun felii de lamâie.

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 1 - 22 din 2116

Cauta in arhiva magazin.ro
ABONAMENTE LA REVISTA MAGAZIN

Cititorii fideli ai revistei noastre au la dispozitie articolele cele mai interesante direct online, in aceasta pagina de internet. Exista, insa, si o alta categorie de cititori fideli care prefera editiile tiparite, prin care noi incercam sa ajungem in toate colturile tarii. Pentru acestia exista optiunea abonamentului, una dintre cele mai sigure si mai facile metode de a intra, saptamanal, in posesia revistei MAGAZIN.

Nu ezitati sa va abonati!

Abonamentul se poate face fie direct la redactie (pentru aceasta trebuie sa completati mandatul postal pe care il obtineti de la orice Oficiu Postal dupa modelul reprodus mai jos, achitand pentru: 1 luna 6,00 lei; 2 luni 12,00 lei; 3 luni 18,00 lei; 4 luni 24,00 lei; 5 luni 30,00 lei; 6 luni 36,00 lei), fie prin Oficiile Postale (Revista Magazin figurand la pozitia 19355 din Catalogul Publicatiilor).

CONTACT

Telefon:
021. 317. 89. 65
021. 317. 89. 66

GSM
0722. 625. 622
 
Fax
021.317. 89.65
 
Email:

Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.

Incercam astfel sa nu ii dezamagim in nici un fel pe cititorii nostri, o preocupare de la care nu am abdicat niciodata, pe parcursul ultimelor decenii.

Aboneaza-te la newsletter
Email:

Subscribe Unsubscribe
Sondaj
Cele mai noi articole
» Cum putem deveni „atleti ai memoriei”?
» Hitler suparat pe Vatican
» Patru intâlniri OZN ale unui pilot militar
» Spirit tribal
» Spaghete cu carne
» Filiera columbiana
» Manastirea Parincea
» Urias talent venetian
» Platoul Bolurilor, un misterios sit arheologic
» Poveste adevarata despre zaharul „ascuns”
» „Usturoiul salbatic” – un tezaur de sanatate
» Duel intre sculpturi
» Filme celebre, dar... niciodata facute
» Horoscopul saptamanii: 24-30 aprilie 2017
» 20 aprilie 1808 – S-a nascut Napoleon al III-lea
» Tema: „COCOSUL”
» Supercomputerele ne pot prelungi viata
» Tronul si puterea
» OZN-urile interesate de instalatiile militare
» Secrete ale machiajului
Cele mai populare articole...
» Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
» Calciul si magneziul - vitale pentru sanatate
» Tiroida, o glanda mica, probleme mari
» Sfaturile bioterapeutei Djuna
» Ce a ascuns Charles Darwin?
» Luna va disparea de pe bolta cereasca
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite (2)
» Bolile se vor auto-vindeca
» Hernia de disc, o boala la moda
» Pe Marte exista viata!
» Haremul - inchisoarea femeilor favorite
» In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Lacul care aduce copii
» 3 pozitii de relaxare
» Viciul care duce la buna-dispozitie
» Iuda intr-un manuscris controversat
» Miracolul lumii invizibile: Lumea dupa Nilsson
» Psoriazisul, vindecat de pesti!
» "Teapa" gripei aviare
» O rapire OZN in Florida
» Corp ceresc condamnat la moarte


Arhiva: » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9